پزشکی و سلامت بیماری‌ها

بازتوانی قلبی

baaztavani-ghalbi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “بازتوانی قلبی”

بازتوانی قلبی

اسلاید 1: بازتوانی قلبیاستاد:دانشجو:

اسلاید 2: پیشگفتارامروزه با وجود کنترل بیماریهای واگیر، به خاطر تغییر شیوه زندگی و عوامل محیطی ناشی از پیشرفت تکنولوژی، به ویژه در کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت، شیوع بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی- عروقی، فشار خون بالا، دیابت، سرطان و بیماریهای خود ایمنی در حال افزایش می باشد. این بیماریها موجب تحمیل بار اقتصادی سنگینی بر دوش بیماران، خانواده آنها و جوامع شده است. به همین دلیل مسئولین بهداشتی درمانی پیوسته در تلاش برای کنترل، در مان و پیشگیری از این بیماریها می باشند.

اسلاید 3: بازتوانی قلبی به عنوان بخش اساسی درمان بیماران قلبی عروقی که امروزه مهمترین عامل مرگ و میر در کشورهای مختلف است مورد تایید متخصصین امر در سراسر دنیا می باشد. با این وجود در بسیاری از کشورها تعداد زیادی از بیمارن نیازمند به این خدمات به علل مختلف از جمله عدم دسترسی یا نا آگاهی بیماران و پرسنل بهداشتی از وجود چنین خدماتی قادر به استفاده از آن نمی باشند. در کشور ما نیز عوامل زیادی مانع گسترش این خدمات می باشد که فقدان منابع فارسی برای استفاده پرسنل بهداشتی در سطوح مختلف و دانشجویان از این جمله است. . نکته حائز اهمیت در این خصوص وجود عوامل خطر مشترک و ارتباط انواع مختلف این بیماریها با هم می باشد به طوری که کنترل این عوامل خطر گامی موثر در بهبود وضعیت جوامع مختلف در پیشگیری و درمان بیماریهای غیرواگیر است.

اسلاید 4: کتاب حاضر حاصل تلاش نویسنده جهت فراهم آوردن راهنمایی جهت آشنایی بیشتر پرسنل بهداشتی و دانشجویان رشته های مرتبط با خدمات بازتوانی قلب به ویژه فیزیوتراپیستها و گسترش کاربرد آن در کشور می باشد. مسلما نظریات کارشناسانه اساتید امر در رفع اشکالات کتاب حاضر موجب خرسندی نویسنده و افزایش کیفیت آن در ویرایشهای بعدی خواهد شد. امید است این گام کوچک، در دستیابی به اهداف مسئولین بهداشت و درمان کشور مفید واقع شود.

اسلاید 5: اصطلاحات فعالیت فیزیکی:هر گونه حرکت بدن که توسط عضلات ارادی ایجاد شده و منجر به مصرف انرژی بیشتر از حالت استراحت می شود.ورزش:فعالیت فیزیکی برنامه ریزی شده، اختیاری، تکراری و هدفمند که معمولا با هدف بهبود یا حفظ آمادگی فیزیکی انجام می شود. آمادگی فیزیکی:شرایطی که بیمار را قادر به انجام فعالیت فیزیکی شامل وضعیت قلبی عروقی، توان عضلانی، ترکیب بدن و انعطاف پذیری می نماید.

اسلاید 6: ورزش هوازی:ورزشی که در درجه اول بر سیستم حمل اکسیژن استرس وارد می کند و شامل فعالیتهایی مثل پیاده روی، در جا دویدن، شنا و دوچرخه سواری است. ورزش مقاومتی:ورزشی که در درجه اول بر سیستم عضلانی اسکلتی استرس وارد می کند و شامل بلند کردن وزنه است.تمرین ورزشی:انجام مکرر ورزش به منظور افزایش ظرفیت عملکردی سیستمهای قلبی عروقی تمرین ورزشی هوازی) و عضلانی اسکلتی (تمرین ورزشی مقاومتی).دوز:مقدار کلی انرژی مصرف شده طی انجام فعالیت. فیزیکی شدت:میزان کلی یا نسبی انرژی مصرفی در حین فعالیت، شدت کلی نشان دهنده میزان مصرف انرژی حین ورزش است و معمولا بر حسب متا (متابولیک اکی والان) بیان می شود.

اسلاید 7: شدت: نسبی مربوط به درصد توان هوازی مصرف شده حین ورزش بوده و معمولا برحسب درصد حداکثر ضربان قلب یا در صد حداکثر اکسیژن مصرفی بیان می شود. متابولیک اکی والان: یک مت معادل میزان متابولیک در حالت استراحت است (یعنی مصرف ۳/۵ میلی لیتر اکسیژن در دقیقه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن). فعالیت با شدت متوسط:فعالیت انجام شده با شدت نسبی 40 تا 60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی یا شدت کلی 6-4 متفعالیت با شدت بالا:فعالیت انجام شده با شدت نسبی بیشتر از 60٪ حداکثر اکسیژن مصرفی یا شدت کلی بیشتر از 6 مت

اسلاید 8: اپیدمیولوژیشیوع بیماریهای قلبی عروقی در جهان رو به افزایش است. در سال ۱۹۹۷ در هلند ۱۶۲۷۶ مرگ مربوط به سکته های قلبی وجود داشت: 8064 مرد و ۹۲۱۰ زن. در همان سال ۲۷۱۹۹ پذیرش بستری بیمارستانی که مستقیما مربوط به سکته های قلبی بود وجود داشت. در كل زنانی که تحت تاثیر این بیماری بودند مسن تر از مردان بودند. مردان به طور متوسط ۱۰ روز و زنان ۱۱ / 5 روز در بیمارستان می ماندند[۹] در سال ۱۹۹۵، ۱۹۷۰۹ جراحی قلب باز در هلند انجام شد[۱۰] بازتوانی قلبي عموما در کلینیکهای ویژه انجام می شد و تقریبا در هیچ مرکزی درمان سطح ۱ محسوب نمی شد. در سال ۱۹۹۹ بنیاد قلب هلند در دسترس بودن بازتوانی قلبی در هلند را بررسی نمود[۱۱] نتایج نشان داده که در سال ۱۹۹۸، ۹۸ مرکز در پلی کلینیکها خدمات بازتوانی فاز را به صورت گروهی ارائه می نمایند. در همان سال ۱۷۰۰۰ بیمار در برنامه های بازتوانی قلبی پلی کلینیکها شرکت نمودند که بیشتر آنها (46%) از انفارکتوس میوکارد رنج می بردند و ۳۰٪ آنها جراحی بای پاس کرونر انجام داده بودند.

اسلاید 9: زیر گروههای کوچکتر شامل بیمارانی با سابقه آنژیوپلاستی کرونر (۱۱٪)، جراحی دریچه ای (۷٪)، نارسائی مزمن قلبي (۳٪)، آنژین صدری یا اختلال ریتم قلبی (۳٪) بودند. (ارقام همه تقریبی هستند. برنامه ورزشی تحت نظارت فیزیوتراپیست انجام می شد و ظاهرا نسبت به سال ۱۹۹۳ اختصاصی تر بود. در ۱۹۹۸ مؤسسه ها عمدتا بیش از ۲ برنامه ورزشی ارائه می کردند به طوری که بیماران بر حسب شرایط فیزیکی خوب یا ضعیف طبقه بندی می شدند. حدود ۸۵ همه مراکز بازتوانی، برنامه آرامسازی را ارائه می نمودند که معمولا به عنوان قسمتی از برنامه ورزشی به صورت گروهی (۸۱) انجام می شد ولی گاهی هم بصورت انفرادی ارائه می شد (48)[۱۱] تنها در آمریکا بیش از یک میلیون نفر در سال داوطلب بازتوانی قلبی می شوند[۱۲].

اسلاید 10: متاسفانه ۹۰٪ بیمارانی که می توانستند از بازتوانی قلبی بهرمند شوند این خدمات را دریافت نمی کنند. از بین آنهایی هم که دریافت می کنند ۲۵ تا ۵۰ درصد برنامه را نیمه تمام رها می کنند [۱۳].زنان نسبت به مردان و بیماران مسن نسبت به بیماران جوان کمتر در این برنامه ها شرکت می کنند [14] عوامل بسیاری در این مساله دخیلند از جمله: مشکل جابجایی، نداشتن انگیزه، ابتلا به بیماریهای دیگر، نا آگاهی نسبت به اهمیت این برنامه ها، هزینه و ناکافی بودن میزان ارجاع. تحقیقات نشان داده که از هر ۱۰ بیماری که در بیمارستان آموزشی بزرگ جراحی بای پاس می شوند ۷۸٪ آنها به علت عدم ارجاع از سوی پزشک در برنامه بازتوانی قلبی شرکت نکرده اند[۱۵] در ایران شیوع بیماریهای قلبی عروقی ۲۱/۸ ٪است [۱۹]. مطالعات نشان داده اند که در ایران نیز عوامل مختلفی مانند باورهای بیمار، حمایت خانواده و همبستگی گروه (پرسنل و سایر بیماران) بر شرکت یا عدم شرکت بیماران در برنامه های بازتوانی قلبی تاثیر دارند [۱۷] .

اسلاید 11: بر اساس نظر سنجی انجام شده از پزشکان متخصص قلب و عروق در ایران، کمتر از ۱۵٪ بیماران قلبی داوطلب بازتوانی قلبی در این برنامه شرکت می کنند و علت آن را عدم آشنایی با این برنامه و فواید آن، پرداخت کم به متخصصین قلب برای ارجاع بیماران و قرار نداشتن این برنامه تحت پوشش بیمه عنوان کردند [۱۸].در ایران و برخی از کشورهای دیگر اطلاعات دقیقی در مورد کمیت و کیفیت خدمات بازتوانی قلبی و تعداد بیمارانی که تحت پوشش بازتوانی قلبی هستند در دسترس نیست. با این وجود اخیرا در دستورالعملهای جدید بر ارجاع بیماران قلبی بستری به مراکز بازتوانی قلبی تاکید شده و این امر جزء اصول درمان بیماران کرونر قلبی پس از جراحی با حادثه قلبی قرار گرفته است [۱۹].

اسلاید 12: بازتوانی جامع قلبیبازتوانی قلبی با برنامه های خاص شروع شد و با برنامه های چند جانبه پیچیده تری که پاسخگوی نیازهای بیمار بعد از حمله قلبی یا مداخلات قلبی در بیمارستان یا بعد از شروع آنژین می باشند، همچنین روشهای جدیدتر که به منظور پیشگیری ثانویه جامع ارائه شدند ادامه یافت. مدلهای درمان موردی در بازتوانی قلبی به طور موفقیت آمیزی مورد استفاده قرار گرفته و بهبود عوامل خطر و شاخصهای بالینی بیمار را نشان داده است. در این مدلها یک درمانگر (معمولا فیزیوتراپیست، پرستار قلب یا فیزیولوژیست ورزش) یک برنامه منحصر به فرد با هدف پیشگیری و بهبود عوامل خطر و رفتارهای پرخطر فرد را ارائه می دهد.

اسلاید 13: برای بیماران کم خطرتر این برنامه ها می توانند از طریق تلفن یا سیستمهای کامپیوتری به طور دقیق پیگیری شوند. این برنامه ها صرف نظر از مدت برنامه های بازتوانی قلبی، موجب ادامه برنامه پیشگیری ثانویه می شوند که اغلب هزینه نسبتا کمری هم دارند[۲۰]. در فاز نگهدارنده، بازتوانی قلبی بیمار با نظارت کمتری ادامه می یابد، گرچه سازمانهای بیمه گر هزینه آن را متقبل نمی شوند. مورد درمانی و روشهای بازتوانی قلبی با استراتژیهای مراقبتهای بهداشتی که معمولا به درمان بیماری بر می گردد تداخل دارند. چون مسئله باز پرداخت اکثرا بر برنامه هایی متمرکز شده که بر بازده مشخص و سریع برنامه سرمایه گذاری می کنند، لذا این سازمانها بیشتر تمایل به بیمه کردن افراد پرخطرتر (بیماران نارسایی قلبی دارند. همچنین، کاربرد برنامه های مورد درمانی و پیشگیری ثانوية هنوز در حال آزمایش می باشد. با بهبود تکنولوژی ساختاری اطلاعات مراقبتهای بهداشتی احتمالا برنامه ها به سمت ارائه بازتوانی جامع قلبی تکامل یابند.

5,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید