بهره وری
در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونتها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.
- جزئیات
- امتیاز و نظرات
- متن پاورپوینت
برچسبهای مرتبط
- performance
- اثر بخشی
- افزایش سود
- بهره وری
- بهره وری و تورم
- بهره وری و تولید
- بهره وری و نوآوری
- پاورپوینت
- پاورپوینت آماده
- پاورپوینت بهرهوری
- پاورپوینت رایگان
- تعاریف بهره وری
- تورم
- تولید
- دانشگاه امیرکبیر
- دانلود پاورپوینت
- دانلود پاورپوینت آماده
- دانلود پاورپوینت رایگان
- دستاورد بهره وری
- سود
- عملکرد
- عوامل بهره وری
- عوامل موثر بر بهره وری
- فرهنگ بهره وری
- کارآمدی
- کارایی
- نوآوری
بهره وری
اسلاید 1: بهرهوريمحمدحسين سليميرئيس مركز رشد دانشگاه صنعتي اميركبير و رئيس مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران
اسلاید 2: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتعاريف بهرهورياز نظر يك مدير يا كارفرما بهره وري يعني كارايي بيشتر با صرف منابع كمتر و در نتيجه افزايش سود از طريق توليد محصول بيشتر. نكته: مفهوم بهرهوري بطور فزايندهاي با كيفيت محصول، كيفيت نهاده و فرايند خود محصول درهم آميخته است. عاملي كه اهميت كليدي دارد، كيفيت نيروي كار، مديريت و شرايط كاري آن است و بطور كلي افزايش بهرهوري و بهبود كيفيت زندگي كاري به موازات يكديگر پيش ميروند.
اسلاید 3: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتعاريف بهرهوري از ديد شخصيتها و صاحبنظران مختلف:سومانت: بهرهوري كل: نسبت خروجي قابل لمس به ورودي قابل لمسديويس: تغييرات حاصله در محصول در ازاي منابع مصرف شدهكندريك و كريمر: تعاريف تخصصي و عملكردي از بهرهوري جزئي، بهرهوري عوامل كار و بهرهوري كلايسترفيلد: نسبت بازده سيستم توليدي به مقداري كه از يك يا چند عامل توليد بكارگرفته شدهاست.اشتاينر: معيار عملكرد و يا قدرت و توان موجود در توليد كالا يا خدمت معينكندريك: بهرهوري را ميتوان نياز انسانها براي بدست آوردن كالا و خدمات با هزينههاي كم بهحساب آورد.
اسلاید 4: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانشاخص اصلي افزايش بهرهوري، كاهش نسبت نهاده به بازده با كيفيت ثابت يا بهتر محصول است. در سطح ملي بهرهوري عبارتاست از رابطه درآمد ملي به كل مخارجافزايش بهرهوري انجام بهتر كارها نيست، بلكه مهمتر از آن انجام بهتر كارهاي درست است. منظور از عوامل مؤثر در افزايش بهرهوري تشخيص عوامل اصلي و كليدي براي انجام كارهاي درست است.
اسلاید 5: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانعوامل مؤثر بر بهرهوري عوامل اثرگذار در بهرهوريعوامل داخليعوامل خارجيعوامل داخلي توسط فرد يا مدير بنگاه قابل كنترل است ولي عوامل خارجي خارج از كنترل فردي يا بنگاههاي است.
اسلاید 6: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمحصولكارخانه و تجهيزاتانرژي و موادتكنولوژيعوامل نرمعوامل سختمنابع طبيعيمتغيرهاي ساختاريدولت و مؤسساتمكانيزمهاي نهاديسياستهاي خصوصيسازيبخش خصوصيمؤسساتاقتصادياجتماعيفرهنگينيروي انسانيزمينمواد اوليهانرژيكاركنانسازمانها و نظامهاالگوي مديريتروشهاي كارعوامل خارجيعوامل داخليعوامل مؤثر در بهرهوري
اسلاید 7: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران رابطه بهرهوري با كارايي و اثربخشي كارايي نسبت بين بازده واقعي به بازده مورد انتظار يا استاندارد را بيان ميكند؛ و اثربخشي درجه محقق شدن اهداف، سوددهي و ارتقاء موقعيت سازمان را نسبت به رقبا بيان ميكند (درجه انطباق خروجيها به اهداف از پيش تعيينشده را ميسنجد). به بيان ديگر اثربخشي عبارتاست از انتخاب كارهاي درست، در صورتيكه كارايي عبارتاست از انجام دادن درست كارها.
اسلاید 8: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانرابطه بهرهوري با كارايي و اثربخشيبهره وري تركيبي از كارايي و اثربخشي است يعني هر دو مقوله را در بر دارد.بهرهوري عبارت است از: تركيب اثربخشي و كارائيبهرهوري به معناي انتخاب كار درست و انجام آن بطور صحيح در زمان مناسب است.
اسلاید 9: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانارتباط بهرهوري با سوددهي و بازيافت قيمتها هيچگاه نبايد با افزايش قيمت محصول يا خدمت و تحميل آن به مشتري، افزايش هزينههاي توليد را جبران و سطح سودآوري را حفظ كرد. مديريت بايد براي تجزيه و تحليل صورت درآمدها، ابزاري در اختيار داشتهباشد تا ببيند كه آيا نرخ رشد سود بوسيله بهرهوري تقويت ميشود يا بوسيله بهبود و بازيافت قيمتها.
اسلاید 10: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتغيير در سودآوري يك سازمان، تنها در دو عامل زير ميتواند خلاصه شود:بهرهوري (ميزان اثربخشي و كارايي در هنگام بكارگيري كليه منابع)بازيافت قيمتها (در حديكه افزايش در هزينههاي هر واحد داده، از طريق افزايش در قيمت فروش آن جبران گردد).قيمت فروش واحد محصولهزينه واحد مواد×مقدار خروجيمقدار وروديقيمت فروش × تعداد خروجيهزينه واحد ×تعداد واحد درآمدهزينهها===قابليت سوددهي
اسلاید 11: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناگر در رابطه فوق نسبت اولي را برابر با بهرهوري و نسبت دومي را بازيافت قيمت بناميم خواهيم داشت: با توجه به رابطه فوق ملاحظه ميگردد كه سوددهي تحت تأثير بهرهوري و بازيافت قيمت است. بهعنوان مثال اگر هزينههاي عوامل توليد يك سازمان، در واحد محصول، 6 % افزايش يابد در حاليكه بهره وري آن 4% افزايش داشته باشد، قيمت محصولات و خدمات اين شركت بايد فقط 1.5 % افزايش يابد تا سطح سودآوري جاري آن حفظ گردد. اين امر بيانگر اين واقعيت است كه بهرهوري صرفنظر از افزايش قيمتها، تنها سلاحي است كه يك سازمان ميتواند بوسيله آن، اثرات افزايش هزينهها نسبت به سود را جبران نمايد. بازيافت قيمتها × بهره وري = قابليت سوددهي
اسلاید 12: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانارتباط بين بهرهوري و تورم افزايش مداوم قيمتها بمنزله افزايش مارپيچ قيمت كالاها و خدمات است و به نام تورم شهرت دارد. تورم نتيجه عمل تجارت سنتي است از طريق انتقال ساده هزينههاي توليد و هزينههاي عملياتي مؤسسه به اضافه مبلغ معين سود به آن. اقتصاددانان معتقدند كه كاهش بهرهوري، منجر به افزايش تورم ميشود و بالعكس با افزايش بهرهوري، قيمت تمام كالاها يا خدمات و در نتيجه قيمت فروش آنها پايين ميآيد.
اسلاید 13: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانرابطه بهرهوري با اشتغال و بيكاريامروزه اين نكته روشنشده است كه افزايش بهرهوري نيروي كار صرفاً بهمعني سختتر كاركردن و يا زيادتر كاركردن عدهاي از كارگران و كم شدن فرصتهاي شغلي براي ساير كارگران نيست.بهبود بهرهوري، ظرفيتهاي جديد اقتصادي و توسعه را بههمراه داشته و در درازمدت باعث ايجاد اشتغال ميگردد.
اسلاید 14: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراندستاوردهاي بهرهوري در بلندمدت در اثر نوآوريارتقاء بهره وريكسب درآمد بيشتررضايت كاركنان و مشتريبكارگيري فناوري جديدغرور ناشي از پيشرفت و غفلت از رقابتاحساس عقبماندگيتحليل سطح فناوريهاي رقابتيتعيين فاصلهبرنامهريزي جبران فاصلهكايزنيراديكال (سرمايه گذاريروي بهبود فناوري
اسلاید 15: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانرابطه بهرهوري با اشتغال و بيكارياگر نرخ بهبود بهرهوري شركتي، از نرخ افزايش هزينههاي عوامل توليد آن فراتر رود، قيمت محصولات يا خدماتش عملاً كاهش مييابد. در نتيجه ميزان تقاضا افزايش خواهد يافت. در واقع اين فقدان بهبود بهرهوري است كه باعث از دست دادن شغلها ميشود. از اينرو، يكي از وظايف اوليه مديريت، ارتقاي سطح آگاهي در حدي وسيع در سازمان و تفهيم اين نكته به كارگران و كاركنان ميباشد كه منافع حاصل از افزايش بهرهوري، منجر به بهبود اوضاع خودشان ميشود.
اسلاید 16: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانارتباط بهرهوري با كيفيت در گذشته تلقي اوليه بر اين باور بود كه كيفيت و بهرهوري با هم سازگاري ندارند و نميتوان هر دو را با هم داشت، زيرا از نظر آنان كيفيت باعث افزايش هزينهها ميشد و در نتيجه در صورت بهبود سطح كيفيت محصولات صنعتي، بهرهوري كاهش مييافت.اما امروزه اين باور ايجاد شده است كه بهبود كيفيت عامل مؤثري در ارتقاء بهرهوري مي باشد، چراكه بكارگيري روشهاي كنترل كيفيت جامع موجب كاهش هزينهها، سوددهي بيشتر، وضعيت رقابتي بهتر، كاهش ضايعات و استفاده بهينه از منابع نيروي انساني، انرژي، مواد و سرمايه ميشود كه همه اين عوامل موجب افزايش و ارتقاء بهرهوري ميگردد.
اسلاید 17: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتغييرات كميت و كيفيت نسبت به يكديگر
اسلاید 18: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانارتباط بهرهوري و توليد براي افزايش توليد ناخالص ملي، استفاده وسيع از نيروي كار يا سرمايه به تنهايي كافي نيست بلكه از آن مهمتر بالا بردن بهرهوري است. زيرا وقتي بهرهوري افزايش يابد، توليد ناخالص ملي سريعتر از نهادهها رشد خواهد كرد و اگر منافع حاصله نيز عادلانه توزيع شود، سطح زندگي مردم بالاتر خواهد رفت و توسعه اقتصادي و اجتماعي سريعتر تحقق خواهديافت.
اسلاید 19: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهوري بهرهوري بهزبان ساده، عبارتاست از نسبت ميان برونداد يك فرايند به منابع درونداد لازم براي انجام آن.مثال: براي درك بهتر مفهوم هاي توليد و بهرهوري، نمونهاي ساده را مرور مي كنيم كه عبارت است از كار يك روز يك كارگر براي حمل آجر.
اسلاید 20: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراندر مرحله 1، كارگر در يك روز موفق به حمل 500 آجر با دست مي شود، در مرحلة 2 با افزايش ساعات كار (افزايش منابع)، اگر چه توليد بالا رفتهاست ولي بهبودي در هزينه انجام كار به دست نيامده است. در مرحله 3، با افزايش منابع و تغيير دادن فرايند، توليد را به ميزان 60% افزايش و قيمت واحد را بهميزان 9% كاهش دادهايم كه اين همان بهره وري است.همين اصول دقيقاً در مورد محاسبات بخشهاي خدماتي سازمانها، نظير پرسنل مالي و بازاريابي مصداق دارد. محصولي كه سازمان توليد ميكند بايد تعريف و مشخص شود و منابع مربوطه بهصورت كارآمد مورد استفاده قرارگيرد. براي مثال محصول يك خط هوايي را ميتوان با واحد اندازهگيري نمود. هزينه و سهم هر يك از منابع نيز بهروش مشابه مثال قبل، قابل اندازهگيري است.مسافرمسافت
اسلاید 21: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمديريت بهرهوري افزايش بهرهوري و حفظ رشد آن، هدف و مسئوليت اصلي مديريت است، در واقع ايجاد شرايط مناسب براي سطح كاركرد بالاتر، اساس مديريت بهرهوري است.براي افزايش بهرهوري لازم است كه مديريت تغيير، برقرار گردد. چنانچه سازماني بخواهد به بهبود بهرهوري مستمر و قابل ملاحظهاي دست يابد، بايد براي آن اهميت استراتژيك قائل شود و به بهبود بهرهوري بهعنوان يك فرايند مديريتي بنگرد.
اسلاید 22: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانفرآيند مديريت بهرهورياندازه گيري بهرهوري (1)برنامه ريزي بهرهوري (3)ارزيابي بهرهوري (2)بهبود بهرهوري (4)
اسلاید 23: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانفرهنگ بهرهوريبه مجموعهاي از عوامل فرهنگي در هر محيط كه باعث گردد دلبستگي به وظايف و مسئوليتها به صورت لذتبخش، هوشمندانه، آگاهانه و متعهدانه درآيد و با اغناي برآيند تمايلات انساني، عاطفي، منطقي و عدالتخواهانه منتج به افزايش بازدهي كمي و كيفي بصورت مستمر گردد، فرهنگ بهرهوري اطلاق ميشود.
اسلاید 24: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهوري و فرهنگ كارفرهنگ كار: مجموعه عوامل مؤثر بر كار اعم از محيط و عوامل انگيزشي، مهارتها، آموزشها، تدابير كنترل كيفي، تعهد مديريت و وجدان و تعهد كاري، همه و همه را در بر مي گيرد. فرهنگ كار خود زير مجموعهاي از فرهنگ بهرهوري است و به هر ميزان كه فرهنگ كار بهبود يابد، فرهنگ بهرهوري نيز به عرصة ظهور خواهد رسيد.
اسلاید 25: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهوري و فرهنگ رقابتامروزه شالوده فرهنگ صنعتي كشورهاي پيشرفته را رقابت درتوليد و كسب تفوق بر رقبا و بدست آوردن بازارهاي بيشتر و بهتر تشكيل ميدهد. رقابت از اصول اوليه و پيشتاز بهرهوري است و بدون توجه به ابعاد سازنده آن نميتوان در ترسيم و استقرار فرهنگ بهرهوري موفق بود.
اسلاید 26: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهوري و نوآوري فرهنگ تحول و نوآوري از جمله مواردي است كه هدايت و راهبري آن از اهميت ويژهاي برخورداراست. مديران جامعه بايد با ديد استراتژيك و ژرفنگري بهمنظور بهرهگيري از نسل جوان فعال و پوياي كشور انديشه كنند و سعي نمايند كه خود حركت تعالي و نوآوري را در جامعه هدايت نمايند و ساختاري مناسب را براي هدايت آن بوجود آورند.
اسلاید 27: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران عرصه و ابعاد نوآوري و بهره وريT A M Oتغيير در ساختار مديريت نوآوريكاربرد جديد فناوريتوسعه بازار جديدفناوري نوبهرهوري رقابتي
اسلاید 28: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانعوامل شالوده فرهنگ بهرهوري فرهنگ پيشرفت دائمي در محيط كار و توليدفرهنگ خود اتكايي و قطع وابستگيفرهنگ اعتماد بهنفس و اتكا به نيروي خوديفرهنگ توسعه منابع انساني بهعنوان يك ارزش محوريفرهنگ نوآوري و پويايي فرهنگيفرهنگ تعاون و مشاركت جمعيفرهنگ بهينهسازي الگوي توليد و مصرففرهنگ پيوند ميان علم و عملفرهنگ آموزش و تحقيق
اسلاید 29: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننقش آموزش و پژوهش در بهرهوري بهرهوري و آموزش يكي از عوامل مؤثر بر بهرهوري، آموزش مستمر است. در يك نظام بهرهور، آموزش دائمي عوامل سيستم بهمنظور ارتقاء دانش فني افراد و بالا بردن مهارتهاي آنان بطور پيگير و مداوم دنبال ميشود.بهرهوري و پژوهش پژوهش در دستيابي به دانش فني بهره وري و فناوري نقش اساسي دارد. از اينرو بخشهاي تحقيقاتي در چرخههاي توليد از اهميت بسزايي برخوردارند و با اطمينان ميتوان ادعا كرد كه بهبود و ارتقاء بهرهوري سيستمها مرهون تحقيق و پژوهش ميباشد.
اسلاید 30: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانطراحيتحقيقتوليدفروش
اسلاید 31: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانسياستهاي كلان افزايش بهرهوريسياست تدارك زيربناهاي پايه براي توسعه تكنولوژي كه زمينه رشد و توسعه اساسي بهرهوري ميباشند را فراهم ميسازد. بكارگيري مديريت مردمي، مديريت روندگرا، استفاده از تكنيكهاي توليد بينقص (جلوگيري از خرابي) و آخرين متدهاي مديريت كيفي مانند TQM (مديريت كيفي جامع).زيرنظر گرفتن محيط، نشانهها و علائم مربوط به تغيير تكنولوژي.
اسلاید 32: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننفوذ در بازارهاي جهاني (استفاده از تكنولوژيهاي مناسب پيشرفته).سياستها و برنامههاي مستمر بهبود بهرهوري بر پايه تكنولوژي (نرمافزار و سختافزار).افزايش مشتريگرايي.افزايش رقابتآميزي صنايع داخلي و سپس صنايع خارجي با برنامهريزي انتقال تكنولوژي.جهتگيري اقتصادي جامعه بر اساس توليد و سياستهاي حمايتي از توليد بهمنظور رقابت با صنايع خارجي.تضمين خدمات كيفي.سياستهاي متعادل و هدايتي محيط زيست.
اسلاید 33: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانعوامل مؤثر بر بهرهوري
اسلاید 34: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانچند نمونه از ضعف بهرهوري بهعلت عدم توجه به عوامل بهرهوري:35% بهخاطر ضعف برنامهريزي و زمانبندي كار بودهاست.25% بهخاطر ضعف در تعيين تعداد نفرات صحيح افراد ستادي و تنظيم وظايف در وضعيت اوج توليد و .... بودهاست.25% بهخاطر ضعف هماهنگي در جريان مواد، زمان و حمل و نقل اضافي، بيدقتي در هدايت كارگران، شروع و خاتمه كار بودهاست.
اسلاید 35: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانعوامل مؤثر بر بهرهوريعوامل فيزيكي: عوامل ملموس در فرايند عوامل رواني: الگوهاي رفتاري مديريت و كاركنانعوامل مؤثر در بهبود بهرهوريعوامل فيزيكيبهرهگيريدقتسرعتموادماشينآلاتكاراييخارج از محيط كارتحت كنترل مديريتبازدارندههامشوقهاعوامل روانينيروي انساني
اسلاید 36: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران1ـ عوامل فيزيكي دروندادها طي فرايندي به برونداد تبديل ميشوند. اگر فرايند را برونداد بالقوه بناميم، عوامل فيزيكي بسياري برونداد بالقوه را محدود ميكنند، لذا بهرهوري فرايند را ميتوان به دو عامل بهرهگيري و كارايي تفكيك نمود. بهرهگيري بهميزان تبديل واقعي منابع مصرفشده هر فرايند به محصول اشاره دارد، در حاليكه كارايي، سرعت و دقت تبديل مذكور را نشان ميدهد.
اسلاید 37: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننيروي انساني كل نفر ساعت نيروي انساني
اسلاید 38: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانزمان تلف شده بوسيله كاركنانزمان تلف شده بوسيله ناكارآمدي مديريتغيبتخستگيتجاوز اوقات مجاز براي استراحتتوقفهاي غيرضروريبرنامهريزي ضعيفتاخير در تامين موادشرايط نامناسب محيط كارتعطيليهاي غيرضروريبعضي علل زمانهاي بيكاري
اسلاید 39: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراندلايل كار غيرضروريدوبارهكاري روي محصول مرجوعيدشواري فرايندكارتنظيم نادرست يا ضعيف ابزاركارطراحي بد جانمايي محيط كارروشهاي كاري غيركارآمد (فقدان آموزش و تحقيقات)
اسلاید 40: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانماشيــنآلات كل ماشين ساعت موجود
اسلاید 41: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهگيري از ماشينآلات نيز از همان الگوي بحث شده در مورد نيروي انساني تبعيت ميكند و بهشدت به رفتار اپراتورها، بستگي دارد. اگر سختگير باشيم، ماشين بايد معمولا بهصورت 24 ساعت در روز منهاي زمان لازم براي تعميرات عادي، در حال كار باشد ولي در هر حال ميزان بهرهگيري از ماشين بر حسب روزها و ساعات كاري آن اندازهگيري ميشود. دلايل «ظرفيت تلف شده» تقريبا مشابه بهرهگيري از نيروي انساني ميباشد و بين كاركنان و مديريت تقسيم ميشود با اين تفاوت كه در اينجا تاكيد بيشتري بر برنامهريزي ضعيف و زمان بيش از حد توقف دارد.
اسلاید 42: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراندلايل ضايعات يا مرجوعيهابيش از حد بالا بودن استاندارد كيفيتاستفاده از مواد نامرغوبعدم استفاده صحيح از ماشينآلاتعدم نگهداري و تنظيم درست ماشين آلات
اسلاید 43: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانضايعات نمايانگر استفاده غير مولد از تمام منابع است و سبب افزايش غيرضروري هزينهها ميشود. امروزه بسياري از شركتها توليد «بدون نقص» را خط مشي خود قراردادهاند در حاليكه روش تفكر ديگري نيز وجود دارد كه معتقد است توليد «بدون نقص» بهمراتب پرهزينهتر از درصد قابل قبول ضايعات است و اين مسئله بر اساس خط مشي سازمان ميتواند تغيير كند.ماشينآلات، هزينههاي ثابت بالا و متغيري دارند و هر چه اين هزينهها افزايش يابد، نياز به حداكثر كردن بهرهگيري از آنها، بيشتر مشهود ميشود.
اسلاید 44: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمــــواد بهدليل سهم عمدة قيمت مواد در قيمت تمام شدة محصول، بهرهگيري از مواد نقش عمدهاي در بهرهوري و فرايند توليد دارد.كل ماشين ساعت موجود
اسلاید 45: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانكاركنانمديريتريخت و پاشهاصدمه ديدن در حين نقل و انتقالدزدياسراف/ تخريبشرايط بد نگهداريكيفيت ضعيف موادمواد نامناسبطراحي نامناسبمحصولدلايل هدر رفتن مواد
اسلاید 46: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراندلايل ضايع شدن مواداپراتورهاي آموزش نديدهاستفاده نادرستآلودگيتنظيم نبودن دستگاهدشوار بودن فرايندطراحي ضعيف فرايند
اسلاید 47: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهگيري، ميزان استفاده از منابع وارد شده به فرايند را اندازهگيري ميكند و هر چه بهرهگيري بهتر باشد. بهرهوري نيز بالاتر خواهدبود و بالعكس.اندازهگيري بهرهگيري نشان ميدهد كه منابع تا چه درجهاي با بهرهوري مورد استفاده قرارگرفتهاند ولي نشان نميدهد به چه خوبي استفاده شدهاند. براي دانستن آن بايد كارايي را نيز اندازهگيري نمود و كارايي ميزان «سرعت» و «دقت» كار انجام شدهاست.
اسلاید 48: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانكاراييسرعت: بهطور قطع از اهميت زيادي برخوردار است، زيرا هرچه سرعت كار بالاتر باشد، بهرهوري نيروي انساني و ماشينآلات بالاتر است. سرعت كار را ميتوان به تقريب بوسيله «نمونهگيري از كار» يا «زمانسنجي» در صورت نياز به دقت بالاتر، اندازهگيري كرد.دقت: چنانچه كار با دقت انجام نشود رد يا مرجوع ميشود و بهرهوري صدمه ميبيند. دقت يك فرايند بهوسيله كنترل كيفيت تمام محصولات يا نمونهگيري از آنها، انجام ميشود. كيفيت كارهاي خدماتي نيز با بازرسي عمليات و سؤال كردن از مشتريان، اندازهگيري ميشود.نكته: بايد ميان سرعت و دقت كار تعادل برقرار شود.
اسلاید 49: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانعوامل مؤثر بر كاراييميزان مهارت و توانايي كاركنان (آموزش)طرح فرايند كار (حذف فعاليتهاي بيهوده)سادگي روش كارتهيه ابزار مناسب و كمكهاي لازمشرايط كار (هوا، نور، سرو صدا و غيره)
اسلاید 50: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران2ـ عوامل روانيعوامل رواني بر رفتار كاركنان تاثير ميگذارند و آنها را بهصورت خدمتگزار كوشا و يا افرادي متظاهر درميآورد كه اين عوامل به دو دسته بازدارندهها و مشوقها تقسيم ميشوند. بازدارندهها شرايطي در محيط كار هستند كه كاركنان را به نوميدي كشانده و مانع از آن ميشوند كه با تمام وجود كار كنند.مشوقها شرايطي هستند كه مديريت ميتواند پديدآورد تا كاركنان، بهترين كار خود را ارائه داده و جوهرة اصلي خود را نشان دهند.
اسلاید 51: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتحت كنترل مديريتخارج از محيط كار (مثل مادري با كودك مريض).محدوديتها و دستورالعملهاي غيرضروري و دست و پاگيرسرپرستان بيتجربه يا آموزش نديدهارتباط بين فردي ضعيف در ميان سرپرستان و همكاران فقدان روشهاي انضباطي توافق شدهعوامل بازدارندهحقوق و مزاياي ناكافي
اسلاید 52: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمشوقهاجذاب كردن كار، ايجاد تنوع و خودكنترليدادن بازخورد نتايج و تشويق كار خوبواگذاري مسئوليت در محدودههاي تعريفشدهمشاركت كاركنان در تصميماتي كه برايشان تاثير داردپاداشهاي مالي در راستاي دستاورددادن اختيار و آزادي عمل در حد لازمنكته: حذف بازدارندهها و بهينه كردن مشوقها ارزانترين و سريعترين راه بهبود بهرهوري هر عملياتي است.
اسلاید 53: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانانواع بهره وري1ـ بهرهوري جزئينسبت خروجي به يك دسته از وروديها را بهرهوري جزئي گويند.مثلا بهرهوري مواد، نسبت خروجي يا محصولات به مواد اوليه ميباشد. بهرهوري سرمايه، بهرهوري كار، بهرهوري انرژي از ديگر بهرهوريهاي جزئي مهم ميباشند.محدوديتهاي بهرهوري جزئي :در صورت كاربرد آن به تنهايي، باعث بروز اشتباهات خواهد شد.توانايي توضيح افزايش هزينه كلي را ندارد.كنترل سود به كمك شاخص بهرهوري جزئي بسيار مشكل است.
اسلاید 54: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمزاياي بهرهوري جزئي:درك آن آسان است.جمعآوري دادهها نسبتا راحت است.محاسبه شاخصهاي بهرهوري جزئي آسان است.ارائه گزارشات به مديريت درباره بهرهوري جزئي راحت است.اگر در كنار بهرهوري كل بهكار برده شود، وسيله خوبي براي بهبود بهرهوري است.
اسلاید 55: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننخستين روش اندازهگيري بهرهوري، اندازهگيري بهرهوري تك منبع (Single Resource Productivity: SRP) است. كه تا حد امكان ديگر قابل شكستهشدن نميباشد:نسبت بهرهوري تك منبع=دروندادبرونداد
اسلاید 56: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبرونداد = 300 جعبه مقوايي
اسلاید 57: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناستانداردهاي بهرهوريروش هاي تعيين استانداردهاي بهرهوري:استفاده از نتايج بدست آمده در يك دورة گذشته، سال گذشته.استفاده از نتيجه فوقالعادة يكي از دورههاي گذشته.استفاده از استاندارد صنعت.تعيين نتيجه لازم از طريق «نمونه گيري از كار» يا «مطالعه زمان».استانداردها معمولا به شما هدف داده و به محض تغيير در دروندادها يا فرايند، تغيير كرده و ايستا نميباشند، در غير اينصورت توان خود را براي برانگيختن از دست ميدهند و نتايجي كه بهدست ميدهند، بي معني خواهد بود.
اسلاید 58: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران2ـ بهرهوري كلبهرهوري كل نسبت خروجي يا محصول كل به مجموع همه عوامل ورودي است.بهرهوري كل تاثيرات مشترك همة وروديها بر توليد محصول و خروجي را منعكس ميسازد.مزاياي شاخص بهرهوري كل عبارتند از:الف- چون تمام عولمل كميتپذير خروجي و ورودي را در نظر ميگيرد ميتواند تصوير واقعي اقتصادي را در شركت ارئه دهد.ب- مديريت ميتواند با اين شاخص سود را كنترل كند.ج- تحليل حساسيت بهراحتي انجامپذير است.ه- بهراحتي ميتواند با هزينه كل مرتبط شود.
اسلاید 59: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمحدوديتهاي شاخص بهرهوري كل عبارتاست از:الف- بدست آوردن اطلاعات برا ي محاسبات نسبتا مشكل است.ب- در كنار شاخصهاي جزئي، شاخصهاي عوامل كلي، توانايي منظور نمودن عوامل نامحسوس خروجي و ورودي را بهطور مستقيم ندارد.گاهي بهبود در بهرهوري يك منبع، بهرهوري منبع ديگر را به مخاطره مياندازد، در چنين شرايطي بايد بهرهوري كل فرايند (TRP)، تمام دروندادها را به ارزشهاي پولي تبديل نموده، آنها را با هم جمع كرده و بر برونداد تقسيم ميكنيد تا برونداد واحد پول بدست آيد.
اسلاید 60: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران3ـ بهره وري عوامل كلينسبت خروجي يا محصول خالص به مجموع عوامل ورودي كار و سرمايه را گويند.ورودي (كار و سرمايه)خروجيبهرهوري عوامل كلي=
اسلاید 61: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهرهوري عوامل كليبهرهوري عوامل كلي علاوه بر اينكه از نظر اقتصاددانان داراي جذابيت ميباشد، از نظر بدست آوردن اطلاعات مورد نياز محاسبه از سوابق شركت، نسبتا راحت است.از محدوديتهاي اين شاخص ميتوان به موارد زير اشاره نمود:الف- عدم توجه به وروديهاي مواد و انرژيب- دشواري ربط دادن ارزش افزوده به كارايي براي مديرانج- بدست آوردن دادههاي لازم براي مقايسه نسبتا مشكل است.
اسلاید 62: اصول پايه در بهبود بهرهوري
اسلاید 63: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصول پايه در بهبود بهرهوري اصل 1: كاربرد تكنولوژي ميكرو پروسسور به منظور بهبود بهرهوريكاربرد تكنولوژي ميكروپروسسور در بهبود و افزايش بهره وري نقش بسزايي دارد كه از آنجمله ميتوان كاهش مصرف انرژي، افزايش قابليت اطمينان، كوچك شدن حجم محصولات، كاهش هزينة انبارداري و ... را نام برد.
اسلاید 64: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 2: طراحي و ساخت محصولات براي بازارهاي جهانيكاربرد اين اصل باعث ميگردد كه شركتها تمام سعي خود را براي رقابت داخلي و خارجي بكار كيرند و مطمئن گردند كه كالاهايشان در هر كجاي دنيا قابل فروش است و لذا اين اصل منجر به طراحي و ساخت محصولاتي ميگردد كه كيفيت، قابليت اطمينان و بهرهوري در آن لحاظ شدهباشد.
اسلاید 65: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 3: اصل نمودار يادگيريطراحي سطوح بهرهوري و هزينههاي محصول در صورت امكان بر اساس نمودار يادگيري
اسلاید 66: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننمودار يادگيريBA300020001000100200300400
اسلاید 67: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 4: اصل مخفيكاري استراتژي جديد بهبود بهرهوري در مقابل رقبا بايستي مخفي نگهداشتهشود. زيرا ارتباط مستقيمي با استراتژي رقابت بخصوص در دو زمينة طراحي محصول و فرايند ساخت دارد. اصولا استراتژي بهبود بهرهوري ميتواند يك مسابقه سخت بين دو رقيب باشد لذا ضرورت مخفي نگهداشتن آن اهميت بسزايي دارد.
اسلاید 68: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 5: اصل تركيب محصولات در مطالعه بر روي اينكه كارخانه روي چه محصولاتي كار كند و كداميك را كنار بگذارد مطالعات بهرهوري نقش بسزايي ميتواند داشتهباشد. زيرا با بررسي دقيق هر يك از محصولات در بازاريابي براي چند سال گذشته بهرهوري جامع در همان سالها و بهرهوري جامع بالاي نقطه سربهسر ميتواند تصميمگيري نمود.
اسلاید 69: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 6: اصل رقابت (Emulation)انتخاب تكنولوژي از ميان حداقل سه مورد از بهترين رقبا در طراحي محصول، توسعه و توليد، بررسي و تحت نظر قرار دادن تكنولوژي طراحي، توليد و توسعه رقبا يك فعاليت معمول در بين شركتهاي رقيب ميباشد. حتي متدهاي طراحي و توليد و سبك يك مديريت نيز مورد توجه قرار ميگيرند.
اسلاید 70: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 7: اصل تقسيم عايدات بهرهوري تقسيم شدن درآمد بهبود بهرهوري بين تمام كساني كه در كسب آن سهيم بودهاند بخصوص كاركنان و مشتريان، يكي ديگر از اصول پايه بهرهوري است. اغلب شكست برنامههاي بهبود بهره وري بهعلت زير پا گذاشتن اين اصل ميباشد بهخصوص در صورتيكه مديريت، به موضوع بازآموزي و جايابي مجدد افراد اقدام ننمايد و سهم آنان را در بهرهوري ناديده بگيرد، اجراي برنامه بهبود بهرهوري به خطر خواهد افتاد.
اسلاید 71: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل8: اصل تلاش براي رهبري در رقابت در زمينه خدمات يا محصولات تا حد توان بايد نقش رهبري را در رقابت بهعهده گرفت. شركتهايي كه محصولات و يا خدمات رقابتآميز و پيشرو را ارائه مينمايند مايل به ايفاي نقش رهبري در همان زمينه ميگردند.
اسلاید 72: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 9: اصل هماهنگي تلاش براي هماهنگي در روابط انساني در كليه سطوح مديريت از بالا تا پائين بين مديران اجرايي و كاركنان در توليد و خدمات. اجراي اين عامل با اينكه در عمل كار دشواري است ولي از عوامل خيلي مهم بهبود بهره وري است.
اسلاید 73: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 10: اصل چشمانداز بين الملليداشتن يك تصوير بينالمللي از فعاليتهاي مديريت در زمينههاي برنامهريزي تحقيق و توسعه، بازاريابي، عمليات صنعتي و توليد و انتقال تكنولوژي.براي داشتن چنين تصويري بايستي سعي نمود تا:گروه كوچكي از افراد در سطح شركت وجود داشتهباشند كه وظيفة آنها جمعآوري اطلاعات از بخشهاي مختلف رقبا، محصولات، فرايندها، سهام بازار، توسعههاي تكنولوژيكي و غيره باشد.به اجرا درآوردن تئوري بازي براي تعيين استراتژي بلندمدت براي بهبود بهره وري.تدارك اطلاعات مهم براي بخش هاي مختلف كارخانه و شركت.
اسلاید 74: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصل 11: اصل تحقيقات مشتركانجام فعاليتهاي مشترك با دانشگاهها و مراكزي كه ميتوانند با ارائة ايدههاي نوين تحقيقاتي در ايجاد ايدههاي بهبود بهرهوري مؤثر واقع شوند يكي ديگر از اصول پايه بهرهوري است.اصل 12: اصل استمرار فرايند بهرهوريفرايند بهبود بهرهوري بايستي يك برنامة پويا و هميشگي باشد و از نگرش مقطعي و پروژهگونه بدان اجتناب كرد.
اسلاید 75: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبرنامهها و روشهاي بهبود بهرهوريالف- برنامهريزي بهرهوريبرنامهريزي بهرهوري: مراحلي كه بايد طي نمود و روشهايي را كه بايد بكار گرفت تا به يك سطح بهرهوري از قبل تعيينشده، رسيد.نكته:برنامهريزي بهرهوري كمك مينمايد تا سازمان در موقعيت بهتر رقابت قرار گيرد. همچنين برنامهريزي بهرهوري به تعيين اهداف جزيي براي سطوح بهرهوري كمك مينمايد. هنگاميكه برنامهريزي سطوح بهرهوري آينده انجام شود، برنامه ريزي براي اجراي بهبود بهرهوري آغاز ميگردد.
اسلاید 76: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانب- بهبود بهرهوريبهبود بهرهوري اصليترين مرحله در چرخه بهرهوري است. حركت صحيح در مسيرهاي مختلف آن ميتواند نقش بسزايي در افزايش بهرهوري و دستيابي به هدف داشتهباشد.سيكل مستمر بهبود بهرهوريفرايند بهبود بهرهوري بايد يك برنامه هميشگي و دائمي باشد، همچنانكه رقابت يك امر دائمي است.
اسلاید 77: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانسيكل مستمر بهبود بهرهوري اندازهگيري بهرهوريبرنامهريزي بهرهوريعلوم و تكنولوژي بهرهوريتحقيق و توسعه در بهره وريتكنيكهاي اندازهگيري ارزيابي بهره وريبهبود بهره وري
اسلاید 78: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانسيكل بهبود تكنولوژي و بهرهوريبهبود بهرهوريافزايش سود و سرمايهپيشرفته تكنولوژيافزايش سرمايهگذاري درتكنولوژي
اسلاید 79: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهره وري و نيروي كارفرايند كارموادمديريت محيطمتدهاماشينآلاتمهارت نيروي انسانيبهرهوري
اسلاید 80: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانپنج نكته براي اجراي برنامه بهبود بهرهوري رويكردهاي بهبود بهرهوري دو رويكرد كلي براي بهبود بهرهوري وجود دارد كه عبارتند از:رويكرد فني: يا تكنيكهاي مهندسي و تجزيه و تحليل اقتصادي رويكرد انساني: روشهاي رفتاري
اسلاید 81: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانروش هاي بهبود بهرهوري
اسلاید 82: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتكنيكها و روشهاي حل مسأله تشخيص مسالهپذيرش مسالهتشخيص سازمانيايجاد راهبرد تغييرمداخلهاندازهگيري و ارزيابيبازخورمهندسي ارزش، TRIZ، كايزن، 6سيگما
اسلاید 83: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانآماده سازي براي بهبود بهره وريمعرفي برنامه ها بايد شامل مراحل زير باشد: جلب حمايت مديران عاليانتخاب و آموزش راهبران تيمهاتشكيل تيمها و آموزش دادن آنهاانتخاب پروژههاتداوم پيشرفت
اسلاید 84: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننقشهاي مديريت عبارتند از:اعلام برنامه به كاركنانتصميم گيري در مورد پاداشها در صورت لزوم نظارت بر پيشرفت كار قدرداني از دستاوردهاي فوق العاده
اسلاید 85: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناندازه گيري و ارزيابي بهرهوريارزيابي و تحليل بهرهوري علل افزايش و يا كاهش بهره وري را نشان ميدهد. با اين روش ما بهسمت بهبود بهرهوري با تخصيص بهتر منابع و استفاده كاراتر از دادهها براي توليد ستاندههاي بيشتر و با كيفيت بالاتر هدايت ميشويم.
اسلاید 86: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمشخصات مطلوب سيستم اندازهگيري بهرهوري سيستم اندازه گيري ايدهآل: سيستمي است كه امكان پيگيري روند بهرهوري هر بخش عمده سازماني و هر داده مهم را فراهم سازد. سيستم اندازهگيري بهرهوري نيز مانند فرايند مديريت بهرهوري ميتواند به صورت سنجيده و سازمان يافتهاي گسترش و پالايش يابد.
اسلاید 87: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناين سيستم بايد بين كليه وروديهاي مهم و قابل توجه و محصولات خروجي سازمان رابطه مناسبي برقرار نمايد.سيستم اندازهگيري بهرهوري بايد شامل كليه عوامل و منابع قابل كنترل كه در حيطه مسئوليت مدير مربوطه قرار دارند، بشود.در اين سيستم اثرات تورم (Inflation) بايد از وروديها و خروجيها حذف گردد.سيستم بهرهوري بايد انواع محصولات را مدنظر قرار دهد تا منجر به نتايج گمراه كننده در رابطه با بهرهوري نشود.در اين سيستم بايد بهرهوري مطاق در يك مقطع زماني خاص و نيز روند بهرهوري در طول زمان قابل اندازه گيري باشد.
اسلاید 88: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانسيستم بايد روشهاي مناسبي براي ارزيابي بهرهوري هر يك از منابع و كل سيستم ارائه نمايد.با توجه به تنوع خروجيها و محصولات مؤسسات توليدي از نظر درجه بندي و نوع محصول، سيستم بهرهوري بايد روشهاي مناسبي براي اندازهگيري خروجي و تبديل مقدار يا ارزش آنها به يك مقياس واحد ارائه نمايد.با توجه به ماهيت و اهداف مؤسسه در سيستم بهرهوري بايد شاخصهاي كلي و جزئي مناسب، طراحي گردد.
اسلاید 89: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبا توجه به اينكه ارزيابي شاخصهاي مختلف به تنهايي بيان كننده عملكرد كلي مؤسسه نميباشد لذا بايد روشهاي مناسبي براي جمع بندي(Aggregation) شاخص هاي بهره وري پيشنهاد گرددعموم روشهاي جمع بندي بهره وري مستلزم وجود يك سيستم وزندهي (Weighting) به شاخصهاي مختلف ميباشد و در اين مورد تا كنون در تحقيقات انجام شده در زمينه بهرهوري كار قابل ملاحظهاي ارائه نشده است و عموم محققين با گذشتن از اين موضوع مدلهاي جمعبندي را صرفا بصورت پارامتري ارائه كردهاند.در اين سيستم بهرهوري پريود ارزيابي بايد بوضوح بيان گردد.
اسلاید 90: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانشاخصهاي بهرهوري را ميتوان بصورت زير تقسيمبندي نمود:شاخصهاي بهرهوري ارزش افزودهشاخصهاي تسهيم ارزش افزودهشاخصهاي درآمد نيروي كارشاخصهاي هزينهشاخصهاي سودآوري سرمايه
اسلاید 91: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانشاخص ارزش افزودهشاخصهاي ارزش افزوده از جمله ارزش افزوده بهرهوري و ارزش افزوده سهم عوامل توليد براي مقايسه شركتها در يك رشته صنعتي و نيز با صنايع ديگر بكار ميروند. بكارگيري شاخصهاي ارزش افزوده براي انجام مقايسه بين صنايع، شركتها و تغييرات مختلف بين دورههاي نهايي به رشته حسابداري مالي مربوط مي شود.
اسلاید 92: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناز ديدگاه اقتصاد ملي، فعاليتهاي يك شركت بر منافع تمام طرفهاي ذيربط تاثير مي گذارد و مفهوم شركت متشكل از سه عنصر ـ سرمايه، كار و مديريت است، و بنابراين ميتوان با افزايش ارزش واقعي يا ارزش افزوده بهوسيله بهبود از طريق همكاري و هماهنگي نزديك بين سه عنصر ياد شده و توزيع عادلانه آن بين همه طرفهاي ذينفع، بهرهوري را تحليل نمود.انواع ارزش افزوده عبارتاست از:ارزش افزوده خالص و ناخالصارزش افزوده به قيمت بازار و عواملارزش افزوده به قيمت جاري و ثابت
اسلاید 93: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمعيارهاي بهرهوري بخش توليد بهرهوري نيروي انسانيبهرهوري تجهيزاتبهرهوري موادبهرهوري انرژيبهرهوري سرمايه
اسلاید 94: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانساختار مديريت تحول در شركت توليدي xستاد تحول شركت توليدي xكميته نظام پيشنهادات و هسته هاي تحولكميته هدايت ISOكميته TPMكميته تكنولوژيتيم هاي ارزيابي طرحها و پيشنهاداتدفتر پشتيباني تحولهسته تحول بين واحدهاهسته تحول واحدهسته تحول بين واحدهاهسته تحول واحد
اسلاید 95: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران
اسلاید 96: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانرابطه كيفيت و بهره وري در فرايند020406080100120سودضايعاتسودهزينهدرآمدهزينهدرآمدحالآينده
اسلاید 97: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانكاهش بهرهوري (رشد قيمت عوامل توليد مخصوصا كار و انرژي)تاخير در تشكيل سرمايه (عدم كفايت نسبت به سرمايه به كار)افزايش قيمتها (كالاهاي داخلي و صادراتي)بهره برداري كمتر از ظرفيت كارخانههاي داخليافزايش هزينه واحد توليد (كار و انرژي ......)كاهش فروش (در بازارهاي داخلي و خارجي)دور كاهشي بهره وري
اسلاید 98: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانچرخه منافع بهره وري و جريان توليد و توزيع M.h.Salimiزيرساخت هاي بهتر براي صنعت و خدماتتوسعه منابع انسانياستاندارد زندگي بالاتركنترل تورمقيمت ارزانترخريداران بيشترهزينه پائينتر توليدسود بيشترسرمايه گذاري در تكنولوژيصرفه جويي مقياس و توليد پيشرفتهچرخه بهره وري و توليدسرمايه گذاري خارجي بيشترخدمات اجتماعي بالاتررشد اقتصادي بيشتردرآمد دولتي بيشتردرآمد بيشترمزد و شرايط كاري بهترفرصتهاي توسعه و اشتغالتوسعه و تنوع فعاليتبهرهوري بالاتر
اسلاید 99: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراندور باطل فقربيكاري، تورم تنها از طريق بهرهوري شكسته ميشود.افزايش بهره وري ملي نه تنها به مفهوم استفاده مطلوب از منابع است، بلكه به ايجاد موازنه بهتر ميان ساختارهاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي در جامعه كمك ميكند.نوآوريهاي تكنولوژيك و بهرهوريمديريت تكنولوژي در سطوح كلان و خرد و نقش آن در بهرهورينقش عوامل تكنولوژي در توسعه بهرهوري
اسلاید 100: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناستراتژي هاي بهبود بهره وريبهرهوري بالاترمرحله سوم PIP(PIP مجتمع يا پيشرفته)JITTQCTPMPIPPIP5S(PIP مقدماتي)مرحله اولنوآوريمرحله دومشامل: بهپويي (كايزن)ـ مهندسي نايع عملي، ابزارهاي كنترل كيفي و مشاركتمبنا يا پايه
اسلاید 101: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناصول راهنماي كلي و بهرهورياصل افزايش اشتغال بهرهوريهمكاري مديران و نيروي كارتوزيع عادلانه منافع بهره وريمشتريارزش افزودهمديريتسهامدارانشركتمديراننيروي كار
اسلاید 102: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمدلهاي اندازه گيري بهرهوري در سطح مؤسساتمدلهاي اندازهگيري بهرهوري در سطح مؤسساتمدل هاي ساختاريساير مدلهامدل هاي جامعمدل هاي شاخصيمدل هاي تابع توليدمدل هاي گرايش ماليمدل كروساوامدل ارزيابي سريع بهرهوري QPA مدل تاكسنومي اندازه گيري بهرهوريمدل برداريمدل جايگزين اندازهگيريمدل خودتنظيمكندريك ـ كريمركريك ـ هريسهانيسمركز بهرهوري آمريكاتيلور ديويسمدل گلدمدل آگراولمدل لاولرمدل مائدمدل قيمت تمام شدهمدل كاب داگلاسمدل قابليت ثابت جايگزينيمدل قابليت متغير جايگزينيمدل خطي و كوادرتيكمدل ارزش افزودهمدل شاخصهاي جمعيمدل بهره وري و مديريت احتياجات منابعمدل بهره وري چند عامليمدل بهره وري كلمدل بهره وري گروهيمدل استوارتمدل معيارهاي چندگانه
اسلاید 103: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمدل اندازه گيري بهره ورياين مدل يك روش غيرمستقيم تجزيه و تحليل و ارزيابي بهرهوري و قيمت تمام شده است. واحد در اينجا ميتواند بخش، كارخانه، ماشين يا محصول باشد. معمولا قيمت تمام شده واحد از هزينه نيروي انساني، مواد مستقيم، هزينه سربار مستقيم و متغير تشكيل شدهاست.
اسلاید 104: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانيك مثال از اين روش شرح روش آدام ميباشد كه بهQPR معروف است (روش نسبت بهرهوري و كيفيت )QPR1 = QPR2 = QPR3 =QPR2 و QPR3 اجزاء QPR1 هستند. ]هزينه بازسازي هر قلم × تعداد ضايعات[ + ] هزينه ساخت هر قلم × تعداد كل اقلام[تعداد اقلامي كه رد نشده است (يا قبول شده)هزينه ساخت هر قلم × تعداد كل اقلامتعداد اقلامي كه رد نشده استهزينه بازسازي هر قلم × تعداد اقلام رد شدهتعداد اقلامي كه رد نشده است
اسلاید 105: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمدل اندازهگيري بهرهوري (قيمت تمام شده)مثال: يك شركت صنعتي 100 قلم در دوره اول توليد كرده كه 10 عدد ضايعات داشته هزينه ساخت 1000 عدد 100 دلار و هزينه بازسازي هر 1000 عدد 1000 دلار است.داريم:QPR1=به ازاء هر دلار 5/4 قلمحال اگر در همين مثال در دوره بعدي بجاي 10 عدد ضايعات 5 عدد داشته باشيم:QPR1= به ازاء هر دلار 33/6 قلم(0/1)10 + (1/0)10010-1002090=5/4(0/1)5 + (1/0)1005-1001595=33/6
اسلاید 106: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانبهبود پيش آمده براي QPR1 عبارتاست از:درصد بهبوداين مثال نشان مي دهد كه با بهبود كيفيت، بهره وري بهبود يافتهاست.اگر هزينههاي ساخت هر قلم و هزينه بازسازي ضايعات بهم وابسته باشند، معيار QPR گمراه كننده خواهدبود.اين مدل يك مدل بهرهوري جزئي است و بهرهوري را بطور غيرمستقيم اندازه ميگيرد.از اشكالات اين مدل اين است كه قيمت روز اقلام در محاسبات وارد ميشود لذا اين مدل براي مدايرن سطح بالا كاربرد دارد.5/45/4 – 33/6×100=67/40
اسلاید 107: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانرويكرد ساختاري كروساوااين رويكرد بر اساس سلسله مراتب تصميم گيري تنظيم شدهاست.Theoretical ValueStandard ValueTheoretical ValueActual ValueStandard ValuePlanned ValuePlanned ValueActual Value=**Actual/ Theory ratioStandard/ Theory ratioPlan/ Standard ratioPlan/ Fulfillment ratioStructural PlannerDesigner of StandardTactical PlannerFront Line SupervisorResponsible Person
اسلاید 108: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننمونه كاربرگ محاسبه ارزش افزوده به روش جمع كردن aجمع سود bجمع cجمع (بهره وامها( dجمع (ماليات(f = a +b +c + dسود (زيان) بعد از مالياتذخيره سودسود سهاممنافع اقليتهزينه نيروي كارحقوق و دستمزدسهم كارگر از بيمه بازنشتگيبهره وامها مالياتماليات بر درآمدماليات مستغلاتماليات حقوق صندوق كارآموزيارزش افزوده
اسلاید 109: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناهداف برنامه مرالكو براي افزايش بهرهوريارتقاء سطح آگاهي پرسنل از هزينههاي شركتافزايش مشاركت مولد نيروي انسانيمقابله با فشار افزايش هزينه و مقررات تعرفهاي كه همواره سختتر ميشود.افزايش استفاده مولد و مؤثر از منابعمشاركت كليه نيروها در برنامهريزي بهبود بهرهوري (از بالا به پائين)توسعه شيوههاي رفتاري تشويقي براي افزايش بهرهوريتوسعه اطلاعات علمي در مورد تكنيك هاي افزايش بهرهوري در كليه سطوح از طريق آموزش مداوم.
اسلاید 110: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانطراحي سيستم تسهيم دستاوردهاي بهرهوريمديريت بايستي از اين موضوع اطمينان حاصل نمايد كه طرح با فلسفه مديريت، اهداف استراتژيك، فرهنگ سازماني، فرايندهاي تكنيكي، سبك مديريتي، شرايط بازار و فرصتهاي بهبود موجود سازگار باشد.اجزاء طرحطرح گروهي كه برنامه تسهيم دستاوردها براي آن كاربرد داردـ كاركنان ساعتي، جامعيت مكاني، شيوه فرايندي يا چند محصوليفرمولي، كه بهبود عملكرد گروه با آن اندازهگيري ميشود. فرمولهاي فيزيكي (طرح ايمپروشر)، فرمولهاي مالي (طرح راكر، طرح اسكانلن)، خانواده معيارها
اسلاید 111: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمبنايي” كه بهبودهاي فرمول با آن مقايسه ميشود.برنامه” تسهيم” يا مبنايي براي تسهيم دستاوردهاي بين سازمان و كاركنانش.يك” دوره پرداخت”يك شيوه” توزيع پرداخت” به منظور تشخيص سهميه كاركنان از دستاوردها به فرد فرد كاركنان.يك” اندوخته” تا بتوان ميزان ريسك پذيري سازمان را تا حدي كاهش داد.ساختارهاي” مشاكت كاركنان” جهت فراهم نمودن وسايل لازم براي مشاركت كاركنان به منظور ايجاد دستاودهاوسيلهاي براي تعديل فرمول مبنا، جهت” سرمايهگذاري” عمده صورت گرفته توسط سازمان
اسلاید 112: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانطرح ايمپروشر IMPROSHAREاين طرح براي مديراني جذابيت دارد كه از خصوصيت معيارهاي مالي طرحهاي راكر و اسكانلن راضي نيستند و ترجيح ميدهند كه حقوق و مزايا را به معيارهاي فيزيكي بهرهوري مربوط نمايند. اين طرح توسط ميشل فاين كه فاين كه مهندس صنايع بود طراحي گرديد. اين طرح به كاركنان به خاطر بهبود بهرهوري فيزيكي پاداش مي دهد.ايمپروشر بر اساس نرخ هاي استاندارد نيروي كار مستقيم استوار است. پاداشها معمولا هفتگي محاسبه و پرداخت ميشوند و پاداشها از 30% دستمزد تجاوز نميكند و اين طرح از اندوخته استفاده نميكند.
اسلاید 113: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننمونهاي از محاسبه ايمپروشر
اسلاید 114: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانطرح راكراين طرح بر اساس فلسفه مديريت مردم گرا استوار است و هزينه هاي ليست حقوقي را با معيارهاي مالي ستاده مرتبط ميكند. تفاوت طرحهاي راكر و اسكانلن در اين است كه طرح راكر ارزش افزوده را براي مرتبط ساختن به كل هزينههاي حقوقي به ارزش بازاري توليد ترجيح ميدهد. استاندارد راكر، نرخي است كه بر اساس تجارب گذشته سازمان، از ميانگين تقسيم كل حقوق و دستمزد به ارزش افزوده دورههاي مختلف بدست ميآيد.گيرايي طرح راكر در اين است كه به كاركنان بعلت صرفه جويي در انرژي و مواد و همچنين بخاطر بهبود بهره وري پاداش مي دهد.
اسلاید 115: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننمونه اي از فرمول راكر
اسلاید 116: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراننسبت نيرو به تجهيزات و نسبت بهرهبرداري تجهيزاتManpowerProductionManpowerEquipmentEquipmentProduction=Equipment/ Manpower = tangible fixed assets per employee equipment ratioEquipment Utilization ratio= Turnover of tangible fixed assets*
اسلاید 117: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمحاسبه و تجزيه و تحليل بهرهوري سرمايهCapital productivity =Total capital productivity =Working capital productivity =(Working capital investment efficiency)Working capital = total capital – (construction progress payment accounts + idle assets + investments) Invested capitalV.AAverage total capitalV.AAverage total workingV.A%%
اسلاید 118: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتحليل سودآوري و بهرهوري
اسلاید 119: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانسود و رابطه آن با بهرهوري كلبراي مطالعه تغييرات سود در اثر تغييرات بهرهوري لازماست رابطهاي بين آنها برقرار كنيم و از طرفي از رابطه بدست آمده ميتوان نقطه سربهسر بهرهوري كل را بدست آورد.بر اساس فرمول كندريك و كريمر داريم:سود + هزينه هاي كلي = خروجي بر حسب ارزشاگر Oi و Ci و Pi به ترتيب، خروجي، هزينههاي كلي و سود محصول i باشند، ميتوان نوشت:اگر طرفين را به Ii (كل ورودي مصرف شده براي محصول) تقسيم كنيم و از آنجا كه داريم:
اسلاید 120: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايراناز طرفيكه: كل ورودي مصرف شده براي محصول i(بر اساس واحد پول ثابت سال پايه)سرمايه در گردش براي محصول i (كه بر اساس واحد پول ثابت سال پايه است)با جايگزاري داريم:
اسلاید 121: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانتعميم اين فرمول به شكل زير است:داريم:OF= كل خروجيIF= وروديIcw= سرمايه در گردش شركتPF= سود كليTPF = بهره وري كل
اسلاید 122: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايران سودABبهرهوري كل TPF12 نقطه سربهسر بهرهوري كل سود يك شركت بهره وري كل مساوي صفر
اسلاید 123: مؤسسه مطالعات نوآوري و فناوري ايرانمثال: فرض كنيد كه شركتي سه نوع محصول در يك دوره توليد ميكند كه اطلاعات مربوط در زير دادهشده است:نقطة سربهسر بهره وري كل و نمودار مربوطه را رسم و تحليل كنيد.
خرید پاورپوینت توسط کلیه کارتهای شتاب امکانپذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.
در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.
- پاورپوینتهای مشابه
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.