فیزیولوژی انسان
در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونتها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.
- جزئیات
- امتیاز و نظرات
- متن پاورپوینت
برچسبهای مرتبط
- آندوپلاسمی
- انکلوزیون ها
- بافت عضلانی
- پاورپوينت فیزیولوژی انسان
- پاورپوینت
- پاورپوینت آماده
- پاورپوینت رایگان
- پتانسیل عمل
- تهویه ریوی
- دانلود پاورپوینت
- دانلود پاورپوینت آماده
- دانلود پاورپوینت رایگان
- دستگاه عصبی
- دستگاه گلژی
- ریبوزوم ها
- سیتوپلاسم
- سیستم عصبی
- سیستم عصبی پیکری
- سیستم هوازی
- شبکه آندوپلاسمی
- عضله اسکلتی
- غشا سلول
- فیزیولوژی انسانی
- فیزیولوژی بافت عضلانی
- فیزیولوژی دستگاه عصبی
- فیزیولوژی سلول
- لیزوزوم
- میتوکندری
- هسته سلول
- هیپوتالاموس
فیزیولوژی انسان
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم فیزیولوژی انسانی محمدحسین باقری دانشجوی دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی
اسلاید 2: فیزیولوژی سلول
اسلاید 3: سلول از دو بخش اصلی سیتوپلاسم و هسته تشکیل شده است . مواد مختلفی که سلول را تشکیل می دهند روی هم پروتوپلاسم نامیده میشوند.پروتوپلاسم بیشتر از پنج ماده پایه ای ، آب ، الکترولیتها ، پروتئینها ، لیپیدها و کربوهیدراتها تشکیل شده است .بخش1- ساختمان سلول و اعمال آن
اسلاید 4: سیتوپلاسم قسمت اعظم هر سلول را سیتوپلاسم تشکیل می دهد که محتوای مقداری زیادی اندامک و انکلوزیون است .
اسلاید 5: مجموعه ای از حفره ها و مجراهایی است که فضای سلولی را درنقاط مختلف اشغال می کند و با غشای هسته و محیط خارجی سلول نیز ارتباط دارد . این شبکه توری مانند وظیفه انتقال مواد و انتشار تحریک را در داخل سیتوپلاسم عهده دار است.شبکه آندوپلاسمی
اسلاید 6: ریبوزومهااجزای بسیار ریزی اند که در ساختمان آنها پروتئین زیادی دیده می شوند.سنتز پروتئین در ریبوزومها انجام میشود.
اسلاید 7: از کیسه های کوچکی تشکیل شده که مواد ساخته شده در شبکه آندوپلاسمی به داخل آنها راه یافته پس از تغییراتی برای برآوردن نیازهای دیگر سلول در آنجا انباشته می شود.دستگاه گلژی
اسلاید 8: از دو غشا تشکیل شده اند تولید انرژی سلولی به عهده آنهاست.میتوکندریها را نیروگاه سلول نیز می نامند . میتوکندری
اسلاید 9: لیزوزوم لیزوزومها که دارای بیش از ده آنزیم قوی اند یک سیستم گوارشی داخل سلول ایجاد می کنند.انکلوزیونهااز اجزای اصلی سلول نیستند، بلکه مستأجرهای موقتی اند . انکلوزیونها بیشتر شامل غذاهای ذخیره شده از قبیل گلیکوژن در سلولهای کبدی و عضلانی و یا چربی دربافت چربی هستند .
اسلاید 10: غشا سلول: از سه لایه تشکیل شده است که دو تا از آنها تیره اند و لایه میانی روشن است،لایه های داخلی و خارجی از پروتئینهای کروی تشکیل شده اند و به پروتئینهای محیطی. جنس لایه دو طبقه روشن میانی بطورکامل ازفسفولیپید و کلسترول است.
اسلاید 11: هسته سلول توسط غشای نازک هسته ای از سیتوپلاسم جدا می شود. شبکه توری مانند از رشته های باریک به نام شبکه کروماتین وجود دارد که درهنگام تقسیم سلولی به رشته های بلند و باریک که ابتدا و انتهای آنها مشخص است درمی آید که به آن کروموزوم گویند.در انسان تعداد کروموزوم ها 23 جفت یا 46 عدد است . هسته مرکز کنترل سلول است ، هم کنترل واکنشهای شیمیایی را که در سلول انجام می شوند و هم تولید مثل را بر عهده دارند .هسته سلول
اسلاید 12: غشای سلولی غشایی نیمه تروا است که به طور بسیار انتخابی عمل می کند.مایع خارجی سلول محتوی مقادیر زیاد یونهای سدیم است در حالی که یونهای پتاسیم بیشتر در داخل سلول هستند. زیادتر بودن یونهای سدیم در خارج غشا نسبت به داخل منجر به یک عدم تعادل شیمیایی می شود، بنابر این سلول به دنبال تعادل است ولی چون غشا نفوذ پذیری انتخابی دارد در حالت استراحت بیرون غشا مثبت و داخل منفی است.توزیع یونها در دو سوی غشای سلول
اسلاید 13: هنگامی که سلول تحریک پذیر تحریک می شود ، نفوذ پذیری آن تغییر می یابد تا اجازه دهد یونهای سدیم داخل و پتاسیم از آن خارج شوند ، در نتیجه این عمل ، بارهای الکتریکی به طور موقتی معکوس می شوند .در این حالت غشا دپولاریزه شده و پتانسیل عمل بوجود می آید. انتشار و اسمز حرکت ماده محلول از محلول غلیظتر به طرف محلول رقیق تر (انتشار یا دیفوزیون) نامیده می شود. حرکت آب از محلول رقیقتر به طرف محلول غلیظ تر را (اسمز) می نامند .پتانسیل عمل
اسلاید 14: بخش دومفیزیولوژی بافت عضلانی
اسلاید 15: عضلات اسکلتی 40% وزن بدن را و عضلات صاف تقریباَ 3% وزن بدن را تشکیل می دهند .درجنین هنگام 4 تا 5 ماهگی، تعداد واقعی تارهای عضله مشخص میشود .عضله اسکلتی (شکل و ساختمان)
اسلاید 16: بدن از 4 بافت تشکیل شده است:1- بافت پیوندی (همبند)2- بافت پوششی3- بافت عصبی4- بافت عضلانیغلافهایی از بافت همبند(پیوندی) تارهای قابل انقباض عضلانی را احاطه کرده اند.بخشی از این بافت که یک تار عضلانی را می پوشاند به نام (آندومیوزوم) نامیده میشود. تارها نیز در کنار هم قرار می گیرندتا دسته تار عضلانی یا (فاسیکول) رابوجود آورند. دسته تارها،شامل تعداد نابرابری تار عضلانی اند که بافت همبند مشخصی بنام(پری میوزوم)آنها را به هم پیوند می دهد.دسته تارها شامل تعداد نابرابری تار عضلانی اند که بافت همبند مشخصی به نام (پری میوزوم) آنها را به هم پیوند می دهد.
اسلاید 17: با مطالعه یک عضله کامل پی خواهیم برد که بافت همبند دیگری به نام (اپی میوزوم) در اطراف خارج آن را پوشانده است . ادامه بافتهای همبند به موازات تارهای عضلانی در انتهای عضله به شکل محکم و فشرده به یکدیگر میچسبد که (تاندون) نام دارد،و به عنوان رابط بین عضلات مخطط و استخوانها انجام وظیفه می کند.
اسلاید 18: بررسی ساختمان یک تار عضلهتارچه های عضله از مناطق تیره و روشنی تشکیل شده است.مناطق روشن بنام نوارI، و مناطق تیره بنام نوار A معروفند. در وسط هریک از نوارهای I خط تیره ای وجود دارد که به آن غشای Z گفته می شود. قسمتی از تارچه که بین دو خط Z قرار دارد سارکومر نام دارد. رشته های باریکتر I از جنس اکتین و رشته های ضخیمتر A ازجنس میوزین است.
اسلاید 19: تئوری لغزشی انقباض: به علت تغییرات سارکومر است که بر اثر آن عضله کوتاه می شود .هنگامی که عضله منقبض میشود رشته پروتئینی آکتین (نازک) و میوزین (ضخیم) بر روی یکدیگر می لغزند. رشته های آکتین به داخل فضای بین رشته های میوزین می لغزند و خط Z را که به آن چسبیده اند همراه با خود می کشند .در این حالت منطقه H کاملا از بین می رود نوار Iکوتاه می شود و نوار A هیچ تغییری نمی کند .
اسلاید 21: Mechanism of muscle contraction
اسلاید 22: فیزیولوژی دستگاه گردش خون
اسلاید 24: قلب دارای چهار حفره است که دو تا از آنها خون را دریافت می کنند(دهلیزها)و دوتای دیگر خون را به بیرون می رانند(بطنها). دهلیز راست خون را از بدن و دهلیز چپ خون را از ریه ها دریافت می کنند. بطن راست خونی را که به ریه ها می رود از خود خارج می کند (گردش ششی)و بطن چپ خونی را که به بدن می رود به بیرون میراند(گردش عمومی) درواقع دهلیز راست، خون وریدی را از طریق سیاهرگهای بزرگ بالایی و پایینی دریافت و آن را از طریق دریچه سه لتی به درون بطن راست هدایت می کند. انقباض بطن راست سبب می شود که خون از طریق سرخرگ ششی به ریه ها پمپاژ شود. در ریه ها خون درون مویرگهای ریوی جریان می یابد و دی اکسید کربن خود را از دست می دهد و اکسیژن را جذب می کند. خون دارای اکسیژن از راه سیاهرگهای ششی وارد دهلیز چپ می شود و سپس از راه دریچه میترال به درون بطن چپ جریان می یابد با انقباض بطن چپ، خون به داخل سرخرگ آئورت جریان می یابد و از شبکه سیستمی شریانی به سطح مویرگهای مختلف می رسد. در اینجا بافتهای بدن اکسیژن خون را دریافت می کنند و دی اکسید کربن حاصل از سوخت و ساز مواد غذایی درون سلولها به خون تحویل داده می شود. پس از عبور خون از مویرگها، جریان خون از طریق سیاهرگها که اندازه آنها بتدریج افزوده میشود ادامه مییابد و سرانجام دو سیاهرگ بزرگ خون را به دهلیز راست می رسانند.نحوه ارتباط قلب و عروق در خون
اسلاید 26: انواع گردش خون
اسلاید 27: تغذیه خونی قلب : ضریب استفاده از اکسیژن: آن بخش از هموگلوبین که اکسیژن خود را ازدست میدهد و به کار برده می شود، که در حال استراحت این ضریب 26% است اما در حال فعالیت ورزشی شدید تا 77% افزایش می یابد. سیستم گردش خون کرونری :کمترین نقصان دراکسیژن به قلب موجب درد سینه (آنژین صدری) می شود.سه ویژگی مهم قلب :قابلیت انقباض ریتمیکمرحله تحریک ناپذیریقانون همه یا هیچ
اسلاید 28: مشخصات عضله قلب :انقباض ریتمیک : عضله قلب یک خاصیت ذاتی دارد که بدون هیچ تحریک عصبی ، امواج تحریکی را خودبه خود و منظم تولید میکند. برای انقباض لازم است محیط از نظر یون های سدیمپتاسیم و کلسیم با غلظت مناسب تامین شود. تحریک ناپذیری : در جریان پتانسیل عمل به تحریک ثانویه صرف نظر از شدت یا ماهیت آن جواب نمی دهد.در تمام زمان سیستول ، تحریک ناپذیری قلبی ادامه دارد. جمع انقباضات در عضله قلب امکان پذیر نیست این حفاظتی برای قلب است قانون همه یا هیچ عضله قلب هنگام تحریک شدن مانند سلول واحد عمل میکند ، پاسخ به یک تحریک ، با تمام قدرت در آن زمان، به تحریک جواب میدهد و یا اصلاً جواب نمی دهد .
اسلاید 29: نحوه تولید و انتشار موج انقباض موج انقباض در S.A (گره سینوسی-دهلیزی)تولید می شود .موج ایجاد شده به گره دهلیزی بطنی یا گره A.V هدایت می شود .موج هنگام عبور از A.V یک تاخیر دارد تا دهلیزها تخلیه محتویات خود به درون بطنها را تکمیل کنند .موج از دهلیزها به بطنها توسط (دسته هیس) هدایت میشود .موج از طریق دسته های راست و چپ هیس به رشته های پورکنژ منتهی میشود بدین ترتیب بطنها را وادار به تحریک میکند.
اسلاید 31: الکتروکاردیوگرام طبیعیبا قرار دادن الکترودها در سطح بدن و مقابل و اطراف قلب می توان به ثبت تغییرات الکتریکی عضله قلب الکتروکاردیوگرام یا ECG - EKGنامیده می شود .
اسلاید 32: سیکل قلبی : همه تغییر فشارها ، تغییرحجمها و اعمال دریچه ها است که در یک مرحله کامل انقباض و انبساط قلب رخ میدهد .انقباض دهلیز و بطن را سیستول (سیستول بطنی 0/3ثانیه).انبساط دهلیز و بطن را دیاستول (دیاستول بطنی 0/5ثانیه).تنها مرحله استراحت قلب مرحله دیاستول آن است.
اسلاید 33: صدای قلب : از طریق گوشی پزشکی یا استتوسکوپ دو صدا شنیده می شود که صدای اول بم و اندکی طولانی است این صدا به علت بسته شدن دریچه میترال و سه لتی است و شروع سیستول بطنی را مشخص می کند. صدای دوم ملایم است که به دنبال بسته شدن دریچه های آئورتی و ریوی شنیده میشود و نشانه پایان سیستول و شروع دیاستول است.
اسلاید 34: برونده قلبی : مقدار خونی که در یک دقیقه از بطن چپ به خارج تلمبه میشود و برحسب لیتر در دقیقه یا میلی لیتر در دقیقه محاسبه میشود . تواتر قلب (H.R ) * حجم ضربه ای (S.V ) = برونده قلب (C.O )در هنگام فعالیت تواتر ضربان و حجم ضربه ای هر دو افزایش می یابد .برون ده در زمان استراحت حدود 5 لیتر و در زمان فعالیت به 30 لیتر می رسد .
اسلاید 35: تنظیم ضربانهای قلب : موج انقباض بطور خود به خودی و مستقل از تحریکات عصبی از عضله قلب منشأ میگیرد.دستگاه عصبی خودکار عهده دار تنظیم ضربانهای به هنگام استراحت و فعالیتهای ورزشی است-تحریک اعصاب پاراسمپاتیک سبب آزاد شدن استیل کولین (ACH) از انتها آن شده و موجب کند شدن فعالیت گره S.A (سینوسی-دهلیزی)می شود .-تحریک اعصاب سمپاتیک موجب آزاد شدن نوراپی نفرین و باعث سریعتر شدن کار گره S.A (سینوسی-دهلیزی)میشود .
اسلاید 36: فشار خون : نیرویی است که توسط خون به جدار رگهای خونی وارد میشود .فشار خون از آئورت تا وریدهای انتهایی کاهش می یابد و این برای جریان مداوم خون ضروری است .جریان یافتن خون در رگها به واسطه اختلاف فشار خون است. یعنی خون ازنقطه ای که فشار آن بالاست به نقطه ای که فشار آن پایین است جریان می یابد . فشار خون در آئورت 120 میلی متر جیوه و حداقل 80 میلیمتر جیوه استفشار خون در آئورت به سمت مویرگها کاهش می یابد و سپس درسیاهرگها هنگام برگشت باز هم کاهش یافته و در دهلیز راست به صفر می رسد .
اسلاید 37: مکانیسم های برگشت خون به قلبپمپ عضلانیپمپ تفسیدریچه های لانه کبوتری
اسلاید 38: ساختمان خون : خون تنها بافت مایع بدن است . مقدار خون در زنان 4 تا 5 لیتر و در مردان 5 تا 6 لیتر است . حجم خون 7 % وزن بدن است مشخصات خون :ویسکوزیته (چسبندگی) : مقاومت خون در برابر جاری شدن ، ویسکوزیته خون کامل در حدود 3 تا 4 برابر آب است که به علت گویچه ها و بخشی دیگر ناشی از پروتئینهای پلاسما است.
اسلاید 40: هماتوکریت : نشان دهنده درصدی از خون است که سلولهای خونی آن را تشکیل میدهند، عبارت از نسبت درصد گویچه ها در خون است .هماتریک 45 یعنی اینکه 45 % حجم خون کامل مربوط به سلولهاست و 55 % باقیمانده را پلاسما تشکیل میدهد . گلبولهای قرمز :در مغز قرمز استخوان ساخته میشوند، 120روز عمر میکنند،حدود یک سوم وزن آن از هموگلوبین است که نقش مهمی در انتقال اکسیژن و دی اکسید کربن دارد. گلبول سفید :سیستم دفاعی بدن، در مغز قرمز و بافت لنفاوی ساخته میشود. گویچه های سفید سلولهای هسته دارند پلاکتها : در مغز قرمز استخوان ساخته میشود و نقش آنها انعقاد خون است
اسلاید 41: فیزیولوژی دستگاه تنفس
اسلاید 42: تنفس :یعنی انتقال اکسیژن از هوا به بافتهای بدن و انتقال دی اکسید کربن از بافتها به بیرون . تبادلات گازها بین سلولها ی بدن و محیط خارجی توسط مجاری تنفسی صورت می گیرد . مزایای تنفس از طریق بینی ، لایه مخاطی مجاری بینی و شاخکها وسلولهای مژکدار، اولاًمانع از عبور گرد و غبار و ذرات خارجی به داخل بدن می شود، ثانیاً هوای تنفسی را گرم و مرطوب می کند.
اسلاید 43: مجاری تنفسی : شامل بینی و دهان، نای، نایژهای چپ و راست، نایژک ، نایژک انتهایی، نایژک تنفسی، کیسه های هوایی، حبابچه ها است.
اسلاید 44: انواع تنفس عبارت از :تنفس خارجی : تبادل گاز بین خون و هواتنفس داخلی : تبادل گاز بین خون و سلولها تنفس سلولی : استفاده اکسیژن توسط سلولها برای متابولیسمتنفس شامل عمل دم : با انقباض عضله دیافراگم و عضلات بین دنده ای خارجی شروع میشود . دیافراگم مسئول 75% تغییرات ایجاد شده در حجم داخلی قفسه سینه در جریان آرام دم است . انقباض دیافراگم سبب میشود که این عضله گنبدی شکل به طرف پایین حرکت کند و قفسه سینه را از بالا به پایین بزرگ کند.دم(داخل شدن هوا به ریه)بازدم(خارج شدن هوا از ریه)
اسلاید 45: عمل دم وبازدم
اسلاید 46: وضعیت دیافراگم در تنفس
اسلاید 47: وضعیت ششها در تنفس
اسلاید 48: انقباض عضلات بین دنده ای خارجی دنده ها را بالا می کشد و باعث می شود که قفسه سینه از طرفین و همچنین از جلو به عقب بزگ شود.با بزرگ شدن قفسه سینه حجم ریه افزایش یافته و پراکندگی گازها افزایش می یابد ، در نتیجه از فشار آان کاسته می شود در این حالت فشار درون ریه به کمتر از فشار جو تنزل یافته و هوا به داخل ریه رانده می شود.عمل بازدم : بیشتر عمل غیرفعال است که در شرایط معمولی استراحت ، به علت رفع انقباض از عضلات دمی و بازگشت آنها به حالت اول ، صورت میگیرد .ما دارای عضلات بازدمی هستیم اما این عضلات در یک فعالیت بسیار شدید مورد استفاده است . مثل باد کردن بادکنک
اسلاید 49: تبادل هوا در شش ها
اسلاید 51: عضلات بازدمی : عضله ی بین دنده ای داخلی عضله جناغی – چنبریبا انقباض این عضلات حجم قفسه سینه کاهش می یابد ، فشردگی حجم قفسه سینه فشار درون ریه را زیاد می کند .چون فشار درون ریه از فشار جو بیشتر شده است در نتیجه هوا از ریه ها به خارج جریان می یابد.در پایان بازدم فشار درون ریه با فشار جو برابر شده و بازدم متوقف می شود.
اسلاید 52: حجم های ریه : برای تعیین دقیق حجمهای ریه در جریان تنفس از اسپیرومتر استفاده می شود.حجم جاری : حجم هوایی که با حرکت تنفس (دم و بازدم) به داخل یا خارج ریه جریان می یابد . (500ml)حجم باقیمانده : مقدار هوایی را که پس از یک بازدم عمیق در ریه باقی می ماند. (1200ml)کل حجمها و ظرفیتها در زنان نسبت به مردان 25 تا 20% کمتر است. این حجم ها درورزشکاران نیز بیشتر از افراد عادی است .
اسلاید 53: تهویه ریوی : مقدار هوایی که در یک دقیقه از محیط خارج اخذ و یا به محیط پس می دهیم . تعداد تنفس در دقیقه * حجم هوای جاری = تهویه ریویدر حال استراحت مقدار تهویه 5 تا 8 لیتر در دقیقهدر یک فعالیت شدید ورزشی در زنان به 130 و در مردان به 180 لیتر در دقیقه تجاوز کند .تهویه حبابچه ای و فضای مرده : کل هوای که وارد بدن میکنیم به حبابچه ها نمی رسد مقداری که در مجاری هوایی می ماند هوای فضای مرده خوانده می شود . تعداد تنفس * (فضای مرده – حجم جاری)= تهویه حبابچه ای
اسلاید 54: فیزیولوژی دستگاه عصبی
اسلاید 55: سازوکارهای دستگاه عصبی : دو دستگاه کلیه اعمال بدن را تنظیم میکند و رفتار انسان را شکل می دهند .سیستم اندوکرین(غدد درون ریز)سیستم عصبی که شامل سیستم عصبی محیطی و سیستم عصبی مرکزی است C.N.S مغز و نخاع(مرکزی)P.N.S اعصابی که از مغز به سراسر بدن می رورد(محیطی)واحد ساختار دستگاه عصبی نرون است . سلولهای عصبی، با تولید امواج الکتریکی و عبور آنها از یک بخش سلول به بخش دیگر و از طریق رهایش میانجیهای شیمیایی به منظور ایجاد ارتباط با سایر سلولها عمل می کند .
اسلاید 56: قسمتهای نرون :جسم سلولی دندریتهاآکسون پایانه های آکسون
اسلاید 58: نرونها از لحاظ عملکرد :نرون های آوران - نرونهای وابران - نرونهای ارتباطی ( ارتباط بین آوران و وابران) ویژگیهای نرونهای آوران :اطلاعات را از بافتها واندامهای بدن به دستگاه عصبی مرکزی منتقل میکنند.ویژگیهای نرونهای وابران :پیامها را از دستگاه عصبی مرکزی به سلولهای مجری انتقال می دهند.ویژگیهای نرونهای ارتباطی :بین نرونهای آوران و وابران تماس برقرار می کنند و به طور کامل در دستگاه عصبی مرکزی قرار دارد و 99% کل نرونها را به خود اختصاص می دهند.
اسلاید 59: سیناپس : محل اتصال دو یا چند نرون سیناپس خوانده می شود. موج عصبی ایجاد شده توسط واسطه های شیمیایی یا پیکهای شیمیایی به نرون بعدی منتقل می شود .نرونی که امواج را به سوی یک سیناپس هدایت می کند، نورون پیش سیناپسی خوانده می شود.نرونهایی که امواج را از سیناپس دور می کنند به نورون پس سیناپسی معروفند .
اسلاید 60: دستگاه عصبی مرکزی (CNS) : (مغز و نخاع)مغز مرکب از 6 زیر مجموعه است:1.مخ 2. دیانسفال 3. مغز میانی 4 . پل مغز 5 . بصل النخاع 6 . مخچهاعمال تشکیلات تورینه ای مغز(تشکیلات مشبک) :تونوس عضلانی
اسلاید 61: اعمال مخچه : 1) تنظیم عملکرد عضلانی اسکلتی 2) هماهنگی 3) یادگیری حرکات 4) حفظ تعادل 5) کنترل حرکات پرتابی
اسلاید 62: هیپوتالاموس : هیپوتالاموس برای تنظیم هموستاز (تعادل حیاتی بدن) ضروری است: 1) تنظیم غده هیپوفیز پیشین 2) تنظیم تعادل آب بدن 3) تنظیم اعصاب اتونوم 4) تنظیم رفتارهای خوردن و نوشیدن 5) تنظیم دستگاه تولید مثل 6) تقویت رفتارهای خاص 7) تولید و تنظیم دوره های شبانه روزی
اسلاید 63: نخاع : طناب استوانه ای شکل باریک متشکل از بافت عصبی است، ناحیه مرکزی نخاع، ماده خاکستری نام دارد و ساختارهای موجود در آن ناحیه میلین ندارند. ماده خاکستری را ماده سفید احاطه کرده است و چون میلین از جنس چربی است، باعث روشنی ماده سفید.بخش های نخاع : سفید : تارهای میلین دارخاکستری : نرونهای ارتباطی ، جسم سلولی ، آکسون نرون آوران ، آکسون نرون وابران
اسلاید 64: دستگاه عصبی محیطی (PNS) : امواج عصبی را بین دستگاه عصبی مرکزی و سایر بخشهای بدن جابجا می کند .بخش آوران : اعصاب آوران تمام اطلاعات را از گیرنده های پایانه های محیطی دریافت و به مراکز مزکزی ارسال می کنند.(ریشه خلفی تخاع)
اسلاید 65: دستگاه عصبی محیطی (PNS) : امواج عصبی را بین دستگاه عصبی مرکزی و سایر بخشهای بدن جابجا می کند .بخش آوران : اعصاب آوران تمام اطلاعات را از گیرنده های پایانه های محیطی دریافت و به مراکز مزکزی ارسال می کنند.(ریشه خلفی تخاع)بخش وابران : امواج عصبی را از دستگاه عصبی مرکزی خارج و به عضلات و غدد منتقل می سازند و به دو زیر مجموعه دستگاه عصبی پیکری و دستگاه عصبی خودکار تقسیم می شود .نرونهای بخش پیکری ، عضلات اسکلتی را اعصاب می دهند .نرونهای خود کار عضلات صاف و قلب و غدد و نرونهایی را که دستگاه عصبی روده ای را بوجود می آورند عصب رسانی می کند..
اسلاید 66: سیستم عصبی پیکری : از کلیه تارهایی که از دستگاه مرکزی به عضلات اسکلتی می روند تشکیل می شود. میانجی شیمیایی که این نرونها آزاد می کنند ، استیل کولین نام دارد. چون فعالیت در نرونهای پیکری به انقباض سلولهای عضله اسکلتی می انجامد، لذا این نرونها اغلب نرونهای حرکتی خوانده می شوند.سیستم عصبی خودکار : به جز عضلات اسکلتی عصب دارشدن سایر بافتها از این دستگاه عصبی خودکار انجام می شود .در بخش پاراسمپاتیک میانجی شیمیایی استیل کولین است و در بخش سمپاتیک میانجی شیمیایی نوراپی نفرین است.
اسلاید 67: سیستم های انرژیانرژی که از سوختن مواد غذایی حاصل می شود مستقیما برای انقباض عضلانی بکار گرفته نمی شود بلکه صرف ساختن یک ماده شیمیایی بنام آدنوزین تری فسفات(adenosine Triphosphate ) میگردد و به شکل ATP نشان داده می شود، این ماده در سلولهای عضلانی بصورت ذخیره موجود می باشد و بعنوان سوخت در اختیار سلولهای عضلانی قرار می گیرد . ATP یک ترکیب شمیائی بسیار پیچیده است که از یک مولوکول آدنوزین ( که یک ترکیب قند دار است) وسه گروه فسفات تشکیل شده است . به این معنی که با شکستن هر یک از این پیوندها – که به پیوندهای پر انرژی موسومند- و آزاد شدن یک گروه فسفات، مقدار زیادی انرژی آزاد می شود
اسلاید 68: سیستم های مولد انرژی بدنهر نوع فعالیتی که انجام دهید یا از سیستم هوازی(( Aerobic کسب انرژی می نماید، یا از طریق سیستم غیر هوازی و یا از ترکیبی از این دو سیستم. وظیف مربی ابتدا آن است که مشخص نماید در رشته ای که تدریس می کند چه سیستمی بیشتر نقش تولید انرژی را دارد تا با توجه به آن برنامه تمرینی صحیحی را پی ریزی نماید .سیستم غیر هوازی(بی هوازی) سیستم هوازی (anerobic)
اسلاید 69: سیستم های انرژی زای غیر هوازی ( Anaerobic ) الف – سیستم PC - ATP : این سیستم برای کلیه فعالیتهائی که با شدت، قدرت و سرعت بسیار زیادی که زمان اجرای آن کمتر از 10 ثانیه باشد توام هستند، تولیدATP می نماید مانند انواع پرتابها در دو و میدانی ، فعالیتهای شدید و کوتاه مدت در والیبال و بسکتبال و کشتی . مقدار انرژی حاصل از این سیستم در مقایسه با سیستم هوازی ناچیز است و ضمنا مواد زائد حاصل از واکنشهای این سیستم هم ناچیز است. این سیستم بدون استفاده از اکسیژن انرژی تولید می نماید. ب – سیستم اسید لاتیک ( گلیکولیز ): نظر به این که این سیستم ، اسید لاتیک تولید می نماید به آن سیستم اسیدلاکتیک نیز گویند. البته در کتابهای فیزیولوژی این سیستم تحت عنوان گلیکولیز بررسی می شود. کلیه فعالیتهایی که با شدت زیاد و بمدت بیش از 30 ثانیه ( 2 تا 3 دقیقه) طول بکشند ، از این سیستم کسب انرژی می کنند و این زمانی است که بدن اکسیژن کافی در دسترس ندارد. تنها کربوهیدرات ها میتوانند بعنوان سوخت در اختیار این سیستم قرار گیرند.
اسلاید 70: سیستم هوازی ( AEROBIC )این سیستم از نظر تقویت دستگاه گردش خون و تنفس حائز اهمیت می باشد . وقتی بدن در حالت پایدار باشد ، این سیستم تولید انرژی می نماید و این حالتی است که حرکات ورزشی در کمتر از حداکثر شدت(Submaxima1 ) اجرا شود. هر سه نوع مواد غذایی (کربوهیدرات، چربی و پروتئین) می توانند از طریق این سیستم سوخته، ATP تولید نمایند. به طور کلی تارهای عظلانی بدن از نظر هوازی بودن به دو دسته تقسیم می شوند:۱ - رشته های عظلانی سفید یا تند اقباض، که فعالیت های غیر هوازی ( سرعتی ) را بهتر انجام می دهد.۲ - رشته های عضلانی قرمز یا کند اقباض ، که در انجام فعالیت های هوازی ( استقامتی ) موفق تر می باشند.
اسلاید 71: تقسیم بندی مواد گوناگون رشته شنا از نظر دخالت درصد سیستم های انرژی بدن انواع مواد درصد سیستمهای درصد سیستمهای درصد سیستم PC– ATP و اسید لاکتیک اسید لاکتیک و هوازی هوازی الف – شیرجه و 50 متر 98 2 -ب- 100 متر 80 15 5پ- 200 متر 30 65 5ت- 400 متر 40 40 20ث- 1500 متر 10 20 70
اسلاید 72: The End
اسلاید 73: با تشکر و امتنان از حسن توجه و تحمل شماهمیشه به خاطر داشته باشهرگاه به قله ای رسیدی همزماندرکنار دره ای عمیق نیز ایستاده ای
خرید پاورپوینت توسط کلیه کارتهای شتاب امکانپذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.
- پاورپوینتهای مشابه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.