کشاورزی ارگانیک
اسلاید 1: تعریف کشاورزی ارگانیک کشاورزی ارگانیککشاورزی ارگانیک (کشاورزی آلی، طبیعی یا زیستی)، نوعی کشاورزی است که در تولید و فرآوری محصولات آن از کودهای شیمیایی، سموم، هورمونها و دگرگونیها و دستکاریهای ژنیتیکی استفاده نشود و همه مراحل تقویت زمین، کاشت و برداشت با استفاده از نهادههای طبیعی (همچون کود زیستی= کمپوستها- حشرات سودمند) باشد.كشاورزي ارگانيك سيستمي توليدي است كه سلامت خاك، اكوسيستم ها و انسان را پايدار مي سازد و بر فرايند بوم شناسانه، تنوع زيستي و چرخه هاي سازگار با شرايط محلي تكيه دارد[
اسلاید 2: کشاورزی ارگانیک، یک سیستم مدیریتی جامعی است کهکمیت و کیفیت محصولات از تولید تا فرآوری و انتقال به مصرف کنندهسلامت خاک، گیاه، حیوان، انسان، میکروارگانیسمها، محیط سیاره زمین بعنوان یک موجود زندة واحد، اصول اکولوژیکی، محیط زیست، اصول عدالت و روابط اجتماعی، احترام به مخلوقات اصول پایداری زیستی در آن مد نظر است
اسلاید 3: كشاورزي ارگانيك بهعنوان كشاورزي بدون كاربرد مواد شيميايي معرفي شده است. اين نوع كشاورزي با مصرف كودهاي شيميايي و همچنين مصرف هرگونه مادهي ضد حيات، حتي با منشأ طبيعي مخالف بوده و درمواردي كه مصرف اين مواد ضروري باشد كاربرد موادي كه آثار وعواقب جانبي كمتري دارند را توصيه ميكند.
اسلاید 4: مبانی کلیدی در كشاورزي ارگانيككشاورزی ارگانیک، حرکت رو به عقب نیست. در این سامانه، دانش بومی با علم جدید تركیب میشود و در عین حال با سایر روشهای نوین مدیریت، سازگار است. مزارع ارگانیک همچون دیگرزمینهای زراعی به خوبی آماده شده و نیازمند مدیریت قوی، به ویژه در مورد خاك و آفات است.
اسلاید 5: کارهای ممنوعاستفاده از علفکشها، آفت کشها و کودهای شیمیایی استفاده از فرآوردههای ژنتیکی در هر شکل (از قبیل بذر، مایه تلقیح بذری، غذای دام و غیره(استفاده از فاضلاب شهریدگرگونیهای ژنتیکی هورمون ها
اسلاید 6: محصولات ارگانیک : محصولاتی که تولید ، فرآوری ، بسته بندی ، نگهداری ، حمل و نقل و عرضه آن ها در بازار تحت كنترل و پايش يك استاندارد معتبر بين المللي ،منطقه اي و يا ملي ارگانيك صورت مي گيرد.در تولید محصولات ارگانيك شاخص هاي محیط زیستي ، بهداشتي ، اجتماعي و ايمني رعایت شده است . این محصولات دارای کیفیت ، طعم طبیعی و خوب و فاقد هر گونه مواد شیمیایی مصنوعی و باقیمانده عناصر و فلزات و مواد مضر هستند .
اسلاید 7: فوايد مصرف مواد غذايي ارگانيك: 1- ارزش غذايي بالاتري دارند. ميزان ويتامين C ، كلسيم، منيزيوم، آهن و فسفر در مواد غذايي ارگانيك بيشتر است. 2- مواد غذايي ارگانيك حاوي آنتي اكسيدان بيشتري ميباشند. (50 درصد بيشتر از محصولات غير ارگانيك). چراكه آفت كشهاي مصنوعي توليد اين مواد را در گياهان كاهش داده اما كودهاي حيواني و آلي بكار رفته در كشاورزي ارگانيك توليدآنها را افزايش ميدهد.
اسلاید 8: 3 - كمتر سمي هستند. محصولات ارگانيك سالم تر بوده و به بقاياي آفت كشهاي آلي كمتر آلوده ميباشند. همچنين اين محصولات فاقد افزدنيهاي غذايي بوده و طبعا سالمتر ميباشند. 4- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. يكي از دلايل آن اين است كه محصولات ارگانيك پس از برداشت در مدت زمان كمتري بدست مصرف كننده رسيده و تازه تر ميباشند. و همچنين در محصولات تهيه شده به روش رایج، با فرآوريها و دستكاريهايي كه بروي آنها صورت ميگيرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاري، افزايش توليد و مقاوم كردن آنها در برابر صدمات ناشي از حمل و انبار داري توجه ميشود و نه كيفيت و ارزش تغذيه اي آن. 5- توليد كنندگان محصولات ارگانيك از استانداردها و دستورالعمل هاي بسيار سخت گيرانه اي تبعيت ميكنند كه احتمال آلوده شدن اينگونه محصولات به هر گونه مواد شيمايي و سمي منتفي ميباشد.
اسلاید 9: محصولا ت سالم : محصولات فاقد یا دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش، عناصر، فلزات وسموم ماحصل اعمال مدیریت های خوب كشاورزي ، استاندارد ها و برنامه های مديريتي مانندIPM ، HACCP ، GAP، هستند . بااجرای این برنامه ها ضمن حفظ محیط زیست شاخص ها و حد مجاز باقيمانده مواد شيميايي رعايت ميشود
اسلاید 10: به صورت خلاصه مي توان سلامت محصولات را در دو مفهوم ذيل تعریف كرد :محصولات کشاورزی از جهت حداکثر بقایای سموم ،فلزات و نیترات .فرآورده های پروتینی و لبنی از حیث بقایای توکسین ها ،هورمون ها و آنتی بیوتیک
اسلاید 11: محصولات طبیعی : این محصولات عاری از بقایای مواد شیمیایی مصنوعی و حاصل تولید درمناطق طبیعی و دست نخورده (از نظر ورود تکنولوژی بیرونی ) مانند مراتع ،جنگل ها ، دیمزار ها و یا مزارع مشخصی هستند که به دلیل شرایط خاص اقلیم و اکولوژی منطقه در طول سال ها ی مدید و به صورت سنتی ، در تولید آنها از هیچ گونه نهاده های شیمیایی استفاده نشده است .
اسلاید 12: غذاهاي ارگانيك غـذاهـاي ارگـانـيك به غذاهايي اطلاق مي گـردد كـه بـدون اســتفاده از آفـت كش ها و علف كش هـاي مصـنـوعــي و ارگانيسمهاي اصلاح شده ژنتيك توليد شده باشند. معيار سبزيجات، ميوه ها و حبوبات ارگانيك: 1- خـاك ايمن: حداقل از 3 سال قبل از برداشت محصول، زمـين زراعــي نبايستي با آب فاضلاب آبياري شده باشد. خاك نيز بايد عاري ازاملاح سرب و كلرايد پتاسيم باشد. 2- عدم اصلاح سازي:هيچگونه مواد افزودني (مثل شيرين كننده ها و رنگ دهنده هاي مصنوعي)، پرتو دهي با پرتوهاي يونيزه كننده و اصلاح ژنتيك نبايستي در روند توليد محصول بكار رفته باشد. 3- ذخيره سازي و انبار مجزا: محصولات ارگانيك بايد از محصولات غير ارگانيك تفكيك شده و بطور جداگانه نگه داري شوند. 4- عدم استفاده از مواد شيميايي مصنوعي: عدم استفاده از تركيبات شيميايي مصنوعي نظير كودهاي شيميايي، آفت كشها، حشره كشها و علف كشها. (از 3 سال قبل از برداشت محصول)
اسلاید 13: معيار گوشت، شير، تخم مرغ و ديگر فرآورده هاي حيواني ارگانيك: 1- حيوانات ميبايستي حداكثر از روز دوم تولد به روش ارگانيك پرورش يافته باشند. 2- خوراك ارگانيك: تغذيه دام و طيور بايد 100 درصد از خوراك ارگانيك بوده باشد. 3- هيچگونه آنتي بيوتيك و هورمون نبايد استفاده شود. 4- حيوانات چرنده بايستي از مرتع مناسب برخوردار باشند. هر حيوان بايد از سرپناه، آب سالم، رژيم غذايي متعادل، هواي تازه، نور مستقيم آفتاب و فضاي كافي براي حركت برخوردار باشد. 5- ذخيره سازي و انبار مجزا: فرآورده هاي ارگانيك بايستي از محصولات غير ارگانيك تفكيك شده و جداگانه نگه داري شوند. نكته:در كشاورزي سنتي از كودهاي مصنوعي و در كشاورزي ارگانيك از كودهاي طبيعي مانند كمپوست استفاده ميگردد. نكته:در كشاورزي سنتي از آفت كشهاي مصنوعي و در كشاورزي ارگانيك از حشرات و پرندگان نافع، محدود كردن جفتگيري آفات، كندن علفهاي هرز و در صورت نياز از حشره كشهاي مجاز كشاورزي ارگانيك براي كنترل و ريشه كن كردن آفات استفاده ميشود.
اسلاید 14: ده علت براي لزوم حركت به سوي كشاورزي ارگانيك 1- محصولات ارگانيك استانداردهاي بيشتري دارند: گواهي نامه هاي محصولات ارگانيك به عنوان بيمه هايي است كه در توليد اين محصولات از مواد شيميايي و سمي استفاده نشده است. 2- طعم غذاهاي ارگانيك بهتر است: گياهان توليد شده به روش ارگانيك سالم تر بوده و به عنوان غذاهاي خوشمزه تر براي تغذيه انسان و حيوانات مي تواند به كار رود. 3- محصولات ارگانيك خطر بيماري ها را كم مي كند: خيلي از مراكز حفاظت محيط زيست دريافته اند كه مواد شيميايي موجود در آفت كش ها اثرات سرطان زايي و بيماري زايي دارند. كشاورزي ارگانيك يكي از راه هاي كاهش مصرف سموم شيميايي و كم كردن اين مواد در منابع آب، زمين و هوا است.
اسلاید 15: 4- كشاورزي ارگانيك به منابع آبي احترام مي گذارد: براي حذف مواد شيميايي آلوده كننده و دفع نيتروژن در آب بايد به منابع آبي و خاكي احترام گذاشت و آنها را درست مصرف كرد. در كشاورزي ارگانيك اين موارد به درستي رعايت مي شود. 5- كشاورزي ارگانيك باعث ايجاد خاك سالم مي شود: خاك يكي از منابع اصلي زنجيره غذايي بوده و يكي از اصول كشاورزي ارگانيك ايجاد خاك سالم است.
اسلاید 16: 6- كشاورزي ارگانيك الگوبرداري از طبيعت است: كشاورزي ارگانيك براي اكوسيستم متعادل ارزش قايل است. 7- كشاورزي ارگانيك هدايت كننده تحقيقات تازه است: توليدكنندگان ارگانيك به عنوان پيشرو در تحقيق عدم استفاده از آفت كش ها و اثرات مضر آن بر محيط زيست هستند. 8- توليدكنندگان ارگانيك در جهت تنوع زيستي تلاش مي كنند: .
اسلاید 17: 9- كشاورزي ارگانيك به حفظ سلامت جوامع روستايي كمك مي كند 10- تنوع غذاهاي ارگانيك..
اسلاید 18: اهداف كشاورزي ارگانيك 1- توليد مواد غذايي با كيفيت عالي و مطلوب 2- كنش متقابل ميان بهبود سطح سلامت مردم همسو با چرخههاي زيست طبيعي. 3- گسترش اثرسامانههاي توليد فرآوري ارگانيك بر توسعهي اجتماعي و بوم شناختي. 4- توسعهي سودآوري و ماندگاري زيست بوم آبزيان. 5- نگهداري و توسعهي بلندمدت حاصلخيزي خاك.
اسلاید 19: 6- نگهداري و تنوع ژنتيكي درسامانهي توليد و پيرامون آن، مشتمل برحفاظت گياهان و زيستگاههاي وحش. 7- توسعهي كاربرد درست و مواظبت شايسته از منابع آب و همهي موجودات زندهي درون آنها. 8- كاربرد هرچه بيشتر منابع تجديد شونده درسامانههاي توليد سامان يافتهي محلي. 9- تعادل موزون ميان كشاورزي و دامپروري. 10- برقراري شرايط زيست مطلوب دامها، باتوجه به جنبههاي اساسي رفتارغريزي آنها.
اسلاید 20: 11- كاهش و به حداقل رساندن هرگونه آلودگي درسامانهي توليد و پيرامون آن. 12- فرآوري توليدات ارگانيك با استفاده از منابع تجديد شونده. 13- توليد فرآوردههاي ارگانيك زوالپذير زيستي. 14- توليد يافتههاي بادوام و مرغوب. 15- برآوري نيازهاي اساسي يك زندگي با كيفيت، همراه با احساس رضايت ازيك محيط كارسالم براي همه افراد درگيردركارتوليد و فرآوري ارگانيك.
اسلاید 21: 16- پيشرفت در راستاي يك زنجيره كامل از توليد، فرآوري و توزيع كه برآورندهي عدالت اجتماعي و نيز پاسخگوي بوم شناختي باشد. 17- استفادهي بهينه ازنيروي انساني شاغل در بخش كشاورزي. 18- برقراري امنيت غذايي متناسب با رشد جمعيت. 19- ايجاد و افزايش درآمد و اشتغال بهويژه درمناطق روستائي. 20- حفاظت و حمايت ازمنابع كشاورزي و طبيعي و محيط زيست.
اسلاید 22: باورهای غلط درباره كشاورزی ارگانیك اشتباه اول : یكی از تصورات اشتباه در مورد كشاورزی ارگانیك، آن است كه این شیوه كشاورزی بینیاز از كاربرد مواد شیمیایی است. ازآنجایی که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده از تركیبات شیمیایی تشكیل شده است لذا كاربرد آن دسته از مواد شیمیایی كه به صورت طبیعی به دست آمدهاند (مثلا سنگ فسفات كه از معادن طبیعی استخراج میشود) در كشاورزی ارگانیك بلامانع است.
اسلاید 23: اشتباه دوم : نباید تصور كرد كه كشاورزی ارگانیك صرفا بر جایگزینی نهادههای آلی با مواد شیمیایی بحث میكند چراكه كاربرد غلط مواد آلی نیز، چه به صورت مصرف بیش از حد و چه به صورت عدم كاربرد آنها در زمان مناسب و یا تركیبی از هر دوی این موارد به نحو قابل ملاحظه ای سبب اختلال در عمل چرخههای زیستی یا طبیعی میشود.
اسلاید 24: اشتباه سوم : تصور اشتباه دیگر از كشاورزی ارگانیك آن است كه برخی كشاورزی ارگانیك را نوعی برگشت به عقب و استفاده از شیوههای مرسوم سالهای قبل از انقلاب صنعتی میدانند. بلكه بلعكس كشاورزی ارگانیك نمیتوانند خود را از دستاوردهای علمی 50 ساله اخیر بینیاز بدانند.
اسلاید 25: در کشاورزی ارگانیک بیشتر بدنبال یافتن علل مشکلات بوجود آمده توسط آفات و بیماریها هستند تا اینکه علائم ظاهری را درمان کنند . بنابراین مدیریت پیشگیری بر درمان و کنترل عوامل تقدم دارد. • گیاهان سالم موثرترین راه غلبه بر آفات و بیماریها هستند. • کارهای مدیریتی برای پیشگیری از آفات و بیماریها بسیار موثر است. • کارهای درمانی و معالجه را باید بعنوان گزینه آخر انجام داد.
اسلاید 26: 26از نظر بهداشتی: زیانهایی چون مسمومیت حاد یا مزمن برای موجودات غیرهدف از جمله انسان، خاصیت تجمعی در بدن موجودات زنده و یا خاصیت سرطانزایی.مقاومت آفات، بیمارگرها و علفهای هرز به سموم یكی دیگر از خطرهای ناشی از مصرف بیرویه سموم
اسلاید 27: سلامت انسان وابسته به سلامت گياهان است
اسلاید 28: لذا سعی میشود در کشاورزی ارگانیک مکانیسم تولید محصولات در فرآیند کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز با تکیه بر روشهای مجاز غیر شیمیایی انجام گیرد
اسلاید 29: یکی از مهمترین اهداف کشاورزی ارگانیک تولید محصولات و گیاهان سالم است. و همین کار باعث جلوگیری از شیوع بسیاری از آفات و بیماریها می گردد.
اسلاید 30: عواملی که بر سلامت گیاهان اثر دارد؟ گیاهان سالم کمتر در معرض هجوم آفات و بیماریها قرار می گیرند. بنابراین هدف اصلی کشاورز باید سالم نگهداشتن گیاهان باشد. برای سلامت نگاه داشتن گیاهان عکس العمل متقابل بین موجودات زنده و محیط زیست گیاهان بسیار مهم است. در شرایط مناسب مکانیزمهای خود گیاه بر علیه آفات و بیماریها کافی است. گونه هایی که دارای مکانیزمهای موثرتری هستند خطر آلوده شدن کمتری دارند.
اسلاید 31: شرایط سلامت بودن گیاهان بستگی شدیدی به میزان باروری خاک دارد. هنگامی که تغذیه گیاه کاملاً متعادل است ، گیاهان قوی تر شده و کمتر به آلودگی دچار خواهند شد . شرایط آب و هوایی مانند دمای مناسب و ذخیره آب کافی ، فاکتورهای دیگری هستند که بر سلامتی گیاه اثر دارد. اگر یکی از این شرایط منا سب نباشند، گیاهان دچار تنش می شوند. این تنش ها باعث ضعیف شدن مکانیزم دفاعی گیاهان شده و آنها را در برابر حمله آفات و بیماریها آسیب پذیر می کند.
اسلاید 32: روشهای کننرل آفات که میتوان به عنوان محورهای کاربردی در کشاورزی ارگانیک به آنها پرداخت، بنا بر استانداردهای کشاورزی ارگانیک به ترتیب اولویت عبارتند از: روش مکانیکی: mechanical method در این شیوه به روش دستی یا با استفاده از ابزارهای ابتدایی به طور مستقیم به حذف جمعیت آفت در اکوسیستم زراعی اقدام میشود. نصب توریهای حشرات، آغشته نمودن تنه درختان به مواد چسبناک، کندن گودال، جمع آوری مستقیم حشرات، استفاده از تلههای تصافی و جاذب از متداولترین روشهای کنترل کننده حشرات در مبارزه مکانیکی است.
اسلاید 33: این روش دارای معایبی نیز میباشد که عبارتند از: 1- هزینه بسیار بالا نیروی کار 2- عدم قطعیت3- این روش در سطوح وسیع و تجاری قابل توصیه نمیباشد.
اسلاید 34: روش فیزیکی:physical method عمدهترین روشهای مورد استفاده در حال حاضر عبارتند از سرما که به صورت یخ آب زمستانه در سطح گسترده توصیه میشود؛ گرما یا حرارت زیاد که اغلب د رمورد آفات انباری کاربرد دارد؛ نور که با خاصیت فتوتروپیستم مثبت حشرات اقدام به جمعآوری آنها تحت تلههای نوری میکند. امواج رادیوئی با فرکانسها یبسیار بالا که در مورد آفات انباری و بهداشتی توصیه میشود؛پرتوهای یونساز با هدف عقیم سازی افراد نر در جمعیت حشرات که در شرایط انباری با کارآیی بسیار بالا کاربرد دارد.
اسلاید 35: روشهای مبارزه فیزیکی علیرغم عدم تکیه بر مواد شیمیایی مصنوعی به دلیل برخی محدودیتها در قالب کشاورزی ارگانیک در تمام موارد قابل توصیه نمیباشد. در این سیستم سرما به دلیل خونسرد بودن حشرات در اغلب موارد روشی چندان قابل اعتماد نمیباشد. تولید محصول سالم تحت کشاورزی ارگانیک با استفاده از پرتوهای یونساز و امواج رادیوئی تناقض دارد و دقیقاً با استانداردهای ارگانیک مخالف است. لذا از میان کلیه روشهای فیزیکی تنها استفاده از گرما به صورت کاربرد آفتابدهی و تولید تلههای نوری با عدف حمعآوری حشرات تنها روشهای قابل توصیه هستند.
اسلاید 36: روش رفتاری behavioral method اساس این روش ایجاد تداخل در رفتارهای بیولوژیک و طبیعی حشره در مراحل حساس است. در این روش سعی میشود با استفاده از مواد بیولوژیک مشتق از هر گونه حشره در مراحل خاص زندگی او اقدام به اختلال در رفتارهای بیولوژیک شود.
اسلاید 37: قابل تشخیصترین رفتار در حشرات فرآیند جفتیابی است که در حال حاضر با استفاده از فرومونهای جنسی و تولید تلههای فرمونی اقدامات خوب اما محدودی در جهت کنترل برخی آفات کلیدی انجام میشود. این روش عمدتاً در ارتباط با حشرات متعلق به راستههای بالپولکداران و قاببالان که دارای نسلهای گسسته و دوره رشد طولانی و نیز مرحله جفتیابی قابل تشخیص دارند، قابل استفاده است. کلاً مواد مورد استفاده در مبارزه رفتاری در دو گروه جلب کنندهها و بازدارندهها قرار گرفته که همگی ترکیبات مشتق شده از فرومونها و هورمونهای حشرات هستند
اسلاید 38: روش بیولوژیکbiological method مبارزه بیولوژیک عبارتست از استفاده از انگلها، شکارگرها، پارازیتوئیدها و عوامل بیماریزا در شرایط اگرواکوسیستم با هدف کاهش جمعیت آفت به زیر سطح زیان اقتصادی.
اسلاید 39: روشهای متداول کنترل بیولوژیک عبارتند از 1) وارد نمودن دشمنان طبیعی غیر بومی و استقرار و تداوم یافتن آنها2) تکثیر و ازدیاد دشمنان طبیعی آفت طی جمعآوری، پرورش و رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک 3) محافظت از حشرات مفید محلی با استفاده معقولانه از سایر روشهای کنترل آفات و حفاظت از میزبان واسط به طوری که حشرات مفید به تولید مثل خود ادامه داده و در زمان مقتضی قابل دسترس باشند.
اسلاید 40: کاربرد آفت کش ها chemical methodمواد شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی ارگانیک به دلیل منع استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی به سمت کاربرد مواد سمی دریافت شده از گیاهان گرایش داشته و لذا سعی میشود در این زمینه رویکرد به سمت کاربرد اسانسهای آفت کش گیاهان باشد.
اسلاید 41: در این ارتباط گیاهان دارای اسانسهای سمی در سه گره قرار داده میشوند؛ 1) گیاهانی که در سطح جهانی دارای استاندارد تولید و کاربرد در کشاورزی ارگانیک را داشته و قابلیت توصیه به کشارزان و در سطح تولید انبوه را داشته باشند. 2) گیاهانی که احتمال خاصیت آفتکشی در آنها تشخیص داده شده ولی در چرخه کاربرد به عنوان مولد سموم گیاهی قرار نگرفتهاند 3) گیاهانی که احتمالاً دارای خاصیت آفتکشی هستند ولی همچنان به عنوان علفهای هرز با آنها برخورد شده و شدیداً طی مبارزه زراعی قلع و قمع میشوند. متأسفانه با توجه به غنای فلور ایران از نظر وجود گیاهان داران ترکیبات آنتی اکسیدانی که میتوانند نقش آفت کشی داشته باشند، دادههای کافی و جامعی در ارتباط با این سرمایهها در دست نمیباشد
اسلاید 42: . فهرستی از مواد بیولوژیک مجاز تاکنون در قالب کشاورزی ارگانیک به دست آمده است که در مواردی کاربرد آنها در جهت کاهش جمعیت آفات و بازدارندگی آنها آزمون شده حتی در شرایط زراعی نیز استفاده و در سطح تجاری تولید میشوند. این مواد که اغلب تحت نامهای آفتکشهای بیولوژیک، آفتکشهای گیاهی و آفتکشهای ارگانیک معرفی میشوند، دارای مزایای قابل توجهی جهت استفاده تحت کشاورزی ارگانیک میباشند: 1- اغلب این مواد دارای دامنه عملکرد گسترده بوده و بروز مقاومت در برابر این ترکیبات اغلب در بازده زمانی بسیار طولانی رخ میدهد 2- بسیاری از مواد شناخته شده در این گروه دارای انعطاف پذیری بوده و هیچگونه محدودیتی در استفاده همراه با سایر روشهای کنترل غیر شیمیایی ندارند.
اسلاید 43: 3- به علت منشأ زیستی این ترکیبات، دوره کارنس تعریف شده برای آنها بسیار کوتاه بوده و گاهی حتی هیچگونه دوره کارنسی تعریف نمیشود. 4- این مواد فاقد هرگونه بقایا در محیط بوده و به علت منشأ زیستی خود سریعاً تجزیه میشوند. 5- هنوز بسیاری آفات وجود دارند که هیچگونه روش تعریف شده کنترل کننده با منشأ شیمیایی و غیر شیمیایی نداشته و لذا استفاده از آفتکشهای گیاهی با دامنه عملکرد وسیع میتواند راهکاری مناسب بر علیه آنها باشد. با این وجود متأسفانه خلأ استفاده از مواد مجاز طبیعی بر علیه آفات، بیماریها و علفهای هرز کاملاً احساس میشود. تاکنون تحقیقات بسیار محدودی در جهت شناسایی گیاهان دارای اسانسهای آفتکش انجام شده است.
اسلاید 44: برچسب ارگانيك: عبارت است از متن نوشتاري، چاپي يا گرافيكي كه با هدف شناساندن محصول به آن الصاق مي شود يا در مجاورت محصول به نمايش گذارده مي شود.
اسلاید 45: بر چسبگذاری محصولات ارگانیک باید توسط یك سازمان سوم و اثبات این امر صورت بگیرد که محصول، مطابق استانداردهایی که در سراسر جهان توسط صدها سازمان گواهیكننده، كشاورزان مختلف، شركتهای تجاری، سازمانهای غیردولتی و اخیرا دولتی شكل گرفتهاند، تولید شده است. گواهی محصولات ارگانیک، فرایندی پیچیده است، اما تلاشهایی در راستای هماهنگ كردن استانداردهای گوناگون به منظور توسعه بازار محصولات ارگانیک در جریان است.
اسلاید 46: برچسب های ارگانیک و علائم گواهی •برچسب ها و علائم گواهی تشخیص آسان محصولات ارگانیک را ممکن می کنند. •آنها حفاظت شده هستند و تنها توسط تولیدکنندگان و فراوران مجاز می توانند استفاده شوند. •آنها می توانند به کسب قیمت بالاتر برای محصولات آلی کمک کنند.
اسلاید 47: برچسب ارگانیک
اسلاید 48: محصولاتي که از عرصههاي طبيعي و حيات وحش برداشت ميشوند تنها در صورتي به عنوان محصول ارگانیک گواهي ميشوند که از محيط رشدي پايدار و باثبات برداشت شده باشند. مقدار برداشت اين محصولات نبايد از عملکرد پايدار بومسامانه تجاوز کند و يا حيات گونههاي گياهي، قارچي و يا جانورياي را که به طور مستقيم يا غير مستقيم بهرهبرداري ميشوند تهديد کند.بهرهبرداران بايد توليدات را تنها از مناطقي برداشت و جمعآوري کنند که مشخص شده باشد که هيچ ماده ممنوعي در اين مناطق به کار نرفته است.منطقه جمعآوري بايد فاصله مناسبي با کشتبومهای رايج و منابع آلاينده و آلوده داشته باشد.بهرهبرداراني که منابع طبيعي را برداشت ميکنند بايد به خوبي با منطقه آشنايي داشته باشند.
اسلاید 49: Products NOT covered by the regulationOrganicمحصولات حاصل از صید و شکار ارگانیک محسوب نمیگردند
اسلاید 50: برچسب ارگانیک
اسلاید 51: برچسب ارگانیک
اسلاید 52: برچسب ارگانیک
اسلاید 53: برچسب ارگانیک
اسلاید 54: برچسب ارگانیک
اسلاید 55: برچسب ارگانیک
اسلاید 56: محصول ارگانیک
اسلاید 57: محصول ارگانیک
اسلاید 58: محصول ارگانیک
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.