سایر تحقیق و پژوهش

تکنیک دلفی

teknik_delphy

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “تکنیک دلفی”

تکنیک دلفی

اسلاید 1: 1تکنیک دلفیروش تصمیم‌گیری گروهی

اسلاید 2: 2تکنيک دلفينتیجه‌گیری‌های گروهی، به مجموعه‌ای از کارهای اجماعی که برای تعیین وضعیت‌های غیرجامع انجام می‌شود. از جمله‌ی این روش‌ها می‌توان به روش رأی‌گیری، فن گروه اسمی، طوفان مغزی، توافق به وسیله‌ی کارت و ...يكي از روش‌هاي كسب دانش گروهي مورد استفاده، تكنيك دلفي است. كه فرايندي داراي ساختار براي پيش‌بيني و كمك به تصميم‌گيري در طيّ راندهاي پيمايشي، جمع آوري اطلاعات و در نهايت، اجماع گروهي است.

اسلاید 3: 3تکنيک دلفي تحقيق درباره آينده : تكنيك دلفي (Delphi) يا شبه استخاره نام اين تكنيك از اوراكل دلفي گرفته شده و خود نشان دهنده آن است كه اين روش به پيشگويي در آينده مربوط مي شود.

اسلاید 4: 4تکنيک دلفي تحقيقات دلفي ابتدا بعد از جنگ دوم جهاني با كار آقاي هلمر در حدود سال 1950 در امريكا آغاز شد و هدف آن يافتن روند تكامل علمي و صنعتي در زمينه هاي مختلف در 50 سال آينده بود. او نتايج جالبي را ارائه كرد كه تعداد قابل توجهي از آنها نيز واقعاً به وقوع پيوستند.

اسلاید 5: 5ادامه تکنيک دلفيدر اروپا در دهه 1970 تحقيقات درباره آينده با تكنيك دلفي توسط برخي از دانشمندان انجام گرفت اما از اوائل دهه 1990 در آلمان اين نوع تحقيقات درباره روند آينده پيشرفتهاي علمي و تكنولوژي با بودجه گسترده وزارت آموز ش و تحقيقات به عنوان تحقيقات ملي توسط موسسه سيستم – تكنيك و تحقيقات نوآوري آغاز و چند بار تكرار شد. در ژاپن نيز حتي نتايج هفتمين تحقيق دلفي منتشر شده است.

اسلاید 6: 6ادامه تکنيک دلفيتحقيقات دلفي هدفش آنست كه تصويري قابل اعتماد از اينده به دست اورد. اينكه آينده واقعاً چگونه خواهد بود، هيچكس نمي داند. اما اين امكان وجود دارد كه برخي از روندهاي رشد مسائل را تخمين زد و بررسي و بحث نمود و به اقداماتي انديشيد كه آنها به واقعيت بپيوندد.

اسلاید 7: 7اجرای تکنيک دلفي طرز كاردر اين روش همان تكنيك مصاحبه با گونه اي بحث گروهي كتبي، تركيب شده است. بدين ترتيب كه مانند هر روش مصاحبه ديگر ابتدا اهداف تحقيق « عملي شده» (يعني فرضيه ها مشخص ، متغيرها تعريف و به معرفهاي قابل سنجش تبديل شده اند) و سپس در قالب يك پرسشنامه در اختيار افراد انتخاب شده كه در رشته خود متخصص فن مي باشند گذارده مي شوند.

اسلاید 8: 8چهار مرحله تکنيک دلفيپژوهش با اين روش در چهار مرحله يا دوره انجام مي گرد كه در اينجا به طور براساس تحقيقات هلمر و گوردون تشريح مي شود

اسلاید 9: 9دوره اول دلفي دوره اول 1- از افراد مورد مطالعه (متخصصين فن در رشته هاي مختلف )2- بوسيله پرس و جوي كتبي ( پرسشنامه فرستاده شده)3- در مورد مسائل خاصي سوال مي شود (هلمر از متخصصين خواسته بود كه رويدادهاي پنجاه سال اينده را توصيف نمايند.4- سپس از نظرات متخصصين و مسائل و رويدادهايي را كه نام برده بودند يك ليست تهيه شد.(هلمر رويهمرفته 49 مسئله تهيه نمود متخصصين به آنها اشاره كرده بودند).

اسلاید 10: 10دوره دوم دلفيدوره دوم5- اين نتايج يعني ليست تهيه شده از مسائل، مجداً براي متخصصيني فرستاده شد و بدين ترتيب انها از نظرات ديگران اگاه گرديدند!6- سپس از آنها خواسته شد كه بنويسند كه هر يك از رويدادها و مسائل با چه احتمالي به وقوع خواهد پيوست.7- پس از دريافت نظرات متخصصين، مشخص شد كه آنها در مورد چند رويداد (10 از 49 رويداد ) اتفاق نظر داشتند.

اسلاید 11: 11دوره سوم دلفي دوره سوم 8- نتايج اخير ، يعني توافق نظر در مورد 10 رويداد مجدداً براي همه پاسخگويان(متخصصين) فرستاده شد. 9- از 39 رويداد باقي مانده كه اختلاف نظر درباره آنها وجود داشت، محققان خود 17 رويداد مهم را انتخاب نمودند. 10- اين 17 رويداد براي متخصصين فرستاده و

اسلاید 12: 12ادامه دوره سوم دلفي11- از انها خواسته شد كه توضيح دهند، چرا نظر انها با نظرات اكثريت در مورد اين 17 رويداد فرق دارد.12- اين عمل موجب شد كه اين متخصصين در نظرات خود در مورد 17 رويداد فوق، تعمق بيشتري نمايند و آن را به صورت جديدي بازگو نمايند و از آن طريق نظراتشان را با نظرات اكثريت تطبيق دهند.13- در پايان مرحله سوم تفاوت نظرها بسيار كاهش يافتند و از نظر آماري پراكندگي چاركها محدودتر شدند.

اسلاید 13: 13دوره چهارم دلفيدوره چهارم14- نتايج دوره سوم (يعني تجديد نظر متخصصين در نظرات خود و تطبيق آن با اكثريت) مجددا به اطلاع متخصصين رسانده شد.15- و كوشش شد از ان طريق مانند گذشته اتفاق نظر بيشتري حاصل شود 16- در عين حال از پاسخگويان (متخصصين)پرسيده شد كه آيا آنها تك تك اين رويدادها را قابل تحقق و مفيد مي دانند؟17- نتايج كار در تصاوير و متون مختلف بازگو شد.

اسلاید 14: 14بحث و انتقاد دلفيبحث و انتقادتكنيك دلفي از نظر روش شناسي داراي نقيصه مهمي است كه اعتبار آن را محدود مي سازد، زيرا در اين روش در اصل كوشش مي شود كه با نزديك كردن مصنوعي عقايد متخصصين به يكديگر از نظر اماري توزيع اطراف ميانه محدود شود. اين فرضيه به دلايل زير اشتباه است:

اسلاید 15: 15ادامه بحث و انتقاد دلفي نخواستن نام و پرسشنامه هاي بي نام تاثير هنجارهاي اجتماعي و فشار به سوي همرنگي و همشكلي را خنثي نمي كند. چنانكه آزمايش هاي آش و هوفشتتر نشان دادند تمايل به همرنگي و همشكلي هميشه از طريق فشارهاي بيروني به وجود نمي آيد. در بسياري از موارد، نيروهاي كنترل كننده دروني در به وجود آمدن تمايل به همرنگي نقش اساسي دارند. زيرا كه هنجارهاي اجتماعي در اينگونه موارد دروني شده اند و انسان نمي خواهد مغاير با ديگران و به اصطلاح غيراجتماعي باشد.

اسلاید 16: 16سپاس از توجه شما

30,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید