پزشکی و سلامت بیماری‌ها

تحلیل، تفسیر و مدیریت نتایج آزمون های فیزیکو شیمیایی آب

tahlil_tafsir_va_modiriat_natayej_azmonhaye_phisikoshimiaee_ab

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت
منتشرکننده‌ی پاورپوینت
4333 بازدید

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تحلیل، تفسیر و مدیریت نتایج آزمون های فیزیکو شیمیایی آب”

تحلیل، تفسیر و مدیریت نتایج آزمون های فیزیکو شیمیایی آب

اسلاید 1: تحلیل، تفسیر و مدیریت نتایج آزمون های فیزیکو شیمیایی آبتهیه و تنظیم : سید ابوالفضل غلامیکارشناس بهداشت محیط

اسلاید 2: مقدمهاصولاً آبی که به مصرف آشامیدن می رسد باید از میکرو اورگانیسم های بیماریزای شناخته شده و همچنین باکتریهای نشانگر که نشانه آلودگی آب با مدفوع است عاری باشد. کلیفرمها مهمترین باکتریهای نشانگر هستند که در آزمایش باکتریولوژیکی آنها مورد توجه قرار می گیرند. گرچه این باکتریها غیر از مدفوع در منابع دیگر نظیر آب و خاک نیز ممکن است یافت شوند ولی فراوانی بسیارشان در مدفوع انسان و سایر حیوانات خونگرم و دارابودن ویژگیهای دیگر است که باعث می شود این باکتریها در آزمایشهای مستمر آبهای آشامیدنی از اهمیت خاصی برخوردار باشند.

اسلاید 3: خواص فیزیکی آبهای آشامیدنی

اسلاید 4: الف) درجه گرمای آب آشامیدنی:آب بسیار سرد اثرهای بدی بر دستگاه گوارش انسان دارد و آب با درجه گرمای بسیار، حالت بی مزگی داشته و گوارا نیست. درجه گرمای آب آشامیدنی باید بین 0 تا 10 درجه سانتیگراد باشد. مناسب ترین درجه گرمای آب آشامیدنی 8 تا 12 درجه سانتیگراد است.درجه گرمای آبهای زیرزمینی در گودیهای 10 متری از سطح زمین در حدود 10 درجه است و به ازاء هر 33 متر افزایش گودی تقریباً یک درجه به گرمای آبهای زیرزمینی افزوده می شود.

اسلاید 5: ب) رنگ آب آشامیدنی:آب آشامیدنی باید بی رنگ باشد و در ضخامتهای زیاد رنگ آبی مایل به سبز زلالی را داشته باشد. کدری آب بواسطه وجود مواد معلق و کلوئیدی در آب است. رنگ آب مربوط به مواردی است که در آن نمکهایی به صورت حل شده و یا کلوئیدی یافت می شوند. مثلاً نمکهای آهن به آن رنگ متمایل به قرمز و نمکهای منگنز رنگ قهوه ای متمایل به سیاه می دهند. زردی رنگ آب نشانه وجود ترکیبهای گیاهی و اسیدهای آلی ناشی از فساد آنها و یا وجود خاک رس می باشد. در حالی که سبزی آب نشانه وجود گیاهانی از قبیل آلگها و جلبکها در آن می باشد.

اسلاید 6: واحد رنگ بر اساس مقیاس پلاتینیوم – کبالت اندازه گیری می شود . با حل 1 میلی گرم پلاتینیوم – کبالت در یک لیتر آب تقطیر شده ، رنگ استاندارد بدست می آید که این رنگ استاندارد را وارد دستگاه رنگ سنج Tintometer می کنند و با مقایسه این رنگ با رنگ آب نمونه میزان رنگ آب مشخص می شود. عدد اندازه گیری شده نباید از 20 تجاوز نماید.

اسلاید 7: ج) بوی آب آشامیدنی:آب آشامیدنی باید بی بو باشد. وجود اسید سولفیدریک ، کلر، فنول و آمونیاک به آب بوی ناخوشایند می دهند. با 50 تا 60 درجه گرم کردن آب بوی آن بیشتر نمودار می گردد. د) مزه آب آشامیدنی: مزه آب باید گوارا باشد. آب با درجه سختی خیلی کم حالت بی مزگی ناخوشایندی را می دهد. شوری آب نشانه وجود نمک خوراکی و تلخی آن دلیل زیادی ترکیبهای منیزیم می باشد. آبهای قلیایی ( PH>9 ) مزه آب صابون را دارند در حالی که آبهای اسیدی ( PH<6) ترش مزه هستند. وجود زیاد نمکهای آهن و آلومینیوم مزه آب را گس می کند در حالی که مزه گندیدگی آب به علت آلودگی های آلی آن است که ممکن است همراه با میکروبهای بیماری زا نیز باشد.

اسلاید 8: ه) کدورت آبهای آشامیدنی:وقتی آب حاوی ذرات معلق باشند، می گویند آب کدر است. با انداختن نور به درون آب می توان میزان کدر بودن آن را معلوم کرد. در نتیجه حضور مواد معلق مثل سنگ، ماسه و غیره، آب کدر می شود. یکی از روشهای تعیین کدر بودن آب، استفاده از میله مدرج کدری آب است. میله مدرج کدری آب حاوی یک عقربه پلاتینیومی است. میله را در آب مورد آزمایش فرو کرده و ارتفاعی را که طی آن میله ناپدید می شود، یادداشت می کنیم. ارقام حاصله میزان کدر بودن آب را بر حسب ppm نشان می دهند. میزان کدر بودن آب را به کمک دستگاه هایی مثل کدرسنج جکسون یا کدرسنج بایلی می توان سنجید.وجود مواد معدنی معلق باعث تیرگی و کدورت آب آشامیدنی می شود که میزان این تیرگی نباید از 10 ppm تجاوز نماید.

اسلاید 9: خواص شیمیایی آبهای آشامیدنی

اسلاید 10: الف) کل اجرام: اجرام موجود در آب در نتیجه موارد زیرند:- اجرام معلق- اجرام محلول دو مورد فوق را می توان به طور جداگانه تعیین، سپس آنها را به هم افزود. با گذراندن آب از صافی ریز، اجرام معلق به دست می آیند. سپس، اجرام درون صافی را وزن می کنند و بعد، آب تصفیه شده را تبخیر می کنند و ته مانده ها را وزن می کنند. با این کار اجرام محلول بدست می آیند. کل اجرام آب نوشیدنی نباید از 500ppm تجاوز کند.

اسلاید 11: ب ) سختی آب : سختی موقت در نتیجه بیکربنات کلسیم یا منیزیم به وجود می آید و اما سختی دائم در نتیجه وجود سولفاتها، کلریدها و نیتراتهای کلسیم و منیزیم بوجود می آید که با آزمایش EDTA ( اسید تترا استیک دی آمین اتیلن) میزان سختی معلوم می شود.

اسلاید 12: ج) مقدار PH یا غلظت یون هیدروژن: این آزمایش برای یافتن قدرت اسیدی یا قدرت قلیایی آب انجام می شود. بیکربنات یا هیدروکسید سدیم، پتاسیم، کلسیم و منیزیم سبب قلیایی شدن آب می شوند. اسیدهای معدنی، دی اکسید کربن آزاد، سولفات های آهن یا آلومینیوم نیز باعث اسیدی شدن آب می گردند.

اسلاید 13: به کمک دو روش می توان میزان PH را تعیین کرد: روش برق سنجی روش رنگ سنجی روش برق سنجی: در این روش از یک پتانسیومتر استفاده میکنند تا فشار الکتریکی را که یون های H+ اعمال کرده اند، بسنجند. یک کنتور نیز در مدار نصب می شود تا مقدار PH را به طور مستقیم نشان دهد. روش رنگ سنجی: در این روش با استفاده از یک کیت PH و محلول فنل رد میزان اسیدیته آب را اندازه گیری می کنند.

اسلاید 14: د) اکسیژن محلولدر طبیعت همیشه در آبها مقداری اکسیژن محلول یافت می شود. وجود اکسیژن در آب از چندین نقطه نظر لازم است. اکسیژن محلول در آب برای ادامه زندگی حیوانهای آبزی لازم است و موجب فعل و انفعالهای تصفیه زیستی خود به خودی در آب می گردد. اکسیژن محلول در آب سبب ایجاد لایه محافظی از جنس اکسیدهای گوناگون در جدار درونی لوله های آبرسانی و سبب تبدیل نمکهای دو ظرفیتی آهن و منگنز به نمکهای سه ظرفیتی در آب می گردد. مقدار اکسیژن محلول لازم در آب آشامیدنی 5 میلی گرم در لیتر است.

اسلاید 15: ه) نیتروژن و ترکیبات آن: نیتروژن به صورتهای متداول زیر در آب یافت می شود:1) آمونیاک آزاد: آمونیاک آزاد در نتیجه تجزیه مواد آلی نیتروژن به عنوان ماده اصلی تشکیل می شود. حضور آمونیاک دلالت بر آن دارد که تجزیه مزبور به تازگی آغاز شده است.2) نیتریت ها: نیتریت ها محصولات حاصل از اکسیداسیون آمونیاک هستند. نیتریت ها حاکی از آنند که مواد آلی به طور کامل اکسید نمی شود. در آب آشامیدنی به هیچ وجه نباید نیتریت وجود داشته باشد.

اسلاید 16: 3) نیترات ها: وجود نیترات ها در آب به معنی خاتمه تجزیه مواد آلی است. این مطلب حاکی از آن است که مواد آلی اکسیده می شوند و دیگر زیانی نمی رسانند. وجود نیترات بیش از 50ppm در آب آشامیدنی منجر به نوعی بیماری به نام ماتموگلوبینومیا (Mathemiglobinomia) می گردد. این بیماری در بین کودکانی شایع است که با غذایی تغذیه می شوند که با آب حاوی نیترات تهیه شده است.

اسلاید 17: و) فلورایداین ماده به مقدار زیاد در مواد زاید شیمیایی کارخانه ها یافت می شوند. آبی که از زیرزمین خارج می شود نیز ممکن است حاوی مقادیر زیادی فلوراید باشد. اگر فلوراید با غلظت کمی تا1ppm در آب وجود داشته باشد، معمولاً مفید واقع خواهد بود. این آب باعث بهبود سلامت دندانها شده و از پوسیدگی آنهاجلوگیری می کند.فلوراید زیاد در آب آشامیدنی سبب تیره شدن دندانها و آسیب های لثه ای می شود که منجر به بدرنگی مینای دندان شده، خصوصاً در کودکان باعث خرد شدن دندانها می گردد. اگر میزان فلوراید بیش از 1 میلی گرم در لیتر باشد، استخوان ها صدمه می بینند یا افراد فلج می شوند.

اسلاید 18: ن) آهن و منگنزاگر آهن بیش از حد مجاز در آب وجود داشته باشد باعث بد طعمی آن می شود. این ماده البسه، اتصالات لوله ها و زمین را خراب می کند. کمیت آهن در آب آشامیدنی نباید بیش از 0.3ppm باشد. منگنز سبب رشد موجودات ریز میکروسکوپی می شود. این ماده لوله ها را مسدود و لباسها را بی رنگ می کند. مقدار آن در آب آشامیدنی نباید بیش از 0.05ppm باشد. رنگ قرمز مایل به قهوه ای آب ناشی از حضور ناخالصی های آهن و منگنز است.

اسلاید 19: ی ) اسید سولفیدریک-( H2S): مبداء پیدایش اسید سولفیدریک در آبها تجزیه مواد آلی است. وجود آن در آب سبب ایجاد بوی زننده ای می شود و با کمک هوادهی فوراً از آب بیرون می رود . از نظر مسمومیت تا مقدار 0.1 میلی گرم در لیتر قابل تحمل می باشد ولی از نظر بوی بد باید مقدار آن در آب آشامیدنی صفر باشد.

اسلاید 20: خواص بیولوژیک و باکتریولوژیک آب آشامیدنی

اسلاید 21: نظر به اینکه جداسازی باکتری های بیماری زا فرآیند وقت گیر و پرزحمتی است، به منظور تعیین حضور احتمالی ارگانیسم های روده ای می توان آزمایش های ساده ای انجام داد. حضور باکتری های روده ای دلالت بر وجود باکتری های بیماری زا نیز دارند. کولیفرم ها شاخص های خوبی در نشان دادن آلودگی هستند . از این رو با آزمایش گروه کولیفرم باکتری ها، باکتری های بیماری زا معلوم می شوند.

اسلاید 22: متداول ترین باکتری ها در گروه کولیفرم را اشریشیا کولی ( ایکلای ) تشکیل می دهند. آنها زیانبار و مضر هستند، اما وجودشان حاکی از آن است که احتمالاً باکتری های بیماری زا نیز وجود دارند. میکروب های ایکلای به مقدار بسیار زیادی با مدفوع دفع می شوند. در آزمایش باکتری شناسی آب، دو آزمایش زیر معمولاً انجام می شود: - آزمایش شمارش کل - آزمایش کولیفرم یا ایکلای

اسلاید 23: آزمایش شمارش کل: در این آزمایش آب نمونه ای را که به آن قارچ افزوده شده، به مدت 48 ساعت در دمای 20 درجه سانتی گراد یا به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد در دستگاه کشت میکروب قرار می دهند. باکتری ها در آب رشد کرده و کلنی هایی تشکیل می دهند که می توان آنها را مشاهده کرد و شمرد. مجموع آنها نباید از 100 عدد در هر cc آب بیشتر باشد. به این آزمایش HPC یا شمارش کلنی های هتروتروف نیز میگویند که برای آب استخرها انجام می شود و محیط کشت اختصاصی آن R2A است.

اسلاید 24: آزمایش ایکلای : چنانکه مشاهده شده، کولیفرم های موجود در لاکتوز طی 48 ساعت و در دمای 37 درجه سانتی گراد به شکل گاز تخمیر می شوند. آزمایش اشرشیا کولی در سه مرحله انجام می شود:- آزمایش احتمالی - آزمایش تاییدی - آزمایش تکمیلی

اسلاید 25: دستگاه های آزمایشگاهی

اسلاید 26: Oven یا فور ( استرلیزاسیون با هوای داغ) فور استریل کننده با هوای داغ را جهت مقدار مناسبی از وسایل به کار می بریم تا استرلیزاسیون به طور صحیح انجام گیرد. این دستگاه را طوری تنظیم کنید که حرارت مناسب و یکنواخت استرلیزاسیون یعنی 170±10c را بدست آورید، و آنرا با ترمومترهای مناسب مجهز کنید. این دستگاه برای استریل ظروف شیشه ای آزمایشگاه آب به کار می رود.

اسلاید 27: انکوباتوردستگاهی است که جهت نگهداری محیط کشت لاکتوز بعد از کشت دادن نمونه روی آن استفاده می شود . این دستگاه برای ما دمای 37±2c را تامین می کندکه در مرحله احتمالی نمونه های کشت داده شده را به مدت 48 ساعت در آن نگهداری می کنیم.

اسلاید 28: اتوکلاو دستگاه اتوکلاو حرارتی به اندازه حرارت استرلیزاسیون یعنی 121c درون محفظه ایجاد می کند و مجهز به ترمومتر دقیقی است که بهتر است انتهای آن در مسیر خروج بخار قرار گیرد تا درجه حرارت مینیمم درون محفظه استریل کننده را نشان دهد. دستگاه به یک فشارسنج مجهز است و بوسیله دریچه اطمینان متصل به مسیر تولید بخار اشباع و یا مستقیماً به منبع تولید کننده بخار به خوبی تنظیم می شود. این دستگاه حرارت مرطوب 121c را با فشار 15 بار (14/8 اتمسفر) در مدت 15 دقیقه تامین می کند.

اسلاید 29: بن ماری این دستگاه که به حمام بخار نیز معروف است جهت نگهداری محیط کشت EC براث در دمای 42±0.5c به مدت 24 ساعت بکار می رود و از این طریق می توانیم مدفوعی یا غیرمدفوعی بودن آلودگی میکروبی آب را تشخیص دهیم.

اسلاید 30: فرآیندی است که طی آن با استفاده از یونیزه کردن نمونه آب مورد آزمایش، البته نمونه هایی که املاح و مواد معدنی آن بالاست، املاح مذکور باردار و ته نشین می شوند و به همراه املاح، موجودات ریز درون آب نیز در ظرف نمونه برداری رسوب می کنند.رسوب گیری

اسلاید 31: تمام شیشه آلات و ظروف نمونه برداری را بوسیله یک دترجنت مناسب با آب داغ تمیز می کنیم و پس از آب کشی و حذف ذرات حاصل از ترکیب دترجنت ها این ظروف در دمای خشک 170c به مدت 1 ساعت استریل می شوند.شستشو و استرلیزاسیون ظروف نمونه برداری

اسلاید 32: محیط های کشت بدون آب ( پودری یا دهیدراته) را در شیشه هایی که درب آنها محکم بسته شده، در شرایط تاریک، کمتر از 30c و هوایی با رطوبت کم نگهداری نمایید. اگر محیط کشت تغییر رنگ و یا حالت قالبی پیدا کرد و خصوصیت پودری خود را از دست داد از آن استفاده نکنید.نگهداری محیط های کشت

اسلاید 33: جهت جمع آوری نمونه های مورد نیاز برای آزمایشات میکروبیولوژیکی در بطریهایی که شسته شده و با دقت آبکشی و در آخر با آب مقطر شسته و استریل شده، استفاده نمایید. بهتر است ظروف 250cc و به رنگ تیره با درب سمباده ای باشد که به راحتی نمونه از ظرف خارج نشود. ظروف نمونه برداری

اسلاید 34: یک ماده احیا کننده به ظروف مورد نظر برای جمع آوری آب حاوی کلر یا دیگر هالوژنها اضافه کنید . مگر آنهایی که حاوی برات جهت کشت مستقیم نمونه هستند. تیوسولفات سدیم (Na2S2O3) یک عامل دکلرینه کننده مناسبی است که هالوژنهای باقیمانده در نمونه را خنثی می کند و از عمل باکتری کشی آنها در طی انتقال نمونه جلوگیری می کند. آزمایشی که روی چنین نمونه ای انجام می گیرد، با دقت بیشتری جمعیت میکروب واقعی نمونه آب را در زمان نمونه گیری نشان خواهد داد.دکلرینه کردن ظروف

اسلاید 35: روشهای نمونه برداری آبدر هنگام جمع آوری نمونه یک فضای خالی بالای بطری باقی بگذارید (حداقل 2.5cm) تا مخلوط کردن بوسیله شیکر راحت صورت بگیرد و نمونه برای آزمایش آماده شود. جهت آزمایش نمونه هایی را جمع آوری کنید که نماینده ای از آب مورد آزمایش باشند و برای این کار از شرایط ضدعفونی (Aseptic) استفاده کنید تا از آلودگی نمونه جلوگیری شود.

اسلاید 36: 1- آب آشامیدنیاگر نمونه آب از شیر یک سیستم توزیع گرفته می شود بایستی شیری را انتخاب کرد که آب را از لوله هایی که مستقیماً به منبع اصلی اتصال دارند، برساند. در غیر این صورت می توان از منبع یا تانک ذخیره آب یا شبکه توزیع آب جلوگیری را انجام داد.

اسلاید 37: 2- تهیه آب تصفیه نشده از چشمه در جمع آوری نمونه ها به طور مستقیم از مخازن آب، چشمه، یا چاههای کم عمق نمونه را از قسمتهایی از آب تهیه کنید که منبع استفاده برای مصرف کنندگان است. گرفتن نمونه از کناره آب یا خیلی نزدیک به ساحل دریاچه یا خیلی دور از نقطه منبع اصلی، و یا در عمق بالاتر و یا پایین تر از نقطه منبع اصلی نامطلوب است.

اسلاید 38: 3- آبهای سطحیبرای مطالعه جویبارهای وسیع جهت تشخیص منبع و گسترش آلودگی، نمونه ها را با درنظر گرفتن مکان، روش و زمان نمونه گیری تهیه نمایید. تعداد نمونه هایی که باید آزمایش شوند بر این اساس است که آیا هدف اندازه گیری گسترش آلودگی است یا دوام حداکثر آلودگی و یا آلودگی متوسط احتمالی. محل های اندازه گیری گسترش آلودگی و یا دوام آن در نقطه زیر منبع آلودگی است. نمونه گیری را با تعداد تکراری که ممکن است بر اساس نیاز تهیه نمایید.

اسلاید 39: 4- نمونه برداری از رودخانه یا جویبارنمونه هایی از رودخانه، جویبار، دریاچه یا منبع آب را بوسیله گرفتن نزدیک انتهای بطری در دست و فرو بردن آن در آب طوری که سر بطری به سمت پایین و زیر سطح آب قرار گیرد، تهیه کنید. بطری را طوری برگردانید که سر بطری به طور جزئی به سمت بالا بیاید و دهانه بطری به سمت جریان آب قرار گیرد.

اسلاید 40: نگهداری و ذخیره نمونهبلافاصله پس از جمع آوری نمونه آب، آزمایش میکروبیولوژی آنرا شروع کنید تا از تغییرات غیرقابل پیش بینی جلوگیری شود. اگر نمی توانید روی نمونه ها در طی 1 ساعت پس از جمع آوری آزمایش کنید، از یک خنک کننده (یا یخ) برای نگهداری نمونه در طی انتقال به آزمایشگاه استفاده کنید. درجه حرارت تمام نمونه های آلوده آب را به میزان 10c در طی ماکزیمم زمان انتقال 6 ساعت نگهدارید.

اسلاید 41: MPN

اسلاید 42: روش آزمایش MPN یا بیشترین تعداد احتمالی در 100 میلی لیتر نمونه Most Probably Number

اسلاید 43: تهیه محیط کشتمحیط کشت های مختلف از قبیل لاکتوز، EC برات، برلیانت گرین و EMB هر کدام دستور تهیه خاص خود را دارند که با استفاده از آب مقطر این محیط کشت ها تهیه و آماده مصرف می شوند.

اسلاید 44: تکنیک چند لوله ای تخمیری برای اعضای کلی فرم ها باکتریهای گروه کلی فرم همگی هوازی و بیهوازی اختیاری، گرم منفی، بدون اسپور و میله ای شکل می باشند که قادرند در حرارت 35c به مدت 48 ساعت، تخمیر لاکتوز را انجام دهند و گاز تولید کنند. روش های استانداردی برای مطالعه کلیفرم ها وجود دارد که یکی از این روشها تخمیر چند لوله ای است که در اینجا شرح داده می شود.

اسلاید 45: روش آزمایش MPNروشهای استاندارد برای انجام آزمایش تخمیر چند لوله ای عبارت اند از :الف) 5 لوله ای جدول (2)ب) 9 لوله ایج) 10 لوله ای جدول (3)د) 15 لوله ای که هر روش را انتخاب کنیم محیط کشت هیچ تغییری نمی کند فقط تفاوت در غلظت لاکتوز برای مصرفی است.

اسلاید 46: جدول 2- شاخص MPN و دامنه اطمینان 95% برای ترکیب لوله های مثبت و منفی زمانی که در آزمایش از 5 لوله 20 میلی لیتر استفاده شده باشد.

اسلاید 47: جدول 3- شاخص MPN و دامنه اطمینان 95% برای ترکیب لوله های مثبت و منفی زمانی که در آزمایش از 10 لوله 10 میلی لیتر استفاده شده باشد.

اسلاید 48: مراحل آزمایش MPN 1- مرحله احتمالی2- مرحله تاییدی3- مرحله تکمیلی

اسلاید 49: مرحله احتمالیدر این مرحله محیط کشت لاکتوز براث تهیه شده در لوله های آزمایش را پس از استریل در اتوکلاو با دمای 121C و زمان 15 دقیقه برداشته و نمونه را روی آن کشت می دهیم سپس لوله ها را به مدت 48 ساعت در دمای 37C انکوباتور قرار می دهیم . اگر پس از مدت یاد شده گاز متصاعد شد آزمایش مثبت و دلالت بر وجود باکتری دارد.

اسلاید 50: پس از تعیین تعداد لوله های مثبت از روی جداول استاندارد 9 لو له ای ، 5 لوله ای ، 10 لوله ای یا 15 لوله ای تعداد کلیفرم خوانده شده و لوله های مثبت به مرحله تاییدی منتقل می شوند. اگر در این مرحله محیط کشت کمتر از 48 ساعت در دمای 37c بماند بعضی گونه های نادر کلیفرم که رشدشان بسیار کند است از نظر دور می ماند.

اسلاید 51: مرحله تاییدیاین مرحله آزمایش از آن جهت انجام می شود که ببینیم وجود کلیفرم در آب تایید می شود یا نه که به این ترتیب عمل می کنیم: به تعداد لوله های مثبت مرحله احتمالی محیط کشت برلیانت گرین بر می داریم و روی آنها لوله های مثبت را کشت می دهیم و در دمای 37c به مدت 48 ساعت نگهداری می کنیم.

اسلاید 52: تعیین مدفوعی یا غیرمدفوعی بودن کلیفرم جهت تعیین مدفوعی بودن کلیفرم از لوله های مثبت مرحله احتمالی روی محیط کشت EC براث کشت می دهیم و این محیط ها را در دمای 42±0.5c داخل بن ماری به مدت 24 ساعت نگهداری می کنیم. پس از مدت زمان تعیین شده در مرحله احتمالی لوله های مثبت برلیانت گرین را از روی جدول MPN می خوانیم تا تعداد کلیفرم تایید شود و همچنین لوله های مثبت EC براث مشخص می کند که کلیفرم از نوع مدفوعی است.

اسلاید 53: مرحله تکمیلیاز لوله های مثبت برلیانت گرین مرحله تاییدی بوسیله لوپ استریل روی محیط کشت ائوزین متیلن بلو یا EMB بصورت استریک کشت می دهیم و به مدت 48 ساعت داخل انکوباتور با دمای 37c نگهداری می کنیم و پس از مدت زمان تعیین شده نوع کلیفرم مشخص می شود.

اسلاید 54: با توجه به دستورالعمل های اخیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از انتقال وکشت نمونه آب بر روی محیط کشت لاکتوز براث (مرحله احتمالی) موارد مثبت این مرحله جهت تایید کلیفرم های گرماپای روی محیط اختصاصی EC براث منتقل و در حرارت 2±42/5 در حمام بخار و به مدت 24 ساعت کشت داده می شوند و نتایج مثبت با احتساب MPN به عنوان کلیفرم گرماپای گزارش می شود.

اسلاید 55: شیرین کردن آب شور1) تقطیر آب شور2) اسمزی وارونه3) الکترو دیالیز4) یخ زدنبیشترین قسمت آب روی زمین که در دریاهای آزاد یافت می شود به علت دارا بودن مقداری نمک نه تنها آشامیدنی نیست بلکه قابل استفاده در کارهای کشاورزی نیز نمی باشد. روش های شیرین کردن آب بسته به مقدار نمکهای موجود در آن متفاوت است که مهمترین آنها به ترتیب اهمیت عبارتند از :

اسلاید 56: 1- تقطیر آب شور این روش قدیمی ترین راهی است که انسان از آب شور دریاها به آب شیرین دست می یافت. امروز تکنیک این کار تکامل یافته و هنوز هم متداولترین راه شیرین کردن آب شور می باشد. در تکنیکهای تازه با کمک ایجاد خلاء و افزایش تعداد صفحه هایی که تقطیر روی آنها انجام میگیرد بازده این دستگاه ها را بالا برده اند.به علت نیاز به سوخت فراوان کاربرد این روش در جاهائی مناسب است که سوخت طبیعی ارزان در دست باشد . مثلاً هم اکنون در نقاط گوناگون کویت چندین دستگاه تقطیر آب شور ساخته اند که نزدیک به 50000 متر مکعب در شبانه روز آب دریا را شیرین می کنند.

اسلاید 57: 2- روش اسمزی وارونهاین روش که تازه ترین روش شیرین کردن آب شور می باشد و کاربرد آن در جهان کمتر از 30 سال است که متداول شده بر پایه خاصیت اسمزی در بدن انسان طرح گردیده است. چنانکه نخستین بار در علم زیست شناسی مشخص گردیده است ، هرگاه دو محلول از نمکی با غلظتهای گوناگون توسط پوسته ای نفوذپذیر به نام ممبران از هم جدا شده باشند تفاوت غلظت در دو محلول سبب ایجاد فشار بر پوسته نامبرده گردیده که نتیجه آن جریانی از محلول کم غلظت به سوی محلول غلیظ تر می باشد.

اسلاید 58: 3- روش الکترودیالیزدر این روش از خاصیت تجزیه الکتریکی نمکهای موجود در آب و جذب ریشه نمکها به آندوفلز آن به کاتد از یکسو و تراوائی پوسته های ممبران از سوی دیگر استفاده می شود. در قطبهای الکتریکی مثبت پوسته های ممبرانی قرار دارند که آنیونها را از خود عبور می دهند و در قطبهای الکتریکی منفی کاتیونها را از خود عبور می دهند . و پس از عبور این یونها از پوسته های نفوذپذیر ممبران، نمک از آب جدا شده و بدین ترتیب به آب شیرین دست یافته ایم.

اسلاید 59: 4- روش یخ زدندر این روش از زودتر یخ بستن آبهای کم نمک استفاده می شود و پس از جدا نمودن بلورهای یخ زده از بقیه مایع و تکرار این کار مقدار نمک آب را کاهش می دهند . هزینه ساختمان تاسیسات در این روش هنوز زیاد است و لذا کمتر مورد استفاده قرار می گیرد . در سالهای اخیر بررسی زیادی در جهان روی این روش شیرین کردن آب انجام گرفته تا راه ارزان تری برای کاربرد آن یافت شود. به خصوص برای نقاط سردسیر ممکن است روزی این روش مناسبت ترین روش گردد.

اسلاید 60: منابع مهندسی محیط ، نویسنده :D.L.Kanth Rao, A.Kamala ، ترجمه : حمید کاشانیان آزمایشهای میکروبی آب و پساب ، ترجمه: پروفسور گیتی امتیازی آبرسانی شهری، نویسنده: محمد تقی منزوی استاندارد متد برای آزمایشات آب و فاضلاب ، سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل های آزمایشگاهی آب و فاضلاب، مرکز تحقیقات ، بهبود و بهره وری صنعت آب و فاضلاب کشور

اسلاید 61: با تشکر از توجه شما مهندس ابوالفضل غلامی

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید