mavad_ghazaee

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت
منتشرکننده‌ی پاورپوینت
4528 بازدید

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [1 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تغذیه و دوپینگ”

تغذیه و دوپینگ

اسلاید 1: م

اسلاید 2: تغذیه و دوپینگسعید رستمیدکترای فیزیولوژی و تغذیه ورزشی

اسلاید 3: مواد غذاییمواد غذایی لازم برای بدن عبارتند از :پروتئین هاهیدرات های کربنچربی ها مواد معدنیویتامین ها

اسلاید 4: تغذیه صحیحتغذیه صحیح يعني خوردن و دریافت مقدار لازم و کافی از هر دسته مواد غذایی توجه به متفاوت بودن نیاز های تغذیه ای در افراد مختلفعوامل موثر بر اين تفاوت ها: سن ، جنس ، میزان فعالیت فرد ، شرایط محیطی و سلامت یا بیماری تعيين و تامين نیازهای تغذیه ای متناسب با شرايط فردي

اسلاید 5: کربوهیدراتهیدرات های کربن مهمترین منابع تامین انرژیبه طور معمول بالاترین درصد مصرفی ،در مجموع غذاهای روزانه نان و غلات شناخته ترین منابع غذایی هیدرات های کربنشامل : انواع قندها ( هیدرات کربن ساده )، نشاسته (هیدرات کربن پیچیده) ، و سبزیجات ( هیدرات کربن غیر قابل هضم یا فیبر )

اسلاید 6: پروتئین هامسئول رشد و حفظ ساختار بدن از اجزایی به نام اسید آمینه تشکیل شده اند لزوم دريافت اسید های آمینه هاي ضروري ازطریق مواد غذایی پروتئینیشناخته ترین منابع پروتئین : گوشت سفید و قرمز

اسلاید 7: چربی هااز اجزاي ساختمان غشای سلول ها نقش مهمی در تامین انرژی مورد نیاز بدن تنها منبع تامین کننده ویتامین های محلول در چربی شناخته ترین منابع چربی : روغن و کره انواع چربی ها : اشباع شده ؛ با یک کربن غیر اشباع و با چند کربن غیر اشباع

اسلاید 8: ویتامین ها و مواد معدنیضروری برای برقراری مسیرهای سوخت و ساز بدن مقادیر مورد نیاز بدن ، بسیار کم ولی غیر قابل حذف انواع ویتامین ها : محلول در آب ( ویتامین C و ویتامین های گروه (B محلول در چربی ( مانند ویتامین A,D,E ) تقسیم می شوند

اسلاید 9: گروه های غذاییگروه نان و غلاتگروه گوشت ، تخم مرغ ، حبوبات و مغزهاگروه شیر و لبنیات گروه میوه ها و سبزیجات گروه متفرقه

اسلاید 10: غذاهای داخل یک گروه ارزش غذایی تقریبا مشابهی دارند و می توانند جایگزین هم شوندهیچکدام از گروه ها را نمی توان جایگزین دیگری کردبرای تامین سلامت کامل ، بدن به تمام این گروه ها نیازمند است در یک رژیم متعادل روزانه ، باید نسبت مناسبی از غذاهای موجود در هر کدام از گروه های غذایی وجود داشته باشد

اسلاید 11: هرم غذایی نسبت تقریبی هر کدام از گروه های غذایی را در یک رژیم متعادل روزانه نشان می دهد

اسلاید 12: هرم غذاییبیشترین درصد مواد مصرفی را گروه نان و غلات تشکیل می د هدمیزان استفاده از سبزی ها و میوه ها در یک رژیم مناسب در رتبه دوم قرار می گیردلبنیات و گوشت باید تقریبا به میزان مساوی در رژیم غذایی وجود داشته باشندچربی ها و قندها باید سهم کمی را در مجموعه غذاهای مصرفی روزانه به خود اختصاص دهند

اسلاید 13:

اسلاید 14: مقیاس سنجش مقدار مورد نيازمواد غذایی1 واحد شیر یعنی 1 لیوان شیر 1 واحد گوشت یعنی 60 گرم گوشت ( معادل 2 تکه متوسط خورشی )1 واحد نان یعنی 1 برش 30 گرمی ( معادل یک کف دست یا یک قطعه 10*10 از نان های سنگک، بربری، و تافتون و 4 برش به اندازه فوق از نان لواش )1 واحد میوه یعنی یک عدد سیب یا پرتقال متوسط

اسلاید 15: گروه نان و غلات داراي بیشترین سهم در تامین انرژی بدنمهمترین منبع ویتامین های گروه Bحاوی آهن و پروتئیننیاز روزانه : 11-6 واحد مقدار مصرف : وابسته به فعالیت روزانه فرد

اسلاید 16: جدول 1، مقادیر معادل 1 واحد از غذاهای گروه نان و غلات

اسلاید 17: گروه گوشت ، تخم مرغ و حبوباتمهمترین نقش در تامین پروتئینمهمترین منبع تامین آهن و روی برای خون سازی انواع پروتئين :حیوانی ( انواع گوشت و تخم مرغ) و گیاهی ( حبوبات و مغزها) انواع گوشت های قرمز، سفید، اعضای داخلی بدن(جگر، دل ، قلوه)، تخم مرغ ، حبوبات و مغزها (گردو، فندق..

اسلاید 18: وجود تمام اسید های آمینه لازم برای بدن در پروتئین های حیوانی و قابلیت جذب بالاپروتئین هاي داراي بالاترین کیفیت : تخم مرغ ، شیر و گوشتمصرف توام حداقل 2 نوع از پروتئین های گیاهی برای تامین پروتئین با کیفیت بالانياز متوسط روزانه :3-2 واحد

اسلاید 19: جدول2 مقادیر معادل 1واحد از گروه گوشت، مرغ و حبوبات

اسلاید 20: نکاتی درباره مصرف گروه گوشت، تخم مرغ و حبوبات پختن كامل گوشت (مغز پخت )جدا كردن تمامی چربی های قابل رویت ازگوشت قرمز قبل از طبخ جدا كردن پوست مرغ قبل از طبخ استفاده بیشتر از گوشت سفید مصرف مرغ و ماهی به صورت آب پز تا حد امکان افراط نكردن در مصرف مغز و زبان ( به علت کلسترول بالا)

اسلاید 21: (ادامه)عدم مصرف بیش از 4-3 تخم مرغ در هفته استفاده از ترکیب حبوبات و غلات برای تامین پروتئین با کیفیت بالا استفاده از حبوبات بو داده و مغزها به عنوان میان وعده توجه به سرطان زايي مواد افزودنی به سوسیس و کالباس مصرف نكردن گوشت های دودی یا نمک سود شده ( ماهی دودی یا ماهی شور)

اسلاید 22: گروه شیر و لبنیات منبع اصلی تامین کلسیم و فسفر بدن ضروري برای رشد و استحکام استخوان ها و دندان هاحاوی ویتامینهای B و A (موثر برسلامت بینایی و پوست) متوسط نياز روزانه : 3-2 واحدیک واحد = 1لیوان شیر، 1لیوان ماست، 60گرم پنير (2برش پنیر هرکدام به اندازه یک قوطی کبریت)

اسلاید 23: نکاتی در مورد مصرف گروه شیر و لبنیاتاستفاده از محصولات پاستوریزه در بسته بندی های بهداشتی مناسبجوشاندن شیرتازه حداقل به مدت1 دقیقه درحال هم زدن جوشاندن کشک مایع به مدت 5 دقیقه پیش از مصرف استفاده از پنیر کهنهماست مطمئن ترین غذا در دسته لبنیاتچربی موجود در شیر و لبنیات منبع خوب ویتامین Aپرهيز از مصرف بي رويه بستني

اسلاید 24: گروه میوه ها و سبزیجات منبع اصلی تامین فیبر ، ویتامین و مواد معدنیداراي پروتئین و انرژی کمترنسبت به ساير گروه هاموثر بر رشد و ترميم بافت هاآنتی اکسیدان وموثر در پیشگیری از سرطان هاسبزی ها و میوه های سبز تیره، زرد تیره و نارنجی رنگ منابع اصلی ویتامین های A و C

اسلاید 25: گروه میوه ها و سبزیجات (ادامه)کمپوت ها ( میوه های کنسرو شده)، خشکبار( میوه های خشک شده) و آب میوه هامتوسط نياز روزانه : 4-3 واحد (5-3 واحد سبزیجات و 4-2 واحد میوه)

اسلاید 26: جدول 3 مقادیر معادل1 واحد از گروه میوه ها وسبزیجات

اسلاید 27: نكاتي درباره مصرف گروه ميوه ها و سبزيجات مصرف ميوه ها و سبزيجات به صورت خام (تاحدامكان)شستن كامل و ضدعفوني كردن ميوه ها و سبزيجات پختن سبزيجات با آب كم و يا بدون آب ( اسفناج )مصرف سبزیجات پخته به همراه غذا يا به عنوان اشتهاآورآماده كردن سالاد با فاصله کمی قبل از سرو غذااستفاده از جوانه گندم و ماش همراه با سالاد

اسلاید 28: (ادامه)استفاده ازآب لیمو، آب نارنج و ... برای سالاداستفاده از میوه ها به عنوان میان وعدهاستفاده از میوه های کامل بهتر از آب میوه است مناسب تربودن استفاده از میوه های تازه به ویژه برای افراد دیابتی به جاي کمپوتدر صورت استفاده از کنسرو سبزیجات ، آب كشي محتويات قبل از مصرف براي شستن نمک اضافه

اسلاید 29: گروه مواد غذایی متفرقهشامل گروه های غذایی فرعی به شرح زیر:چربی ها مانند روغن های جامد و مایع، خامه ، سرشیر، سس های چربشیرینی ها و مواد قندی مانند انواع مربا،شربت ها، قند وشکر، آب نبات، شکلات ترشی ها ،شورها و چاشنی ها مانند انواع ترشی و شور، نمک ، فلفل ، زردچوبه، دارچین ، مایونز نوشیدنی ها مثل نوشابه های گازدار، چای ، قهوه

اسلاید 30: نکاتی درباره مصرف گروه مواد غذایی متفرقهمحدودكردن مصرف چربی ها،شیرینی هاوچاشنی ها استفاده ازچربی های دارای یک یا چند کربن غیراشباع به حداقل رساندن مصرف مواد قندی ونوشابه ها درافراد داراي اضافه وزن محدود كردن مصرف نوشابه های گازدار استفاده از آب سالم به عنوان بهترین نوشیدنی

اسلاید 31: (ادامه )استفاده از آب میوه های تازه به عنوان نوشیدنی مناسب به حداقل رساندن مصرف چیپس در رژیم غذایی تجمع آثار منفي ناشي از مصرف مكرراين مواد و آسيب نهايي به سلامتي اهميت خاص چربی ها دراین گروه ازنظر تامین انرژی و ویتامین های محلول در چربی ارتباط شناخته شده بین مصرف چربی ها و ابتلای به بیماری های قلبی و سرطان ها

اسلاید 32: مکمل هایی که بر سوخت و ساز انرژی تاثیر دارند :کراتین ال کارنیتینبیکربنات سدیم کافئین

اسلاید 33: مکمل هایی که احتمالا بر ترکیب بدن تاثیر می گذارند :پروتئین و اسید های آمینه پیکو لینات کرومبتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات (BMH)چیتوزان

اسلاید 34: مکمل هایی که احتمالا باعث حفظ سلامت عمومی ورزشکار می شوند :گلوتامین ویتامینی ها و مواد آنتی اکسیدان

اسلاید 35: منابع مکمل های غذایی بخش اعظم مکمل هایی که در دسترس قرار دارند انواع تجاری بوده و به شکل پودر، قرص، کپسول یا حتی شربت ارائه می شوند . در واقع مکمل ها به وضعی شبیه به داروها عرضه می شوند. در اکثر موارد ، بسته بندیهای و قوطی هایی که مکمل ها در آنها عرضه می شوند، حاوی مجموعه ای ازچند مکمل هستند. بسیاری از مکمل هایی که تحت عنوان چربی سوز (fat burner) به فروش می رسند ، مجموعه ای از ال کارنیتین ، چیتوزان و کافئین را دربردارند. نکته مهم این است که با کمی دقت بر برچسب بعضی از این قوطی های متوجه طبع متضاد مواد سازنده آنها شد.

اسلاید 36: مصرف چشم بسته ممنوعاگرچه بیشتر مکمل های موجود در بازار فاقد آثار ادعا شده هستند ، با این حال ، بسیاری از ورزشکاران در گزینش مکمل مورد نیاز خود راه به خطا می روند و به جز عوارض جانبی ، دچار افت عملکرد هم می شوند.محتوی بسیاری از این نوع محصولات مخلوطی از موادی است که گاهی خواص متضاد دارند. برای گریز از این نوع خطا باید حتما مطالب برچسب ، بویژه در بخشی از آن که به مواد سازنده مکمل اشاره می کند ، مطالعه کرد. معمولا به این بخش supplement facts یا حقایق مکمل گفته می شود. (هر چند گاهی پیش می آید مطلبی مغایر با حقیقت هم در در آن بیان شود ).

اسلاید 37: مکمل ها و عملکرد های ورزشی بر اساس نتایج تحقیقات، اکثر ورزشکاران از مکمل های متعدد استفاده می کنند . البته شیوع کلی وانواع مکمل های مورد استفاده برحسب نوع ورزش ، جنسیت ورزشکار و سطح مسابقات فرق می کند. در بعضی تحقیقات ، 100 درصد وزنه برداران از بعضی از انواع مکمل های غذایی استفاده می کرده اند (بورک، 1993). بررسی و مطالعه همه انواع مکمل های غذایی مصرفی ورزشکاران امری غیر ممکن است ، ولی سعی می شود موارد شایع تر و شناخته شده تر را مورد بررسی قرار داد .

اسلاید 38: به طور کلی سه دسته از مکمل های غذایی مورد تاکید قرار دارند : آنهایی که برتولید و سوخت و ساز انرژی تاثیر می گذارند .آنهایی که ممکن است باعث پرورش عضله وتوده کم چرب شوند. آنهایی که می توانند بر سلامت عمومی تاثیر گذار باشند.

اسلاید 39: کراتین (مونوهیدرات ) Creatineتعداد زیادی از ورزشکاران از کراتین استفاده کرده اند . این واقعیت که فروش کراتین در سال 1997 تنها در ایلات متحده بیش از 300000 کیلوگرم بوده است خود موید این ادعاست. آنچه کراتین را از سایر مواد نیروزا متمایز می کند این است که ظاهرا این مکمل در بهبود عملکرد ورزشی موثر است و از آن مهمتر ، مصرف آن از سوی مراجع قانونگذار ورزشی ممنوع نیست و ظاهرا عوارض جانبی جدی ندارد . بیشترین غلظت بافتی کراتین در عضله اسکلتی دیده شده و تقریبا دو سوم آن به شکل کراتین فسفات است . با این حال ، به نظر می رسد حد اشباعی برای کراتین در عضلات وجود دارد ومکل سازی بیشتر باعث افزایش این مقادیر نمی شود .

اسلاید 40: میزان مصرف کراتین به طور کلی ، یک رژیم مکمل سازی کراتین شامل یک دوز بارگیری 20تا 25 گرم در روز به مدت 5 روز است. برخی افراد ممکن است نسبت به وزن بدن کراتین مصرف کنند ، در این صورت روزانه باید 03/0 گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن مصرف کرد .

اسلاید 41: میزان مصرف پیشنهادی یک قاشق چای خوری پودر کراتین تقریبا 5 گرم می باشد . این مقدار را باید قبل از مصرف در نوشیدنی حل نمود . بهترین روش جهت افزایش و حفظ کراتین ذخیره شروع یک دوره پنج روزه بارگیری کراتین و سپس دوره حفظ آن می باشد . در طی دوره بارگیری باید بین 20 تا 25 گرم کراتین را درچند وعده 5 گرمی با فواصل زمانی 2 تا 3 ساعت در طول روز مصرف نمود . هنگامی که دوره 5 روزه بارگیری کامل شد ، عضلات اشباع شده اند و احتمال افزایش بیشتر وجود ندارد . بنابراین حفظ آن عامل مهمی است. در این مرحله ورزشکاران به طور کلی 3 تا 5 گرم در روز مصرف کنند . ورزشکاری که بیش از 100 کیلو گرم وزن دارد ، به واسطه توده عضلانی بیشتر ، نیاز به کراتین بیشتری دارد ( تاحدود 10 گرم ).

اسلاید 42: مصرف کراتین و عملکرد ورزشی به نظر می رسد آن دسته از ورزشکارانی که برای سوخت فعالیت ورزشی خود به PC به عنوان یک منبع انرژی متکی می باشند (برای مثال، ورزشکاران پرورش اندام ، وزنه برداران توانی ، دونده های سرعت و ........) فایده بیشتری از مصرف مکمل کراتین می برند .بیشتر مطالعاتی که تاثیر مصرف مکمل کراتین بر عملکرد قدرتی را سنجیده اند ، همواره فواید نیروزایی فراوان آن را خاطر نشان کرده اند . با این حال ، برخی تحقیقات نیز آثار انرژی زایی چشمگیری را گزارش نکرده اند.

اسلاید 43: مصرف مکمل کراتین و آثار جانبی آن تاثیر جانبی ناخواسته مکمل کراتین ، افزایش وزن است . با توجه به نوع مصرف مکل کراتین ، گزارشهای زیادی از اخلالات معدی روده ای ، قلبی عروقی و عضلانی وجود دارد خوردن کراتین فراوان با کرامپهای عضلانی همراه بوده است .نگرانی عمده دیگری که در خصوص مصرف مکمل کراتین مطرح شده فشار زیادی است که بر اثر محتوی نیتروژن زیاد کراتین به کلیه های وارد می شود به طور کلی ، آثار جانبی عمده ای که ناشی از مصرف مکمل کراتین باشد گزارش نشده است .

اسلاید 44: پروتئین و اسیدهای آمینه بخش اعظمی از عضلات را پروتئین تشکیل میدهد و در اجرای اکثر ورزشهای نقشی اساسی دارد . تمرینات قدرتی منجر به افزایش توده عضلانی می شود که نشان از افزایش ساخت اکتین و میوزین دارد . تمرینات نیز موجب آسیب های عضلانی می شود و در ایفای نقش پروتئین در فرایندهای ترمیم مهم است . اگرچه موارد فوق نشان دهنده نیاز پروتئینی بیشتر است ، با این حال ، شواهد قانع کننده ای مبنی بر ضرورت استفاده از مکمل های پروتئینی برای ورزشکاران وجود ندارد. اکثر تحقیقات نشان می دهند حتی با افزایش سطح فعالیت ، میزان نیاز پروتئینی حدود 2/1 تا 7/1 گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن است ، با این حال ، بساری از ورزشکارا ن مقادیر زیادی غذاهای حاوی پروتئین و مکمل های گران قیمت پروتئین

اسلاید 45: پروتئین و اسیدهای آمینهمصرف می کنند که در بعضی ورزشها حدود 400 گرم پروتئین در روز دیده شده است . در رژیم غذایی بدنسازان مهم معمول پروتئین بیش از 20 درصد کل انرژی مصرفی گاهی به 40 درصد هم می رسد. فروش پودرهای پروتئین کامل بخش اعظمی از فروش مکمل های تغذیه ای را تشکیل می دهد ، اما مصرف تعدادی از اسیدهای آمینه هم رایج شده است . گزارش شده است که آرژینین و اورنیتین باعث تحریک ترشحات هورمون رشد شده و در صورتی که در یک دوره تمرین قدرتی تجویز شوند باعث رشد بافت غیر چربی می شوند.تعدادی از اسیدهای آمینه ، از جمله هیستیدین ، لایزین ، میتونین و فنیل آلانین به عنوان مواد آنابولیک فروخته می شوند .

اسلاید 46: پیکولینات کروم کروم یک عنصر کمیاب است و چنین گزارش شده است که آثار انسولین را تقویت می کند . به دلیل آثار سازنده انسولین ، ممکن است چنین انتظار برود که تشکیل اسید امینه در پروتئین عضلات افزایش یافته و سازگاری به تمرین افزایش یابد . کروم را به عنوان یک مکمل ، ورزشکاران قدرتی مصرف می کنند و به شکل مزدوج با اسید پیکولینات عرضه می گردد. گزارش شده است افزودن مکمل های پیکو لینات کروم به رژیم غذایی باعث تقویت پاسخ سازشی به برنامه تمرینات قدرتی و افزایش توده کم چربی بدن می شود .

اسلاید 47: بتا هیدروکسی - بتا متیل بوتیرات (HMB) یک متابولیت لوسین است که مقدار اندکی از آن درغذاها وجود دارد . تنها تحقیقات اندکی درمورد آثار تجویز HMB در انسانها وجود دارد ( نیسن و همکاران ، 1996) نتایج دو مطالعه که در آنها آزمودنی ها روزانه 5/1 تا3 گرم HMB را به مدت 3 تا7 هفته مصرف کردند و در مقایسه با گروه شاهد ، قدرت و تود ه کم چرب بیشتری کسب کردند. میزان مصرف پیشنهادی 3 تا 5 گرم در روز باعث افزایش قدرت و ساخت عضله می شود.

اسلاید 48: فسفا تیدیل سرین (PS)یکی از فسفولیپیدهای بدن است که جز ضروری ساختمان غشاء سلولی و نگهدارنده آن می باشد . به تازگی به دلیل اینکه این ماده می تواند بخشی از آثار منفی تمرینات شدید را خنثی نماید به عنوان یک مکمل ورزشی توجه بیشتری را به خود جلب کرده است . نشان داده است که این مکمل سطوح هورمون کورتیزول که تجزیه پروتئین برای تولید انرژی را سریعتر می نماید ، کاهش می دهد . کاهش کورتیزول ، روش تمرینی ورزشکاران و استفاده از مکمل ها جهت بازگشت به حالت اولیه را بهبود می بخشد . ورزشکاران ممکن است از مصرف روزانه 400 تا 800 میلی گرم فسفا تیدیل سرین سود ببرند

اسلاید 49: گلوتامین گلوتامین فراوان ترین اسید آمینه موجود درخون و مخازن اسید آمینه است که برای عملکرد بهینه سیستم ایمنی و سنتز پروتئین ضروری است . نشان داده شده است در ورزکارانی دچار بیش تمرینی در مقایسه با ورزشکارانی که دچار بیش تمرینی نبودند ، کاهش 10 درصدی گلوتامین پلاسما وجود دارد .

اسلاید 50: ال – کارنیتین ال- کارنیتین ترکیبی است که عمدتا انتقال اسیدهای چرب با زنجیره طولانی به میتو کندری را جهت اکسید اسیون در مسیر تولید انرژی تسهیل می کند . بنابراین تصور می شود افزایش دسترسی به کارنیتین استفاده از چربی را به عنوان سو بسترای انرژی افزایش دهد . ال- کارنیتین در بدن انسان تولید می شود و در صورتی که خورده شود تقریبا بی ضرر است. با این حال ، در افراد تمرین کرده سالم ، مصرف مکمل منجر به افزایش سطح ال- کارنیتین عضله نمی شود.

اسلاید 51: بی کربنات سدیم بی کربنات سدیم ، یک نمک آلکالین ( قلیایی ) است و عملکرد عمده آن کنترل تعادل اسید – باز در خون و مایع برون سلولی است . نقش آن بافر کردن اسید لاکتیکی است به هنگام ورزش شدید تولید شده است . بالغ بر 50 سال است که در مورد خاصیت انرژی زایی کربنات سدیم تحقیقاتی صورت گرفته است . در بسیاری از مطالعات میزان 4/0 تا 5/0 ( اغلب 3/0 گرم ) بی کربنات سدیم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن ، یک تا 3 ساعت قبل از فعالیت ورزشی با شدت بیشینه و کوتاه مدت به کار گرفته شد. بخش زیادی از مطالعات آثار قابل توجهی را برعملکرد بدنی وفشار روانی نشان دادند.

اسلاید 52: کافئین اگر چه کافئین در فهرست دوپینگ IOC قرار دارد ، ولی ماده ای است که توسط ورزشکاران زیادی به صورت روزان مصرف می شود.ورزشکاران رویدادهای قدرتی و دوهای سرعت هم از قهوه و CAF استفاده می کنند چون تصور می کنند استفاده از این ماده زمان واکنش و برون ده توان را به حداکثر می رساند. CAF روی سیستم عصبی مرکزی اثر تحریک کننده دارد . ممکن است با نفوذ بر فرایندهایی که تحریک سیستم عصبی حرکتی را تعیین می کنند ، عملکرد را افزایش دهد و این احتمال نیز وجود دارد که CAF بر پردازش تحریکاتی که از محیط به سیستم عصبی مرکزی وارد می شوند ، تاثیر بگذارند ، مانند کاهش احساس خستگی مربوط به عضله .ورزشکاران قدرتی اغلب با این تصور که CAF توان بیشینه آنها را افزایش داده یا خستگی را کاهش می دهد و در روزهایی که اجرای بهینه مکرر مورد نیاز است ، تمرکز را افزایش می دهد ، این ماده را مصرف می کنند . برای بدست آوردن حداکثر تاثیر مثبت CAF بر عملکرد ، باید حدود 1 تا 5/1 ساعت قبل از زمان عملکرد آن را مصرف کرد .

اسلاید 53: آثار جانبی کافئین مصرف کافئین ، به ویژه میزان زیاد ( بیشتر از 4 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن ) ممکن است آثار جانبی به دنبال داشته باشد . CAF می تواند دیواره معده را تحریک کند و حرکات نامنظم روده ای شود . برانگیختگی بالا که منجر به تصمیم گیری غلط می شود و کمبود استراحت و بی خوابی در این شرایط ممکن است فشار خون ، ضربان قلب و تواتر تنفسی افزایش یابد .

اسلاید 54: تعریف دوپینگ (Doping)طبق تعریف IOC ، دوپینگ عبارت است از تجویز یا استعمال هر نوع ماده خارجی و یا هرگونه ماده فیزیولوژیک خود بدن با مقادیر غیر طبیعی یا راههای غیر معمول توسط ورزشکار مسابقه دهنده با هدف انحصاری افزایش کاذب و تواناییهای خود در مسابقه

اسلاید 55: پارادوپینگ (Paradoping)پارادوپینگ عبارت است از خوراندن دارو به حریف توسط فرد ورزشکار به منظور کاستن از کارایی و قدرت ورزشی او .

اسلاید 56: تاریخچه دوپینگ تصور می شود از همان زمانی که اولین رقابت و مسابقه ورزشی برگزار شد، هر کدام از ورزشکاران تصور داشته اند به روشهای مختلف نیرو و قدرت خویش را برای غلبه بر حریف افزایش دهند. دوپینگ در سال 1910 برای اولین بار جنبه آزمایشی و قانونی پیدا کرد اولین گزارش در مورد استفاده وسیع ورزشکاران از استروئیدهای آنابولیک در اواخر دهه 1950 و اوایل دهه 1960 انتشار یافت ( المپیک 1964 توکیو نخستین المپیکی که در آن مواد آنابولیکی مصرف شد).در اوایل آوریل 1987 بریژیت در سال چهره درخشان دو و میدانی آلمان غربی به درد شدیدی در ناحیه پشت مبتلا شد و تلاش پرشکان در درمان وی نتیجه نداد و در دهم آوریل 1987 در حالی که 26 سال داشت در گذشت . مدتی بعد معلوم شد که بریژیت در حدود 100 نوع دارو می خورده و تزریق می کرده است تا مدال طلای المپیک 1988 سئول را کسب کند. مرگ یک وزنه بردار در سال 1986 به علت سرطان کبد ناشی از معرف مکرر استروئیدهای آنابولیک و سلب مدال طلایی بن جانسون در المپیک 1988 و صد ها مورد دیگر ، حاکی از عمق فاجعه است .

اسلاید 57: انواع دوپینگ: 1- دوپینگ فرعی ( پارادوپینگ)2- دوپینگ تحریکی و تقویتی ( دوپینگ خونی ، دوپینگ دارویی )3- دوپینگ روانی

اسلاید 58: استروئیدهای آنابولیک تصور می شود استروئید های آنابولیک ، گسترده ترین عامل نیروزای مورد استفاده ای هستند که باعث افزایش قدرت عضلات می شوند . این ترکیبات از مشتقات سنتزی هورمون جنسی مردانه یعنی تستوسترون به شمار می روند بسیاری از مواد نیروزا، پیش سازهای تستوسترون هستند (مثل آندروستندیون ) . تغییرات فیزیولوژیکی که تستوسترون تنظیم می کند باعث شده تا یکی از داروهای برگزیده ورزشکاران قدرتی یا توانی (علاقمند به افزایش توده عضله ) باشد .

اسلاید 59: استروئیدهای آنابولیکمصرفی آندروژن برون زا ( با منشا بیرونی ) در مقادیرفیزیولوژیکی (برابر با مقادیر تولید توسط منابع درون زا مثل بیضه ها ) باعث می شود تا از راه یک سازوکار باز خورد منفی ، تولید آندوژنها در بدن متوقف شود . چنین مقدار مصرفی ، جایگزین مقدار تستوسترونی می شود که در بدن تولید می گردد. بسیاری از مصرف کنند گان ، این داروها را در قالب یک الگوی چرخه ای استفاده می کنند ، ( چند هفته مصرف و یک دوره مصرف ) به این دلیل که احتمالا آثار جانبی منفی آن را کاهش دهند .

اسلاید 60: تاثیر استروئید های آنابولیک بر افزایش قدرت و اندازه پس از گزارشهای اولیه در مورد ورزشکاران اروپای شرقی و گسترش مصرف این داروها ، تحقیقات زیادی در مورد تاثیر استروئیدهای آنابولیک برقدرت و توده عضلانی شروع شد. بیشتر مطالعاتی که القای آندروژن به ورزشکاران مقاومتی با تجربه را بررسی کرده اند ، افزایش قدرت و وزن بدنی معنی داری را گزارش کرده اند . زمانی که آنابولیک استروئیدها در مقادیر دارویی مصرف می شوند ، سنتز پروتئین افزایش می یابد . این افزایش احتمالا به دلیل افزایش هایی است که در وزن بدن و وزن بدون چربی ( عضله ) بدن (LBM) به وجود آمده است.

اسلاید 61: سازو کارهای اصلی مسئول افزایش قدرت وزن خالص بدن عبارتند از:افزایش سنتز پروتئین مهار آثار کاتابولیکی تمرینهای شدید ( افزایش نسبت تستوسترون به کورتیزول) نسبت Tبه C بیشتر ، شاخصی از محیط آنابولیکی زیادتری است که ممکن است به ورزشکاران این توانایی به بدهد که نه تنها حجم تمرین شدید تری را حفظ کنند ، بلکه برگشت به حالت اولیه تغییر داشته باشند.

اسلاید 62: آثار جانبی مصرف استروئیدهای آنابولیک کاهش HDL ( لیپو پروتئین پر چگالی ) - بی مویی (تاسی) الگوی مردانه افزایش کلسترول - رویش مو در صورت(درزنان )افزایش خطر تومورهای کبدی و آسیب کبدی - لاغر شدن بیضه ها زنانه پستانی - روان پریشی های دوره ای افزایش فشار خون - افزایش روحیه تهاجمی(ستیزه جویی)کاهش تعداد اسپرمها - افزایش خطر ایدز بر اثر استفاده از آکنه سوزنهای آمپولی مشترک کلفت شدن صدا (در زنان )

اسلاید 63: پیش سازهای تستوسترون( آندرو ستندیون و دی هیدرو اپی اندوسترون)از مواد نیروزای بسیار معروفی که امروزه استفاده می شوند ، پیش سازهای تستوسترون هستند . فروش آندروستندیون از تقریبا 5 میلیون دلار در سال به 100میلیون دلار در سال افزایش یافت (Sica & Johns 1999) . در مقایسه با DHEA ، اندروستندیون تقریبا سه برابر بیشتر تستوسترون را زیاد کرد .در حال حاضر ، این پیش سازهای تستوسترونی از سوی بیشتر سازمانهای حرفه ای مثل IOC، NCAA،NFL غیر مجاز اعلام شده اند .

اسلاید 64: انواع استروئیدهای آنابولیک استروئیدهای آنابولیک موجود در ایران عبارتند از : اتیل استرنول ، ناندرولون ، اکسی متدلون تستوسترون و متیل تستو سترون

اسلاید 65: هورمون رشد hGH هورمونی طبیعی است که رشد را تحریک ، سنتز پروتئین را تقویت و چربیها را تجزیه می کند .زمانی ورزشکاران شروع به استفاده از hGH کردند که rhGH ( باز ترکیب هورمون رشد انسان ) در دهه 1980 ، به صورت مصنوعی در دسترس قرار گرفت . IOC ، در سال 1988 استفاده از آن را غیر مجاز اعلام کرد .

اسلاید 66: هورمون رشد انسان پنج عمل هورمون رشد که مورد توجه ورزشکاران است عبارتند از تحریک ساخت اسید نوکلئیک و پروتئین در عضله اسکلتی تحریک رشد استخوانی به شرطی که صفحه رشد استخوانها هنوز بسته نشده باشد. افزایش تجزیه چربیها که باعث افزایش اسیدهای چرب آزاد و کاهش چربی بدن می شود . افزایش میزان گلوکز خون افزایش سرعت ترمیم ، بعد از آسیب های استخوانی – عضلانی

اسلاید 67: خطرات مصرف هورمون رشد استفاده از هورمون رشد پس از بسته شدن صفحات رشد می تواند باعث آکرومگالی شود. متداول ترین علت مرگ مصرف کنند گان هورمون رشد ، نارسایی عضله قلبی ( کاردیومیوپاتی ) است . عدم تحمل گلوکز، انواع بیماری قند و بیماری فشار خون نیز می تواند رخ دهد.

اسلاید 68: انسولین گزارش شده ، ورزشکاران انسولین را به این دلیل استفاده می کنند که از چربی می کاهد و توده عضلانی را افزایش می دهد . معلوم شده است ، به دلیل آنکه باعث هیپو گلیمی (کاهش قند خون ) شدید در ورزشکاران می شود ، آسیب مغزی را به دنبال می آورد در سال 1988 ،IOC انسولین را غیر مجاز اعلام کرد.

34,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت بروز هر گونه مشکل به شماره 09353405883 در ایتا پیام دهید یا با ای دی poshtibani_ppt_ir در تلگرام ارتباط بگیرید.

افزودن به سبد خرید