مواد مضاف در بتن
اسلاید 1: مواد مضاف
اسلاید 2: افزودنی به اجزایی از بتن به جز سیمان پرتلند، آب و سنگدانه ها گفته می شود که درست پیش از مخلوط کردن یا در ضمن آن به مخلوط اضافه می شوند.
اسلاید 3: دلایل استفاده از افزودنی ها1- کاهش هزینه ساخت بتن2- دستیابی موثرتر به خصوصیات معینی از بتن نسبت به روش های دیگر3- حفظ کیفیت بتن در ضمن مراحل مختلف مخلوط کردن، حمل، ریختن و عمل آوری در شرایط آب و هوایی نامساعد4- غلبه بر شرایط اضطراری معین در ضمن عملیات بتن ریزی
اسلاید 4: علی رغم کل ملاحظات، باید به خاطر داشت که هیچ نوع و مقداری از افزودنیها را نمی توان به عنوان جانشین یک روش بتن ریزی خوب در نظر گرفت.موثرترین افزودنی ها هم به عواملی چون نوع و مقدار مواد سیمانی، مقدار آب، شکل سنگدانه، دانه بندی، نسبت های مخلوط، مدت زمان اختلاط، اسلامپ و دمای بتن بستگی دارد.
اسلاید 5: افزودنی هایی که برای استفاده در بتن در نظر گرفته می شوند باید مشخصات مربوطه را به صورت ارائه شده در جدول 1 (ضمیمه) براورده سازند.با استفاده از افزودنی و مصالح مورد نظر باید مخلوط هایی آزمایشی در در دما و رطوبت پیش بینی شده تهیه کرد
اسلاید 6: افزودنی های حباب زااز افزودنی های حباب زا عمدا برای ایجاد و تثبیت حباب های میکروسکوپی هوا در بتن استفاده می شود.حباب سازی به شکل قابل توجهی دوام بتن را در مقابل چرخه های یخزدگی-یخگشایی بهبود می بخشد.
اسلاید 7: آسیب دیدگی ناشی از یخبندان (خردشدگی) در درز های روسازی راه (چپ) ترک خوردگی ناشی از یخبندان در نزدیکی درزها (راست)
اسلاید 8: حباب های هوا به مقدار زیادی مقاومت بتن را در برابر پوسته شدگی سطحی ناشی از مواد یخ زدای شیمیایی بهبود می بخشند به علاوه کارایی بتن تازه نیز به مقدار چشم گیری بهبود یافته و جداشدگی و آب اندازی بتن نیز کاهش یافته یا برطرف می شود
اسلاید 9: پوسته شدگی سطح بتن در اثر نبود حباب های هوا، استفاده از مواد یخ زدا و عملیات پرداخت کاری و عمل آوری ضعیف
اسلاید 10: بتن حباب دار دارای حباب های هواریزی است که به شکل یکنواخت در خمیر سیمان توزیع شده اند. در کانادا برای تولید حباب های هوا در بتن ارز افزودنی های حباب زا استفاده می شود. اما به هر حال در ایالات متحده علاوه بر افزودنی های حباب زا، سیمان های هوازا نیز وجود دارند که امکان تولید بتن حباب دار را با استفاده از افزودنی، سیمان هوازا یا ترکیب این دو روش فراهم می آورند.
اسلاید 11: اجزای تشکیل دهنده اصلی مورد استفاده در افزودنی های حباب زا در جدول 1 (ضمیمه) فهرست شده اندمشخصات فنی و روش های آزمایش افزودنی های حباب زا در ASTM C260 و C233 ارائه شده است
اسلاید 12: افزودنی های کاهنده آباز افزودنی های کاهنده آب برای کاهش مقدار آب اختلاط لازم برای تولید بتنی با اسلامپ معین، کاهش نسبت آب-سیمان،کاهش مقدار سیمان یا افزایش اسلامپ استفاده می شود.افزودنی های معمول کاهنده آب، مقدار آب را در حدود 5 تا 10% کاهش می دهند.
اسلاید 13: تاثیر بر اسلامپاضافه کردن افزودنی کاهنده آب به بتن بدون کاهش مقدار آب می تواند به ایجاد مخلوطی با اسلامپ بالاتر منجر شود. اما به هر حال سرعت افت اسلامپ کاهش پیدا نمی کند و در اکثر موارد افزایش می یابد.افت سریع اسلامپ به کاهش کارایی و زمان کمتر برای بتن ریزی منجر می گردد.
اسلاید 14: افت اسلامپ در دمای 23 درجه سانتیگراد در مخلوط های دارای کاهنده آب معمول (ASTM C494 , Type D) در مقایسه با مخلوط شاهد: (Whiting , Dziedzic 1992)
اسلاید 15: تاثیر بر مقاومتبا استفاده از افزودنی های کاهنده آب، معمولا مقاومت افزایش می یابد، زیرا نسبت آب-سیمان کاهش می یابد.برای بتن های با مقدار سیمان، حباب های هوا و اسلامپ یکسان، مقاومت 28 روزه بتن دارای کاهنده آب می تواند 10 تا 25% از بتن بدون افزودنی بیشتر باشدافزودنی های کاهنده آب علی رغم کاهش مقدار آب ممکن است جمع شدگی ناشی از خشک شدن را افزایش دهند که البته تاثیر آن بر روی جمع شدگی در مقایسه با دیگر عوامل موثر، کوچک است.
اسلاید 16: استفاده از کاهنده آب برای کاهش مقدار سیمان و آب اختلاط بتن (در ضمن حفظ نسبت آب-سیمان ثابت) می تواند به مقاومت فشاری یکسان یا کمتری منجر شده و افت اسلامپ با ضریب دو یا بیشتر افزایش پیدا کند (Whiting , Dziedzic 1992)
اسلاید 17: تاثیر بر آب اندازی بتنافزودنی های کاهنده آب بسته به ترکیب شیمیایی مخلوط ممکن است آب اندازی بتن را افزایش یا کاهش داده و یا هیچ تاثیری بر آن نداشته باشدافزودنی های کاهنده آب نوع ASTM C494 A تاثیر کمی بر گیرش دارند، در حالی که افزودنی های نوع D کاهش آب را همراه با کندگیری انجام داده و در افزودنی های نوع E کاهش آب با تسریع گیرش همراه است
اسلاید 18: افزودنی های کاهنده نوع D معمولا زمان گیرش بتن را یک تا سه ساعت به تاخیر می اندازند
اسلاید 19: برخی از افزودنی های کاهنده آب باعث ایجاد مقداری حباب هوا در بتن می شوند. افزودنی های پایه Lignin مقدار هوا را 1 تا 2 درصد افزایش می دهند. بتن ها ی حاوی کاهنده آب معمولا از خصوصیت حفظ هوای خوبی برخوردارند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.