قوانین ورزش سه گانه (تری اتلون)
اسلاید 1: تهیه کننده:
اسلاید 2: قوانین ورزش سه گانه (تری اتلون)
اسلاید 3: فهرست:مقدمهتاریخچه در جهانتاریخچه در ایرانهدفاصلاحاتثبت نامقوانین کلیقوانین شناقوانین دوچرخه سواری قوانین دوطبقه بندی مسابقات
اسلاید 4: تاريخچه ورزش سه گانه در جهان: نخستين مسابقه سه گانه در سال ۱۹۲۱ در كشور فرانسه با نام مسابقه سه ورزش برگزار شد كه در آن ورزشكاران ۷ كيلومتر ركاب زدند، پنج كيلومتر دويدند و سرانجام ۲۰۰ متر شنا كردند. گرچه اين حركت ورزشي براي ۵۰ سال متوقف شد اما سرانجام در سال ۱۹۷۲ شروع آن به شكل ورزش دو گانه درميان ساير ورزش ها ديده شد. در آن سال اين مسابقات شامل دو و شنا بود. چند ورزشكار از سه رشته ورزشي دووميداني، شنا و دوچرخه سواري در سال ۱۹۷۴ تصميم به برگزاري مسابقاتي از تركيب سه ورزش مذكور در آمريكا كردند. آنان در شروع نگران بودند كه تعداد شركت كنندگان به حد مطلوب نرسد اما در كمال ناباوري ۴۶ ورزشكار در خط شروع در كنار هم قرار گرفتند. در سال ۱۹۷۸يك افسر نيروي دريايي ايالات متحده آمريكا زير شاخه اي از ورزش هاي سه گانه را معرفي كرد. او كه خود شناگر و دونده بود و اخبار مسابقات دوچرخه سواري را هم دنبال مي كرد و معتقد بود دوچرخه سواران ورزشكاراني قوي و توانمند هستند. به همين علت تصميم گرفت در ادامه حركت چهار سال قبل نوع دشوارتري از ورزش سه گانه را ارائه دهد كه به مسابقه مردان آهنين معروف شد. در نخستين دوره اين رقابت ها ۱۵ نفر شركت كردند كه تنها ۱۲ نفر موفق شدند به خط پايان برسند، اما امروزه بالغ بر سي هزار نفر هر ساله در سرتاسر جهان در اين رقابت ها شركت مي كنند.
اسلاید 5: اتحاديه بين المللي ورزش سه گانه با نام (ITU) در سال ۱۹۸۹ در فرانسه تاسيس شد و درآگوست همان سال نخستين رقابت هاي جهاني اين رشته برگزار شد و در حال حاضر 137 كشور عضو اين اتحاديه هستند. هم اكنون رياست فدراسيون بين المللي ورزش سه گانه بر عهده خانم ماريزول كاسادو از اسپانيا است. كنفدراسيون سه گانه آسيا نيز در سال ۱۹۹۱ در كره جنوبي تاسيس شد، رياست اين كنفدراسيون كه تا به امروز 32 عضو دارد، برعهده آقاي يوكيون سان از كشور كره جنوبي است. ورزش سه گانه در سال ۲۰۰۰ وارد المپيك شد. در شروع اعضاي اتحاديه جهاني ۲۵ كشور بودند اما در حال حاضر بيش از ۱37 كشور در آن عضو هستند. در حال حاضر سه شاخه از ورزش سه گانه با نام سه گانه زمستاني (winter triathlon)، دوگانه آبي (aquathlon) و دوگانه زميني (duathlon)، مسابقات جهاني خود را با برنامه ريزي ITU انجام مي دهند.
اسلاید 6: تاریخچه ورزش سه گانه ایران: این رشته در سال 1380 توسط بهرام افشارزاده دبیرکل کمیته ملی المپیک شروع به فعالیت کرد ودر سال 1382 به عنوان انجمن ورزش سه گانه کشور هب کنفدراسیون سه گانه آسیا معرفی شد و در خرداد 1386 به عنوان بیستویکمین عضو کنفدراسیون آسیا انتخاب شد واولین دوره لیگ ورزش سه گانه با باشگاههای کشور در سال 1387 با شرکت 21 تیم و بیش از 80 ورزشکار برگزار شد و در حال حاضر صمد علی صبور هدایت این فدراسیون را به عهده دارد و با توجه به مدت کوتاه فعالیت این فدراسیون عملکرد مناسبی داشته است.
اسلاید 7: هدف 1. اتحادیه بین المللی ورزش سه گانه تنها تشکیلات رسمی و قانونی است که مسئول تنظیم قوانین و مقررات مسابقات سه گانه، دوگانه،سه گانه زمستانی، دو، شنا و سایر ورزشهای جدید چندگانه می باشد.2. کمیته فنی اتحادیه بین المللی ورزش سه گانه ، اطمینان می دهد که اصـــول فنی مسابقات سه گانه از بالاترین کیفیت و استاندارد جهانی برخوردار است. 3. در قوانین مسابقات سه گانه، نحوه رفتار ورزشی شرکت کنندگان تفسیر شده و اصول خاص آن رعایت گردیده است. در صورت مغایرت، سایر قوانین و مقررات موجود در دوچرخه سواری ، شنا و دو میدانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.4. آیین نامه های برگزاری مسابقات شامل: نکات ایمنی و پشتیبانی می باشد که فدراسیونهای میزبان و کمیته های برگزاری محلی موظف به رعایت آن می باشند.5. در دوره های ویژه مسئولین فنی استانداردهایی در خصوص وظایف مقامات فنی اتحادیه بین المللی سه گانه ذکر شده است.6. برخی از قوانین تنها در خصوص مسابقات قهرمانی جهانی می باشد. 7. کلیه حقوق ویژه تصویب و اجرای قوانین مسابقات در سطح قاره ای منحصراً به اتحادیه بین المللی ورزش سه گانه تعلق دارد ، اما تصویب اولیه می بایست از سوی مقامات رسمی فدراسیون های میزبان صورت گیرد و توصیه ها و تاییدهای اتحادیه بین المللی در این خصوص لازم می باشد. تصویب نهایی و مجوز قطعی مسابقات قاره ای از سوی فدراسیون ملی و اتحادیه بین المللی ارائه میگردد که ضمانتی جهت اجرای مسابقه را با ایمنی و بصورت دوستانه تضمین می نماید.
اسلاید 8: اصلاحات· این قوانین در خصوص سایر ورزشهای چند گانه( دوگانه ،سه گانه ، سه گانه داخل سالن، شنا، دو،سه گانه کانو،سه گانه زمستانی،سه گانه جاده،مسابقات تیمی دوگانه یا سه گانه) در چهارچوب اختیارات قانونی اتحادیه بین المللی قابل اجراست. · ورزشکار مجاز به گرفتن امتیاز خارج از قوانین مقررات مربوطه نمی باشد. به منظور جلوگیری از این مورد بسیاری از قوانین ، کلی می باشد. این امر سبب میگردد تا مقامات رسمی اختیارات لازم برای تطبیق قوانین با شرایط موجود را داشته باشند و از چندگانگی قوانین نیز جلوگیری به عمل می آورند و قضاوت خویش را بر روی امتیاز کسب شده ای قرار دهند که در قوانین منظور نگردیده است .· قوانین مسابقات ورزش سه گانه از سوی کشورهای میزبان مسابقات بین المللی فدراسیونهای ملی و ارگانهای وابسته به اتحادیه بین المللی سه گانه قابل اجرا خواهد بود.
اسلاید 9: ضوابط شرکت در مسابقات جهانی: فدراسیونهای ملی می توانند شرکت کنندگان خود را در رویدادهای کاپ جهانی اتحادیه بین المللی سه گانه بر اساس ضوابط ذیل ثبت نام کنند:1. مسابقات مردان و زنان مجزا از هم هستند و از ضوابط یکسانی پیروی می کنند . کلیه شرکت کنندگان می بایست فرمهای مربوطه را از طریق اینترنت پرکرده و با پست الکترونیکی برای اتحادیه بین المللی سه گانه ارسال کنند. ثبت نام باید فقط از سوی فدراسیون مربوطه صورت گیرد.2. فدراسیون ملی درخواست شرکت در مسابقه جهانی را تا 30 روز پیش از آغاز مسابقه باید ارســـــــال کند. آنها می توانند تا حداکثر نام 8 ورزشکار را برای هر مسابقه ارائه دهند ، به استثناء فدراسیون میزبـان که می تواند اسامی 10 نفر را برای هر مسابقه اعلام کند. 3. در صورتی که تا 30 روز پیش ازآغاز مسابقات تعداد ثبـت نام شد گان 70 نفر یا کمترباشد، کلیه درخواستها پذیرفته شده و روند ثبت نام تا هنگامی که تعداد آنها به 75 نفر برسد ادامــه خواهد یافت. 4 . در صورتی که تا مدت 30 روز پیش ازآغاز مسابقه تعداد درخواستها بیشتر از 70 نفر باشد ، اتحادیه بین المللی سه گانه یک فهرست 70 نفره از ورزشکاران را تهیه می کند که بر اساس ضوابـــــط ذیـل می توانند در مسابقه شرکت کنند.* آن گروه از ورزشکارانی که بر اساس رده بندی جام جهانی واجد شرایط شناخته شده اند از شماره 1 تا 25 خود به خود پذیرفته می گردند و 45 ورزشکار بعدی در فهرست رده بندی امتیازات اتحادیه بین المللی سه گانه قرار خواهند گرفت.* 5 جایگاه به صلاحدید اتحادیه بین المللی رزرو خواهد شد.* ورزشکاران باقی مانده در فهرست انتظار قرار خواهند گرفت.
اسلاید 10: قوانین کلی: الف- عدم رعایت قوانین مسابقه منجر به اخطار، تعلیق، فاقد صلاحیت بودن یا اخراج میگردد.ب- پیش از شرکت در هر مسابقه ای، ورزشکاران حرفه ای باید توافق نامه ورزشکاران اتحادیه بین المللی ورزشهای سه گانه را امضاء کنند. این توافقنامه بیان می دارد: در صورت بروز نزاع و نقض قوانین مقررات مسابقه و عدم حل و فصل آن ، ورزشکار خاطی مسئله را باید به دیوان عالی داوری ورزشی در لوزان سویس انتقال دهد تا مورد بررسی قرار گرفته و حل و فصل شود.اخطارها: الف- داوران ملزم به دادن اخطار قبلی برای جرایم خیلی سنگین نمی باشند.ب- هدف از دادن اخطار، صرفاً هشداری است به شرکت کننده در خصوص نقض قانون و ترویج رفتار دوستانه از سوی مقامات مسئول.
اسلاید 11: راهنمای کلی: الف- شرکت کنندگان می توانند به هر طریقی خود را داخل آب بیندازند. آنها می توانند بحالت شناور باشند یا در آب بدوند. ب- شرکت کنندگان مجازند در آب بایستند یا با تکیه به قایقهای ثابت و بویه استراحت کنند.20 ج- آنان نمی توانند با استفاده از این ابزار کسب امتیاز کنند.د- در موارد اضطراری، شرکت کنندگان باید با بالابردن دست خود درخواست کمک نمایند. پس از کمک مقامات رسمی، ورزشکارمی بایست از دور مسابقه خارج شود.ه – شرکت کننده ای که نیم تنه برهنه او نمایان شود دیگر نمی تواند شنا کند. قوانین شنا:
اسلاید 12: قوانین دوچرخه سواری: راهنمای کلیورزشکار مجاز نیست:1. سد راه دیگری شود.2. با بالا تنه عریان دوچرخه سواری کند.3. بدون دوچرخه به سمت جلو رفتن حرکت کند.ث-1-1-رفتار خطرناک: الف- شرکت کنندگان می بایست از قوانین تردد پیروی کنند مگر آنکه مسئولین دستورالعمل خاصی ارائه دهند. ورزشکارانی که برای خود و یا سایرین موقعیت خطرناکی را ایجاد کنند به تشخیص مسئولین فاقد شرایط شناخته شده و از دورمسابقه حذف می گردند.
اسلاید 13: ث-2-1 بازدید دوچرخه: بازدید دوچرخه در محدوده تغییر وضعیت پیش از آغاز مسابقه صورت می گیرد. مسئولین فنی دوچرخه ها را بازدید می کنند تا بر طبق قوانین مسابقه باشند.ورزشکاران در بخش بازدید پیش از مسابقه تائیدیه مسئولین فنی را مبنی بر داشتن وقت اضافه برای انجام هر تغییـــــــری کسب می کنند. Drafting : حرکت در پشت وسیله نقلیه جلویی جهت کاهش فشار هوا (درفتینگ) ث-2-1 راهنمای عمومی: 1. در خصوص ورزشکاران حرفه ای، زير 23 ساله ها و ورزشكاران جوان قانون درفتینگ در بازیهای اتحادیه بین المللی و جام قهرمانی ، جام جهانی و بازیهای المپیک، مسابقات قهرمانی قاره ای و مسابقات قاره ای ورزشهای سه گانه، دوگانه و سه گانه زمستانی اجراء نمی گردد.2. قانون درفتینگ در خصوص مسابقات گروههای سنی و سه گانه و دوگانه مسافت بلنداجـرا می گردد.3. فدراسیونهای وابسته و عضو اتحادیه بین المللی ، مسابقات را در چهارچوب قوانین خود تشکیل خواهند داد و قــــانون درفت (( Draft )) در خصوص ورزشکاران حرفه ای زير 23 سال و ورزشکاران جوان اجرا نمی شود.
اسلاید 14: قوانین کلی: ورزشکار:1. می تواند بدود یا راه برود.2. نمی تواند چهار دست و پا راه برود.3. نمی تواند بدون لباس و عریان بدود.4. نمی تواند بدون کفش در هیچ قسمتی از محل مسابقه بدود. قوانین دو
اسلاید 15: مفهوم خط پایان: الف- شرکت کننده هنگامی به خط پایان می رسد و و می توان در مورد وی گفت ( تمام ) که هر قسمتی از بدن وی ( صرفاً شامل سر، گردن، شانه، بازو و باسن یا پاها نمی گردد ) از خط پایان مسابقه بگذرد. ج-3 دستورالعمل ایمنی:1. چنانچه مسئولین تشخیص دهند هریک از ورزشکاران، خود یا دیگران را به خطر می اندازد ، بلافاصله از مسیر مسابقه وی را خارج می نمایند. ج-4 تجهیزات غیر مجاز شامل موارد ذیل میگردد: 1. هدست یا هدفون 2. قمقمه شیشه ای.3. موبایل.
اسلاید 16: طبقه بندی مسابقات: 1. ورزشکاران بزرگسال زن و مرد.2. زنان و مردان زير 23 سال .3. زنان و مردان جوان.4. زنان ومردان گروه سنی 18و19 سال و 5 دسته بندی سنــی که از 20 سالگـــــی شروع می شود.5. معلولین : بر اساس دسته بندی کمسیون معلولین اتحادیه بین المللی ورزش سه گانه 6. تیم: 3 نفر بزرگسال در هر تیم برای زنان یا مردان.جام جهانی سه گانه، مسابقات قاره ای و رویدادهای فدراسیونهای ملی از جمله مسابقات ملی: 1. فدراسیونهای ملی میزبان مسابقات قهرمانی قاره ای یا جام جهانی یا مسابقه فدراسیونهای ملی تشویق می گردند تا هریک از دسته بندیهای فوق الذکر را در تقویم خود بگنجانند.2. از فدراسیونهای عضو درخواست می گردد تا دسته بندیهای فوق را درمسابقات استانی و ایالتی خود قرار دهند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.