پزشکی و سلامت بیماری‌ها

تغذیه در دیابت

Taqziye_dar_diabet

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه در دیابت”

تغذیه در دیابت

اسلاید 1: تغذیه در دیابت ارائه دهنده: ندا دهناد كارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین 94/7/19

اسلاید 2: استراتژيهاي پيشگيري و درمان ديابت رژيم غذايي وزن مناسبفعالیت بدنیدرمان داروئی

اسلاید 3: DM > 220 million in the world, rate of DM-related deaths predicted to x 22005 to 2030

اسلاید 4: مشخصات کربوهیدرات ها مهمترين منبع انرژي غذاييهر گرم آن 4 کیلو کالری انرژی تولید میکندمغز, گلبو لهاي قرمز و قسمت مدولاي كليه به طور طبيعي وابسته بهكربوهيدرات هستندپلی ساکارید ، دی ساکارید و منوساکارید

اسلاید 5: كربوهيدراتها و فيبركربوهيدرات هاي موجود در رژيم دو نوع هستند :كربوهيدات هاي قابل دسترس كه هضم و جذب مي شوند و در بدن، مورد استفاده قرارمي گيرند (مونوساكاريدهاي مثل گلوكز و فروكتوز , دي ساكار يدها مثل سوكروز , لاكتوز, مالتوز, پلي ساكاريدها مثل نشاسته, دكسترين و گليكوژنكربوهيدرات هاي غيرقابل دسترس (مثل فيبر غذايي).

اسلاید 6: كربوهيدرات هاي غيرقابل دسترس , بويژه فيبر , باعث حجيم شدن غذا و كمك به هضم مي شوند . فيبرها نمونه اي از انواع گوناگون پلي ساكاريدها , عمدتاً تركيبات ساختماني سلول هاي گياهي شامل سلولز , همي سلولز ,پكتين و ليگنين هستند . اگرچه نياز متابوليكي روشني به فيبر رژيمي وجود ندارد , اما به نظر مي رسد كه شيوع بيماري هايي مثل بيماري هاي قلبي عروقي , ديورتيكولوز, سرطان كولون و ديابت با مصرف فيبر رژيمي رابطه معكوس دارد.

اسلاید 7: فيبرهاي گياهي اثرات متفاوتي دارند . براي مثال سبوس گندم بر وزن مدفوع اثر دارد , ولي بر كلسترول اثر ندارد . پكتين و سبوس جو اثر كمي بر وزن مدفوع دارند , ولي ممكن است كلسترول سرم را كاهش دهند .توصیه میشود 20-25 گرم در روز مصرف شود

اسلاید 8: پيشنهاد مي شود كه حدود 50 تا 60 درصد كالري از كربوهيدرات هاي در دسترس تامين شودمحدوديت كربو هيدرات رژيم به كمتر از 60 گرم در روز، احتمالاً منجر به كتوز , تخريب بيش از حد پروتئين هاي بافتي , از دست دادن كاتيون ها (بويژه سديم) و كاهش آب بدن مي شود.

اسلاید 9: لاكتوز منحصراً در شير موجود است و استفاده از آن به عمل آنزيم لاكتاز روده , جهت تبديل آن به گلوكز و گالاكتوز , وابسته استبسياري از بزرگسالان در برخي جمعيت ها مثل شرقي ها و آمريكايي هاي آفريقايي تبار كمبود لاكتاز و عدم تحمل لاكتوز دارند . هرچند كه نياز رژيمي مخصوصي براي كربوهيدرات وجود ندارد

اسلاید 10: شيرين كننده هاشيرين كننده هايي مثل فروكتوز , شربت ذرت , ملاس, آبميوه يا عصاره تغليظ شده ميوه , مالتوز, مانيتول,سوربيتول, گزيلتول و نشاسته هيدرو ليز شده فوايد عمده اي نسبت به ساكارز ندارندسوربيتول, مانيتول و گزيلتول ,قندهاي الكلي هستند كه پاسخ گليسميك كمتري نسبت به سوكروز و ساير كربوهيدرات ها ايجاد مي كنند اما مصرف مقدار زياد آن ها مي تواند موجب اسهال شود.شيرين كننده هاي غير تغذيه اي مثل ساخارين ،آسپارتام, آسه سولفام

اسلاید 11: نکات مهم در ارزیابی اولیه (سریع) در دیابت نوع 2 :آزمایش: قند خون ناشتا، بعد از غذا، A1Cدارو: خوراکی، انسولین (نوع، مقدار و زمان تزریق)وضع غذا خوردن: لاغر(کم وزن) ، وزن طبیعی ، چاقوضعیت اقتصادی-اجتماعی بیمارآمادگی بیمار برای تغییر الگوی زندگی

اسلاید 12: ارزیابی کامل تغذیه ای در دیابتوضعیت کنترل قند خون سن، جنس ، شغل، تحصیلاتوزن، قد، محیط کمر و سابقه تغییرات وزن اخیروضعیت دیس لیپیدمی، فشار خون، وجود نفروپاتی ساعت برخاستن از خواب در صبح و ساعت صرف وعده های اصلی غذایی (بین دو وعده غذایی چند ساعت فاصله است meal pattern ) ؟ نوع و مقدار داروی کاهنده قند خونمصرف سایر دارو هاFood choiceوضعیت عمومی تغذیه بیمار: کمبود ریز مغذی ها، وجود یبوست و ...میزان فعالیت بدنیآیا نیاز به کاهش وزن وجود دارد و اگر بله سرعت این کاهش ماهانه چقدر باشد؟

اسلاید 13: سه سئوال پس از ارزیابیچند اشکال تغذیه ا ی در رابطه با دیابت در بیمار وجود دارد؟مهمترین این اشکلات را برای تصحیح چگونه انتخاب می کنیم؟نتیجه آزمایش قند بیمار چه نقشی در برنامه ریزی غذایی برای بیمار دارد؟

اسلاید 14: ارزیابی سهم تغذیه بیمار در آشفتگی قند خونچاقیبی نظمی در خوردن (large meal)

اسلاید 15: چند نکته:فرد دیابتی چاق معمولا در فاز استاتیک چاقی استافراد دیابتی معمولا under-reporting می کنندفرد دیابتی بدون پرهیز غذایی نادر است او سالهاست که رژیم غذایی دارد Misconceptions!

اسلاید 16:

اسلاید 17:

اسلاید 18: چاقی و دیابت

اسلاید 19:

اسلاید 20: 6 -10-505101520Relative RiskWeight Change (kg)MenWomen543210Association of weight gain and risk of Type 2 diabetes in adults

اسلاید 21:

اسلاید 22: درماناهداف درمان:کوتاه مدت؛ برای درمان سریع و بهبود علائم و یا عفونت حادمیان مدت؛ برای برگرداندن بیمار به حالت فیزیولوژیک و زندگی اجتماعی حتی المقدور طبیعیطولانی مدت ؛ به منظور پیشگیری از ایجاد عوارض دیابت یا تاخیر در پیشرفت عوارض ایجاد شده ( حالت روانی )

اسلاید 23: توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به دیابت نوع اول صرف غذا درساعات معینروزانه بین 6 تا 7 وعدهمصرف مقادیر متناسبی از كربوهیدرات ها در هر وعده چربی قندهای ساده مانند شكر، شكر قرمز، عسل و شربت ذرتافزایش مصرف فیبر تا میزان 25 میلی گرم به ازای هر 1000 كیلوكالری مشورت با متخصص تغذیه منابع غذایی فیبر عبارتند از : انواع میوه و سبزی، حبوبات و غلات سبوس دار

اسلاید 24: خطر نسبی بروز دیابت در زنان با نمایه توده بدنی بالای 30 کیلوگرم بر متر مربع 28 بار بیشتر از زنان با نمایه توده بدنی بیشتر از 22 کیلوگرم بر متر مربع است ولی این نسبت در مردان 7 برابر است.

اسلاید 25: Benefits of Long Term Exercise In well-controlled diabeticsImprovement of the respiratory system statusMinimizing risk factors for cardiovascular disease: decrease in body fat, Improving lipid profile, lowering BPRetardation or stopping large vessel or heart diseaseImproving blood glucose level controlDecrease in uric acid1-2% decrease in Hb A1CDecrease in the need for hypoglycemic drugsImproving O2 uptake by tissuesImproving muscular status: increase in power and muscle massImproving joint motion, decreasing osteoporosisWeight lossIncrease in self- confidenceImproving independenceImprovement in quality of lifeIncreasing work capacityDecreasing mortality rate

اسلاید 26: Metabolic Syndrome

اسلاید 27: توصیه های تغذیه ای برای بیماران مبتلا به دیابت نوع اول میان وعدهغلات پرفیبر درصبحانه پرهیز از مصرف غلات دارای مقادیر زیاد شكر میوه تازهشیرهای كم چربیروزانه حداقل 8 لیوان آب

اسلاید 28: نمایه گلیسمیمواد غذایی تازهسرخ کردنینوع نشاسته روش پخت غذااندازه ذراتشکل غذا (مایع –جامد)مقدار کربوهیدراتقند خون ناشتا

اسلاید 29: رژیم غذایی در دیابت حاملگی 5-7 وعده غذامیان وعده عصر برای پیشگیری از کتوز شبانه استدر صبحانه 30 گرم کربوهیدرات و مابقی انرژی از پروتئینحداقل روزانه 175 گرم کربوهیدرات

اسلاید 30: Fiber Fiber containing foods can provide vitamins, minerals, and other components important for good health.The ADA recommendations for DM are the same for the general public:DRI of 14 g/1000 kcal (based on protection against CVD), given consistent and strong data for the relationship between lipid levels and fiber intake. diets high in total and soluble fiber in cardio-protective nutrition therapy, reduced total cholesterol by 2% to 3% and LDL-C by up to 7%.

اسلاید 31: Fruits/ vegetablesFiber / vitaminsTo initiate satietyTo decrease weightTo minimize constipation

اسلاید 32: increasing dietary fiber than DRI improve glycemic outcomes in DM.Fiber-rich meals are processed more slowlydelays gastric emptyingincrease transit time.nutrient absorption occurs over a longer time.flattens the glucose and insulin responseprolongs satiety

اسلاید 33: انواع انسولین انسانی *انسولین کوتاه اثر انسولین رگولار: شروع اثر: 60-30 دقیقه اوج اثر: 5-2 ساعت طول مدت اثر: 5تا 8 ساعت2) انسولین متوسط الاثر انسولین NPH شروع اثر: 2-1 ساعت اوج اثر: 12-4 ساعت طول مدت اثر: تا 24-18 ساعت

اسلاید 34: برای کودکان دیابتی نوع دو چه باید کرد؟

اسلاید 35: دیابت و ورزشفعالیت جسمی یکی از روش های مهم در پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 است حساسیت به اثر انسولین بیشتر می شود و ماهیچه ها، گلوکز بیشتری از خون می گیرند درنتیجه قند به راحتی وارد سلولهای ماهیچه ای می شود هنگام ورزش

اسلاید 36: غشای طبیعی عضله در حالت استراحت، نسبت به گلوکز به طور مختصری نفوذپذیر است . در فعالیت بدنی متوسط تا شدید برای استفاده گلوکز به انسولین نیاز نیست. زیرا در اثر روند انقباضی، عضلات نسبت به گلوکز نفوذپذیرمی شوند

اسلاید 37: ورزش در افراد با قند کنترل شده:این افراد با شروع ورزش ممکنست دچار افت قند شوند که به علت مصرف ذخایر گلوکز بدن استتوصیه می شود در صورتی که قند قبل از ورزش، کمتر از100 میلی گرم در دسی لیتر باشد یک میان وعده سبک قبل از ورزش استفاده شود

اسلاید 38: چه ورزش هایی در بیماران با دیابت توصیه می شود؟ورزش های هوازی مثل: پیاده روی ,شنا ,دوچرخه سواری ,ایروبیک , بسکتبال ,...این ورزش ها با بکارگیری از تعداد زیادی از عضلات بدن بر کنترل قند اثر می گذارندانجام این حرکات به مدت 30 دقیقه و در بیشتر روزهای هفته مفید است

اسلاید 39: راهنمای ورزش کردن در افراد دیابتی تست قند خون قبل و بعد از ورزشبه ازای هر یك ساعت ورزش، خوردن 15گرم كربوهیدرات اضافه تر قبل یا بعد از ورزش، احتیاج می شود. برای ورزش های شدیدتر، 30 گرم كربوهیدرات در هر یك ساعت ممكن است نیاز شود. اگر قند خون كمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر باشد، مصرف یك وعده غذای كوچك و كم حجم لازم می شود.

اسلاید 40: What kind of physical activity can helpFour kinds of activity can help. being extra active every day doing aerobic exercise doing strength training stretching

اسلاید 41: ورزش های ممنوعوزنه برداری و یا ورزشهایی که در آنها سر در وضعیت پایینتر از بدن قرار می گیرد و یا در معرض تکانهای شدید است مثل بسکتبال و فوتبال بعلت افزایش فشار چشم و خطر بروز خونریزی داخل چشمی، مضر می باشند.اگر قند خون بیمار بالاست ( بالای 250 در افراد دیابتی نوع دو یا بالای 200 برای افراد نوع یک)، باید ورزش را تا هنگام پایین آمدن قند خون به تعویق انداختدر مواقعی که آسیب چشم در مرحله فعال و شدید آن است، ورزش کردن برای چشم شما ضرر دارد

اسلاید 42:

اسلاید 43: Self-monitoring of blood glucose levels and appropriate adjustments of food intake, exercise, and medications can facilitate optimal glycemic controlSMBGA mildly elevated fasting glucose and a disproportionately high HbA1c suggests postprandial hyperglycaemia.

اسلاید 44: MNT is vital in the prevention and tx of DM.In general, MNT promotes healthy eating habits, helps control BS, lipid levels, weight management by lifestyle modifications. MNT  decreased A1c of 1% to 2%,the greatest impact at the initial Dx of DMand effective intervention at any time

اسلاید 45: با تشکر از بذل توجه شما بزرگواران

29,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید