vaksinasion

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “واکسیناسیون”

واکسیناسیون

اسلاید 1: واکسیناسیوندکتر آرميندخت شاه ثنايي متخصص پزشکی اجتماعی و طب پیشگیری1

اسلاید 2: سطوح پیشگیری Primordial preventionPrimary preventionSecondary preventionTertiary preventionایمن سازی حتی از پیشگیری سطح اول نیز بالاتر رفته است و به یک ارتقاء سطح سلامت Health promotion تبدیل شده است.2دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 3: اهداف ایمن سازیERADICATION = ریشه کنی ELIMINATION = حذف SURVEILLANCECONTROL = کاهش حداکثری

اسلاید 4: برنامه ایمن سازی روتین کشور4دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 5: دکتر آرمین دخت شاه ثنایی5

اسلاید 6: ایمن سازی زنان سنین باروری بدون سابقه واکسن دوگانه بزرگسالان6دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 7: ایمن سازی در سایر گروه های هدف 1 – بر علیه هپاتیت بی در گروه های پر خطر،شامل :الف – کلیه پرسنل شاغل در مراکز درمانی (سرپائی و یا بستری) که با خون و ترشحات آغشته به خون به نحوی در تماس هستند (پزشکان ،دانشجویان و ...)ب- بیماران تحت درمان دیالیز و یا افرادی که بطور مکرر خون و یا فرآورده های خونی دریافت می کنند.ج – اعضاء خانواده فرد HBsAg+ ساکن در یک واحد مسکونید – سالمندان و یا کودکانی که در مراکز اصلاح و تربیت نگهداری می شوند و پرسنل شاغل در این مراکز.ر – امدادگران،کارشناسان مراکز تحقیقات جنائیافراد دارای رفتار پرخطر جنسی و یا اعتیاد تزریقیز – زندانیان با محکومیت بیش از 6 ماهس – رفتگران شهرداری ها

اسلاید 8: ایمن سازی در سایر گروه های هدف 2 – بر علیه کزاز بالغینالف – در زنان بارداری که سابقه واکسیناسیون ناقص دارند باید واکسیناسیون آنها با توجه به سابقه قبلی تکمیل گردد.در غیر این صورت حداقل دو نوبت واکسن توام بالغین به فاصله یک ماه در طی بارداری باید تزریق گردد.ب – در بزرگسالان بالای 18 سال بدون سابقه ایمن سازی ،واکسیناسون با واکسن توام بالغین در نوبت های زیر باید انجام شود:1- اولین مراجعه 2 – یک ماه بعد از نوبت اول 3 – شش ماه بعد از نوبت دوم 4 – تکرار هر 10 سال یک بار

اسلاید 9: ایمن سازی در سایر گروه های هدف 3 – بر علیه مننژیت مننگوکوکیالف – واکسن دو ظرفیتی A,C مننگوکوک برای سربازان جدیدالورود ،کلیه واحد های آموزش نظامی و ساکنین اردوگاه ها –با تزریق یک دوز در زیر جلدب – واکسن دو ظرفیتی A,C مننگوکوک در کودکان زیر 2 سال ، دو دوز واکسن به فاصله 2-3 ماه ج- واکسن چهار ظرفیتی 135 ACYW برای زائرین بیت الاه الحرام ( تاریخ واکسیناسیون ،نباید بیش از 3 سال و یا کمتر از 10 روز ، قبل از ورود به عربستان باشد)

اسلاید 10: ایمن سازی در سایر گروه های هدف 4 – بر علیه انفولانزاالف –بیماران دچار نقص ایمنیب – سالمندانج – ساکنین آسایشگاه ها و کارمندان آن د – بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن (ریوی،قلبی،عروقی،کلیوی و متابولیک)ر – کارکنان حرفه پزشکی و بهداشتی بخصوص افرادی که در تماس مستقیم با بیمار هستندز – خانم های باردار در سه ماهه دوم و سومس – کودکان و نوجوانان بین 6 ماهگی تا 18 سالگی که تحت درمان با آسپیرین هستندش – کودکان 6 ماه تا 6 سالط – کارکنان شاغل در مرغداری ها و پرورش دهندگان طیور

اسلاید 11: زنجيره سرما11دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 12: تعريف زنجيره سرما :چون واكسنها نسبت به حرارت و يخ زدگي حساس هستند بنابراين ضروريست در دماي مناسب نگهداري گردند.به نظامي مركب از افراد و تجهيزات مناسب زنجيره سرما كه باعث ميشود واكسن از محل توليد تا مصرف با كيفيت مناسب و موثر به واجدين شرايط برسد.

اسلاید 13: 13دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 14: 14دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 15: ماهیت و محل نگهداری واکسنها15دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 16: 16دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 17: VVM شاخص ویال واکسن VACCINE VIAL MONITOR دکتر آرمین دخت شاه ثنایی17

اسلاید 18:

اسلاید 19:

اسلاید 20:

اسلاید 21:

اسلاید 22:

اسلاید 23: The RCW 25

اسلاید 24: كلد باكس

اسلاید 25: Vaccine carrier

اسلاید 26:     Foam Pad اين وسيله از يك اسفنج نرم ساخته ‌شده كه بالاي كيسه يخ‌ها در درب واكسن‌كارير قرار مي‌گيرد داراي شكاف گرد به اندازه ويال واكسن مي‌باشد و واكسنها در هنگام واكسيناسيون در آن شكاف گذاشته مي‌شوند. از اين وسيله به‌عنوان نگهداري موقت براي واكسنهاي باز نشده داخل واكسن‌كارير و همچنين براي نگهداري واكسنهاي بازشده در صورتيكه در شكاف آن قرار گيرد استفاده مي‌شود. قبلاً‌ از كيسه‌هاي يخ براي اينكار استفاده مي‌شده ولي اكنون پيشنهاد مي‌شود كه از foam pad استفاده گردد.

اسلاید 27: Foam pad & Ice pack

اسلاید 28: عمر مفيد سرما براي واكسن كارير 2 روز مي باشد . عمر مفيد سرما براي كلد باكس 7-2 روز مي باشد .نحوه نگهداري واكسن كارير و كلد باكس پس از استفاده : واكسن كارير و كلد باكس بايستي پس استفاده بخوبي خشك و تميز شوند ، چون بستن درب واكسن كارير مرطوب ، باعث رشد قارچ در داخل آنها شده و ممكن است به نوار درب آنها صدمه بزند. ضربه و نور خورشيد مي تواند باعث تركهايي در ديواره و درب واكسن كارير و كلد باكس شود پس بايستي آنها در جايي مناسب و دور از نور خورشيد نگهداري شوند.

اسلاید 29:   آيس بگ ((Ice pack:آيس‌بگ‌، محفظه چهارگوش پلاستيكي است كه به شكل مكعب مستطيل ساخته شده، فضاي داخل آن پر از آب شده و منجمد مي‌گردد.در روي برخي از انواع آيس‌بگ‌ها حفره‌هايي وجود دارد كه مي‌توان درهنگام واكسيناسيون ويال واكسن را در داخل آن قرار داد. از آيس‌بگ‌ها در موارد زير استفاده مي‌شود:-    براي حفظ درجه حرارت مناسب واكسنها در هنگام واكسيناسيون.-  براي حفظ درجه حرارت مناسب در داخل كلدباكس و واكسن‌كارير.هر مركز بهداشتي درماني بايد حداقل دو سري كامل آيس‌‌بگ براي هر كلدباكس و واكسن‌كارير داشته باشد.-   يك سري جهت منجمد شدن در فريزر.-   سري ديگر براي استفاده ازكلدباكس‌ها و واكسن‌كاريرها.

اسلاید 30: نكات مهم در مورد آيس‌بگ : -   قرار دادن كيسه‌هاي يخ بيرون از واكسن‌كاريرها يا كلدباكسها قدرت سردكنندگي آن را كاهش مي‌دهد.- توصيه مي‌شود درهنگام واكسيناسيون, واكسنها را روي foam pad و يا ظرف حاوي يخ قرار داده تا واكسنها محافظت شوند.-   در صورتيكه از ظرف حاوي يخ استفاده مي‌كنيد چون يخ‌ها بسرعت آب مي‌شوند و ممكن است ويالهاي واكسن در آب غوطه‌ور شده و برچسب آنها جدا شود لذا توصيه مي‌گردد براي جلوگيري از اين مسئله واكسنها را در يك كيسه پلاستيكي قرار دهيد و سپس در ظرف حاوي يخ بگذارد. توجه نمائيد در مورد واكسنهاي حساس به سرما از تماس مستقيم با يخ بايستي جلوگيري نمود. 

اسلاید 31:

اسلاید 32:      آماده‌ سازي واكسن‌كاريرها براي نگهداري و حمل و نقل واكسن : واكسنها را به شرح زير در داخل واكسن‌كاريرها قرار دهيد:مرحله 1 : در ابتداي روز كاري،‌ همه آيس‌بگهاي يخ زده‌اي را كه نياز داريد از فريزر برداريد و درب آن را ببنديد.مرحله 2 : آيس‌بگهايي را كه در شرايط مناسب يخ زده‌اند در حرارت اطاق قرار دهيد تا شروع به آب شدن كند. (براي مطمئن شدن از وضعيت مناسب آيس‌بگها از طريق تكان دادن و گوش دادن به صداي آب مي‌توانيد آن را كنترل نمائيد) اين امر از يخ‌زدن واكسنهاي حساس به سرما، جلوگيري مي‌كند.مرحله3 : آيس‌بگهاي يخ‌زده‌اي را كه مناسب هستند در هر چهار طرف كلدباكس يا واكسن‌كارير در مقابل يكديگر و در صورتيكه نياز باشد در كف آن قرار دهيد. (با يك دماسنج مي‌توانيد درجه حرارت كلدباكس يا واكسن‌كارير را اندازه بگيريد). 

اسلاید 33: آماده‌سازي واكسن‌كاريرها براي نگهداري و حمل و نقل واكسن : مرحله 4 : واكسنها و حلالها را در وسط كلدباكس يا واكسن‌ كارير قرار دهيد.مرحله 5 : يك شاخص انجماد را در آن قرار دهيد.مرحله6 : درب كلدباكس يا واكسن‌كارير را محكم ببنديد.توجه:مطمئن شويد كه آيس‌بگها قبل از گذاشتن در كلدباكس يا واكسن‌كاريري كه حاوي واكسنهاي حساس به سرما هستند شروع به آب شدن نموده‌اند.

اسلاید 34: مراحل پايش درجه حرارت يخچال :-  ترموستات يخچال را در سردترين وقت روز بين 2 تا 4 درجه سانتيگراد بالاي صفر تنظيم نمائيد.-  دماي ترمومتر را در شروع كار در صبح و قبل از ترك محل كار در عصر پايش نمائيد. اگر درجه حرارت بين 2 تا 8 درجه سانتي گراد بالاي صفر بود به ترموستات دست نزنيد.-  پايش دماي يخچال روزي دوبار در تمام ايام هفته (تعطيل و غيرتعطيل) بايد انجام شود.-  دماي يخچال را به روز و زمان در فرم نمودار درجه حرارت ثبت و رسم كنيد.-  وقتي كه يك فرم نمودار درجه حرارت تكميل شد آن را با يك فرم جديد تعويض نمائيد و فرمهاي تكميل شده را بايگاني نمائيد.

اسلاید 35: نمودار ثبت درجه حرارت يخچال

اسلاید 36:    مراحل نحوه تنظيم درجه حرارت يخچالهاي نگهداري واكسن اگر درجه حرارت كمتر از 2 درجه سانتيگراد بالاي صفر بود: -    ترموستات را روي درجه كمتر قرار دهيد تا يخچال گرمتر شود.-    بسته بودن درب فريزر را كنترل كنيد، نوار درب آن ممكن است خراب شده باشد.-    واكسنهاي حساس به سرما (Hib, HepB, Td, DT, DTP) را كنترل كنيد، به‌وسيله استفاده از Shake test ببينيد آيا واكسنها از سرما صدمه ديده‌اند يا خير.   

اسلاید 37: مراحل نحوه تنظيم درجه حرارت يخچالهاي نگهداري واكسن 2- اگر درجه حرارت بالاتر از 8 درجه سانتي‌گراد بالاي صفربود: -    مطمئن شويد كه يخچال در حال كار كردن است. اگر نه، كنترل كنيد كه آيا نفت، گاز و يا برق براي كار كردن يخچال وجود دارد يا خير.-    كنترل كنيد كه درب يخچال و فريزر بطور مناسب بسته باشد. ممكن است نوار درب آن خراب شده باشد.-    ممكن است برفك زدن قسمت فريزر مانع انتقال سرما به قسمت‌هاي ديگر يخچال شود. در اين صورت آن را برفك‌زدايي كنيد.-    درجه ترموستات را بالا ببريد تا يخچال سردتر شود.-    اگر نمي‌توانيد درجه حرارت را بين 2 تا 8 درجه سانتيگراد بالاي صفر نگهداريد، واكسنها را به محل مناسب ديگري انتقال دهيد تا يخچال تعمير شود.

اسلاید 38: Dial type ThermometerType of Vaccine Thermometer

اسلاید 39: Bar type Thermometer(read safety zone as 20 to 80 C & not as 00 to 80)Type of Vaccine Thermometer

اسلاید 40: عوارض ناخواسته واکسیناسیونواکنش به واکسن Vaccine reaction خطای برنامه ریزی Program error هم زمانی Coincidental واکنش تزریق Injection reaction ناشناخته Unknown40دکتر آرمین دخت شاه ثنایی

اسلاید 41: 41

اسلاید 42: از توجه شما متشکرم

اسلاید 43: کار گروهیبهورز روستای حسن آباد با ترس ونگرانی طی مکالمه تلفنی شما را از مراجعه دختر یک ساله ای با تب وبثورات جلدی به خانه بهداشت مطلع می کند در این رابطه با توجه به آنچه تا کنون آموخته اید چه اقداماتی انجام می دهید؟دکتر آرمین دخت شاه ثنایی43

اسلاید 44: 44

32,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید