کرم خوشه خوار انگور
اسلاید 1: بسم الله
اسلاید 2: تهیه کننده: مرجان فرزی زاده زیر نظر استاد: مهندس یاری اردیبهشت 91
اسلاید 3:
اسلاید 4: کرم خوشه خوار انگورLobesia botrana
اسلاید 5: تاریخچهاولین بار در ایران در سال 1324 از موستانهای ارومیه جمع آوری شده است.در ایران فقط بر روی مو ولی در کشورهایی دیگر میزبانهایی از قبیل درختچه های زینتی نیز وجود دارد .
اسلاید 6: بزرگترین آفت انگور می باشد . بیشترین خسارت در موستانهای آذربایجان غربی و همچنین زنجان ، قزوین ، تهران و اصفهان می باشد .
اسلاید 7: مورفولوژی* حشره ی کامل شب پره ایست که عرض آن با بال باز 13-12 میلیمتر می باشد .* رنگ عمومی بدن قهوه ای و روی بالها نوار ها و لکه های روشن دارد .
اسلاید 8: * تخم صدفی زرد متمایل به سفید .* لارو سن 1 سفید مایل به خاکستری .* لارو سن آخر به رنگ سبز یا خاکستری مایل به قرمز .
اسلاید 9: زيست شناسياین آفت در مناطق سردسیر سه نسل در سال و در مناطق معتدله و گرمسیر چهار نسل در سال دارد.دوره جنینی 10-8 روز ، دوره لاروی 18-17 و 4 سن لاروی دارد ، شفیرگی 8-7 روز و دوره رشد و نمو و نشو و نمو برای یک نسل 36-32 روز می باشد.
اسلاید 10: اين حشره زمستان را به صورت لارو سن آخر (لارو كامل) داخل پيله در پناهگاه هاي طبيعي (زير پوستكها و برگ هاي ريخته شده در سطح خاك) سپري ميكند.
اسلاید 11: اوايل بهار تبديل به شفيره شده و 10-15 روز بعد، حشرة كامل نسل اول همزمان با باز شدن جوانههاي برگي از پوستة شفيرگي خارج ميشود. پروانة بالغ پس از تغذيه از شهد و شبنم و جفتگيري، بر روي بند خوشه و حبه و گاهي روي حبههاي تازه تشكيل شدة انگور تخم ريزي ميكند
اسلاید 12: از این تخم ها بسته به درجه حرارت پس از یك هفته تا ده روز لارو ها یا كرمینه هایی كه اندازه آنها به حدود 2 میلی متر می رسد خارج میشوند. لاروهای نوزاد وارد خوشه های گل شده و با تنیدن تارهایی به شكل تار عنكبوت و در هم فشردن غنچه ها از آنها تغذیه می نمایند .
اسلاید 13: لارو ها در زیر پوست درختان و یا زیر گیاهان خشگ و پوسیده سطح زمین و یا در همان محل تغذیه در داخل پیله سفید رنگ پنبه ای مانند به شكلی در می ایند كه به آنها شفیره می گویند .
اسلاید 14: حدود یك هفته بعد از شفیره ها كه اندازه آنها كمی از یك سانتی متر كوچكتر است پروانه ها ظاهر شده و تخم ریزی جدید شروع می شود . لارو ها ی به وجود آمده از این تخم های جدید از این غورها تغذیه می كنن .
اسلاید 15: این لارو ها نیز پس از گذشت حدود سه هفته تبدیل به شفیره می گردنند . كه از آنها پروانه های جدید ظاهر می شود . از تخم های این پروانه ها لاروهای به وجود می آید كه از حبه انگور تغذیه كرده و همین لارو ها هستند كه بیشترین خسارت را به بار میاورند كه در اصطلاح لارو های نسل سوم گفته می شود .
اسلاید 16: سیکل زندگی ( چهار نسلی )ظهور اولین پروانه اوایل فروردین . پیک پرواز نسل اول اواخر فروردین تا اوایل اردیبهشت . پیک پرواز نسل دوم دهه سوم خرداد . پیک نسل سوم اواخر تیر تا اوایل مرداد . پیک پرواز نسل چهارم اوایل شهریور .
اسلاید 17: سیکل زندگی ( سه نسلی )ظهور اولین پروانه اوایل اردیبهشت .پیک نسل اول اواسط تا اواخر اردیبهشت . پیک نسل دوم اواسط تیر . پیک نسل سوم اواخر خرداد تا اوایل شهریور.
اسلاید 18: نحوه خسارتدر بهار لاروهای جوان نسل اول از جوانه های گل دهنده و غنچه تغذیه کرده و روی آنها را با تارهایی می پوشانند . در نتیجه سبب خشکیدن گل ها و جوانه ها و ریزش آنها می گردند .
اسلاید 19: لاروهای نسل دوم از گوشت غوره تغذیه می نمایند . بر اثر تغذیه پوست غوره منظره خاکی رنگ پیدا نموده و چروک برداشته و در نهایت باعث ریزش حبه ها می گردد .نحوه خسارت
اسلاید 20: لاروهای نسل سوم از انگور های رسیده تغذیه می کنند ، ابتدا از گوشت و سپس از پوست های رسیده می خورند محل فعالیت آفت توسط تارهایی روی خوشه مشخص می باشد . نحوه خسارت
اسلاید 21: خوشه های آلوده مورد حمله انواع قارچ ها قرار گرفته خسارت های ثانویه را به وجود می آورند . لاروهاي نسل بعدي آفت حتي روي انگور هايي که براي تهيه کشمش اختصاص داده مي شوند نیز تغذیه کرده و پس از انتقال به انبار، در آن جا تا بهار سال آينده به سر مي برند .نحوه خسارت
اسلاید 22: كنترل غیرشیمیایی (زراعی)خسارت اين آفت در کشت ديم روي انگور به مراتب کمتر از انگور کشت آبي است و به همين جهت در اکثر مناطق ديم مبارزه با آفت معمول نیست.
اسلاید 23: شخم عمیق خاك پاي درخت در زمستان که سبب فرو رفتن پيلة لاروهاي زمستان گذران در عمق خاك شده و در نتیجه در ابتدای بهار قادر به خروج از خاک نخواهند بود. كنترل غیرشیمیایی (زراعی)
اسلاید 24: با توجه به اینكه در زمستان قسمتی از شفیره ها در زیر علف های خشك و پوسیده در سطح زمین به سر می برند استفاده از یخ آب می تواند به نابودی این بخش از شفیره ها و در نتیجه كاهش آفت در موقع ظهور خوشه های گل كمك كند .كنترل غیرشیمیایی (زراعی)
اسلاید 25: انتخاب انواع موهايي که خوشه متراکم ندارندكنترل غیرشیمیایی (زراعی)
اسلاید 26: احداث باغ به صورت رديفي و در روي داربست موازي، چون کرم خوشه انگور اغلب به موستان هايي که فاقد داربست بوده و موها به شکل گسترده روي زميــن يا پشته ها باشند حمله مي کند.كنترل غیرشیمیایی (زراعی)
اسلاید 27: هرس هر ساله مو بـراي جلوگيـري از تجمــع شاخه هاي اضافي، سوزاندن علف هاي هرز و برگ هاي خشک در پاييز.كنترل غیرشیمیایی (زراعی)
اسلاید 28: كنترل شیمیاییجمعیت نسل بهاره یعنی همان هایی كه به خوشه های گل آسیب می رسانند معمولا زیاد نمی باشد و خسارت وارده در حدی نیست كه نیازی به مبارزه داشته باشد .
اسلاید 29: هنگامی که غوره ها به اندازه عدس یا نخود هستند جمعیت آفت زیاد و خسارتزامی باشد از سموم فسفره مانند آزینفوس متیل یا زولون 2 در هزار یا دیازینون 60% ، 1.5 در هزار استفاده می شود .كنترل شیمیایی
اسلاید 30: برای رقمهای زود رس ( یاقوتی ) نیاز به مبارزه نیست و در صورت تراکم آفت در موقع عدسی یا نخودی شدن غوره مبارزه می شود.كنترل شیمیایی
اسلاید 31: در ارقام دیررس هنگامی که انگور ترش یا شیرین است مبارزه شیمیایی دوم صورت می گیرد .كنترل شیمیایی
اسلاید 32: منابعwww.shabnamak.mihanblog.comwww.baghbani.irwww.tabrizgiyah.blogfa.comwww.iranabadi.com
اسلاید 33: ممنونم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.