massage_darmani

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ماساژ درمانی”

ماساژ درمانی

اسلاید 1: تهيه وتنظيم: فاطمه تنهاي مقدمبيمارستان دكتر حجازيماسا‍‍ژ درماني

اسلاید 2:

اسلاید 3: ماساژ درمانی چیست ؟ ماساژ درمانی عبارتست از دست ورزی بر روی بافت های نرم بدن. يا يك سري حركات منظم و اصولي كه روي بافت هاي بدن به منظور اهداف خاص به كار مي رود این درمان به رهایی از استرس و درد عضلاني ناشی از صدما ت و سرعت بهبود ناراحتیهای حاد و مزمن كمك می كند امروزه میلیونها نفر در سراسر جهان از این روش به عنوان یك روش مراقبت بهداشتی استفاده می كنند ماساژ يا مالش شيوه اي است كه روي مجراهاي اصلي و فرعي انرژي حياتي و رگهاي خوني انسان و نقاط مناسب براي طب سوزني و محلهاي معين انجام مي شود و با انجام آن از ابتلا به بيماري جلوگيري مي كند و به سالم سازي بدن نيز كمك مي كند

اسلاید 4: تنش و اضطراب، انرژی بدن را کاهش می دهد. هنگامیکه بدن شما از توان جسمی و ذهنی کامل برخوردار نباشد، نیاز به تمرین های ماساژ درمانی خواهيد داشت تا به ارگانیسم بدن خود نیروی تازه ای ببخشید. ماساژ یک عمل بهداشتی، آرام بخش و تضمین کننده سلامتی جسمی و روانی است. اثر ماساژ، فیزیکی، روانی و هم شفا بخش است. ماساژ، گره های چربی حبس شده در اندام های بدن را باز نموده و جریان آزاد مایعات و مواد زائد را از سیستم بدن خارج می نماید. ماساژ باید در حال استراحت و به دور از فشار روانی و بدون عجله صورت پذیرد، چون در حال فشار روانی کانال های خروج مواد زائد و سمی منقبض شده و بسته می شوند ولی در حال استراحت کانال های فوق آزاد هستند و لذا مواد زائد و سمی به راحتی دفع می شوند.

اسلاید 5: مدت ماساژ برای اندام های مختلف 10 الی 20 دقیقه کافی است که باید هر روز یا یک روز در میان انجام شود. شرط نتیجه این است مثل هر متد درمانی دیگر به طور منظم انجام پذیرد. هر موقع روز برای ماساژ مناسب است ولی بهترین موقع حداقل 2 ساعت پس از غذا خوردن است.

اسلاید 6: ماساژ به عنوان يكي از روش‌هاي پرطرفدار براي رفع خستگي، لاغري، چاقي، رفع دردهاي عضلاني و شادابي پوست مورد توجه مردم قرار گرفته است. بسياري از ما به صورت غريزي وقتي سرمان درد مي‌كند با انگشت روي شقيقه‌هايمان را فشار مي‌دهيم و احساس آرامش مي‌كنيم يا بعد از فوتبال و پياده‌روي ماهيچه‌هاي پاي خود را مالش مي‌دهيم اينها نمونه‌هاي فطري از ماساژ هستند. ریشه کلمه ماساژ از منابع مختلف مشتق شده است. ریشه لاتین ماسا و ریشه‌‌های یونانی ماسئین یا ماسو به معنای لمس،‌ دست زدن، فشار دادن یا مالیدن می‌باشد. فعل فرانسوی ماسر نیز به معنای مالیدن آمده است. ریشه عربی مس یا مسح و ریشه سانسکریت مکه به عنوان فشار آرام ترجمه شده است.

اسلاید 7: كلمه ماساژ از يك كلمه يوناني به نام massein كه به معني ماليدن است و مربوط به يك لغت لاتين Manus به معناي دست گرفته شده است ماساژ‌درماني هم در طب سنتي وجود دارد هم در طب نوين كه در طب سنتي با حركات دست، كشش‌ها و فشار‌هاي خاص روي نقاط مختلف بدن انجام مي‌شده و در طب نوين تحت عنوان يكي از شاخه‌هاي فيزيوتراپي انجام مي‌شود كه علاوه بر استفاده از حركات دست، از تجهيزات و دستگا‌ه‌هاي مختلفي نيز استفاده مي‌شود ماساژ دادن تنها به حرکات دست محدود نمی شود، بلکه با پا و قسمت بالای بازوی دست و یا با توسل به وسایل مخصوص ماساژ نیز انجام می شود..و گاهی نیز می توان از مرهم های ویژه برای ماساژ دادن استفاده کرد. برخی از این نمونه ها عبارتند از: مرهم مالش یا خامه مالش،روغن گرفته شده از گیاهی به نام “دونگ چینگ”،روغن کافیشه یا روغن کنجد،موادی مانند پودر و یا سایر مایع های روغن کاری. شیوه های ماساژ دادن فراوان است. شیوه های معمولی عبارت اند از: فشار دادن، مالیدن، فشردن با یک انگشت، حرکت دادن، کوفتن، با دست کشیدن و غیره.

اسلاید 8: اهداف ماساژ درماني استفاده از ماساژ به‌خصوص ماساژ دست برای تسکین درد، افزایش دامنه حرکتی، کاهش تورم، حفظ و افزایش انعطاف‌پذیری بافت‌ها و افزایش جریان خون محیطی است.

اسلاید 9: تأثیرات فیزیولوژیکی  پوست  ماساژ در پوست باعث بهترشدن گردش خون و نیز باز شدن مجاری غدد چربی و عروقی شده که این امر در نتیجه کنده شدن بخش قشری پوست صورت می گیرد همچنین سبب بهبود تنفس پوستی و عملکرد تراوش آن می شود، پوست گرم شده و به همین سبب خاصیت الاستیکی و ارتجاعی پوست افزایش یافته و در نتیجه باعث کاهش درد ناشی از کشیدگی پوست هم شده و نهایتا اینکه کمک به د فع سریعتر مواد زاید متابولیکی و از بین رفتن چسبندگیهای مزمن می شود. 

اسلاید 10: ▪ بر سیستم گردش خون ماساژ باعث کمک به برگشت خون و لنف از اندامها و عضلات به قلب می شود و برای رسیدن به هدف فوق یعنی کمک به برگشت خون باید جهت ماساژ از اندامها بطرف مرکز بدن یا قلب باشد در هنگام انجام دادن ماساژ روی مویرگها و عروق خونی فشار وارد می شود و همین فشار باعث کمک به برگشت مواد و خون از عضلات به سمت قلب می شود و در نتیجه از توقف مواد زاید همراه با خون و لنف جلوگیری بعمل می آید. از طرف دیگر در اثر فشاری که بر روی بافتها وارد می شود بطور رفلکسی مویرگها اتساع پیدا می کنند و مقدار خونی که بین بافتها مبادله می شود افزایش می یابد 

اسلاید 11: ▪ بر عضلات ومفاصل ماساژ باعث بهبود خاصیت ارتجاعی تارهای عضلانی شده، به انقباض عضله کمک می کند و کاهش آتروفی عضلات را بهمراه دارد و باعث افزایش مقدار اکسیژن موجود در عضله شده، همچنین موجب بهبود جریان اکسیداسیون و احیاء و نیز بهبود عملکرد جذب مواد غذایی در فیبرهای عضلانی می شود و نیز موجب تجدید قوای تحلیل رفته ناشی از خستگی عضلات می شود. در مجموع ماساژ در بدست آوردن توان از دست رفته عضلات خسته کمک مؤثری می کند و عضلات را به حالت استراحت بر می گرداند. همچنین ماساژ باعث بهبود جریان گردش خون مفاصل و بافتهای اطراف آنها شده و موجب تسریع در جذب تراوشات مفصلی (مایع سینویال( گردیده و تقویت کپسول مفصلی و لیگامنتهای مفاصل و نیز بهبود تحرک مفاصل را به همراه دارد. 

اسلاید 12: بر روی درد  شاید یکی از پرکاربردترین فواید ماساژ کاهش درد باشد چون ماساژ از یکطرف با بر طرف نمودن مواد زاید در بافتها موجب کاهش درد و ناراحتی می شود یعنی در اثر افزایش گردش خون عوارضی مانند کوفتگی عضله را کاهش می دهد وازطرف دیگرباعث بالا رفتن آستانه درد گیرنده های عصبی می شود زیرا چنانچه حرکات ماساژ را بصورت ملایم شروع کنیم و بتدریج بر شدت حرکات آن اضافه نماییم امکان دارد در نتیجه این عمل، حساسیت گیرندههای درد کاهش یابد و آستانه درد بالا رود. 

اسلاید 13: ▪ تأثیرات روحی ماساژ با توجه به وجود استرسها و هیجانهای ناشی از زندگی روزمره که یک امر طبیعی به شمار می آید، عضلات خسته و سفت می شوند و قرار گرفتن درمحلی ساکت و آرام ودراز کشیدن بر روی تخت راحت و برخورد ملایم و آرام ماساژ، همگی باعث ایجاد آرامش در فرد می شوند. همچنین چنانچه درد و ناراحتی فرد متعاقب حرکات ماساژ بر طرف گردد تأثیر بسیار مهمی از نظر روحی و روانی بجای می گذارد. بررسی ها نشان می دهد ماساژ درمانی در رفع بسیاری از دردها تأثیر دارد. از جمله می تواند برای درمان کمردردهای مزمن بسیار مؤثرتر از سایر روشهای درمانی در طب جایگزین و مکمل باشد. این روش همچنین در سردردهای شدید پس از ضربه های روحی تکاندهنده مؤثرتر از روشهای درمانی رایج است. ماساژ دادن، مغز را به تولید آندروفین تحریک می کند و اعتماد به نفس بیماران را با تشویق آنها برای مقابله مؤثر با درد افزایش می دهد. ماساژ آنچنان لذت بخش است که با هیچ تفریح دیگری قابل مقایسه نیست. انجام ماساژ قبل و بعد از تمرینهای ورزشی خطر صدمات و آسیبهای حین ورزش را کاهش می دهد و بازسازی و احیای عضلات خسته را تسریع می کند. یک ماساژ می تواند فشارهای عصبی و عضلانی را کم و نشاط زندگی را در شما تقویت کند. ماساژ یک روش درمانی است و بسیاری از مشکلات روزمره جسمی و روانی از این طریق تسکین می یابد و التیام می پذیرد. 

اسلاید 14: تاریخچه ماساژ درمانی ؟

اسلاید 15: با سیری در تاریخ متوجه می شویم که ماساژ در تمام ملل وبا فرهنگهای مختلف مرسوم بوده و شاید دلیل رواج آن عامه پسند بودن آن نزد تمام مردم باشد و در گذشته مردم بدون اینکه از تأثیرات فیزیولوژیکی و درمانی ماساژ آگاهی داشته باشند ازآن استفاده می کردند، مثلا ضرب دیدگی ها اولین اقدام آنها تکان دادن و یا مالش عضو صدمه دیده بوده است.

اسلاید 16: تاريخچه اين درمان به حدود 2700 سال قبل از ميلاد برمي گردد . در متن كتاب امپراطور زرد (كتاب مرجع طب داخلي( چين براي درمان فلج و تب و لرز به ورزش، ماساژ پوست و عضلات و نیز تمرينات بر روي دست و پا توصيه شده است. بقراط در حدود 400 سال قبل از ميلاد ضرورت استفاده از مالش را به عنوان يك درمان بخصوص در درمان آسيبهاي ورزشي و جنگي ، به پزشكان گوشزد كرد. اسناد قديمي دال بر استفاده ژاپنيها و نيز ساير تمدنها نظير مصر، روم و عرب از ماساژ درماني موجود است.

اسلاید 17: ماساژ درماني به شيوه نوين و علمي، توسط هنريك لينگ (1839-1776) بر پايه ماساژ و ورزش بنيان نهاده شد.  دو برادر پزشك امریكايي به نام جورج و چارلز تيلور پس از تحصيل در سوئد ، در سال 1850 اين رشته را به امريكا معرفي نمودند . در مِیان ملل و اقوامی که در گذشته از ماساژ به شکل وسیع تری استفاده می کردند میتوان ازمصریها، ایرانیان، یونانیان، چینی ها و ژاپنی ها نام برد و همینطور از بین دانشمندان و اطباء قدیمی که از تکنیکهای ماساژ استفاده می کردند می توان به بقراط و ابوعلی سینا اشاره کرد. بقراط به نتایج سودمند مالش و ماساژ در تأمین و بازگرداندن نیروی عضلانی افراد ناتوان تا حدی پی برد و برای درمان بعضی از عوارض مفصلی و عضلانی از این روشها استفاده نمود.

اسلاید 18: برخی اوقات ماساژ برای پیشگیری و درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. مواردی از ماساژدرمانی عبارتند از : ماساژ کودکان،ماساژ برای معالجه شکسته بندی استخوان،ماساژ با “چی گون) ” (روش سنتی تمرین تنفسی عمیق در چین)،ماساژ گاهی برای سالم سازی بدن شخص انجام می شود و هر کسی قادر به انجام آن است.  موارد زیر، ماساژ دادن برای سلامت شخصی است : ماساژ چشمان،ماساژ دست ها و پاها،ماساژ برای سالم سازی معده

اسلاید 19: ماساژ درماني چگونه اثر مي‌کند؟ معمولا انواع ماساژ با يك مكانيسم مشابه بر روي بدن اثر مي گذارند. زماني كه ماهيچه بيش از حد فعاليت دارد تجمع مواد زايد از جمله اسيدلاكتيك مي‌تواند باعث درد، گرفتگي و حتي اسپاسم عضلات شود. ماساژ بطورعام و ماساژ سوئدي به طور خاص، گردش خون و جريان لنفاوي را بهبود بخشيده، مواد غذايي و اكسيژن تازه را به بافتهاي مزبور مي‌رساند و به خروج مواد سمي و بهبودي كمك مي‌كند.

اسلاید 20:   همچنين عضلات در حال كشش مي‌توانند به رگهاي خوني و اعصاب فشار آورده و با محدود كردن جريان خون باعث ايجاد درد شوند. با ماساژ منطقه مورد اثر، بتدريج فشار عضله بر اعصاب درگير كاهش يافته و درد كاهش مي‌يابد. همين مكانيسم در بهبود عضلات آسيب ديده با ماساژ باعث سودمندي آن است. علاوه بر اين، ماساژ باعث افزايش اندروفين‌ها (نابود كننده هاي درد( و افزايش ترشح هورمون سروتونين (تعديل كننده خلق و خوي( مي‌شود. همچنين ثابت شده كه هورمون استرس (كورتيزول( را آزاد مي‌كند. به همين دليل ماساژ اغلب به عنوان يك درمان تکميلي براي افرادي كه سيستم ايمني آنها بر اثر استرس تضعيف شده توصيه مي‌شود.

اسلاید 21: -فواید ماساژ درمانی: درمان وکنترل بیماریهایی مانند سینوزیت ، گرفتگی عضلات ، دردهای عضلانی ، آرتروز رهایی از استرس و فشار خون- تکنیک هایی فوق العاده برای شادابی توسط ماساژ پاها - کمک فوق العاده به حس بینایی رفع خستگی واسترس وایجادآرامش و سبکی جسم و ریلکسیشن و تمدداعصاب و سرعت بخشیدن به جریان خون و سالم سازی بدن و پیشگیری از بسیاری بیماریهاو تناسب اندام ، و …

اسلاید 22: ماساژ دادن بدن برای بیماری های معمولی از قبیل: . بیماری مهره های گردن •آسیب دیدگی حاد عضلات کمر بر اثر کار جسمی زیاد •شکاف در مهره های بدن •صدمه به عضلات و رباط ها و مفاصل دست ها و پاها و غیره مؤثر است.

اسلاید 23: ماساژ در معالجه بیماری ها نیز کاربرد دارد. برخی از موارد درمانی ماساژ به شرح زیر هستند:1- افزایش جریان خون در بدن۲ - کاهش استرس و تنش های روزانه۳ - ایجاد آرامش بعد از ورزش های سنگین۴ - تقویت عضلات و کمک به برنامه های توانبخشی۵ - رفع گرفتگی و کوفتگی عضلات۶ - تاثیر مستقیم در بهبود و روند کارایی اندام های داخلی۷ - کاهش خطر ابتلا به واریس در افراد مستعد به ابتلا

اسلاید 24: ۸ - کمک به کاهش درد و درمان بیماری آرتروز زانو و گردن۹ - دادن فرم و زیبایی به ماهیچه ها و جلوگیری از به وجود آمدن شکل نا مناسب ستون فقرات۱۰ - ایجاد طراوت و شادابی برای پوست بدن۱۱ - کمک به رفع مشکلات بد خوابی۱۲ - پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها بوسیله افزایش جریان خون در بدن از طریق کلیه ها13 -رفع چسبندگی بافت هایی مانند بافت عصبی، عضلانی و خونرسانی بهتر به عضلات همچنين ماساژ درمانی جهت کاهش تورمی که به علت جمع شدن آب زیر بافت به وجود آمده است نیز کاربرد دارد.

اسلاید 25: مواد ممنوعیت ماساژ عبارت است از: 1پارگی شدید . 2فتق دیسک بین مهره‌ای . 3 مرحله حاد بیماری پارکینسون.4 تورم ناشی از بیماری‌های قلبی 5 .شکستگی‌هایی که جوش نخورده.6 التهاب بافت‌های نرم و زخم‌های پوستی. 7التهاب وریدهای پس از جراحی انتقال تاندون‌ها- 8اختلال روانی به خصوص افسردگی یا خوشی‌ بیش از حددر حاملگی و فتق‌های بزرگ که احتمال التهاب صفاق و آپاندیس وجود دارد ماساژ شکم ممنوع است

اسلاید 26: انواع روش های ماساژ یا مساژ حرکات بنیادین و سنتی ماساژ۱- جنبانيدن يا حركتهاي ضربه‎ اي: عملي ملايم مي‎باشد كه براي كلية قسمتهاي بدن به كار مي‎ رود تا به گردش خون كمك كند و عضلات سفت را شل كند. مالش، عضلات را كشيده و شل مي‎كند و مشخصاً براي نواحي گوشتالو مانند ران‎ها مفيد است. اصطكاك مالشي يا حركات مالشي به صورت عميق، براي آزاد كردن فشار محسوس در عضلات اطراف ستون فقرات و شانه ‎ها بصورت فشار مستقيم استفاده مي‎شود

اسلاید 27:

اسلاید 28: ۲- مالش آرام و منظم: دستها به آرامي و بطور موزون بر روي پوست، به صورت حركاتي متناوب يا به صورت حركاتي گردشي يا بادبزني، سر مي‎خورند.

اسلاید 29: ۳- مالش منظم همراه با ورز دادن: اين عمل مانند ورز دادن خمير است. از دستها براي ايجاد و سپس رها كردن فشار، به صورت موزون در نقاط گوشتالو بين انگشتان و شست، استفاده مي شود.

اسلاید 30: ۴- مالش اصطكاكي: براي نفوذ عميق، از فشار شستها بر يك نقطة ثابت در كنار ستون فقرات، يا بصورت يك دايرة كوچك روي پوست، استفاده مي‎شود.

اسلاید 31: ۵- ضربه زدن: با دستاني شل كه بسرعت بر روي پوست كار مي‎كنند، انجام مي‎شود. كنارۀ دستان ضرباتي آهسته، تند، كوتاه و متناوب بر روي بدن وارد مي‎كنند. 

اسلاید 32: انواع حرکات ماساژ : حرکات ماساژ به سه گروه طبقه‌بندی می‌شوند: 1- استروکینگ2 - (کامپرشن (نیدینگ.3-پرکاشن حرکات ماساژ باید سرعت معین و ریتم ثابتی داشته باشند

اسلاید 33: امروزه بالغ بر ۸۰ نوع مختلف ماساژ و کار بر روی بدن وجود دارد. این تکنیک ها به پنج گروه تقسیم می شوند: 1.ماساژ  سنتی  اروپایی 2.ماساژ معاصر غربی 3.ماساز در روشهای اصلاح حرکت و ساختار 4.ماساژ شرقی 5.متدهای انرژی- پایه

اسلاید 34: سبکها و تکنیک های ماساژدرمانی سبکهای ماساژ به دو بخش: سبکهای غربی و شرقی تقسیم می شوند و در مجموع ۱۱ گروه ذیل را تشکیل می دهند که هر سبکی منحصراً از تکنیکی خاص و گاه مشترک بهره می گیرد.ماساژ غربی، بر اساس تکنیک های “پر هنریک لینگ می‎باشد”، اما با گذشت سالها به صور گوناگونی تکامل یافته ‎است. برای مثال:

اسلاید 35: در ماساژ به منظور درمان، توجه روی موقعیتهای خاصی نظیر کشش عضلات مبذول می‎شود. در ماساژ به منظور تخلیه دستی لنف، از یک ماساژ پمپی ملایم که هدف از آن افزایش سرعت برداشت مواد زاید به وسیله تحریک دستگاه لنفاوی است، استفاده می‎شود. در ماساژ بیودینامیک بر روی رهاسازی عواطف، یا “انرژی حیاتی” که اعتقاد بر این است که در درون بدن حس می‎شود، تمرکز می‎شود.

اسلاید 36: ماساژ شرقی شامل تکنیکهای طب فشاری اکوپرژر) مانند: شیاتسو، تواینا و دو ـ این) است، که در آنها به ایجاد فشار بیشتر از مالش، تأکید می‎شود و هدف از آنها ایجاد تعادل در انرژی موجود در بدن بر اساس فلسفة شرقی است.

اسلاید 37: ماساژ سنتی اروپایی: شامل متدهایی که بر پایأ فیزیولوژی و آناتومی طب غربی بنا نهاده شده اند. پنج تكنیك دست ورزی بافتهای نرم بدن که در ماساژ سوئدی مورد استفاده قرار می گیرند تکنیکهای ماساژ سنتی اروپایی را تشکیل می دهند که عبارتند از:

اسلاید 38: 1-1. تکنیک افلوراژ یا) کفی (ماساژ با کف دست   Effleurage:یک حرکت ملایم مناسب برای شروع و پایان ماساژ که در حرکت تمام دست در تماس با بدن خواهد بود، افلوراژ شامل حركات آهسته، ريتميك و نرم كه معمولا در جهت جريان خون به سمت قلب، براي مثال از مچ تا شانه انجام مي شود، در اين حالت درمانگر با استفاده از همه دست شامل انگشتان و كف دست اين كار را انجام مي دهد و يك ميزان فشار فزاينده را اعمال مي كند.

اسلاید 39: 1-2. تکنیک پتريساژ (مشت و مال دادن )   Petrissage:روشي است كه طي آن درمانگر عضله را محكم مي گيرد و به تناوب رها مي كند.

اسلاید 40: 1-3. تکنیک فريكشن یا) حرکت مالشی (ماساژ با انگشتهای دست   Friction: یک حرکت مستقیم و فشار دهنده که شست دست بیشترین فشار و مالش را به بدن منتقل می‌کند و با حرکتهای دورانی بدن را مالش میدهد.این تکنیک با فشار پي در پي يا حركات دوراني محكم در طول فيبرهاي عضلاني همراه است. اين حركات معمولا در اطراف مفاصل اعمال مي شود.

اسلاید 41: 1-4. تکنیک پرکاشن یا حرکات ضربی 1-5. تکنیک ويبراسيون یا لرزاندن و تکان دادن

اسلاید 42: 2- ماساژ معاصر غربی: این روش نیز بر پایه روشهای مدرن آناتومیك شامل تكنیكهای دست ورزی فراتر از چارچوب ماساژ سوئدی بنا شده است و شامل موارد ذیل می باشد؛

اسلاید 43: 2-1. ماساژ عصبي عضلاني :ماساژ عصبی عضلانی که نگرش خاصی به رفع دردهای عضلانی و تسکین آنها دارد و می تواند باعث بهبود سیستم عضلانی و اسکلتی شود و بسیار مفید و مناسب برای بهبود عملکرد بدن است.

اسلاید 44: 2-2. ماساژ ورزشی Sports Massage: جهت آماده شدن برای ورزش و نیز برای آسیب‌ها و خستگی های بعد از ورزش. . هر روز که می گذرد به این امر بیشتر واقف می شوند که رسیدن به موفقیت تنها در گرو انجام فعالیتهای ورزشی نیست بلکه آمادگی روحی و هیجانی در کنار آمادگی جسمی برای موفقیت لازم است و از سویی پیشگیری از صدمات ورزشی هم از ارکان رسیدن به پیروزی است ماساژ ورزشی چه در امر آمادگی جسمی و جلوگیری از آسیبهای ورزشی و چه در امر آمادگی روحی روانی برای ورزشکاران بسیار مفید خواهد بود.

اسلاید 45: 2-3. ماساژ میوتراپی

اسلاید 46:    3- ماساژ در روشهای اصلاح حركت و ساختار: این تكنیكها بر ساختار و حركت بدن تأكید دارند. این روشها بدن را با كمك وزن، با دست ورزی بر روی بافتهای نرم و یا اصلاح الگوهای غلط حركتی، سازماندهی و كامل می كنند. نمونه های آن عبارتند از: 3 -1. هلر ورك 3-2. رولفینگ  Rolfing 3-3. فلدن كرایسFeldenkrais 3-4. تكنیك الكساندر

اسلاید 47: 4- ماساژ شرقی: تكنیكهای ماساژ شرقی براساس اصول طب سنتی چین بنا شده و انرژی حیاتی را كه معتقدند در كانال های غیر قابل رؤیت در بدن جریان دارد تجدید می كنند. این متدها شامل طب فشاری یا شیاتسو می باشند.  

اسلاید 48: 5- متدهای انرژی- پایهاین متدها كه در طب سنتی چین یافت نمی شوند، منجر به اثر بر روی حوزه انرژی كه درون و اطراف بدن را احاطه كرده، می شوند. این كار هم با فشار و دست ورزی بر روی جسم و هم از طریق عبور دست از میان یا درون حوزه انرژی بدن صورت می گیرد. نمونه های روش های انرژی عبارتند از: 5-1. درمان قطبی  5-2. لمس شفابخش  5-3. ریكی

اسلاید 49:   6- استئوپاتی (مشت‌و مالیا) ماساژ مفاصل و استخوان‌ها؛ استئوپاتی يكي از روشهاي طب كل ‌نگر است كه اعتقاد دارد تمامی سيستم‌هاي بدن در ارتباط با يكديگر بوده و تغييري نامطلوب در يكي از بخشهاي بدن، عملكرد ساير سيستمها را نيز دچار مشكل مي‌كند. بدين دليل، درمانگران استئوپاتی براي درمان كل بدن با توجه و تمركز بروي عملكرد سيستم استخوانها و عضلات سعي بر پيدا نمودن عامل اصلي بيماري دارند. استئوپاتی همچنين يك روش درماني براي جلوگيري از استرس مي‌باشد و بيمار را به داشتن یک زندگي سالم همراه با رژيمهاي سالم غذايي تشويق مي‌كند.

اسلاید 50:   ماساژ کودک و مزایای آن

اسلاید 51: یکی از روشهای ایجاد عشق و محبت در کودکان  ایجاد ارتباط جسمی با کودک می باشد .تماس جسمی با کودک و لمس همراه با مهر و محبت نوزاد ,عشق و علاقه را در کودک زنده نگه می دارد که باعث احساس امنیت در کودک می گردد و این احساس در نهایت اعتماد به نفس کودک را ارتقاء می بخشد

اسلاید 52: تحقیقات نشان می دهد ماساژ، گردش خون را بهبود می‏بخشد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‏کند,ماساژ باعث کاهش و تخفیف بسیاری از دردهای مزمن در بدن کودک می گردد عضلات را محکم کرده و باعث انعطاف مفاصل می شود.معمولا کودکانی که از نوزادی توسط والدین ماساژ می شوند کمتر گریه کرده و در برابر بیماری و ناراحتی مقاوم تر می باشند ماساژ کوکان علاوه بر مزایای زیاد برای کودکان , برای والدین هم منافع خوبی دارد والدینی که با عشق و محبت به ماساژ کودکان خود می پردازند خود احساس آرامش و لذت بیشتری نسبت به سایر والدین دارند

اسلاید 53: نوازش و ماساژ کودک باعث حساس شدن والدین به حرکات کودکان شده و به تدریج نسبت به  عکس العمل های کودک شناخت خوبی پیدا می کنند و درک بهتری از کودک خود می یابند همین مسئله باعث افزایش مهارت‏های والدین در نگهداری از کودک می‏شود ماساژ کودکان باید در شرایط مناسب و با آمادگی کامل صورت گیرد .والدین باید از نظر جسمی و روحی در شرایط خوب و متعادل بوده تا بهترین تعامل و ارتباط با کودک صورت پذیرد از طرفی شرایط دما ,نور , رطوبت ,صدا و تمیزی مکانی که در آن ماساژ صورت می گیرد باید مناسب بوده تا بهترین تاثیر را بر روی کودک و والدین داشته باشد.

اسلاید 54: ماساژ ضد افسردگی  دریافت ماساژ و دیگر مهارت‌های یداوی كه از جمله شیوه‌های درمانی طب مكمل و جایگزین در جهان است، تاثیر زیادی در روند درمان افسردگی در كودكان و بزرگسالان دارد. براساس یافته‌های متخصصان دریافت ماساژ از سوی درمانگران می‌تواند تاثیر زیادی بر هورمون استرس كورتیزول داشته باشد. در حقیقت ماساژ می‌تواند میزان ترشح هورمون استرس را در بدن كاهش داده و انتقال هورمون سروتونین و هورمون دوپامین كه برای ایجاد آرامش و ریلكسی اعصاب لازم است را در بدن تقویت كند.

اسلاید 55: . این هورمون‌ها از جمله مهم‌ترین هورمون‌هایی هستند كه تاثیر بسیار قدرتمندی بر درمان افسردگی در كودكان و بزرگسالان دارند. علاوه بر ماساژدرمانی، تكنیك‌های دیگری چون ریلكسیشن، گوش سپردن به موسیقی‌های خاص و تمرینات تنفسی نیز از دیگر شیوه‌های طب مكمل و جایگزین است كه برای درمان افسردگی كارایی بسیار زیادی دارد.

اسلاید 56: روش بازتاب درمانی ماساژ در بیماریها، معادل فارسی Reflex zone therapy است :

اسلاید 57: یکی از شاخه های حیرت انگیز طب مکمل، ماساژ درمانی پا است که از طریق بازتاب شناسی انجام می شود. هنر بازتاب شناسی در بهبود و تشخیص بیماری ها و تجدید جوانی می باشد و بر این اساس بیان می گردد، که هر قسمت از بدن از طریق راه های عصبی و مسیرهای ظریف انرژی با کف پا ارتباط دارد. با ماساژ منطقه بازتابی پا می توان این راه های ارتباطی را تحریک و فعاتل نمود و بدنی ترتیب قسمت های منطبق با آنها عم از سینوس ها، پشت، گردن، ریه، قلب و عروق، معده و روده و اسیر نقاط بدن را تحت تاثیر قرار داد. تاثیر ماساژ درمانی با استفاده از بازتاب شناسی نه تنها در درمان تمام بیماری ها موثر است، بلکه شیوه موثری در پیشگیری نیز هست.

اسلاید 58: تشخیص و درمان بیماری ها از طریق ماساژ دادن پاها را بازتاب شناسی پا گویند. با ماساژ دادن جاهایی که به بخش های رفلکسی در پا معروفند، رفلکسولوژیست ها بیماری را در محلی که ادعا می کند مربوط به این بخش ها می شود، درمان می کنند. رفلکسولوژیست ها پا را آینده بدن می دانند و با پای چپ، سمت چپ بدن و با پای راست سمت راست بدن را نشان می دهند. بخش های مختلف کف پا از طریقی به بعضی از اعضای بدن مثل مثانه، کلیه ها و شش ها ارتباط دارد و انگشت کوچک پا به سینوس ها متصل است. ماساژ به تنهایی، بدن را برای بهبود خود، تحریک می کند و هیچ وسیله یا دارویی در این روش مورد استفاده قرار نمی گیرد.

اسلاید 59: مراکز بازتابی در واقع سلسله اتصالاتی هستند که انرژی را به سراسر مدارات بدن منتقل و جریان ان را به سمت اندام ها و سیستم عصبی هدایت می کنند. بيشتر در كف دست و پاها قرار دارند

اسلاید 60: بازتاب درمانی روش درمانی بر پایه درمان بیماری و دردها با وارد آوردن فشار به دست ها و پاها، می باشد. ارتباطی مشخص بین نواحی خاصی در دست ها و پاها با قسمت های خاصی در بدن وجود دارد. کلیه نقاط بدن از طریق نقاط موجود در دست ها و پاها قابل درمانند

اسلاید 61:

اسلاید 62:

اسلاید 63:  در بازتاب درمانی، با کمک سر انگشت شست دست و دیگر انگشتان، نقاط بازتابی تحت فشار قرار می گیرند. فشار انگشتان باید محکم و عمیق بوده و در عین حال آزار دهنده نباشد و به گونه ای وارد شود که شخص تحت درمان، در نقاط مختلف پاها و دست ها حساسیت متفاوتی احساس کند.اینکه شخص در چه نقاطی، چه میزان درد و حساسیت دارد به بازتاب درمانگر کمک می کند تا به بیماری در قسمت های مختلف بدن پی ببرد.در واقع کار بازتاب درمانگر در این مرحله، شناسایی قسمت هایی از بدن است که از حالت تعادل خارج شده و به اصطلاح بیمار شده اند با شناسایی این بخش ها، می تواند آن ها را درمان کند. 

اسلاید 64: بازتاب درمانی در واقع روشی جدید در طب غربی است که ریشه آن در شیوه های مشابه درمانی از طریق ماساژ پاها، قرن ها در نقاط مختلف جهان سابقه داشته است.چینی ها، روش های مختلف فشار درمانی را بیش از ۵۰۰۰ سال پیش آزموده اند و احتمال می رود که این روش ها، چیزی مشابه روش امروزی بوده اند. شواهدی هم وجود دارد مبنی بر اینکه مصریان باستان آگاه بودند و آنرا به کار می بردند. همچنین روش های مشابهی نیز در هند و ژاپن شناخته شده اند.

اسلاید 65: . اين رشته يك تكنيك قديمي است و براين اساس پايه‌ريزي شده كه نقاط بازتابي در روی كف دستها و پاها وجود دارند كه با هر قسمت بدن اعم از عضله، عصب، غده و استخوان مطابقت دارند و فشار روي اين نقاط تورم يا احتقان را از بين مي‌برد و به آرامش اعصاب كمك مي‌كند و اين آرامسازي اعصاب هم به نوبه خود انقباض عروقي را كاهش مي دهد بطوريكه خون و جريان عصبی با آزادی بيشتر جريان مي یابند و در نتيجة بهبود جريان خون، سموم نيز از بدن خارج مي‌شوند. 

اسلاید 66: ماساژ در مانی فرایند های بسیاری را در سراسر بدن آغاز می کند و با آن نیروی شفا بخش سیتم لنفاوی از طریق جاری کردن مایع لنفاوی در بخش های آسیب دیده به راه می افتد . هنگامی که شما مراکز بازتابی ( که بیشتر در کف پا و کف دست قرار دارند ) را ماساژ می دهید نیروی شفا بخش را با فعال کردن سیستم عصبی سرعت می بخشید و انرژی حیاتی را در میان کلیه سیستم های مختلف متعادل می کنید.

اسلاید 67: این نقاط از قابلیت بالایی در هدایت انرژی برخوردارند و هر کدام نشانگر یک ارگان خاص مانند قلب و مغز و عملکرد خاصی از هر ارگان می باشند. به عنوان مثال نقاط مربوط به مغز در شست پا و نقاط مربوط به قلب در وسط کف پا قرار دارند. با وارد کردن فشار بر روی این نقاط کشش عضلانی از بین می رود، جریان خون و انرژی حیاتی بدن (که چینی ها آن را چی یا Qi می نامند) بهبود می یابد و آرامش اعصاب برقرار گشته و عملکرد آن دستگاه خاص بهبود می یابد

اسلاید 68: این روش در درمان ناراحتی های گوناگون مانند استرس و فشار روانی، سردرد، درد گردن و شانه ها، درد پشت، آلرژی، خستگی، بی خوابی، اضطراب، مشکلات گوارشی، گرفتگی عضلانی، سرماخوردگی و درد سیاتیک می تواند مفید و موثر بوده و توانایی بدن را در درمان افزایش دهد. طب فشاری یک روش درمانی کمکی است که می تواند همراه با روش های درمانی دیگر پزشکی جهت مداوا مورد استفاده قرار گیرد بدون اینکه عارضه ای در پی داشته باشد

اسلاید 69: این مطلب که گوش به طور لاینفک با اندام های گوناگون در ارتباط است در کتب پزشکی چینی ذکر شده است؛ حتما به خاطر دارید که معلم شما گوشتان را می چرخاند تا به اصطلاح ادب شوید! چرخاندن گوش در طب چینی جهت بازگرداندن هوشیاری در افراد بیمار یک روش درمانی قدیمی است که هنوز هم در چین طرفداران زیادی دارد. این عقیده که سوراخ کردن گوش در دختران باعث منظم سدن سیکل قاعدگی شده و باروری در زن را حتمی می کند باعث شده که سوراخ کردن گوش نسل به نسل انتقال یابد گرچه ما امروزه فلسفه آن را فراموش کرده ایم و فقط جهت زیبایی این کار را انجام می دهیم!

اسلاید 70:

اسلاید 71:

اسلاید 72: ماساژ هنر توسعه حس لمس است

16,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید