nojoom

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “نجوم”

نجوم

اسلاید 1: موضوع : نجوم تهیه کنندگان: به نام خدا

اسلاید 2: علم نجوم : در علم نجوم به مشاهده آسمان و مطالعه اجرام آسمانی می پردازند و باساخت ابزار نجومی مانند اسطرلاب و احداث رصد خانه و ارائه جدول دقیق نجومی کمک زیادی به این علم شده است .از اسطرلاب برای تعیین زاویه ارتفاع ستارگان و سایر مطالعات نجومی استفاده می کنند .در قرن 7 هجری توانمدی های علمی مسلمانان به اوج خود رسید و به همت خواجه نصیرالدین طوسی رصد خانه مراغه تاسیس شد .400 سال پیش گالیله با ساخت تلسکوپ و رصد آسمان پنجره جدیدی به سوی شناخت دقیق جهان گشود .به همین دلیل همین پیشرفت های چشمگیر از قرن 7 تاکنون را دوران کهکشانی می نامند

اسلاید 3: كهكشانكهكشان، مجموع های عظیم از ستارگان، گازها، گردوغبار و فضای بی نستار های است كه تحت تأثیر نیروی جاذبه گرانشی متقابل، در كنار هم، جمع شد هاند)شكل 3(. برخیاز آنها بدون استفاده از تلسكوپ و با چشم غیرمسلح، قابل رؤیت اند. منظومه شمسی،بخش بسیارکوچکی ازكهكشان راه شیری است. كهكشان ما،خود بخش بسیار کوچکی از جهان هستی )کیهان( است و کیهان خود از میلیاردها كهكشان دیگر تشکیلشده است.

اسلاید 4: ستارگانما برای زندگی به نور و گرما نیاز داریم.خورشید به عنوان تنها ستاره منظومه شمسی، نور و گرمایمورد نیاز ما را تأمین م یکند. ستاره ها پیوسته در حال تغییرند. زمانی متولد می شوند و میلیاردها سالبعد می میرند. نزدی کترین ستاره به زمین، خورشید است که در فاصله حدود یکصد و پنجاه میلیونکیلومتری آن واقع شده است. به این فاصله، یک واحد نجومی اطلاق می شود. در علم نجوم برایبیان فواصل خیلی دور از واحد دیگری به نام سال نوری استفاده می شود. به فاصله ای که نور در مدتزمان یک سال طی می کند، یک سال نوری گفته می شود.خورشید کره عظیمی از گازهای داغ است و چند صد برابر مجموع سیار ههای منظومه شمسی،جرم دارد. ترکیب اصلی خورشید در حال حاضر از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است )شکل 4( که به طور مداوم هیدروژن به هلیوم، تبدیل می شود. این تبدیل همراه با كاهش جرم و تولید انرژی به صورت گرما و نور است. كاهش جرم تا زمانی ادامه خواهد یافت كه خورشید به پایان زندگی خود برسد.

اسلاید 5: صورت های فلکیموقعیت ستارگان در آسمان به گونه ایست که تعدادی از آنها ممکن استبه صورت ها و شکل های خاصی دیده شوند. این شکل ها را به اشیا و حیوانات تشبیه می کنند این صورت های فلکی هر یک در زمان مشخص و موقعیت خاص قابل رویت می باشد.کاربرد صورت های فلکی :تقویم جهت یابی در شب آلودگی هوا و آلودگی نور ( وجود چراغ های زیاد در آسمان شهری ) در رصد آسمان اخلال ایجاد می کند .

اسلاید 6: سیارات : از خود نور ندارند به دور یک ستاره در گردش اند ممکن است دارای یک یا چند قمر باشند به جرمی گفته می شود که دور خورشید می چرخد و دارای جرم کافی برای ایجاد شکل کرو ی و جذب اجرام کوچکتر باشد .سیارات دو دسته اند :سنگی یا درونی : تیر ( عطارد ) ناهید ( زهره ) زمین ( ارض ) بهرام ( مریخ ) گازی یا بیرونی : مشتری ( برجیس) کیوان ( زحل ) اورانوس و نپتون

اسلاید 7: سیارک ها : در منظومهٔ شمسی افزون بر سیاره ها، و قمرهای آنها، میلیاردها جرم فضایی دیگر به نام سیارک درحال چرخش به دور خورشید هستند. بیش از 90 درصد این سن گهای فضایی در ناحیه ای به نام كمربند اصلی سیار کها، كه بین مدار مریخ و مشتری واقع شده است، تمركز یافته اند

اسلاید 8: شهاب سنگ هاهر ساله هزاران سنگ فضایی، وارد جو زمین می شوند و به سطح زمین برخورد می كنند. اینسنگها، شها ب سنگ(شخانه) نام دارند. بیشترشهاب سنگ ها در اقیانو سها سقوط م یكنند واز آنهایی که بر سطح خشکی ها برخورد می کنند، فقط تعداد كمی از آنها، در مناطق مسكونی و یا نزدیک به آن سقوط می كنند و توسط انسان ها، پیدا می شوند. اگر یکی از این سنگ ها به یک سفینه فضایی یا ماهواره ها برخورد کند، می تواند در فعالیت آن اختلال به وجود آورد و یا آن را از بین ببرد. این مشکلی است که هر لحظه،پیچیده ترین تکنولوژی های دست ساز انسان را تهدید می کند. هر شب می توان در آسمان، تیرهای درخشان نور را دید كه به سرعت، می گذرند. آنها شهاب نام دارند. قطعاتی از سنگ و غبار رها شده از مدار سیار کها، كه در هنگام ورود به جوّ زمین می سوزند و شهاب ها را به وجود می آورند. این ذرات در سراسر منظومهٔ شمسی پراكنده و سرگردان هستند.

اسلاید 9: پس از وقوع انفجار بزرگ و پراکندگی انرژی در فضا و زمان، ماده به مرور شکل گرفت. این مواد پس از قرار گرفتن در کنار یکدیگر در ساختار مختلف، مواد و اشیاء خاصی را با ویژگی های منحصر بفرد پدید آوردند. فراوانترین این اشیاء ستارگان هستند که بنا بر شرایط تشکیلشان به دسته های مختلفی تقسیم بندی خواهند شد.در یک تعریف کلی، ستارگان گوی های بسیار بزرگ ، داغ و چگال هستندکه از خود انرژی ساطع می نمایند.ستارگان را می توان کاملاً اجتماعی توصیف نمود چرا که هرگز در انزوای کامل مشاهده نمی شوند و در واقع در واحد های بزرگتری به نام کهکشانها جای میگیرند.ما بین این واحد های کهکشانی تقریباً از ماده خالی است و بر اساس نوع و ... ستارگان موجود در هر واحد کهکشانی، آن واحد را می توان به دسته های مختلفی طبقه بندی نمود.

اسلاید 10: طبقه بندی ظاهری کهکشانهای عادی بر اساس استاندارد هابل:در دهه 1920 هابل بر مبنای کارهای اولیه خود یک طبقه بندی ساده از انواع کهکشانها ارائه نمود : 1- کهکشانهای بیضوی2- کهکشانهای مارپیچ3- کهکشانهای نامنظم این طبقه بندی پس از تلاش های مستمر کامل تر گردید که بعدها به آن اشاره خواهیم کرد. طبقه بندی هابل را میتوان بصورت شکل زیر نمایش داد :

اسلاید 11: در این طبقه بندی که بر اساس شکل ظاهری صورت پذیرفته است کهکشانهای بیضوی با حرف E و شماره هایی که نماینگر خروج از مرکز بیضی است (از 0 تا 7) نمایش داده می شوند.کهکشانهای مارپیچ نیز ان دسته از کهکشناهایی هستند که دارای یک مرکز و چندین بازوی پیچ خورده هستند که به دو دسته 1- میله ای و 2- غیر میله ای تقسیم می شوند.نوع غیر میله ای با حرف Sو یک حرف کوچک که نمایانگر نوع کهکشان غیر میله ای است (a,b,c) نمایش داده می شوند :Sa : دارای هسته روشن بسیار بزرگ و بازو های تنگ و تاریکتر هستند.Sb : روشنایی بین هسته و بازوها بطور یکنواختی توزیع شده است.Sc : روشنایی در بازوها نسبت به هسته بیشتر است.(بازو باز)و نوع میله ای نیز با حرف SBو یک حرف کوچک که نمایانگر نوع کهکشان میله ای است (a,b,c) نمایش داده می شوند :SBa : دارای هسته و میله روشن و بازو های تنگ و تاریکتر هستند.SBb : روشنایی بین هسته ، میله و بازوها بطور یکنواختی توزیع شده است.SBc : روشنایی در بازوها و میله نسبت به هسته بیشتر است.(بازو باز)*این طبقه بندی جزئی تر هم می شود مثلاً کهکشان ما (راه شیری) از نوع Sbc می باشد.SO : نوعی از کهکشان که در نگاه اول شبیه بیضوی است اما اگر می توانستیم از پهلو به ان بنگریم ان را مارپیچ بدون بازو خواهیم دید.

اسلاید 12: نامنظم ها : کهکشناهایی هستند که در شکلشان هیچ تقارنی وجود ندارد. این دسته به دو نوع اول و دوم تقشیم بندی می شوند.1- با ستارگان نوع O و B و نواحی هیدروژن یونیده شده پر شده اند.2- سایر کهکشنهای نامنظم را شامل می شود.(انفجاری)

اسلاید 13: تصاویری از انواع کهکشان ها

اسلاید 14: آیا کهکشانها همانند انسان تکامل دارند؟ یعنی می توان گفت که یک کهکشان از بیضوی به مارپیچ و یا بلعکس تبدیل می شوند؟خیر تکامل در بین کهکشانها به علت وجود برخی تفاوتهای بنیادی همچون چگالی- نوع ستارگان و ... نامحتمل بنظر میرسد . اما می توان دو حالت زیر برای تبدیل کهکشانها به گونه جدید را در نظر گرفت :1- برخورد و ادغام دو کهکشان2- برهمکنش دو کهکشان

اسلاید 15: اجتماعات کهکشانها:1- خوشه ای شدن : کهکشانها همانند ستارگان هیچگاه در انزوای کامل نمی باشند. بلکه بصورت خوشه هایی از کهکشانها دیده می شوند . همچنین خوشه ها نیز در دسته های بزرگتری به نام ابر خوشه ها دسته بندی می شوند . خوشه ها نیز به دو دسته منظم و نامنظم تقسیم خواهند شد.

7,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید