غیبت و دروغ
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم غیبت و دروغ تهیه کننده:عسکری
اسلاید 2: غیبتغیبت(بدگویی،ضد مدح و ستایش) یعنی چیزی نسبت به کسی گفته شود که اگر به گوش وی برسد خوشش نیاید، خواه آن گفته راجع به نقص در بدن او یا در اخلاق یا در کلام و یا درکارهای مربوط به دین یا دنیای او باشد، بلکه اگر مربوط به نقصی در لباس یا خانه یا مَرکب وی باشد. امام کاظم (علیه السلام) فرمود: هر که در پشت سر مردی چیزی بگوید که در او هست و مردم می دانند غیبت او رانکرده، و هر که پشت سر کسی چیزی بگوید که در او هست ولی مردم نمی دانند غیبتش کرده، و هر که پشت سر کسی چیزی بگوید که در او نیست به او بهتان زده است. * غیبت می تواند با اظهار نقص و یا تقلید و شبیه سازی واشاره دست و سر و چشم و ابرو تحقق پیدا کند، مثل لنگ راه رفتن که این گونه غیبت از غیبت با زبان بدتر است؛ زیرا این کار عیب کسی را واضحتر نشان می دهد. و همچنین است. روایت است که: زنی نزد عایشه رفت، وقتی بیرون می رفت عایشه با دست اشاره کرد که کوتاه است. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: غیبتش کردی.
اسلاید 3: شنونده غیبتکسی که غیبت را می شنود نیز حکم غیبت کننده را دارد.شنونده غیبت مانند غیبت کننده اقسام دارد: با شنیدنش خوشحال نمی شود، ولی با زبان آن را بد نمی شمارد و در دل نیز بدش نمی آید،با شنیدن آن خوشحال می شود، اما از راه نفاق تصدیق نمی کند، و گاهی از روی ریا منع هم می کند، در حالی که قلبا طالب آن است، و چه بسا حیله ها برانگیزد که غیبت کننده بیشتر غیبت کند، مثل اینکه اظهار تعجب کند و بگوید: عجب! من نمی دانستم که او چنین است، و تا کنون او را شخص خوبی می دانستم. این گونه سخن تصدیق غیبت کننده و باعث غیبت بیشتر است. پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: هر که مومنی را در نزد او خوار و رسوا کنند و او بتواند یا ریش کند و نکند خدا او را در روز قیامت در حضور همه خلایق خوار و رسوا خواهد ساخت. و فرمود: هر که در غیاب برادر خویش از آبروی او دفاع کند، بر خداست که در قیامت آبروی او را نگاهدارد. و فرمود: هر که در غیاب برادرش از آبروی او دفاع کند بر خدا حق است که او را از جهنم نجات بخشد.
اسلاید 4: انگیزه های غیبتغالبا دلیل غیبت غضب، کینه یا حسد است که در اینصورت از رذایل قوه غضب است،اماانگیزه های دیگری نیز دارد: 1 –مسخره کردن 2 - شوخی : از فردتقلید می شود تا مردم بخندند. این حالت متعلق به قوه شهوت است. 3 - افتخار جویی:باذکر نقص دیگری خود را بالا برد. منشأ این عمل تکبر یا حسد است،که از رذایل قوه غضب به شمار می رود. 4 - نسبت دادن کاری زشت به شخص دیگربرای پاک کردن خود:در حالیکه او باید اینکار را بدون آسیب زدن به دیگری انجام دهد.
اسلاید 5: 5 - رفاقت و هماهنگی با همنشینان: برای اینکه از وی تنفر پیدا نکنند و با او سرسنگین نشوند. انگیزه این گونه غیبت ،ضعف نفس است. 6 - مهربانی و دلسوزی: به این معنی که به سبب گرفتاری که برای کسی پیش آمده ناراحت شود ونام و عیب اورا فاش کند که در انصورت غیبت کننده به شمار می آید. 7 - خشم نمودن برای خدا برفردی که کار زشتی از او سرزده. مثلابه اینکه منکری را از انسانی ببیند یا بشنود، در نزد جماعتی بگوید: عجب است از فلانی که چنین منکری را مرتکب شود! یا از او به خشم آید و نام و کار ناپسند او را اظهار کند. در صورتیکه لازم نبود نام او را در نزد کسی که از کار ناپسند وی بی خبر بوده اظهار نماید.8.تبعیت از شخصدیگر
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.