آبنما
اسلاید 1: آبنما: حوضچهها یا حوضهای کمعمق که اغلب در آنها فوارههای متعدد و چراغهای رنگین تعبیه میشود به آبنما معروف هستند. آبنما سازه ای است که در فضای درونی یا بیرونی ساختمان اجرا می شود و در آن برای آب نوعی حرکت پیش بینی می شود تا صدایی ناشی از آب و حرکت زیبای آن به فضا و محیط حال و هوایی متفاوت بخشیده و فضایی آرام بخش و طبیعی ایجاد نماید. عمق آنها تا 60 سانتیمتر است و برحسب شکل و فرم طراحی شده، با مصالح ساختمانی مختلف ساخته میشوند. گاهی در کناره آنها از لکههای گلکاری یا جعبههای گل استفاده میکنند. میتوان در داخل یا کنار آلاچیقها آبنماهای کوچکی احداث کرد.
اسلاید 2: آبنما در فرهنگ ایرانی در ایران باستان آب پیامآور روشنایی و پاکی به شمار میرفت و از ارزش زیادی برخوردار بود. شاید به علت اینکه ایران کشوری کمآب بوده، این مایع حیاتی بین ایشان قدر و منزلتی والا داشته است. آب با قابلیتهای مختلف خود مانند حیات، تازگی، درخشندگی، پاکیزگی، رونق و رواج روشنایی، سکون و آرامش و تحرک، احساسهای متفاوت در روح و روان انسان گذارده است.
اسلاید 3:
اسلاید 4: اصلیترین عاملی که همواره به باغهای ایرانی حیات میبخشید، آب جاری بود که در چهارباغها، جویبارها و جویهای کمشیب و مارپیچی به حرکت در میآمد و هوای باغ را مطبوع و دلپذیر میساخت. در باغهای تزیینی که به حوضها میپیوست، جدول ها معمولاً با سنگ و آجر ساخته میشد. در کف آبنماها و بیشتر جاهایی که آب در جریان بود، اغلب تخته سنگی با تراش سفیدرنگ یا با طرحهای مختلف کار میگذاشتند که به موج آب، جلوه زیبایی دهد.
اسلاید 5: آبنما که از ضروریترین عناصر ایجاد باغ محسوب میشد، بیشتر در مقابل عمارت باغ احداث میشد و بعد اصلی آن در جهت طول ساختمان و به شکلهای مستطیل، مربع، چند ضلعی و دایره بود. گاهی در داخل عمارتهای باغهای قدیمی نیز آبنما ساخته میشد که در اصطلاح به آن محل، حوضخانه میگفتند. ساکنان باغ در روزهای گرم تابستان، به ویژه هنگام نیمروز، در کنار آبنما به آسایش میپرداختند.
اسلاید 6: آبنماهای مدرن:امروز برای ساخت آبنماها از سنگ و فایبرگلاس استفاده میشود. کامپوزیت فایبر گلاس به سبب سبکی وزن محصولزیبایی بسیار چشمگیرسرعت بالا در تولیدنصب سریع و آسان و ایمنمقاومت بسیار زیاد در برابر فرسودگی و ضربهتنوع رنگ و شکلقیمت پایین نسبت به سنگ طبیعیعمر زیاد و امنیت سقوط در هنگام زلزله و تصادفاتبهترین گزینه برای زیبایی نما و درون ساختمان و آبنماهاست.
اسلاید 7: آب و انعکاس:سطح آب ساکن، با انعکاس نور مانند آینه عمل میکند و پدیده های اطراف خود را با چرخش 180 درجه نمایش میدهد، همچنین انعکاس پوشش گیاهی در آب و تابش نور خورشید روی گیاهان آبزی موجود روی آب، تصویر زیبایی برای بیننده به وجود میآورد. آب در حال حرکت نیز منعکسکننده امواج نور در فضاست؛ مانند نوری که از یک جویبار روان روی برگ درختان منعکس میشود.
اسلاید 8: آب و تاثیر آن در کاهش درجه حرارت و افزایش رطوبت: آب در پارکها و باغها به هر یک از صور مختلف، خود به نحوی در متعادل کردن درجه حرارت هوا، تامین رطوبت نسبی برای گیاهان و ایجاد طراوت، موثر است. مجموعه این عوامل از یکنواختی و خشکی محیط میکاهد.
اسلاید 9: طراحی آب در سبکهای مختلف: جذابیت آب از دیگر عناصر موجود در پارک بیشتر است. آبنما عنصری است که اگر در پارکها خوب و کامل طراحی شود. ترکیب مناسبی ایجاد مینماید و اگر به طور صحیح مورد استفاده قرار نگیرد. باعث ضایع شدن شیوه طراحی خواهد شد. برای احتراز از بروز چنین مشکلاتی باید با احتیاط عمل کرد
اسلاید 10: آبنماها را میتوان به دو صورت منظم یا غیرمنظم طراحی کرد: 1.منظممنظور از طراحی منظم، دادن شکل کاملاً هندسی به آبنماها و آبراهههاست.
اسلاید 11: 2.غیرمنظم :آبنماهای غیرمنظم میتواند از اجسام قالبریزی شده و ظروف با اشکال غیرهندسی و خیالی و یا سنتی ساخته یا به فرم آزاد با پیروی از آبگیرهای طبیعی طراحی شود.
اسلاید 12: استخر: استخر شنا در باغهای خصوصی احداث میشود و در پارکهای عمومی، استخرها نقش آبنما را دارند و در بعضی موارد، برای بازی از آنها استفاده میشود.
اسلاید 13: برکهها یا باغچههای آبی: احداث برکه بر تلطیف هوای پارک و زیبایی آن بسیار موثر است. برکه به اشکال منظم و غیرمنظم با اعماق مختلف در نزدیکی منطقه جنگلکاری، در وسط پارک یا در کنار سطوح گلکاری وسیع ساخته میشود.
اسلاید 14: آبشار و جویبار: آبشارها و جویبارهای طبیعی همیشه برای مردم جذابیت خاصی داشتهاند. امروز طراحان توانستهاند با الهام از زیباییهای طبیعی و از جمله آبشارها و جویبارها، در پارکها و باغها گوشههایی از طبیعت را تا حد امکان بیافرینند
اسلاید 15: فوارهها: فواره تنها نمایشی از زیبایی آب نیست، بلکه در روزهای خشک و گرم تابستان، رطوبت هوا را افزایش میدهد و فضای دلپذیری فراهم میسازد.
اسلاید 16: زیباترین فواره ها و آب نماهای جهان
اسلاید 17: فواره یونیسفر در آمریکا – نیویورک:یونیسفر، نماد سیاره زمین، کره ای به ارتفاع یک ساختمان دوازده طبقه است. ارتفاع این کره غول پیکر 50 متر است و قطر آن نیز 37 متر می باشد. فواره هایی که دور تا دور این کره تعبیه شده، پایه های آن را پنهان کرده و شناور بودن زمین در فضا را به بیننده القا می کند.
اسلاید 18:
اسلاید 19: فواره Montjuic در اسپانیا – بارسلونااین فواره که در واقع نمایشی خیره کننده از ترکیب نور و رقص آب است، گردشگران بسیاری را محو خود می کند. Montjuic در هر ثانیه 3620 لیتر آب را به هوا می پراکند.
اسلاید 20:
اسلاید 21: آبنمای Vaillancourt در آمریکا - سان فرانسیسکو این آبنما در سال 1971 ساخته شد و اکنون طراحی آن منسوخ و قدیمی شده است.
اسلاید 22:
اسلاید 23: فواره بزرگ غاز وحشی در چین – شیان این فواره باشکوه در «معبد بزرگ غاز وحشی» که یکی از مکان های مقدس بوداییان به شمار می رود، برپا شده است.
اسلاید 24:
اسلاید 25: فواره دبی در امارات متحده عربی - شهر دبی فواره دبی که موزیکال است می تواند آب را به ارتفاع 150 متری که برابر با ارتفاع یک ساختمان 50 طبقه است پرتاب کند این فواره در فضایی به وسعت 30 هکتار، در دریاچه مصنوعی برج خلیفه در مرکز شهر دبی ساخته شده است. بیش از 1000 ترکیب انتزاعی، 6600 لامپ و 25 پروژکتور رنگی، به همراه انواع موسیقی هایی که با رقص آب پخش می شود، واقعاً دیدنی و شنیدنی است.
اسلاید 26:
اسلاید 27: فوراه Moonlight Rainbow در کره جنوبی – سئول
اسلاید 28: فواره Trevi در رم ایتالیا
اسلاید 29: فواره های Bellagio در لاس وگاس آمریکا
اسلاید 30: آبنمای Crown در آمریکا – شیکاگو
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.