پوسیدگی دندان
اسلاید 1: پوسیدگی دندان
اسلاید 2: پوسیدگی دندان پس از سرماخوردگی، دومین بیماری شایع در جهان میباشد. پوسیدگی در کودکان و جوانان، شایعتر است و حدود 60 تا 90 درصد کودکان دچار پوسیدگی دندان هستند. اما هر کسی در هر سنی در معرض پوسیدگی دندان میباشد و پوسیدگی دندان ربطی به سن و سال ندارد.مهمترین علت پوسیدگی دندان مواد غذایی و نوشیدنیهای قنددار و چسبنده است. باکتریهای دهان با مصرف این قندها اسید تولید کرده و موجب ایجاد پوسیدگی در بافت سخت دندان میشوند.
اسلاید 3: به طور کلی غذاهایی که به دندانهای شما میچسبند، احتمال بروز پوسیدگی را افزایش میدهند. تمامی غذاهای قند و نشاستهدار مثل شیر، عسل، کشمش، آبنبات، غلات و حبوبات و نان جزو این غذاها به شمار میآیند. در هر میانوعدهای که شما مواد غذایی شیرین و شکردار را مصرف میکنید، دندانهای شما بیشتر از پیش در معرض پوسیدگی دندان قرار میگیرند ،که روند آن به شکل زیر رخ میدهد :
اسلاید 4: تشکیل پلاک چنانچه پس از مصرف موادغذایی سطح دندانها تمیز نگردد،میکروبهای داخل دهان به همراه خرده های موادغذایی، لایه ای را روی دندانها تشکیل میدهند که پلاک میکروبی نامیده میشود.پلاک دندان مادهای شفاف و چسبنده است که روی دندانها و خط لثه ایجاد میشود.پلاک دندان در ابتدا نرم بوده ولی اگر از سطح دندان برداشته نشود، با گذشت زمان سفت و سخت شده و دیگر از بین بردن آنها بسیار دشواری خواهد بود. مخصوصا پشت دندانهای جلو که تمیز کردن آن دشوار است، میتواند به محلی خوبی برای تجمع باکتریها تبدیل شود.پس از خوردن غذا و رسیدن موادقندی به میکروبهای پلاک میکروبی ، حدودا 2تا5 دقیقه بعد ،اسید تولید میشودکه در طی ده دقیقه میزان این اسید به حداکثر مقدار میرسد و تا حدود یک ساعت میحط دهان در حالت اسیدی باقی میماند.
اسلاید 5: حمله پلاکپلاک دندان اسیدهایی تولید میکند که به مینای دندان حمله کرده و باعث فرسایش یا ایجاد حفرههای کوچک روی آنها میشود. مینا اولین لایه و روییترین قسمت دندان است که دندان را میپوشاند و به عنوان سختترین ماده در بدن شناخته میشود. بعد از حمله به مینای دندان و آسیب به آن، اسید و باکتریها به لایهی زیرین مینا یعنی عاج راه پیدا میکنند و آن را از بین میبرند.لایه عاج بیشتر آسیبپذیر بوده زیرا که نرمتر بوده و نسبت به اسید مقاومت کمتری دارد.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.