نگهدارنده ها و شیرین کننده ها
اسلاید 1: نگهدارنده ها و شیرین کننده ها 1
اسلاید 2: تعریف بنزوات سدیم خوراکیسوربات هاپروپیونات کلسیمنیترات و نیتریت سدیمآنتی اکسیدان هاآنتی اکسیدان های سنتتیکاثرات نگهدارنده هاعوارض نگهدارنده هاشیرین کننده هاآسه سولفام Kآسپارتامساخارینسوکرالوزآلیتامسیکلاماتانواع شیرین کننده طبیعیفروکتوزقند افرااستویاالکلهای قندیشیرین کننده های تصفیه شدهشکر خامشکر قناديدکستروزشربت ذرت2فهرست
اسلاید 3: مواد نگهدارنده، مواد شیمیایی طبیعی یا مصنوعی هستند که آنها را به مواد غذایی، رنگ، نمونه های زیست محیطی، مواد دارویی و... اضافه میکنند تا این مواد را از فساد ناشی از رشد میکروبها و یا فساد ناشی از تغییرات شیمیایی محافظت نمایند. مواد نگهدارنده غذاها، یا به تنهایی مورد استفاده قرار میگیرند و یا همراه با دیگر روشهای نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی به کار میروند. 3
اسلاید 4: نگهدارنده ها موادی هستند که اجازه رشد میکروارگانیسم ها را در مواد غذایی مختلفی که به صورت صنعتی تولید می شوند، نمی دهند.برخی از نگهدارنده ها از رشد میکروارگانیسم ها جلوگیری می کنند و برخی از آنها هم جلوی فعالیت های آنزیمی و شیمیایی احتمالی داخل مواد غذایی را می گیرند. این نگهدارنده ها، همان آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند مانع از اکسیدشدن برخی گروه های مواد غذایی شوند که استعداد اکسید شدن در مدت زمان کوتاه را دارند.4
اسلاید 5: مواد نگهدارنده را میتوان به دو دسته تقسیم نمود: 1. مواد نگهدارنده های که خاصیت ضد میکروبی داشته و از رشد حشرات، باکتری و قارچ ها جلوگیری میکنند و آنتی اکسیدانها که از اکسید شدن اجزای ماده غذایی جلوگیری به عمل می آورند. 2. از مواد نگهدارنده دسته دوم میتوان نیترات سدیم، نیتریت سدیم، سولفیتها، دی اکسید گوگرد، سدیم بیسولفات و پتاسیم بیسولفات را نام برد. دیگر انواع مواد نگهدارنده دارای فرمالدئید(معمولاً به صورت محلول)، گلوتارالدئید و اتانول میباشند. 5
اسلاید 6: بنزوات سدیم خوراکیبنزوات سدیم با فرمول مولکولیNaC6H5CO2 حالت نمکی اسید بنزوئیک است. بنزوآت سدیم یک نگهدارنده است و عموماً در سسهای مایونز، کچاپ و انواع سسها، نوشابههای گازدار، مربا ، آبمیوه، ترشی و چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد.بنزوآت سدیم به صورت طبیعی در برخی گیاهان مانند زغال اخته، آلو، دارچین و سیب بافت میشود. بنزوات ها درمواد غذایی اسیدی به طور معمول به عنوان بازدارنده کپک ها و مخمرها عمل میکنند.6
اسلاید 7: 7
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.