علوم انسانی و علوم اجتماعی روانشناسی و روانپزشکی

پژوهش های عملی انفرادی در روان شناسی عمومی

pajoheshhaye_amali_enferadi_dar_ravan_shenasi_omoomi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [5 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “پژوهش های عملی انفرادی در روان شناسی عمومی”

پژوهش های عملی انفرادی در روان شناسی عمومی

اسلاید 1: نام درس:پژوهشهای عملی انفرادی در روان شناسی عمومی (پایان نامه)4 واحد عملیمنبع:راهنمای اجرا و نگارش پایان نامه و پژوهش های عملی(APA)مولف:حسن عبداله زادهتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 2: پایان نامه: پایان نامه، همانطور که از نام آن مشخص است واحد درسی پایانی دانشجو در یک مقطع تحصیلی است که دانشجو به صورت انفرادی تلاش می کند، موضوع یا مسئله ای تحقیقی را در مدت زمانی مشخص تحت بررسی قرار دهد.

اسلاید 3: اهداف درس: آشنایی دانشجو بانحوه اجرا و گزارش یک تحقیق عملی و علمی به منظور شناسایی و حل مسایل مرتبط با رشته تحصیلی(روان شناسی عمومی) هدف اصلی این واحد درسی است.

اسلاید 4: اهداف درس:علاوه بر این دانشجو سعی می کند با استفاده از مطالب قبلا یادگرفته شده(کلیه واحدهای نظری و عملی) موضوعی که مورد علاقه و نیاز است را با راهنمایی و مشاوره اساتید بررسی نماید.

اسلاید 5: اهداف درس: -آشنایی دانشجو با آخرین دستاوردهای علمی و تحقیقی رشته خود و همچنین ورود به دنیای تحقیق از دیگر اهداف نگارش و اجرای پایان نامه می باشد. - آشنایی دانشجو با نحوه تعیین طرح تحقیق(پروپوزال) و نحوه ارایه مقاله در مجلات علمی – پژوهشی یا همایشها و کنگره ها

اسلاید 6: پایان نامه همانطور که از نام آن مشخص است واحد درسی پایانی دانشجو در یک مقطع تحصیلی است که دانشجو به صورت انفرادی تلاش می کند، موضوع یا مسئله ای تحقیقی را در مدت زمانی مشخص تحت بررسی قرار دهد.

اسلاید 7: پایان نامه شما در دروسی مثل روش تحقیق، روشهای آماری ودیگر دروس نظری وعملی اصول نگارش پایان نامه را آموخته اید. اگر نیاز می بینید که برخی از این دروس را دوباره مرور کنید، این کار را انجام دهید.

اسلاید 8: تحقیق: تحقیق تلاش سازمان یافته ای است برای یا پیدا کردن پاسخ پرسش یا پرسش هایی که دانستن آن برا ی محقق از جهتی حایز اهمیت است. بنابر این هر تلاشی را نمی توان تحقیق به حساب آور د

اسلاید 9: تحقیق: در مرحلۀ اول پژوهشگر با ملاحظۀ یک وضعیت غیرقابل انتظار که برای او مبهم یا ناآشنا جلوه می کند ، برانگیخته می شود یا با یک موقعیت نامعین روبرو می شود .

اسلاید 10: تحقیق: در مرحلۀ بعد برای حل مسئله به جستجوی سابقۀ موضوع می پردازد تا بتواند عواملی که به طور بالقوه به بروز مسئله انجامیده است را حدس زده یا گمان های بخردانه ای دربارۀ آن به دست دهد .

اسلاید 11: تحقیق: درمرحلۀ بعد پژوهشگر به تدوین فرضیه یا سؤال های تحقیق می پردازد.درمرحلۀ بعدی به انجام مشاهده و گردآوری اطلاعات می پردازد .

اسلاید 12: تحقیق: بالاخره در مرحلۀ آخر با توجه به داده های حاصل از مشاهد به سؤال ویژۀ تحقیق پاسخ داده ، فرضیه را رد کرده یا به طور موقت آن را رد نمی کند و یا اینکه به تعدیل فرضیه می پردازد(سرمد،زهره.بازرگان،عباس.حجازی،الهه.1379.ص 23).

اسلاید 13: گام اول: گام اول در اجرای پایان نامه یا پروژه خودرا هنگام ورود به دانشگاه وشاید هم قبل از آن بر می دارید. در هر رشته که تحصیل می کنید موضوعات وحیطه هایی هستند که بیشتر مورد علاقه ونیاز شما هستند. وبیشتر به آنها فکرمی کنید.

اسلاید 14: گام اول: حیطه کلی ذهنی شما زمینه وپایه انتخابموضوع پایان نامه خواهد بود. اگر حیطه ذهنی وکلی شما سیاست وجهانی شدن باشد ولی در عین حال روان شناسی! می خوانید، نیازمند یک موضوع بین رشته ای هستید.

اسلاید 15: انتخاب موضوع: انتخاب موضوع تحقیق تحت تأثیر عواملی از قبیل تجارب،مطالعات، نیازها، احساسات، علایق، نگرش، محیط اطراف و محیط آموزشی شماست. با این حال شما هستید که در نهایت تصمیم می گیرید که آیا این موضوع مناسب هست یا نه؟

اسلاید 16: انتخاب موضوع: زمانیکه شما احساس می کنید از لحاظ ذهنی درباره مسأله ای دچار چالش شده اید و همچنین علاقه مندید که راه حل آن را بیابید اولین جرقه های انتخاب موضوع زده شده است.

اسلاید 17: انتخاب موضوع: حتماً در مورد حیطه کلی وهدف اصلی تان با دوستان و همکلاسیتان صحبت کنید ممکن است از کلماتی که عامیانه، غیر علمی وغیر قابل سنجش باشد؛استفاده کنید. با این حال، کوششهای فکری ومطالعات خود را ادامه دهید.

اسلاید 18: موضوع: معمولاً عنوان پایان نامه یا پژوهش به صورت جمله کاملاً مثبت، مختصر، دقیق، وصریح بیان می شود؛ بنابراین، مطرح کردن عنوان به صورت سؤالی مناسب نیست.

اسلاید 19: موضوع: موضوع شما و طرز بیان یا نگارش عنوان باید طوری باشد که حیطه یا محدوده تحقیق شما را مشخص کند به صورتیکه با خواندن عنوان تحقیق، محتوا و محدوده آن را بتوان پیش بینی کرد.

اسلاید 20: موضوع: متغیرهای اصلی تحقیق، چگونگی انجام پژوهش (رابطه، مقایسه ای ، تأثیر، علی بودن، توصیف و...)مکان، زمان به سال، وافرادی که قصد پژوهش روی آنها را دارید، ارکان عنوان شما را تشکیل می دهند.

اسلاید 21: موضوع: شتاب وعجله دانشجویان به منظور رسیدن به نتیجه وبه اتمام رساندن پژوهش، آنهارااز اهمیت انتخاب موضوع غافل می کند. زمانی که شما برای انتخاب موضوع صرف می کنیدبسیار مهم است.

اسلاید 22: موضوع:مطالعه منابع مرتبط با موضوع مورد بررسی تان کمک زیادی به کیفیت موضوع انتخابی می کند.

اسلاید 23: موضوع: سؤال مهم دیگر که مطرح است اینکه آیا موضوع یا مسأله ای را که می خواهید بررسی کنید با وسایل، امکانات وتوانایی های شما تطابق دارد؟ایا زمان لازم برای انجام پژوهش دارید؟

اسلاید 24: موضوع: آیا سازمانها، مؤسسات، مراکز ویا نمونه ای که قصد مطالعه برروی آنها را دارید با شما همکاری لازم را خواهند داشت ومی توانید از مهارتهای خودبرای جلب هکاری آنها استفاده کنید؟

اسلاید 25: موضوع: بدیهی است مثمرثمر بودن نتایج تحقیق وتکراری نبودن آن نیز مهم است. گاهی ممکن است دویا چند موضوع یا مسأله ذهن شما را مشغول کند که می توانید با سبک سنگین کردن آنها ودر نهایت مشاوره با اساتید خودیکی ازآنها را انتخاب کنید.

اسلاید 26: موضوع: برخی ازدانشجویان به علت عدم آشنایی با روش تحقیق و نداشتن اعتماد به نفس دچار ترس ونگرانی می شوندوتصمیم می گیرندجا پای محققان دیگر بگذارندوموضوعی کاملاً مشابه را انتخاب کنند

اسلاید 27: موضوع: ممکن است به موضوعی بسیار علاقه مند شوید اما بعدها به این نتیجه برسید که به اندازه کافی در این زمینه پژوهش انجام شده است.نیازی نیست روی همان موضوع تاکید کنید.

اسلاید 28: موضوع: «اصل ایجاز» را در نوشتن عنوان حتماً رعایت کنید. کلمات مقدماتی وابتدایی که معمولاً در ابتدای عنوان می آید را حذف کنید مثل«بررسی...»«تحقیقی درمورد...».

اسلاید 29: موضوع: سعی کنید تعداد کلمات عنوان شما از 15کلمه بیشتر نشود.(مثال: اثردوره های آموزشی ریلکسیشن بر اضطراب دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر بهشهر«1386»)

اسلاید 30: موضوع: لازم است مانند یک مجسمه ساز ظاهر عنوان خود را مرتب کنید. کدامیک از دوعنوان زیربهتر یا درست تر است؟

اسلاید 31: موضوع:1ـ بررسی علل روانی ـ اجتماعی فرار دختران، دردختران فراری شهر تهران در سال1386!2ـ آسیب شناسی روانی ـ اجتماعی فرار دختران در شهر تهران(1386).بنابراین بهتر است عنوان دوم را انتخاب کنید.

اسلاید 32: در ادامه سعی شده است مراحل اجرا و انجام پروژه تحقیقاتی را به ترتیب مشخص و تشریح کنیم.

اسلاید 33: فصل اول:کلیات تحقیقتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 34: 1-1مقدمه: در مقدمه در مورد موضوع پژوهشتان ومفاهیم کلی آن صحبت می کنید. نیازی نیست به مرور تاریخچه بپردازید.

اسلاید 35: 1-1مقدمه: خوب است بدانید که هرجمله یا پاراگرافی که ازمنابع مختلف استفاده می کنید حتماً باید مستند باشد ودر پایان هرجمله یا پاراگراف منبع آن را بنویسید...

اسلاید 36: 1-1مقدمه: منبع آن(به صورت نام خانوادگی، سال وصفحه«مثلاً برای کتابهای ترجمه شده شولتز،1382،ص22» وبرای کتب تألیفی (مثلاً شاملو،1375،ص33-25)داخل پرانتز ذکر شود

اسلاید 37: 1-1مقدمه: یکی از دانشجویان رشته روان شناسی که به بررسی تأثیر آسیب های روانی درزنان اسکیزوفرن بستری شده در یکی از مراکز بهزیستی پرداخته، مقدمه خودرا به این صورت آغاز کرده است :

اسلاید 38: 1-1مقدمه: «بیماریهای روانی از آغاز پیدایش بشر وجود داشته است وهیچ انسانی در مقابل این بیماریها مصونیت ندارد. عدم تفاهم، ناسازگاری و اختلالهای رفتاری در جوامع انسانی مشهور است ودر سنین مختلف خطر ابتلا وجود دارد ....

اسلاید 39: 1-1مقدمه: لازم به ذکر است در کلیه مراحل نگارش پایان نامه مطالب را با ضمیر شخصیمنیاما ننویسید مثلاً من در این تحقیق به این موضوع...یا ما سعی می کنیم به این سؤال که...که نادرست می باشد.

اسلاید 40: 1-1مقدمه: بهتر است زمان نگارش مطالب به زمان حال باشد .با این حال در خلاصه مقدمه و روش می توانید از زمان گذشته در نگارش استفاده کنید و در دیگر بخشها حتما از زمان حال استفاده کنید.

اسلاید 41: 1-1مقدمه: از به کار بردن کلمات واصطلاحات بسیار عامیانه واحساسی خودداری کنید. بهتر است احساس تأسف یا احساس شعف وخوشحالی خودرا به صورت کلمات متأسفانه ، خوشبختانه یا بدبختانه منعکس نکنید!

اسلاید 42: 1-2-بیان مسأله: حتماً این جمله را زیاد شنیده اید که هر تحقیقی با یک سؤال ذهنی شروع می شود. منظور همان سؤال اصلی ومهمی است که ذهن محقق را مشغول کرده وانگیزه ای شده تا وی به تکاپو بیافتد وجواب آن را بیابد.

اسلاید 43: 1-2-بیان مسأله: با توضیحات و مفاهیمی که در بیان مساله مطرح می شود خواننده متوجه ابهام و سوال اصلی تحقیق می شود.در این قسمت می توانید ازتوضیحات نظری واجمالی از پژوهشهای انجام شده برای بیان مسأله استفاده نمایید.

اسلاید 44: 1-2-بیان مسأله: .......:«علاوه بر این موضوع جای سؤال دارد که آیا اولویت انتخاب رنگها ار تباطی با سطح هیجان خواهی افراد دارد یا نه؟»

اسلاید 45: 1-3- اهمیت وضرورت تحقیق: مطمئناً وقتی تصمیم قطعی به انتخاب یک موضوع گرفتید بیانگر این است که آن مسأله برای شما از اهمیت وضرورت کافی برخوردار است

اسلاید 46: 1-3- اهمیت وضرورت تحقیق: اینکه به ثمر رساندن این پژوهش چه کاربردهایی خواهد داشت ویا اینکه باعث حل چه مشکل یا مشکلاتی می شود در حیطه اهمیت وضرورت شماست

اسلاید 47: 1-3- اهمیت وضرورت تحقیق: برای نگارش این قسمت از تحقیق، کاربردی تر فکر کنید. سعی کنید این قسمت را واقع بینانه وکامل تر مطرح کنید، با این کار خودرا از لحاظ روحی برای ادامه تحقیق تقویت کرده اید

اسلاید 48: 1-4-اهداف تحقیق:معمولاً در تحقیق به دوصورت 1-4-1- اهداف (یا هدف)کلی1-4-2- اهداف (یا هدف)جزیی مطرح می شود.

اسلاید 49: 1-4-اهداف تحقیق: 1-4-1- اهداف (یا هدف)کلی هدف کلی همان هدف اصلی و منظور نهایی از انجام تحقیق است که معمولاً برگرفته از موضوع یا عنوان تحقیقتان است.

اسلاید 50: 1-4-اهداف تحقیق:1-4-2- اهداف (یا هدف)جزیی هدف یا هدفهای جزیی زیر مجموعه های هدف کلی اند وخواننده نشان می دهد که محقق علاوه بر هدف اصلی ونهایی دنبال چه اهداف دیگری است .

اسلاید 51: یکی از دانشجویان که هدف اصلی(کلی) خودرا اینطور بیان کرده: تعیین رابطه بین سلامت روان ومهارتهای ارتباطی در دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر

اسلاید 52: یکی از دانشجویان هدف جزیی خودرا به این شکل می نویسد: مقایسه میزان سلامت روان دانشجویان رشته های فنی،علوم انسانی و علوم پایه در دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر.

اسلاید 53: 1-4-اهداف تحقیق: برای نوشتن هدفها از کلمات دقیق، عینی وقابل سنجش استفاده کنید. کلماتی مثل تعیین مقایسه، رابطه کلمات مناسب هستند . اما کلماتی مثل شناخت، فهمیدن کلمات مناسب وعینی نیستند

اسلاید 54: 1-4-اهداف تحقیق: در اهداف مواردی را طرح می کنید که در تحقیقتان قابل سنجش و اندازه گیری باشد.هدف کلی(درست): تعیین اعتبار درونی پرسشنامه پرساد(رغبت سنج ازدواج دانشجویی) در دانشجویان دانشگاههای شهر دامغان.

اسلاید 55: 1-4-اهداف تحقیق: در اهداف مواردی را طرح می کنید که در تحقیقتان قابل سنجش و اندازه گیری باشد.هدف (نادرست):کمک به مراکز مشاوره و دانشگاهها برای مشاوره بهتر ازدواج!

اسلاید 56: 1-5-فرضیه 1-6- سؤال تحقیق: بیان فرضیه ها وسؤالات تحقیقی از دیگر قسمتهای مهم یک تحقیق است.

اسلاید 57: 1-5-فرضیه محقق لازم است ابتدا به بررسی پیشینه تحقیق بپردازد وبه دقت پژوهشهای قبلی انجام شده را مطالعه کند

اسلاید 58: 1-5-فرضیه باید تصویری علمی از چگونگی متغیرها و نحوه ارتباط و تاثیر گذاری آنها با یکدیگر را ارایه دهید،تا بر اساس آن تلاش کاوشگرانه خود را آغاز نمایید و در ادامه از صحت و سقم آن مطلع شوید.

اسلاید 59: 1-5-فرضیه 1-6- سؤال تحقیق: به نظرشما فرق بین سؤال تحقیق وفرضیه درچیست؟ آیا سؤال همان فرضیه است که به صورت سؤالی مطرح شده است؟!

اسلاید 60: 1-5-فرضیه 1-6- سؤال تحقیق: اگر فرضیه جوابی است که محقق به سؤال تحقیق می دهد، این جواب باید چه شرایطی را ازلحاظ روش شناسی داشته باشد؟

اسلاید 61: 1-5-فرضیه 1-6- سؤال تحقیق: حتماً تعریف فرضیه رامی دانید: حدسی اندیشمندانه در باره رابطه بین متغیرها و پدیده ها. فرضیه به صورت جمله اخباری مطرح می شود وبیانگر نتایجی است که محقق انتظار دارد واحتمال می دهد در ادامه(بدون سوگیری) به آن برسد.

اسلاید 62: 1-5-فرضیه مثال: بین بعد شخصیتی دلپذیر بودن ورضایت زناشویی رابطه مثبت جوددارد.

اسلاید 63: 1-5-فرضیه به همان اندازه که تأیید یک فرضیه اهمیت دارد، عدم تأیید آن نیز دارای اعتبار ودرحین حال تفاسیر علمی با اهمیت است.

اسلاید 64: 1-5-فرضیه یک فرضیه هیچ گاه اثبات یا ابطلال نمی شود، بلکه براساس داده های بدست آمده فقط تأیید را ردّ می شود.

اسلاید 65: 1-5-فرضیه اگر شما نمی دانیدچه موقع فرضیه وچه موقع سؤال مطرح کنید ابتدا لازم است با زیربنا وپایه های ارایه فرضیه آشنا شوید:

اسلاید 66: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : 1- مبنای نظری یا نظریه ها 2- مبنای عملی وتحقیقاتی که تا کنون مرتبط با موضوع مورد بررسی انجام شده است..

اسلاید 67: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : اگر بعد از بررسی پیشینه تحقیقات ونظریه های علمی مرتبط با موضوع تحقیق ورابطه بین متغیرهایتان ، به این نتیجه برسیدکه بین متغیرهای مورد بررسی رابطه مشخصی(مثلا مثبت یا منفی) وجوددارد .....

اسلاید 68: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : واین رابطه مستند به پیشینه نظری وعملی قبلی است وهمگرایی نسبی درآن را بطه وجوددارد شما دراین شرایط می تواندفرضیه بدهید.

اسلاید 69: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : اگر حدس شما ویا آن چیزی که قصد مطرح کردنش را دارید زیربنای نظری وتحقیقی ندارد ویا همگرایی بین نتایج تحقیقات ونظرات قبلی بدست نیامده باید سؤال طرح کنید.

اسلاید 70: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : به دلیل وجودهمین زیربناهای علمی(نظریه ها و تحقیقات) است که شما بخردانه حدسی را به صورت جهت دار مطرح می کنید(یک سویه). مثال: بین میزان فشارروانی کارکنان بامیزان بهره وری سازمان رابطه منفی وجوددارد.

اسلاید 71: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : وقتی درنظریات وتحقیقات به مطالعه وبررسی رابطه بین بعد انعطاف پذیری شخصیت وهوش هیجانی بپردازید. نتوانید به نتیجه مشخصی برسید در این شرایط مطرح کردن سؤال بجا وسنجیده است: آیا بین بعد انعطاف پذیری شخصیت وهوش هیجانی رابطه معنی داری وجوددارد؟

اسلاید 72: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : فرضیه جهت دار است وبیان این جهت داری به شیوه های مختلفی ممکن است باشدمثلاً: شخصیت مرد تأثیربیشتری بررضایت زناشویی دارد.

اسلاید 73: زیربنا وپایه های ارایه فرضیه : برخی مواقع تحقیقی تنها دارای یک متغیر است ومحقق فقط می خواهد به توصیف چگونگی وضع آن متغیر بپردازد وچنین مواقعی بهتر است سؤال مطرح شود. اگر موضوعی تحت عنوان: بررسی زمینه های فرهنگی ـ خانوادگی افراد دارای اختلال شخصیت مرزی، باشد

اسلاید 74: می توانید سؤالهای این چنینی مطرح کنید 1ـ افرادداری اختلال شخصیت مرزی دارای چه زمینه های خانوادگی هستند؟ 2ـ افراددارای اختلال شخصیت مرزی دارای چه زمینه های فرهنگی هستند؟

اسلاید 75: علاوه براینکه سؤال تحقیق را می توان به صورت توصیفی(چه می باشد؟چیست؟ چگونه؟) ویا رابطه ای مطرح کرد برخی ازسؤالات نیز به صورت مقایسه ای یا تفاوتی مطرح می شودآیا سبکهای تربیتی والدین کودکان بیش فعال متفاوت ازکودکان عادی است ؟

اسلاید 76: ارایه فرضیه و سوال : همانطور که ارزش یک تحقیق به تأیید شدن فرضیه های آن نیست، تعداد زیاد فرضیه ها وسؤالات وملاک مهم ومعتبربودن تحقیق نیست.

اسلاید 77: 1-7-متغیرهای پژوهش: در حالتی کلی متغیرها آن شرایط یا خصوصیاتی هستند که پژوهشگرآنها را دستکاری کنترل یا مشاهده می کندومتغیر ویژگی واحد مورد مشاهده است ونمادی است که اعداد یا ارزشها به آن منتسب می شود.

اسلاید 78: 1-7-متغیرهای پژوهش: نوع متغیرهای موجود در تحقیقتان را مشخص کنید تا بتوانید به سؤالهای تحقیق ویا آزمون صحیح فرضیه ها بپردازید.

اسلاید 79: 1-7-متغیرهای پژوهش:متغیرها را معمولاً از نظر نقش آنها را در تحقیق به 5 دسته تقسیم می شود: در این قسمت پنج نوع متغیر را با استفاده کتاب روش تحقیق در علوم رفتاری تالیف سرمد،بازرگان و حجازی(1379) معرفی می کنیم.

اسلاید 80: 1-7-متغیرهای پژوهش: 1- متغیر مستقل2- متغیر وابسته 3- متغیر تعدیل کننده 4- متغیر کنترل 5- متغیر مداخله گر

اسلاید 81: 1-7-متغیرهای پژوهش: متغیرها را معمولاً از نظر نقش آنها را در تحقیق به 5 دسته تقسیم می شود: در این قسمت پنج نوع متغیر را با استفاده کتاب روش تحقیق در علوم رفتاری تالیف سرمد،بازرگان و حجازی(1379) معرفی می کنیم.

اسلاید 82: متغیر مستقل یک ویژگی از محیط فیزیکی یا اجتماعی است که بعد از انتخاب ، دخالت یا دستکاری شدن توسط محقق ، مقادیری را می پذیرد تا تأثیرش بر روی متغیر دیگر (متغیر وابسته) مشاهده شود .

اسلاید 83: 1-7-متغیرهای پژوهش:آیا تفاوتی بین عملکرد ریاضی دانش آموزان که با روش الف یا ب آموزش دیده اند وجود دارد ؟ در این تحقیق روش تدریس متغیر مستقل در نظر گرفته شده است تا تأثیرش بر عملکرد ریاضی ( متغیر وابسته ) مورد مطالعه قرار گیرد .

اسلاید 84: 1-7-متغیرهای پژوهش:در مطالعات از نوع همبستگی ، به جای متغیر مستقل از اصطلاح متغیر پیش بین و به جای متغیر وابسته از متغیر ملاک استفاده می شود

اسلاید 85: 1-7-متغیرهای پژوهش: در بعضی از مسائل پژوهشی ، متغیرهای مورد مطالعه به صورتی تعریف شده اند که نمی توان متغیر مستقل را از متغیر وابسته به طور کامل متمایز کرد . باید توجه داشت که تعداد و ماهیت متغیر مستقل در هر تحقیق به مسئلۀ تحقیق بستگی دارد

اسلاید 86: 1-7-متغیرهای پژوهش: برای مثال در بررسی رابطۀ عزت نفس و پیشرفت تحصیلی ، تمایز متغیر مستقل و وابسته از یکدیگر مشخص نیست . در این گونه تحقیقات هدف پژوهشگر برقراری رابطۀ همزمانی میان متغیرها است .

اسلاید 87: 1-7-متغیرهای پژوهش:متغیر وابسته ، متغیری است که تغییرات آن تحت تأثیر متغیر مستقل قرار می گیرد . برای مثال در بررسی تأثیر شیوه های تشویق بر یادگیری دانش آموزان ، یادگیری به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است تا اثر تشویق بر آن اندازه گیری شود .

اسلاید 88: 1-7-متغیرهای پژوهش:متغیر تعدیل کننده ، متغیر کیفی یا کمّی است که جهت یا میزان رابطۀ میان متغیرهای مستقل و وابسته را تحت تأثیر قرار می دهد (Baron & Kenny , 1986 ) . متغیر تعدیل کننده را می توان متغیر مستقل دوم نیز منظور داشت .

اسلاید 89: 1-7-متغیرهای پژوهش: برای مثال در بررسی تأثیر شیوه های مختلف تشویق بر یادگیری دانش آموزان دختر و پسر ، محقق می خواهد تأثیر جنسیت را نیز بر رابطۀ بین تشویق و یادگیری مورد مطالعه قرار دهد .در این تحقیق جنسیت متغیر تعدیل کننده محسوب می شود.

اسلاید 90: 1-7-متغیرهای پژوهش:متغیر کنترل : در یک تحقیق اثر تمام متغیرها را بر یکدیگر نمی توان به طور همزمان مورد مطالعه قرار داد . بنابراین محقق اثر برخی از متغیرها را کنترل نموده ، آن ها را خنثی می کند .

اسلاید 91: متغیر کنترل :برای مثال این سؤال پژوهشی را که « چه رابطه ای میان پیشرفت تحصیلی و عزت نفس دانش آموزان پسر پایۀ پنجم ابتدایی وجود دارد ؟ » اثر پایۀ تحصیلی و جنسیت بر پیشرفت تحصیلی و عزت نفس کنترل می شود .

اسلاید 92: متغیر کنترل :کنترل متغیرها از دو طریق ممکن می باشد : الف - کنترل های تحقیقی ب - کنترل آماری

اسلاید 93: متغیر کنترل :کنترل تحقیقی را می توان ، با شیوه های زیر اِعمال کرد : * انتساب تصادفی : در این شیوه آزمودنی ها به روش کاملاًٌ تصادفی به سطوح متغیر مستقل نسبت داده می شوند .

اسلاید 94: متغیر کنترل :* همتا کردن :در این شیوه گروه ها از لحاظ متغیرهای مزاحم همتاسازی می شوند.

اسلاید 95: متغیر کنترل :* تشکیل گروه های همگن: در این شیوه دامنۀ محدودی از متغیر کمّی مزاحم یا سطح خاصی از متغیر کیفی مزاحم در نظر گرفته می شود تا تغییرات متغیر مزاحم کنترل شود .

اسلاید 96: متغیر کنترل :* استفاده از یک گروه به عنوان کنترل خودش : در این شیوه برای کنترل متغیرهای فردی ناخواسته ، از خودآزمودنی ها به عنوان گروه کنترل استفاده می شود .

اسلاید 97: 5- متغیر مداخله گر: متغیری است که محقق برای استنتاج از نحوۀ تأثیر متغیر مستقل بر متغیر تابع مورد نظر قرار می دهد . تأثیر متغیر مداخله گر را نه می توان کنترل کرد و نه به طور مستقیم و مستقل از سایر متغیرها مشاهده کرد .

اسلاید 98: 5- متغیر مداخله گر: در یک طرح تحقیق که هدف آن بررسی تأثیر روش آموزش برنامه ای در مقایسه با سخنرانی برای دروس ریاضی پایۀ پنجم ابتدایی است ، متغیر مستقل روش تدریس و متغیر وابستۀ پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است .

اسلاید 99: 5- متغیر مداخله گر: از آنجا که یادگیری متغیری است که تأثیر متغیر مستقل بر متغیر وابسته را تحت تأثیر قرار می دهد و مشاهدۀ آن به طور مستقیم امکان پذیر نمی باشد ، متغیر مداخله گر نامیده می شود . بدون شک نقش متغیرهای مداخله گر در تفسیر نتایج مدّ نظر قرار می گیرد .

اسلاید 100: 1-7-1-تعریف مفهومی 1-7-2-تعریف عملیاتی

اسلاید 101: 1-7-1-تعریف مفهومی 1-7-2-تعریف عملیاتی تعریف مفهومی وعملیاتی متغیرهای تحقیق(فقط متغیرهایی که درفرضیه هاوسؤالها آمده) درانتها فصل اول بیان می شود.

اسلاید 102: 1-7-1-تعریف مفهومی بهتر است متغیرها یا واژه های مدنظر را ابتدا به صورت مفهومی یا نظری تعریف کنید تعریف مفهومی به معنای تعریف یک واژه(مثل پیشرفت تحصیلی، سلامت روان، شادکامی، هوش و...) توسط واژه های دیگر است.

اسلاید 103: 1-7-1-تعریف مفهومی برای تعریف مفهومی می توانید از فرهنگ های توصیفی تخصصی رشته خود یا کتب مربوط استفاده کنید.

اسلاید 104: 1-7-1-تعریف عملیاتی برای اینکه تعریف مفهومی قابل اندازه گیری ومشاهده باشد باید به صورت عملیاتی تعریف شود.اگر پیشرفت تحصیلی را میانگین کل افراد در ترم تحصیلی تعریف کنید، شما پیشرفت تحصیلی را تعریف عملیاتی کرده اید

اسلاید 105: 1-7-1-تعریف عملیاتی تعریف عملیاتی هوش: نمره ای است که هرآزمودنی ازآزمون هوش(مثلاً)ریون پیشرفته می گیرد. پایان فصل اول

اسلاید 106: فصل دوم:پایه های نظری و پیشینه تحقیقاتیتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 107: بررسی پیشینه: به محقق این امکان را می دهد که از تجارت دیگر محققان استفاده کنند واشتباهات آنها را مرتکب نشوند و دوباره کاری نکند.

اسلاید 108: بررسی پیشینه: اشتباهی که برخی دانشجویان انجام می دهند اینکه هنگام مطالعه مقالات وتحقیقات به فصل روش شناسی(فصل سوم تحقیق) آن توجه نمی کنند. برخی نیز به محض به دست گرفتن یک پایان نامه شروع به کپی برداری از فصل دوم می کنند، بدون آنکه به مطالعه آن بپردازند.

اسلاید 109: بررسی پیشینه: برخی نیز هنگام نت برداری از نوشتن منبع مورد استفاده غفلت می کنندو در آینده دچار مشکل می شوند. محقق موظف است اصول اخلاقی وعلمی را در منبع نویسی رعایت کند.

اسلاید 110: بررسی پیشینه: بسیاری از دانشجویان درباره موضوع خود مطالب گوناگونی از کتابها، مجلات، روزنامه ها، سایت های اینترنتی، تحقیقات ، مقالات وغیره را گرد آوری می کنند .مجلات علمی-پژوهشی یا ترویجی کمک شایانی به شما می کنند.

اسلاید 111: بررسی پیشینه: برای جمع آوری پیشینه ودیگر اطلاعات نیازمند پشتکار وحوصله زیاد هستید وزودنباید نا امید شوید. در حین بررسی پیشینه ممکن است تصمیم بگیرید تغییراتی در طرح تحقیقی از قبل تعیین شده خود بدهید.

اسلاید 112: بررسی پیشینه:بدیهی است کتابها ومجلات را ازکتابخانه های عمومی ودانشگاهی وکتاب فروشی ها قابل تهیه است. استفاده از مجله نمایه به شما کمک زیادی می کند.هنگام جستجوی کتابهای مرتبط برگه دان موضوعی کتابخانه ها را به دقت نگاه کنید.

اسلاید 113: بررسی پیشینه:سازمان اسناد ومدارک علمی ایران چکیده مقالات وپایان نامه های کارشناسی ارشد ودکترای دانشگاه های دولتی ایران را از طریق سایت اینترنتی(www.irandoc.ac.ir) در دسترستان قرار می دهد.(از آدرس اینترنتی زیر می توانید به چند سایت مهم روان شناسی ارتباط پیدا کنید:http://psychologyinfo.blogfa.com

اسلاید 114: بررسی پیشینه:استفاده از چکیده مقالات همایشها وکنگره ها نیز کمک زیادی می کند. برخی از مواقع نیاز است از طریق ایمیل یا حضوری با اساتید ومحققان دانشگاه های دیگر در ارتباط باشید تا اطلاعات کامل تری بگیرید.

اسلاید 115: بررسی پیشینه:اینک شما مقالات ومطالبی را جمع آوری کرده اید. خلاصه ای از هر مقاله یا منبع تهیه کنید وسپس آنها را اولویت بندی کنید. لازم به ذکر است که هر مقاله یا مطلب باید دارای کتاب شناسی ومشخصات آن مطلب کامل باشد.

اسلاید 116: بررسی پیشینه:بررسی پیشینه نظری(در ابتدای فصل) با کلی ترین موضوع ومطالب در ار تباط با متغیرهای اصلی تحقیق شروع می شود وبه مرور خاص وجزیی می شود.

اسلاید 117: بهتر است این فصل را به دوقسمت کنید. قسمت اول 2-1-پیشینه نظری یا مبانی نظری وقسمت دوم 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی.

اسلاید 118: 2-1-پیشینه نظری یا مبانی نظریدر قسمت اول نظریات مرتبط با موضوع تحقیق را بیان می کنیدودر قسمت دوم به فعالیت های عملی وتحقیقی محققان گذشته که مثل شما پژوهش کرده اند می پردازید در قسمت دوم نیز می توان تحقیقات داخلی وخارجی را جدا کرد.

اسلاید 119: 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی. لازم است نام و نام خانوادگی، سال وموضوع وخلاصه ای از نتایج تحقیق افراد قبلی را ذکر کنید.از این رو هنگام مطالعه و نوشتن تحقیقات قبلی باید مشخصات کامل مقاله یا پایان نامه را یادداشت کنید.

اسلاید 120: 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی. لازم است نام و نام خانوادگی، سال وموضوع وخلاصه ای از نتایج تحقیق افراد قبلی را ذکر کنید.از این رو هنگام مطالعه و نوشتن تحقیقات قبلی باید مشخصات کامل مقاله یا پایان نامه را یادداشت کنید.

اسلاید 121: 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی. مثال:در تحقیقی که توسط ذوقی پایدار،عبداله زاده،حیدری و زهره ای با عنوان رابطه بین هوش هیجانی،فراشناخت،سلامت روان و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاههای همدان در سال 1384 انجام شده نتایج زیر بدست آمده است ..............

اسلاید 122: 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی. مثال:در تحقیقی که توسط ذوقی پایدار،عبداله زاده،حیدری و زهره ای با عنوان رابطه بین هوش هیجانی،فراشناخت،سلامت روان و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاههای همدان در سال 1384 انجام شده نتایج زیر بدست آمده است ..............

اسلاید 123: 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی. نکته مهم اینکه بررسی پیشینه فقط نقل قول نیست بلکه تلقیق مطالب بررسی شده وتفسیر و نقد پژوهشگر از موضوع یا مسأله مورد نظر است.

اسلاید 124: 2-2- پیشینه عملی یا تحقیقاتی. قبلاً تفاوت فرضیه وسؤال را بیان کردیم وقتی پیشینه را خوب بررسی کردید، می توانید تصمیم بگیرید چه زمانی باید فرضیه داشته باشیدوچه زمانی سؤال تحقیق .

اسلاید 125: برای اینکه در مجموع به یک جمع بندی از بررسی پیشینه یا فصل دوم برسید می توانید در نهایت به 2-3- نتیجه گیری کلی از پیشینه بپردازیدوبه نقد وبررسی تحقیقات ونظریات قبلی نیز بپردازید.پایان فصل دوم

اسلاید 126: فصل سوم:روش شناسیتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 127: 3-1- روش تحقیقبه طور معمول در فصل سوم گزارش تحقیق، مبحث روش شناسی مطرح می شود. یعنی دراین فصل باید مشخص شود که روش انجام پژوهش چگونه است. تسلط شما به موضوع تحقیقتان از یک طرف وآشنایی شما با روش تحقیق وآمار موفقیت شما را در این فصل رقم می زند

اسلاید 128: 3-1- روش تحقیقمعمولاً روش تحقیق با توجه به دوملاک تعیین وتقسیم می شود. اول براساس هدف تحقیقی که شما قصد انجام آن را دارید(به سه قسمت بنیادی، کابردی وتحقیق وتوسعه)

اسلاید 129: 3-1- روش تحقیق دوم براساس نحوه گردآوری داده ها که کاربرد بیشتری دارد وبراین اساس دونوع روش تحقیق داریم1ـ تحقیق توصیفی وغیر آزمایشی 2ـ تحقیق آزمایشی.

اسلاید 130: 3-1- روش تحقیقاکثر تحقیقات در علوم رفتاری ازنوع توصیفی است که برای خود پنج دسته بندی دارند: الف: پیمایشی، ب: همبستگی، ج: اقدام پژوهشی، د: بررسی موردی، ه: پس رویدادی یا علی مقایسه ای.

اسلاید 131: 3-1- روش تحقیقبرخی تحقیقات نیز ازروش آزمایشی استفاده می کنند که در این روش با استفاده از طرح آزمایشی رابطه علی میان دو یا چند متغیر بررسی می شود وشما دو گروه آزمایش وگواه خواهید داشت وتفاوت های میان آزمودنی ها ودیگر شرایط محیطی را نیز کنترل می کنید

اسلاید 132: 3-1- روش تحقیقروش تحقیق تاریخی، فلسفی، قوم نگاری وتحلیل محتوا از دیگر روشهاست که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد- در ابتدای این فصل نام روش ودلیل انتخاب آن را حتماً بیان کنید

اسلاید 133: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی برای بررسی توزیع ویژگی های یک جامعۀ آماری روش تحقیق پیمایشی به کار می رود . این نوع تحقیق می تواند برای پاسخ به سؤال های پژوهشی از نوع زیر مورد استفاده قرار گیرد:

اسلاید 134: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی الف) ماهیت شرایط موجود چگونه است ؟ب) چه رابطه ای میان رویدادها وجود دارد ؟ج) وضعیت موجود چگونه است ؟

اسلاید 135: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی بورگ و گال (1989) تحقیق پیمایشی را به سه دسته به شرح زیر تقسیم می کنند :الف) روش مقطعی ب)روش طولی ج) روش دلفی

اسلاید 136: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی الف) روش مقطعی به منظور گردآوری داده ها دربارۀ یک یا چند صفت در یک مقطع از زمان ( یک روز ، یک هفته ، یک ماه ) از طریق نمونه گیری از جامعه انجام می شود .

اسلاید 137: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی الف) روش مقطعی در پژوهش های روان شناختی ، مطالعات مقطعی به منظور شناخت ماهیت و میزان تغییرات که نمایانگر سطوح سنی مختلف است انجام می شود . برای مثال بررسی تحول مهارت های زبان فارسی در گروه های سنی مربوط به پایه های اول تا پنج ابتدایی را می توان در یک تحقیق مقطعی به عمل آورد .

اسلاید 138: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ب) روش طولی : در بررسی های پیمایشی طولی ، داده ها در طول زمان و یا به عبارت دیگر در زمان های مختلف گردآوری می شود تا تغییرات برحسب زمان بررسی شده و به رابطۀ این متغیرها از نظر تغییرات در طول زمان پی برده شود .

اسلاید 139: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ب) روش طولی سه نوع بررسی طولی را می توان مورد بررسی قرار داد :1- بررسی روند فرایندها 2- بررسی یک گروه ویژه ( یک گروه سنی یا گروه هم دوره )3- بررسی یک گروه منتخب

اسلاید 140: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ب) روش طولی به عنوان مثال در بررسی « روند فرایندها » می توان بررسی سیر تحول ثبت نام دانشجویان دختر در آموزش عالی کشور را مورد نظر قرار داد .

اسلاید 141: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ب) روش طولی در مورد یک « گروه ویژه » ، می توان پیشرفت تحصیلی پذیرفته شدگان به دانشکده های جامعه شناسی و علوم تربیتی ورودی سال 1370 را مورد نظر قرار داد.

اسلاید 142: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ب) روش طولی دربارۀ بررسی گروه منتخب ، معمولاً پاسخ به این سؤال مورد نظر است : چه تغییراتی در افراد خاصی ( گروه منتخب ) به وجود آمده است و علت تغییرات چه بوده است ؟ برای مثال ، بررسی عوامل مؤثر در پیشرفت تحصیلی دانشجویان سهمیه ای در رشته های مهندسی ورودی 1376 دانشگاه تهران

اسلاید 143: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ج - روش دِلفی : زمانی که بخواهیم در بارۀ اتفاق نظر یک جمع صاحب نظر دربارۀ یک موضوع خاص به بررسی بپردازیم از روش دلفی استفاده می شود .

اسلاید 144: روشهای مهم تحقیق 1- تحقیق پیمایشی ج - روش دِلفی : برای مثال در بررسی نظر هیات علمی دانشکده های روان شناسی و علوم تربیتی کشور دربارۀ مسائل و مشکلات رشته های روان شناسی و علوم تربیتی در دانشگاه ها می توان از این روش استفاده کرد

اسلاید 145: روشهای مهم تحقیق 2- اقدام پژوهی همان طور که اشاره شد ، اقدام پژوهی در زمرۀ روش های تحقیق توصیفی است.هدف این دسته از پژوهش های آموزشی، توصیف شرایط یا پدیده های مربوط به نظام آموزشی می باشد.

اسلاید 146: روشهای مهم تحقیق 2- اقدام پژوهی با استفاده از اقدام پژوهی می توان موقعیت های نامعین و ملموس مربوط به اقدام ها و عملیات آموزشی را مشخص کرد.و در بهبودی آن کوشید (بازرگان ، 1373) .

اسلاید 147: روشهای مهم تحقیق 2- اقدام پژوهی این نوع تحقیق می تواند بازخورد لازم برای بهبود واحدهای آموزشی ، فرایند یاددهی - یادگیری و نیز ارزیابی آموخته ها ، را فرهم آورد .

اسلاید 148: روشهای مهم تحقیق 2- اقدام پژوهی پژوهشگری که به اقدام پژوهی می پردازد(اکثرا معلمان) ، آگاهانه دربارۀ فعالیت های خود به آزمایش پرداخته تا ضمن شناسایی ابعاد مختلف این فعالیت ها بتواند در راه بهبود آن ها ، با شناخت علمی ، اقدام کند .

اسلاید 149: روشهای مهم تحقیق 2- اقدام پژوهی باید توجه داشت که اقدام پژوهی با پژوهش کاربردی تفاوت دارد.تفاوتهای اقدام پژوهی با پژوهشهای کاربردی:

اسلاید 150: روشهای مهم تحقیق تفاوتهای اقدام پژوهی با پژوهشهای کاربردی:در پژوهش کاربردی ، تعداد واحدهای مورد مشاهده نسبتاً زیاد بوده و فرایند پژوهش به ویژه در مرحلۀ نمونه گیری به شدت کنترل می شود . علاوه بر آن در این نوع پژوهش سعی بر آن است که نتایج تعمیم داده شود .

اسلاید 151: روشهای مهم تحقیق تفاوتهای اقدام پژوهی با پژوهشهای کاربردی: در اقدام پژوهی ، هر چند که از روش علمی استفاده می شود اما کنترل فرایند پژوهش ، شدت یاد شده را ندارد . این امر بدان علت است که در اقدام پژوهی ، پژوهشگر در صدد یافتن نتایج تعمیم پذیر نمی باشد ، بلکه هدف او رسیدن به شناخت علمی دربارۀ مسئلۀ ویژه ای است که خود با آن سروکار دارد .

اسلاید 152: روشهای مهم تحقیق 3- بررسی موردی در پژوهش به روش مطالعۀ موردی ، برخلاف پژوهش های آزمایشی ، پژوهشگر به دستکاری متغیر مستقل و مشاهدۀ اثر آن بر متغیر وابسته نمی پردازد

اسلاید 153: روشهای مهم تحقیق 3- بررسی موردی در پژوهش به روش مطالعۀ موردی ، برخلاف پژوهش های پیمایشی با انتخاب نمونه ای با حجم وسیع و معرّف از جامعه دربارۀ تعدادی از متغیرها به بررسی نمی پردازد

اسلاید 154: روشهای مهم تحقیق 3- بررسی موردی پژوهشگر مطالعۀ موردی به انتخاب یک « مورد » پرداخته و آن را از جنبه های بی شمار بررسی می کند . این « مورد » می تواند یک « واحد » یا سیستم با حد و مرز مشخص و متشکل از عناصر و عوامل متعدد و مرتبط به هم باشد .

اسلاید 155: روشهای مهم تحقیق 3- بررسی موردی « مورد » چنان انتخاب می شود که نمایان کننده وضعیت یا حالت کلی تحت مطالعه ، یا مثالی از پدیده ( های ) منظور نظر باشد که پژوهشگر می خواهد دربارۀ آن (ها) به درک عمیقی دست یابد .

اسلاید 156: روشهای مهم تحقیق 3- بررسی موردی « مورد » می تواند شامل : یک فرد ( دانش آموز ، معلم ، مدیر ) ، یک برنامۀ درسی ، یک گروه از افراد ( معلمان ، مسئولان اداری ) ، یکی از رویداد های آموزشی ( دانش آموختگی ) ، یا یک سازمان ( رسمی یا غیررسمی ) باشد .

اسلاید 157: روشهای مهم تحقیق 4- روش تحقیق همبستگی همان طور که قبلاً اشاره شد یکی از انواع روش های تحقیق توصیفی ( غیرآزمایشی ) تحقیق همبستگی است . در این نوع تحقیق رابطۀ میان متغیرها براساس هدف تحقیق تحلیل می گردد .

اسلاید 158: روشهای مهم تحقیق 4- روش تحقیق همبستگی تحقیقات همبستگی را می توان برحسب هدف به سه دسته تقسیم کرد : الف) مطالعۀ همبستگی دو متغیری ب) تحلیل رگرسیون ج) تحلیل ماتریس همبستگی یا کواریانس

اسلاید 159: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای ) روش های علّی - مقایسه ای یا روش های پس - رویدادی معمولاً به تحقیقاتی اطلاق می شود که در آن ها پژوهشگر با توجه به متغیر وابسته به بررسی علل احتمالی وقوع آن می پردازد .

اسلاید 160: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای ) تحقیق علی - مقایسه ای گذشته نگر بوده و سعی بر آن دارد که از معلول به علت احتمالی پی برد . برای مثال به منظور شناسایی علل احتمال شکست تحصیلی دانش آموزان می توان از این روش استفاده کرد .

اسلاید 161: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای ) به تحقیقات علی - مقایسه ای پس - رویدادی نیز گفته اند ، زیرا علت و معلول ( متغیر مستقل و وابسته ) پس از وقوع مورد بررسی قرار می گیرد .

اسلاید 162: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای ) نکات ضروری در تفسیر تحقیقات علّی - مقایسه ای در برقراری یک رابطۀ علی سه شرط لازم است :

اسلاید 163: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای ) 1-بین متغیر مستقل و وابسته یک رابطۀ آمار برقرار باشد . یعنی بتوان تغییرات همزمان متغیر وابسته و متغیر مستقل را مشاهده کرد .

اسلاید 164: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای ) 2-محقق باید مطمئن شود که متغیر مستقل (x) قبل از متغیر وابسته (y) به وقوع پیوسته است .

اسلاید 165: روشهای مهم تحقیق 5-روش تحقیق پس رویدادی (علّی - مقایسه ای )3- محقق باید دلایل کافی برای رد فرضیه های رقیب داشته باشد تا بتواند یک رابطۀ علی بین x و y برقرا کند . چنانچه متغیرهای مستقل دیگری غیر از x در تغییرات y دخالت داشته باشند ، برقراری رابطۀ علی بین x و y مشکل یا غیر ممکن می شود .

اسلاید 166: روشهای مهم تحقیق روش های تحقیق آزمایشی به منظور برقراری رابطۀ علت - معلولی میان دو یا چند متغیر از طرح های آزمایشی استفاده می شود

اسلاید 167: روشهای مهم تحقیق روش های تحقیق آزمایشی ویژگی های این نوع تحقیق آن است که :1-متغیرهای مستقل دستکاری می شود ؛ 2- سایر متغیرها به جز متغیر وابسته ثابت نگه داشته شده و کنترل می شود ؛ 3- تأثیر متغیر (های) مستقل بر متغیر وابسته مشاهده می شود .

اسلاید 168: روشهای مهم تحقیق روش های تحقیق آزمایشی برای این منظور،گروه های آزمایشی و گواه مورد نظر قرارمیگیرندواز طریق آنها تفاوتهای بین آزمودنیهاکنترل میشود(سرمد،زهره،بازرگان،عباس،حجازی،الهه،1379،ص.82)

اسلاید 169: پس همانطور که قبلا ذکر شد در ابتدای فصل سوم روش تحقیق خود را کامل و دقیق مشخص کنید و دلیل انتخاب آن را نیز بنویسید.

اسلاید 170: 3-2-جامعه تحقیق و 3-3-نمونه تحقیق حال زمان آن رسیده که جامعه ونمونه مورد بررسی خود را معرفی کنید.

اسلاید 171: 3-2-جامعه تحقیقجامعه پژوهش شامل مجموعه ای از افراد یا واحد ها هستند که حداقل یک صفت مشترک داشته باشند .جامعه آماری باید جامع ومانع باشدوطوری بیان شود که از نظر زمانی ومکانی همه واحدهای مورد مطالعه ومدنظر را شامل شود .

اسلاید 172: 3-2-جامعه تحقیقمثال: جامعه این تحقیق شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های شهر دامغان(دانشگاه پیام نور، دانشگاه علوم پایه، دانشگاه آزاد، دانشکده بهداشت،ومرکز آموزش عالی رسول اکرم(ص))در سال 1386می باشد.

اسلاید 173: 3-2-جامعه تحقیقجامعه و نمونه ای که انتخاب می کنید باید با اهداف تحقیقتان مطابقت داشته باشد. مثلاً اگر به بررسی روابط زوجین می پردازد این توضیح در مورد جامعه مناسبتر است:کلیه زوجهای شهر بهشهر که در سال 1386در کنار هم زندگی می کنند، این جامعه زوج های مطلقه، مهاجر وروستاها را شامل نمی شود.

اسلاید 174: 3-3-نمونه تحقیق برای دقت بیشتر لاذم است در پایان نامه در دوبخش تحت عنوان3-3-1-حجم نمونه آماری 3-3-2-روش نمونه گیری بیان کنید.

اسلاید 175: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-1-حجم نمونه آماری در قسمت حجم نمونه آماری ، تعداد کامل افراد یا واحد های مورد بررسی را ذکر می کنید.

اسلاید 176: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-1-حجم نمونه آماری اندازه یا حجم نمونه انتخابی بستگی به چند عامل دارد. -امکانات مالی وزمانی -نوع روش تحقیق که روی هدف و روش گردآوری داده ها وروش های آماری تأثیر می گذارد-وجود متغیر های نا خواسته -حجم جامعه تحقیق

اسلاید 177: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-1-حجم نمونه آماری اگر جامعه بزرگ است با استفاده از فرمولهای آماری مثل کوکران یا مورگان(استفاده از جدول مورگان به منظور تعیین حجم نمونه بویژه در تحقیقات کیفی ) [در پیوست کتاب آمده است] درصدی از جامعه را انتخاب می کنید

اسلاید 178: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-1-حجم نمونه آماری اگر جامعه مورد بررسی کوچک باشد متناسب با اهداف تحقیق می توانید کل آن را مورد بررسی قرار دهید. درحقیقت در این شرایط جامعه ونمونه تحقیق یکی می شود.

اسلاید 179: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-2-روش نمونه گیریحال نوبت این است که روش نمونه گیری وچگونگی اجرای آن را کامل تشریح کنید.بعد از آشنایی با روشهای نمونه گیری از بهترین روش استفاده کنید.

اسلاید 180: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-2-روش نمونه گیری1ـ نمونه گیری تصادفی ساده 2ـ نمونه گیری سیستماتیک 3ـنمونه گیری طبقه ای 4ـ نمونه گیری خوشه ای 5ـ نمونه گیری مرحله ای .

اسلاید 181: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-2-روش نمونه گیریسعی کنید مرتکب اشتباه نمونه گیری واشتباه غیرنمونه گیری نشوید.

اسلاید 182: 3-3-نمونه تحقیق 3-3-2-روش نمونه گیری برای اینکه بتوانید نمونه خودرا به نسبت جامعه انتخاب کنید نیازاست لیست کامل افراد جامعه را داشته باشید. به طور مثال به منظور سنجش میزان گرایش به مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه تهران .....

اسلاید 183: 3-4-ابزار تحقیق: ابزار تحقیق بر حسب روش وهدف تحقیق مشخص می شود. رایج ترین ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه، برگه مشاهده، برگه مصاحبه وفیش ثبت اطلاعات ومطالعات می باشد.

اسلاید 184: 3-4-ابزار تحقیق: برخی دانشجویان به اشتباه تصور می کنند که حتماً باید ازپرسشنامه استفاده کنند وبه ابزارهایی مثل مصاحبه، مشاهده توجه کمی نشان می دهند.اگر از پرسشنامه می خواهید استفاده کنید حتما در انتخاب نوع پرسشنامه دقت کافی داشته باشید.

اسلاید 185: 3-4-ابزار تحقیق: اگر از پرسشنامه خاصی استفاده کردید در قسمت ابزار تحقیق ابتدا نام کامل پرسشنامه یا تست وسازندگان پرسشنامه(اگر خودتان طراحی کردید بنویسید پرسشنامه محقق ساخته) وهدف آنها از ساخت پرسشنامه یا ابزار را بنویسید.

اسلاید 186: 3-4-ابزار تحقیق: سپس به معرفی کامل پرسشنامه، تعداد سؤالات یا گویه ها یا ابعاد آن یا طریقه نمره گذاری وذکر گویه هایی که معکوس نمره گذاری می شود، می پردازید. توضیحات باید آنقدر کامل باشد که محقق دیگری بتواند با دردست داشتن پرسشنامه یا تستی که شما معرفی کرده اید ویک نسخه از آن را که درپیوست ارایه داده اید با این اطلاعات از این ابزار استفاده کند.

اسلاید 187: 3-4-ابزار تحقیق: میزان اعتبار وپایایی پرسشنامه استفاده شده که معمولاً در پیشینه تحقیقات ومطالعات قبلی ویا توسط سازندگان ابزار به دست آمده، بهتر است بیان شود.

اسلاید 188: 3-4-ابزار تحقیق: ممکن است به عنوان دانشجو یا محقق روان شناسی از وسایلی مثل دستگاه با یوفیدبک، الکتروشوک، لامه سنج جعبه شرطی سازی وامثال اینها استفاده کنید که معرفی این ابزار نیز لازم است.می توانید تصاویری از این ابزار را به صورت چاپی یا لوح فشرده(سی دی)پیوست تحقیقتان کنید.

اسلاید 189: 3-4-ابزار تحقیق: ممکن است از مشاهده ومصاحبه استفاده کرده باشید ودر این قسمت نیاز است به طور شفاف توضیح دهید ونمونه برگه ثبت مشاهدات یا فرم مصاحبه را درپیوست ارایه دهید.

اسلاید 190: 3-4-ابزار تحقیق: اطلاعات ریز وخروجی های آماری به دست آمده(مثل جداول آلفای کرونباخ وهمبستگی گویه ها با هم)را داخل گزارش نیاورید وبه پیوست ارجاع دهید.

اسلاید 191: 3-6-روش اجراوجمع آوری اطلاعات: در این قسمت چگونگی استفاده از ابزار تحقیق به منظور گردآوری داده های تحقیق مشخص می شود. به این معنا که محقق چگونه، درچه موقعیتی ودر چه زمانی، از چه کسانی وتوسط چه افرادی از ابزار مورد نظر استفاده کرده است.

اسلاید 192: 3-7- روشهای، تجزیه وتحلیل آماری درانتهای فصل سوم به روشهای، تجزیه وتحلیل آماری می پردازید.

اسلاید 193: 3-7- روشهای، تجزیه وتحلیل آماری علاوه برآمار توصیفی برای بررسی هر فریضه یا سؤال از آزمونهای آماری مشخص استفاده می کنید. لازم است نام آزمونهای آماری که برای هر فرضیه یا سؤال استفاده می کنید را بنویسید.(نیازی به نوشتن فرمول و نتایج در این قسمت نیست).

اسلاید 194: 3-7- روشهای، تجزیه وتحلیل آماری (به طور مثال: برای فرضیه های دوم وچهارم از آزمون آماری همبستگی پیرسون .برای سؤالهای اول ودوم از آزمون t استیودنت برای گروه های مستقل استفاده شده است)می توانید نرم افزارهای آماری که برای تجزیه وتحلیل استفاده کرده اید نیز ذکر کنید.(به طور مثالspss یا sas و...)

اسلاید 195:

اسلاید 196: 3-7- روشهای، تجزیه وتحلیل آماری در انتخاب آزمونهای آماری دقت کنید وحتماً شرط پارامتریک یا غیر پارامتریک بودن را مد نظر داشته باشید. پاراماتریک یا غیرپاراماتریک بودن توزیع را می توانید با آزمونهای آماری مثل کولمولگراف ـ اسمیرنف بررسی کنید.

اسلاید 197: 3-7- روشهای، تجزیه وتحلیل آماری استفاده از آزمونهای پارامتریک(مثل تی استیودنت، تحلیل واریانس،همبستگی پیرسون) ویا آزمونهای غیر پارامتریک(مثل ویلکاکسون ـ مان ـ ویتنی، آزمون تغییر مک نمار ـ کروسکال والیس) بستگی به تعیین این موضوع دارد داده های شما طبق توضیح نرمال هست یا نه. (در پیوست کتاب نمودار راهنمای کاربرد روشهای آماری در پژوهش ذکر شده است).

اسلاید 198: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها

اسلاید 199: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها چنانچه متغیر مورد مطالغۀ کمّی پیوسته بوده ، دارای توزیع بهنجار باشد و آزمودنی ها به وسیلۀ نمونه گیری تصادفی بدست آمده باشند برای تحلیل داده ها می توان از آزمونهای پارامتری استفاده کرد .

اسلاید 200: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها در تحلیل های پارامتری می توان پارامتری های جامعه را برآورد کرد ، در حالی که در تحلیل های ناپارامتری فقط آزمون فرض صورت می گیرد .

اسلاید 201: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها آزمون های پارامتری برای متغیرها داده های کمّی یا مقادیر عددی اندازه گیری شده مورد استفاده قرار می گیرند.

اسلاید 202: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها آزمون های ناپارامتری معمولاً برای متغیرهایی که در مقیاس های اسمی یا ترتیبی اندازه گیری شده اند بکار می رود و در مواردی که تعداد نمونه کوچک باشد برای متغیرهای اندازه گیری شده در مقیاس فاصله ای نیز از آزمون ناپارامتری استفاده می شود .

اسلاید 203: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها اعتبار نتایج آزمون های پارامتری به صادق بودن این پیش فرض ها بستگی دارد . از جمله این پیش فرض ها بهنجار بودن توزیع ، استقلال مشاهدات و برابری واریانس ها و پیوسته بودن متغیر مورد اندازه گیری است .

اسلاید 204: تحلیل های آماری پارامتری و ناپارامتری و تفاوت آن ها بنابراین از آنجا که معتبر بودن این پیش فرض ها در برخی پژوهش ها مورد تردید است نمی توان از روش های آمار پارامتری در این موارد استفاده کرد.متاسفانه بسیاری از دانشجویان و محققان بدون در نظر گرفتن این پیش فرضها از آزمونهای آماری پارامتریک استفاده می کنند

اسلاید 205: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم اگر قصد دارید پایان نامه خود را در سازمان مشخصی اجرا کنید، نیاز دارید علاوه بر داشتن معرفی نامه از دانشگاه محل تحصیل، از مهارتهای ارتباطی خود استفاده کنید وبا مسئولین مربوط هر سازمان رایزنی کنید

اسلاید 206: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم ابزاری که برا ی سنجش واندازه گیری به کار می برید اهمیت زیادی دارد، دقت کافی در انتخاب ابزار داشته باشید برخی از دانشجویان یا محققان به اشتباه ابزاری را انتخاب می کنند که اجرای آن راحتتر است وبا این کار اعتبار تحقیق خود را زیر سؤال می برند.

اسلاید 207: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم قبل از بکارگیری آن پرسشنامه یا آزمون مشخصات وهدف از شناخت آن پرسشنامه را به دقت بخوانید ومطمئن باشید، مواردی که آن پرسشنامه یا آزمون می سنجد هدف اصلی تحقیق شماست.

اسلاید 208: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم لازم است شرایط ومحیط اجرای آزمون یا مصاحبه را کاملاً آماده کنید واگر این شرایط مهیا نبود وآزمودنی ها آماده نبودند از اجرای آن خودداری کنید. تسلط کافی به پرسشنامه،مصاحبه وآزمونها داشته باشید که حین اجرای آنها پاسخهای معقولی به آزمودنیها بدهید ومسیر گردآوری اطلاعات را منحرف نکنید.

اسلاید 209: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم بهتر است ابزار خودرا قبلاً به صورت آزمایشی بکار ببرید. بعید نیست شما در نگارش یا تایپ پرسشنامه خود، دچار اشتباه شده باشید. همان دقتی که برای بکار گیری پرسشنامه ها وآزمونها بکارمی برید، در استفاده از روش مصاحبه ومشاهده همین کار را بکنید.

اسلاید 210: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است1ـ قسمت مقدماتی وآماده سازی آزمودنی 2-دستورالعمل اجرای پرسشنامه 3-سؤالها یا گویه ها

اسلاید 211: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است1ـ قسمت مقدماتی وآماده سازی آزمودنی هدف از این قسمت پرسشنامه ها ترغیب آزمودنی به پاسخدهی دقیق و کامل وذکر اینکه پاسخ های وی نقش مهمی در تحقیق وتصمیمات بعدی دارد.

اسلاید 212: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است1ـ قسمت مقدماتی وآماده سازی آزمودنی تأکید به اینکه اطلاعات وی کاملاً محرمانه است. بهتر است در اغلب پرسشنامه ها هدف کلی بررسی ذکر گردد، جملات کاملاً محترمانه باشد وهرگز به صورت امرکننده بیان نشود.

اسلاید 213: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است2-دستورالعمل اجرای پرسشنامه که خیلی ساده ودر عین حال کامل چگونگی پاسخدهی را با ذکر مثال توضیح می دهد.

اسلاید 214: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است3-سؤالها یا گویه هااگر پرسشنامه را خودتان طراحی می کنید(محقق ساخته)باید کلیه اصول روش شناسی ورانسنجی آن را رعایت کنید ودر انتخاب نوع سؤالات که بسته یا باز باشدوطیف پاسخ گویی آن نیز با توجه به شرایط پژوهشی وآزمودنی ها تصمیم گیری درست انجام دهید.

اسلاید 215: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است3-سؤالها یا گویه هاخودتان را جای آزمودنی ها بگذارید واز طرح سؤالهای مبهم، مشکل، دو وجهی وگیج کننده پرهیز کنید ذکر سؤالهای تحریک کننده دارای سو گیری شخصی احساس منفی را در آزمودنی ایجاد می کند تأثیر منفی در عملکرد آزمودنی ها دارد.

اسلاید 216: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است3-سؤالها یا گویه ها به ترتیب ارایه سؤالها توجه کنید واجرای آزمایشی ومقدماتی پرسشنامه را هرگز فراموش نکنید. از دوستان وصاحبنظران نیز در مورد پرسشنامه خودتان نیز نظرخواهی کنید.

اسلاید 217: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم پرسشنامه ای که برای اجرا استفاده می کنید باید دارای سه جز باشد وهر سه جز آن از اهمیت ویژه برخوردار است3-سؤالها یا گویه ها در انتخاب واژه ها دقت کنید که یک واژه برای همه آزمودنی ها یک معنی را بدهد. سؤالاتی که پاسخگویان به جواب دادن آنها حساس هستند یا مطرح نکنید یا به طور غیر مستقیم مورد سنجش قرار دهید.

اسلاید 218: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها ازجمله بندی های نا خوشایند خودداری کنید: مثلاً نپرسید: دیپلم گرفته اید؟ بپرسید: تا کلاس چندم تحصیل کرده اید؟(بویژه در مصاحبه)

اسلاید 219: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها حتماً محیط اجرای پرسشنامه یا مصاحبه را مهیا کنید تا افراد با آرامش واطمینان خاطر پاسخ دهند از هرگونه تصویر، مقدمات اضافی وحواشی که باعث القای نظر خاصی شود خودداری کنید.

اسلاید 220: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها متناسب با نیاز تحقیق بعضی مواقع نیاز است مشخصات آزمودنی مثل سن، جنس، تحصیلات، شغل وتعداد فرزند، رشته و... را جویا شوید پیشنهاد می کنیم این مشخصات را در انتها جویا شوید.

اسلاید 221: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها از کنجکاویهای افراطی پرهیز کنید. هرگز نام ونام خوانوادگی افراد را در پرسشنامه درخواست نکنید وحتی در قسمت اول پرسشنامه به منظور جلب اطمینان تأکید کنید نیازی به نوشتن نام ونام خانوادگی نیست.

اسلاید 222: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها اگر غیر از خودتان افراد دیگری نیز به شما در اجرای پرسشنامه همکاری می کند حتماً در جلسات مجزا به آنها نکات اصلی را آموزش دهید.

اسلاید 223: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها در پایان کارتان از آزمودنی ها به خاطر توجهشان به علم وپژوهش تشکر کنید اگر لازم دید قبل از اجرای پرسشنامه(به ویژه پرسشنامه های طولانی)هدیه ای به رسم یادبود بدهید.

اسلاید 224: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم 3-سؤالها یا گویه ها اگر تحقیق شما نتایجی که قابل استفاده برای پاسخگویان باشد بدست نمی دهد قول بیجا برای تفسیر آزمون یا تست به آنها ندهید. رعایت اصول اخلاقی هم دراجرای پرسشنامه وهم در مصاحبه ومشاهده را فراموش نکنید.

اسلاید 225: توجه به چند نکته مهم در ارتباط با فصل سوم در کتاب چند منبع مهم و کاربردی در ارتباط با فصل سوم با موضوع آزمونها یا تستهای روان شناسی،علوم اجتماعی و اصول مصاحبه و .... ارایه شده استپایان فصل سوم

اسلاید 226: فصل چهارم:یافته ها و نتایج تحقیقتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 227: یافته ها ونتایج تحقیق در فصل چهارم جدولها، نمودارها ونتایج به دست آمده از آزمونهای آماری را گزارش می کنید.

اسلاید 228: یافته ها ونتایج تحقیق بعضي‌ تحقیقات ممکن است كار آماري‌ نداشته باشند ، مثلاً دانشجویی که روی شرطی کردن ماهی کار می کند و یا دانشجویی که به تاثیر روش روایت درمانی بر اختلالات شخصیتی در یک مورد می پردازد. این تصور که هر تحقیقی فرمولهای آماری پیچیده ای دارد مهم تر و کاربردی تر است،اشتباه است.آنچه مهم است استفاده بجا و درست از فرمولهای آماری است.

اسلاید 229: یافته ها ونتایج تحقیق بهتر است در ابتدای فصل چهارم به 4-1- نتایج آمار توصیفی شامل مشخصات آماری آزمودنی های مورد بررسی(مثل میانگین، سن، فراوانی ودرصد جنس یا رشته تحصیلی و...)وهمچنین استفاده از گرایشهای شاخص مرکزی در مورد متغیر های اصلی تحقیق بپردازید.

اسلاید 230: یافته ها ونتایج تحقیق اگر داده های خودرا به وسیله رایانه ونرم افزار هایی مثل spss پردازش می کنید حتماً از نحوه انتقال اطلاعات از پرسشنامه به رایانه اطمینان کامل حاصل کنید وکلیه مراحل مدیریت داده ها، نمره گزاری گویه های منفی،compute وrecode کردن داده ها مطمئن شوید.

اسلاید 231: یافته ها ونتایج تحقیق بعید نیست که بعضی از داده ها اشتباهی نمره گزاری یا کدگزاری شود وبه شدت نتایج را تحت تأثیر قرار دهد. در تعریف داده های گمشده یا Missing ، ارزش دادن به متغیرها ودیگر موارد دقت کنید.

اسلاید 232: یافته ها ونتایج تحقیق 4-1- نتایج آمار توصیفی میانگین، انحراف استاندارد،واریانس، میانه ونما ودیگر شاخص های مرکزی مرتبط با متغیرهای تحقیق را می توانید در جدول آمار توصیفی بگنجانید.اعداد و ارقام اضافی و جداول طولانی و بدون استفاده را در گزارش نیاورید.

اسلاید 233: یافته ها ونتایج تحقیق 4-1- نتایج آمار توصیفی نمودارهایی که برای ترسیم انتخاب می کنید بهتر است واضح باشد وارزشها وفراوانی ها را به خوبی نمایش دهد. نمودارها براي نشان دادن روابط و ساختار ها مفيدند و بهتر از توضيحات طولانی و متنی مي توانند نتایج بدست آمده را به مخاطب انتقال دهند .

اسلاید 234:

اسلاید 235: یافته ها ونتایج تحقیق 4-1- نتایج آمار توصیفی هر جدول یا نمودار باید دارای شماره ومشخصات(نام یا شناسنامه )باشد. شماره ومشخصات جدولهارا بالای جداول وشماره مشخصات نمودارها و شکلها را در پایین آنها بنویسید.

اسلاید 236: یافته ها ونتایج تحقیق 4-1- نتایج آمار توصیفی وشماره مشخصات نمودارها و شکلها را در پایین آنها بنویسید. شماره هایی که برای جداول ونمودارها می زنید باید به تفکیک هر فصل باشد به طور مثال برای شکل دوم از فصل اول، گزارش می کنید: شکل(1-2): منطقه بروکار در مغز انسان.

اسلاید 237: یافته ها ونتایج تحقیق 4-1- نتایج آمار توصیفی در فصل چهارم که معمولاً تعداد جدولها ونمودارها زیاد است به این ترتیب شماره گزاری می کنید مثلاً: جدول(4-1): توزیع فراوانی آزمودنی ها به تفکیک جنس ویا جدول(4-2): توزیع پراکندگی سن افراد. (توضیحات و مثالهای بیشتر در کتاب ارایه شده است)

اسلاید 238: یافته ها ونتایج تحقیق 4-1- نتایج آمار توصیفی هدف اصلی از ارایه نمودار وشکل بیان ساده ترو واضح تر اعداد واطلاعات به دست آمده است(در نرم افزارspss در دوگزینه DescriptiveوFrequencyوGraph می توانید آمار توصیفی خودرا کامل کنید).

اسلاید 239:

اسلاید 240: یافته ها ونتایج تحقیق بعد ازگزارش آمارتوصیفی نیاز است 4-2-نتایج آمار استنباطی را در فصل چهارم بیان کنید. در آمار استنباطی به 4-2-1-بررسی فریضه ها و4-2-2-سؤالها وروابط بین متغیرها پرداخته می شود

اسلاید 241: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی با توجه به نوع آزمون آماری جداول ویا نمودارهای آن را تنظیم وگزارش کنید هرچند در این قسمت کمتر از نمودار استفاده می شود اما اگر لازم دیدید ازنمودار نیز می توان استفاده کرد.

اسلاید 242: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی به طور مثال بعد از اینکه نتایج تحلیل واریانس را گزارش کردید می توانید میانگین گروه های مختلف را(در یک متغیر مشخص) روی نمودار به صورت مقایسه ای به نمایش بگزارید.

اسلاید 243: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی هرگز فرمولهای آماری و محاسباتی که قبل از رسیدن به نتایج انجام دادید را در تحقیقتان ننویسد(فرمول تعیین حجم نمونه استثنا است).

اسلاید 244: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی مشخص کردن سطح معنی داری و علامتهای یک ستاره و دو ستاره در جدولها و توضیحات بعدی آن....

اسلاید 245: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی فرضیه وسؤالات تحقیق را به ترتیبی که درفصل اول ذکر کرده اید در فصل چهارم مورد بررسی و تحلیل قرار دهید بدین منظور ابتدا متن فریضه یا سؤال تحقیق را ذکر کنید ودر ادامه توضیح نتایج جدول آماری و سپس جدولها،واحیانا نمودارمربوط را در ادامه گزارش کنید

اسلاید 246: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی فعلاً نیازی نیست نتایجی که به دست می آید را به بحث یا تفسیر بگزارید و یا معنی داری یا عدم معنی داری را توجیه کنید. انرژی خودرا برای فصل بعدی یعنی فصل پنجم(بحث و نتیجه گیری) نگه دارید!

اسلاید 247: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی در انتهای فصل چهارم می توانید به کمک یک 4-3- مدل تحلیل وگرافیکی روابط احتمالی بین متغیر هارا با پیکان به نمایش بگزارید ومیزان وشدت این رابطه را در امتداد هر پیکان جهت دار بنویسید.

اسلاید 248: یافته ها ونتایج تحقیق 4-2-نتایج آمار استنباطی با این کار علاوه بر اینکه فصل چهارم خود را خلاصه کرده اید، از نظر ذهنی آماده می شوید که در فصل پنجم نتایج بدست آمده را کامل تر بحث و تفسیر کنید.

اسلاید 249: یافته ها ونتایج تحقیق مثال نمونه گزارش جدول در آمار توصیفی فصل چهارم:4-1- نتایج آمار توصیفی:جدول(4-1):توزيع پراكندگي زوجها با توجه به ازدواج فاميلي / غير فاميليدرصد تجمعيدرصدفراواني8181145ازدواج غيرفاميلي1001934ازدواج فاميلي-6/13گمشده(missing)

اسلاید 250: یافته ها ونتایج تحقیق مثال برای نحوه گزارش نتایج آمار استنباطی:4-2-1 تحلیل فرضیه هافرضيه 1 : بين رضایت شغلی کارکنان و هوش هیجانی آنها رابطه مثبتی وجود دارد. براي بررسي اين فرضیه از ضريب همبستگي پيرسون استفاده شده است. طبق نتايج بدست آمده در جدول (4-3) بين رضایت شغلی کارکنان و هوش هیجانی همبستگي **449/0 r= با سطح معني داري001/0P= بدست آمده است و چون اين سطح كمتر از 05/0 است بين اين دو متغير رابطه مثبتی وجود دارد و اين فرضيه مورد تاييد واقع مي شود. ....

اسلاید 251: یافته ها ونتایج تحقیق مثال برای نحوه گزارش نتایج آمار استنباطی:4-2-1 تحلیل فرضیه هاجدول (4-3) : ضريب همبستگي پيرسون بين دو متغير رضایت شغلی کارکنان و هوش هیجانی هوش هیجانیمتغير **449/0=ضریب همبستگی001/0 = سطح معنی داری182 = تعدادرضایت شغلی** همبستگي در سطح 01/0 معني دار است. پایان فصل چهارمدر کتاب توضیحات و مثالهای بیشتر و همچنین منابع تکمیلی و کمک کننده مهم ذکر شده است.

اسلاید 252: فصل پنجم:بحث و تفسیرنتایجتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 253: بحث وتفسیر نتایج: هرچند همه فصول وعناوین یک پایان نامه ارزش علمی خودرا دارند وهیچ فصلی با اهمیت تر از فصول دیگر نیست، با این حال فصل پنجم است که قدرت استنتاج، تسلط، دقت وتوان علمی محقق یا دانشجو را نشان می دهد.

اسلاید 254: 5-1-بحث وتفسیر نتایج در این فصل نتایج حاصل از آزمونهای آماری را تفسیر می کنید وبا مد نظر قرار دادن اهداف، فرضیه، سؤالات وبویژه پیشینه تحقیقات به بحث وتفسیر نتایج می پردازید.

اسلاید 255: 5-1-بحث وتفسیر نتایج نتایج تحقیق خود را حتماً با تحقیقات پیشین مقایسه کنید وهمسویی وعدم هم سویی نتایج خودرا با دلایل قانع کننده وعلمی توضیح دهید. هرگز در این فصل از جداول ونمودارها استفاده نکنید زیرا این کارها مربوط به فصل چهارم است.

اسلاید 256: 5-1-بحث وتفسیر نتایج سعی کنید کمتر از اعداد وارقام استفاده کنید. مطالب خودرا به صورت نظام مند ومتناسب با ساختار ذهنی مخاطبان رایه کنید وسعی کنید بهتر نتایج وقدرت تفسیر خودرا به نمایش بگذارید.

اسلاید 257: 5-1-بحث وتفسیر نتایج قبلاً اشاره شد که عدم تأیید فرضیه نیز به اندازه تأیید فرضیه معتبر وسودمند است در فصل پنجم می توانید با ذکر دلایل علمی در کنار تفاسیر شخصی در مورد علت تأیید یا عدم تأیید فرضیه ها(یا نتایج بدست آمده برای سؤالها) بحث کنید.

اسلاید 258: 5-1-بحث وتفسیر نتایج در این فصل از خودتان بپرسید،نتایجی که در فصل چهارم گزارش کردم چه معنایی دارند؟علت وجود یا عدم علت وجود روابط یا تفاوتهای بدست آمده چیست؟دانشجویی که هم از نظر تئوری(نظریه ها و مفهوم) و هم از نظر روش شناسی تحقیقی قوی باشد،مطمئنا فصل پنجم را کامل می نویسد.

اسلاید 259: 5-1-بحث وتفسیر نتایج بهتر است بعد از ذکر بحث و تفسیر، به 5-2-نتیجه گیری کلی در حد یک پاراگراف به منظور جمع بندی بپردازید. این قسمت می تواند نتیجه گیری نهایی شما باشد.

اسلاید 260: 5-3- پیشنهادات حال که اشراف کامل به نتایج پیدا کردید ونتایج حاصل را به بحث گذاشتید می توانید پیشنهادات را مطرح کنید. 5-3-1-پیشنهادات کاربردی5-3-2- پیشنهادات تحقیقی

اسلاید 261: 5-3- پیشنهادات 5-3-1-پیشنهادات کاربردی منظور از پیشنهادات کاربردی، راهکارهایی است که محقق ارایه می دهد تا مورد اجرا واستفاده متخصصان،افراد، مؤسسات، سازمان ها، ادارات ودیگر مراکز اجرایی وشخصی قرار گیرد واجرای آنها تأثیر مثبتی برجامعه یا افراد خاصی دارد.

اسلاید 262: 5-3- پیشنهادات 5-3-1-پیشنهادات کاربردی هرگز در این قسمت کلی گویی نکنید وسعی کنیدزحمات خودرا به ثمر بنشانید!نیازی به اغراق و بلند پروازی نیست.کسی انتظار ندارد که پژوهش شما همه مشکلات مرتبط را برطرف کند.

اسلاید 263: 5-3- پیشنهادات 5-3-1-پیشنهادات تحقیقی منظور از پیشنهادات تحقیقی، راهکارهای وایده هایی که به منظور پیشبرد پژوهش یا اجرای تحقیقات جدید ودیگر تلاشهای علمی توسط محقق ارایه می گردد. این پیشنهادات می تواندافق تازه ای فرا روی محققان جدید بگشاید.

اسلاید 264: 5-3- پیشنهادات 5-3-1-پیشنهادات تحقیقی اگر احساس کنید در زمینه ابزار تحقیقتان و نحوه گرد آوری اطلاعات وموارد مشابه نکات مهم وحساس وجود دارد در انتهای پیشنهادات به آنها بپردازید.

اسلاید 265: 5-4-محدودیت ها ومشکلات تحقیق در این قسمت نیز نیازی به اغراق نیست.با واقع بینی محدودیتها ومشکلاتی که در حین اجرای پژوهش داشتید را بنویسید.مطمئنا توضیحات شما کمک بزرگی به محققان بعدی خواهد کرد.معمولا مشخص ترین محدودیت اغلب تحقیقات این است قابلیت تعمیم آن به جوامع دیگر کم است.

اسلاید 266: منابع ابتدا منابع فارسی را به ترتیب حروف الفبا(براساس نام خانوادگی مؤلف کتاب یا مقاله)به روش زیر بنویسید: - نیازی نیست اول سطر هر منبع شماره بگزارید،از خط تیره استفاده کنید. برای کتابهای ترجمه شده به زبان فارسی بدین طریق عمل کنید:

اسلاید 267: منابع ـ نام خانوادگی مؤلف اصلی، نام. سال نشر(داخل پرانتز به هجری شمسی). عنوان کتاب،مترجم،شهر یا محل انتشارات کتاب، ناشر. می توانید سال نشر کتاب را به تاریخ میلادی در انتها و داخل پرانتز بیاورید.

اسلاید 268: منابع مثال:ـ واینر، ب. (1369). اصول آماری در طرح آزمایشها، ترجمه زهره سرمد ومهتاش اسفند یاری. تهران. انتشارات جهاد دانشگاهی.(سال نشر به زبان اصلی 1971).- بویلاکوآ،ل.داتیلیو،ف.(1384)تکالیف خانواده درمانی،ترجمه مصطفی تبریزی،حمید نجات و مژده کاردانی.تهران.نشر فراروان.(سال نشر به زبان اصلی 2001).

اسلاید 269: منابع برای کتابها تألیف شده توسط محققان ومؤلفان ایرانی به زبان فارسی به روش زیر عمل می کنید. ـ نام خانوادگی مؤلف، نام. (سال نشر). عنوان کتاب، جلد. شماره چاپ، محل نشر، ناشر.

اسلاید 270: منابع مثال:ـ گروسی فروشی، میرتقی. (1380). رویکردهای نوین در ارزیابی شخصیت. چاپ اول، تبریز، نشرجامعه پژوه ودانیال. - قربانی،نیما.(1384).سبکها و مهارتهای ارتباطی.چاپ اول،تهران،نشر تبلور.

اسلاید 271: منابع برای مقالاتی که از مجلات استفاده شده در در فهرست منابع بدین طریق می نویسید. ـ نام خانوادگی نویسنده مقاله، نام.(سال نشر). عنوان مقاله، عنوان مجله، شماره، دوره، صفحه اگربه جای فردیا افراد،مقاله ای را از سازمان، انجمن یا مؤسسه ای تهیه کرده اید که در نشریه ای به چاپ نرسیده آن مقاله را به روش زیر آدرسی می دهید.

اسلاید 272: منابع مثال:ـ مؤسسه آموزشی پژوهشی پویان بهزیست.(1385). گزارش طرح تحقیقاتی آسیب شناسی و پیشگیری از اعتیاد.دامغان،چاپ نشده.

اسلاید 273: منابع مقالاتی که از روزنامه می گیرید علاوه برذکر سال داخل پرانتز روز وماه روزنامه را نیز ذکر می کنید.مثال:ـ کریمی، حمزه. (1381، 17آذر). مهارتهای ارتباطی. روزنامه ایران، سال سیزدهم، شماره2525، صفحه10.

اسلاید 274: منابع مثال زیر مربوط به نحوه منبع نویسی یک پایان نامه است:ـ رحیم زاده مقدم، مریم. (1385). تأثیر نارضایتی جنسی برازدواج مجدد مردان در شهر نیشابور. پایان نامه تحصیلی کارشناسی در رشته روانشناسی عمومی. نیشابور. دانشگاه پیام نور.

اسلاید 275: منابع بعد از ذکر منابع فارسی نوبت به منابع انگلیسی یا لاتین می باشد. اگر برای پایان نامه خود مقاله ای به زبان انگلیسی از اینترنت پیدا کردید واز آن در پایان نامه استفاده کردید مشخصات آن مقاله را نیز باید در قسمت منابع انگلیسی بیاورید

اسلاید 276: منابع اگر همین مقاله را قبلاً کسی دیگری ترجمه وچاپ کرده باشد طبق روال مقالات یا متون ترجمه ای عمل می کنید. مثالهایی زیر ترتیب موارد را برای نوشتن منبع نشان می دهد. ترتیب ارایه منابع انگلیسی نیز به ترتیب حروف الفبای انگلیسی براساس نام خانوادگی دارنده منبع وبدون ذکر شماره است.

اسلاید 277: REFERENCE -Myers,D.G.diener.(1995).Who is happy?.Jourand of psychologicalScience: 6,10-19.- Pervin,Land.(1999). Theoryand research.hand book of persandlity.New york: Guilford pess

اسلاید 278: منابع بهتر است عنوان کتابها یا مقاله ها را در فهرست منابع مشخص کنید برای این کار می توان عنوان مقاله ها وکتب به صورت پررنگ وایتالیک(کج) تایپ شود. برای مقالاتی که از اینترنت جستجو می کنید لازم است آدرس سایت یا وبلاک مورد استفاده را بعد از نوشتن مشخصات ذکر شده برای مقالات درانتها بنویسید.

اسلاید 279: آدرس اینترنتی مطمئناً محققان زیادی هستند که بعد ازمطالعه پژوهش علاقه مند خواهند شد اطلاعات بیشتری در مورد بررسی شما بدست بیاورند ویا از شما مشاوره بگیرند، بدین منظور بعد ازفهرست(انگلیسی) آدرس ایمیل(E-Mail) خود یا وبلاگ و وب سایت را برای برقراری ارتباط ارایه کنید.

اسلاید 280: چکیده انگلیسی (برای تکمیل تحقیق یا پایان نامه خودمی توانید چکیده فارسی رابه انگلیسی برگردان کنید وترجیحاً در یک صفحه بعد از فهرست منابع بیاورید). - کلید واژه های تحقیقتان را هم در چکیده فارسی و هم در چکیده انگلیسی(پایان چکیده)بنویسید. (شکی نیست زمان نوشتن چکیده بعد از اتمام فصل پنجم است).

اسلاید 281: پیوست قسمت آخر پایان نامه مربوط به پیوست می باشد. دراین قسمت یک نمونه از پرسشنامه، آزمون، فرم مصاحبه یا ثبت رفتار را پیوست کنید(قبلاً در فصل سوم وقتی ابزار خود را معرفی کرده بودید، باذکر شماره خواننده را به پیوست ارجاع داده بودید).

اسلاید 282: پیوست برخی تصاویر یا جداول آماری که حجم زیادی دارند.(مثل جداول تعیین اعتبار درونی ابزار) را می توانید درپیوست بیاورید. اگر پرسشنامه یا فرمی راپیوست می کنید سعی کنید علامت نخورده وخام باشد.

اسلاید 283: پیوست اگر خواستید برگه معرفی نامه خودرا(که ازدانشگاه برای سازمانی خاص برای اجرای پژوهش گرفته اید) در انتهای پیوست آن راارایه کنید.

اسلاید 284: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: کلمات واصطلاحاتی که به عنوان سر تیتر وعنوان ذکر می کنید باید با فونت واندازه درشت (مثل فونت تیتر) چاپ شود تا مشخص باشد.(مثل: مقدمه، بیان مسأله،اهمیت ضرورت وغیره)

اسلاید 285: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: انتخاب فونتها نستعلیق وپیچیده ودر اندازه های درشت متناسب با پایان نامه نیست. فونتهایی مثل زر، لوتوس وامثال این فونتهای معمولی نگارش پایان نامه اند. فاصله بین خطوط وکلمات را متناسب انتخاب کنید. قبل از چاپ نهایی پایان نامه یک صفحه را به عنوان نمونه ببینید.

اسلاید 286: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: حاشیه سمت راست کاغذ کمی بیشتر از سمت چپ کاغذ باشد(حاشیه از سمت راست3سانتی متروسمت چپ5/2 سانتی متر) که بعد ازشیرازه بندی به راحتی ابتدای خطوط از سمت راست خوانده شود. از گذاشتن کادر یا قالب برای صفحات خودداری کنید.

اسلاید 287: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: نحوه نوشتن سریرگ و پاورقی و شماره صفحات با ارایه مثال در کتاب ارایه شده است. خط اول پاراگراف را کمی جلوتر ببرید(فاصله بیشتری از حاشیه سمت راست داشته باشد).

اسلاید 288: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: برای اینکه نظم بیشتری به فصول وعناوین مهم(سرتیترها) هر فصل بدهید وآنها را درفهرست عناوین بیاورید می توانید از شماره گذاری استفاده کنید. شماره گذاری براساس شماره فصل(5فصل) وهمچنین شماره یا ترتیب عنوان ارایه شده انجام می شود.

اسلاید 289: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: به طور مثال شماره(1-2-بیان مسأله) به این معناست که بیان مسأله در فصل اول ومورد دوم این فصل شماره2-1 به معنای مورد اول از فصل دوم است وشماره 3-2به معنای مورد دوم از فصل سوم می باشد که مربوط به جامعه تحقیق است.

اسلاید 290: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: این شماره بندی را برای همه فصول وتیترهای مهم استفاده کنید وهمه آنها در فهرست عناوین(بعداز چکیده فارسی)وبا شماره صفحه بنویسید.بنابراین شماره اول از سمت راست مربوط به شماره فصل می باشد و شماره(یا شماره های) سمت چپ آن مربوط به عناوین مطرح شده در هر فصل است.

اسلاید 291: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: فهرست جدولها وشکلها را به تفکیک به ترتیبی که درپایان نامه وفصول شماره زده اید بعد از فهرست عناوین بیاورید وشماره صفحه آن را مشخص کنید. شماره گذاری جدولها وشکلها نیز به ترتیب ذکر شده در بالاست مثلاً جدول(4-3)به معنای جدول سوم از فصل چهارم است همیشه عدد سمت راست بیانگر شماره فصل وعدد سمت چپ مربوط به جدول، یا نمودار یا عنوان مربوط است.

اسلاید 292: نگارش، صفحات وشیرازه بندی: برای سهولت بیشتر درک پنج فصل عناوین وتیترهای توضیح داده شده با ذکر شماره ها به صورت خلاصه واجمالی در ادامه بیان می شود:

اسلاید 293: فهرست عناوینفصل اول: کلیات یا مقدمه 1-1-مقدمه ....................................... 11-2- بیان مسأله ................................. 51-3-اهمیت ضرورت موضوع 1-4- اهداف تحقیق 1-4-1- هدف کلی 1-4-2- هدف های جزیی

اسلاید 294: فهرست عناوین فصل اول: کلیات یا مقدمه 1-5- فرضیه های تحقیق1-6- سؤالهای تحقیق1-7- متغیرهای پژوهش 1-7-1 تعریف مفهومی متغیرها 1-7-2-تعریف عملیاتی متغیرها

اسلاید 295: فهرست عناوینفصل دوم: پیشینه تحقیق2-1-پیشینه نظری تحقیق(پایه های نظری)2-1-1-.....2-1-2-.....2-1-3- و...2-2- پیشینه عملی(بررسی تحقیقات)2-2-1- تحقیقات داخلی2-2-2- تحقیقات خارجی2-3- جمع بندی پیشینه

اسلاید 296: فهرست عناوینفصل سوم: روش شناسی تحقیق3-1- روش تحقیق3-2- جامعه تحقیق3-3- نمونه تحقیق3-3-1- حجم نمونه آماری3-3-2- روش نمونه گیری

اسلاید 297: فهرست عناوینفصل سوم: روش شناسی تحقیق3-4- ابزار تحقیق3-4-1- پرسشنامه...3-4-2- پرسشنامه...3-4-3- فرم مصاحبه...3-4-4- فرم ثبت مشاهدات...3-5- روش اجرا وجمع آوری اطلاعات3-6- روش تحلیل نتایج

اسلاید 298: فهرست عناوینفصل چهارم: یافته ها ونتایج تحقیق4-1- نتایج آمار توصیفی4-2- تحلیل فرضیه ها 4-3- تحلیل سؤالها4-4- مدل تحلیل(اختیاری)

اسلاید 299: فهرست عناوینفصل پنجم: بحث وتفسیر نتایج5-1- بحث وتفسیر5-2- نتیجه گیری کلی 5-3- پیشنهادات تحقیق5-3-1-پیشنهادات کاربردی5-3-2- پیشنهادات کاربردی تحقیقی5-4- مشکلات ومحدودیت های تحقیقمنابع

اسلاید 300: فهرست جدولها جدول(2-1): میانگین نمرات هوش به نقل از کتلجدول(4-1): توزیع فراواني ......جدول(4-2): ...جدول(4-3): ...

اسلاید 301: فهرست شکلها ونمودارهاشکل(1-2): منطقه بروکا در مغزشکل(2-1): ...نمودار(4-1): ...نمودار(4-2): ...

اسلاید 302: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی از آنجا که تحقیق علمی باید در معرض نقد و بررسی همگان قرار گرفته و علاقه مندان بتوانند از نتایج آن استفاده کنند ، برای این منظور باید یافته های به دست آمده به صورت ، مقالۀ علمی تدوین شود و در یکی از نشریه های تخصصی یا سمینارهای علمی انتشار یابد .

اسلاید 303: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی ساختار این مقاله دارای اجزای زیر است : الف) عنوان : ب) نام پژوهشگر و همکاران و نیز وابستگی سازمانی آنان : ج) چکیده : د) مقدمه :( در مقدمه به موارد زیر اشاره می کنید):

اسلاید 304: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی ساختار این مقاله دارای اجزای زیر است : د) مقدمه :( در مقدمه به موارد زیر اشاره می کنید): در این قسمت از مقالۀ علمی باید به بیان مسئلۀ پرداخت ، همچنین به نتایج پژوهش های قبلی به نحوی مرتبط با مسئلۀ پژوهشی است اشاره کرد .

اسلاید 305: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی ساختار این مقاله دارای اجزای زیر است : د) مقدمه :( در مقدمه به موارد زیر اشاره می کنید): لازم است که به طور مستند از پژوهش های قبلی یاد شود . بالاخره هدف از انجام تحقیق با ذکر گزاره ها ( فرضیه و یا سؤال های تحقیق ) بیان می شود .

اسلاید 306: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی ساختار این مقاله دارای اجزای زیر است : الف) عنوان : ب) نام پژوهشگر و همکاران و نیز وابستگی سازمانی آنان : ج) چکیده : د) مقدمه : هـ) روش تحقیق :( درمقدمه به موارد زیر اشاره می کنید):

اسلاید 307: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی ساختار این مقاله دارای اجزای زیر است : هـ) روش تحقیق :( درمقدمه به موارد زیر اشاره می کنید): در این قسمت به ذکر روش تحقیق ( مثلاً تحقیق پیمایشی ، علّی - مقایسه ای و یا.. ) پرداخته می شود.همچنین جامعۀ مورد مطالعه ،ویژگی های نمونۀ آمار مورد انتخاب و حجم نمونه بیان می شود .علاوه بر آن ابزار اندازه گیری ( آزمون ، پرسشنامه و ... ) مورد استفاده ، ویژگی های فنی آن ها و شرایطی که تحت آن داده ها گردآوری شده است بیان می شود .

اسلاید 308: تدوین گزارش یافته های تحقیق به صورت مقالۀ علمی ساختار مقاله تحقیقی دارای اجزای زیر است: الف) عنوان : ب) نام پژوهشگر و همکاران و وابستگی سازمانی یا دانشگاهی : ج) چکیده : د) مقدمه : هـ) روش شناسی : و ) یافته ها : ی)بحث: ط)چکیده انگلیسی: ح) فهرست منابع :

اسلاید 309: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه:

اسلاید 310: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -دقت كافي در انتخاب موضوع نمي شود.برخي دانشجويان بدون توجه به كاربردي و بديع بودن موضوع و تنها با توجه به عناوين تحقيقات قبلي موضوع خود را انتخاب كردند.برخي ديگر نيز در حالتي تفريطي بدون در نظر گرفتن پيشينه، موضوعي را انتخاب كردند.بهتر است برای انتخاب موضوع از ترمهای قبل فکر و برنامه ریزی کنید نه اینکه این کار را به ترم آخر موکول کنید.

اسلاید 311: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -لازم نيست در عنوان پايان نامه از همه متغيرهاي تحقيقتان نام ببريد.فقط متغیرهای اصلی و مهم را ذکر کنید.كامل تر خواهد بود اگر شهر يا منطقه و سال انجام تحقيقتان در عنوان ذكر شود.زيباتر و درست تر خواهد بود اگر كلمات مقدماتي مثل بررسي و مثل اينها را حذف كنيد:رابطه بين هوش هيجاني و رضايت از زندگي در دانشجويان دانشگاههاي شهر ...... در سال 1386

اسلاید 312: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - بيش از حد تحت تاثير كارها و روند تحقيق دوستانشان قرار مي گيرند .به محض بروز مشكل در اجراي پژوهش اعتماد به نفس خود را از دست مي دهند و به كل تحقيق و موضوع خود را زير سوال مي برند. - آشنا نبودن به روش تحقيق و روش هاي آماري عامل اصلي طول كشيدن پايان نامه دانشجويان است.

اسلاید 313: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - بيش از حد تحت تاثير كارها و روند تحقيق دوستانشان قرار مي گيرند .به محض بروز مشكل در اجراي پژوهش اعتماد به نفس خود را از دست مي دهند و به كل تحقيق و موضوع خود را زير سوال مي برند. -برخي فكر مي كنند در اجراي پايان نامه نبايد با مشكلي مواجه شوند!.برخي نيز فكر مي كنند هر تحقيقي كه قبلا صحافي شده كامل و بدون نقص است!

اسلاید 314: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -عدم تسلط دانشجويان به نرم افزار هاي آماري و آزمونهاي آماري از عمده نقطه ضعفهاي دانشجويان است. - فهرست جدولها و نمودارها را بعد از فهرست عنوانها ذكر نكردند.فهرست عناوين نيز بايد به تفكيك فصلها ارايه شود.

اسلاید 315: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - شماره صفحه بايد در بالاي صفحه و سمت چپ در سربرگ نوشته شود نه در پايين صفحه. - كليه صفحات پايان نامه بايد بدون حاشيه يا قاب باشد(صفحات پيوست استثنا است). -برخی از دانشجويان فونت و اندازه خط مناسبي را انتخاب نمی کنند.انتخاب فونت تيتر و يا اندازه درشت در پايان نامه زيبايي پايان نامه را كم مي كند.بسياري نيز اصطلاحات مهم و اسامي خارجي را پاورقي نكرده بودند.

اسلاید 316: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -نوشتن منبع هر جمله يا پاراگراف در انتهاي آن، داخل پرانتزمثال(سيف،1384)بيانگراعتبارتحقيق است.موضوعي كه برخی از دانشجويان از آن غافل بوده اند. چكيده از اين مورد استثنا است .عده ای نیز با شتاب زدگی به بررسی پیشینه می پردازند و فرصت استنباط نظریه ها و تحقیقات را به خود نمی دهند.

اسلاید 317: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -نوشتن مطالب بسيار خودماني ،احساسي و عاميانه در پژوهش از اعتبار كار شما كم مي كند حتي در مقدمه.برخي نيز در مقدمه بيش از حد حاشيه پردازي كردند.مطالب نوشته شده نبايد به صورت اول شخص باشد:مثال:من در اين تحقيق به اين موضوع پرداختم!که اشتباه است

اسلاید 318: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -برخی دانشجویان بيان مساله را با سوالات تحقيق اشتباه مي گيرند. - در اهميت و ضرورت تحقيق كمتر به اين مي پردازتد كه نتايج تحقيق آنها براي كجا يا چه افرادي كاربرد دارد و يا چه مشكلاتي را برطرف مي كند.

اسلاید 319: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - برخي دانشجويان قادر نيستند بين هدف(يا اهداف)كلي با هدفهاي جزيي تمايز قايل شوند و يا هدف را از لحاظ دستوري و نگارشي مشابه فرضيه يا سوال مي نويسند. - برخي نيز روش تحقيق خود را ذكر نكردند يا كامل مشخص نكردند.لازم نيست توضيحات توصيفي يك روش را بيان كنيد مثلا لازم نيست بنويسيد كه روش پس رويدادي چيست و… فقط عنوان روش خود را بنويسيد كفايت مي كند.

اسلاید 320: - برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - بهتر است فرمولهاي آماري را در پايان نامه ننويسيد.فقط نتايج،جدولها و نمودارها كفايت مي كند.(لازم است اول جدول و سپس نمودار آن بيايد.)فرمول تعيين حجم نمونه از اين قانون استثنا است. - اشتباه رايجي كه برخی دانشجويان دارند اينكه تفاوت سوال با فرضيه در تحقيق را تنها در نحوه سوالي بودن يا سوالي نبودن جملات آنها می دانند!

اسلاید 321: برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - تصور نادرست:هر كسي تعداد سوالات و فرضيه هاي بيشتري داشته باشد تحقيق معتبر تري دارد!. - تصور نادرست:هر تحقيقي كه روشهاي آماري بسيار پيشرفته داشته باشد تحقيق معتبر تر و كارآمد تري دارد!!.

اسلاید 322: برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - بسياري از دانشجويان به علت عدم تسلط به رايانه،اينترنت و زبان انگليسي در مرور تحقيقات قبلي بسيار ضعيف عمل می کنند.. - تصور نادرست:حتما بايد در پژوهش از پرسشنامه استفاده شود!عدم توجه به مطالعات موردي و روشهايي مثل مصاحبه،مشاهده،آزمايشي و غيره…از بزرگترين نقاط ضعف پايان نامه هاست.

اسلاید 323: برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: - برخي دانشجويان در فصل چهارم اعداد آماري را به زبان انگليسي ذكر كرد ه اند.برخي نيز به اشتباه مشخصات نمودار ها را در بالا و مشخصات جدول را در پايين نوشته اند و يا براي جدولها يا نمودارها شماره نزدند.

اسلاید 324: برخي اشتباهات رايج و تصورات نادرست در تحقیق و پايان نامه: -برخي دانشجويان تفاوت روش شناختي فصل چهارم و پنجم را خوب درك نكرده و اكثر دانشجويان فصل پنجم را ناقص و بدون بحث و مقايسه(همخواني يا عدم همخواني) با تحقيقات قبلي رها كرده اند. - برخی دانشجويان به روش قديمي منبع نويسي كرده اند. -برخی از دانشجويان یا محققان توجه زيادي به ارايه پيشنهادات تحقيقي و كاربردي نمی کنند..

اسلاید 325: ارزیابی تحقیقات و پایان نامه شاید کنجکاو باشید که بدانید استاد راهنما یا مشاور یا ناظر طرحهای تحقیقاتی بر چه اساسی تحقیق یا پایان نامه شما را ارزیابی می کند. معمولا اساتید و ناظران طرحهای تحقیقاتی بر اساس فرم ارزیابی که در اختیار دارند یا برای خود طراحی می کنند تحقیق را ارزیابی می کنند

اسلاید 326: ارزیابی تحقیقات و پایان نامه بارم نمره یا امتیاز بر اساس عنوان،چکیده،فهرست،کلیات فصل اول ،مبانی نظری و پیشینه پژوهشی،روش شناسی تحقیق،یافته ها و تحلیل داده ها،بحث و نتیجه گیری،منابع و پیوست و در نهایت مشخصات ظاهری و نگارشی پایان نامه امتیاز تقسیم بندی می شود.حال که شما با جزییات هر فصل آشنا شده اید می توانید تحقیق خود را کامل تر کنید.

اسلاید 327: ارزیابی تحقیقات و پایان نامه مثلا:آیا فهرست عناوین را از فهرست جدولها و نمودارها جدا کرده ام؟آیا در بیان مساله سوال اصلی که باعث اجرای این تحقیق شده را ذکر کرده ام؟آیا سطوح معنی داری را هنگام ذکر یافته ها بیان کرده ام؟آیا در فصل پنجم ارتباط یافته های بدست آمده را با یافته های قبلی به بحث گذاشته ام؟و...

اسلاید 328: ارزیابی تحقیقات و پایان نامه اینک شما می توانید متناسب با همه تیترها و شماره هایی که در فصول آمده همانند ارزیابان و ناظران برای خودتان فرم ارزیابی طراحی کنید.بعد از مطالعه کتاب این کار را انجام دهید تا بتوانید در مسیر درست تحقیقی حرکت کنید. توجه شما به مسایل اخلاقی در اجرا،نگارش و استفاده از منابع اطلاعاتی قابل تحسین است.

اسلاید 329: سخن پایانی -اساتید محترم،محققان و دانشجویان علاقه مند می توانند نظرات،پیشنهادات و سوالات خود را از طریق ایمیل زیر مطرح کنند تا در مطالب ذکر شده تجدید نظر شود.E-MAIL:abdollahzadeh2002@yahoo.comWEBLOG:http://psychologyinfo.blogfa.comتهیه کننده:حسن عبداله زاده(عضو هیات علمی روان شناسی دانشگاه پیام نور مرکز بهشهر)

اسلاید 330: پایان

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید