تغذیه و بیماری های قلبی عروقی
اسلاید 1: تغذيه و بيماريهای قلبی عروقی
اسلاید 2: بيماريهای قلبی عروقی :مهمترين عامل مرگ و مير در کشورهای در حال توسعه و توسعه يافته عامل 46 درصد مرگها در ايرانعوامل خطر بيماريهای قلبی عروقی در ايران :فشار خون بالا (18 درصد )کلسترول خون بالا ( 32 درصد )تريگليسريد بالا ( 46 درصد )اضافه وزن و چاقی ( 58 درصد )ديابت (7 درصد )
اسلاید 3: مهمترين عوامل تغذيه ای تاثيرگذار بر بيماريهای قلبی عروقی: نوع و مقدار چربيهای دريافتیدريافت کلسترول و عوامل تاثير گذار بر سنتز آندوژن آنچاقینمک طعام و ساير نمکهاکلسيمالکلهموسيستئين و ويتامينهای 6 B ، اسيد فوليک و 12Bفلاونوئيدهافيبرها
اسلاید 4: نوع و مقدار چربيهای دريافتی :حداکثر 30 درصد انرژی دريافتی از چربيهاحداکثر 9 درصد از اسيدهای چرب اشباعحداکثر 8 درصد از اسيدهای چرب چند پيوند دوگانهو 15-12 درصد از اسيدهای چرب با يک پيوند دوگانهاسيدهای چرب ترانس : مصرف 5 گرم خطر بيماريهای قلبی عروقی را تا 25 درصد افزايش می دهد اسيدهای چرب امگا 3 :در نوزادان 7/2 درصد انرژی در جوانان 6-3 گرم در روزدربالغين نسبت امگا 6 به امگا 3 مهم است (6 به 1)
اسلاید 5: تاثير اسيدهای چرب به کلسترول :کاهش يک درصد از انرژی دريافتی از اسيدهای چرب اشباعکاهش 4/2 درصد از کلسترولافزايش يک درصد از اسيدهای چرب غير اشباعکاهش 2/1 درصد از کلسترول
اسلاید 6: عوامل موثر بر فشار خون :چاقی : بين BMI با فشار خون رابطه مستقيم وجود دارد بيش از 60 در صد افراد مبتلا به فشار خون افزايش وزن بيش از20 درصد دارند .50 درصد کل هيپرتانسيونها با کنترل وزن کنترل می شود .کاهش وزن 2/9 کيلوگرم : کاهش 3/6 ميليمتر جيوه فشار سيستولکاهش 1/3 ميليمتر جيوه فشار دياستولسديم : تفاوت دريافت 100 ميلی مول سديم با تغيير 2/2 ميليمتر جيوه فشار خون سيستولی همراه است .حساسيت به کلرور سديم با سن بالا ، چاقی و نژاد سياه پوست مرتبط است .پتاسيم : دريافت زياد پتاسيم با کاهش فشار خون همراه است .آب سخت و کلسيم موجب کاهش فشار خون می شود .منيزيوم موجب کاهش فشار خون می شود .
اسلاید 7: الکل : مصرف الکل رابطه مستقيم با فشار خوان دارد .الکل چسبندگی پلاکتی را زياد می کند .الکل HDL3 را زياد می کند نه HDL2
اسلاید 8: هموسيستئين : ويتامينهای B6 ، اسيد فوليک و B12
اسلاید 9: تاثير بيو فلاونوئيدها بر بيماريهای قلبی عروقیمتابوليتهای اکسيژن فعال محصول اجباری متابوليسم .فلاونوئيدها دسته ای از آنتی اکسيدانها ی گياهی هستند .دريافت آنها باعث محدود شدن آسيب های اکسيداتيو می شود.شواهد و آزمونهای شيميايی ، بيو شيميايی ، بالينی و اپيدميولوژيک گواه بر تاثير فلاونوئيدها بر بيوسنتز ايکوزانوئيدها و اثر ضد التهابی و پيش گيری از اکسيداسيون LDL است .پيشگيری از تشکيل پلاک آترواسکلروتيکپيشگيری از تجمع پلاکتها ( اثر آنتی ترومبوتيک )شل کننده عضلات صاف عروق ( ضد پرفشاری و ضد آريتمی )فلاونوئيدها با شلاته کردن فلزات فعال و جمع آوری راديکالهای آزاد ( عمل آنتی اکسيدان) و اثر ضد التهابی دارند .
اسلاید 10: مهمترين منابع غذايی فلاونولها :پياز ، سير ، سيب ، چای ، توت ، زيتون ، موز ، کاهو ، آلو و انگور ياقوتیمهمترين منبع فلاونها :کرفس ، کنگر ، ليمو شيرين ، جعفری ، پونه ، کاهو ، چغندر مهمترين منبع ايزو فلاونها : سويا و حبوبات مهمترين منبع فلاونونها :پرتقال ، گريپ فروت ، ليموشيرين و ليمو ترشمهمترين منبع آنتو سيانيدين ها :توت فرنگی ، تمشک و زغال اختهمهمترين منبع فلاون -3 – اولها :چای سياه ، چای سبز ، آلو ، سيب و زرشکمهمترين منبع پروسيانيدين ها :کاکائو ، شکلات ، دارچين ، لوبيا قرمز ، لوبيا چيتی ، فندق و گردو
اسلاید 11: مطالعات زيادی تاثير مصرف مواد غذايی حاوی فلاونوئيدها را در پيشگيری از بيماريهای قلبی عروقی نشان داده است :مصرف زيتون در منطقه مديترانه مصرف انگور ياقوتی در فرانسهمصرف چای و ماهی در ژاپن
اسلاید 12: تاثير مواد غذايی بر کاهش بيماريهای قلبی و عروقی ماهی : مصرف روزانه 30 گرم يا 2 وعده در هفتهمصرف روزانه 35 گرم ماهی کاهش 8 – 4 ميليمتر جيوه فشار خون سيستولی و کاهش 3 ميليمتر جيوه فشار دياستولی خشکبار : گردو ، بادام ، پسته شامی مصرف روزانه 20 گرم خطر بيماريهای قلبی و عروقی را 35 درصد کاهش می دهد .ميوه های خشک : برگه هلو ، انجير و سيب : 20 تا 50 گرم موجب کاهش خطر سکته می شود .
اسلاید 13: فيبرهادريافت روزانه 35 -21 گرم توصيه شده است فيبرهای محلول جذب کلسترول را تا35 درصد کاهش می دهند .
اسلاید 14: مهمترين منابع غذايی فيبرهای محلول : حبوبات : لوبيا عدس و نخود ميوه ها : گلابی ، سيب ، زغال اخته و ...آجيلجو دوسرمهمترين منابع غذايی فيبرهای نامحلول :نان سبوس دارغلات سبوس دارصبحانهسبوس گندمانواع تخمه
اسلاید 15: چند توصيه برای پيشگيری از ابتلا به بيماريهای قلبی عروقی ( عادات غذايی مديترانه ای)بکاربردن روغ مايع در آشپزی به جای روغن جامدترجيحا انتخاب گوشتهای بدون چربی، کباب نمودن گوشت و استفاده نکردن از سسهای چرب از خوردن چربی گوشت خودداری شود غير از چربی ماکيان و ماهی هافقط چربيهای حاوی اسيدهای چرب با چند پيوند دوگانه ضروری هستندبيشتر از غلات و حبوبات ، سبزيها و ميوه ها استفاده کنيد
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.