پزشکی و سلامت صدمات و آسیب‌دیدگی‌ها

آسیب های استخوانی، مفصلی و عضلانی

Asibhaye_osttokhani_azolani_mafsali

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آسیب های استخوانی، مفصلی و عضلانی”

آسیب های استخوانی، مفصلی و عضلانی

اسلاید 1: آسيب هاي استخواني ، مفصلي و عضلاني

اسلاید 2: سلامدوستان

اسلاید 3: مروری بر آناتومی : 206 استخوان در بد ن همه انسانها وجود دارد .از این 206 استخوان , 6 استخوان داخل گوش و 200استخوان داخل بدن است.تقسیم بندی استخوان : 1- جمجمه (کالواریم )شامل 8 استخوان می باشد .2- صورت شامل 14 استخوان است .تنها استخوان متحرک صورت استخوان فک تحتانی ( سندیبل ) است.

اسلاید 4: 3- مهره های ستون فقرات شامل 33 مهره است که: الف) 7 استخوان گردنی (سرویکال )ب) 12 استخوان سینه ای ج) 5 مهره کمری( لومبار ): این استخوانها بزرگترین مهره ها هستند.د) استخوانهای خاجی (ساکروم ): شامل 5 مهره جدا , که بعد از بلوغ به هم می چسبند .ه) استخوان دنبالچه ( کوکسی ژتیال ): شامل 5-3 استخوان است . (در بعضی از افراد 3, در بعضی دیگر 5 استخوان وجود دارد.)4- تر قوه (کلاویکول – یقه ای) شامل 2 استخوان – در هر طرف بدن (کتف ) 1 استخوان .

اسلاید 5: 5- کتف (اسکاپولا ) شامل 2 استخوان – در هر طرف بدن 1 استخوان6- ستون فقرات ( دنده ها ) شامل 24 دنده – 12 دنده در هر طرف بدناز این 12 استخوان :7 استخوان حقیقی – 5 استخوان کاذب از این 5 استخوان کاذب :2 استخوان به صورت شناور است- جناق سینه (استر نوم ) شامل 1 استخوان است .جناق سینه دارای سه قسمت است:1- قسمت بالا ئی (مانوبریوم ) 2- قسمت وسط (استرنوم ) 3- قسمت پایین (گزیفوئید یا خنجری )نکته : به غضروف بین مهره ها که حالت ژله ای دارند دیسک بین مهره ها می گویند.8 - دستها شامل 60 استخوان در هر دو دست .در هر بازو (هوموروس ) 1 استخوان – در هر ساعد 2 استخوان , استخوانی که طرف شست است رادیوس (زند زبرین ) و آنکه طرف انگشت کوچک است اولنار (زند زیرین ) است .9- لگن (پلوسین )10 – پاها شامل 60 استخوان در پاها.

اسلاید 6:

اسلاید 7:

اسلاید 8: تعریف شکستگی (فرکچر یا فراکچر): از بین رفتن تداوم استخوان را شکستگی گویند .برای به وجود آمدن شکستگی استخوان ضربه (تروما ) خیلی باید شدید باشد .اشکال شکستگی : 1- عرضی 2- مار پیچ 3- در هم فرو رفته و خرد 4- ترک خورده 5- مایل انواع شکستگی :1- بسته 2- باز ( مركب)شکستگی کامل (با جا به جایی ) دو نوع است : الف ) بسته : زمانی که استخوان شکسته اما از پوست خارج نشده ب ) باز : شکسته و از پوست خارج شده است.

اسلاید 9:

اسلاید 10: عامل شکستگی : 1- ضربه مستقیم (مثل تصادف )2- بیماریها (مثل پوکی استخوان – بعضی سرطانها که منجر به شکستگی می شوند – کزاز )3- ضربه غیر مستقیم 4- چرخش بیش از حد اندام 5 – کار بیش از حد توان از استخوان خواستن (مثل رژه سربازان – کسانی که به مسافت زیاد پیاده رویی می کنند .) 6- انقباض ناگهانی عضله (مثل برق گرفتگی )

اسلاید 11: علائم شکستگی: 1- DOTS ازعلايم و نشانه هاي مهم شكستگي به شمار مي آيد .الف)D(DEFORMITY) تغير شكل ، هميشه روئيت نمي شود ب)O( OPEN WOUND) زخم باز ، هنگام تصادف شديد يا سقوط از ارتفاع رخ مي دهد .ج)T( TENDERNESS AND PAIN) حساسيت و درد در اثر لمس)د)S(SWELLING) تورم م) ناتواني در استفاده از عضو آسيب ديده ن) احساس به هم سائيدگي سر دو استخوان شكسته و)لمس فاصله بين دوسر استخوان شكسته هـ) تغير رنگ وكبودي محل شكستگي .

اسلاید 12: كمك هاي اوليه 1- دوركردن هر نوع عامل تهديد كننده 2-مصدوم را از نظر شوك هايپوولميك بررسي و درمان كنيد .3- محل دقيق شكستگي را معلوم كنيد 4- لباس هاي محل شكستگي را به ملايمت كنار بزنيد و عضو صدمه ديده را از نظر ( تورم – درد- تغير شكل – زخم باز و خونريزي ) بررسي كنيد 5-خونريزي را بند آوريد و زخم باز را قبل از آتل بندي بپوشانيد .6-عضو صدمه ديده را ازلحاظ وجود نبض و حس وقابليت پرشدن عروق مويرگي بررسي نمايد .7- از حركت دادن عضو خود داري و و آنرا بي حركت يا آتل نماييد .

اسلاید 13: عوارض شکستگی : عوارض شکستگی به 2 صورت می تواند باشد :الف ) زودرس ب) تاخیری الف ) درعوارض شکستگی زود رس مصدوم ممکن است دچار یکی از حالات زیر شود :1- شوک هایپوولمیک (شوک به خاطر خونریزی شدید ) 2- سندرم کمپارتمان 3- آمبولی چربی 4- نکروز آواسکولارب) در شکستگی تاخیری دو حالت داریم :1- دیر جوش خوردن 2- جوش نخوردن سندرم کمپارتمان : وقتی خون کافی نباشد تا به عضله برسد و عضله تغذیه شود . سندرم کمپارتمان بوجود می آید . که این بیماری بیشتر در شکستگی ساق پا و ساعد دیده می شود .عواملی که باعث این بیماری می شوند:1- بانداژسفت باشد 2- قالب گچی سفت باشد کسی را که دچار این سندرم شده باید هر چه سریع تر به مرکز درمانی انتقال دهیم . چون اگر بیش از 6 ساعت طول بکشد عضو آسیب دیده را باید قطع کنند.اقدامات :- شل کردن بانداژ - انجام فاشیوتومی

اسلاید 14: عوارض تاخیری : 1- دیر جوش خوردندر این مرحله عضو دیر جوش می خورد اما بالاخره جوش می خورد جاهائی که زود جوش می خورد : سر استخوان ها – لگن – کتف جاها ئی که دیر جوش می خورد : سر استخوان دراز عواملی که باعث دیر جوش خوردن یا جوش نخوردن می شوند :1- عفونت 2- کشش بیش از حد (تراکشن )

اسلاید 15: پیچ خوردگی ( SPRAIN): به آسیبی اطلاق می شود که در اثر چرخش یا کشش بیش از حد معمول یک عضو در سطح مفصلی روی دهد و کپسول اطراف مفصل و رباطهای آن آسیب ببیند پیچ خوردگی اغلب در قوزک پا و زانو روی می دهد و نباید به صورت ناشیانه با آن برخورد کرد . در مان و برخورد نادرست با این آسیب میتواند اختلال در کار عضو را برای تمام عمر به ارمغان بیاورد . در بعضی مواقع جهت اصلاح این نوع آسیب نیاز به عمل جراحی برای ترمیم پارگی و جود دارد . علائم و نشانه ها :1- حساسیت به فشار (تندرنس ) به صورت یک نقطه بالای رباط آسیب دیده .2- درد شدید , بطوری که مانع از حرکت عضو آسیب دیده شود. 3- بی ثباتی مفصل به صورت افزایش دامنه حرکات مفصلی بروز می کند . ممکن است با تورم و گرفتن وضعیت ضد درد مخفی شود. تورم و خون مردگی و گرم شدن سطح مفصل به علت پارگی و مویرگها و رباط ها

اسلاید 16: کمکها ي اولیه :( RICE) استراحت کردن (REST )یخ (ICE) – برای کاهش درد – خونریزی – تورم و نگه داشتن اسپاسم عضلانی است .فشار دادن ( COM PRESSION) بالابردن عضو ( ELEVATION ) وقتی استخوانی می شکند عضله منقبض می شود . همان انقباض کمک می کند و همانند آتل عمل می کند . پیچ خوردگی در واقع آسیب مفصل است . اما تروما شدید نیست و رباط پاره نشده است . رباط ( لیگامان ) : چیزی که دو استخوان را به هم وصل می کند . رباط دارای بافتی نرم و ارتجاعی اما سخت و محکم است

اسلاید 17: در رفتگی :Dislocation به خارج شدن سر استخوان از حفره مفصلی , در رفتگی گویند . (در واقع در رفتگی جا به جا شدن مفصل از محل طبیعی خود به طوری که همراه با آسیب به لیگامان ها باشد , می باشد .) علائم و نشانه ها :1- تغییر شکل مفصل . 2- درد شدید در سطح مفصل که با تغییر وضعیت بدتر می شود .3- تورم اطراف مفصل 4- تغییر رنگ اطراف مفصل 5- ناتوانی در حرکت دادن ناحیه صدمه دیده6- اختلال ظاهری در مقایسه با مفصل سالم 7- حساسیت موضع به لمس یا فشار (تندر نس )

اسلاید 18: اقدامات و کمکهای اولیه: 1- نبض , حس و قابلیت پر شدن مویرگی را در اندام صدمه دیده بررسی کنید .2- قسمت آسیب دیده را با طرف مقابل قسمت آسیب ندیده مقایسه کنید .3- توصیه می شود که در رفتگی را مانند شکستگی با استفاده از آتل ثابت کنید .4- در صورت وجود شکستگی عضو را آتل بندی کنید . 5- مفاصل را حرکت ندهید زیرا ممکن است آسیب عروقی و خونی روی دهد.6- مفصل در رفته را جا نیندازید . 7- در صورت بروز شوک آنرا در مان کنید 8- مصدوم را به مرکز درمانی انتقال دهید .

اسلاید 19: کشیدگی (رگ به رگ شدن ) STRAIN رگ به رگ شدن یا کشیدگی عضله زمانی روی می دهد که عضله بیش از محدوده حرکتی طبیعی کشیده شده و این عمل منجرب به پارگی فیبرها و رشته های عضلانی گردد.در رگ به رگ شدن به تاندون ( زردپی ) آسیب وارد شده است .علائم و نشا نه ها :1- در تیز و شدید بلافاصله بعد از آسیب دیدگی 2- حساسیت بیش از حد ناحیه در لمس( تندرنس شدید) 3- تغییر شکل عضو (دندانه دار – حفره دار شدن یا برآمدگی قسمتی از اندام )4- ضعف شدید و از دست دادن قسمت آسیب دیده 5- صدای پارگی عضله در زمان ورود ضربه كشيدگي رباطها ( Sprain

اسلاید 20: اقدامات و کمک های اولیه : 1- بی حرکت کردن عضو 2- گرم نگه داشتن عضو3 - ماساژّ 4- استفاده از باند کشی 5- اگر شدید بود از یخ استفاده می کنیم (استفاده از سرما باید به مدت 30 -20 دقیقه ادامه یابد. 6- اگردرد خیلی شدید بود از مسکن استفاده می کنیم .نکته 1: در شکستگی – دررفتگی و پیچ خوردگی دادن مسکن به مصدوم ممنوع است زیرا ممکن است جائی دیگر هم آسیب دیده باشد و مسکن باعث پنهان شدن درد در آن ناحیه می شود. نکته 2: در صورت استفاده زیاد از استا مینوفن مبتلا به هپاتیت می شویم زیرا استا مینوفن کبد را خراب کرده . و هپاتیت هم در اثر تخریب کبد بوجود می آید .

اسلاید 21: كوفتگي عضلانيContusion گرفتگي عضلاني

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید