بهداشت مواد غذایی و نقش آن در سلامت
اسلاید 1: بهداشت مواد غذايي ونقش آن در سلامت دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي
اسلاید 2: براي اين كه سالم بمانيم بايد غذا و آب سالم بخوريم:آب و غذايي سالم است كه:آلوده به هيچ ميكروارگانيسم مضري نباشد (مثل انواع باكتريها، ويروسها (….آلوده به هيچ نوع انگلي نباشد (مثل انواع كيستها، كرمها و . (…آلوده به هيچ نوع سمي نباشد (مثل آفلاتوكسين....)آلوده به هيچ نوع ماده شيميايي مضر يا آفت كشي نباشد.
اسلاید 3: خوردن آب و غذايي كه به هر يك از اين مواد آلوده باشند موجب بروز مسموميت و بيماري مي شود.گاهي عوارض ناشي از مصرف غذا يا آب آلوده به سرعت مشخص مي شود ولي گاهي اين عوارض بتدريج و به آرامي ظاهر مي شود.بيماريهاي كه از طريق آب و غذاي آلوده به انسان منتقل مي شود بسيار زياد و متجاوز از 300 نوع است.
اسلاید 4: بهداشت مواد غذايي كليه اصولي كه بايد در توليد ؛ تهيه؛ نگهداري؛عرضه و فروش مواد غذايي بايد رعايت گردد تا غذاي سالم و با كيفيت مطلوب به دست مصرف كننده برسد ، گفته ميشود
اسلاید 5: فساد مواد غذاييهنگامي كه يك ماده غذايي از نظر رنگ؛بو؛ طعم و مزه دچار تغييراتي گردد كه ارزش غذايي آن از بين رفته يا كاهش يابد در اين صورت چنين ماده غذايي را فاسد مينامند
اسلاید 6: دسته بندي مواد غذايي از لحاظ فساد پذيريمواد غذايي كه خيلي زود فاسد مي شوند. (فرآورده هاي حيواني مثل شير، گوشت و غيره)مواد غذايي نيمه فساد پذير (مثل سبزيها و ميوه ها)مواد غذايي ديــر فساد (مثل حبوبات و دانه هاي غلات خشك)
اسلاید 7: عواملي كه موجب آلودگي يا فساد مواد غذايي مي شوند:باكتريهاي هوازيباكتريهاي بي هوازي باسيل هاي هوازي سموم قارچي و كپك هامواد شيميايي و داروهاسموم دفع آفات نباتي حشرات و حيوانات موذي
اسلاید 8: روشهاي پيشگيري از آلودگي و فساد مواد غذايياستفاده از سرماانجماد مواد غذايي استفاده از گرما
اسلاید 9: زمان نگهداري برخي مواد غذايي با منشاء دامي در يخچال
اسلاید 10: زمان نگهداري انواع گوشتها در فريزر
اسلاید 11: رعايت اصول بهداشتي براي جلوگيري از آلودگي و فساد مواد غذاييرعايت بهداشت فردي رعايت بهداشت غذا رعايت بهداشت آشپزخانه
اسلاید 12: رعايت بهداشت فردي پوشيدن لباس تميز در حين كار دور كردن زيور آلات از خود پوشاندن موي سرپوشاندن بيني و دهان هنگام عطسه و سرفه پوشاندن خراشها و زخم هاشستن كامل دستها با آب و صابون قبل از تهيه غذاكوتاه نگه داشتن ناخن ها
اسلاید 13: رعايت بهداشت غذا خوب پختن غذا داغ يا سرد نگه داشتن غذا دور نگه داشتن غذاي خام از پخته
اسلاید 14: براي سالم بودن غذا نكات زير رعايت گرددخوب پختن غذاداغ يا سرد نگه داشتن غذادور نگهداشتن عذاي خام از غذاي پخته شدهرعايت بهداشت آشپزخانه
اسلاید 15: بهسازي بوفه ها و استاندارد سازي آنانايجاد يك فضاي فيزيكي مناسب و بهداشتي جهت بوفه مدارس (نور، تهويه، توري، يخچال، قابليت شستشوي كف و ديوارها………)دارا بودن كارت بهداشتي مسئولين بوفه هاي مدارساستفاده از مواد غذايي سالم و بهداشتي در بوفه هاي مدارس (دارا بودن تاريخ توليد، تاريخ انقضاء، علامت استاندارد و …… )
اسلاید 16: متشكرم
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.