elale_boloq

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “علل بلوغ”

علل بلوغ

اسلاید 1: به نام خداوند بخشنده ومهربان

اسلاید 2: علل بلوغ

اسلاید 3: در شروع و کارکرد بلوغ یک برنامه ریزی مغزی مسئول می باشد..به عبارتی بلوغ در اثر رسیدگی سیستم عصبی مرکزی است که شروع می شود و ساعت رشد و تکامل در مغزفرایندبلوغ را هدایت و تنظیم می کند.

اسلاید 4: -هورمونها باعث بروز بلوغ می شوند از حدود 5 سال قبل از بلوغ جنسی میزان کمی از هورمونهای جنسی تولید و ترشح میشوند که این میزان به تدریج در دوران بلوغ افزایش می یابد و سبب تکامل ساختمانی تناسلی و عمل غدد جنسی می شود. این هورمونها از غده ای به نام هیپوفیزکه در قاعده مغزقرار دارد و نیزاز غدد جنسی (بیضه ها در پسران و تخمدانها در دختران) ترشح می شوند و با تاثیر گذاری بر سایر غدد و اثر متقابل بر یکدیگر سبب رشد و تکامل بیضه وسایراعضاء تناسلی و بروزصفات ثانویه جنسی می شوند.این اثرات متقابل در تمام طول حیات باروری افراد ادامه دارد و بتدریج کاهش می یابد.

اسلاید 5: بنابراین پیدایش بلوغ بر اثر ترشح هورمونهای جنسی است و فعالیتهای هورمونی سبب بروز تظاهرات بلوغ میشود که صفات اولیه و ثانویه جنسی نامیده می شود.- صفات اولیه جنسی مربوط به مقاربت جنسی و تولید مثل است که در ارتباط با اعضای دستگاه تناسلی است و صفات ثانویه جنسی شامل رویش موی صورت و ناحیه تناسلی و بم شدن و تغییرآهنگ صدا در پسران و رویش موی تناسلی و تغییرات اندامها در دختران است.

اسلاید 6: تغییرات جسمی در دوران بلوغ

اسلاید 7: به طور کلی چهار تغییرمهم جسمی در نوجوانان پیدا می شودکه عبارتند از: تغییر دراندازه بدن تغییردراندامهای بدن رشد وتکامل صفات اولیه جنسی رشد و تکامل صفات ثانویه جنسی

اسلاید 8: تغییر در اندازه بدنشامل در اندازه شامل افزایش وزن و طول قد است. افزایش سریع قد در مراحل اولیه بلوغ اتفاق می افتد و حداکثر این افزایش در پسران در 14 سالگی است.بیشترین افزایش طول قد بعد از بلوغ است و بعد از آن سرعت رشد کاهش پیدا می کند و این کاهش تا سن 20 و 21 سالگی ادامه می یابد. به علت دوره طولانی رشد قد پسران معمولا بلندتر از دختران است.

اسلاید 9: افزایش وزنافزایش وزن در هنگام بلوغ فقط مربوط به افزایش چربی نیست بلکه رشد و تکامل استخوان و عضله نیز مربوط است.به همین جهت با وجود اینکه پسران و دختران در دوران بلوغ به سرعت افزایش وزن پیدا می کنند باریک و لاغر و استخوانی به نظرمی رسند.- در پسران حداکثرافزایش وزن غالبا یک یا دو سال دیرتر از دختران پیش می آید و بیشترین مقدار آن در16 سالگی است و بعد از آن افزایش وزن کمتر است. گاهی در شروع بلوغ در سنین 10 تا 12 سالگی معمولا در ناحیه شکم رانها گردن و گونه چربی جمع می شود وبعد از کامل شدن بلوغ بتدریج کمتر میشود.

اسلاید 10: تغییر در اندامهای بدندر زمان بلوغ بینی و پاها و دستها بیشتر بزرگ می شوند.که این حالت قبل از بلوغ پایان می پذیرد.در کودکان بزرگتر در مقابل تنه باریک و بلند شانه ها و قسمت تهیگاه پهن می شود و کمر هم عریض می شود.ساقها به تناسب بیشتر از تنه رشد می کنند و فرد در ابتدا بلند به نظر می رسد به تدریج وقتی تنه کشیده شد و رشد کمر متوقف گردید بدن اندازه و نسبتهای فرد بالغ را پیدا می کند.درست قبل از بلوغ رشد ساقها متناسب با رشد تنه نیست و این حالت تا15 سالگی ادامه می یابد. در کودکانی که بلوغ دیررس دارند رشد ساقها برای مدت طولانی ادامه دارد و در نتیجه این

اسلاید 11: کودکان ساقهای بلندتری نسبت به همسالان خود دارند.- خیلی از تغییرات یاد شده در بالا در بازوها هم اتفاق می افتد و کودکانی که بلوغ دیررس دارند بازوهای بلندتری دارند. این تغییرات باعث می شود یک نوجوان در ابتدای دوران رشد ظاهر متناسبی نداشته باشد.

اسلاید 12: صفات اولیه جنسیصفات ثانویه جنسی

اسلاید 13: بلوغ دختران اطلاعات صادره از مراکز با لاهیپو تالاموسهیپوفیزتخمدانآندروژنپروژستروناستروژنصفات ثانویه جنسی

اسلاید 14: عوامل موثر بر زمان شروع بلوغدر شروع و ادامه بلوغ فعالیت کلی بدن و از جمله فعالیت غدد تیروئید و فوق کلیه عوامل مربوط به تغذیه – بیماریهای مزمنمحرکات بینایی – بزاقی- عاطفی و ..... تاثیر دارند.سن متوسط در دختران 18سال است.معرفه عمده وراثت است ولی تعدادی عوامل دیگر در شروع و روند آن موثرند.وضعیت تغذیه – سلامت کلی- محل جغرافیایی - در معرض نور بودن- وضعیت روانی از آن جمله اند.بلوغ در دختران چاق- ساکن در روستاها و ارتفاعات و مناطق نزدیک به استوا و ارتفاعات زودتر اتفاق می افتد.

اسلاید 15: علائم بلوغ جسمی دخترانرشد پستانهاپیدایش موهای تناسلی و زیربغلتبدیل شکل کودکی بدن به بزرگسالیتبدیل صدای کودکانه به زنانهتغییرات و تحولات اسکلتیرشد و تحول در غددعرق و چربیرشد و جهش سریع در قد و وزن

اسلاید 16: تغییر پراکندگی چربی در بدن جوش جوانی تمایل به جنس مخالف قاعدگی (منارک)معمولا این علائم با همدیگر ادامه می یابند تفاوتهای فردی باید مد نظر باشد.معمولا قاعدگی آخرین علامت است.جهش قد و افزایش سریع در قد باعث افزایش 25سانتیمتر به قد دختر نوجوان می شود. این تا زمان قاعدگی سریع است ولی وقتی اپی فیز استخوانهای دراز در اثر هورمونهای جنسی ومخصوصا استروژن بسته شد بعد از آن سرعت افزایش قد خیلی کند و تدریجی می شود.

اسلاید 17: دختران تا 25سالگی نیز اضافه قد و جثه پیدا می کنند این امر در مورد رشد و تکامل لگن که بعدها نقش مهمی در امر زایمان ایفاء خواهد کرد. بدیهی است اطلاعات باید در زمان مناسب و متناسب با نیاز و هماهنگ با هر فرهنگ جامعه ای باشد. بلوغ باید مورد توجه والدین و اولیا و مربیان باشد. به نظر می رسد بهترین زمان برای دادن اطلاعا ت در موردهر تحولی زمانی نه چندان نزدیک و نه چندان دور از آن رخداد باشد در مورد قاعدگی بهترین وقت زمان جهش قد در دختران می باشد که به فاصله چند ماه پدیده قاعدگی اتفاق خواهد افتاد.

اسلاید 18: لزوم مراجعه به پزشک:اگر قاعدگی تا سن 16سالگی شروع نشده باشد.چنانچه 3سال بعد از جوانه زدن پستان قاعدگی اتفاق نیفتد.چنانچه صفات ثانویه جنسی مثل جوانه زدن پستان رویش موهای اندام تناسلی تا سن 14سالگی شروع نشده باشد.اگر 5سال از شروع اولین علامت بلوغ بگذرد ولی هنوز قاعدگی اتفاق نیفتد.اگر بین قد و وزن با سن همزمان اختلاف زیادی وجود داشته باشد.اضطراب و سوالات نوجوان و یا والدین

اسلاید 19:

اسلاید 20: قاعدگی:قاعدگی عبارت است از خو نریزی فیزیولوژیک دوره ای رحم که معمولا هر 4هفته یک بار طی دوران استعداد باروری زن و در غیاب حاملگی اتفاق می افتد.قاعدگی از سن بلوغ شروع و تا زمان یا ئسگی ادامه می یابد.از شروع قاعدگی تا یک سال ممکن است از نظر دوره های زمانی خونریزی نا منظم و نامرتب باشد.ولی بعد از یک سال بطور معمول مرتب می شود.ناراحتیهای زمان قاعدگی 1تا2روز قبل از خونریزی شروع و 4تا 5روز ادامه می یابد. در صورتی که این مشکلات خیلی شدید باشند می توان با مشورت پزشک از مسکن استفاده کرد.

اسلاید 21: شکایات اصلی این دوران عبارتند از سردرد عصبانیت بی حوصلگی بی خوابی درد زیر دل و درد ناحیه کمر که اکثر این موارد نیازی به درمان نداشته و با فعالیت روزانه و رعایت بهداشت و تغذیه مناسب می توان آنها را کنترل کرد.به دلیل دفع خون در دوران قاعدگی نیاز به آهن در این دوران افزایش می یابد. بنابراین لازم است از مواد حاوی آهن مانند: عدس برگه زردآلو جعفری تخم مرغ و گوشت قرمز بیشتر استفاده شود.- راحتی یا داشتن آرامش در این دوران مهم می باشد زیرا عصبانیت باعث ترشح موادی در بدن و در نتیجه ا نقباض و درد بیشتر می شود.

اسلاید 22: کم خونی در دختران نوجوان باعث عوارضی مانند ضعف سستی خستگی افسردگی تغییرات خلق و خوی بی حوصلگی طپش قلب و در برخی از مواقع تنگی نفس فعالیتی و التهاب زبان و دهان می شوند. که هر یک از علائم کافی تا آنان را متهم به تنبلی و گوشه گیری شوند. برای برطرف شدن گرفتگی عضلات و کم شدن درد موارد زیر نیز ممکن است کمک کننده باشد: نوشیدن مایعات گرم( بابونه و چای به دلیل مقدار کلسیم) در تخفیف گرفتگی عضلات توصیه می شود.گرفتن دوش آب گرمدراز کشیدن به پشت با زانوهای بالا آمده و چرخاندن دایره ای زانوها

اسلاید 23: حرکت به صورت چهار دست و پا (چمباتمه)که در این حالت رحم به پایین آویزان می شود و به شل شدن آن کمک می کند.استحمام در دوران قاعدگی.........

اسلاید 24: مواردی که نیازمند ارجاع به پزشک می باشد:دردهای شدید زیر شکم و یا کمر قبل یا هنگام قاعدگی به طوری که مانع از انجام فعالیتهای روزانه شود.فاصله بین دو قاعدگی کمتر از 21روز و بیشتر از35روزمیزان خونریزی بیشتر از معمولوجود لخته در چند نوبت خون قاعدگی(خون قاعدگی لخته نمی شود)لکه بینی در بین دو عادت ماهانه پر مویی یا ضخیم شدن موهای بدن (دور ناف صورت...)

اسلاید 25: اگر بعد از برقراری قاعدگی های منظم بطور ناگهانی رویش موهای زبر در ناحیه صورت زیر چانه یا سایر قسمتهای بدن پیش آید مخصوصا اگر این علامت با نا منظم شدن قاعدگی و چاقی همراه شود .

اسلاید 26: تغذیه در نوجوانان

اسلاید 27: دریافت مواد مغذی به میزان کافی ضرورت دارد. تامین انرژی پروتئین ویتامینها املاح آهن ید کلسیم و روی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نیاز نوجوان به علت سوخت وساز بدن زیاد است.بنابراین باید در برنامه غذایی نوجوانان مواد نشاسته ای برنج گندم سیب زمینی و چربیها گنجانده شود.مصرف زیاد قندهای ساده مانند نوشابه شکلات و آب نبات که صرفا انرژی زا هستند و ارزش غذایی ندارند باید محدود شود(بعلت افزایش وزن و چاقی)

اسلاید 28: به دلیل موقعیت خاص سنی و رشد سریع بدن نیاز نوجوان به پروتئین افزایش مییابد.و باید به دو صورت حیوانی ( تخم مرغ گوشت شیر و پنیر) و گیاهی (غلات و حبوبات) که وجود دارند باید تامین گردد مصرف روزانه 45تا70گرم پروتئین برای نوجوان لازم می باشد.مصرف میوه جات و سبزیجات برای تامین انواع ویتامینها و املاح معدنی توصیه می شود.

اسلاید 29: با توجه به نقش مهم عنصر روی برای رشد و نمو طبیعی بدن توصیه می شود در برنامه غذایی روزانه نوجوانان روی گنجانده شود. شایان ذکر است که این عنصر در غذاهای دریای مانند میگو و ماهی و حبوبات و گندم یافت می شود. به دلیل رشد سریع استخوانها نیاز به کلسیم در این دوران زیاد می باشد.45درصد از رشد استخوانها در این سنین اتفاق می افتد. منابع غذایی حاوی کلسیم عبارتند از شیر ماست پنیر کشک و بستنی.

اسلاید 30: ورزش مناسب سبب می شود که نوجوان در برابر مشکلات زندگی صبر و تحمل بیشتری داشته باشد . اگر نوجوان به طور منظم شروع به تمرینات بدنی کنند در میانسالی گرفتار بسیاری از بیماریها از جمله دردهای ناشی از ضعف عضلانی و پوکی استخوان نخواهند شد.

اسلاید 31: نوجوانان تحمل شنیدن نصیحت را ندارند چون در دوره ای هستند که اعمال خود را بی نقص می دانند که در این مورد بهتر است والدین آنها را بطور غیر مستقیم در جریان اشتباهاتشان قرار دهند و سعی کنند خودشان الگوی مناسب برای آنان باشند.

اسلاید 32: بلوغ زودرس

اسلاید 33: به ظاهر شدن علائم بلوغ از جهت فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از سن8سالگی بلوغ زودرس گویند.و در ابتدا این کودکان بلندتر از همسن های خود هستند. ولی بدلیل بلوغ زودرس استخوانها در نهایت قد کو تاهتری در بلوغ خواهند داشت. بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد:علت ایجاد کننده آن است که پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم و پیگیریهای منظم و دقیق نوجوان مبتلا در طی مدت طو لانی بدنبال علت ایجاد آن می گردد.اثر بلوغ زودرس روی رشد قدی و روانی نوجوان .

اسلاید 34: علل ایجاد کننده علائم بلوغ زودرس در دختران:دراکثر دختران علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی شود و در سایر افراد خانواده(مادر یا خواهران وی) نیز چنین حالتی دیده می شود. ولی در مواردی بیماریهای مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف – عفونت و التهاب مغز یا ضربه به جمجمه می تواند این حالت را ایجاد کند.گاهی کیستهای تخمدانی با تولید هورمونهای جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می شوند. لذا در این کودکان بررسی مغز یا MRIحتما بشود.

اسلاید 35: آموزش مسائل جنسی با در نظر گرفتن 3مورد زیر باید انجام شود: آموختن و ادراک حقیقتها و عواقب ناشی از فعالیتهای جنسی (به ویژه در نوجوانان).ارائه چهارچوبی از ارزشهای مذهبی - اجتماعی و خانوادگی در مورد ارتباط فعالیتهای جنسی به نوجوانان.آموختن این نکته به نوجوان که کجا و در کدام موقعیتها باید احساسات و هیجانهای خود را بروز دهد. و مناسبترین زمان برای آموزش زمانی است که خود او سوالی مطرح کند.

اسلاید 36: با تشکر از همه شما عزیزان

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید