ازدواج موفق
اسلاید 1: کارگاه آموزشی ازدواج موفق مدرس: سرکار خانم عباسی کارشناس ارشد روان شناسی مشاور خانواده مرکز مشاوره سلامت دانش پژوهان
اسلاید 2: ازدواج موفق، هسته اصلي و اوليه خانوادۀ سالم را تشکيل مي دهد خانوادۀ سالم سلول بنيادين جامعه سالم استخانواده سالم خانواده ای پایدار و رضایت بخش است تعريف ساده ازدواج: ارتباطي قراردادي بين دو انسان از جنس مخالف به منظور رفع نياز های جنسی، عاطفی و اجتماعی است.
اسلاید 3: ازدواج در مذهب(ومن آياته ان خلق لکم من انفسکم ازواجاً لتسکنوا اليها و جعل بينکم مودهً و رحمه ان في ذلک لآياتٍ لقومٍ يتفکرون.) يکي از نشانه هاي خداوند آن است که براي شما از جنس خودتان جفتي آفريد که در کنار او به آرامش برسيد بين شما محبت و مهرباني برقرار نمود، همانا در اين امر نشانه هاي خداوند براي متفکرين آشکار است.”(سوره روم، آيه 21)پيامبر اکرم(ص):ازدواج سنت من است. در اسلام هيچ بنايي نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نيست.
اسلاید 4: قانون طلايي ازدواج1- اقدام به موقع(آمادگی قبل از ازدواج) ازدواج موفق 2- انتخاب مناسب (عقلانی-عاطفی)3- ارتباط صحيح
اسلاید 5:
اسلاید 6: فصل اول: اقدام به موقعراه هاي آماده سازي خود براي ازدواج 1- كسب مهارت هاي دهگانه زندگي2- آموزش ديدن در کلاس آموزش پيش از ازدواج 3ـ مطالعه کردن کتاب هاي مرتبط با ازدواج و زندگي مشترک 4ـ مراجعه به مشاور ازدواج 5ـ تحقيق و گفتگو با اطرافيان و افراد موفق
اسلاید 7: سلامتي جسمي و رواني (بيماري هاي مشکل ساز در ازدواج) بيماري هاي مهلک و مسري (ايدز و هپاتيت و...) اعتياد (در صورتي كه موفق به ترك مواد شد، لازم است تا يك سال از ازدواج خود داري كند) سوءظن و بدبيني شديد ناسازگاري شديد با اطرافيان خشم و پرخاشگري شديد و انفجاري افسردگي و يا نوسانات خلقي شديد گوشه گيري افراطي همراه با افکار، احساسات و ادراک هاي غيرعادي وسواس شديد مشکلات و انحرافات جنسي (از جمله: بي ميلي به رابطه جنسي، تمايل به رابطه جنسي با همجنس و عدم تمايل به رابطه با جنس مخالف، اعتياد به استمناء و تماشاي فيلم ها و تصاوير سکس، اظهار نظرهاي جنسي به نامزد و يا همسر درباره بدن دوستان او، لمس كردن وتماس هاي بدني بي جا)
اسلاید 8: پنج نشانه بهزیستی روانیخودپنداره مثبتفعالیت مفیداستقلال (خودمختاری و مسئولیت پذیری فکری، احساسی و رفتاری)ارتباط موثر با دیگران(انعطاف پذیری و سازگاری/ مدیریت هیجانی خود و دیگران)هدفمندی و معناداری در زندگی (امیدواری به آینده)
اسلاید 9: بلوغ ازدواج (آمادگي ازدواجي)بلوغ فكرينظام اعتقاديمهارت هاي تفكر منطقي، حل مساله،تصميم گيري، تفكر قبل از عمل، درك مسائل از ديدگاه ديگران داشتن نگرش، باورها، اهداف و انتظارات صحيح نسبت به ازدواج بلوغ عاطفيتوانايي شناخت به موقع حالت هاي عاطفي خود و يا به عبارت ديگر، خودآگاهي هيجانيتوانايي شناخت به موقع حالت هاي عاطفي ديگران و يا به عبارت ديگر، قدرت همدليتوانايي اداره كردن درست هيجانات خودتوانايي اداره كردن درست حالات هيجاني ديگرانبلوغ رفتاري ثبات رفتاري، يعني رفتارهاي فرد در موقعيت هاي مختلف قابل پيش بيني باشند.مسئوليت پذيريانعطاف پذيري و قدرت سازگاري با محيطبلوغ اقتصادي- اجتماعيبلوغ جنسيآمادگي خانوادگي
اسلاید 10: به کدامیک از این عبارات باور و اعتقاد دارید؟زندگي با ازدواج معنا مي يابد و بدون ازدواج زندگي بي معنا است.همسر تنها تكيه گاه عاطفي است.همسر وسيله اي براي رفع همة مشكلات و کمبودها است.همسر من بايد همه تنهايي من را پر کند.همسر من بايد از هر لحاظ شبيه من باشد و يا بشود. همسر من بايد از هر لحاظ کامل و بي نقص باشد و يا بشود.همسر من بايد آنگونه که من مي خواهم و يا درست مي دانم زندگي کند.همسرم بايد بدون اينکه بگوييم، خودش نياز ها، خواسته ها و احساسات مرا درک کند و اگر من به او بگويم ديگر ارزشي ندارد.پس از ازدواج بايد تمام دوستان دوران مجردي و تفريحات مجردي را کنار گذاشت. 10. عشق و علاقه به همسر همواره بايد ثابت باشد و تغيير نکند.
اسلاید 11: به کدامیک از این عبارات باور و اعتقاد دارید؟11. اگر همسرم به من علاقه دارد بايد به خاطر من حاضر به انجام هرکاري باشد و بتواند هر شرايطي را به خاطر من تحمل کند.12. اگر همسرم به من علاقه دارد نبايد تحت هيچ شرايطي با خانواده من مشکلي داشته باشد. 13. در صورت بروز اختلاف همسرم با خانواده اصلي من حتماً بايد مطابق ميل والدين من رفتار کنيم چونکه آنها زحمات زيادي براي ما کشيده اند. 14. اگر خطاهايم را بپذيرم و عذر خواهي کنم باعث گستاخ شدن همسرم مي شود. 15. اگر از حرف و نظر و موضع خودم کوتاه بيايم، اقتدارم را در زندگي از دست مي دهم.
اسلاید 12: به کدامیک از این عبارات باور و اعتقاد دارید؟16. صدمات وارد شده به رابطه اوليه من با همسرم و يا خانوده او قابل جبران نيست.17. همسرم بايد از هر لحاظ مرا اغناء، اشباع و تامين و مرا خوشبخت کند و از همه نگراني ها و رنج ها نجاتم دهد.18. همسرم بايد با تمام وجودش مرا دوست داشته باشد و به غير از من به چيز و يا فرد ديگري علاقه نداشته باشد. 19. همسرم بايد همه زحمات و فدا کاري هاي مرا جبران کند و بابت آنها همواره از من تشکر کند.20. همسرم نبايد از من انتقاد کند و نبايد از من ناراحت و عصباني شود.
اسلاید 13: به کدامیک از این عبارات باور و اعتقاد دارید؟21. همسرم نبايد چيزي غير از من در ذهنش باشد.22. بين من و همسرم نبايد هيچ فاصله و هيچ راز مگويي وجود داشته باشد.23. همسرم بايد آنچه مي گويم را حتي اگر نادرست باشد انجام دهد.24. اگر همدیگر را دوست داریم باید همیشه خوشحال باشیم.25. اگر یکدیگر را دوست داریم باید همیشه باهم باشیم.
اسلاید 14: به کدامیک از این عبارات باور و اعتقاد دارید؟26. زمانی که مشکلی پیش می آید باید مشخص کنیم مقصر کیست.27. برای اینکه از یکدیگر حمایت کنیم باید برسر همه موضوعات توافق داشته باشیم.28. رابطه خوب خود به خود اتفاق می افتد. 29. ما اگر یکدیگر را داشته باشیم نیازی به خانواده و دوستان نداریم.30. باید همسرم را تحت فشار و سختی قرار دهم تا کم توقع شود. موافقت با هرکدام از این باورها می تواند برای زندگی آینده مشکل ساز باشد.
اسلاید 15: با مخالفت خانواده چه کنيم؟با حقوق و وظايف خود در قبال خانواده آشنا شويد و مهارت هاي احقاق حق را بياموزيد.هرچه زود تر خانواده را در جريان قرار دهيد (اعتمادسازي)حفظ آرامش فضاي خانواده گوش دادن منطقي و بررسي دلايل مخالفت خانوادهبا آن بخش از دلايل آنها كه به نظر شما منطقي نيستند محترمانه اما مصمم برخورد كنيد. خانواده ها را در موضع لجاجت قرار ندهيد .تماس با يک مشاور جهت اطمينان از مناسب بودن انتخاب، و در صورت امکان، گفتگو با والدين شماکمک گرفتن از اطرافيانگذشت زمانتذکر: مراقب باشيد اشتغال ذهني براي جلب رضايت خانواده نسبت به ازدواج با فرد مورد نظرتان، شما را از درک تفاوت ها و تعارض هاي موجود بين خودتان باز ندارد.
اسلاید 16: عشق يا عقل؟ کداميک در ازدواج مهم تر است؟ فصل دوم: انتخاب مناسب
اسلاید 17: ابعاد تناسب1- اعتقادي و مذهبي2- شخصيتيعواطف، انرژی، برونگرایی و درونگرایی، سلطه جویی و استقلال(انعطاف پذیری)، ریز بینی و حساسیت، نوع واکنش در مواقع عصبانیت و شرایط دشوار3- سبک زندگيتفریحمعاشرت (میزان، سبک ابراز علاقه و احترام)خرج کردنمیزان اهمیت دادن به نظم و نظافتخواب و خوراک و استراحتورزش، مطالعه، استفاده از رسانه ها
اسلاید 18: 4-تناسب خانوادگيدلايل اهميت تناسب خانوادگي1- اشتراک ژنتيکي2- اشتراک محيط زندگي3- انتقال الگوهاي همسرداري و والدگري4- بستگان نزديک فرزندان آينده هستند.5- مواجهه خانواده ها در مراسم ازدواج اجتناب ناپذير و سرنوشت ساز است.
اسلاید 19: ابعاد تناسب خانواده هافرهنگيمذهبياقتصادياجتماعيقوميسبک زندگي
اسلاید 20: منظور از سبک زندگي خانوادگي عبارت است از:سبک خرج کردن(کوتاه مدت يا دراز مدت) سبک تفريحشيوه هاي رايج جهت حل اختلافات بين اعضاي خانوادهميزان همکاري و همفکري اعضاي خانواده با همديگر ميزان استقلال هريک از اعضاي خانوادهميزان رفت و آمد و معاشرت با ديگران سبک توزيع قدرت در بين اعضاي خانواده ميزان نظم و مقررات در خانواده نحوه و ميزان ارتباط اعضاي خانواده با همديگر (احترام، محبت، سلسله مراتب)سبک همسرداري والدين شيوه هاي فرزندپروري والدين
اسلاید 21: ابعاد تناسب5- موضوع عشق(قصه عشق):اهدافعلايقارزش ها و دغدغه هاي اصلي زندگي6- تحصيلات7- هوش
اسلاید 22: ابعاد تناسب8-سنی، فيزيکي و ظاهري9-ملاک های ازدواجی (انتظارات از همسر و زندگی مشترک) در حوزه های:جسمانی و جنسیذهنی (توانایی های ذهنی و باورها و عقاید)عاطفیعادات رفتاریاجتماعی اقتصادیمعنوی و مذهبینحوه شروع زندگی، تعداد فرزندان و...10- اميال جنسي
اسلاید 23: تکنیک های انتخاب همسر مناسباز همه منابع چهارگانه شناخت استفاده کنید.گفتگوتحقیقمعاشرت مشاوره تخصصی
اسلاید 24: چند سوال اساسیچه ویژگی هایی در شما وجود دارد که می خواهید در همسرتان هم وجود داشته باشد؟چه ویژگی هایی در شما وجود دارد که نمی خواهید در همسرتان هم وجود داشته باشد؟چه ویژگی هایی در شما وجود ندارد و می خواهید در همسرتان وجود داشته باشد؟ویژگی ها در ابعاد جسمی- جنسی، ذهنی-باورها، عاطفی-هیجانی، عادات رفتاری، اقتصادی-اجتماعی، معنوی و مذهبیبه نظر شما زنان چه جور موجوداتی هستند؟ مردان چه جور موجوداتی هستند؟از نظر شما یک همسر خوب چه ویژگی هایی دارد؟ (به عنوان زن و شوهر جداگانه)
اسلاید 25: چند سوال اساسیچقدر حاضرید با همزاد فرضی خود از جنس مخالف ازدواج کنید؟به نظر شما هر شخصی با ازدواج چه چیز هایی به دست می آورد وچه چیز هایی از دست می دهد؟ چه وظایفی برعهده اش قرار می گیرد؟ چه چیز هایی شما را خشمگین، رنجیده خاطر، غمگین، مضطرب و شاد می کند و در این حالات چگونه رفتار می کنید؟فرض کنید چند سال از زندگی مشترک شما گذشته است. درچه صورت احساس خوشبختی می کنید و در چه صورت از ازدواجتان پشیمان هستید؟می خواهید تا 70سالگی به چه اهدافی رسیده باشید؟
اسلاید 26: چند سوال اساسیدر صورت بروز اختلاف بین خانواده شما و همسرتان چه می کنید؟نظر شما درمورد نحوه خرج کردن درآمد خانم در زندگی مشترک چیست؟حریم خصوصی خود نسبت به همسرتان را کجا میدانید؟(موبایل، ایمیل و ... )درصورت دخالت خانواده شما در زندگی مشترکتان چه می کنید؟بین خانواده جدیدی که تشکیل می دهید و خانواده اصلی خودتان چه مرزی قائل هستید؟
اسلاید 27: چند سوال اساسیچه ویژگی هایی در خانواده شما وجود دارد که می خواهید در خانواده ای که تشکیل می دهید هم وجود داشته باشد؟چه ویژگی هایی در خانواده شما وجود دارد که نمی خواهید در خانواده ای که تشکیل می دهید هم وجود داشته باشد؟چه ویژگی هایی در خانواده شما وجود ندارد و می خواهید در خانواده ای که تشکیل می دهید وجود داشته باشد؟
اسلاید 28: چند سوال اساسیچه ویژگی هایی در خانواده شما وجود دارد که می خواهید در خانواده همسرتان هم وجود داشته باشد؟چه ویژگی هایی در خانواده شما وجود دارد که نمی خواهید در خانواده همسرتان هم وجود داشته باشد؟چه ویژگی هایی در خانواده شما وجود ندارد و می خواهید در خانواده همسرتان وجود داشته باشد؟
اسلاید 29: تکنیک های کسب آمادگی برای ازدواجمسئولیت پذیری را تمرین کنید.انعطاف پذیر باشید.
اسلاید 30: تکنیک های کسب آمادگی برای ازدواجسالم زندگی کنید.احساسات دیگران را درک کنید و محترم شمارید.به شخصیت دیگران به جهت کرامت ذاتی آدمی احترام گذارید.
اسلاید 31: تکنیک های کسب آمادگی برای ازدواجاحساسات خود را بشناسید، پرورش دهید، بیان نمایید و مدیریت کنید.منطقی باشید و منطقی تصمیم گیری کنید.جهان بینی خود را مشخص کنید.با معنویت زندگی کنید.از وابستگی های دوران مجردی بکاهید و براستقلال خود بیفزایید.
اسلاید 32: تکنیک های کسب آمادگی برای ازدواج14. خانواده خود را آماده کنید.15. به دنبال درآمدی مستقل از خانواده باشید.16. تمایلات خود را برای ازدواج بررسی کنید.17. باحقوق و وظایف قانونی خود بعد از ازدواج آشنا شوید.18. با تکالیف اخلاقی و عرفی خود بعد از ازدواج آشنا شوید.
اسلاید 33: تکنیک های کسب آمادگی برای ازدواجارزش ها و چهارچوب های اخلاقی خود را مشخص کنید (هوش اخلاقی) باورهای خود را درباره همسر و ازدواج اصلاح کنید.
اسلاید 34: رايج ترين باورهاي غلط درباره ازدواجازدواج يعني تمام زندگي و بدون ازدواج زندگي معنا ندارد!همسر تنها تكيه گاه عاطفي است!همسر وسيله اي براي رفع همة مشكلات و کمبودها است!همسر بايد همه تنهايي فرد را پر کند!همسر شما بايد از هر لحاظ شبيه شما باشد و يا بشود!همسر بايد از هر لحاظ کامل و بي نقص باشد و يا بشود!همسر شما بايد آنگونه که شما مي خواهيد و يا درست مي دانيد زندگي کند!
اسلاید 35: تکنیک های انتخاب همسر مناسبصادق باشید.عجله نکنید.زندگی خود را فدای رقابت نکنید.واقع بین باشید.
اسلاید 36: تکنیک های انتخاب همسر مناسبعلاقه خود را نسبت به طرف بررسی کنید.
اسلاید 37: فصل سوم: ارتباط صحیح1- ایجاد آرامش و امنیت در خانواده2- نشان دادن توجه و محبت3- ایجاد حس احترام و ارزشمندی برای طرف مقابل4- رضایت جنسی دوطرف
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.