هزینه یابی کیفیت
اسلاید 1: هزينه يابي كيفيتارائه:
اسلاید 2: مقدمهشرکتهای امروزی برای رقابت در سطح جهانی و برای باقی ماندن در محیطی که اصطلاحاً به «کلاس جهانی» معروف است، بیش از پیش به کیفیت و بهرهوری متکی هستند و مدیریت کیفیت جامع2، کوششی است در این جهت. یکی از ابزارهای مهم و مورد نیاز برای استقرار موفق نظام مدیریت کیفیت جامع فراگیر، سیستم هزینهیابی کیفیت است.
اسلاید 3: هزينه يابي كيفيتامروزه قيمت و كيفيت از مهمترين مزيتهاي رقابتي در صنايع به شمار ميآيند. از اين رو بررسي رابطه بين اين دو مزيت رقابتي در سالهاي اخير به ويژه در صنايع پيشرو و كشورهاي صنعتي بسيار مورد بحث بوده است. اين كه بدي كيفيت چه تاثيري بر قيمت محصولات و متعاقباً درآمد شركت خواهد داشت و نيز براي رسيدن به كيفيت مطلوب بايد چقدرهزينه كنيم، بحث هزينهيابي كيفيت را جايگاهي ويژه بخشيده است.هزينهيابي كيفيت از مباحث جديد مديريتي است كه ميتواند وضعيت و عملكرد شركت را از ابعاد مختلف مانند حسابداري بهاي تمام شده (حسابداري صنعتي)، كنترل كيفيت، تعميرات و نگهداري، زنجيره تامين، مديريت توليد، انبارها، ايمني و بهداشت، آموزش و بهسازي و موارد ديگر نشان دهد و با تهيه ترازنامه كيفيت در شركت و مقايسه روند هزينههاي كيفيت ميتوان هزينه كيفيت در شركت را كنترل و بهبود بخشيد.
اسلاید 4: تاكيد و كار بر روي مفاهيم هزينهيابي كيفيت در طول زمان، نكات مهم و ارزشمندي را مشخص كرده است كه از اهميت بالايي برخوردارند. برخي از اين نكات عبارتند از:• هزينههاي كيفيت در گزارشهاي حسابداري به طور كامل ثبت نميشوند و اغلب هزينههاي واقعي كيفيت بسيار بيشتر از موارد گزارش شده هستند. • هزينههاي كيفيت نبايد تنها در مورد فعاليتهاي عملياتي و توليدي درنظر گرفته شوند بلكه فعاليتهاي خدماتي و پشتيباني نيز تاثير عمدهاي در افزايش يا كاهش هزينههاي كيفيت دارند، بنابراين بايد هزينههاي مربوط نيز در هزينههاي كيفيت مورد سنجش و ارزيابي قرار گيرند. • كاهش هزينههاي كيفيت در چارچوب برنامههاي استراتژيك سازمانها قرار دارد.
اسلاید 5: هدفها و مزایای سیستم هزینهیابی کیفیت(1 بیان فعالیتهای کیفیت به نحو ملموس برای مدیریت ارشد، یعنی مقادیر پولی و مالی، (2 پی بردن به اهمیت هزینههای پیشگیرانه و تصمیمگیری در ارتباط با سرمایهگذاری مناسب بر روی آنها، (3 کنترل هزینههای کیفیت بهعنوان ابزاری در جهت کنترل و برنامهریزی و بودجه، (4 استفاده از هزینههای کیفیت به عنوان شاخص عملکرد، (5 ایجاد انگیزش در کارکنان با آگاه ساختن آنها به زیانهای ناشی از کیفیت نامطلوب.
اسلاید 6: عوامل مؤثر بر سیستم هزینهیابی کیفیت(1 عوامل انسانی؛ این عوامل شامل آموزش کافی، کارکنان با تجربه، نظارت و رضایتمندی کارکنان است.(2 عوامل ماشینی؛ این عوامل شامل قطعات مرغوب، سرعت مناسب، ابزار اندازهگیری مناسب و ماشینآلات نو و پیشرفته است.(3 عوامل طراحی؛ شامل طراحی مناسب قطعات و ترتیب صحیح خط تولید. (4 عوامل مواد، ملزومات و قطعات؛ شامل تأمین مواد و قطعات از یک منبع، محل و جابهجایی صحیح، مشخصات صحیح و محل نگهداری مناسب.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.