Chaos, complexity, and the learning organization
اسلاید 1: Chaos, Complexity, and the Learning Organizationفرشید فراستهو ناصر
اسلاید 2: مروری بر مقاله مقاله از نوع مرور ادبیاتی کلمات کلیدی: تئوری آشوب، تئوری پیچیدگی خلاصهای از تئوری آشوب، تئوری پیچیدگی تعریفی از سازمان یادگیرنده
اسلاید 3: دنیای منظم و دنیای آشوبیخصوصیات نظام صنعتی: پیش بینی رفتار همه عناصر هر گونه بی نظمی منجر به بی نظمی کل سیستم و عدم تعادل برخلاف طبیعت نظم در سیستم را با هر جه بیشتر بسته نگه داشتن سیستم برقرار میکنیم(مجیدی 1383)
اسلاید 4: دنیای منظم و دنیای آشوبیخصوصیات طبیعت: نمی توانیم رفتار تک تک عناصر را پیش بینی کنیم تعادل آن بدون در نظر گرفتن ارتباط آن با محیط غیر ممکن است مثلا در بدن انسان هر جزئی فعالیت مخصوص به خودش را انجام می دهد و در کل بی نظم به نظر می آید ولی تعادل در کل بدن برقرار است. اینجا است که نظریه آشوب مطرح می شود (مجیدی 1383)
اسلاید 5: بهترین تمثیل برای این نظام طبیعت می باشد. طبیعت به عنوان یک کل بی نقص، سیستمی که متشکل از اجزایی می باشد که هیچکدام بی عیب مطلق نمی باشند، بهترین مدل برای یک سیستم پیچیده انسانی می باشد که در آن انسانهایی حضور دارند که هر کدام دانش و بینش مخصوص به خود را دارند و هیچکدام بی عیب نمی باشند. (مجیدی 1383)
اسلاید 6: Learning Organizationسازمانی است که به طور مداوم یاد میگیرد و خودش را با شرایط محیطی متلاطم وفق میدهد. چهار مشخصه اصلی دارد:تفکر سیستمیمهارت فردیمدل ذهنیچشم انداز مشترکیادگیری گروهی
اسلاید 7: مقدمهارائه تعاریف کارکردی برای:ChaosComplexityLearning OrganizationChaordic Enterprise
اسلاید 8: تئوری پیچیدگیریشه رفتار تمام سیستمهای پیچیده از رفتار مولکولها و رفتار مردم تا تعادل طبیعت در یکسری قوانین کلی میباشد که اگر کشف شوند ما را به یک کل نگری در زندگی میرسانند. نظم واقعی از سیستمهای پیچیده و پویا خلق میشود. (بریتانیکا)The theory treats organizations and firms as collections of strategies and structures.
اسلاید 9: Chaordic Enterprise(CE)سازمانی پیچیده و پویا که درمحیطی پیچیده، غیر خطی و دینامیک قرار دارد، به طوری که ارتباط سازمان با محیط جدا نشدنی می باشد.سازمان آشوبی-منظم(CE) ممکن است حالت نهایی سازمان یادگیرنده متکامل باشد.Chaotic + Ordered = Chaordic
اسلاید 10: آشوب و پیچیدگیآشوب در ابتدا در علم ریاضیات شناخته شد، قبل از سال 1985 ”آشوب در سازمان“ معنی دیگری در تئوری سازمان داشت. به معنی رفتار شبه-تصادفی، بی قاعده(بدون دوره تناوب) سیستم، خلق شده توسط معادلات قطعی و غیر خطی می باشد که به شدت تحت تأثیر شرایط اولیه سیستم می باشد. (لیو 1999)
اسلاید 11: آشوب و پیچیدگیاخیراً پیچیدگی -به جای آشوب- در ادبیات مدیریتی بیشتر مشاهده می شود، که نشانه ظهور شاخهی جدیدی از علم در تئوری سازمان میباشد. سه مشخصه سیستمهای پیچیده: تعداد زیادی عامل مستقل که در حال تعامل با یکدیگر میباشند. تعاملات سیستماتیک که منجر به نظم ِآنی سیستم میشود یادگیری با استفاده از حلقه بازخور (والدراپ 1992)
اسلاید 12: سازمان یادگیرندهیادگیری فردی فرآیندی میباشد که در آن دانش از طریق تجربه (و یا انتقال آن) خلق می شود (کّلب 1984)سازمان یادگیرنده سازمان، ساختار، فرآیند یا شبکهای است که در آن افراد به طور پیوسته برای خلق نتایجی که لایق آن میباشند گسترش میدهند، جایی که الگوهای فکری جدید تولید میشوند، جایی که اشتیاقهای جمعی آزاد میشوند، و جایی که اعضا به طور مداوم سعی میکنند دیدن یک ”کل“ را یاد بگیرند. (سنگه 1990)
اسلاید 13: سازمان یادگیرندهپنج نقطه کانونی آن:جمع شدن یادگیریهای فردی فرآیند یا سیستم فرهنگ یا استعاره مدیریت دانش بهبود مداوم (وانگ و احمد 2003)سازمان، ساختار، فرآیند یا شبکهای که توانایی پیشرفت در دنیای استقلال و تغییر را دارد.(کافمن و سنگه 1993)
اسلاید 14: یادگیری سازمانیساختن نقشهی مشارکتی ، یا به دست آوردن شایستگیها و قابلیتها در شبکهای از تعاملات فردی (جنسن و راسموسن، 2004)یادگیری سازمانی در مورد فرآیند یادگیری میباشد و تمرکز آن روی فرآیند یادگیری مشارکتی در یک محیط اجتماعی-فرهنگی میباشد. (مک هیو 1998)(کولن، 1999)
اسلاید 15: یادگیری سازمانییادگیری سازمانی براساس سلسله مراتب سازمانی تعریف می شود: تک حلقه: اصلاح خطاها با استفاده از بازخور دو حلقهای: تغییر هنجارها و مکانیزمهای زیربنایی سه حلقهای: زیر سوال بردن اصول اساسی، یادگیری در مورد یادگیری)
اسلاید 16: یادگیری سازمانی و سازمان یادگیرندههمه تعاریف ارائه شده در این دو مورد بر روی فهم سازمان به عنوان یک کلیت واحد تأکید دارند.میتوان گفت یادگیری سازمانی شیوه و سازمان یادگیرنده هدف می باشد (آرم استرانگ و فولی، 2003)
اسلاید 17: دیدگاههای آشوب و پیچیدگی پیرامون سازمان یادگیرنده و یادگیریدر اینجا دیگر تمایزی بین یادگیری فردی، گروهی و سازمانی قائل نیستیم:یادگیری فرآیندی است که در آن دانش از طریق تعامل ساخته میشود.(هارکِما، 2003)
اسلاید 18: فرآیندی برآینده از تعامل بین افراد که براساس چند فاکتور میباشد: عامل با چه کسی ملاقات داشته است؟عامل چند وقت یکبار با عوامل دیگر ملاقات داشته است؟خصوصیات عوامل چه بوده است؟خصوصیات فعلی عوامل چه میباشد؟
اسلاید 19: دیدگاههای آشوب و پیچیدگی پیرامون سازمان یادگیرنده و یادگیریسازمان یادگیرنده جایی است که افراد به طور مداوم نحوه خلق واقعیت را کشف میکنند، و در آن نحوه تغییر آن را یاد میگیرند. (سنگه 1990)حلقههای تعهد قلب سازمان یادگیرنده میباشند. (کافمن و سنگه 1995)در واقع ”یادگیری فردی“ و ”یادگیری گروهی-سازمانی“ جنبههای مختلف یک واقعیت می باشند، و مهمترین مشخصه این دیدگاه ”رویکرد کل نگرانه“ آن به یادگیری میباشد.
اسلاید 20: ChaordAny self-organizing, adaptive, non-linear, complex organism, organization or community, whether physical, biological or social, the behavior of which harmoniously blends characteristics of both order and chaos.
اسلاید 21: ChaordBriefly stated, a chaord is any chaotically-ordered complex. Loosely translated to social organizations, it would mean the harmoniously blending of intellectual and experiential learning (Hock, 1999)
اسلاید 22: Dynamically Reconfigurable Networked Enterprise(DRNE)سازمان شبکهای با قابلیت تنظیم به صورت پویا به معنی اتحاد یا شبکهای موقت از حلقههای متفاوت است، که توانایی تنظیم سریع خود با شرایط را دارند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.