فواید ورزش از نگاه طب سنتی و اسلامی
اسلاید 1: www.tabaye.ir
اسلاید 2: « فواید ورزش »از نگاه طب سنتی و اسلامی
اسلاید 3: نظرات جناب ابن سینا در کتاب قانون:حیات بدون غذا محال است و غذایی که تمامی آن جزء عضو گردد معمولاً وجود ندارد بلکه در هر مرحله از مراحل هضم بخشی از آن به صورت ماده زاید درمیآید و طبیعت میکوشد آن را از طریق مدفوع، ادرار، عرق و... از بدن دفع کند.
اسلاید 4: نظرات جناب ابن سینا در کتاب قانون:اما همیشه مقدار کمی از این فضولات دفع نمیشود و در بدن باقی میماند که به مرور زمان در بدن تجمع پیدا کرده، سبب بیماری میشود و بخارهای این مواد باقیمانده مزاج گوهر روح را تباه میگردانند.به این جهت چارهای جز این نیست که آنها را از بدن بیرون برانیم.
اسلاید 5: بيرون راندن اين مواد به چند طريق صورت مي گيرد:1- اگر آن ها را به وسيله داروهاي سمي(داروهای قوی) از بدن دفع كنيم، خود داروي سمي نيروي غريزه را كاهش مي دهد و غريزه را خستگي مي بخشد.2- اگر دفع آن ها با داروي غيرسمي(داروهای ملایم) ممكن باشد؛ باز بار سنگيني بر طبيعت است. دارو در عين حال كه مواد زائد را مي راند، خلط پسنديده و رطوبت هاي غريزي و رواني را كه گوهر زندگي است از آسيب خود مصون نمي دارد و مقداري از آن ها را نيز بيرون مي راند و بر اثر آن، نيروي اندام هاي اصلي و اندام هاي خدمتگزار كاهش مي يابد.
اسلاید 6: 3- ليكن ورزش چيزي است كه ما را از استعمال دارو بي نياز مي سازد و بهترين بازدارنده حالت امتلاء است.اگر ورزش به صورت صحيح و چنان كه بايد و شايد انجام پذيرد، عوامل بيماري هاي امتلاء از بين مي رود.
اسلاید 7: نکته:به این احادیث توجه کنید:* پیامبر گرامی اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: «الْمَعِدَهُ بَیْتُ کُلِّ دَاءٍ وَ الْحِمْیَهُ رَاْسُ کُلِّ دَوَاء: معده خانه همه دردهاست و پرهیز، سرسلسله همه داروها.» (بحارالانوار، ج۵۹، باب ۸۹)* امير المؤمنين، علي،عليه السّلام نیز فرموده اند: « إِنَّ فِي الْقُرْآنِ لَآيَةً تَجْمَعُ الطِّبَّ كُلَّهُ كُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا : آگاه باشيد؛ در قرآن آيه اي است كه همه طبّ را يك جا در خود گرد آورده است: بخوريد و بياشاميد و اسراف نكنيد. » (بحارالأنوار/59/267)
اسلاید 8: با توجه به احادیث فوق می توان گفت:ورزش آن قدر توانمند نیست که ما را به کلّی از دارو بی نیاز سازد.درحالی که رعایت شرایط صحیح تغذیه ای، چنان که در احادیث شریف به آن اشاره شده و به تجربه نیز مکرّر آزموده شده، تن ما را از ناز طبیبان بی نیاز خواهد ساخت!البته تاکید ابن سینا بر برتری ورزش بر دارو، نکته ای متین و مهم و درخور است که باید از سوی طبیب و بیمار، جدّی گرفته شود.
اسلاید 9: سایر فواید ورزش:1- جناب ابن سینا در قانون چنین می گوید: « ورزش، حرارت ملایم پدید میآورد و مواد دفعی را روز به روز میگدازد و به طور منظم و مرتب آنها را از جای خود میلغزاند و به بیرون راندن آنها کمک میکند و نمیگذارد هر روز قسمتی باقی بماند و جمع شود و تأثیر بدی بگذارد. گرمای ایجاد شده ناشی از حرکت، باعث رقیق شدن فضولات و دفع آن ها به کمک عرق می شود.»
اسلاید 10: برداشت ها:قدرت ورزش در دفع مواد دفعی، محدود است و دامنه اش، 24 ساعت گذشته را فرا می گیرد.بنابراین برای بهره برداری صحیح از ورزش، انجام ورزش روزانه ضروری است اگرچه ورزش های متناوب یا هفتگی هم خالی از فایده نیستند.نقش ورزش برای بدن مانند باد زدن آتش فروخفته است که باعث می شود آتش زیر خاکستر حرارت غریزی، شعله ور شود.به این حالت در کتب طبّ قدیم، انعاش یا انتعاش(تازه کردن، تقویت کردن) گفته می شود.
اسلاید 11: برداشت ها:ورزش تولید حرارت میکند و حرارت غریزی را افزونی میدهد.این فائده مهم ورزش، یعنی برافروختن حرارت غریزی به ما توضیح می دهد که چرا ورزش در درمان افسردگی و سایر بیماری های روحی و روانی، سندروم های خستگی مزمن، کمبود میل و توان زناشویی، خواب آلودگی و کسالت، انواع کم خونی؛ بسیاری از بیماری های مزمن و طول کشیده، سرطان ها، و ... مؤثر است.
اسلاید 12: 2- بر اثر ورزش، مفاصل، وترها، رباطها و عضلات محکم میگردند و از تاثيرپذيري در امان مي مانند.3- اندامها بر اثر ورزش، برای پذیرش غذا آمادگی بیشتری مییابند، زیرا مواد دفعی آنها دفع شده و جای غذا خالی مانده است.
اسلاید 13: 4- نیروهای جاذبه و دافعه اعضای بدن بر اثر ورزش به حركت درمیآیند، اندامها به نرمش درمیآیند، رطوبتهای بدن رقیق میگردند و مسامات (منافذ ریز بدن) فراختر میشوند.
اسلاید 14: 5- ورزش موجب از بین رفتن رطوبات غیر طبیعی بدن می شود.کم شدن رطوبت بدن، بافت پیه و چربی را کوچک می کند.همچنین با افزایش حرارت داخلی، بافت های بلغمی رو به پختگی می روند و این یعنی تبدیل بافت های سردتر و مرطوب تر مثل چربی به بافت های گرم تر مثل خون و عضله.
اسلاید 15: 6- ورزش باعث تقویت و اصلاح کل بدن می شود، به شرطی که به افراط کشیده نشود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.