بکارگیری مشارکتی مدیریت تلفیقی تولید و آفات، توانمندسازی جوامع محلی برای کشت بوم ها و کاهش آلاینده های کشاورزی
اسلاید 1: بکارگيري مشارکتي مديريت تلفيقي توليد و آفات، توانمندسازي جوامع محلي براي کشت بومها و کاهش آلايندههاي کشاورزيطرحي مشترک بينبرنامه کمکهاي کوچک تسهيلات جهاني محيط زيست/ برنامه عمران ملل متحد (UNDP/GEF/SGP) انجمن توسعه پايدار کشاورزان دشت گرمسار FASDموسسه توسعه پايدار و محيط زيست CENESTA
اسلاید 2:
اسلاید 3: مقدمهشروع طرح از تابستان 1380محصولات هدف: گندم و جو (کنترل تلفيقي آفت سن) خيار گلخانهاي (کنترل تلفيقي آفات و بيماريها)
اسلاید 4:
اسلاید 5: شاخصهاي موفقيت– 1 حذف کامل سموم شيميايي در توليد خيار گلخانهاي در گلخانة پايلوتکاهش 50 تا 60 درصدي کودهاي شيميايي در توليد خيار گلخانهاي در گلخانه پايلوتکاهش چشمگير مصرف آب در توليد خيار گلخانهايکاهش بروز آفات و بيماريها نسبت به گلخانههاي شاهدعدم مصرف سم براي سن گندم توسط کشاورزان پيشرو به علت شناخت کامل کشاورزان از مراحل زندگي و نحوه خسارت آفت و نظارت دقيق و مستمر تراکم جمعيت آفتکاهش چشمگير خسارت سن گندم به علت کشت و برداشت زودهنگام محصول در قالب کنترل زراعي مديريت تلفيقي آفتتوليد کمپوست از ضايعات دامي و کشاورزي توسط تعدادي از کشاورزان پيشرو
اسلاید 6:
اسلاید 7:
اسلاید 8:
اسلاید 9: شاخصهاي موفقيت– 2 ساختن آزمايشگاه توسط خود کشاورزان مراجعه ساير کشاورزان و گلخانهداران به کشاورزان پيشرو جهت بهرهبرداري از نتايج طرحاستقبال کارشناسان دولتي منطقه در استفاده و بسط برخي نتايج حاصل از توليد خيار گلخانهاي تنظيم گزارشهاي جامع و مصور از فعاليتهاي انجام شده در رابطه با سن گندم و توليد خيار گلخانهاي توسط خود کشاورزانتهيه آرشيو عکسهاي ديجيتالي از مراحل مختلف پيشرفت کار توسط خود کشاورزان تهيه خبر و مقاله براي مطبوعات توسط خود کشاورزان در مورد کاهش مصرف کود و سم در توليد محصولات زراعي و گلخانهايشرکت کشاورزان در بحثهاي کارشناسي توسعه غذاي سالم با مسئولاننتايج آزمايش هاي تعيين باقيمانده سموم توسط آزمايشگاه آناليز دستگاهي دانشکده علوم دانشگاه تهران از نمونههاي خيار توليد شده در گلخانه پيشگام
اسلاید 10: شاخص هاي موفقيت– 3توانمند شدن کشاورزان در زمينه هاي: مشاهده، تحقيق و تحليل داده ها گزارشگري؛ طرح نويسي؛ تحليل تجربه ها و ارائه آنها؛ ياد گيري از طريق عمل؛ تصميم گيري عقلائي در مراحل کاشت، داشت و برداشت؛ کاربرد رايانه در زمينه هاي تهيه گزارش، استفاده مؤثر از اينترنت و پست الکتروني و ارائه مطالب با نرم افزار PowerPointعکاسي از نزديک (کلوس آپ)سفر علمي به خارج براي يادگيري کشت ارگانيک و حاکميت غذائي
اسلاید 11:
اسلاید 12: مشکلات– 1 نداشتن امکانات مشاهده و بررسي دقيق (دوربين و بينوکولر و ...)؛نداشتن امكانات و تجهيزات لازم جهت نگهداري و پرورش زنبورهاي انگل (پارازيت) سن گندم؛مفقود شدن مستندات ثبت شده ميداني کشاورزان گروه توسط تسهيلگران وقت طرح؛عوض شدن تسهيلگر فني طرح و معلق ماندن طرح به مدت 6 ماه؛توجيه نبودن جامعه محلي به نحوه مشارکت مالي در طرح هاي اين چنيني؛عوض شدن چارچوب منطقي طرح به دليل داشتن اشکالات اساسي در اجرا؛ايجاد حس بياعتمادي و كمرنگ شدن علاقه كشاورزان به ادامه طرح به دليل برخورد تسهيلگران قبلي و وقفه ايجاد شده؛
اسلاید 13:
اسلاید 14: مشکلات– 2 عقب افتادن زمان كشت به علت:ايجاد مزاحمت و جلوگيري از شروع كشت و كار گلخانه توسط يكي از شركاء زمين گروه مشاعي قدس و دير آماده شدن مقدمات كار؛شرايط جوي نامناسب و سرماي شديد هوا در زمان آماده سازي بسترها؛سبز نكردن بخش عمدهاي از بذرهاي خريداري شده توسط كشاورزان از فروشندگان بومي و معطلي زياد جهت جايگزين نمودن آنها؛حمله موش به بذرهاي كشتشده در گلدانهاي نشاء و از بين بردن حدود 70 درصد آنها و نياز به تهيه مجدد بذر و واكاري;پر کردن فرمهاي متعدد طرح توسط کارشناسان طرح،عدم وجود مراکز کنترل کيفي و ابزارهاي آزمايشگاهي لازم جهت تعيين باقيمانده سموم در اين مراکزکمبود يا فقدان نهادههاي بيولوژيک، آلي و طبيعي براي کنترل آفات و تغذيه صحيح گياه و دشواري تهيه آنهاعدم وجود يک نظام اطلاعرساني منسجم از فعاليتهاي مختلف علمي، پژوهشي، ترويجي انجام شده و نيز شرکتها و موسسات فعال در اين زمينه
اسلاید 15:
اسلاید 16: درسهاي آموخته شدهاهميت توانمند شدن کشاورزان در مديريت و کنترل همه مراحل تصميم گيري، توليد سالم و حاکميت غذائياهميت توانمند شدن کشاورزان در استفاده از ابزارهاي مستند سازي و برخورداري آنها از ابزارهاي مناسب براي اين منظوراهميت خودکفايي و خودباوري کشاورزان در حفظ و بکارگيري مستندات و دستاوردهااهميت مشارکت کشاورزان در همه سطوح علمي و عملي
اسلاید 17:
اسلاید 18: پيشنهادها و برنامههاي آيندهاصلاح نواقص و مشکلات موجود حرکت به سمت حذف کامل کودهاي شيميايي و جايگزين نمودن کودهاي آلي و بيولوژيکبسط، تعميم و آموزش آموختهها به ساير بهرهبران و گلخانهدارانايجاد بسترهاي فرهنگي و متوجه کردن مصرفکنندگان و توليدکنندگان به رعايت استانداردهاي سلامت محصولتهيه و توليد حشرات مفيد توسط کشاورزان و بکارگيري صحيح آنها در کنترل تلفيقي آفات گلخانهاي نفوذ در بازارهاي ملي و بين المللي و آموزش مصرف کنندگان و کشاورزان به اصول توليد و مصرف سالم، طبيعي و آلي با نرخ مناسبايجاد ارتباط با کشاورزان مناطق مختلف کشور و جهان براي يادگيري متقابل از تجربه هاثبت تشکل کشاورزان و بسط آن
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.