تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 2: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF
اسلاید 3: مـقدمه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و دام است عامل بیماری ویروسی از خانواده بانیاویریدا ((Bunyavardae و جنس نایروویروس (Nairovirus)است مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای 56 درجه سانتی گراد به مدت 30 دقیقه از بین می ورد در خون به مدت 10 روز در دمای 40 درجه مقاومت میکند ویروس در برابر ضد عفونی کنندها خصوصآ ترکیبات اسیدی مقاومت ندارد بنابراین در محیط اسیدی ایجاد شده پس از جمود نعشی در گوشت از بین می رود
اسلاید 4: تـاریخچه بیـماریاولین بار درسال1944- 1945ابتلای 200 نفر در شبه جزیره کریمه در اوکراین(اتحاد جماهیر شوروی سابق) 1956 کشف علائم مشابه در کشور کنگو (زئیرZair) در قاره آفریقا درایران،اولین بار در سال 1978 در مطالعه بر روی کنه های جدا شده از دام هاامروزه در اکثر کشور های همسایه ایران مثل عراق، پاکستان،افغانستان،ترکیه،کشورهای عربی و...بیماری شایع می باشد درایران طی چند سال اخیردراستانهای خوزستان،بوشهر،چهارمحال بختیاری، سیستان و بلوچستان،آذربایجان غربی،یزد،کرمان،تهران،اصفهان و فارس گزارش شده است
اسلاید 5: انتقال به دام انتقال از طریق گزش کنه ای از گونه هیالوما (هرکنه ماده در هر دوره تخم گذاری 2تا 8 هزار تخم تولید می کند)انتقال ازطریق نیش حشراتانتقال ازطریق تماس باخون یا ترشحات مبتلایان
اسلاید 6: انتقال به انسانانتقال از طریق گزش کنه آلودهازطریق له کردن کنهتماس مستقیم با لاشه گوشت ،خون،ترشحات وبافتهای آلودهتماس باترشحات ،خون وتنفس افراد مبتلاتنفس در تماس با دامهای آلوده
اسلاید 7: مخزن بیماریمهرداران کوچک:موش،خرگوش،سنجاب،جوجه تیغی و .......دامهایی که دارای عامل بیماری cchf هستندپرندگانی که حامل کنه میباشندحشرات نیز با تغذیه از خون آلوده به cchf
اسلاید 8: چرخه بیماری
اسلاید 9:
اسلاید 10: گروههای در معرض خطر همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند.گروه پر خطر شامل:دامداران ،چوبداراندامپزشکان وکارکنان دامپزشکی سلاخان ، قصابان وکارکنان کشتارگاهپزشکان ،پرستاران،بهیاران وکارکنان بیمارستانکارکنان رستورانها وکبابی ها
اسلاید 11: دوره کمون بیماری در دام 3تا 12 روز درانسان 3 تا 9روز
اسلاید 12: علائم بیماری در دامدامها بندرت علائم کلینیکی نشان می دهند در اثر عفونت خونی تب به مدت یک هفته در دام دوام می یابد و پس از آن دام به عنوان ناقل بیماری ویروس را از خود دفع میکندگهگاهی در حالت حاد در مخاطات پر خونی یا خون ریزی دیده می شود
اسلاید 13: علائم بیماری در انسان تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد، دل درد تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی علائم خونریزی از روز 3تا 6 شروع میشود
اسلاید 14:
اسلاید 15: خونریزی در مخاط ،خط زیر بغل،محل های تزریقخونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم و...
اسلاید 16: پیشگیری ازبیماری در دامبهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنه هاسمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه هاجمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداریپاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کنهعدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنندسم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت 14 روز
اسلاید 17: پیشگیری بیماری در انسانجدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دامخودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دامخودداری از کشتار دام در محلهای غیر مجاز تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال وسپس استفاده رعایت اصول ایمنی درموقع تماس باگوشت تازه،جگروسایرآلایش دام
اسلاید 18: پیشگیری از بیماری در انسان روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدت دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک)روشهای حفاظت شخصی از گزش کنه و حشراتخودداری از رفت و آمد در محلهای کشتار غیر مجازاجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته ، نگهداری جگر ، قلب ، کلیه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آنآموزش افراد در معرض خطرواطلاع رسانی عمومی
اسلاید 19: آموزش دامداران و افراد مرتبط
اسلاید 20: سمپاشی بدن و جایگاه دام
اسلاید 21:
اسلاید 22:
اسلاید 23:
اسلاید 24:
اسلاید 25: انتقال از طریق کشتار غیر مجاز
اسلاید 26: با آرزوی سلامتی روزافزون شماگردآورنده:دکترفرهاد کیانیکارشناس آموزش وترویج
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.