صفحه 1:
کیفیت آب و استانداردهای آب شرب
وی ژگیهای فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی
(استاندارد شماره ۱۰۵۳)
صفحه 2:
:0.8.0
QOuxtkou @ocepble Couecraticn
موجود در آبآشامیدنیاسنکد چننچد آبحاوعیوادی
با غلظبسیشتر از آزبساشد از نسظر کسیفیمار حد
پاییقروقرار دلشتهلما هنوز برل ى]شاميد نمناسب
میب اشدد
صفحه 3:
000
مس عجوت 2) جأتاعطاو ع 12) تمن دوويه (0)
حداكثر غلظت مجاز: حداكثر عوامل شيميابى» فيزيكى و
بیولوژیکی آب آشامیدنی است که استمرار مصرف آن
جراى انسان زیان آور نباشد» این مقدار پرمبنای متوسط
مصرف آشاميدنى روزانه 0/7 ليتر آب براى بككد انسان
۰ کیلو گرمی در نظر گرفته شده است.
صفحه 4:
* آلابنده های اولیه : آلابنده هایی هستند که از نظر
بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنند گان اهمیت
دارند.
* آلاینده های انویه : آلابنده هایی هستند که اثر سوء بر
کیفیت ظاهری و زیبایی شناختی آب دارند.
صفحه 5:
- Primary Drinking Water
Standards
کدورت. کلیفرم» آرسنیکت» کادمیوم جیوه نبترات و
نیتریت
- Secondary Drinking Water
Standards
را کارلید مسسولفاتره یآهنرنگتب و
صفحه 6:
مشخصات فیزیکی آب آشامیدنی
واحد اندازه گیری مقدار مجاز حدمطلوب ویژگی | ردیف
۱ حداکثر ۵ کمتر یا مساوی ۱ | کدورت NTU
صفحه 7:
پلاتین ALS برای رنگ حقیقی
آب «ICU
(TON) » atin] one
حداکثر ۲۰
حداکثر ۲ واحد (101) در ۱۲
درچه تلسپوس
حداکثر ۳ YO js TON) sol,
درچه سلسپوس
۰ - ۵/۶
باید مقبولیت مردمی داشته باشد
دور لعتراض واقع تعود
به صورت شناور مشاهده نگرده
کمتر یا
مساوی ۱
۷-۸
PH
روغن
صفحه 8:
تا ۳۲۲۲۲ ۲
حدا کثر مقادیر مجاز مواد شمیایی معدنی سمی
حداكثر مجاز برحسب ميليكرم در بوحسب توغ تركيب ردیف
ca AS 7 1
se Pb “ar ۲
x Cr +l
Se Me ۴
Cd ۵ ۵
Sb ع
۷ جیوه کل Hg ۰
۸ مولیبدن Mo ۰۷۰
4 سیانور CN Mie
۱ وانادیوم Vv ۷
صفحه 9:
حدود مجاز برخی از مواد شیمیایی سمی آلی در
آب آشامیدنی
حداکثر مجاز | نام ماده
(میکروگرم
در لیترد
oth آلدرین / دی آلدرین
aldrin - dialdrin
Chlordane = g bs ve
8 ۲ و ۴ دیکلروفنوکسی استیک اسید ۴-۲ DichloropHenoxy
acetic acid
صفحه 10:
۷
۵۰
att]
ve
DDT ss.
Dichloro dipHenyl] Trichloro ethan دیکلرودیفنیل تری کلرواتان
١و ؟ دى كلرواتان ),¥- dichloroethan
۱و۲ دی كلرواتن ,١ ؟ - 0681 ملطعتق
هيتاكلرو هبتاكلرابوكسيد 06دهوم»ع م[طعةة مقط لصة «ملطعةة مقط
هگزاکلرو بنزن hexachloro banzene
Lindane ليندن
methoxychlor jis متوكسى
ترکیبات حلقوی چند هستهای !۳.۵۸.۲۲
صفحه 11:
alachlor svi
aldicarb آل دى كارب
atrazine .j\,1
bentazone بنتازون
Carbofuran كربوفوران
chlorotoluron نورولوتورلك
dibromo3-chloropropane\.t پرمو ۳ کروپرویان gots)
dichloropropanev.. کلروپروان gots)
تری هالومتانها THM,
chloroform کلروفرم
صفحه 12:
بروموفرم bromoform
برمو دی کلرو متان bromodichloromethan
دی برومو کلرو متان dibromo chloro methan
ایزوپروتورون 1500۲01۲08
methyl 4 chloro y آمتیل ۴ کلرفنو کسی استیک اسید
pHenoxy Acetic Acid
metolachlor متولاکلر
مولينات 1201112866
pendimethalin jks so.
صفحه 13:
* ال
pentachloro pHenol پنتاکلروفنل
permethrin پرمترین
peropanil پروپانیل
pyrodate پیرودات
simazine سیمازین
تری فلورالین 1111111131112
صفحه 14:
ole
تا EEE
دی کلروپروپ dichloroprop
فنوپروپ fenoprop
۲-۲-۵ تری کلروفنوکسی پروپیونیک اسید ۳-۲-
To
سورفاکتانت برحسب لوریل سولفات (دترجنت)
surfactant
شاخص فنل برحسب فنل pHenci index
صفحه 15:
-332222222221177733اتال "
مواد شيميايى كانى موجود در آب آشاميدنى
حداکثر مجاز برحسب | برحسب | نوع ترکیب |رديف
میلیگرم در لیتر
(TDS) 8 | كل مواد جامد ۱
محلول
CaCo, st سختی ۲
Cl ۴.۰ کلوور ۳
So, et سولفات 7
صفحه 16:
H,s
Fe
Mn
Al
Zn
Cu
NO,
NO
Ca
2
هیدروژن سولفوره
صفحه 17:
Yo آمونیاک NH, ۵۱
۶ سدیم Na Yoo!
در شرليطويزه فقللنمنبع لدبا كيفيبرتر در منطقه تا ٠٠٠١ ميليكرم در .(0)
.ليتر مجاز مياشد
ايمانب هالشستجهانواز دید گام بهللشت حدئبرلى- خت بتوصيه .(©)
.نكردم لسو حد مورد لشايه در لميزجدولاز نظر فنى مهندسوو لقتصادىمياشد
در مورد نيترلتو نيتريستمجموع نسبتغالظ .هر كللم به مقادير توصيه .(9)
بش دهد ایدان که جوز > و تباید 4 7 هی بورد ق مایت رار كيرد
در شرلیط ویژه ف_قلانمنبع آبپسا کیفیتبسرتر در منطقه تا ۲۵۰ میلیگرم در :(4)
ليتر مجاز مياشد
صفحه 18:
حداقل مقدار کلر مجاز آزاد باقیمانده متناسب با
۵۳۱-۸
۳/۰
٩, در آب آشامیدنی
بز رگتر از مقدار ۳1
AGA
۰ | مقدار مجاز کلر آزاد باقیمانده
پس از یم ساعت تماس متناسب
DH & برحسب میلیگرم در لیتر
صفحه 19:
نآزا -
میزان کلر آزاد باقیمانده توصیه شده درآب آشامیدنی
در سیستمهای مختلف آبرسانی و محل برداشت
مقدار کلرباقیمانده آزاد | سیستم آبرسانی و محل برداشت.
برحسب میلی گرم در لیتر
oe شیر انشعاب شبکههای خصوصی !
۱ شیر انشعاب عمومی!
1 تانکرهای سیار توزیع آب اشامیدنی در محل بار گیری.
) تاتکرهای سیار آب آشامیدنی در محل توزیع
(1). شیر انشعاب شبکه خصوصي: شیر برداشت از شبکه عمومي آب آشاميدني در منازل با
اماکن
شیر ان شعاب» مومي شیر بسردلش شسصشسده در معابر که بسردلشتصموم از آنعمد ت(6)
.با ظروفلنجام ميكسيرد
صفحه 20:
ل
تعداد موارد سنجش طن 1 آز 3 ۲ ۳
در شبکههای لوله کشی wt آشامیدنی برحسب
جمعيت
تعداد موارد سنجش كلر باقيمانده آزاد'
ro)
our
تا ۱۰
۱ زا ۱۵
بازاكه هر ۰ فر یک نمونه +۱۵ 3
شبكههايي كه از منابع و مخازن متعدد تامين أب م يشوند در
تعیین تعدادنمونه هاي كلرسنجي» جمعیت تحت پوشش محدوده هر
کدام ملاك محاسبه است.
یادآوري: پایش روزمره کیفیت آب آشاميدني در نقطه مصرف
مستلزم اندازه گيري مقدار کلر آزاد باقیمانده» میزان 7 , کدورت
و دما ميباشد.
صفحه 21:
حداقل و حدا کثر غلظت فلوراید در آب آشامیدنی
حداکثر مقدار | حد متوسط مقدار | حداقل مقدار مجاز | میانگین سالیانه
مجاز فلوئور 1110/1 فلوئور فلوئور mg/l حداکثر دمای
mg/l هوای روزانه
(درجه سلسیوس)
aly ۲۱ ۱/۱ ۱۰-۲
ry ۱۳۱ ۱ ۶ - ۱۲
al ۱ ۲ ۷ - 1۱
Ne ue AN ۱ - ۷/۱۷
Vie Ne 1/۱ ۵۱۲۱-۲۹
rir ۲ Ve Vie ۱
یادآوری - میانگین دما براساس میانگین حدا کثرهای, دمای منطقه در ۵ سال متوا
9 رای ال متوالی
مى باشد.
صفحه 22:
عوامل متشکله رادیوا کتبو در آب آشامیدنی
معیارغربالگری مواد رادیوا کتیو در آب آشامیدنی
برحسب بکرل در لیتر
1/۰ اشعه آلفا
۱ ذرات بتا
صفحه 23:
وی ژگیهای میکروبیولوژیکی آب
(استاندارد شماره ۱۰۱۱)
صفحه 24:
روش آزمون
استاندارد ملی
به شماره
۳۵۹
استاندارد ملی
ay شماره
۳۷۵۹
استاندارد ملی
به شماره
۳۷۵۹
وی ژگیهای با کتریولوژیکی آب آشامیدنی
حد مجاز در ۱۰۰
منفی
gue
yal
۳1
نوع باکتری
اشرشیاکلی یا کلیفرم
گرماپای
اشرشیاکلی يا كليفرم
كزماياي
کلیفرمها
اشرشیاکلی یا کلیفرم
گرماپای
كليفرمها
نوع آب
كليه آبهای
آشامیدنی
آب تصفیه شده
که وارد شبکه
توزیج میشود
آب تصفیه شده
در شبکه توزیع!
صفحه 25:
۰ ۳۲۲۲۲۲۳ ete
قباط تعداد 7 39 ماهبانه و
> تعداد نمونه برداری میکروبی oy
ار تباط بٍ
جمعیت مصرف کننده آب
حداقل تعداد نمونه
های ماهانه
یکت نمونه
یک نمونه به ازای هر
poo.
بك نمونه به ازاى هر
۰ نفر
جمعیت تحت پوشش
شبکه
کمتر از ۵۰۰۰۰ نفر
۰ ۰ نفر
