پزشکی و سلامت

آموزش شیردهی صحیح

shirdehiye_sahih

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “آموزش شیردهی صحیح”

آموزش شیردهی صحیح

اسلاید 1: آموزش شیردهی صحیحعباس بدراماکسترن پزشکی – Ab_bedram@yahoo.com

اسلاید 2: وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلاَدَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ لِمَنْ أَرَادَ أَن يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ وَعلَى الْمَوْلُودِ لَهُ رِزْقُهُنَّ وَكِسْوَتُهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ لاَ تُكَلَّفُ نَفْسٌ إِلاَّ وُسْعَهَا لاَ تُضَآرَّ وَالِدَةٌ بِوَلَدِهَا وَلاَ مَوْلُودٌ لَّهُ بِوَلَدِهِ وَعَلَى الْوَارِثِ مِثْلُ ذَلِكَ فَإِنْ أَرَادَا فِصَالًا عَن تَرَاضٍ مِّنْهُمَا وَتَشَاوُرٍ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْهِمَا وَإِنْ أَرَدتُّمْ أَن تَسْتَرْضِعُواْ أَوْلاَدَكُمْ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْكُمْ إِذَا سَلَّمْتُم مَّآ آتَيْتُم بِالْمَعْرُوفِ وَاتَّقُواْ اللّهَ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ سوره بقره – آیه 233

اسلاید 3: اهمیت شیر مادرتحقیقات نشان می دهد کامل ترین ماده غذایی که می تواند نیاز فرزند شما را در دوره نوزادی تامین کند شیر مادر است و هیچ ماده طبیعی دیگری وجود ندارد که در این حجم بتواند تمام نیاز های نوزاد را برآورده کند.

اسلاید 4: اهمیت شیر مادرشیردهی صحیح مهمترین و اساسی ترین رکن در پرورش کودک خصوصا کودکان زیر یک سال است.

اسلاید 5: ترکیبات شیر مادرشیر مادر از پروتئین ، چربی قند ، ویتامین ، آنتی بادی و ... تشکیل شده است که بیشترین مقدار پروتئین ، چربی و آنتی بادی ها در قسمت های آخر شیر وجود دارد.

اسلاید 6: تعداد دفعات شیردهیوعده های غذایی ایده آل برای تغذیه کودک در روز بین 10 تا 14 مرتبه می باشد.اگر مادر اصول شیردهی را رعایت کند شیردهی بیشتر از این مقدار نیز قابل قبول است.

اسلاید 7: مدت زمان شیردهیشیردهی صحیح به طور متوسط بین 10 تا 15 دقیقه از هر سینه می باشد.در طی این مدت نباید نوزاد را از یک سینه جدا کرد و سینه دیگر را در دهان وی گذاشت.

اسلاید 8: شیردهی در شبدر بدن بزرگسالان ذخیره قند برای مصرف 12 ساعت بدن وجود دارد. ولی این ذخیره در بدن نوزاد فقط برای 2 ساعت کفایت می کند. در نتیجه در طول شب که نوزاد حدود 8 تا 10 ساعت را در خواب به سر می برد ، نیاز به حداقل 2 وعده شیر دارد.

اسلاید 9: عوارض شیردهی ناکافی و بیش از حدغذای اصلی نوزاد تا سن یک سالگی شیر مادر می باشد. هرگونه کاهش شیردهی در این دوره باعث سوء تغذیه و افت رشد نوزاد می شود.شیردهی بیش از حد نیز باعث افزایش وزن غیر طبیعی کودک می گردد که زمینه ساز بروز مشکلات و بیماری هایی در آینده خواهد بود.

اسلاید 10: نحوه قرار گیری مادربهترین حالت برای مادر حین شیردهی وضعیت نشسته است. بهتر است مادر در محیط و وضعیتی دلچسب و راحت قرار گیرد که در طی مدت 15 دقیقه شیردهی احساس خستگی نکند.شیردهی در وضعیت خوابیده برای مادران توصیه نمی شود.

اسلاید 11: نحوه قرار گیری نوزادکودک در حالت خوابیده به پهلو روی دستان مادر قرار می گیرد. دستان مادر باید حمایت کامل روی کمر و باسن نوزاد داشته باشد.نگاه نوزاد به سمت صورت مادر باشد و فاصله دهان از سینه ها باید به قدری باشد که با برگرداندن سر بتواند دهان را به سینه مادر برساند.

اسلاید 12: گرفتن سینه مادرقبل از قرار دادن سینه در دهان نوزاد مادر باید نوک سینه را چند مرتبه با اطراف دهان کودک تماس دهد تا دهان کودک به طور کامل باز شود.پس از آن مادر کل هاله پستان را در دهان نوزاد قرار می دهد، به طوری که نوک سینه در عمق دهان باشد.

اسلاید 13: علائم شیردهی صحیحچنانچه سینه مادر درست در دهان نوزاد باشد، باید گونه های نوزاد حالت پف کرده داشته باشد نه حالت فرو رفته و گود.حین شیردهی باید صدای فرو بردن شیر شنیده شود.

اسلاید 14: علائم تغذیه کافیبهترین شاخص برای کفایت شیردهی این است که منحنی رشد نوزاد طبق الگوی استاندارد حرکت کند.همچنین می توان تعداد دفعات ادرار و مدفوع نوزاد را بررسی کرد. نوزاد از ۵ روزگی تا 8 هفتگی باید حداقل ۵ تا ۶ مرتبه در روز ادرار کند و ۳-۴ تکه مدفوع زرد رنگ دفع نماید.

اسلاید 15: زمان پایان شیردهیشیردهی زمانی به پایان می رسد که نوزاد سینه مادر را کاملا رها کند و مادر نباید خودش سینه را از دهان نوزاد خارج کند.گاهی اوقات نوزاد مکیدن را متوقف می کند ولی سینه را رها نمی کند. این عمل به معنی اتمام شیردهی نیست. اینگونه مواقع معمولا کودک در حال استراحت است تا دوباره شروع به مکیدن کند.

اسلاید 16: آرامش حین شیردهیبهتر است مادر محیطی آرام را برای شیردهی انتخاب کند تا حین خوردن شیر، حواس نوزاد پرت نشود و سینه را مدام رها نکند.

اسلاید 17: تماس بدنی مادر و نوزادارتباط مادر و نوزاد حین شیردهی عاملی موثر در شکل گیری حس امنیت و آرامش در نوزاد می باشد.بهتر است حین شیردهی کودک حداقل لباس ممکن را به تن داشته باشد که سینه و شکم وی با بدن مادر تماس داشته باشد.

اسلاید 18: دوشیدن شیر و نحوه نگهداریمواقعی که مادر شاغل است و امکان شیردهی مکرر وجود ندارد مادر باید شیر خود را بدوشد و پس از ریختن آن در ظرف شیشه ای یا فلزی درب دار، ظرف را در قسمت فریزر یخچال نگه دارد.برای گرم کردن شیر یخ زده ، باید ظرف را با درب بسته روی آب جوش قرار دهد که با حرارت غیر مستقیم ، شیر ذوب شود.توصیه می شود شیر مورد نیاز در ابتدای روز دوشیده شود و تا پایان روز مصرف گردد.

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید