ارزیابی و طبقه بندی از نظر پدافند غیرعامل
اسلاید 1: ارزیابی و طبقه بندی از نظر)پدافند غیرعامل(
اسلاید 2: ماموریت و وظیفه انسان در مدت حضورش در زمین ، ماموریت های چندگانه ای است که هر یک می تواند در طول دیگری قرار گیرد و مکمل یک دیگر باشد. از این روست که خداوند در آیات قرآن برای بشر، ماموریت و اهدافی چند بیان می کند که به عنوان فلسفه آفرینش انسان نیز از آن یاد می شود.از جمله ماموریت های انسان که به شکل اهداف تعبیر شده است می توان به عبودیت ، خلافت و عمران اشاره کرد. هر یک از این ماموریت ها می تواند در طول دیگری قرار گیرد و به عنوان مکمل هدف اصلی و نهایی یعنی متاله و خدایی شدن انسان قرار گیرد که بازتاب آن به شکل خلافت الهی بر هستی تجلی می یابد .به عنوان مقدمه
اسلاید 3: عمران به معنای سازه و ساختمان سازی(المصباح المنیر، الفیومی ، ج ۱ و ۲ ،ص ۴۲۹) در معنای آبادی و آبادانی به کار رفته است.(فرهنگ فارسی ، ج ۲ ص ۲۳۵۱) ؛ زیرا با سازه های بشری است که آبادانی تحقق می یابد و زندگی در آن رنگ و رویی تازه و دیگری پیدا می کند. از این روست که خداوند در آیه ۷۴ سوره اعراف و نیز آیات ۱۵ و ۱۸ سوره سبا، عمران و آبادانی را از نعمت های ارزشمند الهی به بشر معرفی می کند و از این که محل سکونت انسان ، آباد و عمران باشد، به عنوان نشانه ای از نشانه های ربوبیت خود یاد کرده و بخشش و غفران خود را در آن نمودار و متجلی می داند.
اسلاید 4: در ارزش و اهمیت آبادانی همین بس که خداوند در هنگام بر شماری نعمت های الهی به بشر به توانمندی وی بر عمران و آبادسازی زمین توجه می دهد و سپس از وظیفه آبادسازی و عمران کردن زمین به عنوان ماموریت اصلی سخن می آورد. به این معنا که می فرماید: هو انشاکم من الارض و استعمرکم فیها؛ آن خدایی است که شما را از زمین ایجاد و انشا کرده و توانایی آبادسازی آن را به شما بخشیده و از شما خواسته در آن به استعمار و آبادانی بپردازید.(سوره هود آیه ۶۱ - مجمع ا لبیان ،طبرسی ، ج ۵ و ۶ ،ص ۲۶۴)
اسلاید 5: عمران و آبادانی خود به عنوان یک نعمت ارزشمند تلقی می شود و آبادسازی و عمران زمین نیز به عنوان یک ماموریت و بلکه از اهداف خلقت و آفرینش بشر معرفی می گردد و در بیان منشای عمران و آبادانی زمین به ربوبیت و رحمت (بقره آیات ۲۱ و ۲۲ و روم آیه ۵۰ ) و علم و عزت و قدرت خود اشاره و توجه می دهد. (همان آیات و زخرف آیات ۹ و ۱۰)
اسلاید 6: تمدن سازی و ایجاد شهرها و آبادی هایی با همه امکانات رفاهی، به عنوان یک وظیفه و مسئولیت دینی و شرعی در همین راستا معنا و مفهوم می یابد. به سخن دیگر، از آن جایی که پیشرفت و تمدن، عمران و آبادانی، شاخه ای از کمالات است، لازم است تا انسان ها آن را تحقق بخشند و به دست آورند. شکی نیست که عمران و آبادانی، تمدن و پیشرفتی که عدالت همه سویه را به دنبال دارد، نیازمند کار و تلاش همه انسان هاست.
اسلاید 7: علامه طباطبايي درباره اين ماموريت انسان در زمين مي نويسد : كلمه «عمارت » به معناي آبادكردن چيزي است تا اثر مطلوب را دارا شود. خداوند وقتی از ماموریت انسان در زمین سخن می گوید به این معناست که علم و قدرت و اسباب آن کار را در اختیار انسان قرار داده و او بطور طبیعی و فطری از این دانایی و توانایی برخوردار است که با اسباب موجود در زمین هر گونه تغییرات را ایجاد کند که می تواند مثبت یا منفی باشد. به این معنا که می تواند موجب کمال و اصلاح چیزی شود یا آن که موجبات تباهی و نقص چیزی را فراهم آورد. لذا اگر جامعه بخواهد مسير آباداني ، رشد ، توليد و شكوفايي را بپيمايد وداراي شهرهایی ایمن و مقاوم در برابر هر گونه تهدیدی باشد مي بايست به آفات آن نیز توجه كند .
اسلاید 8: براي اين كه شهرها ، محلي ایمن و مطلوب براي زيستن و آسايش باشد، ما راهي جز اين در پيش نداريم كه به توسعه پايدار شهرها اهتمام تئوري و عملي بورزيم و در نهايت آن را براي جامعه يك ضرورت بدانيم تا براي خلاقيت، فرهنگ، مشاركت، تأمين نيازهاي بنيادين انسان و همه نيازهاي جامعه انساني زمينه سازي كند و نيز قوانين و مقررات و فرهنگ توسعه پايدار شهرها را در جامعه نهادينه سازيم. در مسير دستيابي به شرايط پايداري، وظايف گسترده اي بر عهده ما گذاشته شده است؛ ما موظفیم تا مؤلفه هاي توسعه پايدار را در تمامي سطوح برنامه ها و سياست گذاري ها رعايت كنیم.
اسلاید 9: اينك ما در جهاني زندگي مي كنيم كه در آن همه چيز با شتاب در حال تغييرات است و اين تغيير شتابان ، بسياري از مسائل پذيرفته شده و به ظاهر قطعي را نيز دستخوش تغيير نموده و در مسيري با سرنوشت نامعين هدايت مي كند . امروز اين جهان ثابت جاي خود را به جهاني سيال داده است كه در آن پايداري و ثبات كه اين همه به آن نياز داريم ديگر داده اي معين نيست .بلكه بايد با خواست و اراده بدست آيد.توسعه پايداردرشهرها به عنوان يك فرآيند ،لازمه بهبود و پيشرفت شهراست . فرايندي كه اساس بهبود وضعيت و از ميان برنده كاستي هاي جوامع شهری است.به عبارتی شهر سالم بايد ازشرايط بقا و حيات در هر وضعیتی برخوردار باشد .
اسلاید 10: شرط بقا وحیات و برقراری شهر ایمن نیازمند پایداری است و شرط پایداری توسعه وجود امنیت است .امنیت رفیع ترین ارزش یک جامعه است که بر پایه روابط و مناسبات سازگار برای بوجود آمدن جامعه امن طراحی می شود .با مروری بر تاریخ در می یابیم که امنیت همیشه یکی از دغدغه های اساسی و حیاتی جوامع بوده است که همواره با دو تهدید عمده روبرو بوده است :تهدید بیرونی مثل جنگ و اشغال کشوری توسط کشور دیگر تهدید درونی ( که این امر هم عمدتاً ریشه برون مرزی دارد ).
اسلاید 11: دشمنان خارجی و هرج ومرج طلبان همیشه تهدید های بالقوه بوده اند که آرامش و ثبات جوامع را درمعرض خطر قرارداده اند . بدیهی است این خطر های بالقوه و همیشگی حکومتها و دولتها را مجبور نموده تا برای استقرار نظم ، ثبات ،آرامش و ایمنی بیش از هر چیز به مسأله ایمنی و امنیت و راه های استقرار آن درجامعه و سطوح مختلف آن (خانه ـ محله ـ شهر ـ ملی ) بیاندیشند.
اسلاید 12: دفاع که در مقابل تهدید وتهاجم صورت می گیرد بر دو نوع دفاع عامل و دفاع غیرعامل است . دفاع بهینه ترکیب تلفیقی از دفاع عامل و غیرعامل می باشد . تکیه به هریک از دو نوع دفاع و در هر مقیاس ( ملی ، منطقه ای ، ناحیه ای و ... ) بستگی به شرایط و امکانات موجود از نظر نیروی انسانی ، شرایط اقتصادی، شرایط طبیعی ، شرایط اجتماعی، شرایط فرهنگی ،ویژگی های کالبدی و عملکردی و ... دارد و براین اساس میزان استفاده از هریک از انواع دفاع در کشورهای مختلف ، مناطق و طرحهای مختلف متفاوت است . در هر صورت هرچه بهره گیری از دفاع غیرعامل ضعیف شود باید از دفاع عامل استفاده نمود و بلعکس .
اسلاید 13: دفاع عامل ، با برنامه ریزی مدیریت بحران و با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و فعال و ابزار مناسب از جمله سلاح در حین تهاجم صورت می گیرد.دفاع غیرعامل ، مجموعه تدابیری است که بکارگیری آنها در طراحی و ساخت تأسیسات زیربنایی و یا مجتمع های زیستی توان دفاعی مجموعه را درزمان بحران حتی المقدور بدون نیاز به نیروی انسانی و بصورت خودبخود افزایش داده ، پیامدهای بحران را کاهش و امکان بازسازی مناطق آسیب دیده را باهزینه کمتر و در زمان کوتاهتر فراهم می نماید . در حقیقت طرحهای پدافند غیرعامل به نوعی مقابله با بحران قبل از رسیدن زمان آن می باشد.
اسلاید 14: هدف و مأموریت دفاع غیرعامل در مراکز حساس و زیرساخت ها و طرح های زیربنایی و شهری که درجه اول اهمیت بوده در سطح کلان ملی مطرح میباشد را می توان بصورت موارد ذیل برشمردجلوگیری از خسارتهای حیاتی به خدمات واحدها و تسهیلات یا محدودکردن این خسارتها.حفظ جان افرادو کاهش زیان ناشی از آسیب دیدگی مردم.تسهیل تسریع و بازسازی محل های آسیب دیده و احیای خدمات.انجام اقدامات پیشگیرانه و مداخله گرانه در مواقع مصائب.
اسلاید 15: پدافند غیرعامل ودفاع غیر نظامیاموال و جان مردمتهديدات وبلایای غیرطبیعی سرمايههاي ملي و عمومي كشورحفاظت ازدر برابرتهديدات وبلایای طبیعی
اسلاید 16: دفاع :دفاع يك مفهوم يكپارچه است كه شامل دو بخش عمده «دفاع عامل» و «دفاع غيرعامل» ميباشد.2- دفاع غيرعاملشامل تمامي طرحريزيها و اقدامات دفاعي است كه مستلزم بكارگيري سلاح و تجهيزات جنگي ميباشد.1- دفاع عاملمجموعه اقدامات غير مسلحانه كه موجب افزايش بازدارندگي، كاهش آسيبپذيري، تداوم فعاليتهاي ضروري، ارتقاء پايداري ملي و تسهيل مديريت بحران در مقابل تهديدات و اقدامات نظامي دشمن ميگردد.
اسلاید 17: به کارگیری پدافند غیرعامل در جهت مقابله با تهدیدات و تقلیل خسارات ناشی از حملات هوایی، موشکی، زمینی و ... کشور مهاجم، موضوعی بنیادی و اساسی است که وسعت و گستره آن تقریباً تمامی تاسیسات و مراکز حیاتی ،حساس ومهم کشور را در برمی گیرد . هر گاه تمهیدات دفاع عامل همراه با الزامات دفاع غیرعامل به حدی از کارآمدی لازم برسد و یا بالاتر باشد، خود بهخود باعث از بین رفتن طمع دشمن و ناامیدی در تهاجم خواهد شد و یا در صورت حادث شدن تهاجم، دشمن را در دستیابی به اهدافش با مشکل جدی روبرو خواهد نمود. پدافند غیر عامل و طرح های عمرانی
اسلاید 18: دفاع از سرزمين چه در مقياس ملي ، منطقه اي ، ناحيهاي وهمچنین طرح های عمرانی درتمامی سطوح علاوه بر محتواي سياسي و جغرافيايي آن، دفاع از موجوديت هاي تثبيت يافته فضا نيز هست. اگر امنيت انسان و فعاليت او در وضعيت و برنامه دفاعي كشور مدنظر قرار نگيرد، ناپايداري و بيثباتي اصليترين خطر تهديد فيزيكي و عملكردي فضا خواهد بود. به همين دليل تعريف شرايط دفاعي براي تامين امنيت و مشخص كردن ساز و كارها ، كالبد و ساخت و سازها و مكانهاي مناسب براي استقرار و ساماندهي دفاعي و امنیتی، بخش از وظايف اينگونه طرح ها به شمار مي رود. لذا در این خصوص مقام معظم رهبری (30/8/1385 ) می فرمایند :. . . طرح هاي عمراني در كنارش پدافند غيرعامل را ببينيد .
اسلاید 19: تاکید بر اصل دائمی وثابت بودن پدافند غیر عامل عدم توجه به کم یا زیاد شدن تهدیداتتاکید بر همیشگی بودن پدافند غیر عامل انجام کارها به بهترین وجهبیانات مقام معظم رهبری با مسئولان پدافند غیر عامل کشورمورخه 91/08/07
اسلاید 20: سیاستهای كلی نظام در امور پدافند غیرعاملراهنمای دستگاههای اجرایی، تقنینی و نظارتی، خط مشی و جهتگیری نظام در بخش پدافند غیرعامل 1. تأكید بر پدافند غیرعامل كه عبارت است از مجموعه اقدامات غیرمسلحانه كه موجب افزایش بازدارندگی، كاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن میگردد .2. رعایت اصول و ضوابط پدافند غیرعامل از قبیل انتخاب عرصه ایمن، پراكندهسازی یا تجمیع حسب مورد، حساسیتزدایی، اختفاء، استتار، فریب دشمن و ایمنسازی نسبت به مراكز جمعیتی و حائز اهمیت بویژه در طرحهای آمایش سرزمینی و طرح های توسعه آینده كشور .3. طبقهبندی مراكز، اماكن و تأسیسات حائز اهمیت به حیاتی، حساس و مهم و روزآمدكردن آن در صورت لزوم .
اسلاید 21: 4. تهیه و اجرای طرحهای پدافند غیرعامل (با رعایت اصل هزینه فایده) در مورد مراكز، اماكن و تاسیسات حائز اهمیت (نظامی و غیرنظامی) موجود و در دست اجراء بر اساس اولویتبندی و امكانات حداكثر تا پایان برنامه ششم و تأمین اعتبار مورد نیاز .5. تهیه طرح جامع پدافند غیرعامل در برابر سلاحهای غیرمتعارف نظیر هستهای، میكروبی و شیمیایی .6. دو یا چندمنظوره كردن مستحدثات، تأسیسات و شبكههای ارتباطی و مواصلاتی در جهت بهرهگیری پدافندی از طرحهای عمرانی و بویژه در مناطق مرزی و حساس كشور . 7. فرهنگ سازی و آموزش عمومی در زمینه به كارگیری اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در بخش دولتی و غیردولتی، پیش بینی مواد درسی در سطوح مختلف آموزشی و توسعه تحقیقات در زمینه پدافند غیرعامل .8. رعایت طبقهبندی اطلاعات طرحهای پدافند غیرعامل .
اسلاید 22: 9. ممانعت از ایجاد تأسیسات پرخطر در مراكز جمعیتی و بیرون بردن اینگونه تأسیسات از شهرها و پیشبینی تمهیدات ایمنی برای آن دسته از تأسیساتی كه وجود آنها الزامی است و ممانعت از ایجاد مراكز جمعیتی در اطراف تأسیسات پرخطر با تعیین حریم لازم .10. حمایت لازم از توسعه فناوری و صنایع مرتبط مورد نیاز كشور در پدافند غیرعامل با تأكید بر طراحی و تولید داخلی .11. به كارگیری اصول و ضوابط پدافند غیرعامل در مقابله با تهدیدات نرم افزاری و الكترونیكی و سایر تهدیدات جدید دشمن به منظور حفظ و صیانت شبكه های اطلاعرسانی، مخابراتی و رایانهای .12. پیش بینی سازوكار لازم برای تهیه طرحهای مشترك ایمنسازی و ایجاد هماهنگی در سایر طرحها و برنامهها و مدیریت نهادهای مسئول، در دو حوزه پدافند غیرعامل و حوادث غیرمترقبه در جهت همافزایی و كاهش هزینهها.13- ایجاد مركزی برای تدوین طراحی، برنامهریزی و تصویب اصول و ضوابط، استانداردها، معیارها، مقررات و آیین نامه های فنی پدافند غیرعامل و پیگیری و نظارت بر اعمال آنها .
اسلاید 23: سطوح پدافند غيرعاملمسئوليت اقدامماهيت اقدامسطح حوزهحوزه كارظرف اقدامسطح بندي رديفرهبري ، رياست جمهوري ، دولت ومجلسسياست كلي ، تدبير چشم انداز راهبردرهبران و وزراءو رياست جمهوريمغزافزاريسند چشم انداز ،برنامه آمايش سرزمينسطح راهبردي واستراتژيك1مديران عمده وروساي دستگاههاي اجرائيبرنامه ، سياست ، نظامات فني ،ائين نامهمديران عمده وكارشناسانمهندسي ،صنعتي ومديريت كلانبرنامه پنج سالهسطح عملياتي2مديران اجرائي ،مردم ونهادهاي مردمي اجراي برنامه ، آموزش تمرين وامادگيمردم ومديران اجرائيمديريت اجرائي وامادگي وتمرينبرنامه سالانه سطح اجرائي 3دستگاهها وسازمان پدافند غيرعاملاقدام فوريحوزه هاي باحساسيت بالادفاعي راهبردي وحساساحساس ضرورت واولويتسطح ويژه4
اسلاید 24: سطح بندي پدافند غيرعامل -سطح راهبردي
اسلاید 25: سطح بندي پدافند غيرعامل -سطح عملياتي
اسلاید 26: سطح بندي پدافند غيرعامل -سطح اجرائي
اسلاید 27: طبقه بندی مراکز،اماکن وتاسیسات حائزاهمیت * مراكز حياتي (Vita Centers) مراكزي هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتي از آنها، موجب بروز بحران، آسيب و صدمات قابل توجه به نظام سياسي، هدايت، كنترل و فرماندهي، توليدي و اقتصادي، پشتيباني، ارتباطي و مواصلاتي، اجتماعي، دفاعي با سطح تاثيرگذاري در سراسر كشور گردد. *مراكز حساس (Critical Centers) مراكزي هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتي از آنها، موجب بروز بحران، آسيب و صدمات قابلتوجهي در نظام سياسي، هدايت، كنترل و فرماندهي توليدي و اقتصادي، پشتيباني، ارتباطي و مواصلاتي، اجتماعي، دفاعي با سطح تاثير گذاري منطقهاي در كشور گردد. * مراكز مهم (Important Centers) مراكزي هستند كه در صورت انهدام كل يا قسمتي از آنها، موجب بروز آسيب و صدمات محدود در نظام سياسي، اجتماعي، دفاعي با سطح تاثير گذاري محلي در كشور گردد.
اسلاید 28: ردیفشاخص های موثردرصد وزنینمرهزیر مولفه1ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت15%1562ارزش گستره نفوذ ماموریت20%2063ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی40%4064ارزش اقتصادی10%1055اثر تهدید خارجی10%1046اثر تهدید شناسایی5%53شاخص های موثر
اسلاید 29: مجموعه نمرات قابل کسب از یک تا 15 می باشدارزش تاثیر عملکرد و فعالیت 15 %ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت 15 %ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت 15 %ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت 15 %ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت 15 %ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت 15 %سیاسی 2فرهنگی 2اجتماعی 2اقتصادی 1امنیتی 3دفاعی 51- ارزش تاثیر عملکرد و فعالیت
اسلاید 30: ارزش گستره نفوذ ماموریت 20 %ارزش گستره نفوذ ماموریت 20 %ارزش گستره نفوذ ماموریت 20 %ارزش گستره نفوذ ماموریت 20 %ارزش گستره نفوذ ماموریت 20 %ارزش گستره نفوذ ماموریت 20 %ملی 20منطقه ای 15استانی 10شهری 5ناحیه ای 3بخشی 12- ارزش گستره نفوذ ماموریت
اسلاید 31: ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی 40 %آمایش مکانی 5آمایش مکانی 5آمایش مکانی 5تجهیزات 3تجهیزات 3تاسیسات 3تاسیسات 3امکانات 5امکانات 5نیروی انسانی 20نیروی انسانی 20نیروی انسانی 20نیروی انسانی 20نیروی انسانی 20نیروی انسانی 20ماموریت 4ماموریت 4لایه اول (مناطق مرزی) 1لایه دوم (مناطق حاشیه ای) 3لایه سوم (مناطق مرکزی) 5قابل تامین 3غیرقابل تامین 1قابل تامین 1غیر قابل تامین 3قابل تامین 1غیر قابل تامین 5کمیت 10کمیت 10کمیت 10کیفیت 10کیفیت 10کیفیت 10ثابت 4متحرک 2لایه اول (مناطق مرزی) 1لایه دوم (مناطق حاشیه ای) 3لایه سوم (مناطق مرکزی) 5قابل تامین 3غیرقابل تامین 1قابل تامین 1غیر قابل تامین 3قابل تامین 1غیر قابل تامین 5زیر 100 نفر 3بین 100 – 500 نفر 7بالای 500 نفر 10مدیریتی 10نیروی تخصصی 7نیروی عمومی 3ثابت 4متحرک 23- ارزش انحصاری یا امکان جایگزینی
اسلاید 32: ارزش اقتصادی 10 %ارزش اقتصادی 10 %ارزش اقتصادی 10 %ارزش اقتصادی 10 %ارزش اقتصادی 10 %13581050000000050000000000500000000005000000000000500000000000000پانصد میلیونريال پنج میلیاردريال پنجاه میلیاردريال پانصد میلیاردريالپنج هزار میلیارد ريال4- ارزش اقتصادی
اسلاید 33: اثر تهدید خارجی 10 %اثر تهدید خارجی 10 %اثر تهدید خارجی 10 %اثر تهدید خارجی 10 %هوایی 4دریایی 2زمینی 1خرابکاری 3اثر تهدید شناسایی 5 %اثر تهدید شناسایی 5 %اثر تهدید شناسایی 5 %فضایی 2هوایی 1انسانی 25- اثر تهدید خارجی6- اثر تهدید شناسایی
اسلاید 34: حیانی 90-100حساس 70-90مهم 45-70قابل حفاظت 25-45عادی 0-25
اسلاید 35: مهم نيست چقدر امكانات در اختيار داري اگر ندوني چطور ازشون استفاده كني هيچ وقت كافي نيستند
اسلاید 36: شناسايي و اولويت بندي دارايي هاي مهم ساختمان گام حياتي در فرايند افزايش درجه محافظت در برابر تهدیدات است. در نظر داشته باشيد كه انسانها مهمترين دارايي هاي يك ساختمان مي باشند، شناسايي و اولويت بندي دارايي هاي
اسلاید 37: ارزش دارايي مي توان بصورت درجه تضعيف ناشي از خرابي آن دارايي تعريف كرد. دارايي به منابع با ارزشي گفته مي شود كه نياز به محافظت دارد. اين منبع با ارزش مي تواند ملموس (مانند ساختمان، امكانات، تجهيزات كاري و عملياتي، اطلاعاتي) يا غير ملموس(مانند فرايندها،اطلاعات و اعتبار سازمان ویا مجموعه ) باشد.ارزش دارايي ها فرايند ارزيابي ارزش دارايي ها شامل مراحل زير است:شناسايي لايه هاي دفاعيشناسايي دارايي هاي مهمشناسايي وظايف اصلي ساختمان و زيرساختهامحاسبه درجه بندي ارزش دارايي ها
اسلاید 38: در اين راهنما شناسايي داراييها در كنار مفهومي به نام لايه هاي دفاع انجام شده است. هدف لايه هاي دفاعي ساخت تعدادي لايه هاي امنيتي مناسب براي سخت تر نمودن نفوذ، محافظت در مقابل حملات ثانوي و افزايش زمان عكس العمل و تسهيل قرار گرفتن كاركنان مجموعه در محيط هاي امنتر يا محيط هاي طراحي شده مخصوص ايمني و حفاظت، مي باشد.
اسلاید 39:
اسلاید 40:
اسلاید 41: امید است با عنایت الهی گامهایمان بلندتر از گذشته در جهت سازندگی، پیشرفت و امنیت کشور برداشته شود تا بتوانیم با ارائه ایدههای نوین در عرصه امور مهندسی سطح پروژههای عمرانی را به لحاظ کیفی و کمی ارتقاء داده و هر روز شاهد پیشرفت , آبادانی و شکوفائی بیشتر در عرصههای مختلف ایران اسلامی باشیم و از این رهگذر با دستاوردهای بزرگ عمرانی , برگی زرین به اوراق رشد و توسعه پایدار کشور بیافزاییم .... تا درودی دیگر بدرود .
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.