tab

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تب”

تب

اسلاید 1: تب

اسلاید 2: هیپر ترمی (تب( اولین آژیر خطر سیستم بدن هنگام مواجهه با عفونتمکانیسم بدن براى حفظ خود در مقابل عفونت و آسیب هاى ناشی از آندر دماى بالاى بدن عملكرد باكترى ها و ویروس ها جهت انتشار و تكثیر بسیار سخت تر خواهد شدبه این ترتیب بدن مى تواند طول مدت بیمارى را كاهش دهد مطالب ذكر شده به این معنا نیست كه كنترلى بر روى دماى ایجاد شده، انجام نپذیرد

اسلاید 3: همیشه دماى بالاى بدن نشان دهنده تب نیست. وضعیت جسمانى افراد در این تشخیص مؤثر است. درجه حرارت طبیعی بدن در طی روز تغییر می کند. دمای بدن صبح ها پایین تر و عصرها بالاتر است.  اگرچه بیشتر افراد 37 درجه را مناسب می دانند، ولی دمای بدن شما ممکن است یک درجه یا بیشتر فرق کند. عواملی مثل عادت ماهانه در خانم ها یا انجام ورزش های سنگین و نوع غذاى مصرفى، میزان پوشش، هیجانات عصبى روی دمای بدن موثرند.دماى بدن كودكان معمولاً بالاتر از افراد بزرگسال است

اسلاید 4: هنگامى كه دماى بدن شما بین 37/5 تا 38 درجه سانتیگراد باشد، شما در آستانه بروز تب هستید در صورتى كه این میزان به بالاتر از38 درجه سانتیگراد یا 100درجه فارنهایت برسد، تب پدیده آمده است؛ تب به خودى خود بیمارى نیست

اسلاید 5: افزایش دمای ایجاد شده باید کنترل شود حال بیمار و روند افزایش دما را بررسى كنید.در صورتى كه دما همواره در حال افزایش بوده و این روند امكان وقوع خطر تشنج را به همراه داشته باشد، پیش از ایجاد چنین مشكلى مى بایست اقدامات اولیه براى كاهش آن صورت گیرد. این موضوع در مورد كودكان از اهمیت ویژه اى برخوردار است.

اسلاید 6: در همین راستا به نكات زیر نیز توجه كنید: در طول دوره تب به میزان زیادى در روز مایعات بنوشید. تنها نوشیدن آب، مورد نظر نیست بلكه مایعات دیگر همچون آبمیوه، چاى و شیر نیز همان تأثیر را دارا هستند. همچنین مایعاتى مانند آب سبزیجات  سرشار از ویتامین ها  و مواد معدنى مختلف هستند که هم براى مبارزه با تب و هم جهت تقویت بدن مفیدند.

اسلاید 7: به منظور كاهش دماى بدن از كمپرس ولرم و یا سرد استفاده كنید. كمپرس هاى مرطوب به كاهش دماى بدن كمك مى كنند. پیش از این تصور بر این بود كه براى پائین آوردن تب حتماً مى بایست از كمپرس آب یخ استفاده شود ولى امروزه متخصصان بر این عقیده اند كه كمپرس ولرم بر روى پیشانى، كمر و قسمت نرم ساق پا نیز همان تأثیر كمپرس سرد را داراست

اسلاید 8: توجه: كاربرد كمپرس یخ هنگام بروز تب نیز از جمله اقدامات رد شده است، زیرا به این ترتیب سرماى زیاد سبب منقبض شدن رگ هاى خونى پوست و کاهش گردش خون سطحی و در نتیجه افزایش بیشتر دماى داخلى بدن میشود.از انجام كارهایى كه دماى بدن را بیشتر بالا مى برد بپرهیزید. از پوشیدن لباس هاى زیاد، استراحت در كنار منبع گرما زایى همچون بخارى، شومینه و استفاده از رواندازهاى ضخیم خودداری کنیداتاق را زیاد گرم نكنید. به توصیه برخى از پزشكان، دماى مناسب براى فضایى كه بیمار تب دار در آن به سر مى برد، 18 درجه سانتیگراد یا 65 درجه فارنهایت است. گرماى زیاد دماى بدن را نیز افزایش مى دهد.

اسلاید 9: Fever of unknown originتب‌ با منشأ نامشخص‌بعضی اوقات نمی توان علت تب را مشخص کرد. اگر دمای بدن شما بیش از سه هفته 38/3 درجه سانتیگراد یا بیشتر در حداقل‌ 4 بار گرفتن‌ درجه‌ حرارت‌ طي‌ يك‌ دوره‌ 14 روزه‌ كه‌ براي‌ آن‌ هيچ‌ علت‌ مشخصي‌ پيدا نشده‌ باشد و پزشک نتوانست علت تب را تعیین کند، در این صورت تب شما با علت نامعلوم است.   علايم‌ شايع‌: تب‌ براي‌ حداقل‌ دو هفته‌ (با دماسنج‌ مقعدي‌). این تب‌ ممكن‌ است‌ متناوب‌ باشد.

اسلاید 10: دلایل بروز تب با منشا نامعلوم در بزرگسالان‌:  عفونت‌ها بيماري‌هاي‌ بافت‌ همبند يا بيماري‌هاي‌ خودايمني‌ تومورها و سرطان‌ها، خصوصاً سرطان‌ كليه‌ و سرطان‌ خون‌ گاهي‌ اين‌ حالت‌ در بعضي‌ از افرادي‌ كه‌ از نظر رواني‌ مشكل‌ دارند ممكن‌ است‌ ديده‌ شود. 

اسلاید 11: علل‌ بروز تب با منشا نامعلوم در شيرخواران‌ و كودكان‌:      عفونت‌ها بيماري‌هاي‌ بافت‌ همبند يا بيماري‌هاي‌ خودايمني‌ تومورها و سرطان‌ها، خصوصاً سرطان‌ خون‌ 

اسلاید 12: علل شایع تب عبارتند از:بیماری های ویروسی شایع ترین علت تب در افراد بزرگسال هستند، مانند بیماری آنفلوآنزا. علائم بیماری های ویروسی غیر از تب شامل : آبریزش بینی، گلودرد، سرفه، گرفتگی صدا و درد عضلانی است. همچنین ویروس ها باعث اسهال،استفراغ و دل درد می شوند. بیماری های ویروسی با استفاده از آنتی بیوتیک ها درمان نمی شوند.اگر سرفه با تب و تنگی نفس همراه بود، باید سریعا به پزشک مراجعه کرد ، زیرا ممکن است بیمار دچار التهاب ریه شود. در غیر این صورت با درمان های نگهدارنده مانند مصرف آنتی هیستامین و داروهای استنشاقی و مصرف زیاد مایعات که به رقیق شدن و دفع ترشحات کمک می‌کند، فرد بهبود می‌یابد.

اسلاید 13: بیماری باکتریایی:عفونت های باکتریایی ایجادکننده تب، می توانند روی هر کدام از اندام های بدن تأثیر بگذارند. این بیماری ها با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند. مثلا عفونت مغز و نخاع باعث تب، سردرد، خشکی گردن و گیجی می شود. این عفونت می تواند باعث مننژیت یا عفونت پرده مغزی شود، لذا باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

اسلاید 14: عفونت قارچی عفونت قارچی در هر اندامی می تواند دیده شود. برای درمان این نوع عفونت، از داروهای ضد قارچ استفاده می شود.

اسلاید 15: تماس با حیواناتبرخی افرادی که با حیوانات سروکار دارند، در معرض آلودگی با باکتری های نادری هستند که باعث تب می شوند. این باکتری ها در چهارپایان اهلی، شیر و لبنیات غیرپاستوریزه و در ادرار حیوانات بیمار وجود دارد. در این نوع آلودگیها علاوه بر تب، سردرد، درد عضلات و مفاصل نیز دیده می شود.

اسلاید 16: مسافرتهر کسی که مسافرت می کند خصوصا به خارج از کشور،یا به مناطقی با ویژگیهای جغرافیایی متفاوت و یا در اثر مصرف غذاهای جدید،و ابتلا به مسمومیت ها، و در اثر گزش حشرات و ابتلا به بیماری های منطقه ای و یا بیماری های قابل پیشگیری با واکسن ممکن است دچار تب شود.

اسلاید 17: داروها يكي‌ از عوارض‌ جانبي‌ داروها ايجاد تب‌ است   برخی داروها مثل آنتی بیوتیک ها، داروهای فشار خون بالا  داروهای ضدتشنج می توانند باعث افزایش دمای بدن شوند. تزریق برخی واکسن ها مثل واکسن سه‌گانه یا ثلات (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه) و واکسن پنوموکوک )ذات الریه( نیز باعث بروز تب در بدن می شوند.

اسلاید 18: لخته خونگاهی اوقات یک لخته خون می تواند در ساق پا بوجود آید و باعث ورم و دردپا گردد(ترومبو فلبیت). قسمتی از این لخته می تواند جدا شده و به ریه ها برود و موجب آمبولی ریه با علائم درد قفسه سینه و تنگی نفس گردد. گاهی فرد به دلیل التهاب رگ های خونی یا فلبیت دچار تب می شود. تمام این موارد اورژانسی بوده و باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

اسلاید 19: تومورهای بدخیمسرطان هم می تواند باعث بروز تب شود. گاهی اوقات تومور، موادشیمیایی را می سازد که باعث بروز تب می شوند. گاهی تومور، عفونت می کند. تومورهای مغز می توانند از تنظیم دمای بدن توسط هیپوتالاموس (ترموستات بدن) جلوگیری کنند و باعث تب شوند.بسیاری از داروهایی که بیماران سرطانی استفاده می کنند، باعث تب می شوند. در نهایت سیستم ایمنی در بدن بیماران سرطانی ضعیف می شود، در نتیجه در معرض ابتلا به عفونت های مختلف قرار می گیرند.

اسلاید 20: بیماری های التهابی برخی بیماری های التهابی مانند آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) نیز باعث بروز تب می گردند.

اسلاید 21: عوامل محیطی   گاهی در اثر بودن در آب‌وهوای گرم و مرطوب و یا خشک بدن بیش از حد گرم می شود، دمای بدن خیلی بالا می رود. افزایش دمای بدن در اینگونه مواقع را هیپرترمیا می گویند.شیوه درمان هیپرترمیا با سایر علل ایجادکننده تب متفاوت است. این یک حالت اورژانسی است و فرد دچار هیپرترمی باید سریعا خنک شود.گرمازدگی و آفتاب سوختگی شدید نیز باعث بروز تب می شوند.

اسلاید 22: تب نوزادان بسیاری از افراد، تب نوزاد را در روزهای نخستین امری طبیعی تلقی می‌كنند، اما واقعیت چیز دیگری است.به عنوان یك اصل این نكته را از یاد نبرید كه :هر نوع افزایش یا كاهش درجه ی بدن نوزاد بسیار مهم است و نباید از كنار آن به راحتی گذشت. از همه مهم‌تر، هر نوع تب را در نوزاد خودسرانه درمان نكنید.بالا بودن دمای بدن نوزاد بالاتر از 38 درجه كه تب تلقی می‌شود، از علائم عفونت است و چنانچه با بیقراری یا خوب شیر نخوردن و بی حالی نوزاد همراه باشد، از نشانه‌های بسیار خطرناك است.

اسلاید 23: اگر نوزاد تب دارد، باید در تمامی بدن وی به دنبال عفونت گشت. به همین دلیل پزشكان در هر نوع تبی، از خون، ادرار، ترشحات بند ناف و ... نوزاد نمونه می‌گیرند و به آزمایشگاه می‌فرستند.بستری شدن نوزاد در بیمارستان در این شرایط ،امری بسیار حیاتی است، زیرا اگر نوزاد عفونت خونی داشته باشد، در كوتاه‌ترین زمان از پا درمی‌آید.در بسیاری از موارد، ذات‌الریه علت تب نوزاد است كه در این مواقع، نوزاد علاوه بر تب دچار علائم دیگری است كه از مهم‌ترین آنها می‌توان به تنفس‌های صدادار و تند، تو كشیده شدن عضلات بین دنده‌ای، منقبض شدن عضلات گردنی و خس خس سینه اشاره كرد.به این حالت دیسترس تنفسی گفته میشود.

اسلاید 24: هیپوترمی در نوزادان یكی از علل مهم مرگ نوزادان، كاهش دمای بدن است كه هیپوترمی گفته می‌شود.هیپوترمی موجب افزایش سوخت و ساز در بدن نوزاد می‌شود و نیاز به اكسیژن را بیشتر می‌كند و این مساله موجب تنگی نفس در نوزاد می‌شود.از طرفی عوارض این كاهش دمای بدن، خود را به صورت بی‌حالی، سردی پوست، اجتناب از شیر خوردن، كاهش تحرك و افزایش خطر عفونت نشان می‌دهد.

اسلاید 25: هیپوترمی در نوزاداننوزادان در مقایسه با بالغین به راحتی حرارت بدن خود را از دست می‌دهند. علت این امر بزرگ‌تر بودن سر نوزاد در مقایسه با كل بدن و همچنین كم بودن چربی زیر پوست او و بیشتر بودن سطح بدن است.75 درصد حرارت بدن نوزاد از طریق سر اتلاف می‌شود. از این رو دمای اتاق نوزاد حتما باید مورد توجه قرار گیرد و بین 20تا 22 درجه سانتی‌گراد تنظیم شود.اگرچه بیش از نیمی از نوزادان در بدو تولد كاهش دما را تجربه می‌كنند، اما تكرار این موضوع در روزهای پس از تولد خطرناك است.

اسلاید 26: تب و تشنج در کودکان نوعی از تشنج است که با تب های بالاتر از 39 درجه سانتیگراد در ارتباط است. تب نیز به علت وجود یک کانون عفونی در بخشی بجز مغز است. تشنج ناشی از تب اغلب در کودکان شش ماهه تا پنج ساله اتفاق می افتد و علیرغم وحشتناک بودن، اغلب اوقات چندان جدی و خطرناک نیست.این تشنج معمولاً با افزایش ناگهانی درجه حرارت بدن شروع می شود و اغلب در آغاز ، یک بیماری تب دار دیده می شود و معمولاً در ارتباط با عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مثل سرماخوردگی است.

اسلاید 27: کودکان نسبت به تشنج بسیار مستعد هستند زیرا سیستم مغزی و عصبی آنها هنوز بالغ و کامل نشده است. تشنج ناشی از تب به صورت تونیک – کلونیک و ژنرالیزه است.

اسلاید 28: نخستین مرحله تشنج معمولاً در حدود نیم دقیقه طول می کشد و علائم آن عبارت اند از:کاهش هوشیاری؛- سفتی بدن و اندام؛- قطع تنفس برای حدود 30 ثانیه، بعد از این زمان وقتی تنفس مجدداً شروع می شود ممکن است بسیار سطحی باشد؛- دفع ناخودآگاه ادرار یا مدفوع

اسلاید 29: مرحله دوم اغلب کمتر از پنج دقیقه طول می کشددر مرحله دوم کودک هنوز بیهوش است و این علائم دیده می شوند:- پرش اندام ها یا صورت- برگشت چشم ها به بالاپس از اتمام فاز دوم، کودک به هوش می آید و سپس ممکن است برای یک تا دو ساعت به خواب رود. هنگام بیدارشدن ممکن است گیج، خواب آلود و یا تحریک پذیر باشد.

اسلاید 30: آیا مشورت با پزشک لازم است؟ اگر کودک شما تشنج کرده و یا درجه حرارت بدن وی بالای 39 درجه است سریعاً با پزشک تماس بگیرید.

اسلاید 31: نخستین اقداماتی که شما می توانید انجام دهید: - اگر درجه حرارت بدن کودک شما بالاست سعی کنید به کمک یک اسفنج مرطوب وی را خنک کنید. همچنین می توانید از شربت استامینوفن استفاده کنید؛ با پایین آمدن درجه حرارت بدن ، از بروز تشنج پیشگیری می شود، اگر کودک مبتلا به تشنج شد، او را به یک سمت خوابانده و یک بازوی او را زیر سرش قرار دهید؛- حتی در صورت بروز تشنج باز هم سعی کنید درجه حرارت بدن کودک را پایین بیاورید تا از تشنج مجدد جلوگیری کنید.- با پزشک مشورت کنید.

اسلاید 32: اقداماتی که پزشک انجام می دهد: - پزشک نخست کودک را به دقت معاینه می کند تا مطمئن شود که علائم مننژیت یا عفونت دیگری وجود دارد یا خیر.- برای یافتن علت تب ، نمونه گیری از حلق، آزمایش خون و ادرار و گرفتن مایع نخاع لازم است- پزشک توصیه های لازم برای مقابله با حملات بعدی احتمالی تشنج را می کند. همچنین برای کم کردن طول مدت تشج های احتمالی بعدی شیاف دیازپام تجویز می شود تا در صورت لزوم از طریق رکتال کودک مصرف شود.

اسلاید 33: پیش آگهی در حدود یک سوم کودکانی که یک حمله تشنج به دنبال تب داشته اند، ظرف شش ماه آینده مبتلا به یک حمله مجدد می شوند. اکثریت کودکانی که تشنج به دنبال تب داشته اند، در درازمدت هیچ مشکلی پیدا نمی کنند . تعداد اندکی ممکن است در آینده مبتلا به صرع شوند.

اسلاید 34: خسته نباشید

رایگان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

دانلود رایگان