سایر آموزش

برنامه درسی

barname_darsi

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “برنامه درسی”

برنامه درسی

اسلاید 1: برنامه درسی Curriculumدکتر زهرا جلیلیمرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی

اسلاید 2: برنامه درسی ”تجربه آموزشی برنامه ریزی شده ” است . آقای گن 1995 ” هر آنچه که در ارتباط با آموزش رخ می دهد“.حداقل 4 جزء مهم یک کوریکو لوم شامل محتوا ،استراتژی های آموزشی، ارزشیابی دانشجویان بر اساس کوریکولوم و محیط آموزشی برنامه درسی CurriculumLearning Out ComeStudentStudentStudentEducational environmentStudentWhat to content LearnAssessmentHow to learn-Education Strategy-Teaching & leaning tools

اسلاید 3:

اسلاید 4:

اسلاید 5:

اسلاید 6:

اسلاید 7:

اسلاید 8: اصل اول در برنامه درسی:برنامه های درسی زیادی به صورت هم زمان به وجود آمدند تمام این برنامه های باید همگرا و همسان شوند.برنامه های متعددی را داخل یک برنامه می توان گنجاند1- برنامه درسی رسمی و غیر رسمی Formal & Informal2- برنامه درسی مخفی Hidden curriculum3- برنامه درسی طراحی شده، تدریس شده

اسلاید 9: برنامه درسی رسمی و غیر رسمی: منظور از برنامه درسی رسمی آن است که برنامه ریزان آموزشی قصد دارند و تأکید می کنند که طبق آن برنامه آموزش داده شود. برای مثال دوره آموزشی سیستم قلبی و عروقی ، آموزش مهارتهای ارتباطی. با این وجود بیشتر وقت دانشجویان در فعالیتهای خارج از برنامه درسی مانند مشارکت درانتشار نشریه هاو خبرنامه های دانشجویی، شرکت درانجمن های علمی، فعالیتهای ورزشی و ... سپری گردد. دانشجویان از این فعالیتها و از برقراری ارتباط با سایر دانشجویان و کارکنان دانشگاه مطالب زیادی می آموزند. این نوع یادگیری قسمتی از برنامه درسی غیر رسمی است و بسیار مهم می باشد زیرا به کسب تجربه کلی دانشجویان منجرمی شود. Mumford و Honey یادگیری های یک فرد را با شکل نشان داده اند.

اسلاید 10: برنامه درسی مخفی: شامل مطالبی است که به وسیله دانشگاه یا موسسه برای آموزش دانشجویان تنظیم نشده ولی دانشجویان در طول برنامه درسی به صورت نا خودآگاه و از مشاهده محیط آموزشی کسب می کنند. برای مثال روش برخوردپزشک با بیمار (رفتار بالینی)، نحوه پاسخگوئی و رفتار یک دندانپزشک با بیمار و چگونگی برخورد یک داروساز با عامه مردم که دانشجویان آن را مشاهده و یاد می گیرند. برنامه درسی مخفی در طولانی مدت می تواند بر رفتار دانشجویان تاثیر بگذارد.(الگو پذیری) برنامه درسی طراحی شده ، تدریس شده: با اینکه طراح برنامه درسی انتظار دارد این برنامه طبق طرح و نقشه اولیه آموزش داده شود، ولی بعضی اوقات تدریس اساتید با آنچه که برنامه ریزی شده متفاوت می باشد.

اسلاید 11: مدرس هنگامی که یک Case را در بخش پیدا می کند ممکن است به جای استفاده از برنامه درسی از این بیمار برای آموزش استفاده کند. محقق ممکن است به جای کنفرانس تعیین شده در برنامه از تحقیقات خود برای ارائه در کلاس درس استفاده کند و احساس استقلال آموزشی خود را با این کار حفظ کنند. مدرسان ممکن است از نظارت مرکزی یا اداری بر مطالبی که تدریس می کنند ناراضی باشند و این امر آنان را برنجاند ویا این مطالب را بر اساس نیاز دانشجویان و جامعه ندانند، بنابراین به تدریس محتوای مورد نظر خودمی پردازند و به تدریس تصادفی روی می آورند.

اسلاید 12: یادگیری ها

اسلاید 13:

اسلاید 14:

اسلاید 15:

اسلاید 16:

اسلاید 17: برنامه درسی محوری و غیر محوری حجم زیاد اطلاعات تحت عنوان انفجار اطلاعات Information explosion(انتشارمتوسط 4 ژورنال جدید در هر روز و تخمین زمان دو برابرشدن اطلاعات در هر 20 ماه ) منجر به افزایش عدم تحمل در دانشجویان شده است.در یک پاسخ انفعالی به این پدیده، نظام آموزش پزشکی در جهان به افزایش محتوای آموزشی پرداخته اند(فربهی برنامه آموزشی curriculum overload) دانشجویان نمی توانند همه چیز را در طول برنامه های آموزشی خود بیاموزند.

اسلاید 18:

اسلاید 19: راه حل اساسی پیشنهاد شده: ارائه یک برنامه درسی محوری همراه با امکان انتخاب موضوعات متفاوت (حول این محور ) تحت عنوان برنامه درسی غیر محوری (انتخابی ) است.

اسلاید 20: برنامه درسی محوری بخشی از برنامه درسی است که تمام دانشجویان باید آن را مطالعه نموده و در آن تبحر یابند (مفهوم یکسان بودن برنامه آموزشی) .این بخش در برابر برنامه درسی غیر محوری قرار دارد که شامل بخش های متنوعی بوده و دانشجویان می توانند دوره های انتخابی طراحی شده در آن را برحسب تمایل خود انتخاب نموده و آموزش می بینند(مفهوم تنوع در برنامه آموزشی).

اسلاید 21: ویژه گی های هسته (محور) در برنامه آموزش پزشکی:تمام دانشجویان ملزم به گذراندن این برنامه می باشند.پوشش دهنده کلیه توانایی های ضروری طبابت می باشند(مفهوم جامعیت).دانشجویان باید در این بخش سطح بالایی از تبحر را کسب نمایند.high standard of mastery هر سه بخش دانش، مهارت و نگرش را در بر گیرد.

اسلاید 22: دوره انتخابی (غیر محوری) دوره ایی است که دانشجویان این دوره ها را بسته به علاقه و تمایل خود انتخاب می کنند اهداف :پرداختن به علائق مختلف دانشجویان در بخشی از برنامه آموزشیامکان مطالعه عمیق تردانشجویان در برخی از موضوعات به انتخاب ایشانکسب و ارتقا برخی مهارت های عملی، بالینی و یا آزمایشگاهی به انتخاب و علاقه ی دانشجوافزایش مسئولیت پذیری دانشجو در قبال یادگیری خود و تغییرنگرش وی در زمینه یاد گیریایجاد تغییر در نگرش و برخورد دانشجویان در زمینه کار و حرفه آینده

اسلاید 23:

اسلاید 24:

اسلاید 25:

اسلاید 26:

اسلاید 27: اصل دوم کوریکولوم: Outcome Based Education در رویکرد آموزشی مبتنی بر پیامد ( OBE) ، تصمیم گیری برنامه درسی بر اساس پیامد هایی است که دانشجویان در پایان دوره کسب می کنند.بدین معنا که در این رویکرد ابتدا پیامد های مورد نظر و Product مشخص وتعریف می شوند ، این در حالی است که در شیوه سنتی تاکید بر فرآیند آموزشی است (چه روش آموزشی ، چه محتوایی و...) به طور مثال ما در برنامه درسی به طور دقیق بیان می کنیم دانشجوی ما در هنگام فارغ التحصیلی به عنوان Health Care Provider باید این خصوصیات و توانمندی ها را داشته باشد تا بتواند پاسخگوی نیاز جامعه باشد، سپس بقیه کوریکولوم (چه محتوایی،چه استراتژی آموزشی و ... را مشخص می کنیم.

اسلاید 28:

اسلاید 29:

اسلاید 30: ویژگی های رویکرد OBE نگاه عمیق به نیاز ها و مشکلات سیستم بهداشتی با پاسخ به نیاز ها و همچنین برمبنای کارایی فردی است. ارتباط و مناسبت برنامه آموزشی با نیاز های جامعه یکی از مسائل مهم مورد بحث می باشد زیرا این احتمال وجود داردکه یک عدم تطابقی بین آنچه را که از پزشکان جوان خود انتظار داریم و توانمندی هایی که در برنامه آموزش می آموزند ایجاد گردد.

اسلاید 31: در حال حاضر در رفع نیاز های نظام سلامت Imbalanced coverage وجود دارد. Task overlap Task gap

اسلاید 32:

اسلاید 33:

اسلاید 34:

اسلاید 35:

اسلاید 36: گزارش یک تجربه: دانشگاه Dundee 12 پیامد آموزشی را برای تربیت پزشک عمومی در سه حیطه تعیین کرده است. این سه حیطه تحت عنوان مدل“ سه حلقه ای ” حلقه داخلی شامل انجام وظایف (7 پیامد) ، حلقه میانی رویکرد به وظایف (3 پیامد)، وحلقه بیرونی منش حرفه ای (2 پیامد) است. ( انجام کار درست با روش درست توسط فرد درست)

اسلاید 37:

اسلاید 38:

اسلاید 39:              

اسلاید 40:

اسلاید 41:

اسلاید 42:

اسلاید 43:

اسلاید 44:

اسلاید 45:

اسلاید 46:

اسلاید 47:

اسلاید 48:

اسلاید 49:

اسلاید 50:

اسلاید 51:

اسلاید 52: Brown University Outcomes In 1996 Brown University School Of Medicine Competency Based Curriculum 2000

اسلاید 53: اصل سوم ماهیت پویایی برنامه درسی : اگر برنامه درسی ایستا و بدون تغییر باقی بماند، خیلی سریع تحت تاثیر مشکلات واقع خواهد شد و کارایی خود را از دست خواهد داد . چون برنامه درسی به دلیل ماهیت پویایی خود دائما نیازمند تغییر و پیشرفت است. با توجه به فرضیه ای که بیان می کند برنامه درسی یک موجود زنده است آبراهام در سال 1996 ، مشکلات برنامه درسی را به صورت بیماری های مختلف توضیح داد. 1- اسکلروز برنامه درسیcurriculosclerosis یا سخت شدن دسته ها hardening of categories خفقان دپارتمانی و تمرکز گرایی شدید و جلوگیری از روند طبیعی شکل گیری و عملکرد برنامه درسی( مهار فونکسیون طبیعی کوریکولوم (

اسلاید 54: کارسینوم کوریکو لوم : رشد غیر قابل کنترل بخشی از کوریکولوم 3- کوریکولوآرتریت : عدم توانایی دپارتمان ها در برقراری ارتباط مؤثر در آموزش 4- هیپرتروفی کوریکولوم یا کوریکولومگالی: موضوعات جدید آموزشی به کوریکولوم اضافه شود بدون آنکه چیزی از موارد قبل حذف گردد ، این امر علت اصلی اضافه شدن بیش از حد حجم کوریکو لوم است. 5- اسکیزو فرنی کوریکولوم : دو دستگی و پراکنده گی در کوریکولوم به عنوان مثال جدایی بین علوم پایه و بالینی 6- استخوانی شدن برنامه درسی ossification of curriculum هنگامی که برنامه درسی ایستا و بدون تغییر و دچار جماد می باشد ودر قالبی سفت و تغییر ناپذیر طراحی شده است.

اسلاید 55: -تورم ایدیوپاتیک کوریکولوم : در اینجا اشکال از تدریس است نه از برنامه درسی 8- تورم ارثی کوریکولوم : رئیس جدید، یک کوریکولوم مشکل دار را به ارث می برد و قادر نیست دانشکده را در جهت درک و کشف مشکلات برنامه درسی و تغییرآن ترغیب کند .

اسلاید 56:

اسلاید 57:

اسلاید 58:

اسلاید 59:

اسلاید 60:

اسلاید 61:

اسلاید 62:

اسلاید 63:

اسلاید 64:

اسلاید 65:

اسلاید 66:

اسلاید 67:

اسلاید 68:

اسلاید 69:

اسلاید 70:

اسلاید 71:

اسلاید 72:

اسلاید 73:

اسلاید 74:

اسلاید 75:

اسلاید 76:

اسلاید 77:

اسلاید 78:

اسلاید 79:

اسلاید 80:

اسلاید 81:

اسلاید 82:

اسلاید 83:

اسلاید 84:

اسلاید 85:

اسلاید 86:

اسلاید 87:

اسلاید 88:

اسلاید 89: Thanks for your attentio

20,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید