جوشکاری مقاومتی
اسلاید 1: جوشکاری مقاومتیارائه:
اسلاید 2: مقدمهجوشکاری مقاومتی فرایندی است که به واسطه عبور جریان الکتریسیته از فلز مورد اتصال و مقاومت الکتریکی ایجاد شده در فصل مشترک دو فلز، حرارت تولید می شود که این حرارت موجب اتصال دو فلز می شود. یا به عبارت دیگر، با عبور جریان الکتریسیته از فلزات، فصل مشترک بین دو فلز گرم شده که این گرما موجب خمیری شدن و در ادامه ذوب این ناحیه شده، در نهایت با اعمال فشار در فصل مشترک دو فلز اتصال ایجاد می شود.
اسلاید 3: جوشکاری مقاومتی یکی از قدیمیترین روشهای جوشکاری الکتریکی است که امروزه در تولیدات صنعتی از آن استفاده میشود.از جمله در صنعت خودرو سازی ، در صنعت هوا فضا ، لوازم خانگی و سایر صنایع ، این نوع جوشکاری، ترکیبی از گرما، فشار و زمان است.مقاومت ماده در مقابل عبور جریان موجب ایجاد گرمای موضعی در ماده شده و در نهایت باعث جوشکاری میشود. زمانی که جریان ایجاد میشود، فشار نیز به وسیله نگاه دارنده الکترود و نوک الکترود به قطعات وارد شده و قطعات را برای جوشکاری روی یکدیگر نگه میدارد. در این روش فلز کاملاً ذوب نمیشود. گرمای لازم از طریق عبور جریان برق از قطعات بهدست میآید.
اسلاید 4: مجموعه ای از روش های جوشکاری که در آن حرارت تولید شده توسط جریان الکتریکی، باعث ذوب شدن موضعی قطعات فلزی در تماس با هم، و در نتیجه اتصال دائم آنها می شود.
اسلاید 5: اتصال دائماتصالی است که در صورت نیاز به جدا کردن دو قطعه، باید محل اتصال را تخریب کنیم، مانند جوش، لحیم، فرنگی پیچ و پرچاتصال موقتبه اتصالی می گویند که بتوان دو قطعه متصل به هم را به راحتی و در مواقع ضروری بدون هیچ گونه تخریبی از هم جدا کرده و سپس مجدداً به هم اتصال داد. به طور مثال اتصال پیچ و مهرهاین طریقه جوشکاری به خصوص برای انجام عملیات خودکار بسیار مناسب است. مدت زمان عبور جریان به عواملی مانند نوع و ضخامت قطعه، میزان جریان عبوری و شکل سطح مقطع الکترودی بستگی دارد که با قطعه کار تماس مییابد.
اسلاید 6: کاربرد جوش کاری مقاومتیجوش کاری مقاومتی در صنایع خودرو سازی، هوافضا و صنایع الکترونیک به طور گسترده استفاده می شود که به عنوان مثال برای صنایع خودرو سازی، برای مونتاژ بدنه خودرو به کار می رود. تقریباً کلیه اجزای خودرو از جنس ورق فولادی با این روش مونتاژ می شوند.
اسلاید 7: انواع روشهای جوشکاری مقاومتی
اسلاید 8: جوش مقاومتی نقطهایجوشکاری نقطهای، یکی از انواع جوشکاری مقاومتی است که از آن به منظور جوشکاری ورقها استفاده میشود. به طور متوسط، ضخامت ورقهایی که با این روش جوشکاری میشوند، بین ۰/۵ تا ۳ میلیمتر است. در این نوع جوشکاری از دو الکترود مسی مشابه برای متمرکز کردن جریان بر روی قطعه کار و همچنین وارد کردن فشار روی قطعه کار استفاده میشود.نتیجه کار، خالجوشی است که به سرعت تا نقطه ذوب آن گرم میشود و با قطع جریان در آن نقطه، دو قطعه کار به هم متصل میشوند. مقدار گرمای تولیدی به میزان و مدت زمان انتقال جریان بستگی دارد. شدت جریان و مدت زمان عبور جریان توسط عواملی نظیر جنس و ضخامت قطعه کار و همچنین نوع الکترودها، انتخاب میشود.
اسلاید 9: اگر جریان برای مدت زیادی از قطعه کار عبور داده شود، موجب خراب شدن جوش شده و قطعه کار ذوب میشود. حتی ممکن است سوراخی در نقطه موردنظر ایجاد شود.جوشکاری نقطهای را به راحتی میتوان برای انواع اجناسی که از ورق ساخته میشوند، مانند سطلهای آهنی به کار برد. آلیاژهای آلومینیم را نیز میتوان با این روش جوش داد، اما هرچه قابلیت رسانایی الکتریکی و گرمایی بیشتر باشد، برای جوشکاری آنها شدت جریان را باید تا ۳ برابر افزایش داد. این کار مستلزم برخورداری از دستگاههای جوشکاری بزرگتر، قویتر و گرانتری است.
اسلاید 10: کاربرد جوشکاری نقطهایمتداولترین کاربرد جوشکاری مقاومتی در صنعت خودرو است که در همه جا به منظور جوشکاری ورقهای بدنه خودرو به کار میرود. همچنین، دستگاههای مقاومتی را میتوان کاملاً اتوماتیک کرد. امروزه رباتهای جوشکار زیادی را میتوان در خطوط مونتاژ مشاهده کرد.از دیگر کاربردهای جوشکاری مقاومتی، کلینیکهای دندانپزشکی است که در آنجا، تجهیزات کوچک جوشکاری مقاومتی برای چسباندن چسبهای فلزی به کار میروند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.