بوت ویندوز و رفع مشکلات بوت سیستم نصب سخت افزارها
اسلاید 1: بسمه تعالیبوت ویندوز و رفع مشکلات بوت سیستمنصب سخت افزارها
اسلاید 2: بوت ويندوز و مشکلات مربوط به آنفايلهاي بوت ويندوز شامل موارد زير هستند :Boot.ini ، Ntdetect.com ، NtldrMulti boot : Bootsec.dos زماني که ما ويندوز ۹۸ و ويندوز XP، را باهم داشته باشيم اين فايل ساخته مي شود. : Ntbootdd.sysاگر هارد ما بجاي هارد IDE هارد SCSI یا SATA باشد اين فايل ساخته مي شود
اسلاید 3: سئوال : منظور از System Partition و Boot Partition چيست؟ درايوي که خود ويندوز و فولدر آن در آن نصب شده است را Partition Boot مي گوييم و با دستورات زير مي توانيم محل نصب آن درايوي که خود ويندوز و فولدر آن در آن نصب شده است را پيدا کنيم.%windir% ، %systemroot% اما داريوي که فايلهاي بوت ويندوز آنجا قرار دارد راSystem Partition مي گوييم که معمولا C است و اصطلاحا به اين درايو Active Partition هم مي گوييم.
اسلاید 4: مراحل بوت ويندوز XP چگونه است؟ وقتي که پارتيشن بندي مي کنيم و بعد از آن هارد را Format مي کنيم سطح هارد به تعدادي سکتور تقسيم مي شود . اولين سکتور هارد (Boot Sector) شامل۲ نوع اطلاعات نرم افزاري MBR و Partition Tableمي باشد:Partition Table ليست درايوهاي D ،C و ... و سايز هر کدام ، فايل سيستم آنها و اينکه کدام داريو System يا Activeاست را مشخص مي کند. وقتي سيستم بالا مي آيد ، اولين چيزي که اجرا مي شودMBR است.:MBR يک کد نرم افزاري کوچک است که داخل Table Partition را نگاه مي کند و درايو Active را تشخيص مي دهد و در داخل آن درايو اولين فايل بوت را اجرا مي کند(يعني Ntldr)فايل Ntldr فايل boot.ini را مي خواند مشخص مي کند که ويندوز کجا نصب است مثلا اگر داخل اين فايل نوشته شده باشد multi(0) ……partition (3) اين بدين معني است که ويندوز در درايو E نصب شده است پس در اين مرحله اگر کاربر در boot menu ويندوز ۹۸ را انتخاب کند فايل bootsec.dos اجرا شده و کنترل سيستم کلا در دست ۹۸ مي افتد . درغير اينصورت فايلntdetect.com اجرا مي شود . اين فايل يک سري از دستگاههاي سخت افزاري اصلي مثل کيبرد و هارد و موس و مانيتور را شناسايي کرده ، سپس پوسته ويندوز اجرا مي شود.
اسلاید 5: سئوال : چرا ويندوز XP بوت نمي شود ؟ فايلهاي بوت پاک شده اند . در اين حالت پيغامهايي مانندNtldr is missing نشان داده مي شودMBR يا Partition Table خراب يا ويروسي شده اند . معمولا پيغامهاي خطاي زير نمايش داده مي شوند : Invalid partition يا Bad or missing command interpreter از نظر سخت افزاري مشکل هارد يا Ram داريم . مثلا کابل هارد درست جا نيست يا اينکه هارد درست detect نشده است.
اسلاید 6: آشنايي با ابزارهاي مختلف تعمير ويندوز XP با استفاده از کليد F8Last Known good configurationوارد شدن به سيستم رجيستري ويندوز با دستور regeditمسير ابزار در رجيستري:Hkey- local-machine: system: select: last known goodاين ابزار در واقع يک کليد در رجيستري است اگر رجيستري را با فرمان Regedit اجرا کنیم در مسير بالا يک کليد وجود دارد به نام lastknowngood و يک کليد ديگر بنامdefault .اگر تغييراتي در ويندوز بدهيم و کامپيوتر را Reset کنیم وضعيت قبلی يعني آخرین تغييرات داخل default ذخیره می شود و وضعيت قبل يعني قبل از تغييرات داخل Log ذخیره می شوند. پس انتخاب اين گزينه با F8 کامپيوتر را برمي گرداند به آخرين وضعيت قبلي که قابل بوت بوده است.
اسلاید 7: مواردی که Log کاربرد دارداگر تغييراتي داخل رجيستري يا کنترل پنل داده ايم و حالا ويندوز بوت نمي شوداگر تغييراتي را درخصوصيات سخت افزاري يک وسيله بدهيم مثلا صداي مودم را خاموش کنيم يا آنرا Disable کنیم، Log وضعیت را به قبل بر می گرداند.اگر فايلهاي بوت پاک شده باشند يا ويندوز بوت نمي شود ، چون يک وسيله با ديگري تداخل دارد انتخاب Log مشکلی را حل نمی کندتغييراتي که مربوط به پروفایل کاربران است يعني خاص يک کاربر است مثل تنظيمات Desktop با Log قابل برگشت نیست
اسلاید 8: Safe Mode: اين وضعيت حداقل درايورها و سرويسها را براي سيستم لود می کند. درايور هارد ، موس ، کارت گرافیک استاندارد و پيش فرض ولی درايورهاي صدا و مودم و شبکه لود نمی شوند.Safe Mode with network: همان حالت قبلي است با اين تفاوت که درايور شبکه راهم لود می کند. پس کامپيوتر ما در شبکه ديده مي شود.Safe Mode with Command Prompt : حالت Safe Mode را اجرا مي کنند فقط بصورت خط فرماني ، يعني بدون استارت و آيکون. اگر در حالت خط فرماني دستور explorer را اجرا کنیم محيط گرافيکي را در اختيار ما قرار مي دهد.Enable VGA Mode: در حالت عادي ويندوز بالاجبار حداقل با وضوح تصوير 800*600 کاربرد دارد ولي اگر يک مانيتور قديمي داشته باشيم که نمي تواند اين حالت را حمايت کند این حالت را انتخاب می کنیم که در این حالت وضوح تصویر 640* 480 پیکسل است. در این حالت درايور کارت گرافيکي لود می شود اما وضوح تصویر پائین تر است.Enable Boot Login: در حالت عادي سيستم بالا مي آيد بعلاوه يک فايل اطلاعاتي به نام ntbtlog.txt در شاخه ويندوز بصورت خودکار مي سازد که در آن ليست درايورها و فايلهايي که موقع بوت شدن ويندوز لود شده اند را قرار می دهد.Directory services restore Mode (Windows domain controllers only): در اين حالت در واقع حالت خاصي از safe mode است فقط زماني استفاده مي شود که کامپيوتر ما يک DC است اگر قبلا از اطلاعات AD یک Backup گرفته باشیم و حالا بخواهيم Restore کنیم بایستی حتماً DC را در اين حالت بالا بياوريم.
اسلاید 9: آشنايي با فايل Boot.ini اين فايل ۲ کاربرد دارد :مدت زمان Timeout يعني زمان مکثي که Boot Menu نمایش داده می شود مثلا ۳۰ ثانيهمسير نصب ويندوز را روي هارد معلوم مي کند . يعني مشخص مي کند که ويندوز در چه درايوي روي هارد SCSI يا IDE نصب شده است. اين هارد آيا Master است یا Slave. جمله اي که در مسير نصب ويندوز را مشخص مي کند را اصطلاحا به آن Arc path می گویند.Multi: کنترلر روي مادربورد که هارد به آن وصل است. هارد به IDE0 وصل است یا به IDE1:Disk اگر هارد ما SCSI باشد شماره هارد SCSI است. اگر هارد SCSI نداشته باشیم باید صفر بگذاریم:Rdisk اگر جامپر هارد Master باشد بایستی صفر و اگر slave 1 می گذاریم. :Partitionشماره درايوي که ويندوز در آن نصب است. Windows : نام فولدر ويندوز روي هارد : Microsoft windows XP professionalعبارتي که در boot menuنمايش ميدهد. روش ويرايش boot.ini: کليک راست روي My computer–system setting- properties قسمت –Advance
اسلاید 10: ساختن فلاپي بوت ويندوز XPدر ويندوز XP دستور خاصي براي ساختن فلاپي بوت نداريم بلکه بايستي 3 فايل Ntldr ، boot.ini ، ntdetect.com را کپي کنيم روي فلاپي ، بعد هر زمان اين فايلها از روي هارد پاک شدند کامپيوتر را با فلاپي ، بوت کنيم و اين فايلها را مجددا روي هارد کپي کنيم . اين فلاپي احتمالا بدرد استفاده در کامپيوتر ديگر نمي خورد چون فايل boot.ini ، معمولا از يک کامپيوتر به کامپيوتر ديگر متفاوت است
اسلاید 11: آشنايي با ابزار Recovery Consoleيک محيط خط فرماني است که يک سري دستورات شبيه Dos دارد ، با آنها مي توانيم يک سري تعميرات روي ويندوز انجام دهيم . 2 روش براي اجراي اين حالت وجود دارد :1) کامپيوتر را از روي CD ويندوز بوت کنيم ، وارد برنامه Setup ويندوز مي شود به ما پيغام R براي اجراي Recovery Console را مي دهد.2) ابتدا روي هارد Recovery Console را نصب کنيم ، حدود 8 مگابايت در درايو C: فضا مي گيرد يک فولدر بنام Cmdcons مي سازد . بعدا در Boot menu مي توانيم Recovery Console را بعنوان يک گزينه انتخاب کنيم . تذکر : پس از نصب Recovery Console بايد شماره ويندوزي که مي خواهيم تعمير شود و رمز Administrator را وارد کنيم . براي نصب Recovery Console وارد محيط خط فرماني شده (Run:cmd ) و در درايو CD ويندوز وارد فولدر i386 شده و اين دستور را براي شروع نصب مي نويسيم : winnt32/Cmdcons دلايل استفاده از Recovery Console 1) فايلهاي بوت پاک شده اند ، از دستور copy در Recovery Console استفاده مي کنيم مثلا: Copy L:i386ntldr c:2) در کامپيوترمان Partition table يا MBR ويروسي شده اند که هر دوي اينها داخل boot sector هستند .کامپيوتر را از داخل CD بوت مي کنيم وارد Recovery Console مي شويم ، يکبار Fix MBR را مي زنيم و اجرا مي کنيم تا MBR را تعمير کند و يکبار هم Fix boot را اجرا مي کنيم تا Partition table را تعمير کند .
اسلاید 12: 3) درايوري را نصب مي کنيم که ويندوز XP آن را نمي شناسد و به همين خاطر بوت نمي شود . چون با آن سازگار نيست اول بايستي بفهميم که نام درايور چيست و چگونه شناخته مي شود . بعد بايستي اين درايور را disable کنيم . ابتدا با دستور listsvc ليست درايورها را مشخص مي کنيم . مثلا نام درايور کارت شبکه ما دراين ليست YukonXP بوده است ، بعد بايستي آن را بصورت زير disable کنيم :Disable YukonXP 4) اگرغير از فايلهاي بوت يکي از فايلهاي ديگر ويندوز مثلا يک فايل .dll يا .sys پاک شده باشد . ويندوز بوت مي شود ولي حين کار مشکل دارد و پيغامي مبني بر عدم وجود آن فايل به ما مي دهد . در اين حالت بايستي از روي CD آن فايل را روي هارد بريزيم. قاعده کلي : فايلهايي که در CD ويندوز در پسوند آنها Line(- )وجود داشته باشد يا خود فايل در CD داخل يک فايل کابينت مثلا ((Driver.cab باشد. براي اينکه آنها را روي هارد بريزيم از دستور Expand استفاده مي کنيم .
اسلاید 13: مثال: فرض کنيد فايل Vmmreg32.dl_ از فولدر windows روي هارد پاک شده است . مي خواهيم آن را برگردانيم چکار کنيم ؟Expand L:i386Vmmreg32.dl_ C:windowsمثال: فرض کنيد فايل modem.sys از مسير system32drivers پاک شده است مي خواهيم آن را بازگردانيم . اين فايل در CD خود Drivers. Cab قرار دارد چکار کنيم ؟Expand L:i386driver.cab –f: modem.sys C:windowssystem32driversاسم و مسير فايل روي CDمقصد روي هاردفايل داخل کابينت را بيرون بکشيم و روي هارد بريزيم
اسلاید 14: آشنايي با سيستم پشتيباني ويندوز XP (Backup) ASR: Automated system recoveryفلاپي ASR :اين فلاپي در واقع براي نوع پشتيبان گيري(Backup) از سيستم شما بکار مي رود . ASR باعث مي شود که در واقع 2 کار انجام شود:1) از درايوي که ويندوز در آن نصب است،تمام فايلها و برنامه هاي آن را پشتيبان گيري مي کند . البته از کل هارد پشتيبان نمي گيرد . به اين ترتيب يک فايل با پسوند .bkf ساخته مي شود . 2) يک فلاپي مي سازد که مي تواند اين فايل bkf را اتوماتيک بخواند و اطلاعات را از روي آن بازگرداند . اين فلاپي به تنهايي ارزشي ندارد يعني اگر فايل bkf را پاک کنيم فلاپي قابل استفاده نيست . کاربرد ASR اينست که تنظيمات ويندوز و همچنين برنامه ها و فايلهايي که در درايو ويندوز نصب شده اند را به وضعيت قبلي برمي گرداند . طرز ساختن فلاپي:برنامه Backup را اجرا مي کنيم با دستور Run: ntbackupبه حالت پيشرفته آن يعني Advance mode مي رويم . آيکون Automated system recovery را مي زنيم . اسم ومسير bkf را از ما مي پرسد که نبايستي فلاپي درايو باشد چون فلاپي به اندازه کافي جا ندارد . پس از اينکه دگمه Finish را مي زنيم شروع به ساخت فايل bkf مي کند . بعد در ادامه از ما يک فلاپي خام و فرمت شده مي خواهد . بدين ترتيب فلاپي را اتوماتيک مي سازد .طرز استفاده از فلاپي:اين فلاپي bootable نيست پس کامپيوتر را با سي دي نصب XP بالا مي آوريم . در ابتداي برنامه Setup کليد F2 را مي زنيم ازما مي خواهد که فلاپي را قرار دهيم تا بتواند اطلاعات را برگرداند يا Restore کند . تذکر : اگر پس از ساخت فلاپي فايل bkf را move يا Rename کنيم باز هم فلاپي قابل استفاده است ، منتها موقع برگرداندن اطلاعات از ما اسم و مسير فايل bkf را مي پرسد که بايد آنها را مشخص کنيم .
اسلاید 15: System Restore به طور اتوماتيک و پيش فرض در ويندوز XP هر زمان برنامه يا درايوري را نصب يا حذف مي کنيم يا همچنين به طور روزانه از تنظيمات ويندوز و اطلاعات درايوهاي مختلف هارد يک Backup ويا image گرفته مي شود . ما نيز هر زمان که خواستيم خودمان به طور دستي يک image مي توانيم از آخرين تنظيمات ويندوز تهيه کنيم با يک نام دلخواه . به اين image دستي Restore point مي گوييم . در آينده هر زمان که خواستيم مي توانيم کامپيوتر را با ويندوز بالا بياوريم و تنظيمات آنها را به وضعيت قبلي باز گردانيم .طرز ساختن Restore point دستي:برنامه System Restore را اجرا مي کنيم و گزينه Create a Restore point را انتخاب مي کنيم . هر زمان تغييراتي در ويندوز ايجاد کرده باشيم ازگزينه Restore my computer to earlier time براي بازگرداندن آن به وضعيت قبلي استفاده مي کنيم . تذکر : اتوماتيک ويندوز به طور روزانه يا هنگام نصب نرم افزارها يک image تهيه مي کند . به طور کلي 12% از فضاي هر داريو براي تهيه image از آن درايو رزرو شده است . مي توان اين خاصيت اتوماتيک را فعال يا غير فعال کرد يا سايز آن را تنظيم کرد . کليک راست روي my computer - properties – برگه System Restoreسيستم Restore ايرادي که دارد اينست که ويندوز بايد بالا بيايد ، سپس بتوانيم اطلاعات را برگردانيم . اگر ويندوز بالا نمي آيد . سيستم را با برنامه خاصي بنام ERD Commander 2005 بالا مي آوريم . اين برنامه خود بخود تمام Restore Point هايي را که در ويندوز ساخته شده اند مي شناسد . مي توانيم هر کدام را که خواستيم برگردانيم .
اسلاید 16: پشتيبان گيري و بازگرداندن فايلها و برنامه ها Backup And Restore انواع Backup در يک نگاه کلي :Normal: همه فايلها را Backup مي گيرد ، بعد از Backup تيک را برمي دارد.Incremental: فايلهايي را Backup مي گيرد که صفت آرشيو آنها تيک داشته باشد. بعد از Backup صفت آرشيو را برمي دارد . Differential: مثل Incremental است ولي بعد از Backup کاري به صفت آرشيو ندارد. Copy: مثل Normal است ولي بعد از Backup به صفت آرشيو کاري ندارد. Daily: فايلها را روزانه Backup مي گيرد يعني فايلهايي که در امروز ساخته شده يا تغيير کرده باشند.
اسلاید 17: سئوال: چگونه Backup دستي بسازيم ؟ Ntbackup انتخاب مي کنيم به قسمت Advanced mode مي رويم. برگه Backup را انتخاب مي کنيم . فولدري را که مي خواهيم از آن Backup تهيه شود ، مثلا my documents را تيک آبي مي زنيم . با دگمه Browse اسم ومسير bkf را مشخص مي کنيم . Backup Start: را کليک مي کنيم و با دگمه Advance مي توانيم نوع Backup مثلا Normal يا غيره را مشخص کنيم. سئوال: چگونه Backup را زمان بندي بسازيم ؟Ntbackup انتخاب مي کنيم به قسمت Advanced mode مي رويم.برگه jobs Schedule را بازمي کنيم دگمه Add job را مي زنيم . در يک ويزارد مشخصات Backup مثلا اينکه درچه فولدري Backup گرفته شود يا اسم و مسير bkf را مشخص مي کنيد . معمولا گزينه 2 يعني Backup selected files Drives …. را انتخاب مي کنيم . روي دگمه Schedule Set کليک مي کنيم و زمان بندي را انجام مي دهيم . مثلا once يعني فقط يکبار يا Weekly يعني هفته اي يکبار. از ما يک نام کاربري(user name) و رمز مي پرسد اين کاربر بايستي :اول: حتما داراي رمز باشد دوم: عضو گروه Administrators يا Backup operators باشد تا اختيار لازم براي انجام Backup را داشته باشد سوم: قبل از زمانيکه Schedule کرده ايم به سيستم Login کرده باشيم . وقتي Backup را اين گونه Schedule کرده باشيم در قسمت کنترل پنل – Task Schedule نمايش مي يابد. اگر اين Backup نتواند در زمان مربوطه اجرا شود و با Error مواجه شود در ستون Status دليل آن نوشته مي شود . سئوال : منظور از خاصيت Volume shadow جيست ؟اگر بخواهيم فايلهايي را Backup بگيريم که در عين حال اين فايلها در يک برنامه اي باز يا در حال استفاده هستند . احتياج داريم که اين خاصيت را فعال داشته باشيم . مثلا يک سري فايلهاي تصويري را مي خواهيم Backup بگيريم که درعين حال در نرم افزار فتوشاپ باز هستند يا يک سري فايل mdb که درحال اجرا در Access هستند . چک باکس Disable …. اين خاصيت را غير فعال مي کند .
اسلاید 18: سئوال : منظور از System State چيست ؟اگر System State را تيک بزنيم تا از آن Backup گرفته شود باعث مي شود که موارد زير اتوماتيک Backup گرفته شود . 1. فايلهاي بوت ويندوز 2. رجيستري و تنظيمات آن 3. کامپوننت Com+ : اين کامپوننت يک کامپوننت الزامي است براي اينکه ويندوز بتواند برنامه هاي کاربردي که تحت ويژوال استوديو مانند VB و VB.Net را نوشته شده اند را اجرا کند . 4. در DC علاوه بر موارد فوق از Active directory و اطلاعات داخل آن هم Backup گرفته مي شود . تذکر: اگر بخواهيم که فايل bkf را که قبلا ساخته و Backup گرفته ايم ، برگردانيم بايد گزينه Restore and manage media و سپس فايل bkf را انتخاب کنيم ودر حالت Original Location عمل Restore را اجرا کنيم . گزينه Original Location باعث مي شود فايلها درست در محل اصلي خودشان برگردند .
اسلاید 19: برنامه ERD Commander 2005اين برنامه بصورت يک سي دي bootable است ، که مي تواند يک کامپيوتر را از روي سي دي boot کند . پس از بوت شدن حين بالا آمدن ويندوزهاي نصب شده روي هارد را مي شناسد و ليست مي کند . ويندوزي که مي خواهيم تعمير شود انتخاب مي کنيم ، به اين ترتيب محيط برنامه ظاهر مي شود و در قسمت Start و System Tools ابزارهايي را براي تعمير ويندوز در اختيار ما قرار مي دهد . تذکر: اين برنامه مي تواند ويندوز NT به بالا را تعمير کند و اکثر ابزارهاي داخل System Tools روي NT به بالا مي توانند تاثير داشته باشند . براي اجراي برنامه به صورت زير عمل مي کنيم : کامپيوتر را از روي سي دي بوت مي کنيم . بايستي برنامه را Active يا فعال کنيم براي اين منظور بايستي از روي سي دي در داخل شاخه Crack فايل Licssg.txt را انتخاب و وارد کنيم . ليست ويندوزهاي روي هارد را نشان مي دهد که ويندوزي را که مي خواهيم تعمير شود انتخاب مي کنيم .برنامه سعي مي کند اتوماتيک کارت شبکه را بشناسد و يک IP اتوماتيک به آن نسبت دهد
اسلاید 20: برنامه ERD Commander 2005ابزار Locksmithاگر يک کاربر از کاربرهاي موجود در ويندوز XP رمز آنرا فراموش کرده باشيم ، بخصوص Administrator اين ابزار اجازه مي دهد که رمز او را به دلخواه عوض کنيم ، بدون اينکه رمز قديمي آن را از ما بپرسد . گاهي اوقات هم در ويندوز به دلايلي يک کاربر مثل Administrator قفل مي شود ، يعني نمي تواند به سيستم Login کند ، با اين ابزار مي تواند آن را از حالت قفل خارج کنيم . ابزار Disk Wipe اين ابزار اطلاعات و فايلهاي کل هارد يا يک درايو مثلا G: را کاملا و بطور قطعي پاک مي کند ، يعني فايلها را پاک مي کند بعد در سکتورهاي خالي آنها روي هارد يک سري داده هايي را Overwrite مي کند ، پاک مي کند و دوباره اين کار را انجام مي دهد . البته به دلخواه کاربر از 1 تا 4 مرتبه اين کار را انجام مي دهد . بدين ترتيب فايلها قابل بازگشت نيستند . ابزار File Restore اين ابزار اجازه مي دهد فايلهايي را که از طريق ويندوز حذف قطعي کرده ايم ، يعني Shift+Del زده ايم را باز مي گرداند . ابتدا فايلها را جستجو مي کنيم ، ليست فايلهاي پاک شده را نشان مي دهد ممکن است در جلوي يک فايل عبارت Likely را بنويسد ، يعني احتمالا با درصد بالا مي تواند بازگرداند ولي اگر Unlikely را بنويسد ، يعني درصد موفقيت پايين است .ابزار System Restore اين ابزار اگر قبلا در ويندوز با دستور System Restore از تنظيمات آن Image تهيه کرده باشيم ، حالا ويندوز بوت نمي شود ديگر آن Image بدرد نمي خورد . مگر اينکه از طريق برنامه ERD ابزار System Restore را اجرا کنيم اين ابزار Image هايي که قبلا در ويندوز ساخته شده اند را مي شناسد و با انتخاب آنها ويندوز را به وضعيت قبلي برمي گرداند . ابزار Hotfix Uninstall زمانيکه براي ويندوز يک Hot fix يا Patch file نصب کنيم ، مثلا براي اينکه جلوي Reset کامپيوتر در اينترنت را بگيرد اما اين Patch فايل بجاي اينکه وضعيت ويندوز را بهتر کند ، چون با آن سازگار نيست باعث شده است ويندوز بوت نشود ، در اين حالت برنامه ERD را اجرا مي کنيم و با استفاده از اين ابزار آن را از روي سيستم حذف مي کنيم . ابزار System File Repair در ويندوز اگر فايلهاي dll پاک شده باشند اين ابزار فايلهاي dll پاک شده را باز مي گرداند و دوباره سرجاي خود مي گذارد ، هميشه در ويندوز فولدري بنام dll cache وجود دارد که يک نسخه از فايلهاي dll ، داخل آن کپي شده و وجود دارد . اين ابزار فايلهاي dll را از فولدر dll cache مي خواند و به فولدر اصلي ويندوز کپي مي کند.سئوال: اگر درايوري را مثلا براي مودم نصب کرديم ، باعث شده است که ويندوز بوت نشود . چگونه با برنامه ERD مشکل را حل کنيم ؟کامپيوتر را از روي سي دي ERD بالا مي آوريم ، ويندوز خراب را انتخاب مي کنيم و دستور زير را اجرا مي کنيم . Start – Administrative Tools – Service and Driver Manager سپس درايوري که موجب اشکال شده است را انتخاب و آنرا Disable مي کنيم ، درايورها در شاخه System32 روي هارد قرار دارند . تذکر: در اين برنامه اگر Start – Console را اجرا کنيم مي توانيم از دستورات خط فرماني مثل IPConfig و Ping استفاده کنيم .
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.