غذاهای شیرافزا
اسلاید 1: غذاهای شیرافزا
اسلاید 2: www.tabaye.ir
اسلاید 3: شیر مادر، اولین و بهترین غذا برای کودک است که تا پایان دو سالگی کودک از آن تغیه می کند.امروزه نداشتن شیر کافی و تغییر کیفیت شیر از دغدغه های مادران شیرده می باشد.
اسلاید 4: چه غذاهایی شیرافزا هستند؟نظر ابن سینا:بايد بدانى! كه افزايش و كاهش شير پستان بسته به بيشى و كمى خون خوب و پسنديده است كه در بدن موجود است. اگر ديدى كه شير پستان زياد است، بدان كه خون خوب و پسنديده در بدن دارنده پستان زياد است؛ و اگر ديدى كه شير پستان اندك و كمتر از اندازه لازم است بدان كه سببش كمى خون پسنديده در بدن دارنده پستان است.(قانون در طب ؛ ج3 ؛ ص565)بنابراین غذاهایی که از آن ها خون خوبی تولید می شود، شیرافزا نیز هستند.
اسلاید 5: علاوه بر وجود خون خوب در بدن، تولید شیر منوط به عملکرد صحیح و سلامت پستان نیز می باشد.برخی مواد غذایی نیز باعث قوت پستان و عملکرد صحیح آن در دوره شیردهی می شود.چه غذاهایی شیرافزا هستند؟
اسلاید 6: خوردن سیراب شیردان گوسفند که نزدیک به 6 ساعت روی بار در حال پختن باشد(در فصل گرم بهتر است آن را با اندکی آب لیموی طبیعی مصرف کرد)سیراب و شیردان گوسفند و هر حیوان جوان:
اسلاید 7: کباب پستان بز و گوسفند
اسلاید 8: در تهیه آبگوشت توجه به این دو نکته بسیار ضروری است:گوشت مورد استفاده باید تازه و غیر منجمد باشدزمان پختن گوشت می بایست بیش از 5 ساعت طول بکشد تا گوشت خوب پخته و هضم آن آسان باشدآبگوشت
اسلاید 9: مواد لازم:جوی پوست کنده: 100 گرمآب: دو لیترطرز تهیه:جوی پوست کنده و آب را در ظرفی ریخته و بگذارید با شعله ملایم بجوشد تا زمانی که جوها شکفته شده و نزدیک به سه لیوان آب باقی بماند.سپس شعله را خاموش کرده و بگذارید مواد آن ته نشین شود.آب سرخ رقیق بالای آن ماء الشعیر رقیق نامیده می شود.ماءالشّعیر غذاییت کمی دارد، ولی در پاکسازی بدن و هچنین به جریان انداختن شیر در پستان موثر است.جو آب (ماء الشّعیر طبّی):
اسلاید 10: نوشیدن شیر با عسل برای تولید شیر بهتر و مناسب است.(مصرف شیر در وعده صبحانه مضر است)شیر تازه گاو یا بز:
اسلاید 11: آشی که از حبوباتی مانند گندم، جو پوست کنده، ماش پوست کنده، لپه و ... تهیه شده و از سبزیجاتی نظیر کاهو، اسفناج و جعفری نیز در آن استفاده شده باشد.این آش مقوی و شیرافزاستآش ها و سوپ های حبوبات:
اسلاید 12: گوشت بره یا بزغاله جوان. بصورت کباب یا آبگوشتماهی (کباب کردن آن روی آتش بهتر است.)مرغ و خروس جوان که به صورت طبیعی بزرگ شده باشند. (مرغ های هورمونی بسیار مضر هستند)گوشت سالم و طبیعی
اسلاید 13: طرز تهیه قاووت:گندم، کنجد و در صورت وجود تخم خشخاش را بدون نمک کمی برشته کنید.سپس آن ها را آسیاب کرده و با مقدار کمی نبات یا شکر طبیعی مخلوط نمایید.اضافه کردن مقداری پسته، قهوه و هل کوبیده نیز به این ترکیب خوب است.هنگام مصرف می توان با کمی شیر یا آب جوش مصرف نمود.قاووت گندم بو داده با کنجد و خشخاش
اسلاید 14: نحوه مصرف:روزی یکی- دو قاشق مربّاخوری از پودر خشک شده یا پنج – شش قاشق غذاخوری جوانه گندم تازهجوانه گندم:
اسلاید 15: طرز تهیه:حل کردن یک تا یک و نیم قاشق غذاخوری عسل در یک لیوان آب، سپس اضافه کردن کمی آب لیموترش تازه، و مصرف روزی دو سه لیوان.شربت عسل:
اسلاید 16: طرز تهیه:10 عدد مغز بادام خام پوست کنده را با یک لیوان آب و ۳ قاشق غذاخوری عسل، ۵ دقیقه در مخلوط کن، مخلوط کنیدو سپس جرعه جرعه میل کنید.شیر بادام:
اسلاید 17: سیاه دانه با عسل: ۱۰۰ گرم سیاهدانه را آسیاب کرده، بلافاصله با یک شیشه ی ۹۰۰ گرمی عسل مخلوط کنید و روزی ۳ قاشق چایخوری میل کنید.مصرف زیره: به خصوص زیره سبز(در غذاها یا به صورت فرنی) یا مصرف آویشن.مصرف این ترکیبات برای مادران گرم مزاج و در فصل گرم باید با احتیاط باشد
اسلاید 18: راه های معمول استفاده:تهیه قاووت از مخلوط مساوی تخم رازیانه و نبات، روزی یکی دو قاشق چایخوری؛ دم کرده یا جوشانده تخم رازیانه، یک قاشق غذاخوری در روز عرق رازیانه، روزی دو بار و هربار نصف استکان چایخوری.بومادران نیز خواصی شبیه به رازیانه داردرازیانه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.