علوم مهندسی کامپیوتر و IT و اینترنت

معرف سایت های مفید جهت کمک به فهرست نویسی در رده بندی مواد

fehrest_nevisi_dar_radeh_bandi_mavad_c1p2

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “معرف سایت های مفید جهت کمک به فهرست نویسی در رده بندی مواد”

معرف سایت های مفید جهت کمک به فهرست نویسی در رده بندی مواد

اسلاید 1: معرف سایت های مفید جهت کمک به فهرست نویسی در رده بندی مواد

اسلاید 2: گاهی برای کتابدار بخش خدمات فنی که کار سازماندهی مواد را انجام می دهد پیش می آید کتاب هایی را باید فهرست نویسی کند که اطلاعات موضوعی به آن به وضوح برای کتابدار مشخص نمی باشد. مثلاً کتاب هایی که در کشورهای مختف منتشر می شوند، در سایت های معروف LC Classification of Congress و یا British library موجود نیستند و حتی در درگاه Z39.50 هم مشاهده نمی شوند، در چنین مواقعی فهرست نویسی لازم می بیند سایت هایی را در اختیار داشته باشد که جهت قسمت فهرست نویسی تحلیلی از آنها کمک بگیرد. یکی از این سایتها، سایت Copac است که با آدرس زیر قابل مشاهده است.http://copac.ac.uk/search

اسلاید 3:

اسلاید 4: قسمت های مختلف سایت عبارتند از Search، Author، Researcher، Librarians، Developments و Innovations و FAQCopac چیست؟ Copac مواد نادر و منحصر به فرد تحقیقات را با گرد آوری کاتالوگ و فهرست های پیش از 70 کتابخانه های بزرگ انگلیس .ایریند را در معرفی نمایش قرار می دهد. شما در قسمت جستجو می توانید منابع کتابخانه ملی بریتانیا، بسیاری از کتابخانه های پژوهشی و تخصصی را پیدا کنید. کتابداران و محققان با استفاده از Copac برای صرفه جویی در وقت، به سرعت و به راحتی می توانید جزئیات سند مورد نظر خود را در این سایت پیدا کنید. و اطلاعات کتابشناختی مورد نظر را ببینید.جستجو در copac این امکان را به شما می دهد که در یک طیف گسترده و متنوع از کاتالوگ و فهرست کتابخانه، از مجموعه دانشگاه های آکسفورد و کمبریج تا کتابخانه های دیگر را پیدا کنید. هم چنین در حال حاضر، این مجموعه بزرگ کتابخانه های روسیه و شرق را نیز در برنامه دارد و در آینده با گسترش و اضافه کردن تعداد زیادی از کتابخانه ها را تحت پوشش قرار می دهد. در هر حال هدف این است که موضوعات علمی و موضوعات بیشتر در این مجموعه افزوده شود.

اسلاید 5: سیستم کاری Copac با کتابداران و کاربران به منظور توسعه و گسترش خدمات مشورت می کند و به طور منظم با نهادهای کلیدی استراتژیک به منظور نوآوری و ابداعات فردی در تعامل است. حتی بسیاری از تغییرات و موارد سایت نتیجه همکاری و فیدبک و بازخوردهای کاربران می باشد. به عنوان یک نتیجه از این معرفی می توان بگوییم که اطلاعات حرفه ای این سایت در بسیاری امورات روزمره کتابخانه ها به کار گرفته می شود. و می تواند تسهیل کنند. کار کتابداران در امانت بین کتابخانه، فهرست نویسی و سازماندهی مواد و آشنایی با منابع متنوع باشد.جستجو در Copacدر قسمت Search سه گزینه برای جستجو در نظر گرفته شده است.Quick SearchMain SearchMap Search

اسلاید 6: در قسمت Quich Search با گزینه Editor،Author، Titlewords، Keyword امکان جستجو وجود دارد. با جستجوی هر واژه در قسمت های سه گانه می توان اطلاعات مورد نظر را پیدا کرد ولی به خاطر گستردگی و عدم محدودیت وقت زیادی را برای بازیابی می گیرد.

اسلاید 7: در قسمت دوم search، Main Search قرار دارد که با فیلدهای تعیین شده نوع جستجو می تواند اطلاعات مورد نظر را بازیابی کرد.

اسلاید 8: که اطلاعاتی را ارائه می دهد شامل فهرست نویسی کامل توصیفی، نوع مواد، کتابخانه هایی که دارای این کتاب می باشند و در قسمت تحلیلی تنها موضوع یا موضوعات کتاب را ارائه می دهد. برای دستیابی به شماره رده بندی کتاب مذکور می توان به لینک محل های نگهداری کتاب وصل شد و دریافت که در هر کتابخانه چه لیبلی برآن تعریف شده است.

اسلاید 9: قسمت سوم Search گزینه Map Search است که این گزینه فیلدهای جزئیات مکان، کلیدواژه ها، ISBN، ISSN و سال انتشار، نام کتابخانه و بعد Search می باشد.که مثلاً من با گزینه Iran مکان را در Place Published مدارکی که می آیند که در ایران به جاپ رسیده و در کتابخانه های اروپا نگهداری می شود مانند سیمای شعر یزدان در حدیقة الحدیقه که آوانویسی شده و در کتابخانه Oxford موجود می باشد.

اسلاید 10:

اسلاید 11: قسمت های دیگر سایت Researchers فلسفه و فایده سایت مذکور را برای محققان تشرح کرده است.در قسمت Librarian فایده آن را برای کتابداران تشرح کرده و جهت نشر و توسعه و گسترش از کتابداران درخواست پیشنهاد کرد که بازخوردهای آنها توجه می شود. اشاره کرده است که در ماه های آینده گزینه ای برای کتابداران فعال می شود که می توان به صورت روزانه با سایت همکاری کرد. و در قسمت های Developing و Innovations هم که از پیشنهادات به افزودن اطلاعات کتابخانه ها به مجموعه، نوآوری استقبال می کند.یکی از سایت های مفید و کاربردی سایت AMICUC است که این سایت اطلاعات را به زبان انگلیسی و فرانسه ارائه می کند وابسته به کتابخانه و مرکز آرشیو کاناداست و از طریق لینک زیر قابل دستیابی است.http://amicus.collectionscanada.ca/aaweb-bin/aamain/basic_search?sessionKey=1362813399063_142_78_200_14&l=0

اسلاید 12: این سایت شامل تب های راهنمای جستجو (ساده و پیشرفته) و شیوه ارتباط با مسئولین سایت و سایت دانشگاه و مرکز آرشیو کانادا و سایت حکومت کانادا می باشد.

اسلاید 13: در قسمت Basic Search کتابدار می تواند مجموعه کتابخانه ملی و یا پایگاه AMICUC را انتخاب نماید و به اطلاعات آنها دسترسی پیدا کند. که در کتابخانه ملی می توان از طریق فیلدها نام، موضوع، عنوان، کلیدواژه، کلیدواژه موضوعی، ISBN و ISSN به کاربرگه موردنظر دست یافت.

اسلاید 14: اطلاعات کار برگه کامل شامل فهرست نویسی توصیفی و تحلیلی است و رده بندی LC و DDC را نیز داده است. اما در Advanced Search فیلدها متنوع ترند و می تواند با قرار دادن اطلاعات مورد نیاز جستجو را محدود کرد. که فیلدها شامل تاریخ، فرمت (بریل، فایل کامپیوتری، شکل چاپی، میکروفرم، صدای ضبط شده، ویدئو و مدارک وب) و نیز Target که سطح کتاب را از نظر ابتدایی، متوسطه، کودکان و غیره محدود می کند و هم چنین نوع زبان و نوع انتشار را نیز مشخص کرده است. مثلاًبا کلمه khayyam که به زبان Persian محدود کردم. کتاب عمر خیام به دست آمد که قابل مشاهده است در تصویر زیر که امکان ایمیل کردن کاربرگه موردنظر به ادرس ایمیل تان وجود دارد.جستجو در این سایت از طریق Entire AMICUS database وجود دارد. استفاده از AMICUS آسان و رایگان است. بیش از 30 میلیون مدرک از 1300 کتابدار کانادایی که در کتابخانه ها و مراکز اطلاعاتی رده بندی و فهرست نویسی شده در آن موجود می باشد. محل نگهداری، را ارائه می دهد. هم چنین امکان ارسال مدارک دریافتی (کاربرگه) موردنظر به ایمیل تان هم فراهم است. یک فهرستگان کانادایی است. مدرک شامل مجلات، روزنامه ها، کتاب ها، اسناد دولت و پایان نامه ها، صدای ضبط شده، متون الکترونیکی می باشد.این می تواند مورد استفاده کتابداران، محققان،دانشجویان باشد از نظر آگاهی از مکان و جائی که کتاب در آن جا موجود است.

اسلاید 15: سومین سایت مفید بری فهرست نویسان سایت هاروارد می باشد که از طریق آدرس زیر قابل دسترسی است.http://lms01.harvard.edu/F/31L2EPERCTUAV17N5TSSVH23382Q81YHE5GTFHNQT6NI518YX3-05257?RN=870793763&pds_handle=GUESTاین سایت دارای بخش های مختلفی است که می توان با مراجعه و قسمت راهنمایی ها و عملکرد هر قسمت را دریافت موارد کاربردی این سایت برای فهرست نویسان و کتابداران بخش Search می باشد. که در گزینه search چندین گزینه برای انتخاب وجود دارد. که عناوین انتخابی براساس کلید واژه ها،کلمات آغازین عنوان، کلیدواژه عنوان، کلیدواژه نویسنده، کلمات آغازین موضوعات، کلمات کلیدی موضوع، کلمات آغازین موضوعات پزشکی، فروست، قسمتی از عنوان، بعد گزینه هایی چون به زبان چینی نویسنده و کلمات آغازین عنوان، ژاپنی نویسنده و کلمات آغازین عنوان و نیز کره ای نویسنده و کلمات آغازین عنوان به کره ای و ISBN و ISSN و شماره انتشار موسیقی، شماره کتابشناسی ملی، شماره کنگره، و سه گزینه Widener calss number, Tozzer call number , Harvard- Yenching call numberشماره دیویی و دیگر شماره های بازیابی، شماره HoLLIS (کتابخانه های وابسته به هاروارد)، مکان سلسله مراتبی امکان جستجو را به کاربر و کتابدار می دهد.

اسلاید 16: در قسمت Expanded search گزینه ها و فیلدهای مختلفی جهت محدود کردن سایت وجود دارد که با توجه به آنچه لازم داریم انتخاب می کنیم. مثلاً از نظر زبان، موقعیت، عبارت های مختلف مذکور در قسمت قبل جستجو را محدود می کنیم، اطلاعات موردنظر آورده می شود. کاتالوگ کامل فهرست نویسی را به ما ارائه می دهد. در قسمت Full catalog ملاحظه می کنیم که محل نگهداری کتاب و شماره رده بندی هم آورده شده است.

اسلاید 17: در قسمت های دیگر Display Option را داریم که به کاربر امکان این را می دهد که تغییرات نمایشی در صفحه را بدهد مثلاً در صفحه چند رکورد بیاید، آخرین جستجو نمایش داده شود یا نه؟ و از این قبیل تغییرات.گزینه ای به نام Command search داریم که در یک باکس اجازه می دهد که با محدود کردن جستجو با زبان و محل می توانیم به مدرک موردنظر سریع تر دسترسی پیدا کنیم مثلاً با کلمه Library and management و با محدود کردن به زبان Persian مدرک Kitab vakitabkhaneh… را بازیابی کرد. که حتی امکان دستیابی به آن فراهم بود که متاسفانه فیلتر شده بود.

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید