موزه سیف الدوله ملایر
اسلاید 1: شهرستان ملایر یکی از شهرستانهای استان همدان ایران است. این شهرستان در مجاورت استانهای لرستان و مرکزی قرار دارد و مرکز آن شهر ملایر است. به دلیل داشتن زمین های کشاورزی گسترده، جمعیت روستایی زیادی دارد.
اسلاید 2: درباره ملایردولتآباد، ملآگر و مالآیر که مربوط به زمانی است که ملایر بسیار کوچک بوده است.نام های قدیمی۱۵۹،۸۴۸ نفر جمعیت۳۲۱۰ کیلومتر مربعمساحت۱۷۲۵ مترارتفاع از سطح دریا۲۸ درجه سانتیگرادمیانگین دمای سالیانه۳۰۰ میلیمترمیانگین بارش سالیانه۵۰ روزروزهای یخبندان سالیانهبعضی از پژوهشگران اظهار داشتهاند که نام ملایر ترکیبی از دو واژه «مال» و «آیر» است. در زبان لری و ] واژه «مال» به معنی «خانه» و واژه «آیر» معرف «آگر» است که در] به معنای آتش بودهاست و هنوز در [[لرستان آتش را «آگر» میگویند. بنا بر این نظر «مال آیر» که در تلفظ ملایر آمده به معنای سرزمین آتش بودهاست و هنوز بعد از هزاران سال بروی کوههای شهر در شبهای نوروز آگر (آتش) روشن میکنند.«مل آگر» به معنی «تپه آتش» است؛ لرها با روشن کردن آتش بر روی تپهها و کوهها به انتقال پیام به مسافتهای دور میپرداختند.در زمان قاجار به واسطه ساخت شهر به دست محمد علی میرزا دولتشاه، نخست به نام بانی آن «دولتآباد» نامیده شد و پس از آن دوباره به ملایر تغییر پیدا کرد.
اسلاید 3: اتش کده نوشیجان-قدمت کهن شهر ملایردژها و قلعههای ملایر که اکنون دژ گوراب و قلعه نوشی جان و قلعه انوج از آنها باقیمانده اهمیت بسیاری در حکومتهای پیش از اسلام داشتهاند. پیرنیا(مشیرالدوله) در کتاب ایران باستان چنین مینویسد:شاهان اشکانی در همدان به سر میبردند و در مواقع خطر برای حفاظت پادشاهی همدان را ترک کرده و به شهرهای اطراف آن زمان نظیر ملایر و دژهای مستحکم آن روی میآوردهاند.ملایر پیش از ساسانیان جزو حوزه اکباتان و در دوره ساسانیان یکی از نواحی پایتخت ان زمان بودهاست. از حوادث مهمی که در عهد ساسانیان در ملایر اتفاق میافتد مخفی شدن یزدگرد سوم شاه وقت ایران که پایتختش در شهرستان نهاوند بوده است هنگام حمله اعراب در قلعهای بر کوهی در چند کیلومتری شهر کنونی ملایر که هنوز به کوه یزدگرد مشهور است، میباشد.در ده کیلومتری جاده ملایر به سمت بروجرد کوهی است بنام یزدگرد که آثار قلعهای مخروبه بر آن هنوز باقی است. در تاریخ آمدهاست که یزدگرد سوم آخرین شاه ساسانی هنگامی که از اعراب در مداین شکست خورد برای تجدید قوا و جمع آوری لشکر به حوالی نهاوند گریخت. از آنجا که ملایر در آن زمان یکی از نواحی پایتخت بوده این نام گذاری بیحکمت نبوده و این مکان آخرین پناهگاه یزدگرد سوم بودهاست. انوج نیز یکی از روستاهای بسیار قدیمی آن میباشد که دارای قلعهای بسیار قدیمی بنام قلعه انوج است که در حال نابودی است. به نظر میرسد این قلعه مربوط به دوره اشکانی باشد.
اسلاید 4: کریمخان در ۱۱۹۳ هجری قمری (۱۷۹۹ میلادی) درگذشت. فرزندان او هفت تن، چهار پسر و سه دختر بودند. پس از مرگش زکیخان زند به فرمانروایی رسید. وی در موزه پارس یا عمارت فرنگی واقع در روبروی زندان کریم خانی (ارگ کریم خانی) ضلع جنوبی مجاور حیاط هنرستان صنعتی نمازی شیراز به خاک سپرده شدهاست. پس از چیرگی آغامحمدخان قاجار بر شیراز، به دلیل کینه اش قبر وکیل الرعایا را شکافته و استخوانهای او را به تهران برد و در کاخش در زیر پله های کاخ گلستان دفن کرد تا به وی بی احترامی کرده باشد و هر روز از روی جنازه ی وی بگذرد.در دوره ی رضا خان دستور نبش قبر کریم خان داده شد تا وی دوباره به شیراز بازگردانده شود.اما به علت بیماری فرزندش این ماجرا عقب افتاد تا به دست فراموشی سپرده شد.گفته می شود ممکن است وی را به نجف یا به حرم شاه عبدالعظیم برده باشند.ولی دیگر از استخوان های کریم خان زند اثری در دست نیست.
اسلاید 5: سرگذشت ملایر به روایت آقای حسینعلی گهری تنها جنگ دوران فرمانروایی کریمخان، جنگ بصره و ستاندن این شهر از عثمانیان بود همانطور که می دانید ملایر و مردم آن از بازماندگان مادها هستند و به علت وجود جلگه حاصلخیز حوزه رودخانه، از شازند تا شوشاب محل اسکان قبایل مختلف آن بوده است. مادها پس از تسخیرشهر هگمتانه به سمت بیرون آن پناه برده و به قبائل مختلف منشعب می شوند. از جمله ایل کرد و لر که هردو ریشه مشترک داشته و زبانهای فعلی آنها موید این ادعاست که بازمانده یک زبان هستند و هر دو ریشه پهلوی دارند. پس از کشته شدن نادرشاه افشار ،کریم خان زند که یکی از سرداران اعظم او بود به پادشاهی رسید.قوم زندیه از ملایر به شیراز مهاجرت کرد و پس از به قدرت رسیدن قاجار مجبور شد از شیراز به ملایر باز گردد. طایفه زند در چندین نقطه از این جلگه پراکنده می شوند بطور مثال شریف آباد، پری و زنگنه، کمازان و مانیزان. قوم زند قبل ازرسیدن به قدرت در جنگ های دیگری رشادت خود را به اثبات رسانده بودند مثل جنگ با عثمانی و افغان ها.
اسلاید 6: راههای ملایر 895 کیلومترکه به شرح زیر میباشد 64کیلومتر بزرگراه 131کیلومتر اصلی 128 کیلومتر فرعی 325 راه آسفالته روستائی 176شنی روستائی 71کیلومتردسترسی روستائی
اسلاید 7:
اسلاید 8:
اسلاید 9:
اسلاید 10:
اسلاید 11:
اسلاید 12:
اسلاید 13:
اسلاید 14:
اسلاید 15: دادگستري قديم ملاير
اسلاید 16: خيابان 32 متري سال 60-65
اسلاید 17: مقبره سیف الدوله
اسلاید 18: مقبره سیف الدوله
اسلاید 19: مقبره سیف الدولهاین مقبره از نوع مقابر غیر مذهبی است و دارای پلان 4 ضلعی میباشد. 4 ضلعی گنبد دارای پیشینه دوگانه است که یک بخش آن همان آتشکده ساسانیان و یا 4 طاق است و دیگری به دوره قاجاریه وحتی بعد از آن میرسد.در این مقبره علاوه بر قبر سیف الدوله قبرامیرالمؤید و نوه سیف الدوله و 7 قبر دیگر قرار دارد.
اسلاید 20: تحلیل سایت
اسلاید 21: همسایگیسایتدبیرستان نمونه سیفیهمرکزدرمانی ملایر
اسلاید 22: دسترسی ها
اسلاید 23: آلودگی صوتی
اسلاید 24: جهات اصلی سایت
اسلاید 25: جهات فرعی
اسلاید 26: راه های اصلی و فرعیراه اصلیراه فرعیراه شریانیدید ماشین
اسلاید 27: جهات وزش باد باد نامطلوبباد مطلوب
اسلاید 28: جهات آفتابگیر
اسلاید 29: پروفیل طولیشیب%
اسلاید 30: پروفیل عرضیشیب : %
اسلاید 31: پوشش گیاهی
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.