بهداشت عمومی ۲
اسلاید 1: بهداشت عمومی
اسلاید 2: Referencesمنابع1- کتاب جامع بهداشت عمومیمؤلفان : دکتر حسین حاتمی ، دکتر سید منصور رضوی ، دکتر حسن افتخار اردبیلی و همکاران
اسلاید 3: 2 – درسنامه طب پیشگیری و پزشکی اجتماعیتألیف :ک . پارکدکتر خسرو رفائی شیرپاک ترجمه :زیر نظر :دکتر حسن افتخار اردبیلی
اسلاید 4: 3 – بهداشت عمومی تألیف :مهندس پريوش حلم سرشت4 – بهداشت ، اپیدمیولوژی و آمارحیاتیتألیف :دکتر کامران احمدی
اسلاید 5: 5 – پرستاری بهداشت جامعه تألیف :لیلی عالی پور و همکاران 6 ـ اورژانس های طبی پیش بیمارستانی (پایه) مهدی نادری فر (مترجم)، هادی شیرزاد (مترجم)، رضا شهرامی (مترجم)، سعیده خرم نیا (مترجم)، علی نیک فرجام (مترجم)، علی شهرامی (مترجم)، فرهاد رضوانی (مترجم)، هدیه سلطانی (مترجم)
اسلاید 6: بهداشت چیست ؟بهداشت عمومی :اهداف و دامنه فعاليتهای بهداشت عمومی : 1- آموزش بهداشت عمومي 2- بهداشت مادر و کودک 3- بهداشت محيط 4- پيشگيري و کنترل بيماريهاي واگيردار و مزمن
اسلاید 7: 5 - خدمات آزمايشگاهي6 - خدمات پزشکي و پرستاري 7- خدمات مرتبط با امور جمعيت و تنظيم خانواده 8- نظارت بر مواد خوراکي ، بهداشتي و داروئي9- خدمات بهداشتي در شرايط اضطراري10- بررسيهاي آماري ، تحقيقات و ارزشيابي در امور بهداشتي
اسلاید 8: اهميت بهداشت در کنترل بيماريها و تامين سلامت افراد تعريف سلامت و بيماريتاريخچه بهداشت عمومي در ايرانتاريخچه توسعه و تکامل بهداشت عمومي در ادوار مختلف تاريختعریف سلامت
اسلاید 9: طیف سلامت و بیماری:مرگ بيماري کشنده بيماري شديد بيماري متوسط بيماري خفيف بيماري غير آشکار تندرستي سلامتی مثبت (سلامتی کامل)سلامتی خوب (سلامتی نسبی)
اسلاید 10: ابعاد سلامتی : سلامتی یک مسئله چند بعدی است . بعد جسمیبعد روانیبعد معنویبعد اجتماعی
اسلاید 11: 1- شاخص هاي مربوط به مرگ ومير2- ولادت و باروري 3- وضعيت تغذيه4- اجراي خدمات بهداشتي 5- ميزانهاي ناتواني6- ميزانهاي استفاده ازخدماتمهمترين شاخص ها و معيارهاي بهداشتي در جامعه :
اسلاید 12: 7- بهداشت رواني و اجتماعي8- زيست محيطي9- اقتصادي اجتماعي10- سياست بهداشتي 11- کيفيت زندگي و غيرهعوامل موثر بر بیماری:الف) عوامل بیماری زا ب) عوامل مربوط به میزبان
اسلاید 13: عوامل بیماریزا:موجودات زنده عوامل فیزیکیعوامل تغذیه ایعوامل شیمیایی عوامل مکانیکیکمبود یا افزایش و یا نبود یک عامل لازم برای سلامتیدرون زادبرون زادالف) عوامل شیمیایی مثل هورمون ها (انسولین، استروژن،) و آنزیم ها
اسلاید 14: ب) عوامل غذاییج) فقدان اندامها مانند تیموس
اسلاید 15: د) فقدان بخشی از اندامها مانند نقایص قلبیهـ) عوامل کروموزومی مثل مونگولیسم (داون، ، سندرم ترنر)یک کودک مبتلا به سندرم داون.سندرم ترنرو) عوامل ایمنی شناختی مثل آگاماگلوبولینمی
اسلاید 16: عوامل مربوط به میزبان: 1- ویژگی های جمعیت شناختی2- ویژگی های زیست شناختی 3- ویژگی های اقتصادی – اجتماعی 4- عوامل مربوط به سبک زندگی 7- عوامل اجتماعی بیماری زا:
اسلاید 17: تعريف شيوه زندگیویژگی های شيوه زندگیشيوه زندگی سالملايه های تغييردرشيوه زندگیاقدام برای تصحيح وتغييرشيوه زندگی
اسلاید 18: تعيين كننده هاي سلامت Determinants of Healthعوامل وشرايط محيطی ، اجتماعی و اقتصادی جامعه خدمات بهداشتی ودرمانی ، كيفيت ونحوه ارائه آن شيوه زندگی ورفتارهای بهداشتی افراد جامعه
اسلاید 19: نيازهايانسان سالم غذاامنيتمسكنآزاديدرآمد و تفريح سالمارتباطاتآموزش و فرهنگ و اطلاعاتمعنويتخدمات سلامتخودشكوفايي و نوآوري و خلاقيت
اسلاید 20: ارتقاء سلامت : (Health Promotion)استراتژی های جمهوری اسلامی ايران برای ارتقاء سلامتپیشگیری PREVENTION ) )بيماري هاي تمدن (Diseases of Civilization)، اهداف علم پزشكي
اسلاید 21: موفقيت در يك برنامه پيشگيري به چه عواملي بستگی دارد؟چهار سطح پيشگيري: 1) پيشگيري نخستين، ابتدايي يا ريشه اي primordial))2) پيشگيري اوّليه يا سطح اوّل (primary)3) پيشگيري ثانويّه يا سطح دوّم (secondary)4) پيشگيري ثالثيّه يا سطح سوّم (tertiary) نوتواني
اسلاید 22: تفاوت بين سطوح پيشگيری : هدف پيشگيری نخستين :جلوگيری از پيدايش و برقراری عوامل خطرزای بيماری است . هدف پيشگيری سطح اوّل : كاهش بروز بيماری و انحراف از سلامت است. هدف پيشگيری سطح دوّم :كاهش شيوع بيماری يا كوتاه كردن دوره بيماری است . هدف پيشگيری سطح سوّم : كاهش عوارض بيماريهاست. عوامل مؤثر بر میزان موفقیت در یک برنامه پیشگیری :
اسلاید 23: مدل ارتقاء سلامت و سطوح پيشگيري
اسلاید 24: سير طبيعی بيماريها مرحله آمادگیعوامل خطرمرحله قبل از بروز علايممرحله بالينی بيماریمرحله ناتوانیمفاهيم عليتی بيماريها
اسلاید 25: عليت چند عاملیتقسيم بندی عوامل بيماريزافرضيه ميكروبی بيماريهابيماريهای واگيردارطبقه بندی بيماريهای واگيربا توجه به روش انتقال
اسلاید 26: اصطلاحات متداول در اپيدميولوژی بيماريهای واگيرعفونت : آلودگی : ميزبان : ميزبان اجباری : بيماری عفونی:
اسلاید 27: همه گيری ( Epidemic ): بومی( Endemic ) : انفرادی : عفونت فرصت طلب : بيماريهای مشترك انسان و دام ( Zoonoses ):
اسلاید 28: ريشه كنی بيماری : مخزن عفونی : منبع عفونت : حامل: دوره كمون : دوره واگيری : جداسازی : قرنطينه :
اسلاید 29: ناقل : زنجيره عفونت : روشهای كنترل بيماريهای واگير : ريشه كن كردن مخزن بيماریقطع راههای انتقال حفظ افراد مستعد گزارش بيماريهای واگير : بررسی همه گيريها :
اسلاید 30: آموزش بهداشت
اسلاید 31: اهداف آموزش بهداشت اهداف آموزش بهداشت از نظر WHO :مراحل آموزش بهداشتآموزش بهداشتKAP
اسلاید 32: آموزش بهداشت به اشكال زير می تواند انجام شود: 1- آموزش انفرادی2- آموزش گروهی
اسلاید 33: رسانه :
اسلاید 34: نقش مواد و تجهيزات آموزشی در فرايند آموزش : نقش نظریه ها و الگوها در فرايند آموزش بهداشت : نظریه :الگوها :مزایای استفاده از نظریه ها و الگوها :
اسلاید 35: طبقه بندی الگوها و نظریه ها :1- نظریه ها و الگوها یی که برای برنامه ریزی ، اجرا و ارزشیابی برنامه های آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت به کار می روند.2- نظریه ها و الگوها یی که برای تغییر رفتار از آنها استفاده می شود.انواع برنامه های آموزش بهداشت نكات مورد توجه در ارزشيابي صحيح و موثر برنامه هاي آموزش بهداشت
اسلاید 36: بهداشت محيط زيست و جامعه
اسلاید 37: آلودگی هوا منابع عمده آلودگی هوامنابع طبيعیمنابع مصنوعیبهداشت محيط زيست
اسلاید 38: اهم عوامل آلاينده هوامنوكسيد كربناكسيدهای گوگرداكسيدهای ازتاكسيد كننده های فتو شيميائیهيدروكربورهاذرات معلقمواد راديواكتيوپديده های مهم آلودگی هوااسموگاينورژن
اسلاید 39: اثرات آلودگی هوا بر انسان :هدف كلی در مبارزه با آلودگی هوابهداشت آبآلودگی آب
اسلاید 40: منابع آلوده كننده آبها : پارامترهای مورد نظر در بررسی خواص آبهای آشاميدنی
اسلاید 41: مهمترين روشهای تصفيه برای آبهای معمولی عبارتنداز :تعريف فاضلاب و انواع آن
اسلاید 42: شناسائی كيفيت فيزيكی ، شيميائی و بيولوژيكی فاضلاب :
اسلاید 43: مهمترين روشهای تعيين درجه آلودگی فاضلابها :1- تعيين B.O.D 2- تعيين C.O.D 3- تعيين T.O.C 4- تعيين T.S 5- تعيين D.OT. D.ST. S.S
اسلاید 44: اهميت جمع آوری و تصفيه فاضلابها: اکسیژن محلول DOروشهای دفع فاضلاب در مناطق كم جمعيت
اسلاید 45: تعريف زباله : خطرات ناشی از دفع زباله به طریق غیر بهداشتی :طبقه بندی مواد زاید جامد :1- زباله های شهری : 2- زباله های صنعتی : 3- زباله های خطرناک : 4- زباله های بیمارستانی :
اسلاید 46: جمع آوری و حمل و نقل زباله ها : روش های دفع زباله : 1- سوزاندن : 2- کمپوست یا کود گیاهی : 3- دفن بهداشتی زباله : انتخاب محل دفن زبالهفــاکـتـورهـای مهـم در انتخاب محل دفن زباله
اسلاید 47: بهداشت مسكنمعيارهای اصول اساسی مسكن بهداشتی :عوارض مسكن ناسالم :
اسلاید 48: فساد مواد غذاییعوامل عمده مؤثر در پیدایش آلودگی و فساد مواد غذایی :1 ـ باکتری هاتعریف غذابهداشت مواد غذایی2 ـ کپک ها3 ـ حشرات
اسلاید 49: 4 ـ انگل هاتخملارو5 ـ آنزیم ها6 ـ گرما7 ـ رطوبت8 ـ نور9 ـ اکسیژن10 ـ مجاورت و اضافه شدن مواد خارجی
اسلاید 50: استاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنایع غذاییHACCPHazard Analysis Critical Control Point( تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقطه بحرانی )نحوه عمل این سیستم :چگونگی آلودگی مواد غذایی در طبیعت :
اسلاید 51: اصول کلی در پیشگیری از آلودگی های مواد غذایی :1 ـ بهداشت فردی و کنترل سلامت افراد مؤثر در فرآیند تولید غذا2 ـ بهداشت محیط3 ـ رعایت بهداشت از ابتدای تهیه تا لحظه مصرفاصول کلی نگهداری مواد غذایی :1 ـ استفاده از سرما
اسلاید 52: 2 ـ کنسرواسیون3 ـ خشک کردنعمل بلانچینگ4 ـ تغلیظ و افزایش فشار اسمزی5 ـ استفاده از نمک6 ـ روشهای دیگر بیماری های ناشی ازغذا :
اسلاید 53: بهداشت حرفه ایاهداف بهداشت حرفه اي :
اسلاید 54: اصول بهداشت حرفه اي : 1- شناسایی2- اندازه گیری3- تفسیر نتایج و تعیین خطر ( ارزشیابی )4- اقدامات کنترلی :سروصدااثرات سروصدا
اسلاید 55: عوامل موثر در بروز سوانح و حوادث از نظر بررسيهای اپيدميولوژی :روشهای مبارزه با آلودگی صوتی
اسلاید 56: تقسيم بندی حوادثپيشگيری از حوادث
اسلاید 57: اهم اهداف بهداشت مدارس: اهم برنامه های بهداشت مدارس :بهداشت مدارساصول كلي خدمات بهداشت مدارس
اسلاید 58: گروههای آسيب پذيرمعلوليت :توانبخشی :تكنيك های مورد استفاده در توانبخشی :
اسلاید 59: بلاهای طبيعی :اهميت ابعاد بلاهای طبيعی : اقدامات بهداشتی در شرايط اضطراری :
اسلاید 60: بهداشت فردی
اسلاید 61: بهداشت فردی
اسلاید 62: مراقبت بهداشتی از پوست :بهداشت مو:بهداشت ناخنبهداشت دست و پا
اسلاید 63: اهم مراقبتهای بهداشتی از دهان و دندان اهم مراقبتهای مختلف از چشم
اسلاید 64: اهم مراقبت های بهداشتی از گوش اهم مراقبتهای دستگاه تنفس
اسلاید 65: اهم مراقبتهای دستگاه گوارش اهم مراقبتهای بهداشتی از دستگاه گردش خون
اسلاید 66: اهم مراقبتهای دستگاه اداری اهم مراقبتهای دستگاه تناسلی اهم مراقبتهای بهداشتی از دستگاه حركتی
اسلاید 67: اهم مراقبتهای بهداشتی از دستگاه عصبی اصول تغذيه و بهداشت مواد غذائیاهم نكاتی كه دربهداشت مواد غذائی حائز اهميت اند
اسلاید 68: خوابورزشمخدرات و محركاتبهداشت روانی
اسلاید 69: مدیریت خدمات بهداشتی
اسلاید 70: خدمات بهداشتی :ویژگی های خدمات بهداشتی : مناسب بودن جامع بودن کافی بودن در دسترس بودن دسترسی داشتن قابل پرداخت بودن عملی بودن
اسلاید 71: منابع :نظام بهداشتی :مدیریت :شرایط هدف گذاری :4 فعالیت اساسی مدیریت :برنامه ریزی :مراحل برنامه ریزی :
اسلاید 72: اجزای اصلی برنامه :مهمترين پيش شرطهاي برنامه ريزي :مراحل مختلف برنامه ريزي :
اسلاید 73: نظام های عرضه خدمات در جهانمعاونت عمومی ( شیوه مختلط )بیمه خدمات بهداشتیطب ملی ( بهداشت ملی )اشکال بینابین
اسلاید 74: نظام های مراقبت بهداشتی در ایرانبخش عمومیبخش خصوصینظام های پزشکی سنتیسازمان های بهداشتی خیریهوزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
اسلاید 75: سـازمـان بهداشت جهانی ( WHO) : World Health Organizationهدف از تشکیل WHO :سازمان های بهداشت بین المللی :عضویت در WHO :: WHO فعالیت های ساختار :WHO
اسلاید 76: مناطق ششگانه WHO : 1 ـ منطقه آسیای جنوب شرقی ( SEARO ) که محل استقرار آن دهلی نو ( هندوستان ) است. 2 ـ منطقه آفریقا ( AFRO ) که محل استقرار آن برازاویل ( کنگو ) است. 3 ـ قاره آمریکا ( AMRO ) که محل استقرار آن واشینگتن ( آمریکا ) است. 4 ـ منطقه اروپا ( EURO ) که محل استقرار آن کپنهاک ( دانمارک ) است.
اسلاید 77: 5 ـ منطقه شرق مدیترانه ( EMRO ) که محل استقرار آن اسکندریه ( مصر) است. 6 ـ منطقه غرب اقیانوس آرام ( WPRO ) که محل استقرار آن مانیل ( فیلیپین ) است. یونیسف ( UNICEF ) :United Nation International Children,s Emergency Fund
اسلاید 78: GOBIG ( Growth Chart )O ( Oral Rehydration )B ( Breast Feeding )I ( Immunisation )( ( UBS Urban Basic Services
اسلاید 79: UNDPUNFPAFAOILOWorld BankIRCسازمان های غیر دولتی :
اسلاید 80: Primary Health Careمراقبت های اوّلیه بهداشتی( PHC)
اسلاید 81: الگوی ذهنی نظام مبتنی بر مراقبت های اوّلیه بهداشتی :زیر ساخت عملیاتیاجزاءاطلاعاتمدیریتتربیت نیروی انسانیتدارکاتساختمانپژوهشآموزش بهداشتبهبود تغذیهتأمین آب سالم و بهداشت محیطبهداشت مادر و کودکواکسیناسیونکنترل بیماریهای واگیردرمان بیماریهای سادهتأمین داروهای اساسیبهداشت روانیبهداشت حرفه ایبهداشت دهان و دندان
اسلاید 82: اصول اساسیسطوح مختلف عرضه خدماتخانه و خانوادهجامعهاوّلین واحد بهداشتیاوّلین سطح ارجاعدوّمین سطح ارجاعسوّمین سطح ارجاعاقدام بین بخشیمشارکت جامعهعدالتاثربخشیتکنولوژی مناسبادغام برنامه های بهداشتی
اسلاید 83: شبکه بهداشتی ، درمانی ایرانامتیاز های نظام شبکه بهداشت و درمان ایران :واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشتی اوّلیه :نظام بهداشت شهرستان در جمهوری اسلامی ایراندانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ، درمانی
اسلاید 84: مرکز بهداشت دانشگاهشبکه بهداشت و درمان شهرستانپلی کلینیک تخصصیبیمارستان شهرستانمرکز بهداشت شهرستانمرکز آموزش بهورزیمرکز بهداشتی درمانی روستائیمرکز بهداشتی درمانی شهریپایگاه بهداشت ضمیمهپایگاه بهداشت شهریپایگاه بهداشت شهریخانه بهداشتخانه بهداشتخانه بهداشتخانه بهداشت ضمیمهروستای قمرروستای قمرروستای قمر
اسلاید 85: شرح وظایف واحدهای ارائه کننده خدمات بهداشتی درمانی : خانه بهداشتمهمترین وظایف خانه بهداشت :سطوح مختلف شبکه : مرکز بهداشتی درمانی روستایی
اسلاید 86: پایگاه بهداشت شهری :تفاوت وظایف پایگاه و خانه بهداشت :اهم وظایف پایگاه بهداشت : مرکز بهداشتی درمانی شهری : مراکز بهداشتی درمانی شهری روستایی
اسلاید 87: مرکز بهداشت شهرستان : محورهای کلی برنامه های مرکز بهداشت شهرستان : بیمارستان شهرستان : مدیریت شبکه شهرستان :
اسلاید 88: شناخت جمعیتی ــ زیست محیطی مناطق : شناخت جمعیتی ــ زیست محیطی مناطق شناسایی زیست محیطی مناطقشناسایی جمعیتی مناطق بازدید منزل سرشماری بهداشتی تهیه کروکی منطقه تکمیل فرم اطلاعات منطقه شماره گذاری منازل و خانوارها درج اطلاعات سرشماری در پرونده خانوار درج اطلاعات بهداشت محیط در بازدید از منزل در پرونده خانوار تکمیل فرم بازدید سالیانه خانوار درج اطلاعات سرشماری در زیج حیاتی
اسلاید 89: فرم های موجود در خانه بهداشت :دفاتر موجود در خانه بهداشت :
اسلاید 90: زیج حیاتی سال 13فروردیناردیبهشتخردادتیرمردادشهریورمهرآبانآذردیبهمناسفندزیج حیاتی :
اسلاید 91: کلکلکلروستای قمرروستای قمرروستای قمرروستای اصلیروستای اصلیروستای اصلی منطقه و جنسسن ( سال )زنزنمردزنزنمردزنزنمرد منطقه و جنسسن ( سال )کمتر از یکسال4 - 19 - 514 - 1019 - 1524 - 2029 - 2534 - 3039 - 3544 - 40جمعیت بر حسب سن و جنس
اسلاید 92: 49 - 4554 - 5059 - 55 64 - 6069 - 6574 - 7079 - 7584 - 80 85 و بیشترجمع
اسلاید 93: اكولوژيتعاريف اكولوژي : تقسيمات اكولوژي : مطالعه اكولوژي براساس شرايط مطالعه : مطالعه اكولوژي براساس مسايل موردمطالعه : مطالعه اكولوژي به اعتبارمحيط موردمطالعه : قلمرواكولوژي : موضوع علم اكولوژي : جمعيت : عوامل مؤثربرتراكم : اجتماع : اكوسيستم :
اسلاید 94: زيستگاه :زيستخوان :جريان انرژي دراكوسيستم : ترازتروفيك ( مراحل مختلف سيرانرژي ) : انواع زنجيره غذايي :
اسلاید 95: تفاوت کار اپیدمیولوژیستها و پزشکان انواع مدل ها در اپیدمیولوژیمدل مثلث اپيدميولوژي اپیدمیولوژی
اسلاید 96: مدل چرخ (Wheel Model) مدل اعتقاد به سلامتي يا باور بهداشتي
اسلاید 97: مدل استخوان ماهي
اسلاید 98: مدل شبکه علّيّت
اسلاید 99: اپيدميولوژي توصيفي (Descriptive)، تحليلي (Analytical)، گذشته نگر (Retrospective) آينده نگر (Prospective)، تجربي (Experimental)، سرولوژي(Serological) انواع اپيدميولوژي
اسلاید 100: ایمنيذاتياكتسابيفعالغير فعالطبيعي ( مبتلا شدن به بيماري )مصنوعي ( واكسيناسيون )طبيعي ( مادر زادي )مصنوعي ( تزريق ايمنو گلوبولين )
اسلاید 101: واكسن :سننوع واکسنتوضیحاتبدوتولدBCG ،هپاتیتB، فلج اطفالدرکودکان زیریکسال،مقداردوز نصف دزبالغین است.2ماهگیسه گانه، فلج اطفال،هپاتیت B4ماهگیسه گانه،فلج اطفال6ماهگیسه گانه، فلج اطفال،هپاتیت B12ماهگیMMRشامل سرخک،سرخجه،اوریون18ماهگیسه گانه،فلج اطفال6-4سالگیسه گانه،فلج اطفال،MMR
اسلاید 102: ایمنسازی کودکان 6-1 سال که دروقت مقرر مراجعه نکرده اند! اولین مراجعهسه گانه،فلج اطفال،MMR،BCG،هپاتیتBیکماه بعدازاولین مراجعهسه گانه،فلج اطفال،هپاتیتBیکماه بعد ازدومین مراجعهسه گانه،فلج اطفال6ماه تایکسال بعد ازسومین مراجعهسه گانه،فلج اطفال(یادآوراول)،هپاتیتB6-4 سالگیسه گانه،فلج اطفال(یادآوردوم)،MMR
اسلاید 103: ایمنسازی افراد 18-7 ساله که دروقت مقررمراجعه نکرده اند!!اولین مراجعهدوگانه ویژه بزرگسالان،فلج اطفال،MMR،هپاتیتBیکماه بعد ازاولین مراجعهدوگانه ویژه بزرگسالان،فلج اطفال،هپاتیتBیکماه بعد ازدومین مراجعهدوگانه ویژه بزرگسالان،فلج اطفال6ماه تایکسال بعد ازسومین مراجعهدوگانه ویژه بزرگسالان،فلج اطفال،MMR،هپاتیتB10سال بعد ازچهارمین مراجعهدوگانه ویژه بزرگسالان وتکرارآن هرده سال
اسلاید 104: ایمنسازی زنان سنین باروری( 49-15)فاقد سابقه واکسیناسیون باواکسن ویژه دوگانه بزرگسالان نوبتحداقل فاصلهدرصدمحافظتطول دوره ایمنیاول-00دومیک ماه80سه سالسومشش ماه95پنج سالچهارمیکسال99ده سالپنجمیکسال99تاپایان سن باروری
اسلاید 105: ایمنسازی علیه هپاتیتBدرگروههای پرخطرنوبتزمان تزریقاولدراولین مراجعهدومیکماه بعدازنوبت اولسومشش ماه بعدازنوبت اولانواع واکسن ها،مقدار،راه تجویز وشرایط نگهداری آنها
اسلاید 106: نامماهیتمقداروراه تجویزشرایط نگهداری دریخچالسه گانه(DPT)توکسوئید کزازودیفتری وباکتری کشته شده سیاه سرفه5/0 سی سی تزریق عضلانی(8-2)درجه ،طبقه میانی یاپائینیدوگانهDT)،dT)توکسوئید کزازودیفتری(خردسالان وبزرگسالان)5/0 سی سی تزریق عضلانی(8-2)درجه ،طبقه میانی یاپائینیکزاز(TT)توکسوئید کزاز5/0 سی سی تزریق عضلانی(8-2)درجه ،طبقه میانی یاپائینیBCGباسیل کالمت وگرن05/0سی سی داخل جلدی تازیر یکسال،1/0سی سی داخل جلدی برای یکسال وبالاترازآن(8-2)درجه ،طبقه فوقانیMMRویروس های زنده ضعیف شده سرخک ،سرخجه،اوریون5/0سی سی زیرجلدی(8-2)درجه ،طبقه فوقانیفلجاطفالویروس سه گانه زنده ضعیف شده-OPVقطره خوراکی(8-2)درجه ،طبقه فوقانیفلجاطفالفلجاطفالویروس کشته شدهIPV5/0سی سی زیرجلدی یا عضلانیهپاتیتBفلجاطفالآنتی ژن سطحی ویروسزیر10سال5/0سی سی،بالای 10سال 1سی سی،دیالیزیها وتالاسمی 2سی سی عضلانی
اسلاید 107: نوع ميكربمحل عفونتاي كوليپروتئوسانتروكوكوساستافيلوكوكوسكلبسيلاپسودوموناسانتروباكتراسترپتوكوكمجراي ادرار ، زخم هاي جراحيمجراي ادرار ، زخم هاي جراحيمجراي ادرارزخم هاي جراحيمجراي ادرار ، دستگاه تنفسمجراي ادرار ، زخم هاي جراحي، دستگاه تنفس مجراي ادراردستگاه تنفسعفونت بيمارستاني :بهداشت محیط بيمارستان :
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.