غربزدگی
اسلاید 1: غربزدگیارائه:
اسلاید 2: تعریفغربزدگی یک نوع تمایل مبتنی بر احساس و فارغ از اندیشمندی است که از قبیل غفلت و دگماتیزم و نابخردی در روش است.
اسلاید 3: غربزدگی از دیدگاه جلال آل احمدغربزدگی آفتی است که از غرب میآید و ما و کشورهای جهان سومی از پیشرفت وامانده را مانند طاعون گرفتار و بیمار میکند. آدم غربزده ریشه و بنیادی ندارد، نه شرقی مانده، نه غربی شده؛ هرهری مآب و چشم و گوش بسته از آداب و سنن و فرهنگ غرب تقلید میکند.جلال در این باره میگوید: «غربزدگی میگویم همچون وبازدگی. و اگر به مذاق خوشایند نیست، بگوییم همچون سرمازدگی یا گرمازدگی. اما نه، دست کم چیزی است در حدود سنزدگی».و در جای دیگر: «آدم غربزده هرهری مذهب است به هیچ چیز اعتقاد ندارد اما به هیچ چیز هم بیاعتقاد نیست. یک آدم التقاطی است و نان به نرخ روز خور است همه چیز برایش علیالسویه است. خودش باشد و خرش از پل بگذرد، دیگر بود و نبود پل هیچ است.»
اسلاید 4: غربزدگی از دیدگاه صادق زیباکلامصادق زیباکلام این کتاب را حاصل جلساتی میداند که دست اندرکاران دولتی حکومت پهلوی ترتیب داده بودند. او میافزاید: جلال آل احمد با گردآوری گزارش جلسات «شورای فرهنگ» جزوهای با عنوان غربزدگی آماده و در ۱۰۰۰ نسخه به چاپ رساند. احمد شاملو آن را یاوه میخواند و نقدهای دیگری هم روی آن نوشته شده است.
اسلاید 5: غربزدگی از دیدگاه احمد فردیداصطلاح غربزدگی را فردید متعلق به خود میداند. وی عنوان میکند که این عبارت زمانی که در اروپا میزیسته به سراغش آمدهاست. وی بیان میکند که در بیست سالگی تحت تأثیر پوزیتیویسم و غرب زدگی بودهاست. خواندن کتابهای گوستاو لوبون را هم در همین راستا میداند. اندیشه غربزدگی نزد فردید با مفاهیم بسیاری نظیر نیست انگاری، یونانیت و ادوار تاریخی و مکر لیل و نهار ارتباط دارد. خود وی هم به این نکته اشاره کرده که تعبیرهای مختلفی از غربزدگی دارد. از نظر وی غربزدگی انواعی دارد. اگر غربزدگی همان یونانیت باشد غربزدگی مضاعف است و اگر یونانیت برای باشد ندانسته غربزده مضاعف دانسته میشود.
اسلاید 6: از نظر وی سقراط همچون مسیلمه دروغگوست که پرتو وحی بر او افتادهاست. وی این وحی را کالییوگا مینامد. فردید بر این باور است که غربزدگی بهطور رسمی با افلاطون و سقراط آغاز میشود. وی غربزدگی سقراط و افلاطون و ارسطو را غیر مضاعف میداند در حالیکه غربزدگی دوران جدید در قرن نوزدهم مضاعف است. غربزدگی غیر مضاعف در یونان است و در آن قارعه به سراغ کلیت میرود. تفسیر افلاطون خود بنیاد و بازگشت آن به موضوعیت نفسانی قارعه یا طاغوت است. از منطق دکارت تا هگل را فردید نوعی غربزدگی مضاعف میداند. البته وی غربزدگی را ناپایدار و در بحران میداند. کسی که غربزده است از نظر وی یا تشبیهی یا تنزیهی است؛ و هر کدام یا ایجابی یا سلبی اند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.