jaigahe_ommat

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.




  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “جایگاه امامت”

جایگاه امامت

اسلاید 1: جایگاه امامت

اسلاید 2: شیعه: در لغت به معنای پیرو،یار و طرفدار استدر قرآن کریم نیز به همان معنا به کار رفته و حضرت ابراهیم(ع) شیعه و پیرو حضرت نوح(ع) معرفی شده است؛ با اینکه قرآن کریم آن بزرگوار را را (مسلم) نیز نامیده است.ما کانَ اِبراهیمُ یَهودِیــاًّ وَ لا نَصرانِیــاًّ وَلکِن کانَ حَنیفاٌ مُسلَماٌ.(آل عمران،67)پیامبر اکرم(ص) که با ایمان و استقامت بی مانند خود دعوت مردم به اسلام راپیش می بردو به پیروزی حق بر باطل یقین داشت، از همان ابتدای رسالت، به فرمان الهی، تلاش می کرد تا در موقعیت های مختلف، حضرت علی (ع) را که در ایمان و عمل بی نظیر و معصوم از گناه بود، به مردم معرفی مکند و ادامه راه را برای پس از خود مشخص ساز و مانع سرگردانی مردم شود. و از آنجا که حضرت علی(ع) توسط پیامبر،با حقیقت اسلام به طور کامل آشنا شده بود، رسول خدا(ص) به مردم تاکید می کرد که پیروی از امام علی(ع) وعمل به دستورات او مانع گمراهی و سرگردانی می شود و نجات جامعه بشری را به دنبال دارد.دستور به پیروی از امیرالمؤمنین(ع)

اسلاید 3: داستان:جابربن عبدالله انصاری، از یاران خوب رسول خدا(ص)، می گوید:در کنار خانه ی خدا و در حضور حضرت رسوا خدا(ص) بودیم که حضرت علی(ع) وارد شد. رسول خدا(ص) فرمود: برادرم به سویتان آمد.سپس،رو به سمت کعبه کرد وبا دست به آن زد و فرمود: سوگند به خدایی که جانم در دست قدرت اوست، این مرد و کسانی که از او پیروی می کنند، رستگارند و در روز قیامت، اهل نجات اند.سپس، فرمود: این مرد اولین ایمان آورنده به خدا، وفادارترین شما در پیمان با خدا، راسخ ترین شما در انجام فرمان خدا، صادق ترین شما در داوری بین مردم، بهترین شما در رعایت مساوات بیت آن ها و ار جمند ترین شما نزد خداست.در همین هنگام آیه ی زیر بر پیامبر خدا نازل شد:اِنَّ الَّذینَ ءامَنوا آنان که ایمان آوردندو عَمِلـُوا الصّالِـحاتِ و کارهای شایسته انجام دادنداُولئِـکَ هُم خَیرُالبَریَّۀِ اینان بهترین مخلوقات اند.( بینه،2)

اسلاید 4: در حقیقت، پیامبر اکرم(ص) با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی زمان خود،فعالیت های خود سرانه برای به دست آوردن زمامداری و قدرت را پیش بینی می کرد. به همین علت،تمام تلاش خود را به کار برد تا شخصیت ممتاز حضرت علی(ع) را به مردم بشناساند،تعصبات جاهلی و قیبله ای را از افکار آنان بزداید و کسانی را که برای رسیدن به قدرت می خواهند از این اعتبارات استفاده کنند، به انزوا بکشاند.در آن زمان در میان قبایل، بزرگی و شرافت تنها مخصوص بزرگان و رؤسا بود و فضایلی چون علم،عدالت خواهی، جوان مردی، صداقت، پاکی و کرامت نفس وقتی ارزش داشت که رئیس قوم یا فرزندان و بستگان وی دارای آن صفات باشند. رسول خدا(ص) با این افکار جاهلی به شدت مبارزه کرد و سعی می کرد در شکستن این ابهت این گونه اعتبارات های توخالی داشت اما تحولات فرهنگی امری تدریجی است و تغییر فرهنگ جاهلی به فرهنگ و ارزش های اسلامی ناگهانی صورت نمی گیرد و برنامه ای مستمر و مداوم نیاز دارد.

اسلاید 5: به همین جهت بود که بسیاری از افراد،میان فرمان پیامبر و فرمان بزرگان قوم تفاوت چندانی قائل نبودند و گاه در لحظات حساس و سرنوشت ساز،به جای فرمان الهی،به سوی فرمان بزرگان قوم متمایل می شدند.قرآن کریم در آیات متعدد ضمن اشاره به این میل جاهلی،به مردم در خصوص آن شهدار می دهد؛از جمله در آیه ی 50 سوره مائده می فرماید:آیا به دنبال حکم جاهلیت است؟ و چه کسی بهتر از خدا حکم می کند برای مردمی که یقین دارند؟از این رو رسول خدا(ص)در هر فرصتی، فضایل متعالی و جایگاه حضرت علی(ع)و اهل بیت را برای مردمی که قرن ها با نظام قبیله ای خو گرفته بودندو ثروت زیاد ونظایر آن را نشانه ی شرافت می دانستند بیان می کرد تا دل های آنان را برای پذیرفتن امامت و رهبری کسانی آماده کند که میان عرب و غیر عرب تفاوتی قائل نمی شدند و مردم را به تعقل، عدالت و بندگی خداوند فرا می خواندند و در زندگی دنیایی مانند معمولی ترین افراد زندگی می کردند. از جمله فرموده اند:عَلِیُّ مَعَ القُرآنُ مَعَ عَلِیّ علی با قرآن است و قرآن با علیعَلِیٌّ مَعَ الحَقِّ وَ الاحَقُّ مَعَ عَلِیّ علی با حق است و حق با علیاَنَا وَ عَلِیٌّ اَبَوا هذِهِ الاُمَّۀِ من و علی، پدارن این امیتم.

اسلاید 6: حضرت علی تربیت یافته ی پیامبر گرامیحضرت علی(ع) کودکی بیش نبود که به خانه ی پیامبر آمد، از همان زمان،تربیت وی در دامان پیامبرآغاز گردید و درهای دانش الهی به رویش گشوده شد.ایشان می فرماید: خداوند بزرگترین فرشته ی خود را همراه رسول خدا قرار داد. آن فرشته، شب و روز راه کسب مکارم و زیبایی های اخلاقی را به ایشان نشان می داد و من، در نهایت عشق و شیفتگی از آن حضرت تبعیت می کردم و ایشان همراهی ام می نمودند.(نهج البلاغه،خطبه 192)این تربیت بدان جهت بود که حضرت علی(ع) پس از رسول خدا(ص) راه آن حضرت را ادامه دهد و با تکیه بر دانش الهی خود،مردم را در زمینه ی احکام و معارف دینی هدایت کند. رسول خدا(ص) نیز در هر فرصتی که پیش می آمد، این مقام علمی را به اطلاع مردم می رساند. در این جا به یک مورد از سخنان آن حضرت اشاره می کنیم:اَنَا مَدینَۀُ العِلـمِ من شهر علم هستموَ عَلِیٌّ بابُها و علی در آن استفَمَن اَرادَ العِلمَ هر کس می خواد به این علم برسدفَلیَأتِها مَن بابِها باید از در آن وارد شود

اسلاید 7: مصابق با حدیث در صفحه ی قبل، نکات زیر به دست می آید:اولا حضرت علی(ع) پس از رسول خدا(ص) از همه داناتر است؛ثانیا حضرت علی(ع) در علم خود معصوم است؛وگرنه رسول خدا نمی فرمود که همه باید به ایشان مراجعه کنند.ثالثا بر مردم واجب است که از دانش حضرت علی(ع) بهره ببرند و مطابق نظر ایشان عمل کنند؛زیرا ایشان راه رسیدن به علم پیامبر است و بهره مندی از علم پیامبر بر همه واجب است. به همین جهت روزی رسول خدا(ص)به حضرت علی(ع) فرمود: ای علی،من شهر حکمتم و تو در آن شهر هستی. هیچ گاه نمیتوان وارد شهری شد، مگر از در آن. دروغ می گوید کسی که می پندارد مرا دوست دارد،در حالی که دشمنی و کینه ی تو در دل اوست؛ زیرا تو از من هستی و من از تو...کسی به فلاح می رسد که پیرو تو باشد و به هلاکت می رسد کسی که از تو دوری گزیند.مَثَل تو وامامان از فرزندان تو، مَثَل کشتی نوح است،هر کس برآن سوار شود نجات یابد و هر کس سرپیچی کند،هلاک شود.مَثَل شما مَثَـل ستارگان آسمان است که چون ستاره ای غایب شود،ستاره ای دیگر طلوع می کند تا روز قیامت.

اسلاید 8: مقام ومنزلت حضرت علی(ع) نزد خداو تمجید های فراوان رسول اکرم(ص)از ایشان،بدون سبب و یا به خاطر خویشاوندی با پیامبر نیست،بلکه به خاطر(ایمان) بی نظیر و (عمل) بی مانند ایشان است.صداقت،ایثار،جهاد،یک رنگی،وفا،عبادت،علم وسایر کرامت های اخلاقی ایشان را به چنین مقامی رسانده است.یکی از ویژگی های ممتاز امیرمؤمنان عدالت خواهی و دفاع از مظلومان بود.آن حضرت(عدالت اجتماعی) را رسالت پیامبران می شمرد و در دفاع از عدالت از پیشتازان بود.مردمی که با نظم جاهلانه و ظالمانه ی قبل از اسلام خو گرفته بودند،در دوره ی کوتاه ده ساله ی رهبری رسول خدادر مدینه نسیم عدالت را حس کرده بودند،پس از رسول خدا به تدریج در جاده ی انحراف قدم گذاشتند به گونه ای که وقتی امیرمؤمنان به حکومت رسید،بازگشت به عدالت و مساوات را سر لوحه ی کار خود قرار داد.به همین جهت مظلومان و ستمدیدگان، در نقاط مختلف جهان اسلام شیفته ی ایشان شدند و به رهبری وی دل بستند.اما با شهادت امیرالمؤمنین و روی کار آمدن بنی امیه و بنی عباس امید مظلومان به یأس گرایید.البته اما حسن(ع) و سایر امامان بزرگوار پرچم مبارزه با ظلم را برافراشته نگه داشتند و تا امام یازدهم، هر کدام پس از دیگری در این راه به شهادت رسیدند.این بزرگواران،همواره از (عدل) به عنوان یک اصل اساسی اسلام یاد می کردند و بی توجهی به آن را، بی توجهی به یک اصل اسلام می شمردند. به همین جهت نام شیعیان و پیروان امیرمؤمنان با عدالت سلامی همراه می شد.

اسلاید 9: تشیع و وحدت مسلمانانشناخت جایگاه شیعه در تاریخ اسلام و تبیین علمی و تاریخی و حقانیت آن، نباید ما را از مسأله ای مهم وحیاتی، یعنی حفظ وحدت مسلمان و تلاش برای سربلندی،عزت، استقلال،و حفظ منافع آنان غافل کند.باور های مشترک فراوان،مانند اعتقاد به خدا، پیامبر اکرم(ص)، قرآن و قیامت، زمینه ساز وحدت بین ما مسلمانان است. به همین دلیل، حفظ و تقویت وحدت شیعه و سنی ومبارزه با عوامل و برنامه های تفرقه انگیزی یکی از اصول راهبردی انقلاب اسلامی است که هوشیاری و بیداری همگان را می طلبد.امام خمینی(ره)،معمار کبیر انقلاب اسلامی که همواره و در هر فرصت مسلمانان را به اتحاد و همبستگی دعوت می کرد،در یکی از پیام های خود به مسلمانان چنین پیام می دهد:ای مسلمانان جهان که به حقیقت اسلام ایمان دارید، به پا خیزید و در زیر پرچم توحید و در سایه ی تعلیمات اسلام مجتمع شوید و دست خیانت ابرقدرت ها را از ممالک خود و خزائن سرشار آن کوتاه کنید ومَجد اسلام را اعاده کنید و دست از اختلافات و هواهای نفسانی بردارید که شما دارای همه چیز هستید. بر فرهنگی اسلام تکیه زنید و با غرب و غرب زدگی مبارزه نمایید و روی پای خودتان بایستید.

اسلاید 10: برای حفظ همبستگی و وحدت میان مسلمانان،بایدبه نکات زیر توجه کنیم:مستکبران جهانی که با اصل و پیام قرآنی کریم دشمنی دارندو به صورتهای مختلف به پیامبر بزرگوار ما و کتاب آسمانی ما اهانت می کنند،درصدد نابودی اسلام و ضعیف نگه داشتن همه ی مسلمانان هستند.راهی را که برای این هدف خود انتخاب کرده اند، تفرقه و جنگ میان مسلمانان است. ما باید با هوشیاری خود در این دام نیفتیم.از اهانت و توهین به مقدسات سایر مسلمانان خودداری کنیم.آنان که می خواهند مسلمانان را با هم دشمن کنند،با استفاده از همین توهین ها،بذر دشمنی میان مسلمانان را می کارند و در موقع مناسب،درو می کنند و به هدف خود می رسند.خود را از سایر مسلمانان دور ندانیم و برای پیروزی،عزت،و سربلندی مسلمانان،در تمام نقاط جهان تلاش کنیم وتا آنجا که می توانیم برای آبادانی و پیشرفت جهان اسلام همکاری کنیم و به این سخن پیامبر گرامی توجه کامل داشته باشم که فرمود: کسی که صبح خود را آغاز کند و در اندیشه ی رسیدگی به سایر مسلمانان نباشد،مسلمان نیست.از مظلومان مسلمان در تمام نقاط جهان،با روش های درست دفاع کینم و برای رهایی آنان از ظلم بکوشیم.زیرا رسول خدا(ص) در این باره هم فرمود: هر کس فریاد دادخواهی مظلومی را که از مسلمان یاری می طلبد،بشنود،اما به یاری آن مظلوم برنخیزد،مسلمان نیست.

اسلاید 11: 5. اعتقادات خود را با دانش و استدلال،اعتلال و ارتقا ببخشیم تا بتوانیم با دیگر مسلمانان براساس معرفت واستدلال سخن بگوییم و اعتقادات خود را به نحو صحیح بیان کینم.دفاع منطقی ازاعتقادات نه تنها سبب تفرقه و جدایی نمی شود،بلکه دل ها را به یکدیگر نزدیک می کند. بنابراین لازم است برنامه ای برای شناخت بیشتر معارف اهل بیت(ع) تنظیم کنیم و شرکت در سخنرانی های علمی ومطالعه ی کتاب های مناسب را در برنامه خود قرار دهیم.6.به عنوان یک پیرو امیرالمؤمنین ، به گونه ای زندگی کنیم که سبب بدبینی دیگران به تشیع نشویم.رسول خدا و اهل بیت ایشان را اسوه قرار دهیم ودر انجام تکالیف خود،مانند برپاداشتن نماز،رعایت حجاب و عفاف،رعایت حقوق دیگران،ادب معاشرت با مردم،پیروی از قوانین اجتماعی،همبستگی با مسلمانان کوشا باشیم و بدانیم که پیرو رسول خدا(ص) و اهل بیت گرامی ایشان بودن،تنها به اسم نیست، بلکه اسم بایدبا عمل همراه باشد تا پیرو حقیقی پدیدآید. شیعه با عمل سبب علاقه مندی مردم جهان به پیامبر اکرم و اهل بیت ایشان(صلوات الله علیهم)می شود وشیعه بدون عمل دوری مردم به آن بزرگوار را در پی دارد، و این خود گناه بزرگی محسوب می گردد. از این رو اما صادق(ع) می فرماید:کونوا لَنا زَیناً زینت خاندان ما باشیدوَ لاتَکونوا عَلَینا شَیناً و مایه ی زشتی و عیب نباشید.

رایگان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

دانلود رایگان