پزشکی و سلامت بیماری‌ها

ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

imeniye_nano_mavadha_dar_sanye_ghazaee

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی”

ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 1: مهدی کدیوراستاد گروه صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهانامرداد 1396ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 2: از چه چیزی سخن نمی گوییم! ذرات با اندازه نانو و حتی کوچکتر ولی GRASنانوذرات به عنوان حامل ترکیبات زیستی فعالنانو ذرات الکتروریسی شده. نانو ذراتی که کاربرد شناسایی دارند مانند نانو حسگرهانانو ذراتی که کاربرد غذایی ندارند. ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 3: ایمنی نانو موادها در صنایع غذایینانو ذرات پروتئینیو کربو هیدراتینانو ذرات لیپیدی تثبیت شده

اسلاید 4: ایمنی نانو موادها در صنایع غذایینانو حسگر سیستم الکتروریسی

اسلاید 5: افزایش تولید و کاربرد نانو ذرات224 مورد در سال 199113000 مورد در سال 2008248000 مورد در سال 2015موارد استفاده متنوع و به اشکال مختلف و پیچیدهایمنی نانو ذرات در صنایع غذایی

اسلاید 6: نانو ذرات مورد استفاده در صنایع غذاییمواد با پایه کربن و فولرین مانند شانگیتامواد حاوی اکسید فلزات مانند اکسید تیتانیومپلیمرهاترکیبات فلزی مانند پلاتینیومنانو ذرات به عنوان ذرات اصلی استفاده نمی شوندبه صورت به هم پیوسته با اندازه های گوناگونجمع شدن ذرات بستگی به:pHواکنش های یونیویژگیهای فیزیکو شیمیایی (سطح، اندازه، شکل، پتانسیل زتا، ...)ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 7: کاربرد های عمومی:ایجاد تغییر در سطح درون مولکولیتولید کاتالیزور مناسب برای انجام واکنشکپی برداری از DNAانقباض ماهیچهایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 8: نگرانیهاشتاب استفاده از نانوذرات جدید اجازه ی ارزیابی و پیش بینی خطرات آن ها بر محیط و سلامت را نمی دهد.عرضه ی نانوذرات در حال افزایش بوده و سامانه های گوناگونی همانند محیط های آبی، خاک، هوا، گیاهان، حیوانات و انسان از آن بهره می برند . بدلیل اندازه ی کوچک و سطوح بزرگ نانوذرات، می توانند وارد سلول های انسانی شده و بیماری هایی همچون آسم، برونشیت و نارسایی های عروقی، پارکینسون، آلزایمر و سرطان را سبب می شود.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 9: ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 10: نحوه حضور نانوذرات در بدن انسان:استنشاق (باید کمتر از 10 گرم در متر مکعب باشند)فراورده های آرایش بهداشتی مانند خمیر دندان و انواع کرمهامصرف آب یا مواد غذایی آلوده (بسته بندی)ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 11: به محض استنشاق نانوذرات توسط انسان، توده هایی با اندازه های گوناگون در مجاری تنفسی می سازند. اگر توده های نانوذرات به اندازه ی کافی کوچک باشد (کمتراز 25 نانومتر)، می توانند درسامانه های گردشی بدن جابجا شوند.اگر توده های نانوذرات در مواد آرایشی بهداشتی به صورت اتفاقی با زخم پوست در تماس قرار گیرد، بصورت مستقیم وارد بدن می شوند.زمانی که نانوذرات به صورت مستقیم مصرف شوند، انتقال از طریق لوله های گوارشی به درون لوله های کوچک و ضخیم اتفاق می افتد. بسیاری از این نانوذرات از کلون ها می گذرند. این عبور از میکرومسیرها اتفاق می افتد.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 12: ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 13: برخی از نانوذرات که از طریق مجاری خونی، کبد و ریه توزیع شده اند می توانند به مراکزی همانند مغز و تخمدان نفوذ کنند.توزیع بافت نانوذرات وابسته به ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مورفولوژی بوده که باعث التهاب، تصلب شریان، رشد تومور و گسترش میکروبی است.با وجود آن که توزیع و تجمع نانوذرات در بدن امری پذیرفته شده است، تخمین حداقل زمان مورد نیاز برای در معرض قرار گرفتن بدن به منظور مشاهده ی تغییرات سلولی و سطوح مولکولی امری دشوار است. برای هر نانو ذره بصورت ویژه، در مورد زمان و غلظت لازم جهت ایجاد تغییرات پیشنهادهایی شده:به عنوان مثال در معرض قرار گرفتن نانوذرات 2 TiO017/ 0 میلی گرم در متر مکعب 3 / 0 میلی گرم در متر مکعب2 / 1 میلی گرم در متر مکعبایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 14: نانوذرات زیست تجزیه پذیر نبوده و در محیط تجمع می یابند. اگر به صورت ناخواسته در محصول غذایی و یا منابع آبی رها شوند، با ترکیبات موجود در اکوسیستم ها ممکن است واکنش کرده و یا از طریق موجودات زنده مصرف شوند. این منجر به ایجاد مشکلات زیادی همچون تغییرات اکوسیستم با جهش های ژنی می شود در مورد حمل و نقل نانوذرات، آگاهی ها باید افزایش یافته و استانداردهای جهانی برای قانونمندسازی آنها تصویب شود. ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 15: قوانین استفاده از نانوذراتیکسان سازی ضوابط جهانی استفاده از نانوذرات بسیار دشوار است. سلسله قوانینی توسط سازمان استاندارد جهانی، برای بکارگیری و دفع نانوذرات تدوین شده اند. 156 کشور که استانداردهای قوانین محیطی و خطرات انسانی را رعایت می کنند، از این ضوابط هم تبعیت می کنند یک کمیته ی بین المللی در سال 2005 به نام ASTM تشکیل شده که استانداردهایی برای استفاده از نانوذرات و تولید آن ها تدوین کرده استایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 16: ایمنی نانو موادها در صنایع غذاییچرخه ی نانوذرات

اسلاید 17: با وجود این پیشرفت ها، انتشارات و اختراعات مربوط به نانوذرات در مواد غذایی و تنوع محصولات، هنوز مستندات علمی که متضمن ایمن بودن این مواد باشد ارائه نشده است. بواقع مطالعات مربوط به سمیت نانوذرات متناسب با توسعه ی آن ها نیست. یک بررسی در پایگاه SCOPUS در اواسط سال 2014 نشان داد که 2215 مطالعه با کلید واژه نانوذرات غذایی وجود دارد، اما تنها 335 مطالعه در مورد ”ایمنی نانو ذرات غذایی“ و 35 مطالعه با کلید واژه ی ”امنیت نانو ذرات غذایی“ وجود داردبا وجودی که نانوفناوری با هدف بهبود کیفیت مواد غذایی به کار می رود، می بایستی که ثابت گردد این مواد برای سلامت مصرف کننده مضر نیستند.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 18: اکسیدهای فلزیتولید نانوذراتی مانند اکسید مس ، اکسید سیلیکوم، اکسید روی دی اکسید تیتانیوم، اکسید کبالت، اکسید آهن، اکسید قلع، اکسید کوپروس سبب پیشرفت های مهمی در زمینه های مکانیکی، بصری، الکتریکی و شیمیایی و نیز حوزه ی مواد غذایی شده است. با این حال امروزه، مطالعات کمی در مورد تاثیر نانوذرات اکسید فلزی بر انسان و محیط در مقایسه با مطالعات نانوذرات وجود دارد. اکسیدهای فلزی و فلزاتCo(E3) ,(E6)Zn ,(174)Ag ,(E551)SiO2 ,Fe2o , TiO2(E171)ممکن است به صورت تصادفی در تماس با مواد غذایی قرار گیرند.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 19: دی اکسید تیتانیومپودرهای سفید و مات با فعالیت فوتولایتیکی بالا در دماهای زیاد (بیش از 1000 درجه سانتیگراد) هستند. ) نانوذرات 2TiO در محصولات گوناگون از جمله لوسیون های ضد آفتاب، خمیر دندان ها، رنگ های وانیلی، لوازم آرایشی بهداشتی، حامل های دارویی و مواد غذایی مثل شیر، بستنی، آب با پودر طعم دار، پنیرموزارلا، شیرینی های حاوی نگهدارنده، آدامس ها و ... استفاده می شود. برای مصرف کننده استفاده از 1 تا 2 میلی گرم از نانوذرات در هرکیلو گرم وزن بدن قابل قبول است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 20: سمیت سلولی نانوذرات اکسید تیتانیوم را 665 میکروگرم بر سانتی متر مربع برآورد شده است. مطالعاتی وجود دارد که در معرض آن قرار گرفتن را سبب تبدیل تومورهای خوش خیم و بدخیم دانسته که این عمل از طریق تولید گونه های واکنشی ROS صورت پذیرفته است. افزایش میزان تولید بر عملکرد میتوکندری، کاهش پتانسیل غشا، کاهش سرعت تنفس و مصرف اکسیژن، قطبی شدن مجدد و افزایش زمان فاز تأخیر است. دی اکسید تیتانیوم بر انتقال الکترون و سنتز ATPاثرگذار می باشد. همچنین قرار گرفتن در معرض نانوذرات آن سبب کمبود اکسیژن محیط و کاهش 33 درصدی مصرف آن در طی عملکرد تنفسی حالتIII می گردد.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 21: بیماری های گوناگونی همچون ناراحتی های معده، روده ی بزرگ و بیماری کرون گزارش شده است. گزارش شده که نانوذرات دی اکسید تیتانیوم توانایی القای افزایش بیان فاکتور رشد اندوتلیالی رگ ها را دارند.سازمان IARC نانوذرات اکسید تیتانیوم را را در صورت استنشاق به عنوان عامل سرطانزای محتمل (گروه2) در نظر می گیرد. FDA این نانو ذرات را عموماً به عنوان ترکیباتی بی خطر (GRAS) در نظر گرفته است.EFSA این نانوذرات را در گروه 171E به عنوان افزودنی (کمتر از 1 درصد وزنی) در مواد غذایی انسان و دام می شناسد. در امریکا، یک فرد بزرگسال می تواند تا 1 میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن خود در هر روز از آن دریافت نمایدایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 22: زئولیت نقره (174)ویژگی ها و شناساییزئولیت نقره ی نوعی سیلیکات آلومینیومی روی نقره با فرمولاسیون که M12 (2Alo2-2Sio2 )6.27H2Oاست که M می تواند Zn2+،Ag+ ، Na+,NH4+ باشد. این ترکیب (مناسب برای مواد غذایی) ممکن است حاوی نقره با بیش از 5 درصد وزنی/ وزنی باشدعملکرد این ترکیب در نگهداری و کنترل رشد میکرو ارگانیسم ها در فراورده های غذایی است. زئولیت نقره نباید بر فرآوری مواد غذایی تاثیری داشته باشدنانوذرات نقره در وسایل آرایشی بهداشتی، لوازم الکترونیکی، پوشاک، رنگها، پمادهای ضد آفتاب، باکتری کش ها و اهداف پزشکی همانند پوشش های دندان و درمان سرطان استفاده می شوندایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 23: مطالعات نشان داده است که نانو ذرات نقره برای سلول های پستانداران و سلول های پوست، کبد، شش، مغز، سامانه های رگ و اندام های تولید مثل سمی هستند زمانی که یون های نقره به درون محیط آبی رها می شوند نانوذرات در محیط زیستی حل شده و این تاثیر را سبب می شوندمشخص شده است که قرار گرفتن در معرض نانوذرات نقره سبب افزایش ROS، تبدیل سیتو کروم C به سیتوزول و جابجایی پروتئین bax در میتوکندری می شود. نانوذرات نقره با گردش خون منتقل می شوند و می توانند سبب تخریب سدهای خونی-مغزی و انحطاط سلول های عصبی شوند.نانو ذرات نقره منجر به مرگ برخی از سلول ها شده و لذا در شیمی درمانی از آنها استفاده می شود.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 24: از نظر EFSAنقره در گروه 3 قرار دارد، یعنی گروهی از افزودنیها که مصرف روزانه آنها توصیه نمی شوند اما حضورشان در مواد غذایی تا 0/05میلی گرم در هر کیلوگرم وزن محصول غذایی پذیرفته شده است.این غلظت براساس حداکثر مقداری است که تغییر نامناسبی در مورفولوژی، عملکرد سلول، رشد، توسعه و یا حیات انسان بوجود نمی آورد.نقره در ورود آلومنیوم به درون محصول نقش دارد.پتانسیل در معرض قرار گرفتن یک فرد بزرگسال 60 کیلوگرمی با مصرف میزان روزانه در حدود 1 میلی گرم در هر کیلوگرم وزن بدن در هفته است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 25: اکسید روی (6E)ویژگی ها و شناساییاکسید روی ماده ای غیر قابل حل باخلوص بالای 99/5 درصد است. این ترکیب نیمه رسانا است. بدلیل غیر سمی بودن و ویژگیهای بصری و مکانیکی خوب آن، از ارزش زیادی برخوردار است. این ترکیب در لاستیک ها، مواد دارویی، صنایع بهداشتی آرایشی و فوتوکاتالیست ها استفاده می شود. روی یکی از عناصر مهم اما کم مقدار درپستانداران با کاربردهای فراوان از جمله در پاسخ های ایمنی، استرس های اکسیداتیو، مرگ سلول ها و سالخوردگی است. اکسید روی به بسیاری از مواد غذایی همچون غلات به عنوان افزودنی افزوده می شود.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 26: در یک مطالعه ذرات اولیه ی اکسید روی با اندازه های 20 ،40 و 1024 نانومتر در درون آب توده هایی با اندازه های قطر دینامیکی 70 تا 150 نانومتر، 90 تا 160 نانومتر و 250 تا 450 نانومتر تشکیل داده به صورت سوسپانسیون در آیند. این توده ها به ترتیب دارای پتانسیل زتا 14-، 5 و 19میلی ولت بودند.میزان حلالیت اکسیدروی در محیط معده در حدود 98/5 درصد است. نانو ذرات اکسید روی در محیط های کشت سلولی پستانداران دارای سمیت به مراتب بیشتری نسبت به گونه هایی با حلالیت پایین، همانند دی اکسید تیتانیوم، هستند.اندازه، بار سطحی، لیگاندها و پوشش های سورفاکتانت ها بر نفوذ نانو ذرات اکسید روی در محیط های راست روده و ریه تاثیرگذار است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 27: در صورت قرار گرفتن در معرض نانو ذرات روی، پارامترهای آنتی اکسیدانی تغییر کرده و این سبب تشکیل ترکیبی به نام 8-هیدروکسی 2-دی اکسی گوآنوزین به عنوان شاخص تخریب DNA و مرگ سلول می گردد. FDA نانوذرات روی را در رده ی GRAS قرار داده حال آنکه EFSA این ترکیت را یک افزودنی E6 می داند. از این رو نانوذرات روی به عنوان افزودنی غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 28: دی اکسید سیلیکونSiO2) ) E551دی اکسید سیلیکون پودری سفید رنگ با توانایی جذب بالای آب است. این ترکیب در اتانول و آب نامحلول بوده و به هنگام ترکیب با اسیدهای معدنی تشکیل ژل می دهد. ذرات این ترکیب در مقیاس صنعتی به عنوان افزودنی در محصولات آرایشی بهداشتی، داروها، تونر پرینترها و مواد غذایی تولید می شوند. با وجود آن که نانو ذرات دی اکسید سیلیکون در بازار یافت می شود اما به دلیل عملکرد خاصی که از خود نشان می دهند، مورد استفاده قرار نمی گیرند. دارای سطوحی با بارهای مثبت، منفی و خنثی بوده، به شکل تک دانه ای پخش شده و یا به حالت توده ای هستند.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 29: در زیست فناوری و زیست داروها، نانو ذرات آن برای توسعه ی سامانه های دارویی، برای مثال در درمان سرطان ها و یا تثبیت آنزیم ها و انتقال DNA به درون سلول مورد استفاده قرار می گیرند.ویژگی های فیزیکوشیمیایی جالب توجه آن در صنعت، منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی انسان می شود.مطالعات محدودی در مورد سمیت دی اکسید سیلیکون مصرف شده با مواد غذایی وجود دارد. در پایگاه اطلاعاتی Pubmed در بین سال های 2000 تا 2014 دارای 945 مورد نشر با کلید واژه ی نانو ذرات دی اکسید سیلیکون دیده میشود اما تنها 10 مطالعه در مورد امنیت غذایی نانو ذرات دی اکسید سیلیکون منتشر شده است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 30: EFSA ، دی اکسید سیلیکون را در رده ی 551 Eقرار داده است. این ترکیب از سوی FDA جزء گروه GRAS بوده و استفاده از آن ها در پودرهای خشک، نمک ها یا جایگزین آن ها، افزودنی های غذایی، برنج و پنیر فرآوری شده مجاز شناخته شده است.این ترکیب به عنوان حامل امولسیفایرها و رنگدانه ها تا حداکثر 50 درصد وزن آنها به کار رفته است. در طعم زایی، استفاده از ترکیبات تا میزان 50 میلی گرم نانو ذره دی اکسید سیلیکون در هر کیلوگرم فراورده مجاز استاستفاده از ترکیب نانوذرات 2 SiOو 2TiOدر صنایع غذایی به عنوان عامل کمکی در حلالیت نانو ذرات TiO2توسطFDA بلامانع ارزیابی شده است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 31: اکسید کبالت III E3 (Co2O3)ویژگی ها و شناساییاکسید کبالت پودری است سیاه رنگ با وزن مولکولی 9/ 165 گرم. ساختار بلورین به صورت سه وجهی با چگالی 5/18 گرم بر سانتیمتر مکعب.کبالت به عنوان یک عنصر ناچیز در غذای دام به کار رفته و عنصری ضروری در رژیم غذایی انسان است. اخیراً کاربرد اکسیدکبالت به عنوان افزودنی تغذیه ای و خدمات پزشکی افزایش یافته است این ترکیب در کارخانجات الکتروشیمیایی، رنگدانه های سرامیکها و خشک کننده ی رنگ ها، لعابها و جوهرها به کار می رود.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 32: نانو ذرات دی اکسید کبالت در هنگام مصرف در موجودات تجمع می یابند. بافت هایی که اغلب میزبان این تجمعات هستند شامل کبد، کلیه، خون و ریه هستند. غلظت بر نحوه ی این تجمعات موثر است. قرار گرفتن در معرض نانو ذرات کبالت در غلظت بالاتر از 700 میکروگرم در لیتر ممکن است سبب نارسایی های قلبی، بصری و شنوایی میشود (8 تا 40 هفته).کبالت در غلظتهای حدود 300 میکروگرم در لیتر، خطر کم کاری تیروئید و افزایش هموگلوبین را دارد. همچنین استفاده از آن با ابتلا به سرطان ریه ارتباط دارد.نانوذرات 3O2Co می توانند وارد ستیوپلاسم سلول شده و ROSرا افزایش دهد. نانوذرات TiO2 به همراه نانوذرات 3O2 Coقادرند باعث مسمومیت شوند.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 33: از سوی EFSA استفاده از این نانوذرات در غذای حیوان و دام تصویب شده است.FDA نیز آن را در گروه ترکیبات GRAS طبقه بندی کرده است. با این حال محدودیت قرار گرفتن در معرض نانو ذرات کبالت در هوا 0/02 تا 0/05 میلی گرم بر متر مکعب اعلام شده است. NIOSH این محدودیت را 0/05 میلی گرم بر متر مکعب در هوا اعلام کرده است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 34: دی اکسید قلع 2 SnOپودری سفید رنگ و قابل حل در آب است که به نام سنگ قلع معروف بوده و مهم ترین ترکیب شیمیایی قلع است.ترکیبی جامد، بی رنگ با شاخص انکسار 006 / 2 است. این ترکیب کریستاله طوری آرایش یافته است که هر اتم 6 قلع با 3 اتم اکسیژن در ارتباط باشد.. از دی اکسید قلع در حسگرهای زیستی گازها و سلول های خورشیدی استفاده شده است. دلیل آن شفافیت و هدایت الکتریکی بالای آن هاست. نانوذرات 2SnO درحسگرهای نیمه رسانا نیز بکار رفته اند. این حسگرها برای مثال قادرند روغن زیتون فرآیند نشده را براساس ویژگی ارگانولپتیک آن ها درجه بندی کنندایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 35: با کلید واژه SnO2 در پایگاه SCOPUS در سال 2010 حدود 16500 مطالعه انجام شده که تنها 5 مطالعه مرتبط با سمیت نانوذرات در موادغذایی استبا ورود دی اکسید قلع در زنجیره ی غذایی، سمیت و تغییر پدیدار می شود. ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 36: فریک اکسیدFe2O3 ترکیبی است جامد، بی بو و قرمز رنگ با ساختاری لوزی مانند . تاکنون مطالعه ای در مورد استفاده مستقیم نانوذرات فریک اکسید در مواد غذایی گزارش نشده است. اگر به دلایلی این ترکیبات به درون محیط رها شوند، می توانند اکوسیستم را تغییر داده و به محصولاتی همچون سبزیجات و غذاهای دریایی قابل مصرف برای انسان وارد شوند.بر اثر آلودگی Rhizophora به فریک اکسید و خرچنگ های اطراف، میزان کمی از فریک اکسید به انسان منتقل شده است و بنابراین آنهامی توانند از طریق زنجیره غذایی به مواد غذایی برسند. تاثیر فریک اکسید در هندوانه بررسی و مشخص شد که این نانو ذرات قادرند توسط بافتهای گیاهی جابجا شده و تغییرات فیزیولوژیکی مانند تغییر در فعالیت کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دسیموتاز، تغییر در میزان کلروفیل و مالون دی آلدهید و کاهش فعالیت فریک رداکتاز را سبب شوند.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی

اسلاید 37: نتیجه گیری:ایمنی نانو موادها در صنایع غذاییاستفاده از نانوذرات غذایی امروزه به یک امر متداول تبدیل شده است، زیرا اینها در بهبود نگهداری مواد غذایی و ارتقای سطح کیفی محصولات نقش دارند. مسیرهای گوناگونی وجود دارد که مصرف کننده در معرض نانوذرات مواد غذایی قرار می گیرد: این درمعرض قرار گرفتن می تواند بصورت مستقیم از طریق افزودنی های مجاز و یا غیر مستقیم از طریق انتقال نانوذرات از حسگرهای زیستی، از راه بسته بندی و یا از طریق زنجیره های غذایی باشد. نانوذرات استفاده شده در مطالعات سم شناسی عموماً عاری از ناخالصی هستند. با این حال در مواد غذایی استفاده از نانوذرات به صورت مخلوطی با سایر ترکیبات برای بهبود ویژگی های محصول بطور معمول به کار می روند. تاثیر نانوذرات بر انسان وابسته به ویژگی های فیزیکوشیمیایی توده های نانوذرات است.

اسلاید 38: مصرف برخی از این نانوذرات در گذشته بدون مشکل بوده است اما امروزه سازمانها بیش از پیش به خطرات مصرف آنها پی برده اند. نانو ذرات ممکن است سبب افزایش میزان ROS و التهاب سلول ها شوند. توسعه ی نانوذرات جدید در سالهای اخیر به سرعت رشد کرده که منجر به ایجاد محدودیت هایی بوسیله ی سازمان ها شده است. بدیهی است توسعه ی شکل، اندازه و مصرف بسیاری از این نانوذرات سبب افزایش توانایی های فناورانه می شود.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی نتیجه گیری:

اسلاید 39: ضروری است که محدودیت هایی برای قرار گرفتن در معرض نانوذرات تصویب شود. مهم ترین مانع و نگرانی درگسترش تولید نانوذرات، فقدان وجود داده های کافی است. سد دوم، فقدان وجود روش های استاندارد و تایید شده در اندازه گیری غلظت نانوذرات در محیط است. روش های موجود برای اندازه گیری نانوذرات در اتمسفر، برای ذرات کوچک غیر نانو است.ایمنی نانو موادها در صنایع غذایی نتیجه گیری:

39,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید