پزشکی و سلامت

قصور پزشکی

Ghosoor_pezeshki

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “قصور پزشکی”

قصور پزشکی

اسلاید 1: قصور پزشکی

اسلاید 2: اهدافتعریف قصور پزشکی انواع مسئولیتهای پزشکیانواع قصور پزشکی شرایط احراز قصور پزشکی

اسلاید 3: پزشک و مراجع قضایی پزشک قانونی کارشناس مطلع یا شاهدمتهم

اسلاید 4: مسؤولیت پزشکیمسؤولیت اخلاقیمسؤولیت قانونی مدنی کیفریمسؤولیت انتظامی

اسلاید 5: مسئوليت اخلاقي شخص در برابر خداوند و يا وجدان خويش پاسخگوي خطاي ارتكابي خود باشد.فعل يا ترك فعل كه به شكل مخالف با علوم ديني يا قواعد اخلاقي و وجدان باشد. ضمانت اجرايي آن بيشتر جنبه اخروي و دروني دارد.

اسلاید 6: مسئوليت مدنيضرر متوجه شخص خصوصي قابل تقويم به پول هدف جبران ضرر و زيان

اسلاید 7: مسئوليت كيفري(جرم یا بزه) ضرر متوجه جامعه غير قابل تقويم به پول هدف مجازات مجرم

اسلاید 8: مسئوليت انضباطي مسئوليت ناشي از عدم رعايت قوانين و مقررات و ضوابط حرفه اي و شغلي

اسلاید 9: دسته بندی کلی جرائم وتخلفات پزشکی1- تخلفات کیفری (جرم یا بزه)2- تخلفات انتظامی3- موارد مرتبط با کمیسیون ماده 11 تعزیرات حکومتی4- قصور پزشکی

اسلاید 10: جرم))تخلفات کیفری

اسلاید 11: تخلفات كيفري (1،7،2) كه در ارتباط با حرف پزشكي بوده و مستحق مجازات است را ميتوان در بخش هاي زير خلاصه نمود:1- دادن گواهي خلاف واقع2- سقط جنين 3- افشاي اسرار بيمار4- عدم رعايت مقررات بهداشتي5- اشتغال به طبابت بدون داشتن مجوز قانوني 6- فريفتن بيمار7- تخلفات مربوط به مسئولان داروخانه ها8- تخلفات مربوط به صاحبان آزمايشگاههاي تشخيص طبي9- تجويز غير ضروري و خلاف قانون مواد مخدر 10- امتناع از كمك به كسي كه در حالت اورژانس بوده و نياز فوري به كمك هاي پزشكي دارد.

اسلاید 12: ماده 2 ق.م.ا :هر رفتاری اعم از فعل يا ترك فعلي كه در قانون براي آن مجازات تعيين شده باشد جرم محسوب مي‌شود.

اسلاید 13: ماده 468ق.م.ا :اطباء و جراحان و ماماها و داروفروشان و كليه كساني كه به مناسبت شغل يا حرفه خود محرم اسرار مي‌شوند هرگاه در غير از موارد قانوني ، اسرار مردم را افشا كنند به سه ماه و يك روز تا يك سال حبس و يا به يك ميليون و پانصد هزار تا شش ميليون ريال جزاي نقدي محكوم مي‌شوند.افشاء سر

اسلاید 14: ماده 539 ق.م.ا :هرگاه طبيب تصديق نامه برخلاف واقع درباره شخصي براي معافيت از خدمت در ادارات رسمي يا نظام وظيفه يا براي تقديم به مراجع قضائي بدهد به حبس از شش ماه تا دو سال يا به سه تا دوازده ميليون ريال جزاي نقدي محكوم خواهد شد.و هرگاه تصديق نامه مزبور به واسطه اخذ مال يا وجهي انجام گرفته علاوه بر استرداد و ضبط آن بعنوان جريمه ، به مجازات مقرر براي رشوه گيرنده محكوم مي‌گردد.

اسلاید 15: ماده 540 ق.م.ا :براي ساير تصديق نامه‌هاي خلاف واقع كه موجب ضرر شخص ثالثي باشد يا آن كه خسارتي بر خزانه دولت وارد آورد مرتكب علاوه بر جبران خسارت وارده به شلاق تا 74 ضربه يا به دويست هزار تا دوميليون ريال جزاي نقدي محكوم خواهد شد.

اسلاید 16: ماده 623 ق.م.ا :هر كس به واسطه دادن ادويه يا وسائل ديگري موجب سقط جنين زن گردد به شش ماه تا يك سال حبس محكوم مي‌شود و اگر عالماً و عامداً زن حامله‌اي را دلالت به استعمال ادويه يا وسايل ديگري نمايد كه جنين وي سقط گردد به حبس از سه تا شش ماه محكوم خواهد شد مگر اينكه ثابت شود اين اقدام براي حفظ حيات مادر مي‌باشد و در هر مورد حكم به پرداخت ديه مطابق مقررات مربوط داده خواهد شد.

اسلاید 17: ماده 624 ق.م.ا :اگر طبيب يا ماما يا داروفروش و اشخاصي كه بعنوان طبابت يا مامايي يا جراحي يا داروفروشي اقدام مي‌كنند وسايل سقط جنين فراهم سازند و يا مباشرت به اسقاط جنين نمايند به حبس از دو تا پنج سال محكوم خواهند شد و حكم به پرداخت ديه مطابق مقررات مربوط صورت خواهد پذيرفت.

اسلاید 18: ماده 295- هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است، ترک کند و به سبب آن، جنایتی واقع شود، چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته است جنایت حاصل به او مستند می‌شود و حسب مورد عمدی، شبه‌عمدی، یا خطای محض است، مانند این که مادر یا دایهای که شیر دادن را برعهده گرفته است، کودک را شیر ندهد یا پزشک یا پرستار وظیفه قانونی خود را ترک کند.

اسلاید 19: قصور چیست؟قصور عبارت است از انحراف یا تخلف از استانداردهای پذیرفته شده در نحوه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به نحوی که منجر به آسیب بیمار شود

اسلاید 20: تعریف قصور پزشکیتخلف از الزامات خاص که حرفه و شغل پزشکی برعهده پزشک گذاشته است.فرض بر این است که پزشک احاطه و تسلط کافی بر موازین و قواعد رشته پزشکی داشته ودر صورت نقض آنها مقصر شناخته می شود و عذر عدم آگاهی از این موازین پذیرفته نمی باشد.

اسلاید 21: چند نکته آماریبر اساس مطالعات مختلف انجام شده تخمین زده می شود که:1- حدود یک پنجم از پرونده های ارجاع شده جهت رسیدگی،واجد قصور واقعی است.2- به ازای هر شکایت کتبی صد شکایت شفاهی وجود دارد.3- به ازای هر شکایت شفاهی چهار بیمار ناراضی وجود دارد.بنابراین میتوان گفت،احتمالا به ازای هر شکایت کتبی چهارصد بیمار ناراضی وجود دارد.

اسلاید 22: مبانی لازم برای احراز واثبات قصور پزشکی1- وظیفه (duty)2- تخطی (dereliction)3- آسیب جسمی یا روانی (damage)4- ارتباط علیتی بین خطا وآسیب(dependency)

اسلاید 23: شرایط قصورپزشک مسؤولیت درمان بیماری را به عهده گرفته باشد .پزشک در انجام وظیفه خویش تخطی کرده باشد.(ترک فعل لازم یا انجام فعل ممنوع )تخطی پزشک سبب آسیب جسمی یا روانی بیمار شده باشد.

اسلاید 24: انواع جرائم جرم عمد : با سوء نیت ، قصد فعل و قصد جرمجرم شبه عمد : بدون سوء نیت ، با قصد فعل بدون قصد جرم خطای محض : بدون سوء نیت ، بدون قصد فعل و بدون قصد جرم

اسلاید 25: علل مهم شکایت از پزشکانعدم تفهیمپاسخ هیجانی به نتیجه درمانی ناموفق یا غیر منتظرهقصور واقعی

اسلاید 26: قصور و تخلف پزشکیپزشکان از نظر قانونی مسؤول خطاهای خود هستند.عدم نتیجه گیری مطلوب در درمان یک بیمار یا عدم تشخیص بیماری بدنبال تهیه شرح حال مناسب ، معاینه بالینی کامل وانجام آزمایشات مربوط ضرورتا به معنی قصور نیست

اسلاید 27: مصادیق قصور پزشکی در قانون مجازات اسلامیخطا در تشخیصخطا در فعل

اسلاید 28: خطا در تشخیصپزشک در تشخیص یک بیماری از روشهای قابل دسترس و پذیرفته شده از دیدگاه علمی مانند تستهای پاراکلینیک، رادیوگرافی ، سونوگرافی ، مشورت با سایر پزشکان استفاده نکرده باشد.( حداکثر تلاش)

اسلاید 29: انواع تقصیر( خطا در فعل)بی مبالاتی : ترک فعلی که باید انجام می شده است . بی احتیاطی : انجام عملی که نباید انجام می شده است . عدم تبحر عدم رعایت مقررات دولتی

اسلاید 30: ”بي مبالاتي“پزشك از انجام اعمالي كه در مواجهه با بيمار و بيماري او جزو اعمال پذيرفته شده ضروري بوده اند غفلت نموده است يعني اموري كه لازم بوده انجام دهد انجام نداده است.

اسلاید 31: مثال 1:فردي دچار حادثه شده و توسط پزشك مسئول اورژانس ويزيت ميشود. مصدوم در اثر افتادن روي دستش از درد مچ دست شاكي است. پزشك با معاينه باليني تشخيص ضربديدگي جزيي گذاشته و با دستور دارويي وي را مرخص ميكند. مصدوم بعد از مدتي بعلت استمرار درد و تورم ناحيه مچ دست به طبيب ديگري مراجعه و در راديوگرافي تشخيص شكستگي داده ميشود و عليرغم درمان مقتضي دچار عوارضي (بدجوش خوردن, ارتريت و از كار افتادگي) ميشود (بعبارت ديگر بيمار دچار آسيب ميشود)، پزشك اورژانس از انجام راديوگرافي غفلت كرده و ..... (بي مبالاتي)

اسلاید 32: مثال 2:متخصص بيهوشي قبل از بيهوش كردن بيمار كانديد عمل جراحي, وي را معاينه نكرده يا مشاوره هاي لازم را انجام نداده يا نتيجه آزمايشات قبل از عمل را بررسي نكرده و تمهيدات ويژه بيمار را در نظر نگرفته و يا بعد از عمل جراحي و قبل از به هوش آمدن كامل, بيمار خود را رها كرده و بيمار در اثر اسپيراسيون دچار هايپوكسي شده و متعاقبا منجر به آسيب مغزي يا فوت وي شده است.(بي مبالاتي)

اسلاید 33: مثال 3:بيمار با درد شكم و بي اشتهايي به طبيب عمومي مراجعه نموده پزشك پس از يك سئوال و جواب كوتاه به تشخيص رسيده و براي وي آمپول هيوسین و سرم يك سوم دو سوم تجويز با حال عمومي نسبتا خوب او را مرخص كرده است. پس از چند ساعت بيمار با حال عمومي وخيم و علايم شوك سپتيك به بيمارستان مراجعه و در بررسيهاي بعدي آپانديسيت پرفوره قطعي ميگردد.طبيب عمومي از نظر انجام معاينه شكم و يا بررسيهاي پاراكلينيك و تحت نظر گرفتن مرتكب قصور شده است. (بي مبالاتي)

اسلاید 34: مثال 4:پزشك جراح روز بعد از عمل جراحي توسط پرستار كشيك تلفني از وخيم شدن حال بيمار مطلع شده و به صدور دستورات تلفني اكتفا كرده و از حضور بر بالين بيمار خودداري نمود. در نتيجه بيمار دچار عوارضي گرديده يا فوت نموده (بي مبالاتي)پزشك در مواجهه با بيمار مسموم يا مارگزيده از انجام برخي اقدامات روتين مثل تجويز آنتي سرم لازم خودداري نموده, در نتيجه بيمار دچار عوارضي گرديده است (بي مبالاتي)

اسلاید 35: ”بي احتياطي“طبيب, جراح يا سايرين با انجام اقداماتي در اثر بي توجهي و بي دقتي دچار اشتباه شده اند و در نتيجه بيمار دچار آسيب شده است (كارهايي انجام داده اند كه نبايد انجام ميشد).

اسلاید 36: مثال 1:”چيزي كه خودش به خوبي گوياست يك بي احتياطي است. مانند جا گذاشتن وسايل جراحي يا گاز و امثال آن در داخل شكم بيماري كه تحت عمل جراحي قرار گرفته است.

اسلاید 37: مثال 2:پاره كرده روده در برخي اعمال جراحي شكم مثل جراحي كيسه صفرا و غيرهپاره كردن رحم حين كورتاژبستن حالب در هنگام برخي از اعمال جراحي زنانهرگونه دستكاري نابجا در اعضايي كه در مجاورت عضو مورد عمل قرار دارند.تجويز دارو با دوز اشتباهي بيش از ميزان دوز درمانياشتباه در اتصال اكسيژن و ساير گازهايي كه در اتاق عمل مورد استعمال دارندتزريق وريدي دارويي كه منع مصرف وريدي دارد(بي احتياطي)

اسلاید 38: عدم مهارتناتواني در انجام اموري تخصصي كه توانايي يا كارايي خاصي لازم دارند. عدم مهارت ممكن است ناشي از تازه كاري و كم تجربگي باشد و يا ناشي از عدم بهره وري كافي از دانش پزشكي به عبارت ديگر عدم مهارت ممكن است عملي باشد و يا علمي (معنوي يا مادي). به بيان ديگر عدم مهارت يعني:عدم آشنايي متعارف به اصول و حقايق علمي و فني كار معين

اسلاید 39: مثال 1:زن جواني در اولين بارداري خود به دنبال سقط جنين ناقص دچار خونريزي شده به جراح متخصص زنان مراجعه تحت درمان كورتاژ قرار گرفته در حين عمل رحم سوراخ شده (بي احتياطي) و قوسي از روده از سوراخ وسيع رحم وارد ان شده و جراح به تصور آنكه بقاياي جفت است روي آن كورت كشيده و منجر به پارگي متعدد روده گرديد (عدم مهارت).

اسلاید 40: مثال 2: (نمونه هاي ديگري از عدم مهارت): عدم بكارگيري تكنيك صحيح در جراحي ارتوپديعدم توانايي مقابله صحيح با برخي عوارض احتمالي قابل پيش بينيانجام اقداماتي خارج از حيطه تخصصي كه منجر به عارضه و آسيب بيمار گرددانجام جراحيهاي تخصصي قلب و عروق توسط جراح عمومي در صورتيكه به علت عدم تبحر كافي منجر به عارضه گردد

اسلاید 41: عدم رعايت نظامات دولتيمنظور نظامات خاص مربوط به صاحبان حرفه هاي پزشكي و رشته هاي وابسته است. اين نظامات خاص شامل قوانين و آئين نامه هاي نظام پزشكي و دستورالعملهاي وزارت بهداشت, درمان و آموزش پزشكي و بخشنامه هاي مراكز علمي و درماني و هرگونه قانون, مصوبه, آئين نامه, بخشنامه و دستورالعملهايي كه از طرف قانونگذار يا مقامات صلاحيتدار در امور پزشكي وضع گرديده ميباشد. عمل نكردن به هر كدام را عدم رعايت نظامات دولتي ميگويند.

اسلاید 42: مثالهايي از عدم رعايت نظامات دولتي:عدم پذيرش بيماران اورژانسيتجويز داروهاي ممنوعهافشاي اسرار بيماران (به جز به موجب قانون)تحميل مخارج غير ضروري به بيمارايجاد رعب و هراس در بيمار با تشريح غير واقعي وخامت بيماريتبليغات گمراه كننده و ...عدم رعايت نظامات دولتي ممكن است علاوه بر محكوميت كيفري و جبران خسارت وارده منجر به محكوميت انتظامي پزشكان نيز بشود. مواردي از عدم رعايت نظامات دولتي كه صرفا به صورت خطا اتفاق افتاده و موجب ضرر و زيان اشخاص ديگر نشده باشد موجب مسئوليت كيفري نخواهد شد.

اسلاید 43: در ساعت 19:00 روز 95/4/14 پزشک کشیک درمانگاه شبانه روزی قبل از حضور همکار شیفت بعد با سپردن اوضاع به پرستار درمانگاه ، محل را ترک می کند . در ساعت 19:55 کودک یکساله ای متعاقب تشنج به درمانگاه منتقل می گردد . پزشکی در درمانگاه حاضر نیست . مسوولیت عوارض ناشی از عدم حضور به عهده کیست ؟ دامنه مسوولیت پزشک اول و دوم چگونه است ؟ مسوول فنی و نظارت وی در این زمینه تا چه حد ملاک است ؟

اسلاید 44:

اسلاید 45:

اسلاید 46: تخلفات انتظامي حرف پزشكي

اسلاید 47: فرازهايي از آئين نامه انتظامي رسيدگي به تخلفات صنفي وحرفه اي شاغلان حرفه هاي پزشكي و وابسته

اسلاید 48: فصل اول تعريف، شرح وظايف وتخلفات صنفي و حرفه‌اي

اسلاید 49: ماده اول: حرفه‌هاي پزشكي و وابسته به امور پزشكي موضوع ماده 28 قانون سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران كه از اين پس باختصار قانون ناميده مي شود عبارتند از: پزشكان ، دندانپزشكان ، دكترهاي داروساز و متخصصين و دكتراي علوم آزمايشگاهي (حرفه‌اي يا متخصص) تشخيص طبي ، مامايي و ساير ليسانسيه‌هاي پروانه‌دار گروه پزشكي ، فارغ‌التحصيلان كارداني ، كارشناسي ، كارشناسي ارشد و بالاتر شاغل در رشته‌هاي علوم آزمايشگاهي، بينايي سنجي ، شنوايي سنجي ، گفتار درماني ، ايمونولوژي ، بيوتكنولوژي پزشكي، راديولوژي، بيوراديولوژي ، راديوتراپي، پرستاري ، اطاق عمل ، هوشبري ، علوم دارويي ، تغذيه ، مبارزه با بيماري ها ، بهداشت كاري دهان و دندان ، كاردان دندانپزشكي ، شاخه‌هاي مختلف بهداشت ، توانبخشي ، فيزيوتراپي ، بيوشيمي پزشكي ، خدمات اجتماعي و مددكاري ، ساير رشته‌هاي علوم پايه پزشكي ، روانپزشكي باليني ، روانشناسي باليني و كودكان استثنايي ، كايروپراكتيك ، ژنتيك پزشكي و نيز ساير حرفه‌هاي وابسته به امور پزشكي كه فعاليت آنها نياز به اخذ مجوز از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي و سازمان نظام پزشكي جمهوري اسلامي ايران دارد.

اسلاید 50: تبصره: شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته موضوع اين ماده افرادي هستند كه در يكي از مراكز تحقيقاتي، درماني ، آموزشي و بهداشتي اعم از خصوصي، دولتي و تعاوني پزشكي ، وابسته به دولت يا خيريه يا حسب مورد ، مطب يا دفتر كار اشتغال دارند و از اين پس به اختصار ((شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته)) ناميده مي‌شوند .

اسلاید 51: قسمت دوم شرح وظايف و تخلفات صنفي و حرفه‌اي

اسلاید 52: ماده دوم:شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته مكلفند بدون توجه به مليت ، نژاد ، مذهب و موقعيت اجتماعي ، سياسي و اقتصادي بيماران حداكثر تلاش ممكن را در حدود وظايف قانوني و حرفه‌اي خود بكار ببرند.

اسلاید 53: ماده سوم: شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته بايد طبق موازين علمي ، شرعي و قانوني با رعايت نظامات دولتي ، صنفي و حرفه‌اي انجام وظيفه كرده و از هرگونه سهل‌انگاري در انجام وظائف قانوني بپرهيزند.

اسلاید 54: ماده چهارم:شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته حق افشاي اسرار و نوع بيماري بيمار ، مگر به موجب قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي را ندارند.

اسلاید 55: ماده پنجم:شاغلين حرف پزشكي موضوع ماده يك اين قانون موظف به پذيرش آن تعداد بيمار هستند كه بعد از تشخيص و اعلام سازمان نظام پزشكي ، حسب مورد انجام خدمات آنان در يك زمان مناسب ميسر باشد .

اسلاید 56: ماده ششم:انجام امور خلاف شئون پزشكي كه مصاديق آن توسط سازمان نظام پزشكي اعلام خواهد گرديد توسط شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته ممنوع است و بايد از ارتكاب كارهايي كه موجب هتك حرمت جامعه پزشكي مي‌شود خودداري كنند.

اسلاید 57: ماده هفتم:تحميل مخارج غيرضروري به بيماران ممنوع است. تعيين مصاديق مخارج غيرضروري براساس نظر كميته كارشناسي تخصصي دادسرا و هياتهاي انتظامي مي‌باشد.

اسلاید 58: ماده هشتم: ايجاد رعب و هراس در بيمار با تشريح غيرواقعي وخامت بيماري و يا وخيم جلوه دادن بيماري ممنوع است و پزشك مي تواند به نحو مقتضي بيمار و بستگان را در جريان خطرات ، وخامت و عواقب احتمالي بيماري قرار بدهد.

اسلاید 59: ماده نهم:تجويز داروهاي روان گردان و مخدر به گونه‌اي كه به حالت اعتياد درآيد ممنوع است ، مگر در مواردي كه بيمار از بيماري رواني يا از دردهاي شديد ناشي از بيماريهاي غيرقابل‌علاج رنج ببرد يا ضرورت پزشكي مصرف آنها را ايجاب كند .

اسلاید 60: ماده دهم: شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته مكلفند در بخش‌غيردولتي تعرفه‌هاي خدمات پزشكي مصوب سازمان نظام پزشكي و در بخش دولتي تعرفه‌هاي خدمات پزشكي مصوب هيات دولت (موضوع بند ك و تبصره ماده 3 قانون) را رعايت كنند .

اسلاید 61: ماده يازدهم:شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته حق ندارند هيچگونه وجه يا مالي را از بيماران علاوه بر وجوهي كه توسط مسئولان موسسه درماني ذيربط طبق مقررات دريافت مي‌شود ، وصول نمايند.

اسلاید 62: ماده دوازدهم:شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته مكلفند در مواقعي كه بمنظور پيشگيري از بيماريهاي واگير يا در هنگام بروز بحران و سوانح از سوي سازمان نظام پزشكي و يا مراجع قانوني ذي‌ربط اعلام مي‌شود ، همكاري ممكن و لازم را معمول دارند .

اسلاید 63: ماده سيزدهم: جذب و هدايت بيمار از موسسات بهداشتي درماني دولتي و وابسته به دولت و خيريه به مطب شخصي يا بخش خصوصي اعم از بيمارستان و درمانگاه و... و بالعكس به منظور استفاده مادي توسط شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته ممنوع است .

اسلاید 64: ماده چهاردهم: جذب بيمار به صورتي كه مخالف شئون حرفه پزشكي باشد و همچنين هر نوع تبليغ گمراه كننده از طريق رسانه‌هاي گروهي و نصب آگهي در اماكن و معابر ، خارج از ضوابط نظام پزشكي ممنوع است. تبليغ تجاري كالاهاي پزشكي و دارويي از سوي شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته ، همچنين نصب اعلانات تبليغي كه جنبه تجاري دارند ، در محل كار آنها مجاز نيست.

اسلاید 65: ماده پانزدهم: انتشار مقالات و گزارشهاي پزشكي و تشريح مطالب فني و حرفه‌اي كه خارج از ضوابط علمي پزشكي بوده و جنبه تبليغاتي گمراه كننده داشته باشد ممنوع است.

اسلاید 66: ماده شانزدهم: استفاده شاغلين حرفه‌هاي پزشكي و وابسته از عناوين علمي و تخصصي غير تاييد شده توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي ممنوع است.

اسلاید 67: ماده هفدهم: تجويز داروهايي كه از طرف وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي در فارماكوپه (مجموعه داروئي كشور) اعلام نشده باشد ، بدون توجيه علمي مورد تائيد توسط سازمان نظام پزشكي و يا انجمن‌هاي علمي تخصصي مربوط مجاز نمي‌باشد.

اسلاید 68: ماده هيجدهم: پزشك معالج مسئول ادامه درمان بيمار خود در حد توانايي و تخصص به استثناي موارد ضروري است، مگر اينكه بيمار يا بستگان او مايل نباشند.

اسلاید 69: تبصره: موارد اورژانس از شمول اين ماده مستثني است و پزشك مكلف به انجام هرگونه اقدام درماني بدون توجه به نظر و اذن بيمار و يا همراهان او مي‌باشد.

اسلاید 70: ماده نوزدهم: در مواردي كه مشاوره پزشكي لازم باشد انتخاب پزشك مشاور با پزشك معالج است. در صورتي كه بيمار يا بستگان او مشاوره پزشكي را درخواست نمايند ، مشاوره پزشكي با نظر پزشك معالج به عمل مي‌آيد و اجراي دستورات پزشك مشاور با نظر پزشك معالج مي‌باشد و چنانچه بيمار يا بستگان او بدون موافقت پزشك معالج ، از پزشك ديگري براي درمان بيمار دعوت به عمل آورند ، در اين صورت پزشك معالج اول مي‌تواند از ادامه درمان بيمار در موارد غير اورژانس خودداري نمايد.

اسلاید 71: ماده بيستم: فروش دارو و محصولات آرايشي و بهداشتي و تجهيزات و لوازم پزشكي در محل طبابت توسط شاغلين حرف پزشكي بدون اخذ مجوز رسمي از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ممنوع است.

اسلاید 72: ماده بيست ويكم: مشخصات و طرز استفاده داروهاي تجويز شده به بيمار بايد توسط پزشك با خط خوانا و انشاي قابل فهم در نسخه قيد شود.

اسلاید 73: تبصره: دكتر داروساز موظف به توضيح و درج چگونگي تجويز دارو طبق نسخه پزشك است.

اسلاید 74: ماده بيست و دوم: صدور هر نسخه مي‌بايد براساس شرايط بيمار و اصول علمي نسخه نويسي صورت گيرد.

اسلاید 75: ماده بيست و سوم: مسئولان فني مكلفند در تمام ساعات موظف بر امور فني موسسات پزشكي نظارت كنند.

اسلاید 76: ماده بيست و چهارم:اندازه و ساير مشخصات سرنسخه‌ها ، تابلوها و چگونگي درج آگهي در رسانه‌ها بايد طبق ضابطه‌اي باشد كه به تصويب شورايعالي نظام پزشكي مي‌رسد.

اسلاید 77: ماده بيست و پنجم: به كارگيري و استفاده از افراد فاقد صلاحيت در امور پزشكي و حرفه‌هاي وابسته در موسسات پزشكي و مطب ممنوع است.

اسلاید 78: ماده بيست و ششم: شاغلين حرفه‌هاي پزشكي مكلفند نشاني و تغيير نشاني و تعطيل مطب و موسسات پزشكي خود را به سازمان نظام پزشكي محل اطلاع دهند.

اسلاید 79: ماده بيست و هفتم: شاغلين حرفه‌هاي پزشكي مكلفند در موارد فوريتهاي پزشكي اقدامات مناسب و لازم را براي نجات بيمار بدون فوت وقت انجام دهند.

اسلاید 80: ماده بيست و هشتم: مسئولان فني موسسات پزشكي اعم از دولتي ، عمومي ، خصوصي و خيريه مكلفند علاوه بر قوانين و مقررات موجود در آئين نامه‌هاي مصوب وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي و سازمان نظام پزشكي ، ضوابط علمي و حرفه‌اي ذيربط را رعايت كنند.

اسلاید 81: فصل دوم مجازاتهاي انتظامي

اسلاید 82: ماده بيست و نهم: مجازاتهاي موضوع تبصره (1) ماده 28 قانون سازمان نظام پزشكي مصوب 16/8/1383 مجمع تشخيص مصلحت نظام بشرح زير اعمال مي‌شود:

اسلاید 83: سازمان نظام پزشكي به منظور رسيدگي به تخلفات صنفي و حرفه اي شاغلين حرف پزشكي و وابسته در مركز داراي هيات هاي عالي انتظامي پزشكي و در مراكز استان ها داراي هياتهاي بدوي و تجديد نظر و در شهرستان ها داراي هيات هاي بدوي انتظامي پزشكي خواهد بود كه مطابق مواد بعدي اين قانون تشكيل مي گردند. تبصره 1- عدم رعايت موازين شرعي و قانوني و مقررات صنفي و حرفه اي و شغلي و سهل انگاري در انجام وظايف قانوني بوسيله شاغلين حرف پزشكي و وابسته به پزشكي تخلف محسوب و متخلفين با توجه به شدت و ضعف عمل ارتكابي و تعدد و تكرار آن حسب مورد به مجازاتهاي زير محكوم مي گردند :متن ماده 28 قانون سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران

اسلاید 84: الف: تذكر يا توبيخ شفاهي در حضو هيات مديره نظام پزشكي محل.ب: اخطار يا توبيخ كتبي با درج در پرونده نظام پزشكي محل.ج: توبيخ كتبي با درج در پرونده نظام پزشكي و نشريه نظام پزشكي محل يا الصاق راي در تابلو اعلانات نظام پزشكي محل.د: محروميت از اشتغال به حرفه هاي پزشكي و وابسته از سه ماه تا يك سال در محل ارتكاب تخلف.ه: محروميت از اشتغال به حرفه هاي پزشكي و وابسته از سه ماه تا يك سال در تمام كشور.و:محروميت از اشتغال به حرفه هاي پزشكي بيش از يك سال تا پنج سال در تمام كشور.ز: محروميت دائم از اشتغال به حرفه هاي پزشكي و وابسته در تمام كشور.

اسلاید 85: الف – متخلفان از مواد2، 4، 5، 8، 18، 19، 22، 24، 26 اين آئين‌نامه حسب مورد به مجازاتهاي مقرر دربندهاي (الف) يا (ب). تبصره : متخلفان از مواد موضوع اين بند به استثناي مواد 2، 4 ، 8 و 24 در صورت تكرار به مجازاتهاي مقرر در بند (ج) و در مورد مواد 2 ، 4 ، 8 و 24 به مجازاتهاي بندهاي (ج) يا (د).

اسلاید 86: ب- متخلفان از مواد 17 ، 20 ، 21 ، 9 ، 15 ، 16 و23 حسب مورد به مجازاتهاي مقرر در بندهاي (ب)، (ج) يا (د). پ- متخلفان از مواد 13 ، 14 ، 7 ، 10 ، 11 ، 12 و 25 حسب مورد به مجازاتهاي مقرر در بندهاي (ج)، (د) يا (هـ).

اسلاید 87: ت- متخلفان از مواد 27 و 28 حسب مورد به مجازاتهاي مقرر در بندهاي (ج)،(د) ، (هـ) يا (و) . ث- متخلفان از مواد3 و 6به مجازاتهاي مقرر در بندهاي (ج) ، (د) ، (هـ) ، (و) يا (ز).

اسلاید 88: ماده سي‌: مفاد آراي قطعي هياتهاي انتظامي نظام پزشكي در مورد بندهاي (پ) و (ث) در ماده 29 اين آئين‌نامه در نشريات محلي و كثيرالانتشار كشور درج مي‌شود.

اسلاید 89: ماده سي‌ويك: در مواردي كه راي قطعي به محروميت از اشتغال به امور پزشكي و حرف وابسته صادر مي‌شود ، اشتغال محكوم عليه به حرفه‌هاي ياد شده در مدت محروميت در بخشهاي خصوصي ، عمومي، دولتي و يا خيريه ممنوع است.

اسلاید 90: ماده سي‌ودو: آثار محروميت انتظامي اعمال شده با گذشت مواعد زير زايل خواهد شد: الف)مجازاتهاي انتظامي مندرج در بندهاي (الف) و (ب) تبصره 1 ماده 28 قانون ، براي مرتبه اول محسوب نگرديده و در صورت تكرار به مدت يكسال بعد از اجراي راي قطعي.

اسلاید 91: ب- مجازاتهاي انتظامي مندرج در بند (ج) تبصره 1 ماده 28 قانون ، به مدت 2 سال از تاريخ اجراي راي قطعي و در صورت تكرار به مدت سه سال. ج- مجازاتهاي انتظامي موضوع بندهاي (د) ، (و) و (هـ) تبصره 1 ماده 28 قانون ، به مدت 5 سال از تاريخ اجراي راي قطعي و در صورت تكرار به مدت 7 سال.

اسلاید 92: ماده سي‌وسه: مرجع تشخيص تمامي موارد تخلف از آيين‌نامه فوق ، دادسراها و هيات‌هاي انتظامي مي‌باشند.

اسلاید 93: با آرزوي سلامت و بهروزي كليه سفيدپوشان عرصه بهداشت و درمان

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید