پزشکی و سلامت بیماری‌ها

محصولات دستکاری شده ژنتیک و سلامت

mahsolate_dastkari_shode_genetik_va_salamat

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “محصولات دستکاری شده ژنتیک و سلامت”

محصولات دستکاری شده ژنتیک و سلامت

اسلاید 1: (GMOs) محصولات دستکاری شده ژنتیک و سلامتعلی متولی زاده اردکانیپژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوریپژوهشکده زیست فناوری پزشکی

اسلاید 2: محصولات تراریخته: خوب، بد، زشتروزنامه اطلاعات26و27و28 آبان 1394 – سه شنبه، چهار شنبه، پنجشنبهصفحه اقتصادی

اسلاید 3: در قوانین اتحادیه اروپا محصولات دستکاری شده ژنتیک اینچنین تعریف شده اند: ماده ژنتیکی به روشی تغییر داده شده است که بطور طبیعی با آمیزش و یا ترکیب طبیعی اتفاق نمی افتد European Parliament and Council. Directive 2001/18/EC of the European Parliament and of the Council of 12 March 2001 on the deliberate release into the environment of genetically modified organisms and repealing Council Directive 90/220/EEC. Off J Eur Communities. 2001:1–38. . آیا محصولات دستکاری شده ژنتیک با گیاهان طبیعی شباهت دارند؟ .

اسلاید 4:   محصولات دستکاری شده ژنتیک و قوانین بین المللی پروتکل کارتاهنا در ایمنی زیستی حفاظت از تنوع زیستی در برابر تکنولوژی هایی که میتوانند منتهی به دستکاری ژنتیکی گیاهانمحصولات دستکاری شده ژنتیک با آمیزش طبیعی متفاوت استارزیابی ایمنی باید بر هر موجود زیستی دستکاری شده ژنتیک که قرار است در غذا از آن استفاده شود و یا به محیط زیست رها شود، انجام پذیرد. Secretariat of the Convention on Biological Diversity. Cartagena Protocol on Biosafety to the Convention on Biological Diversity. Montreal; 2000. Available at: http://bch.cbd.int/protocol/text/

اسلاید 5: محصولات دستکاری شده ژنتیک طبیعی نیستند دو نوع باکتری از خاک، یک نوع گیاه و یک ویروس گیاهیکاست ژنی دستکاری شده در هر نقطه از ژنوم سلول گیاهی میزبان احتمال بالا در اختلال در فعالیت های بیوشیمیایی و سلول گیاهی میزبان تست کردن این نوع اختلالات و ارزیابی دقیق این تغییرات با روش های کنونی ارزیابی ایمنی قریب به غیر ممکن میباشدادعا: همه نوع ارزیابی های ایمنی بر روی این محصولات انجام میشود نمیتواند صحت داشته باشد 

اسلاید 6:   محصولات دستکاری شده ژنتیک: سمی تر، آلرژیک و دارای ارزش غذایی کمتر روش های کنونی مورد استفاده در مهندسی ژنتیک به همراه فرایند های کشت بافت: غیر دقیق و بسیار جهش زا میباشند و به تغییرات غیر قابل پیش بینی در ماده وراثتی DNA، پروتئین ها و فرایند های بیوشیمیایی در محصولات دستکاری شده ژنتیک میشوند تغییرات میتوانند به نتایج غیر پیش بینی شده به شکل سمی شدن یا اثرات آلرژیک و تغییرات در خاصیت غذایی، کاهش توانمندی در مقاومت به بیماری، حشرات، خشکی و دیگر استرس ها و باروری

اسلاید 7: آیا تولید محصولات دستکاری شده ژنتیک تحت نظارت و مقررات ایمن سازی هستند؟ سازمان دارو و غذا در آمریکا (FDA) سازمان ایمنی غذا در اروپا (EFSA)سیستم های مقرراتی بر روی محصولات دستکاری شده ژنتیک در سطح جهان بسیار متفاوت است و از داوطلبانه (در آمریکا) تا ضعیف (در اروپا) متغیر است US Food and Drug Administration (FDA). Statement of policy: Foods derived from new plant varieties. FDA Fed Regist. 1992;57(104):22984.European Food Safety Authority (EFSA). Frequently asked questions on EFSA GMO risk assessment. 2006. Available at: http://www.cibpt.org/docs/faq-efsa-gmo-risk-assessment.pdf.

اسلاید 8: منابعAlliance for Bio-Integrity (http://www.biointegrity.org/).Kahl L. Memorandum to Dr James Maryanski, FDA biotechnology coordinator, about the Federal Register document, “Statement of policy: Foods from genetically modified plants.” US Food & Drug Administration; 1992. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/01/01.pdf.Guest GB. Memorandum to Dr James Maryanski, biotechnology coordinator: Regulation of transgenic plants – FDA Draft Federal Register Notice on Food Biotechnology. US Department of Health & Human Services; 1992. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/08/08.pdf.Matthews EJ. Memorandum to toxicology section of the Biotechnology Working Group: “Safety of whole food plants transformed by technology methods.” US Food & Drug Administration; 1991. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/02/02.pdf.

اسلاید 9: ورود محصولات دستکاری شده ژنتیک برای اولین بار به بازار آمریکا در اوایل دهه 1990 Dr Louis Pribyl : روش آنها در مورد ارزیابی محصولات دستکاری شده ژنتیک علمی نمیباشدهمراه ریسک ویژه ای همراه است که شامل سموم جدید یا آلرژن ها میباشند که بسیار سخت قابل شناسایی میباشندAlliance for Bio-Integrity (http://www.biointegrity.org/).Kahl L. Memorandum to Dr James Maryanski, FDA biotechnology coordinator, about the Federal Register document, “Statement of policy: Foods from genetically modified plants.” US Food & Drug Administration; 1992. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/01/01.pdf.Guest GB. Memorandum to Dr James Maryanski, biotechnology coordinator: Regulation of transgenic plants – FDA Draft Federal Register Notice on Food Biotechnology. US Department of Health & Human Services; 1992. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/08/08.pdf.Matthews EJ. Memorandum to toxicology section of the Biotechnology Working Group: “Safety of whole food plants transformed by technology methods.” US Food & Drug Administration; 1991. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/02/02.pdf.

اسلاید 10: غذای دستکاری شده ژنتیکی در بازار جهانی و آمریکا هرگز مورد تایید سازمان غذا و دارو در آمریکا قرار نگرفته استحمایت از رشد صنایع بیوتکنولوژی در آن کشور به نگرانی های ابراز شده از طرف دانشمندان خود در مورد سلامتی محصولات دستکاری شده توجه نکرده و اجازه دادند این محصولات بدون هیچ ارزیابی و آزمایشی یا برچسبی به بازار روانه شودSudduth MA. Genetically engineered foods – fears and facts: An interview with FDA’s Jim Maryanski. FDA Consum. 1993:11–14.این به دلیل آن است که سازمان غذا و دارو آمریکا مدعی است که غذای دستکاری شده ژنتیک میتواند بدون آزمایش یا تحت نظارت توسط شرکت ها به بازار برده شوند چون بطور کلی این محصولات توسط این سازمان ایمن شناخته میشوندUS Food and Drug Administration (FDA). Statement of policy: Foods derived from new plant varieties. FDA Fed Regist. 1992;57(104):22984

اسلاید 11: برابری واقعی(Substantial Equivalence) در سطح جهان سازمان های نظارتی غذاهای دستکاری شده ژنتیک را بر طبق نظریه برابری واقعی تایید میکنندمثال جنون گاوی و گاوی سالم برابری واقعی در حجم و اندازه و وزن - اما این دو گاو برابری واقعی دارند؟ مطالعات بر روی سویا، کانولا، برنج، ذرت نشان داده اند که برابری واقعی بین محصولات دستکاری شده ژنتیک و طبیعی وجود نداردLappé M, Bailey B, Childress C, Setchell KDR. Alterations in clinically important phytoestrogens in genetically modified herbicide-tolerant soybean. J Med Food. 1999;1:241–245.Padgette SR, Taylor NB, Nida DL, et al. The composition of glyphosate-tolerant soybean seeds is equivalent to that of conventional soybeans. J Nutr. 1996;126:702-16.Shewmaker C, Sheehy JA, Daley M, Colburn S, Ke DY. Seed-specific overexpression of phytoene synthase: Increase in carotenoids and other metabolic effects. Plant J. 1999;20:401–412X.Jiao Z, Si XX, Li GK, Zhang ZM, Xu XP. Unintended compositional changes in transgenic rice seeds (Oryza sativa L.) studied by spectral and chromatographic analysis coupled with chemometrics methods. J Agric Food Chem. 2010;58:1746-54. doi:10.1021/jf902676y.European Food Safety Authority (EFSA) GMO Panel. Opinion of the scientific panel on genetically modified organisms on a request from the Commission related to the notification (reference C/DE/02/9) for the placing on the market of insect-protected genetically modified maize MON 863 and MON 863 x MON 810, for import and processing, under Part C of Directive 2001/18/EC from Monsanto. EFSA J. 2004;2004:1

اسلاید 12: آیا محصولات دستکاری شده ژنتیک ایمن هستند؟ متاسفانه مطالعات ایمنی غذایی عمیق نادر است. عدم دسترسی به تخم های دستکاری شده ژنتیک و انواع غیر دستکاری شده ژنتیک دانشمندانی که سعی کرده اند تحقیقاتی در این حوزه انجام دهند و ریسک استفاده از محصولات دستکاری شده ژنتیک را نشان داده اند مورد تهدید و مواخذه قرار گرفته اند و حتی شغلشان را از دست داده اند

اسلاید 13: مطالعات بر روی محصولات دستکاری شده ژنتیک نادرهستندمطالعات مستقل بر روی محصولات دستکاری شده ژنتیک نادر است به دو دلیل: 1) تحقیقات مستقل بر روی ریسک محصولات دستکاری شده ژنتیک مورد حمایت مالی قرار نمیگیرند 2) صنایع مربوط به محصولات دستکاری شده ژنتیک از حق ثبت و اختراع محصولات دستکاری شده ژنتیک استفاده میکنند تا تحقیقات مستقل بر روی این محصولات را محدود کنند

اسلاید 14: خطرات ضد سلامت غذاهای دستکاری شده ژنتیک در حیوانات آزمایشگاهی1) تاثیر بر فعالیت ها و ساختار زیستی سلول و ایجاد آلرژن ها و سم جدید و یا اختلال در ارزش تغذیه ای 2) محصولات دستکاری شده ژنتیک برای مثال سم Bt در محصولات ضد حشرات ممکن است سمی و یا آلرژی زا باشند 3) تغییرات در روش های کشاورزی مربوط به استفاده از محصولات دستکاری شده ژنتیک ممکن است به باقی ماندن سموم منتهی شود

اسلاید 15: اثرات محصولات دستکاری شده ژنتیک بر سلامت حیواناتیکی از مطالعات معدود و مستقلیGilles-Eric Seralini به مدت دو سال محصول ذرت NK603 ازکمپانی مونسانتو را به همراه مقدار کم علف کش راندآپ را به موش هاSéralini GE, Clair E, Mesnage R, et al. Long term toxicity of a Roundup herbicide and a Roundup-tolerant genetically modified maize. Environmental Sciences Europe 2014;26:14Food and Chemical Toxicology 50 (2012) 4221–4231

اسلاید 16: اثرات بر بافت ها و اندام های موش

اسلاید 17: LiversLeft KidneysMammary GlandsPituitary

اسلاید 18: اهم نتایجاولین تومور ها پس از 4 ماه دیده شدندآسیب به کبد، کلیه و غده هیپوفیزقطع فعالیت هورمون در سال دوم شرکت مونسانتو ایمنی خود را بر روی موشها در 90 روز به پایان میبرد

اسلاید 19: اثرات محصولات دستکاری شده ژنتیک بر سلامت حیواناتمحقق ایتالیایی با نام Manuela Malatesta همچنین در تحقیقاتی بر روی سویا از کمپانی مونسانتو نشان داد که آسیب به کبد و پانکراس در موش ها دیده میشوند در مطالعه دیگر توسط محقق Emma Rosi-Marshall از آمریکا اثر منفی بر روی رشد لارو حشره ای که در محیط زیست زندگی میکند و هدف اصلی ذرت دستکاری شده ژنتیک Bt نبوده است گزارش شددر مطالعه دیگر از انگلستان توسط Arpad Pusztai که با بودجه دولت انگلیس بر روی ایمنی غذا دستکاری شده ژنتیک سیب زمینی مطالعه کرده بود گزارش شد که این سیب زمینی ها آسیب به سیستم گوارش و اعضای بدن موش های آزمایشگاهی زده است

اسلاید 20: منابعMalatesta M, Caporaloni C, Gavaudan S, et al. Ultrastructural morphometrical and immunocytochemical analyses of hepatocyte nuclei from mice fed on genetically modified soybean. Cell Struct Funct. 2002;27:173–80.Malatesta M, Biggiogera M, Manuali E, Rocchi MBL, Baldelli B, Gazzanelli G. Fine structural analyses of pancreatic acinar cell nuclei from mice fed on genetically modified soybean. Eur J Histochem. 2003;47:385–388.Rosi-Marshall EJ, Tank JL, Royer TV, et al. Toxins in transgenic crop byproducts may affect headwater stream ecosystems. Proc Natl Acad Sci USA. 2007;104:16204-8. doi:10.1073/pnas.0707177104.Rowell A. The sinister sacking of the world’s leading GM expert – and the trail that leads to Tony Blair and the White House. Daily Mail. http://www.gmwatch.org/latest-listing/42-2003/4305. Published July 7, 2003.

اسلاید 21: تاثیر منفی بر سلامت حیواناتذرت دستکاری شده Bt در 3 ماه باعث ایجاد تفاوت در وزن، ارگان های بدن و بیو شیمی خون و باروری در مقایسه با ذرت غیر دستکاری شده طبیعی شده اند مطالعات دیگری تاثیرات منفی محصولات گوناگون دستکاری شده ژنتیک در حیواناتی مانند موش، خوک، گوسفند و ماهی نشان داده اند و اندام های تاثیر یافته در معده ، پاسخ ایمنی و عکس العمل آلرژیک،اختلال ایمنی، التهاب معده، سمیت در کبد و کلیه، کبد بزرگ شده، اختلال در سیستم گوارش و تغییرات در کبد و پانکراس، رشد بیش از اندازه در لایه سلولی روده، اختلال در روده ها،تغییرات در بیوشیمی خون و فلور باکتری روده و پاسخ ایمنی، تغییر در فلور باکتری روده و وزن ارگان ها، اختلال گوارشی و جذب مواد غذایی گزارش شده است.

اسلاید 22: منابعGab-Alla AA, El-Shamei ZS, Shatta AA, Moussa EA, Rayan AM. Morphological and biochemical changes in male rats fed on genetically modified corn (Ajeeb YG). J Am Sci. 2012;8(9):1117–1123.Hines FA. Memorandum to Linda Kahl on the Flavr Savr tomato (Pathology Review PR–152; FDA Number FMF–000526): Pathology Branch’s evaluation of rats with stomach lesions from three four-week oral (gavage) toxicity studies (IRDC Study Nos. 677–002, 677–004, and 677–005) and an Expert Panel’s report. US Department of Health & Human Services; 1993. Available at: http://www.biointegrity.org/FDAdocs/17/view1.html.Pusztai A. Witness Brief – Flavr Savr tomato study in Final Report (IIT Research Institute, Chicago, IL 60616 USA) cited by Dr Arpad Pusztai before the New Zealand Royal Commission on Genetic Modification. 2000. Available at: http://www.gmcommission.govt.nz/.Prescott VE, Campbell PM, Moore A, et al. Transgenic expression of bean alpha-amylase inhibitor in peas results in altered structure and immunogenicity. J Agric Food Chem. 2005;53:9023–30. doi:10.1021/jf050594v.Carman JA, Vlieger HR, Ver Steeg LJ, et al. A long-term toxicology study on pigs fed a combined genetically modified (GM) soy and GM maize diet. J Org Syst. 2013;8:38–54.Séralini GE, Mesnage R, Clair E, Gress S, de Vendômois JS, Cellier D. Genetically modified crops safety assessments: Present limits and possible improvements. Environ Sci Eur. 2011;23. doi:10.1186/2190-4715-23-10.US Food and Drug Administration (FDA). Biotechnology consultation note to the file BNF No 00077. Office of Food Additive Safety, Center for Food Safety and Applied Nutrition; 2002. Available at: http://bit.ly/ZUmiAF.Trabalza-Marinucci M, Brandi G, Rondini C, et al. A three-year longitudinal study on the effects of a diet containing genetically modified Bt176 maize on the health status and performance of sheep. Livest Sci. 2008;113:178–190. doi:10.1016/j.livsci.2007.03.009.Ewen SW, Pusztai A. Effect of diets containing genetically modified potatoes expressing Galanthus nivalis lectin on rat small intestine. Lancet. 1999;354:1353-4. doi:10.1016/S0140-6736(98)05860-7.Fares NH, El-Sayed AK. Fine structural changes in the ileum of mice fed on delta-endotoxin-treated potatoes and transgenic potatoes. Nat Toxins. 1998;6(6):219-33.Poulsen M, Kroghsbo S, Schroder M, et al. A 90-day safety study in Wistar rats fed genetically modified rice expressing snowdrop lectin Galanthus nivalis (GNA). Food Chem Toxicol. 2007;45:350-63. doi:10.1016/j.fct.2006.09.002.Schrøder M, Poulsen M, Wilcks A, et al. A 90-day safety study of genetically modified rice expressing Cry1Ab protein (Bacillus thuringiensis toxin) in Wistar rats. Food Chem Toxicol. 2007;45:339-49. doi:10.1016/j.fct.2006.09.001.Gu J, Krogdahl A, Sissener NH, et al. Effects of oral Bt-maize (MON810) exposure on growth and health parameters in normal and sensitised Atlantic salmon, Salmo salar L. Br J Nutr. 2013;109:1408-23. doi:10.1017/S000711451200325X.

اسلاید 23: خطرات ضد سلامت غذاهای دستکاری شده ژنتیک در انسان انسان های داوطلب: تنها یک وعده غذای سویا دستکاری شده ژنتیک خورده شده است، ماده ژنتیک (DNA) در سیستم گوارش پیدا شد. همچنین وجود کاست های ژن در غذای در مرحله هضم و انتقال کاست ژن های دستکاری شده در سویا به باکتری هایی که در روده زندگی میکنند (انتقال افقی DNA)در مطالعه ای دیگر پاسخ ایمنی در افرادی که سویا دستکاری شده خورده بودند با آنهایی که سویا طبیعی خورده بودند مقایسه شد و کشف شد که پاسخ ایمنی به سویا دستکاری شده ژنتیک خورده ایجاد شده بود در مطالعه ای دیگر نشان داده شد افراد دریافت کننده سویای دستکاری شده ژنتیک( که ژن های آن از آجیل های برزیلی گرفته شده بود) به سیستم ایمنی افراد آلرژیک به آجیل های برزیلی پاسخ میدهند. این مشاهده به معنی آن است که این نوع سویا عکس العمل آلرژیک در افرادی که آلرژی به آجیل های برزیلی ندارند ایجاد میکند.

اسلاید 24: یکی از دلایلی که باید سیستم رصد کردن محصولات دستکاری شده را اجرا کرد سابقه ای است که در مورد این محصولات وجود داشته است. در سال1989 در آمریکا محصول ال-تریپتوفان( L-tryptophan ) که در باکتری دستکاری شده ژنتیک تولید شده بود باعث مسمومیت و مرگ 37 نفر و ناتوانی 1500 نفر شد و دلیل آن را مربوط به سمی دانستند که بیش از مقدار معمول در این باکتری دستکاری شده ژنتیک تولید شده بود پاسخ آلرژیک به ذرت StarLink در سال 2000 در آمریکا نمونه دیگری از اثرات این تولیدات محسوب میشود. خطرات ضد سلامت غذاهای دستکاری شده ژنتیک در انسان

اسلاید 25: منابعNetherwood T, Martin-Orue SM, O’Donnell AG, et al. Assessing the survival of transgenic plant DNA in the human gastrointestinal tract. Nat Biotechnol. 2004;22:204–209. doi:10.1038/nbt934.Heritage J. The fate of transgenes in the human gut. Nat Biotechnol. 2004;22:170-2. doi:10.1038/nbt0204-170.Yum HY, Lee SY, Lee KE, Sohn MH, Kim KE. Genetically modified and wild soybeans: an immunologic comparison. Allergy Asthma Proc. 2005;26:210-6.Nordlee JA, Taylor SL, Townsend JA, Thomas LA, Bush RK. Identification of a Brazil-nut allergen in transgenic soybeans. N Engl J Med. 1996;334:688-92. doi:10.1056/NEJM199603143341103.Aris A, Leblanc S. Maternal and fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods in Eastern Townships of Quebec, Canada. Reprod Toxicol. 2011;31.Mayeno AN, Gleich GJ. Eosinophilia-myalgia syndrome and tryptophan production: A cautionary tale. Trends Biotechnol. 1994;12:346-52.US Congress House Committee on Government Operations: Human Resources and Intergovernmental Relations Subcommittee. FDA’s regulation of the dietary supplement L-tryptophan: Hearing before the Human Resources and Intergovernmental Relations Subcommittee of the Committee on Government Operations, House of Representatives, One Hundred Second Congress, first session, July 18, 1991. Washington, DC, USA: US GPO; 1992. Available at: http://catalog.hathitrust.org/Record/003481988.Slutsker L, Hoesly FC, Miller L, Williams LP, Watson JC, Fleming DW. Eosinophilia-myalgia syndrome associated with exposure to tryptophan from a single manufacturer. JAMA. 1990;264:213-7.Belongia EA, Hedberg CW, Gleich GJ, et al. An investigation of the cause of the eosinophilia-myalgia syndrome associated with tryptophan use. N Engl J Med. 1990;323:357-65. doi:10.1056/NEJM199008093230601.Prescott VE, Campbell PM, Moore A, et al. Transgenic expression of bean alpha-amylase inhibitor in peas results in altered structure and immunogenicity. J Agric Food Chem. 2005;53:9023–30. doi:10.1021/jf050594v.

اسلاید 26: آیا محصولات دستکاری شده ژنتیک مصرف شده برای تغذیه حیوانات و خوردن تولیدات از این حیوانات برای سلامت انسان ضرر دارد؟ادعا میشود که DNA و پروتئین در محصولات دستکاری شده ژنتیک که برای تغذیه حیوانات استفاده میشوند در سیستم گوارش حیوانات تجزیه شده و در تولیدات این موجودات قابل شناسایی نیستاما DNA محصولات دستکاری شده ژنتیک که برای تامین غذای حیوانات بکار برده شده اند در تولیدات این حیوانات مانند شیر و گوشت که به مصرف انسان ها میرسد مشاهده شده است. DNA محصولات دستکاری شده ژنتیک گزارش شده اند که توسط ارگان های بدن این حیوانات جذب شده و در گوشت و ماهی مصرفی انسان ها دیده شده است پروتئین سمی حشره کش Bt در خون و منبع تغذیه کننده خون جنین در زنان باردار و غیر باردار گزارش شده استدر حالی که فرض میشده است که این سم پروتئینی در سیستم گوارش انسان تجزیه شده و به خون و دیگر ارگان های بدن نمیرسد.

اسلاید 27: منابعMazza R, Soave M, Morlacchini M, Piva G, Marocco A. Assessing the transfer of genetically modified DNA from feed to animal tissues. Transgenic Res. 2005;14:775–84. doi:10.1007/s11248-005-0009-5.Sharma R, Damgaard D, Alexander TW, et al. Detection of transgenic and endogenous plant DNA in digesta and tissues of sheep and pigs fed Roundup Ready canola meal. J Agric Food Chem. 2006;54:1699–1709. doi:10.1021/jf052459o.Chainark P, Satoh S, Hirono I, Aoki T, Endo M. Availability of genetically modified feed ingredient: investigations of ingested foreign DNA in rainbow trout Oncorhynchus mykiss. Fish Sci. 2008;74:380–390.Ran T, Mei L, Lei W, Aihua L, Ru H, Jie S. Detection of transgenic DNA in tilapias (Oreochromis niloticus, GIFT strain) fed genetically modified soybeans (Roundup Ready). Aquac Res. 2009;40:1350–1357.Aris A, Leblanc S. Maternal and fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods in Eastern Townships of Quebec, Canada. Reprod Toxicol. 2011;31.Aris A. Response to comments from Monsanto scientists on our study showing detection of glyphosate and Cry1Ab in blood of women with and without pregnancy. Reprod Toxicol. 2012;33:122-123.

اسلاید 28: انتقال DNA محصولات دستکاری شده ژنتیک به انساندر گزارشی DNA محصول سویا دستکاری شده ژنتیک که برای تغذیه حیوانات استفاده میشود در خون، ارگان ها و شیر بز هایی که این مواد را استفاده میکردند پیدا شده استدر 2013 مطالعه ای در انسان نشان داد که قطعات بزرگ DNAاز گیاهانی که میتوانند حامل ژن هایی باشند در سیستم گوارش مقاوم به تجزیه میشوند و سپس از غذا به خون میرسنداین قطعات مورد شناسایی قرار گرفتند و از سویا و ذرت بودند و حتی در موردی مقدار DNA این گیاهان از مقدار DNA انسان در سرم خون بالاتر بود. در مطالعاتی در موش نشان داده شده است که میکرو RNAs از برنج خورده شده توسط موش فعال بوده که میتواند تظاهر ژن در بدن و فعالیت های فرایند های مهمی را تحت تاثیر قرار دهد.

اسلاید 29: منابعTudisco R, Mastellone V, Cutrignelli MI, et al. Fate of transgenic DNA and evaluation of metabolic effects in goats fed genetically modified soybean and in their offsprings. Animal. 2010;4:1662–1671. doi:10.1017/S1751731110000728.Spisak S, Solymosi N, Ittzes P, et al. Complete genes may pass from food to human blood. PLOS ONE. 2013;8(7):e69805.Zhang L, Hou D, Chen X, et al. Exogenous plant MIR168a specifically targets mammalian LDLRAP1: Evidence of cross-kingdom regulation by microRNA. Cell Res. 2012;22(1):107-126. doi:10.1038/cr.2011.158.

اسلاید 30: آیا محصولات دستکاری شده ژنتیک دارای ارزش غذایی بیشتر از محصولات طبیعی هستند؟ حتی برنج طلایی (Golden Rice) پس از 20 سال هنوز در حال گذراندن آزمایش های مورد نیاز میباشد در سال 2016 یا 2017 برای کاشتن به منظور فروش وارد بازار خواهد شداما دلیل اصلی مشکلات در پژوهش و روند تولید آن است. اولین نوع برنج طلایی مقدار کافی بتا کاروتین در خود تولید نمیکرد و باید در حد کیلوگرم در روز مصرف میشد تا مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین آ را داشته باشددر نتیجه یک نوع جدیدی از برنج دستکاری شده ژنتیک باید ساخته میشد با مقدار تولید بالا بتا کاروتین

اسلاید 31: منابعYe X, Al-Babili S, Kloti A, et al. Engineering the provitamin A (beta-carotene) biosynthetic pathway into (carotenoid-free) rice endosperm. Science. 2000;287:303-5.Paine JA, Shipton CA, Chaggar S, et al. Improving the nutritional value of Golden Rice through increased pro-vitamin A content. Nat Biotechnol. 2005;23:482-7. doi:10.1038/nbt1082

اسلاید 32: آیا استفاده از محصولات دستکاری شده ژنتیک مقاوم به علف کش های گلای فاسیت و2,4-D برای سلامت انسان مضر است؟ بیش از 80% تمامی محصولات دستکاری شده ژنتیک مقاوم به یک یا چند علف کش میباشدسویا مقاوم به علف کش در سال 2013 در آمریکا 93% سطح کشت را به خود اختصاص داده است گسترده ترین محصول دستکاری شده ژنتیک سویا راندآپ است که مهندسی ژنتیک شده تا به علف کش راند آپ که ماده فعال و موثر آن گلای فاسیت است مقاومت داشته باشد در زمان استفاده از سموم علف کش همه انواع حیات کشته میشوند بجز محصول سویا مهندسی شده

اسلاید 33: منابعJames C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2012. ISAAA; 2012. Available at: http://www.isaaa.org/resources/publications/briefs/44/download/isaaa-brief-44-2012.pdf.USDA Economic Research Service. Recent trends in GE adoption. 2013. Available at: http://www.ers.usda.gov/data-products/adoption-of-genetically-engineered-crops-in-the-us/recent-trends-in-ge-adoption.aspx#.UzgPocfc26w. Benbrook C. Impacts of genetically engineered crops on pesticide use in the US – The first sixteen years. Environ Sci Eur. 2012;24.inimelis R, Pengue W, Monterroso I. Transgenic treadmill: Responses to the emergence and spread of glyphosate-resistant johnsongrass in Argentina. Geoforum. 2009;40:623–633

اسلاید 34: ارتباط بین سرطان خون و اختلال در سیستم عصبی با علف کش گلای فاسیتمحصولات دستکاری شده ژنتیک علف کش گلای فاسیت را تجزیه نمیکند بلکه به بافت گیاه جذب میشود. مقداری از گلای فاسیت تجزیه میشود به ماده AMPA . هردو گلای فاسیت و AMPA در گیاه میمانند و توسط انسان و حیوان خورده میشوند و هردو این مواد سمی هستند و باعث اختلال در سیستم های هورمونی و باکتری های طبیعی روده، آسیب به DNA، سمیت در روند رشد و سیستم باروری، سرطان و اختلال در سیستم عصبی میشوند

اسلاید 35: علف کش راندآپدر مطالعات آزمایشگاهی علف کش راندآپ نشان داده شده است که باعث ایجاد تومور در پوست موش شود مطالعات اپیدمیولوژیک بر روی علف کش گلای فاسیت نشان داده شده است که با بروز چند نوع سرطان خون مرتبط است. با وجود این شواهد علمی و اثرات علف کش گلای فاسیت در حیوان و انسان ادعا شده است که گلای فاسیت در حیوانات سمی نیست چون تنها از طریق مسیر بیوشیمیایی شیکیمیت اثر بخش است و آن فقط در گیاهان وجود دارد و نه در حیوانات

اسلاید 36: منابعMesnage R, Defarge N, de Vendomois JS, Séralini GE. Major pesticides are more toxic to human cells than their declared active principles. BioMed Res Int. 2014;2014. doi:10.1155/2014/179691.Marc J, Mulner-Lorillon O, Belle R. Glyphosate-based pesticides affect cell cycle regulation. Biol Cell. 2004;96:245-9. doi:10.1016/j.biolcel.2003.11.010.Mañas F, Peralta L, Raviolo J, et al. Genotoxicity of AMPA, the environmental metabolite of glyphosate, assessed by the Comet assay and cytogenetic tests. Ecotoxicol Env Saf. 2009;72:834-7. doi:10.1016/j.ecoenv.2008.09.019.Vandenberg LN, Colborn T, Hayes TB, et al. Hormones and endocrine-disrupting chemicals: Low-dose effects and nonmonotonic dose responses. Endocr Rev. 2012;33(3):378-455. doi:10.1210/er.2011-1050.Soso AB, Barcellos LJG, Ranzani-Paiva MJ, et al. Chronic exposure to sub-lethal concentration of a glyphosate-based herbicide alters hormone profiles and affects reproduction of female Jundiá (Rhamdia quelen). Environ Toxicol Pharmacol. 2007;23:308–313.Paganelli A, Gnazzo V, Acosta H, López SL, Carrasco AE. Glyphosate-based herbicides produce teratogenic effects on vertebrates by impairing retinoic acid signaling. Chem Res Toxicol. 2010;23:1586–1595. doi:10.1021/tx1001749.George J, Prasad S, Mahmood Z, Shukla Y. Studies on glyphosate-induced carcinogenicity in mouse skin: A proteomic approach. J Proteomics. 2010;73:951–64. doi:10.1016/j.jprot.2009.12.008.De Roos AJ, Blair A, Rusiecki JA, et al. Cancer incidence among glyphosate-exposed pesticide applicators in the Agricultural Health Study. Env Health Perspect. 2005;113:49-54.Hardell L, Eriksson M. A case-control study of non-Hodgkin lymphoma and exposure to pesticides. Cancer. 1999;85:1353–doi:10.1002/(SICI)1097-0142(19990315)85:6<1353::AID-CNCR19>3.0.CO;2-1.Hardell L, Eriksson M, Nordstrom M. Exposure to pesticides as risk factor for non-Hodgkin’s lymphoma and hairy cell leukemia: pooled analysis of two Swedish case-control studies. Leuk Lymphoma. 2002;43:1043-9.Eriksson M, Hardell L, Carlberg M, Akerman M. Pesticide exposure as risk factor for non-Hodgkin lymphoma including histopathological subgroup analysis. Int J Cancer. 2008;123:1657-63. doi:10.1002/ijc.23589.Williams GM, Kroes R, Munro IC. Safety evaluation and risk assessment of the herbicide Roundup and its active ingredient, glyphosate, for humans. Regul Toxicol Pharmacol. 2000;31:117-65. doi:10.1006/rtph.1999.1371.

اسلاید 37: نتایج مطالعات اثرات علف کش راندآپ بر سلامت مردم کشور آرژانتین علف کش گلای فاسیت همچنین میتواند به عناصر مغذی متصل شوند مانند منگنز، مگنزیوم، آهن، روی، کلسیم و استفاده از آنها را در گیاه مانع شوددر کشور آرژانتین گزارش شده است که نقص تولد و افزایش سرطان در کودکان چهار برابر افزایش داشته است در طول یک دهه در مناطقی که محصولات دستکاری شده ژنتیک سویا با علف کش های گلای فاسیت اسپری شده بودند اصل احتیاط (Precautionary principle) در مورد استفاده از محصولات دستکاری شده ژنتیک و مقاوم به علف کش نادیده گرفته شده است

اسلاید 38: منابعHuber DM. What about glyphosate-induced manganese deficiency? Fluid J. 2007:20–22.Zobiole LHS, de Oliveira RS, Huber DM, et al. Glyphosate reduces shoot concentrations of mineral nutrients in glyphosate-resistant soybeans. Plant Soil. 2010;328:57–69.Krüger M, Schrödl W, Neuhaus J, Shehata AA. Field investigations of glyphosate in urine of Danish dairy cows. J Env Anal Toxicol. 2013;3(5). doi:http://dx.doi.org/10.4172/2161-0525.1000186.Comision Provincial de Investigación de Contaminantes del Agua. Primer informe [First report]. Resistencia, Chaco, Argentina; 2010. Available at: http://www.gmwatch.org/files/Chaco_Government_Report_Spanish.pdf ; English translation at http://www.gmwatch.org/files/Chaco_Government_Report_English.pdf.Lopez SL, Aiassa D, Benitez-Leite S, et al. Pesticides used in South American GMO-based agriculture: A review of their effects on humans and animal models. In: Fishbein JC, Heilman JM, eds. Advances in Molecular Toxicology. Vol 6. New York: Elsevier; 2012:41–75.

اسلاید 39: افزایش بیماری های مدرن در بین انسان ها در سطح جهانبا توجه به مکانیسم عمل علف کش گلای فاسیت، در سال 2013 فرضیه ای توسط دانشمندان آمریکایی (Samsel A, Seneff S) مبنی بر نقش احتمالی این علف کش در افزایش بیماری های مدرن در بین انسان ها در سطح جهان چاپ شداین بیماری ها شامل: بیش فعالی در کودکان، اوتیسم، آلزایمر، ناباروری، نقص تولد و سرطان میباشند این فرضیه بر اساس توانایی گلای فاسیت در از هم گسیختن فلور طبیعی باکتری در روده و غیر فعال کردن سیستم آنزیمی P450 است که نقش کلیدی در سموم زدایی در بدن دارد. همچنین به دلیل وجود مسیر بیو شیمیایی شیکیمیت در باکتری ها، اثرات این علف کش بر باکتری های روده میتواند باعث شود سلامت حیوان و انسان تحت تاثیر قرار بگیرد

اسلاید 40: سموم جدید 2,4-Dاستفاده از سموم دیگر مانند 2,4-D در محصولات دستکاری شده ژنتیک همانند گلای فاسیت دارای اثرات نامطلوبی است و در کنار ایجاد علف های مقاوم به این مواد شیمیایی، اثرات منفی آن بر روی سیستم هورمونی،باروری، پارکینسون، رشد مغز نشان داده شده است

اسلاید 41: منابعSamsel A, Seneff S. Glyphosate’s suppression of cytochrome P450 enzymes and amino acid biosynthesis by the gut microbiome: Pathways to modern diseases. Entropy. 2013;15:1416-1463.Samsel A, Seneff S. Glyphosate, pathways to modern diseases II: Celiac sprue and gluten intolerance. Interdiscip Toxicol. 2013;6(4):159-184. doi:10.2478/intox-2013-0026.Garry VF, Tarone RE, Kirsch IR, et al. Biomarker correlations of urinary 2,4-D levels in foresters: genomic instability and endocrine disruption. Environ Health Perspect. 2001;109(5):495-500.Cavieres MF, Jaeger J, Porter W. Developmental toxicity of a commercial herbicide mixture in mice: I. Effects on embryo implantation and litter size. Environ Health Perspect. 2002;110(11):1081-1085.Tanner CM, Ross GW, Jewell SA, et al. Occupation and risk of parkinsonism: A multicenter case-control study. Arch Neurol. 2009;66(9):1106-1113. doi:10.1001/archneurol.2009.195.Bortolozzi A, Duffard R, de Duffard AME. Asymmetrical development of the monoamine systems in 2,4-dichlorophenoxyacetic acid treated rats. Neurotoxicology. 2003;24(1):149-157.

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید