پرستاری
اسلاید 1: پرستاریNursing
اسلاید 2: نام و نام خانوادگی:
اسلاید 3: آنچه که در این پاور پوینت خواهید خواند:
اسلاید 4:
اسلاید 5: پرستار، فردی که در زمینه اصول علمی و مهارتهای حرفهای مراقبت، درمان و آموزش بیماران تحصیل کرده و در آن مهارت داشته باشد.هرچند در گذشته به تمام مراقبین بیماران و ناتوانان پرستار می گفتند ولی امروزه پرستار فردی است که دارای تحصیلات دانشگاهی در این زمینه است. در ایران پرستارانی در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری وجود دارند.پرستار نمیتواند مرکز درمانی مستقلی داشته باشد بلکه در مراکز درمانی تاسیس شده مانند بیمارستان، درمانگاه و یا مطب عضوی از تیم درمانی است. در ایران سازمان نظام پرستاری به عنوان سازمان صنفی پرستاران میباشد.
اسلاید 6: پرستاری در ایرانپرستاری علمی در ایران در سال 1294 با گشایش اولین آموزشگاه پرستاری در شهر ارومیه آغاز شد. سپس در سال 1297 آموزش پرستاری در تهران به صورت رسمی شکل گرفت. در سال 1311 در بیمارستانی در کرمانشاه و همدان ، در سال 1315 در تهران، تبریز و مشهد، درسال 1316 مدرسه پرستاری در شیراز به تربیت پرستار پرداختند ، در سال 1315 با تلاش دولت وقت اولین مدرسه پرستاری در دانشسرای مقدماتی تاسیس و کارهای عملی در بیمارستان زنان انجام شد در سال 1319 در بیمارستان زنان مدرسۀ تاسیس شد که مدیریت آن را یک نفر ایرانی بر عهده داشت و تحت نظارت اداره فرهنگ بود. در سال های 1320 تا 1338 به ترتیب آموزشگاه های پرستاری شرکت نفت آبادان (1320) ، هلال احمر، شهید بهشتی و همدان (1327) ، تهران (1328) ، نمازی شیراز (1333) و جرجانی مشهد (1338) تاسیس شدند و تحت سرپرستی پرستاران خارجی شروع بکار کردند. از شرایط پذیرش برخی از آموزشگاه ها داشتن مدرک دیپلم کامل متوسطه بود.
اسلاید 7: در سال 1337 طبق اساسنامه آموزشگاه های پرستاری مصوب شورای عالی فرهنگ ، مقرر گردید پذیرش داوطلبان کلیه آموزشگاه ها با مدرک کامل متوسطه ، دوره تحصیل سه سال و ارزش آن معادل لیسانس پرستاری محسوب گردد. برنامه تحصیلی مدارس عالی پرستاری با رعایت معیارهای شورای بین المللی پرستاران و سازمان بهداشت جهانی تنظیم و به تصویب شورای عالی فرهنگ رسید. در این برنامه علاوه بر دروس اختصاصی و فنی ، دروس علوم رفتاری و اجتماعی نیز گنجانده شد.در سال 1344 اولین دوره آموزش چهار ساله پرستاری با تاسیس انستیتو عالی پرستاری فیروزگر آغاز گردید. به دنبال آن فارغ التحصیلان سایر آموزشگاه ها به منظور کسب مدرک لیسانس ، دوره تکمیلی لیسانس را طی نمودند. به طوری که در سال 1354 با تصویب دوره لیسانس پرستاری در وزارت علوم کلیه مراکز آموزش عالی پرستاری موظف به ارائه دوره چهار ساله با برنامه متمرکز گردیدند.پس از انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1359 با تشکیل شاخه پرستاری ستاد انقلاب فرهنگی برنامه ریزی متمرکز پرستاری توسط این شاخه با استفاده از نظرات صاحبنظران پرستاری صورت گرفت. با تشکیل وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی ، در سال 1365 و ایجاد دانشکده های پرستاری و مامایی ، کیفیت آموزش پرستاری توسعه فراوان یافت.
اسلاید 8: پس از انقلاب شکوهمند اسلامی تحولات چشمگیری در عرصه های مختلفی ایجاد شد و تعدادی از مدارس پرستاری به دانشکده های پرستاری تبدیل شدند و آموزش پرستاری به شکل آکادمیک ادامه یافت پرستاران همزمان با انقلاب اسلامی و مبارزات مردمی با انجام فعالیتهای مستمر خود خدمات ارزنده ای به انقلابیون و مجروحین ارائه دادند. همچنین در دوران دفاع مقدس پرستاران همواره از جمله گروههایی بودند که حضور مستمری در خطوط مقدم جبهه ها داشتند و هر جا مجروحی بود پرستاران و کادر امدادی بر بالین وی حاضر بودند، در بیمارستانهای صحرایی و در سخت ترین شرایط به کمک مجروحین شتافتند ودر این راه پرستاران نیز شهدا و ایثارگران بسیاری تقدیم انقلاب کردند. پرستاران بیمارستانهای سطح کشور نیز با ازدحام بیش از حد مجروح مواجه بودند و شیفت های طاقت فرسا را با دل و جان انجام میداند.در سال 1373 برنامه کارشناسی رشته پرستاری در راستای آموزشی جامعه نگر تدوین و در سال 1374 برنامه به تصویب شورای عالی برنامه ریزی وزارت فرهنگ و آموزش عالی رسید. پس از تشکیل شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی این برنامه تحت نظارت کامل وزارت متبوع قرار گرفت.
اسلاید 9:
اسلاید 10: پرستاری رشته ای مستقل و شاخه ای از علوم پزشکی است که دانش آموختگان آن به عنوان عضوی از تیم بهداشت در عرصه های مختلف مربوط به ارائه خدمات بهداشتی ، آموزشی ، پژوهشی ، مشاوره ای ، پیشگیری , مدیریتی و حمایتی ، مراقبت های درمانی و توانبخشی می پردازند .دوره کارشناسی پیوسته پرستاری اولین مقطع تحصیلی رشته پرستاری است که برنامه آن بر اساس ضوابط علمی و ارزش های اسلامی تهیه و تدوین شده است. آموزش پرستاری در سطح کارشناسی زمینه ساز تربیت پرستار حرفه است که به عنوان یک پرستار عمومی بتواند بررسی و شناخت وضعیت سلامت ، ارائه خدمات و هماهنگی مراقبت ها را در عرصه های مختلف به فرد ، خانواده و جامعه عهده دار شود.
اسلاید 11: از ابتدای تاریخ پرستاری یک نوع خدمت اجتماعی برای حفاظت و نگهدارای از خانواده بود.پرستاری با تمایل برای سلامتی افراد و فراهم کردن راحتی و اطمینان خاطر برای بیماران آغاز شد.در طب هندی که یکی از منابع بزرگ طب جهان و ایران است، همزمان با درمان بیماران مراقبت از آنها توسط افرادی که بعدها پرستار نامیده شدند صورت گرفته است. برای پرستاران خصوصیاتی مانند عفت، پاک چشمی و آشنایی با خواص دارویی لازم بود.فلورانس نایتینگل بانی پرستار نوین اولین فلسفه پرستاری براساس حفظ وارتقای سلامت مردم را پایه گذاری کرد.او اولین برنامه سازمان یافته آموزش پرستاری را در مدرسۀ آموزشی نایتینگل در بیمارستان سن توماس لندن ایجاد کرد .
اسلاید 12: پرستاری از مجروحان و کمک به ناتوانان در فطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد و دین اسلام نیز اهمیت ویژه ای برای این کار قائل است. در آیه 32 سوره مائده آمده است هر کس فردی را زنده کند و به جامعه پرتلاش انسان بر گرداند مثل این است که همه مردم را زنده کرده است. پرستاری از مددجویان در فطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد. رهبران الهی نیز همواره به عنوان الگو به امر پرستاری به عنوان کار نیک مبادرت می ورزیدند ، در همین راستا است که پیامبر اکرم (ص) یک شبانه روز پرستاری از بیمار را محشور شدن با حضرت ابراهیم (ع) در روز قیامت می داند.در جنگ های مسلمانان بانوان خاندان پیامبر(ص) و زنان مسلمان در خدمات پرستاری شرکت می کردند. حضرت زینب (س) نیز در جنگهای صدر اسلام و جنگ کربلا از مجروحین و مصدومین مراقبت به عمل آورده است لذا در کشور ما ایران روز تولد حضرت زینب کبری(س) روز پرستار نام گرفته است.
اسلاید 13:
اسلاید 14: در آستانه شروع عملیات سراسری با فراخوانی ستاد امداد و درمان وزارت بهداشت و فرماندهی بهداری جنوب و غرب کشور، پرستاران و دانشجویان پرستاری که در قالب تیم های اضطراری سازماندهی می شدند و در کوتاهترین زمان ممکن به مناطق عملیاتی اعزام و به سرعت در ترکیب تیم های درمانی بهداری غرب و جنوب کشور قرار می گرفتند. بررسی عملکرد پرستاران در طول 8 سال دفاع مقدس، حاکی از خودباروری و اعتماد به نفس بالای آنان در عرصه های مدیریتی و تخصصی بود.به طوری که به اقتضای شرایط و نیاز مجروحان و مصدومان، فعالیتی فراتر از وظایف حرفه ای خود به منصه ظهور می رساندند. توانایی های مدیریتی پرستاران در طول 8 سال دفاع مقدس در عرصه های مدیریت بهداری در رزم، از آنان مدیرانی توانمند و با درایت، تربیت کرده به طوری که بسیاری از آنان در جایگاه مدیریتی مسئول بیمارستان های صحرایی، اورژانس و مسئول بهداری لشکر و تیپ انجام وظیفه می کردند.اعتماد به نفس و توان تخصصی پرستاران در درمان و مراقبت مصدومان ان.بی.سی (شیمیایی، بیولوژی، هسته ای) و مجروحان جنگ تحمیلی، به درمان های موفق آنان و گاهی انجام جراحی های موفق فراتر از وظایف حرفه ای که اقتضای شرایط و نیاز آن زمان منجر می شد که نشان از توانایی های تخصصی و تکنیکی پرستاران دارد که در تاریخ پزشکی 8 سال دفاع مقدس ثبت شده است.
اسلاید 15:
اسلاید 16:
اسلاید 17: رسالت آموزش پرستاری در مقطع کارشناسی تربیت نیروی انسانی آگاه ، متعهد ، خبره و کارآمدی است ، که با کسب توانائی های حرفه ای و بهره مندی از دانش روز خدمات مورد نیاز بهداشتی ، مراقبتی و توانبخشی مقرون به صرفه را در بالاترین سطح استاندارد جهت تامین ، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه بتواند ارائه دهد. این مهم از طریق آموزش ، پژوهش و توسعه دانش پرستاری میسر می باشد.
اسلاید 18: بر اساس این برنامه آموزشی در ده سال آینده همگام با دنیای در حال تغییر فراگیرندگان این رشته طبق استانداردهای منطقه ای جهانی آموزش خواهند دید : دانش آموختگان این رشته جایگاه خود را در عرصه های مختلف ارائه خدمات در کلیه سطوح پیشگیری مشخص و تثبیت خواهند نمود ، در سطح ملی پست ها را اشغال نموده ، خدمات اثر بخش و مقرون به صرفه در جهت اعتلای سطح سلامت جامعه و بهبود کیفیت زندگی مددجویان ارائه خواهند داد ، و در سطح منطقه ایو بین المللی مطرح خواهند بود.
اسلاید 19: هدف کلی آموزش پرستاری در مقطع کارشناسی ، تربیت افرادی است که قادر باشند به عنوان عضوی از تیم سلامت به ارائه خدمات مراقبتی و بهداشتی ، آموزشی ، پژوهشی ، مشاوره ای ، مدیریتی و حمایتی و توانبخشی جهت تامین ، حفظ و ارتقاء سلامت فرد ، خانواده و جامعه بپردازند.طول دوره : 4 سالتعداد کل واحد ها : 135 واحدتعداد واحد دروس عمومی : 25 واحدتعداد واحد دروس پایه : 16 واحدتعداد واحد دروس اصلی : 12 واحدتعداد واحد دروس تخصصی : 46 واحدتعداد واحد دروس کارآموزی : 12 واحدتعداد واحد دروس کارآموزی در عرصه : 24 واحدعرصه های اشتغال به کار برای پرستاردانش آموختگان این رشته علاوه بر بیمارستانها می توانند در مراکز بهداشتی (درمانگاهها) ، دفاتر ستادی و وزارتخانه ای , مراکز اورژانس , مراکز خصوصی که خدمات مراقبت در منزل را به عهده دارند و در برخی از مراکز صنعتی و کارخانه ها مشغول به کار شوندادامه تحصیلدر مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاهها و دانشکده های پرستاری امکان ادامه تحصیل وجود دارد .
اسلاید 20:
اسلاید 21:
اسلاید 22: رسول اکرم ( ص ) :کسی که به مدت یک شبانه روز به پرستاری و مراقبت بیماری بپا خیزد ،خداوند او را با ابراهیم خلیل مبعوث می گرداندو از صراط چون برق درخشنده می گذرد .رهبر معظم انقلاب :پرستاری در واقع حقیقت معلمی است ، معلم صبر ، معلم حلم و بردباری ، معلم ایثار و گذشتعلامه طباطبایی“قدس سره“:مـن حاضرم حاصل هفتاد سال عبادتم را با یک شب پرستـاری از بیماران عوض نمایم
اسلاید 23:
اسلاید 24:
اسلاید 25: تعريف سازمانسازمان نظام پرستاري جمهوري اسلامي ايران، سازماني مستقل داراي هويت حقوقي كه به منظور تحقق بخشيدن به اهداف و وظايف مقرر در قانون تشكيل گرديده است. و در حال حاضر بالغ بر 000/100 پرستار به طور داوطلبانه عضو اين سازمان هستند.اهداف سازمان- تلاش براي حفظ حقوق پرستاران و مردم در قبال خدمات پرستاري.- كوشش در جهت برقراري، حفظ وحمايت از حقوق مادي، معنوي و صنفي پرستاران.- تلاش به منظور ارتقاء سطح دانش و مهارت و آموزش حين خدمت پرستاران.- آشنا ساختن جامعه نسبت به وظايف و نوع خدمات پرستاران.- تلاش در جهت اجراي موازين و ارزشهاي اسلامي در بخش پرستاري.- كوشش به منظور اجراي صحيح و دقيق مقررات و اخلاق امور پزشكي در بخش پرستاري.- همكاري با سازمانها و مؤسسات قانوني در كشور و در مجامع بينالمللي.
اسلاید 26: وظايف و اختيارات - همكاري در تهيه و تعيين استانداردهاي آموزشي سطوح مختلف پرستاري.- همكاري در تعيين تعداد و نحوه پذيرش دانشجويان پرستاري در دانشگاههاي كشور.- تلاش به منظور ارتقاء كيفي مهارتها و دانش فارغالتحصيلان پرستاري.- كمك به ايجاد و گسترش زمينههاي پژوهشي وتحقيقات علمي پرستاري در كشور و استفاده مفيد و كارآمد از دستاوردهاي اين تحقيقات.- همكاري در تعيين استانداردهاي خدمات و شرح وظايف ردههاي مختلف پرستاري.- همكار براي نظارت، كنترل وارزشيابي نحوه ارايه خدمات و رعايت قوانين و مقررات پرستاري.- تعيين ضوابط براي صدور، تمديد يا لغو كارت عضويت در سازمان.- همكاري در تعيين راههاي تبادل علمي، تحقيقاتي و حرفهاي با سازمانهاي قانوني داخل كشور و نيز با ساير كشورها و مجامع علمي و حرفهاي بينالمللي به منظور ارتقاء كيفيت آموزشي و خدماتي پرستاري.
اسلاید 27: دستاوردهاي سازماني – اداري - تشكيلاتي - شكلگيري هيئت مديرهها و شورايعالي- شكلگيري كميسيونهاي شورايعالي و هيئت مديرهها- تدوين و ابلاغ شرح وظايف شورايعالي و هيئت مديره ها- خريد ساختمان چهارطبقه در سال آخر دوره اول- تعريف نمودار تشكيلاتي سازمان و بكارگيري منابع انساني(بالغ بر40 نفر) در سازمان مركزي- عضويت بالغ بر صد هزار نفراز پرستاران به طور داوطلبانه- صدور كارت هوشمند عضويت همزمان INO / ICN براي كليه اعضاء- مكانيزه كردن تمام سيستمهاي عضويت و دبيرخانه- حضور بيش از 1000 نفر از منتخبين پرستاران در هيئت مديرهها و شورايعالي براي اجراي رسالت قانوني
اسلاید 28: دستاوردهای اجتماعی و سیاسی- افزایش جامعهپذیری حرفه پرستاری- افزايش منزلت اجتماعي پرستاران- افزايش شناخت و توجه مسؤولين به جامعه پرستاري- حضور موثر پرستاري در معادلات سياسي ـ اجتماعي كشور دیدار اعضای شورایعالی و سازمان- با رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالي- با رياست مجلس شوراي اسلامي- با رئیس جمهورعضويت افتخاري مسئولان كشوري در سازمان نظام پرستاري- رئيس جمهور- وزرای بهداشت دولتهای هشتم، نهم، دهم- دادستان كل كشور- تعدادي از استانداران
اسلاید 29: دستاوردهای علمی - آموزشی - حركت به سوي تخصصی شدن حرفه پرستاری- آموزش پودمانی پرستاران در تمام مقاطع تحصیلی- افزایش دورهها و ظرفیتهای تحصیلات تکمیلی- تغییر درصد پذیرش دانشجویان مرد و زن- اخذ مجوز و انجام آموزشهاي ضمن خدمت از سازمان مدیریت و برنامهریزی براي پرستاران- اخذ مجوزهای لازم برای آموزش مداوم پرستاران- ادامه تحصيل فارغالتحصيلان رشته هوشبري واطاق عمل- حذف شرط مدرك ليسانس براي ادامه تحصيل- افزايش ظرفيت پذيرش مربيان در مقطع PHD- پرستاران (دولتي و غيردولتي) و بازنشستگان- اعزام سالانه 200 نفر پرستار برگزیده به حج عمره با تشویق رئیس جمهور- چاپ كتاب پرستاري در كلام و نگاه بزرگان (مسؤولين و ...)- چاپ كتاب خاطرات پرستاري- برگزاري پنج جشنواره سراسري فرهنگي ـ ورزشي فعالسازي پايگاه اطلاعرساني پرستاران (www.ino.ir) درحد خبرگزاري و حركت به سمت خبرگزاري پرستاري در كشور - چاپ و انتشار نشریه ماهانه سازمان- تجلیل از ایثارگران جامعه پرستاري به صورت سالانه- ساخت نماهنگ وسرود اختصاصی پرستار- شروع ساخت مستند پرستاری، انقلاب و دفاع مقدس- همکاری در ساخت فیلمهای تلویزیونی ویژه روزپرستار(سه سال متوالی) همچون جان شیفته و قصیده شب بارانی و...- برقراری ارتباط با حوزههای علمیه برای تدوین منشور اخلاق و معنویت در پرستار ی اسلامی- تدوین طرح بازنگری لباس پرستاران با تأیید وزیر- تشکیل تیم پرستاری و بحران با مشارکت حداقل پنج هزار نفر
اسلاید 30: دستاوردهای رفاهی- اتمام ساخت مجتمع عظیم اقامتی ـ زیارتی (مشهد مقدس) با زيربناي 20000مترمربع- تجميع قدرت اقتصادي پرستاران به منظور تشكيل مثلث رفاهي ـ اقتصادي با اضلاع تعاوني ملي پرستاران، تعاوني اعتبار پرستاران و تعاونيهاي مسكن پرستاران در كل كشور- امضاء تفاهمنامه همکاری مشترك با وزارت تعاون- ا خذ نمايندگي بيمه و حركت به سوي بيمه پرستاران كشور- برقراری بیمه مسؤولیت مدنی پرستاران- عضویت در کارگروه اصلاح ساختار و مدیریت مجلس شورای اسلامی- عضویت در تیم تدوین برنامه پنجم توسعه- عضویت سازمان درهیئتهای بدوی، تجدید نظر و عالی سازمان نظام پزشکی- عضويت در هيئتهاي تشخيص صلاحيت كانديداهاي عضويت در شوراي اسلامي كار - عضويت در كميته فني تخصصي تفاهمنامه وزارت بهداشت و وزارت تعاون- عضويت در كارگروه مشترك ستادي- عضويت در كميته تخصصي فناوري معاونت تحقيقات و فناوري- عضويت در ستاد ساماندهي كسب و كار و حمايت از مشاغل خانگي- عضويت در كميته راهبردي تدوين شناسنامه و استاندارد خدمات پرستاري- عضويت در كميته تخصصي سلامت و رفاه الكترونيكي كار گروه فاوا رياست جمهوري- عضويت در شوراي راهبري سلامت سازمان صدا و سيما- عضويت در كميسيون تخصصي شورايعالي اشتغال
اسلاید 31: دستاوردهای روابط بین الملل- عضویت رسمی در شورای بین المللی پرستاران (ICN) با رأي قاطع 132 كشور دنيا- عضويت در هيئت مديره اجرايي ICN- شركت در جلسات و همايشهاي بينالمللي ICN- اخذ مجوز از ICN برای تشکیل مرکز مطالعات و تحقیقات پرستاری ICN براي اولين بار در خاورمیانه- برگزاري دورههاي LFC در ايران براي ارتقاء سطح علمي و حرفهاي پرستاران در ايران
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.