بیماری‌هاپزشکی و سلامت

بیماری نیوکاسل

صفحه 1:

صفحه 2:
۵ Ce ‏-ممل اثر دستگاه تنفس و گوارش و کاها"‎ 390 -تماه كونه هاى يرندكان حساس مى باشند

صفحه 3:
ذر حال حاضر در تمام دنيا شايع است

صفحه 4:
Serene ‏تعداد 5 ا‎ DESC ers oy CTY WeSC] ‏ا‎ CU SWa) SL OsS3) ا ‎eal ek Aro‏ تایه ‎SES Laws toll eid tol wii) Wm) i sea)‏ ۱۵ تعداد کانون نیوکاسل+۱ کانون در سال ۹۲- نرم تلفات*۵

صفحه 5:
لك ما :Mild conjunctivitis Virus shed in ocular secretions for 4-7 days - Avoid contact with avian species during this time -

صفحه 6:

صفحه 7:
مدفوع(خوردن بتر الود نا دان ۱0 هوا (ذرات معلق در سالن) انسان- بیشترین و اصلی ترین نقش را در انتقال دارد پرندگان وحشی وس لاشة هاى كشتاركاهى

صفحه 8:
0 = ناله كردن. تنفس نامنظم و مشكل با دهان باز كز كردن و كم شدن تحرك. از دست دادن اشتهاء افزايش 3 در مراحل اولیه و ال ا 0 تغییر جهت و چرخش و برگشت سر به پشت يا به زیر شکم؛ ‎aaryy‏ ا ا ا ‎ae eee eS‏ و و گاهی به صددرصد می رسد.

صفحه 9:
-فرم مزمن بيمارى به علت شباهت زياد علائم ‎re‏ ‏بیماری های تتفسی اشتباه می شود. . وقتی که نشانه های تتفضسی مربوط به بخش پاننی ۲ ۳ تفس باشد (نفس نفس زدن شدید) بای به ۳2 مهم )7 ۱ ‎MCS ee ene ced‏ ام

صفحه 10:

صفحه 11:

صفحه 12:

صفحه 13:

صفحه 14:

صفحه 15:

صفحه 16:

صفحه 17:

صفحه 18:

صفحه 19:

صفحه 20:
Cornell University/PIADC

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:

صفحه 25:

صفحه 26:

صفحه 27:

صفحه 28:

صفحه 29:

صفحه 30:
Cornell University/PIADC

صفحه 31:

صفحه 32:

صفحه 33:

صفحه 34:

صفحه 35:
لت ue form: Haemorrhage in the mucosa of the trachea’ ‏ی را‎ ete ‏00س 625:15 1مععق‎

صفحه 36:
- دور نگه داشتن ی یی عا ‎‘i‏ 8 ‎Cone‏ ‏-رعا 5 يت اصول ث صول بهداشتى -وا ‎٠.‏ ‏كسيناسيون

صفحه 37:
‎nee eae me TP‏ ال پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل هدف باشد باید با مدیریت بهداشت و واکسیناسیون در کنار یکدیگر به مورد اجرا گذاشته شود.

صفحه 38:
me re =e San ‏واحد‎ 0

صفحه 39:
eer ees eae 2 , ‏يد مد‎ شود. 5 ‎BSCE area‏ ی عوض و ضدعفونی شده باشد. ۳- جوجه های یکروزه باید از مراکز مطمئن و تأیید ‎as ee)‏ ا ‎ee eS‏

صفحه 40:
مت - از ورود هر نوع وسیله نقلیه به مزرعه پیش 3 كامل آن جلوكيرى شود. : ۳5 ‏مرخ هایی که تلف شده اند. باید به دقت‎ - a) ‏آلودگی محیط اطراف سوزانده و نابود شوند.‎

صفحه 41:
1- سالن هاى يرورش مرع بايد بيش از ربختن ” ‎ee‏ 3 ۷- باید از مواد ضدعفونی ‎eee‏ ‏ها و حتى الامكان در كذركاه هاى مزرعه استفاده شو

صفحه 42:
موارد زیر باید رعایت شوند: ‎eS ERO eee ee eee acre‏ ۰ كارخانه در زمان هاى مختلف به خصوص در زمان شيوع بيمارى 2

صفحه 43:
© روز اول ويتابرون أسيرى يا اشاميدتى ‘ کح رل رد دو کانه * ربوز 3 واكسن لاسوتا آشاميدنى ل * روز)© لاسوتا آشاميدنى © تكرار لاسوتا در صورت لزوم و مشورت با داميزرشئك

صفحه 44:
اا ل 1 © تزريق تك يا دوكانه (همزمان با جشمى) 3 75 OS ISS) EM eee TESTS ‏رح‎ ‎(Ks ‏هست والا لاسوتای‎ و و

صفحه 45:
0 ‏ایس‎ Avs) sialic ۵ ‏ل كل‎ . ‏ظروف محتوى واكسن نبايد در معرض مستقيم نور آفتاب قرار گیرن"‎ -4 5 9199 ‏ظروفى كه در أنها واكسن مى ريزند نبايد ” تا 5 روز قبل از آن ب8‎ -5 REL ‏کته اخسته شاه‎ 0 ‏ا ل‎ ay re مر زا ‎Eee‏ الي طیور غیر سالم و بیماری خودداری گردد 0 ‎Oe Poe Ore an toe Car ae em Com Ever Os Ty‏ 1 ا 00 2 0 ‏ا ا ا‎ ir Ey

صفحه 46:
كك ديلاتور و ‎PV KAY Sy‏ ۰ هگزین-منتوفورت و آنروپلاس) دست كارى جيره استفاده از ضد ل ا مثل دسپاداک

بیماری نیوکاسل یكی از این بیماری های مهم و خطرناكبیماری عفونی و واگیردار استعامل ویروسمحل اثر دستگاه تنفس و گوارش و گاهااعصاب -تمام گونه های پرندگان حساس می باشند تاریخچه بیماری 90سال پیش در جاوه اندونزی و شهر نیوکاسل انگلیس 77سال پیش در ایران( 1323هجری شمسی) در حال حاضر در تمام دنیا شایع است وضعیت بیماری در استان تعداد کانون بیماری در سال(449.........92تعداد جوجه ریزی)25000000 تعداد کانون در سال (336...................93تعداد جوجه ریزی)25500000 تعداد کانون در سال 123.....................94تعداد جوجه ریزی200000009 تعداد کانون نیوکاسل 60کانون در سال -94نرم تلفات %24 تعداد کانون نیوکاسل 114کانون درسال -93نرم تلفات%20 تعداد کانون نیوکاسل 16کانون در سال -92نرم تلفات%50 In Human :Mild conjunctivitis Virus shed in ocular secretions for 4-7 days – Avoid contact with avian species during this time – راه انتشار ترشحات چشم و بینیی(تماس مستقیم پرنده بیمار با سالم) مدفوع(خوردن بستر آلوده یا دان آلوده) هوا (ذرات معلق در سالن) انسان -بیشترین و اصلی ترین نقش را در انتقال دارد پرندگان وحشی موش الشه های کشتارگاهی نشانه های بیماری در جوجه ها و مرغ های جوان سرفه و خرخر كردن و گاهی صدای شبیه به سوت كشیدن ،ناله كردن ،تنفس نامنظم و مشكل با دهان باز، كز كردن و كم شدن تحرك ،از دست دادن اشتها ،افزایش تشنگی در مراحل اولیه و فلج نسبی یا كامل ،لرزش عضالت، تغییر جهت و چرخش و برگشت سر به پشت یا به زیر شكم، دور خود چرخیدن ،ملق زدن و مرگ و میر در این جوجه ها فوق العاده باال بوده و گاهی به صددرصد می رسد. تشخیص بیماری فرم حاد تا حدی از روی نشانه های كلینیكی وکالبدگشاییفرم مزمن بیماری به علت شباهت زیاد عالئم آن با سایربیماری های تنفسی اشتباه می شود. وقتی كه نشانه های تنفسی مربوط به بخش پائینی دستگاه تنفس باشد (نفس نفس زدن شدید) باید به بیماری نیوكاسل مظنون شد. سرعت انتشار بیماری نیوكاسل بهترین راهنما Fig. 2. CA 1083–infected commercial turkey. Piacenti A M et al. Vet Pathol 2006;43:168-178 Copyright © by American College of Veterinary Pathologists Fig. 1. Paresis; SPF turkey inoculated with Iowa 1519 isolate. Piacenti A M et al. Vet Pathol 2006;43:168-178 Copyright © by American College of Veterinary Pathologists Fig. 3. Pancreas; commercial turkey inoculated with CA 1083 isolate; 12 dpi. Piacenti A M et al. Vet Pathol 2006;43:168-178 Copyright © by American College of Veterinary Pathologists ND NCD. Acute form: Haemorrhage in the mucosa of the trachea (upper), large intestine, particularly caecal tonsils (middle), .proventriculus (bottom) and gizzard راه های پیشگیری و كنترل بیماری نیوكاسل دور نگه داشتن طیور از ویروس عاملبیماری (مثل قرنطینه) رعایت اصول بهداشتی-واکسیناسیون راه های پیشگیری و كنترل بیماری نیوكاسل -ادامه درمان بیماری ،در درجه آخر اهمیت قرار دارد. این كار نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه نیست ،بلكه موفقیت آن نیز بسیار كم است .با كاهش امكان تماس ویروس بیماری و یا ورود آن به محیط پرورش می توان از شیوع این بیماری جلوگیر]ی كرد .به طوركلی اگر پیشگیری و كنترل بیماری نیوكاسل هدف باشد ،باید با مدیریت بهداشت و واكسیناسیون در كنار یكدیگر به مورد اجرا گذاشته شود. پیشگیری از طریق مدیریت و بهداشت الف -جوجه كشی: سعی در خرید بهترین جوجه از نزدیکترین واحد مرغ مادر(کنسلی) پیشگیری از طریق مدیریت و بهداشت ب -مرغداری -1از ورود هر نوع پرنده ای به آشیانه جلوگیری شود. -2هنگام ورود كارگران به آشیانه ،باید لباس آنها عوض و ضدعفونی شده باشد. -3جوجه های یكروزه باید از مراكز مطمئن و تأیید شده از سوی كارشناسان خریداری شوند. ادامه بهداشت • -4از ورود هر نوع وسیله نقلیه به مزرعه پیش از ضدعفونی كامل آن جلوگیری شود. -5مرغ هایی كه تلف شده اند ،باید به دقت كامل و بدون آلودگی محیط اطراف سوزانده و نابود شوند. ادامه بهداشت • -6سالن های پرورش مرغ باید پیش از ریختن جوجه، شستشو و ض]دعفونی شوند. -7باید از مواد ضدعفونی كننده و آهك در جلوی آشیانه ها و حتی االمكان در گذرگاه های مزرعه استفاده شود. پیشگیری از طریق مدیریت و بهداشت ج -كشتارگاه ،كارخانه تولید فرآورده های طیور و بسته بندی: موارد زیر باید رعایت شوند: ضدعفونی ،شستشو و تمیز كردن وسایل ،لوازم و محیط كشتارگاه طیور و كارخانه در زمان های مختلف به خصوص در زمان شیوع بیماری الزم است. برنامه واکسیناسیون -منطقه کانونی • روز اول ویتابرون اسپری یا آشامیدنی • روز 5-6ب 1چشمی و تزMریق واکسن روغنی تک یا دوگانه • رMوز 13 Mواکسن السوتا آشامیدنی • روز 16گامبورو اشامیدنی • روز 21السوتا آشامیدنی • تکرار السوتا در صورت لزوم و مشورت با دامپزشک برنامه واکMسیناسیون -منطقه متوسط • 5-3روزMگی ویتابرون چشمی • تزریق تک یا دوگانه (همزمان با چشمی) • 13رMوزگی برونشیت و السوتا(اگر در منطقه برMونشیت هست واال السوتای تنها) • 17روزگی گامبور آشامیدنی • 21رMوزگی السوتا اشامیدنی برای اینكه واكسیناسیون بر علیه بیماری نیوكاسل مؤثر و دارای نتیجه مطلوب باشد رعایت نكات زیر الزامی می باشد: -1سعی شود طیور همسن پرورش داده و همزمان واكسینه نمود. -2فاصله بین دو واكسیناسیون حداقل یك هفته باشد. -3واكسن تازه باشد و در نگهداری و حمل و نقل آن رعایت دستورات كارخانه سازنده به عمل آید( .در دمای یخچال های معمولی نگهداری شود و هنگام حمل و نقل در ظروف سر بسته محتوی یخ باشد). -4ظروف محتوی واكسن نباید در معرض مستقیم نور آفتاب قرار گیرند. -5ظروفی كه در آنها واكسن می ریزند نباید 3تا 4روز قبل از آن به مواد ضدعفونی كننده آغشته شده باشند. -6برای رقیق نمودن واكسن و یا مصرف آن به فرم خوراكی نباید از آبهای كلردار یا محتوی سایر مواد ضدعفونی كننده استفاده گردد. -7گله ای كه مورد واكسیناسیون قرار می گیرد كام ً ال سالم باشد و از واكسینه نمودن طیور غیر سالم و بیماری خودداری گردد. -8بالفاصله بعد از واكسناسیون به مدت 24-48ساعت همواره با اب می باید آنتی بیوتیك داد و دمای سالن را بین 2تا 3درجه سانتیگراد باال برد. -9واكسن آماده شده را حداكثر در ظروف به مدت 1-2ساعت می باید مصرف نمود درمان افزایش 2-3درجه دمMای سالن کاهش استرس مدیریتی،محیطی و تغذیه ای ترکیبات اشتها آور برونکو دیالتور و موکوالیتیک(منتول -برم هگزین-منتوفورت و آئروپالس) دست کاری جیره آنتی بیوتیک استفاده از ضد عفونی ها بصورت اسپری مثل دسپاداک

62,000 تومان