وبا (دکتر ف.پورحیدری)
اسلاید 1: دکتر ف.پورحیدری مرکز بهداشت شرق تهرانوبا
اسلاید 2: وبا یک بیماری عفونی دستگاه گوارش است که به وسیله آب، غذا ، و میوه آلوده به مدفوع منتقل می شود.بیماری بیشتر در مناطق گرم و مرطوب و تمامی فصول سال به خصوص اردیبهشت تا آبان دیده می شود
اسلاید 3: عامل انتقال آب آلوده (آبهای سطحی- چاههای کم عمق)در آب شیرین 7 روز زنده می مانددر فاضلاب 30 روز در سرما کاهش تکثیر افزایش بقاسبزیجات 5 روز نسبت به خشک شدن – حرارت – مواد ضدعفونی حساس بوده
اسلاید 4: 1- در موارد اسپورادیک هر فرد بالای 2سال که در اثر اسهال حاد آبکی دچار دهیدراتاسیون شدید شده و یا فوت نماید. 2- در هرمورد طغیان هر فرد اسهال حاد آبکی داشته باشد . تعریف مورد مشکوک به وبا
اسلاید 5: تعریف مورد قطعی وبافردی که دچار اسهال شده و ویبریوکلرای جدا شده از مدفوعش 1 Oویا 139 O
اسلاید 6: بيماري وبا يك اسهال حاد عفوني است كه عامل آن باسيل ويبريو كلرا است و اگزوتوكسين مترشحه از آن مسئول پيدايش علائم بیماری است. مخزن بیماریانسان بیمار و حاملین سالمهردو جنس اسیدیته معده
اسلاید 7: چند ساعت تا چند روزدوره کمون
اسلاید 8: علائم بیماریاسهال آبکی حجیم و جهنده با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارشاسهال بدون تب ، بدون دل درد و بدون زور پیچ شکماستفراغ بدون تهوع قبلیاسپاسم و درد عضلات پشت ساق پاعطش و تشنگی فراوانکاهش و یا قطع ادرار
اسلاید 9: راه انتقال1- مستقیم: دست آلوده ، تماس با مواد مدفوعی و استفراغ بیماران و یا وسائل و لوازم آلوده به مدفوع2-غیر مستقیم : مصرف آب آلوده به مدفوع ، سبزیها و میوه های آلوده یا شسته شده با آب آلوده ، یخ آلوده ، مواد غذایی آلوده به مدفوع ، استحمام با آب آلوده ، تغذیه نوزادان با بطری آلوده ، مصرف غذاهای دریایی نپخته وخام
اسلاید 10:
اسلاید 11: درمانجبران آب و الکترولیتهای از دست رفتهدرمان آنتی بیوتیکی
اسلاید 12: آنتي بيوتيك هاي توصيه شده براي درمان مبتلايان به وبادر ایرانآنتي بيوتيك هاي توصيه شده براي درمان مبتلايان به وبادر ایرانآنتي بيوتيك هاي توصيه شده براي درمان مبتلايان به وبادر ایرانآنتي بيوتيك كودكان کمتر از 8 سالبزرگسالانسيپروفلوكساسين زیر 17 سال تجویز نشود.250 ميلي گرم دو بار در روز بمدت سه روز يا يك گرم بصورت تك دوزسفیکسیم8 mg/Kg/dayدر دو دوز منقسم به مدت 3 روز400 ميلي گرم روزانه برای 3 روزاريترومايسين 10mg/kg/doseچهار بار در روز به مدت 3 روز400 ميلي گرم 4 بار در روز به مدت 3 روز آزیترومایسین20mg/kg/dose دوز واحد1 gr دوز واحدآمپی سیلینmg/kg/dose5/12چهار بار در روز به مدت 3 روز500ميلي گرم 4 بار در روز به مدت 3 روز
اسلاید 13: پيشگيري رعايت بهداشت فردي خصوصا شستشوي دستها قبل از غذا خوردن و بعد از هر اجابت مزاج با آب و صابوناستفاده از آب بهداشتي براي نوشيدن و شستن مواد غذايياستفاده از يخ بهداشتيدر صورت استفاده از مواد غذايي كه قبلا پخته شده است حتما بايد آنها را كاملا داغ كنيم .
اسلاید 14: از سبزی ها و میوه های شسته شده و ضد عفونی شده (بطریقه بهداشتی ) استفاده گردد.از مصرف غذای آماده غیر بهداشتی مثل بستنی ؛ آبمیوه ؛ ساندویچ و ........ خودداری شود .در رودخانه ها و جوی ها و استخرهایی که احتمال دارد آب آلوده باشد ؛ شنا نکنید .مواد غذایی را از دسترس مگس و سایر آلودگی ها دور نگه دارید.
اسلاید 15: بعد از دست زدن به مواد غذایی خام شسته نشده مثل میوه و سبزی و مواد غذایی پروتئینی خام مثل گوشت قرمز- مرغ - ماهی ؛ حتما دستهای خود را با آب و صابون بشوئید .اگر در منطقه به هر علتي ، امكان دسترسي به آب آشاميدني بهداشتي نيست ، بايد آب را به مدت 1دقيقه جوشاند و يا به آب ، محلول كلر دار اضافه كرد . جدا كردن وسايل شخصي بيمار ( از قبيل پتو ، ملافه ، لباس زير ، ظرف غذا ) و استريل كردن آنها
اسلاید 16: ضد عفوني كامل توالت بعد از استفاده بيمار از آن( در موارد همه گيري بعد از استفاده هر فرد )جمع آوري و دفع بهداشتي فضولات انسانيدفع بهداشتي فاضلابها كوتاه كردن ناخن ها و تميز نگه داشتن آنها به پيشگيري از ابتلاء به وبا ؛ بخصوص نزد كودكان ؛كمك مي كند .
اسلاید 17:
اسلاید 18:
اسلاید 19:
اسلاید 20:
اسلاید 21:
اسلاید 22: همبرگراستاف – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلا
اسلاید 23: گوشت گاو(beef)استاف اورئوس – كلوستريديوم – اي كولاي - سالمونلاكباب نيمه پز
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.