44 صفحه
1410 بازدید
23 شهریور 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:
بن ‎pre‏ اب

صفحه 2:

صفحه 3:
لا برای گذار از سیستم کشت غیرارگانیک به اركانيك ابتدا بايد يك موصسة را نتخاب کرد و فرم در خواست و پرسشنامة ی مربوط به انتخاب سیستم کشت ارگانیک را ازآن تهیه کرد ن دقیق آخرين تاربخ معرف مواد غير مجاز در تولید ارگانیک برای موسسذ گواهی کننده از اهمیت زیادی برخودار است . چون محاسبه ۳ ماده دوره عدم استفاده از این مواد از همان زمان صورت الأ رائهتاریخچه مزرعه از نظر گياهان زیر کشت و نهاده های مصرفی برای حداقل ۳ سال به موسسة گواهی کننده ضروری است لا در طول دوره گذار بایدبهینه سازی خاک را از طرين تناوب زراعی. بهبود حاصلخیزی طییعی( افزودن کمپوست. مالج و گياهان پوششی). مدیریت آفات پیماری های و علفهای هرز ( با روشهای پیشگیرانه ) انجام داد. جام لس در صورت استفاده از مواد غير مجاز در مزرعه؛ جاره. زهکش و.. که در مجاورت محوطه پرورش كه محصولات ارگانیک است باید ناحیه ای حایل يا بافر ( 2086 80۸۴۴6۲ ) با پهنای کانی در نظر كرفت كه از نشت مواد ياد شده به مزرعه در حال كذر به تولید ارگانیک جلوگیری به عمل می آید.

صفحه 4:
** برای دریافت گواهی ارگانیک باید از بذر گواهی شده ارگانیک استفاده کرد. ‎=P x 2/29‏ ۳ - تعداد۳۷ع/۰ * ** گران بیدن بذر ارگانیک دلیل قابل قبولی برای نخریدن بذر نمی باشد . ** اگر بذر ارگانیک گواهی شده برای رقمی وجود ندارد. بذرهای تیمار نشده ای که به روش سنتی تهیه شده اند را می توان استفاده کرد. ** بذرهاى به نؤادى شده مجاز مى باغند ) ‎Non (Non- Genetically Modified Organis‏ ‎Gho‏ ** بذر گياهان پوششی نیز که به عنوان کود سبزکشت خواهند شد هم باید گواهی ارگانیک داشته باشند مگر اينکه که مدرکی دال بر عدم وجود پذر ارگانیک تجاری گیاه مورد نظر ارئه شود. ** دانهال های یکساله برای تولید ارگانیک هم باید گیاهی ارگانیک داشته باشند.

صفحه 5:
به منظور تولیددانهال های ارگانیک یا محصول ارگانیک در توثل هاى بلند .گلخانه ها و یا سایرساختارهای مشابه باید از روشهای ارگانیک و نهادة ی مورد تأیید استفاده نمود. معمولا از مواد طبیعی مانند کمپوست . شن . پیت. پرلایت .ورمی_کولایت و مواد معدنی درآمیخته های خاکی یا برای افزودن به خاک درون گلخانه جهت تولید ارگانیک استفاده کرد. مواد مرطوب کننده مواد تدخینی و کودهای شیمیایی در تولید ارگانیک مجاز نمی باشند. سينئ های کاشت . گلدان ها ولوله ‎gl‏ آبیاری را می توان با آب داغ. الکل. ومواد کلردار. پراکسید هیدروژن . گاز ازون و یا صابون های گندزدا استفاده کرد. در صورت پرورش محصولات ارگانیک ۰ غير اركانيك در كلخانه بايد جدا سازى هاى لازم بين آنها جهت جلوكيرى از هركونه آلودكى به عمل آيد.

صفحه 6:
عملیاتی است که گياهان یکساله را در قطعه زمینی مشخص با یک الگوی برنامه ریزی شده در یک توالی خاص کشت سالائه قرار داد به نحوی که گیاهان یک گونه با خانواده مشابه در یک قطعه زمین به طور پشت سرهم و بدون تغییر پرورش داده نشوند. حب ‎LIT‏ ‏+ سح

صفحه 7:
قوانین سختی برای این کودها درسسیتم های ارگانیک وضع شده است. تمام کودهای دامی مورد استفاده در تولید سبزی ها جهت مصرف انسان باید کمپوست شده باشند. *_ در صورت استفاده از کودهای دامی تازه یا كاملا کمپوست نشده باید حداقل ۱۲۰ روز قبل از برداشت مورد نظر به خاک اضافه شود.( به شرطی که اندام مصرفی«پیاز- سیب زمینی» با خاک در تماس است). *_ در مناطقی که به دلیل سرما فصل رشد محدود است باید تماس کود دامی را در پاییز قبل خاک اضافه کرد تا دوره ۱۲۰ روز انتظار طی شود. اگر قسمت خوراکی سبزی در تماس با خاک نیست. کود دامی تازه را مى تهان 40 روز قبل از برداشت محصول با خاک مخلوط کرد. 0 27

صفحه 8:
کمپوست را هر زمانی می توان به کاربرد. کمپوست محصولی است که از فرآیند تجزیه مدیریت شده مواد گیاهی و جانوری توسط میکروارگانسيم ها به مواد قابل دسترس تر برای کاربرد در خاک تولیدشده. کودهای دامی فرآوری شده را باید به نحوی تیمار نمود که دمای کلیه ذرات آن بدون اینکه بسوزد برای حداقل یک ساعت به دمای۹1 تا ۷6 درجه رسانده شود و تا رسیدن به حداکثر روطبت نسبی /۱۳ خشک شوند. ** مواد غير مجاز * مواد غير مجاز شامل كودها. علف كش هاء قارج کش هاء حشره كش هاى شيميابى و اركانسيم هاى اصلاح شده ژنتیکی هستند. *_ تمام مواد مصنوعی غیر مجاز هستند. مگر اينکه اختصاصا توسط برنامه ولی ارگانیک تصویب شده باشد.

صفحه 9:
استفاده از مالچ های طبیعی مانند کا. برگ درختان و بریده های چمن تا زمانی که احتمال آلودگی به پقایایی دوام نداشته باشند از روشهای مورد تأیید برای کنترل علفهای هرز است. لس استفاده از مالج هاى بلاستيكى مجاز است ولی باید پس از برداشت در انتهای فصل رشد برداشته شوند.

صفحه 10:
‎cs ۴‏ لیدی که با توجه به قوانین و مقرارت از طریق روشهای تلفیقی زراعی . بیولوژیکی و یک تولیدی که با توجه ‏باعث در چرخه قرار گرفتتن منابع مختلف . افزایش تعادل اکولوژیکی و نگهداری تنوع ‏زیستی شود. ‎ ‎ ‎qa ‎320119 ‎ ‏* تولید کنده ارگانیک بايد منابع طبيعى موجود اعم از كيفيت آب و خاك را حفظ كرده يا بهبود بخشيد و فرسايش هاى خاكى را به حداقل برسائد ‎

صفحه 11:
اگر موسسه گواهی کننده هرگونه فریب کاری یا نقص مقرارت برنامه ملی ارگانیک را در سیستم مشاهده نماید می تواند گواهی ارگانیک آن مزرعه را تعلیق یا باطل کند. تولید کننده ۳۰ روز فرصت دارد در خواست پیانجیگری را از وزارت کشاورزی بنماید. اگر بیانجیگری موفق باشد . گواهی مجددا به حالت اولیه بر خواهد گشت و گرنه لغو می شود. * زراعی که لغو گواهی شوند تا ۵ سال شرایط دریافت گواهی را نخواهد داشت . ** مزرعه ای که اطلاعات دروغ بدهد یا محصولاتی را به عنوان ارگانیک بفروشد یا چسب بزند که براساس قوا ارگانیک تولیده نشده باشند تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و یا به ازای هر مورد تا سقف ۱۰/۰۰۰ دلار جریمه نقدی می شود.

صفحه 12:
اگر هیچ گونه پذر توليده شده اى به روش ارگانیک وجود ندارد می توان استثنا از بذرهاى تيمار نشده با مواد غير مجاز يا تيمار شده با مواد مجاز استفاده كرد. نشاء ها برورش يافته در كلخانه در محيط کشت هایی براساس ( ۳6۵۵) یا کمپوست تولید می شوند. بستر: ۱ قسمت ( ‎(Peat‏ + قسمت كمبوست +1 قسمت ورمى كولايت يا برلايت به ازای هر ۱۰۰ لیتر از این مخلوط, حدود »40 كرم بهدر سنك آهك رولويت . يودر خون . بودر اوستزان و شن_به طور جداكانه اضافه ميشود.

صفحه 13:
اندازه گیری ویژگی های محیط کشت: قبل از کاشت بذر باید ]۰ ‎٩‏ .عناصر غذایی پرمصرف ( ۰۷19 ۰2 ۰ ۰۳ لال ) آزمايش شوند. تیمار با پوشش های مجاز برای بذر های ارگانیک: در روشهاى غير اركانيك بذرها را اغلب قارچ کش های شیمیایی تیمار می کند صدمه نا از بين رفتن بذرها در اثر عامل بيمارى زايى بذرزا ويا خاكزا كاهش مى يابد. بسيار ى از مواد محافظ بذر براى بذرهاى اركانيك مجاز نمى باشند ولى تيمارهاى خاص مانتد بيش جوانه زنى؛ با پوشش دار کردن با مواد مجاز استفاده از آب داغ قابل استفاده است .

صفحه 14:
۲ بذرهای پیش جوانه زده به اندازه ای آب جذب می کند که مواد جلو گيرنده از فرآیند جوانه زنی در آنها حل شده و مراحل اولیه جوانه زنی درآنها فعال شده است . در اين حالت بذرهای پیش جوانه زده در وضعیت تعلقی از رشد قرار دارند وجوانه زنی آنها در دامنه دمایی وسیع تری رخ میدهد و سریعتر انجام شده و یکنواخت ترمی شود و همین امر باعث تراکم و یا تنک شدن جمعیت گیاهی نمی شود. ۲ پیش جوانه زنی باعث استوار زودتر دانهال ها شده و به آنها در تقابل حمله عوامل بیماری زایی مرگ گیاهچه کمک می کند. ۲ پیش جوانه زنی معمولا باعث کاهش عمر نگه داری بذر می شودبابراین آنها را حبه ای می کند.

صفحه 15:
لا حبه ای کردن در اصل پیش دهی بذر با لایه ای رس آمیخته با سایر مواد بی اثر است که باعث یکنواخت شدن اندازه و شکل بذرهای ریز و غیر کروی می شود. لا حبه ای کردن باعث کاشت ماشینی دقیق تر آسان تر وسریع تر شده و نیاز به تنک کردن را کاهش میدهد. لس لوله مورد استفاده برای حبه ای کردن حدی نسبت به ‏ قابل نفوذ بوده و آب را به سرعت جذب می كتند. بنابراين پوشش مذکور بلافاصله پس از آبگیری از هم مى شكافد.

صفحه 16:
عبارتند ازآب داغ عصار؛ یبو لوژیکی و گیاهی. گندزدایی با سفید کننده و مواد میکریبی. ر آب داغ: برای حذف بیماری های بذر زاد به ویژه باکتریای رایج است . ‎A‏ پرای اینکار بذر در آب ۳۸ درجه قرار می گیرد پ پس ازآن در حمام آب گرم بادمای ۰ درجه به مدت ۲۵ دق ‏كيرد ويس از ان پذها به لت 8دقیقه هن اسر قران گرفته و نهایتا خشک می شوند ودما و زمان تیمارها مهم است جون ممكن است به رويان آسيب وارد شود. ‏تيمار باآب داغ باعث كاهش قوه ناميه بذر مى شود اين بذرها را نبايد بيش از يك فصل نكه داشت. ‏تيمار با آب داغ را فقط ‎١‏ بار براى هر بذر انجام ميدهند. ‎

صفحه 17:
اسانس گیاهانی مانند آویشن. دارچین. ‎ped‏ مرزه پتانسیل ممانعت کنندگی از مرگ گیاهچه را دارند. اسانس آویشن در اروپا برای تیمار بذرهای کاربرد شده . مواد سید کته و گند زوا " روغن های معدنی یا روغن سویا در کاهش کپک ذرت و سویا هیپوکلریت سدیم به عنوان جایگزینی برای درانبار موثر هستند. تیمار آب داغ جهت گندزدایی سطحی کاربرد دارد وایتکس ماده ای مجاز در سیستم های ارگانیک است .

صفحه 18:
این تیمارها به تنهایی یا همراه با فرآیند پوشش دهی یا حبه ای کردن بذر ها گاهی پتانسیل بهبود سرعت دانهال ها را به دنبال دارد. از اين گونه میکروارگانسیم ها می توان به کودیاک: میومیل گارد (80(6 ۳۱5۳۲۵۲ ۰۲-22 ‎(Soil gard‏ اشاره کرد اين ترکیبات از میکروار گانسیم ها هشتند.( باسیلوس 16۵0101 تربکودر برای تیمارهای بیو لوژیکی برای ضد عفونی بذر سیب زمینی در الیگودرزه.

صفحه 19:
* كمبوست يا فاضلاب شهری ممکن است آلوده به فلزات سنگین باشد (احتباط لازم است.) *_ استفاده از کمپوست پسماندهای ارگانیک محلی به عنوان یک جزء محیط کشت می تواند مورد استفاده قرار گیرد. *_ در هرمنطقه می توان بااستفاده از مواد ارگانیک موجود .ترکیبی مناسب پرای محیط کشت پیدا کرد. برخی از مواد ارگانیک یا قابلیت استفاده در آميخته های محیط کشت عبارتند خاک . کمپوست . ورمی کمپوست . پیت ۰ کودهای حبوانی: الیاف نارگیل . الیاف فندوق. الیاف خرما: سبوس برنج . یونچه .خاک اره : رس ۰ پرلایت .ورمی کولایت . پسماندهای صنایع ( نیشکر, پنبه . شیرین بیان. برنج) و خاگبرگ 22

صفحه 20:
60 بايان نامه : غيراز: انتخاب محيط كشت نيمه برا توليد نشاء اركانيك كوجه فرنكى و خيار- دانشكاه شيراز #تفاله جاى+ بوست تخم مرغ+ پوست پرتقال آسیاب شده -سه‌ماهی ۱ قاشق گلدانها خاک: خاصیت بافری و قابلیت نگهداری عناصر غذایی باعث شده آن را نسبت به محیط های دیگر ترجیح دهند. خاك را بايد قبل از ياستوريزه نمود. روشهاى 6 ضد عثونی خاک شامل ‎Solari) outs)‏ 4 0 ضد عفونی با بخار. حرارات دادن و ۰ استفاده از مایکروویو می باشد. —

صفحه 21:
شن درشث بهترین ماده برای محیط کشث است تهویه می شود. از ارزان ترین و در اجزا است شن کانی معدنی از نوع میکا می باشد که با حرارات دیدن در کوره منبسط شده وبه شکل توده ای سبک وزن در می آید. حاوی 3۰ 6 است . ‎alge PH= 7‏ از بسهترباجزلیتسر کیب تب دونخاکتسجایی برلويرويش نشاءى اوكلنيكمىباشد ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 22:
سنگ آتشفشانی حرارت دیده. منبسط شده و سبک وزن است . استریل و 7 ۳۳2 با عث افزایش تهویه شده -پرلایت ۶-۳ برابر وزن خود آب جذب می کند . پرلیت های پاغبانی قطری بین ۱/۵ تا۳ میلمتر دارد. پرلایت هم از ترکیبات اصلی بدون خاک برای پرورش نشاء ارگانیک می باشد. بقايابى كياهان آبزى باتلاق ها و مرداب ها مثل خزه اسفاگنوم نی ها و باریک برگان است که به حالت نیمه پوسیده و تجزیه شده باقی مانده اندو خرد شده آنها را پساز استخراج درترکیبات خاکی به کار می ‎Spi‏

صفحه 23:
خزه اسفاگنوم : *_رنگ قهوه ای. ۱۰برابر خود آب جذب می کند . اسیدی ۳/۸-۶/۵ می باشد. مقدار کمی لا( دارد. ار پیشتر برای نگهداری آب به ترکیبات محیط کشت اضافه می شود. امروزه پیت به عنوان یکی از مهمترین اجزاء محیط کشت بدون خاک در تمام دنیا کاربرد دارد.

صفحه 24:
الیاف خرد شده نارگیل ترکیبی از قطعات کوچک فیبر و بودر آن است که به عنوان محصولی ثانویه از منابع مرتبط با نارگیل به شمار می آید. هند . سرى لانكا . فیلپین ۰ اندونزی و آمریکای مرکزی بهترین مراکز تولید هستند 5/58 ۳۱2 باعیمیزلنب للی نو نیاز کمتر بسه مصر فک ودهای‌پتاسه از نظر ** الیاف نارگیل ۲تا ۶ برابر انواع پیت دوام دارد. اما بخاطر هزینه های حمل و نقل گران تر از پیت ها می باشد. مرطوب کردن الیاف نارگیل ساده تر از پیت می باشد چون فاقد کوتین داکسی است . برای افزایش خصوصیات مناصب فیزیکی و شیمیابی خاک شن ظرفیت نگهداری آب . میزان عناصر در دسترس و تخلخل کل به خاک اضافه می شود. ** ازآنجا که معمولا در فرآوری الیاف نارگیل از آب شور استفاده می شود. احتمال خسارت نمک وجود دارد و لذا لازم است قبل از استفاده با آب شسته شوند. 0 27

صفحه 25:
‎a‏ وجود کرم خاکی نشانه بیولوژیکی حاصلخیزی خاک به شمار می رود خاکهایی که دارای کرم خاکی هستند بی شک می تواند رشد و نمی سالم باکتری . قارچ ها «حشرات. بندپایان و میکروارگانسيم های موثر در سلامت خاک را باعث می شوند. ‏لا تولید ورمی کمپوست شامل روشهایی است که در آن میاد غیر ضروری و پسماند های آلی, با عبور از مجازی گوارشی جنس خاصی از کرم خاکی به موادی مفید تبدیل می شوند. ‎(Eisenia fo etida ) ‎ ‏لا محصول نهایی ماده ای بی بو است که ساختمان خوب . ظرفیت مناسب آب . مواد غذایی قابل دسترس نسبتا زیاد و متابولیت های میکروبی زیادی دارد که ممکن است مانند مواد تنظیم کننده رشد عمل کند. ‏الا استفاده از ورمی کمپوست می تواند فعالیت میکروبی خاک. خصوصا فعالیت آنزیم نیروژنازآنها را فزایش دهد.

صفحه 26:
7 در یکی از معمول ترین اجزای تشکیل دهنده محیط کشت های کشت ارگانیک است. ۷ در ترکیب محیط کشت نشاء سیزی های ارگانبک گاهی تا ۵۰ درصد کمپوست بهره می گیرند میزان جذب آب و فراهمی عناصر غذایی در کمپوست بالاست. مرحله اول: دما پین ۶۰-۵۰ درجه بالا رفته و مواد به راحتی مورد تجزیه قرار می گیرند. مرحله دوم : دما بين 40_19 درجه خواهد بود و موادی مثل سلولز فیبر تخریب خواهند شده دراين مرحله بسيارى از ياتوزن ها و بذور علفهاى هرز و متاسفانه برخى اركانسيم هاى مفيد از بين مى روند. مرحله سوم: زمانی شروع می شودامه دما شروع به کاهش ص كيد #هنگام تهیه کمپوست توجه کنید دست کم هر ماه زمان برای آماده شدن لازم دارد. کودهای دامی. پسماند زراع و باغات . باریک برگان و بونجه خشک شده را برای تهیه کمپوست استفاده می کند. ۲ 6.7

صفحه 27:
0 کودهای دامی عنصری یکسیی جهت تولید ارگانیک و ماده ای نسبتا پایدار در مدیریت خاک به شمار می آیند. 0 استفاده از کودهای حیواناتی مانند. سگ. گربه و خوک در تولید ارگانیک ممنوع است چون ماده پارازیت های مشترک زیادی با انسان دارند.

صفحه 28:
محصولی ثانویه در صنایع فرآوری ها یکسان است و به عنوان کود نیترو ژنه کند رها ميرد استفاده قرار می گیرند. * پودر پر حاوی پروتلین بالا و۱۵/ نیتروژن است که مقادیر 4۵_۵۵_1۵/ آن به ترتیب پس از ۸۲-۱ هفته آزاد می شوند. سبوس برنج ۵۱ 8:66) ماده ای است که هم فضای کافی برای هوای لازم در محیط کشت را فراهم مى کند و هم به تدریج عناصر موجود در ساختمان خود را در اختیار گیاه قرار

صفحه 29:
یونجه می تواند جایگزین مناسبی برای پیت ماس می باشد یونجه عناصر غذایی خصوصا نیتروژن را به تدریج در اختیار گیاهقرار میدهد. مقدار نیتروژن یونجه 1۳ می باشد. پونجه خشک شده -* خرد میشود -*از الک ۲ سانتی متر عبیر می کند پس از اضافه کردن آب به آن اجازه داده می شود تا طی ۲۰ روز تجزیه شود. پس از آن مدت ۲۰ روز دیگر در مجاورت هوا خشک می شود و پس از آن آماده استفاده است . خاکبرگ: خاکبرگ پوسیده شدن موادی مانند برگ درختان . چمن های قیچی شده حاصل مشود آرزش غذایی چندانیندارند و به منظور سیک و قابل نفوذ کردن مخلوط های گلدانی | مورد استفاده قرار می گیرند . در شرایط عادی خاکبرگ پس ار ۱۲7۸ ماه قابل استفاده می شود ولی خاکبرگهای ۳ ساله ترجیح داده می شوند.

صفحه 30:
نیازهای غذایی و ظرفیت تأمین عناصر غذایی توسط خاک.تعیین کننده روش های مدیریتی برای تولید موفق است. در اين راستا آزمایش تعیین میزان عناصر غذایی خاک اغلب برای دریافت گواهی ارگانیک ضروری است. معمولا عناصر فسفر. ۰63 ۰۷19 و گوگرد را باید افزایش داد تا به حد مناسب برسند. فراهمی_فسفر در دمایی پایین ( کمتر از 1/۱۵ درجه) کاهش می یابد . ۱ از این رو محصولاتی که در فصول خنک تر رشد می کند را باید مقادیر بیشتری فسفر تغذیه کرد. مقدار تقریبی فسفر برای سیزی های فصل گرم ۲۰۲۵ (۳۷) وبرای فصل سرد ۰ ۳۳(۰) توصیه شده است. مقادیر بیش از ۳۷1(۲۰۰) پتاسیم در خاک افزایش محصولی به دنبال نخواهد داشت . خاکهایی با مقادیر کمتر از ۳/۷(۱۵۰) پتاسیم را باید تغذیه نمود. 9 و گوگرد معمولابه تسعناد کلفی‌در خاکولبآبیاری‌هستند. سیستم های تولید ارگانیک با استفاده از کمپوست و یا گوگرد به عنوان قارچ کش گوگرد به ميزان كافى تأمين مى نمايند. 0 در اغلب خاک های زراعی تعداد نیتروژن حدود۷/ تعداد مواد آلی موجود در خاک است تعدادنیتروژن خالص مورد نیاز که باید توسط کودهای نیتروژن دار به صورت قبا از براساس ميزان ماده آلى خاک تأمین شود. اشت و 37

صفحه 31:

صفحه 32:
تمام مواد آلی دارای مقادیری کرین و لا هستند. لح مقدار نسبی هرکدام از آنهاتعیین کننده میزان آزاد سازی یا درگیر شدن نیتروژن و گاهی سایر عناصر غذایی طی فرآیند تجزیه است. لا اگر 6/۷ پایین باشد (کمتر از ) نتروژ را آزاد می کند در حالیکه تجزیه موادی که با نسبت بالای کربن به نیتروژن مانند کاه یا خاک اره نیتروژن را درگیر می کند. کودمرغي ‎C/N‏ گاه یونجه ‏كود يوسيده م ‎ ‏بريده جمن ‎

صفحه 33:
نسبت 6/8 را با ترکیب مواد آلی مختلف متعادل می کند. < ۲ قسمت چمن +۱ قسمت برگ یعنی 6۱۹۱۹۲۰۱۳۰۳۸ 2 کودهای دامی منبع مناسبی ازلا] هستند.چون هر ۲۵ کیلو گرم آن بسته به اين که ادار مخلوط باشد یا نه .حدود ۳۰۱۰۰ گرم نیتروژن دارد. 2 برخی از کودهای دامی ممکن است حاوی برخی آلاینده ها مانند بقایای هورمون ها . آنتی بیو تیک ها حشره کش ها و عوامل دیگر باشند. البته بسیاری از اين مواد در دمای بالا همین حين کمپوست شدن هوازی حذف می شوند ۹

صفحه 34:
(Compost Leachate) — ,..5 ‏زه آب‎ ‎F‏ زه آب کمپوست محلول مایع و سیاه رنگی است که از زیر توده کمپوست خارج میشود و از نظر عناصر غذایی محلولی غنی ‏است. ‏& اما در مراحل اولیه تولید کمپوست ممکن است دارای برخی پاتوژنها باشد و زه آب به عنوان آلاینده محیط است و نیاز به ‏یکسری فرآیندهای اصلاح کننه بیولوژیکی دارد و قبل از آن برای تغذیه برگی توصیه نمی شود .مناسب هم نمی باشد. ‏عصاره کمپوست (6۲۵6 ‎(Compost‏ ‏؟#عصاره آبی کمپوست حاصل از قرار دادن کمپوست در کیسه های گونی در داخل شبکه های آب است که به مدت ۷۱۶ روز در شرایط مانده وخیس خورده است از روشهای قدیمی است. از مزایای آن تأمین عناصر غذایی به صورت محلول است که می توان آن به عنوان کود مایع استفاده کرد. 9 ‎

صفحه 35:
چای کمپوست واژه جدیدی است که شامل عصاره کمپوست و عمل آوری شده توسط غذایی میکروبی | ملاس. جلبلک ۰ پودر سنگ . هیومیک(6 ۳10۸90 فولویک اسید(36161 ۳۱۵۱۷16 ) !است . 7 عمل آوری شامل هوازی است . اجزای تشکیل دهنده آن : عناصر غذایی محصول .ترکیبات هیومیک اسید . باكترى هاء قارج هاء نماتدها ۲ تفاوت چای کمپوست با عصاره کمپوست در روش تولید و نحوه ‏ های افزوده شده و پمپ های هوادهی که مقادیر زیادی اکسیژن مورد نها است .چای کمپوست توسط غذایی میکروبی . کاتالیت از را دراختیار آنها قرار داده و عمل آورده میشوند. کمپوست به عنوان منیع تأمین میکروب ها است و غذایی میکروب ها( ملاس, نیشکر: آب سیب ,پیدر جلبک وپودر ماهی) و کاتلیت ها (هیو میک اسید) رشد و تكثير ميكروب های کمپوست را تحریک می کنند. م چای کمپوست تغذیه برگی 6/840 یا تیمار بذری ( خیساندن قبل از کاشت بذر ) و دادن به خاک ( پای نشاء ) مورد استفاده قرار می گیرد.

صفحه 36:
0 پرست ۱940 کیلوگرم پودر ماهی .ءلیترملاس .؛ لیتر مالت جو اضافه کرده از هیو میک اسید به عنوان کاتالیت استفاده میشود. سپس۰/۹ کسیلو گرم پسودر جلبک ۰/۵ #کود پودر ماهی ( مایم .جامد) شبیه کود مرغی 1610 -۱:620 5 130/0001142 سومان همرلد آبیاریبارلنیتحفشار

صفحه 37:
چای کود ‎(Manure Tea ) (pls‏ عصاره هایی که پایه آنها کو دامی است شامل یک منبع غذایی محلول حاصل از خیساندن کود دامی در آب است . روش تهیه چای کود دامی مانند تهیه عصاره کمپوست است . کود دمس داخل کیسه گونی گذاشته شده و به مدت ۷۱8 روز داخل شبکه ای از آب قرار داده میشود از محلول حاصله می توان به عنوان کود مایع استفاده کرد. (Herbal Tea) (ie outs (v ‏این عصاره های با پایه گیاهی مانند گزنه و شبدرهستند.روش تهیه آنها پر کردن شبکه با میادو سبز گیاهی وسپس شبکه با آب گرم است به این‎ ‏مخلوط ۳۱۰ روز اجازه داده میشود تا در دمای محیط تیخیر شود. محصول نهایی را آبکش کرده و با غلظت ابه ۱۰یا ابه ۵ به صورت تا‎ ن عناصر غذایی محلول . ترکیبات فعال زیستی گیاهی را هم فراهم (Liqclid Manure) et. is ches ۴ این عصاره حاصل از فرآورده های دامی و گیاهی (گزنه . زواید ماهی و پودر ماهی) است . کودهای دامی مایع مخلوطی از محصولات دریایی (زواید ماهی و پودر جلبک های دریایی) و گياهان علفی رایج درمنطقه است که پس ازخیساندن وتغییر در دمای محیط به مدت ۳۱۰ روزتهیه مى شوند مواد ياد شده طی تغيبر به طور کامل داخل شبکه عموطه ور شده و سپس زه آب آن را پس از رقیق سازی به صورت 7 دادن به خاک مورد استفاده قرار میدهند.

صفحه 38:
لا تغذیه برگی به محلول پاشی مواد غذایی برسطح برگها و ساقه های گیاه و جذب آنها از نقاط یاد شده گفته ميشود. لا اثرات قابل مشاهده تغذیه برگی شامل افزایش عملکرد تفاوت به آفات و بیماری هاء بهبود تفاوت به خشکی وافزایش کیفیت محصول می باشد. لا از نظرمیزان جذب عناصرغذایی تغذیه برگی می تواند ۸۲۰ مرتبه موثرتر از کاربرد کودها در خاک عمل نماید. لس تغذیه برگی رانباید به عنوان جایگزین برای برنامه های کودهی به خاک يا حاصلخیزی آن در نظر گرفت. لا درسیستم های کشاورزی پایدار از تغذیه برگی درتر کیب با سایر روشهای حاصلخیزی مانند استفاده از کمپوست. کیدهای دامی. كود سب گیاهان پوششی. تناوب زراعی استفاده می شود. لا یکی از مزایایی تغذیه برگی. افزایش جذب عناصر غذایی از خاک است . » بر این است که تغذیه برگی باعث ترشح قندها و برخی مواد از ریشه ها به ناحيه ريزوسفر ريشه ميشود. لس فعالیت پیولوژیکی میکروبهای مفید در اين ناحبه تحریک شده و باعث افزایش فراهمی عناهر غذایی مواد پیوشیمیایی. ویتامین ها و سایر مياد براى كياهان مى شود.

صفحه 39:
برای جلو گیری از صدمه به گیاه . از غلظت های پایین توصیه می شود. اسپری با محلول های غلیظ می تواند باعث گیاه سوزی می شود. ‎PH‏ (لسیدیته) محاولمورد لستفاده در تسغذیه بسرگی‌بساید نردیکبسه ختلی باشد ‏براى افزايش اسديته از جوش شيرين و براى كاهش اسيديته از سركه استفاده می شود. ‎

صفحه 40:
** کودهای دامی معمولا از نظر برخی عناصر مانند نسفات و پتاس غنی هستند. کاربرد مکرر کودهای دامی منجر ای به ايجاد و سطوح بالا و مضر برای گیاه می شود. ** برای مثال کاربرد مکرر کیدهای حاصل از مرغداری ها مقادیر زیادی فسفات به خاک وارد می کند و باعث آلودگی خاک و آبهای سطحی میشود. زیاد بودن فسفات در جذب مس و روی اختلال ایجاد کرده و زیاد بودن پتاس .جذب بور,منگنز وحتی 1۷19 را محدود استفاده مکرر از کودهای دامی باعث اسیدی خاک می شود. زیرا با تجزیه کودهای دامی و اسیدهای آلی مختلف آزاد می شوند که به فراهمی عناصر موجود در خاک کمک می کند اما اين فرآیند در طول زمان . کلسیم خاک را تخلیه کرده و باعث كاهش 814 به میزان کمتر از آنچه که برای اکثر محصولات باید باشد می شود. زمانی که از کودهای دامی تازه با مقادير بالاى 0 استفاده می شود اثرات مشابهی با کاربرد پیش از حد کودهای قابل حل شيميايى داشته باشدو منجر به سوختن ریشه و کاهش تفاوت نسبت به آفات و کاهش عمر پس از برداشت آنها می شود. ** برای جلوگیری از عدم تعادل ناشی از کاربرد کود های دامی توصیه می شود به طور مرتب حاصلخیزی خاک با استفاده از آزمونهای مختلف خاک انجام شود و در صورت نیاز از اصلاح کننده های مناسب برای ایجاد تعادل در خاک استفاده گردد.داشتن مقدار نیاز خاک و میزان عناصر موجود در کودهای دامی از ضروریات است.

صفحه 41:
كود سبز عبارت است از کاشت گیاهان خانواده بقولات در زمین و شخم نمودن آن در زمانی که بنوزجوان هستنا از مثال های کود سبز میتوان به کاشت بهاره شبدر یا یونجه و شخم آن در پاییز اشاره کرد. که ماده آلی ولا مورد نیاز برای محصول سال بعد را تأمين میکند. استفاده از کودسبن مناسب مناطقی است که دسترس به کودهای دامی در آن کم است . کودهای سبز از شته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری می کنند. برای انتخاب نوع گیاه مورد نظر برای کود سبز نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد: الا كياه انتخابى بايد به شرايط آب و هوابى منطقه سازكار باشد. رشد سریع با تولید بالای برگساره داشته باشد. الا نباید با گیاه بعدی برای کاشت مراقیت داشته باشد چون ممکن است باعث جلب آفات و بیماری ها شود. لا پذرآن به راحتی و باهزینه کم قابل دسترس باشد. لا دوره رشد آن متناسب با دوره ای باشد که زمین خالی است

صفحه 42:
** كلر زنى به آبء باکتری مفید و مضر را از بین می برد. اگر یک شب آب تیمار شده با کلر در ظرف نگهداری شود. کلر آن خارج می شود و می توان آن را برای اسپری آمیخته های آغشته به باکتری های مفید به کاربرد دارد #اسپری سطح زیرین برگها به دلیل وجود قسمت اعظم روزنه ها. کارآیی تغذیه برگی را افزایش می دهد. #تغذیه برگی باید زمانی که دمای محیط کمتر از ۲۷درجه است انجام داد. در دمایی بالاتر به دلیل بسته شدن روزنه ها «جدب بسیار کمی صورت میگیرد .بهترین زمان محلول پاشی در عصر یا اوایل صبحگاه است که دما مناسب بوده و جریان باد حداقل است. #شرایط آب و هوایی مرطوب میزان جذب را افزایش می دهد. وجود شبنم روی برگها تغذیه برگی را تسهیل میکند. شیم ** كودهاى ‎ab abl‏ ( امولسیون ماهی یا پودرماهی) وعلفهای دریایی از رایج ترین کودهای مورد استفاده در تغذیه برگی کشت ارگانیک به شمار مى أيند. ** جاى كمبوست يكى از مواد مناسب به عنیان کود در تغذیه برگی به شمار می آید. * ترکیبات حاویه [ا۴.8) نیتراتی ) 62؛ و کلر افزایش دهنده رشد رویشی واندازه میوه هستند. ترکیبات حاوی نیتروژن آمونیومی: فسفر » گوگرد ومنگنز در محلول پاشی اضافه شود ومناسب تشکیل میوه و بذر هستند.

صفحه 43:
نگهداری و افزایش تنوع پیولوژیکی در مزرعه اولین قدم در کنترل زراعی است و کاهش تنوع زینتی منجر به ناپایداری اکوسیستم های زراعی و مستعد شدن به طغیان آفات موجود در منطقه میشود. هرچه تنوع ارگانسیم ها در منطقه اساسی دارد. خاکهایی که ماده آلی بیشتری دارند. کنترل یا کاهش بیشتری را برپاتوژنها دارند .تخمین زده شده است که ۷۵/ آفات .قسمتی از چرخه زندگی خود را در خاک طی می کنند یعنی همان جایی که دشمنان طبیعی آنها وجود دارند. باشد. کنترل بیشتری روی هم دارندو باعث جلوگیری از تبدیل شدن یک آفات به شکل بنابراین خاک سالم با یک تنوع از ارگانسیم های می شوند وماده آلی بالا به نگهداری جمعیت آفات در زیر آستانه زیان اقتصادی کمک می کند. در سیستم های تولید ارگانیک .کنترل آفات پیشتر به صورت روش پیشگیرانه است نا روشهای مبارزه . گياهان قوی توانایی مقابله با آفات و بیماری ها دارند بنابراین گیاه وخاک سالم بهترین راه مقابله است. ون

صفحه 44:

62,000 تومان