پزشکی و سلامت تغذیه

اهمیت شناخت گروه های غذایی

shenakhte_goruhhaye_ghazaee

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “اهمیت شناخت گروه های غذایی”

اهمیت شناخت گروه های غذایی

اسلاید 1: حسين ريگيکارشناس مسئول سلامت جمعيت ،خانواده ومدارس مرکز بهداشت شهرستان خاش

اسلاید 2: اهمیت شناخت گروه های غذاییشرط اصلی سلامت زیستن داشتن تغذیه صحیح استتغذیه صحیح یعنی استفاده از مقادیر کافی از همه موادمغذی مورد نیاز برای حفظ سلامت در تمام طول عمر

اسلاید 3: محتاطانه مصرف كنيدگروه چربي ها روغنها قندها شيريني ومربادر حد اعتدال مصرف كنيددر حد اعتدال مصرف كنيدسخاوتمندانه مصرف كنيددر حد نياز مصرف كنيدبراي داشتن يك تغذيه سالم هيچ گروه غذايي از ديگري مهمتر نيست شما به همه آنها نياز داريد آنچه مهم است مقدار مصرف است كه هرم غذايي بطور شماتيك نشان دهنده سهم ايده ال هريك از گروه هاي غذايي در يك برنامه غذايي صحيح استسخاوتمندانه مصرف كنيد3-536-112-3

اسلاید 4: مفهوم سهم یا واحدمقداری از موادغذایی مختلف در یک گروه که می توانند جانشین یکدیگر شوند و دارای ارزش مشابه می باشند (از نظر انرژی ،کربوهیدرات ،پروتئین وچربی)

اسلاید 5: گروه نان وغلاتاصلی ترین منبع تامین انرژیغلات سبوس نگرفته سرشار از فیبر غذایی منبع غنی ویتامین های گروه B تاثیر گذار بر رشد وسلامت سیستم عصبیمقدار مورد نیاز 6-11 سهم

اسلاید 6: مقدار یک سهم از غلات30گرم نان نصف لیوان غلات پخته (بلغور ،جوپوست کنده، ذرت،...)یک سوم لیوان برنج پخته تقریبا معادل 5 قاشق غذا خوری 2قاشق غذا خوری برنج خامنصف لیوان ماکارونی پخته یا یک چهارم لیوان ماکارونی خشک3 قاشق غذا خوری آرد خشکنصف لیوان یا معادل 90 گرم سیب زمینی آبپز

اسلاید 7: مواد غذایی مثل گندم برشته ،شیرین گندمک، پاپ کرن، بیسکوئیت،ویفر کیک کلوچه نیز در گروه نان وغلات طبقه بندی می شونداز نان هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از جوش شیرین استفاده نشده باشدکربوهیدارت موجود در برنج به سرعت هضم وجذب میشودبنابراین برنج برای جبران نیروی ماهیچه ها بعداز فعالیت های جسمی شدید مفید است

اسلاید 8: غذا هایی که با غلات کامل مثل بلغور جو ،بلغور گندم ،جو پرک ، نان سنگک ، نان بربری تهیه میشوند منابع خوبی از فیبر هستندفيبر موجود در غلات سبوس نگرفته در تنظيم حركات روده ها و پيشگيرى از يبوست به ویژه در دوران باردارى موثر استبرای کامل کردن پروتئین گروه نان وغلات بهتر است آنها را بصورت مخلوط با حبوبات مصرف کنیدبرنج قهوه ای دارای سبوس حاوی منیزیم است که برای استحکام ماهیچه ها و ترکیب پروتئین بدن مورد نیاز است

اسلاید 9: گروه شیر ولبنیاتمهمترین منبع کلسیم(99% کلسیم بدن در استخوان ها قرار دارد)موثر در حفظ سلامت و استحکام استخوان ها ودندان ها و ذخایر کلسیم بدنتامین کننده کلسیم ،فسفر، پروتئین با ارزش و انواع ویتامین های گروه A,B

اسلاید 10: مقدار یک سهم از لبنیاتیک لیوان یا cc 240 شیر یا ماستیک سوم لیوان شیر خشکنصف لیوان یا cc 120 ماست چکیده45-60 گرم پنیر معادل 2 قوطی کبریتالیوان کشک

اسلاید 11: مقدار مورد نیاز روزانه بالغین 2-3 واحدنوجوانان 4 واحد سالمندان 3 واحد زنان باردار و شیرده 4 واحد

اسلاید 12: شیرکم چرب و پنیر کم نمک برای بالغین بر انواع پر چرب و شور ارجحیت داردپنير علاوه بر صبحانه بهمراه سبزيجات و يا در سالاد نيز مصرف شودشیر بصورت ساده یا همراه غلات حجیم شده مثل شیرین گندمک ، برشتوک ... يا بصورت فرني و شيربرنج بعنوان دسر يا ميان وعده در کودکاناز كشك درانواع غذاها (آش،كدو،بادمجان)استفاده شوداگر مصرف شير سبب ايجاد نفخ و مشكل گوارشي میشودپيشنهاد مي گرددمعادل مقدار توصيه شده از ماست يا پنير استفاده شود.

اسلاید 13: گروه میوه ها وسبزی هاتامین انواع ویتامین ها انواع املاح فیبر

اسلاید 14: به سه دسته تقسیم میشوند 1- سبزی ها ومیوه های غنی از ویتامینCمثل: گوجه فرنگی فلفل دلمه ای مرکبات توت فرنگی2- سبزی ها ومیوه های غنی ازپيش ساز ویتامینAسبزیجات ومیوه جات سبز تیره ویا زرد و نارنجی از نظر پیش سازویتامین Aغنی هستند مثل :اسفناج هویچ طالبی زرد الو شلیل3 – سایر سبزی هاو میوه جات مثل موز سیب گلابی انگور کرفس بادنجان کدو سبز قارچ کاهو پیاز

اسلاید 15: شست و شوى زيادقرار گرفتن در معرض هوا يا نور خورشيدپختن بمدت طولاني بخصوص در ظروف باز و همراه آب زياد بدون مصرف آب آنخرد کردن به فاصله زیاد از زمان مصرفباعث تخريب و به هدر رفتن ويتامين هاى محلول در آب (B,C ) مى شوند

اسلاید 16: افزايش مقاومت در برابر عفونت هاكمك به التيام زخم هاتامين سلامت و بيناييسلامت پوست و بافت های مخاطیكمك به سوخت و ساز مواد در بدنتامین رشد به ویژه در سنین رشدخون سازی بهبود متابولیسم وسوخت وساز فیبر ها نقش مهمی در کاهش کلسترول خون، فشار خون وکاهش بروز بیماریهای غیر واگیر به ویزه بیماریهای قلبی عروقی و سرطان هادارد نقش ویتامین ها املاح و فیبر در سلامتی

اسلاید 17: مقدار مورد نیاز روزانه از گروه میوه هابالغین 4-3 واحدنوجوانان 4 واحد سالمندان 3 واحد زنان باردار و شیرده 4 واحد

اسلاید 18: مقدار یک سهم از میوه هاهر سهم از ميوه شامل:يك عدد سيب، پرتقال يا موز متوسط، نصف ليوان كمپوت يا ميوه پخته،3عددزردالو،نصف ليوان حبه انگور،يك سوم طالبي کوچک ،نصف ليوان آب ميوه يا يا 2 قاشق غذاخورى ميوه خشك(برگه) مي باشد

اسلاید 19: ميوه هارا متنوع مصرف کنیدبهتر است در هر روز از هرسه دسته از میوه ها استفاده شودهمراه وعده اصلی میتوانید از انواع ميوه استفاده کنیداستفاده ازميوه هاى خشك مانند كشمش،توت خشك،انجير خشك،برگه هلو خرما و ... به عنوان ميان وعدهاز آنجائى كه خود ميوه محتوى فيبر بيشترى نسبت آب ميوه مى باشد در صورت ابتلا به يبوست بجاى آب ميوه ازخود ميوه و ترجیحابا پوست( در انواعى كه پوست آنها قابل مصرف است) استفاده کنیدوقتی پوست میده را جدا کردید از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداری کنید زیرا ویتامین های ان مخصوصا ویتامین ث از بین میرود

اسلاید 20: سبزیجاتمقدار توصيه شده از سبزيها بطور متوسط 5-3سهم در روز استهر سهم سبزى معادل يك ليوان سبزى خام برگدار يا سالاد سبزيجات يانصف ليوان سبزيجات پخته

اسلاید 21: برای شستن سبزی ها پس از پاک کردن و شستشوی اولیه ابتدا انرا در 5 لیتر آب ریخته ونصف قاشق چای خوری (5 قطره)مایع ظرفشویی به ان اضافه کنید و بهم بزنید پس از 5 دقیقه سبزی را از روی کفاب جدا کنید و انرا با اب سالم بشویید این کار برای جداشدن تخم انگل ها ضرورت دارد برای ضد عفونی کردن نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین را در 5 لیتر اب ریخته، سبزی را 5 دقیقه در ان قرار دهید مجددا بااب سالم بشویید و مصرف نماییدبرای پختن سبزی هااز اب کم استفاده کنید اب حاصل از پختن سبزیها رادر غذا استفاده کنیدهنگام پختن سبزی در ظرف راببندیدسبزی ها را تازه مصرف کنید و درصورت تمایل به طبخ انها بافاصله پس از خرد کردن بپزید

اسلاید 22: گروه گوشت و جانشین هاانواع گوشت های قرمز گاو وگوسفند وشترانواع گوشت سفید ماهی ها وپرندگانتخم مرغ و احشائی مثل دل جگر زبان قلوهانواع حبوبات و سویاانواع مغز ها

اسلاید 23: پروتئین اهن روی وبرخی ازویتامین های گروه بنقش مهم در رشد ونمو ،خون سازی وحفظ سلامتی در کلیه سنین، نمو سیستم عصبی و ماهیچه ایاز عمده ترين منابع تامين كننده پروتئين مورد نياز براي همه افراد درتمام سنین مي باشداين گروه منابع خوبي از آهن،روي و ويتامينهاي گروهB نيز هستند

اسلاید 24: مقدار مورد نیازبالغین 3-2 واحدنوجوانان 4-3 واحد سالمندان 3-2 واحد زنان باردار و شیرده 4-3 واحد

اسلاید 25: اندازه هر سهمهر سهم برابر است با60 گرم گوشت لخم پخته دو عدد تخم مرغیک لیوان حبوبات پخته یا یک لیوات حبوبات خامنصف لیوان از مغز ها

اسلاید 26: از مصرف تخم مرغ به صورت خام يا نيم بند خودداري گردددر هفته 4-3 عدد تخم مرغ مصرف کنیداز ماهي حداقل دو وعده در هفته استفاده شود زيرا مصرف ماهي در تكامل سيستم عصبي و افزايش قواي ذهني جنين ووزن گیری مناسب به ویژه در زنان باردار بسيار موثر استدر طبخ انواع گوشت و جگردقت شود تا كاملا مغز پخت شودنکات مهم

اسلاید 27: پیش از پخت چربی هایی را که به چشم میخورد ، جدا کنیدپوست مرغ را قبل از پخت جدا کنیدچربی وکلسترول مغز ، زبان وکله پاچه زیاد است در مصرف انها افراط نکنیدمصرف حبوبات به علت دارا بودن فیبر و پروتئین زیاد توصیه میشودانواع مغزها مانند پسته،بادام،گردووفندق منابع خوبي از پروتئين و آهن هستند و مي توانند بعنوان ميان وعده برای تامین پروتئین انرژی و برخی از املاح استفاده شوند(شور نباشد)

اسلاید 28: با آرزوی موفقیت

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید